-
Παντως αν δει κανεις την λιστα των παραβασεων,ειναι μαλλον απιθανο ενα μεσο ελληνικο μαγαζι να μην εχει τις περισσοτερες απο αυτες αν οχι ολες.Ταβερνα-εστιατοριο χωρις κατσαριδα ας πουμε δεν παιζει (παιζει ομως να καλυπτεις τα φαγητα και τα δοχεια),μαγαζι με σχαρες που λαμπουν ειναι το μαγαζι που δεν εχει λειτουργησει ακομα και συσκευασμενα τροφιμα που εχουν ληξει 1-3 μηνες εγω προσωπικα στο σπιτι μου συνηθως τα καταναλώνω.
Οσο συχνοτερα γινονται ελεγχοι τοσο το καλυτερο για εμας παντως, κυριοτερα γιατι πολλα πραγματα μπορουν να γινουν με μηδεν ή χαμηλό κοστος ,ειναι εμφανες οτι με τα χρονια αλλαζουν τα στανταρτς και τα βρωμοπωλεια κλεινουν. -
τώρα θυμήθηκα ένα σουβλατζίδικο στο Ρέθυμνο ονόματι 'το βρώμικό' είχα ακούσει ότι ήταν καλό αλλά δεν έτυχε να φάω όταν βρέθηκα κει γιατί ήμουν ήδη σκασμένος
-
Για τερεζες ρε μαγκες δεν ξερω, αυτο που ξερω ειναι οτι στην Pizza Fan περιδρομιαζω
σχεδον τζαμπα (ειμαι και λιγο φαγανος)
για δυο πιτσες και ενα club εδωσα 12 ευρω! -
και το εψαχνα αυτο το θεμα...
πριν λιγες εβδομαδες εκανα το λαθος να φαω στο Μεζεδοπωλειο 'ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ' στη Καισαριανη.
4 ατομα παρεα, παραγγειλαμε λιγα πραγματα, το μαγαζι ειχε πληροτητα 50-60% εκεινη τη στιγμη.
μετα απο 50' αναμονη εφτασαν τα αναψυκτικα.
μετα απο 70-80' εφτασαν τα φαγητα. Φυσικα σε 2 δοσεις.
ο μονος λογος που δεν φυγαμε ηταν γιατι ειχαμε πολυ καλη παρεα και με την κουβεντα ειχαμε ξεχαστει. Φυσικα, τα ακουσαν αναλογως...
το φαγητο? Μετριο εως προχειρο.
-
θα τον δούμε στον Μποτρίνι σύντομα φαίνεται
-
Μεζεδοπωλείο μετά ζωντανής μουσικής 'Ραχάτι' στο Μαρκόπουλο. Συμπαθητικός χώρος, ευγενικό προσωπικό, μέτρια ορχήστρα. Στα μείον:
-Μανιτάρια πλευρώτους. Αντί για ψητά όπως τα ξέρω, βρασμένα με ξύδι!! Δεν τρώγονταν. Νόμιζα ότι μασούσα πατσαβούρα εμποτισμένη στο ξύδι...
-Σαλάτα χωριάτικη: 8€!!! Μα καλά, ακρίβυνε τόσο η ρίγανη και δεν το πήρα χαμπάρι?
Μενού γενικά μη συμβατό με λαϊκό μεζεδοπωλείο. Χωρίς να τα δοκίμασα, μόνο από το όνομα, κάποια πιάτα του μενού μου έκαναν σε γκουρμεδιές (sic!).
Απολογισμός? 2 άτομα, παραγγείλαμε δύο ορεκτικά, μία σαλάτα (όχι χωριάτικη ), μία χοιρινή για τη χοληστερίνη μου καί 1/2 κιλό κρασί, πληρώσαμε 50€!!!
Ουστ! -
ΜΑΚΡΙΑ απο τον πολυδιαφημισμανο Καραμανλη στο Ναυπλια,στη σαλατα βρηκαμε μυγα ολοκληρη βουτηγμενη στο λαδι,το φαγητο ΠΟΛΥ μετριο και ο λογαριασμος για μαγειρευτα φαγητα για 2 ατομα εφτασε τα 45 ευρω,αισχος.
