Ο χρήστης citastak έγραψε:
Η προσωπική μου άποψη είναι μια. Μακρυά από τα σουπερμάρκετ για αγορά ποδηλάτου.
Τι διαφορά είχε σε κιλά; Είδες τη γεωμετρία του ενός και του άλλου σκελετού; Ποιο κράμα ήταν το ένα και πιο το άλλο;
Το συναρμολόγησε το ποδήλατο κάποιος που να είχε γνώσεις; Λίπανε σωστά τις αρθρώσεις; Βίδωσε σωστά τα πεντάλ και τη μεσαία ή θα σου μείνει στα πόδια σε καμιά ανηφόρα; Και άλλα πολλά...
Με τη λογική που δεν θα αγοράσεις γάλα από το κομμωτήριο, δεν αγοράζεις ποδήλατο απο μη ειδικό κατάστημα.
Αυτό των 140€ και αυτό των 200€, έγραφαν πάνω στον σκελετό heat treated aluminum και στα κιλά ήταν περίπου στα 14-15 (ίδια με τον γιό μου που τον χρησιμοποίησα επιτόπου σαν μέτρο σύγκρισης ). Ένα άλλο παραδίπλα του κατοστάρικου ήταν χαλαρά 4-5 κιλά πιό βαρύ. Αυτό ναι, δεν το έπαιρνα με τίποτα, ανήκει ακριβώς στην κατηγορία του φτηνιάρικου που αναφέρεις, όλα noname πάνω του.
Γεωμετρίες δεν ξέρω τι εννοείς, καθαρά mountain 26' είναι και τα δύο. Αν εννοείς ότι έπρεπε να κάτσω να μετρήσω κάστερ ή κάτι άλλο, δεν με πολυενδιαφέρει στην παρούσα στιγμή για την χρήση που θα του κάνω των 1-2 χιλιομέτρων καθημερινά. Ας είναι και 15, ας είναι και 25 μοίρες. Μακάρι να μου αρέσει και να έχω χρόνο για κάτι παραπάνω και το βγάζω για πούλημα όσο-όσο, να πάμε για τα καλά τα μοντέλα (αφού θα έχω δει και τι ψάρια πιάνει πχ το Universal και να ξέρω τι θα περιμένω από το ακριβό).
Το άλλο που είπες για τα πεντάλ και τις λιπάνσεις, το πολήλατο δεν έρχεται σε κούτα να το συναρμολογήσεις μόνος σου? Είχα την ελπίδα να το κατσαβιδιάσω εγώ αν το πάρω από Carrefouro-Praktiker, να θυμηθώ τα νιάτα μου. Το να σφίξεις 5-6 άλλεν και παξιμάδια τι δύσκολο έχει? Άντε να τα βρεις ζόρικα στην ρύθμιση του ντεραγιέ και να σου πετάει την αλυσίδα όξω, αλλά και τότε, το πας στον ποδηλατά και στο φτιάχνει, δεν γίνεται?
Α, και γάλα από κομμώτρια έπαιρνα, δεν έχω πρόβλημα...