Αντιθετως ΟΠΟΥ και αλλου και να φαγαμε στην γυρω περιοχη και τα χωρια γλυφαμε τα δαχτυλα μας ,ειδικα σε κατι ταβερνακια στο Λυγουριο -
Εστιατόριο 'Κρυστάλλης' στην Πεντέλη.
Καλός ο χώρος το καλοκαίρι που πήγαμε (υπαίθρια τραπέζια, πράσινο, λούνα-παρκ απέναντι, καθαρός αέρας), το φαγητό όμως ήταν ΜΑΠΑ.
- Πλευρώτους στη σχάρα ξαναζεσταμένα και ξινά, ίσως και ξυνισμένα.
- Ένα μπουρέκι μελιτζάνας λαδερό και μετριότατης γεύσης.
- Μπριζόλες σκληρές.
Τα μισά έμειναν στο πιάτο.
Η μικρή, 2,5 ετών τότε, είπε σ' ένα σερβιτόρο που πέρναγε 'Είστε πολύ ακριβοί!' (δεν ξέρω πως της ήρθε, δεν συζητήσαμε τίποτα εκείνη τη μέρα για τις τιμές ) και της απαντάει αυτός 'Καλέ τι μας λες;' . Όντως όμως, ήταν πολύ ακριβοί για την ποιότητα του φαγητού τους.
ΥΓ: άκουσα ότι πήρε φωτιά στις πυρκαγιές το καλοκαίρι. Μμμμ.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
θα τον δούμε στον Μποτρίνι σύντομα φαίνεταιΠαντως στο La Pasteria που και καλα επιμεληθηκε το μενου δεν ειδα καποια ουσιαστικη διαφορα...
Το ιδιο ακριβο και καθολου ιδιαιτερο παρα την υπογραφη.
Και η κρεμα γαλακτος στην καρμποναρα, εκει, να την στοιχειωνει -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παντως στο La Pasteria που και καλα επιμεληθηκε το μενου δεν ειδα καποια ουσιαστικη διαφορα...
Και η κρεμα γαλακτος στην καρμποναρα, εκει, να την στοιχειωνειήταν να πάμε χθες μετά το σινεμά αλλά πήξαμε στο ποπ κορν και δε πήγαμε τελικά
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ήταν να πάμε χθες μετά το σινεμά αλλά πήξαμε στο ποπ κορν και δε πήγαμε τελικάΠηγα την Κυριακη το μεσημερι, για λιγο.
Πηραμε καρμποναρα -επιτηδες, γιατι μου χτυπησε ασχημα η κρεμα γαλακτος, να δω τι διαολο ειχαν στο μυαλο τους- και ενα πιατο σπαγγετι με ασπρη σαλτσα με κοτοπουλο και μανιταρια που δε θυμαμαι ονομα αυτη τη στιγμη. Επισης πηραμε μελιτζανες με τυρι και ντοματα για ορεκτικο, ενα ποτηρι κρασι και ενα μπουκαλι νερο. Πληρωσαμε 40 ευρω και το φαγητο ηταν μετριο.
Την ειχα κοψει για κατι χρονια, πηγα απο περιεργεια, μηπως αλλαξε κατι, αλλα δεν ξαναπαω.
Δε νομιζω οτι ο Μποτρινι ασχοληθηκε, μαλλον τον πληρωσαν για να κανει απλα διαφημιση. -
ΝARGILE στην κηφησια .
Πολυ ωραιος χωρος υψηλης αισθητικης κ ατμοσφαιρικος φωτισμος περορισμενες επιλογες στα κυρια πιατα κ ακριβο ως προς την σχεση τιμης ποιοτητας φαγητων .Ο χορος της κοιλιας τιποτα το ιδιαιτερο4 ατομα 150ευρω με ενα μπουκαλι κρασι
-
Στα Παλμιέ, είχα πάρει και γω κάποτε τα σπαγγέτι με κοτόπουλο, πέρα από τη συνεχή αγένεια-οικειότητα του σερβιτόρου (σε σημείο να κοιταζόμαστε μεταξύ μας στη παρέα σε φάση wtf; ), μου τα έφεραν όταν είχαν κρυώσει (δεν είχε πολλή δουλειά το μαγαζί) και το κοτόπουλο δεν πρέπει να το είχαν ζεστάνει καν. Πιο κρύο από θερμοκρασία δωματίου.
Τελευταία φορά που πήγα, αδικαιολόγητα ακριβά και πολύ ψευτομοδάτα μαγαζιά. Μόνο για κανένα μιλκ σέικ και στο χέρι, οι σερβιτόροι νομίζουν οτι είμαστε κολλητοί.Γιώργο, εδώ είναι για τα προς αποφυγή, το Ναργιλέ να το αποφύγουμε;
-
Βασικα εγω ελεγα για το La Pasteria αλλα τωρα που το λες να βαλουμε στη λιστα και το Palmie
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παντως στο La Pasteria που και καλα επιμεληθηκε το μενου δεν ειδα καποια ουσιαστικη διαφορα...
Και η κρεμα γαλακτος στην καρμποναρα, εκει, να την στοιχειωνειΧωρίς να τους υπερασπίζομαι (θεωρώ το φαγητό τους μετριότατο και ακριβό), τροφή για σκέψη ο λόγος του 'μπασταρδέματος' των ξένων πιάτων όταν αυτά απευθύνονται μαζικά στον έλληνα πελάτη. Μου έλεγε φίλος ιταλός σεφ ότι επί 20 χρόνια ένα σεβαστό ποσοστό των πελατών γυρίζουν πίσω την πάστα γιατί είναι άβραστη. Με την ίδια λογική ίσως, λέω ίσως, ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών της αλυσίδας θα επέστρεφε την καρμπονάρα γιατί δεν έχει ΑΡΚΕΤΗ κρέμα γάλακτος.
-
Αν αυτο θελει ο κοσμος καλα κανουν, αλλα τοτε προφανεστατα ο καθε Μποτρινι (που τον εχω ακουσει να κατακρινει τετοιες τακτικες μπασταρδεματος) ειναι για μοστρα, χωρις ουσιαστικη συμμετοχη.
-
Αν θελεις να φας ,ναι ,σαν χωρος ομως ειναι καταπληκτικος .
Γενικα δεν εχω πολλες προσδοκιες οσον αφορα την ποιοτητα της κουζινας των εστιατοριων που επισκεπτομαι . -
Palmie πάντως που έχω φάει 2 φορές έχω μείνει ευχαριστημένος, και γρήγορο service και καλό το πιάτο
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Βασικα εγω ελεγα για το La Pasteria αλλα τωρα που το λες να βαλουμε στη λιστα και το PalmieΝαι, μπερδεύτηκα, σκέφτηκα τραγική μακαρονάδα και μου'ρθε το Παλμιέ . Για το La Pasteria, ούτε κρύο ούτε ζέστη, άλλο ένα εστιατόριο είναι. Οι τιμές τους λίγο τσιμπημένες.
-
για το artisti macaroni δεν παιζοταν πριν κατι χρονια (4-5) στον τοτε sportfm μια διαφημιση με την χριστινα γουλιελμινο που ελεγε συνέχεια μακαρονι μακαρονι μακαρονι μακαρονι...!!!!! (με το δικο της υφος και προφορα )
παλιες καλες εποχες του μαγαζιου που δυσκολα θα τις ξαναδει
για τις ταβερνες στα καλυβια τι γνωμη εχετε?τεραστιες μεριδες σε φυσιολογικες τιμες, τα πιατα των οποιων ειναι εξωπραγματικα μεγαλα!!!
Ταβέρνες, μπαρ και καφετέριες προς αποφυγήν