-
Μπερδευτηκα κυριε Χριστο.....εκτος και αν εννοειται πως αν νικησει χοντα,οι πεζαιοι θα ...
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Μπερδευτηκα κυριε Χριστο.....εκτος και αν εννοειται πως αν νικησει χοντα,οι πεζαιοι θα ...ΘΑ... ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ... ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑ .......
-
Γιατι λεμε μισολογα?
Τελικα τι εννοειτε?
Με τα υποννοουμενα μου εδω μεσα,δεν καταλαβαινομαστε εμεις που ξερουμε πεντε πραγματα,φαντασου οι υπολοιποι.....
Υπαρχει καποιο προβλημα με την Α6? -
Γιατι λεμε μισολογα?
Τελικα τι εννοειτε?
Με τα υποννοουμενα μου εδω μεσα,δεν καταλαβαινομαστε εμεις που ξερουμε πεντε πραγματα,φαντασου οι υπολοιποι.....
Υπαρχει καποιο προβλημα με την Α6?ΑΜΑΞΟ .... ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πολύ συνοπτικά, οι κατηγορίες των αγώνων ταχύτητας είναι (http://ethea.elpa.gr/news/closeup.php?id=843&cat=133Sport
Sport/1 = N/1, A/0, A/0 kit car
Sport/2 = N/2, A/5, E/9 (εκτός όσων με τετραπετάλουδο)
Sport/3 = N/3, A/6 (*), Α/5 kit car, Ε/10 (εκτός όσων με τετραπετάλουδο), Ε/9 (με τετραπετάλουδο)(*) Σε δύο παραλλαγές: είτε 'full group A' αλλά με ελάχιστο βάρος 920 κιλά, είτε αυτό που ουσιαστικά ήταν το 2005 η 'Sport 1600' (διάφοροι περιορισμοί) με ελάχιστο βάρος 850 κιλά. Από τα του 2005 έχουν καταργηθεί τα μηχανικά ωστήρια (επιτρέπονται) και το όριο στροφών (δεν υπάρχει).
Open
Open/1 = Α/7, Α/6 kit car, S1600, E/11, E/10 (με τετραπετάλουδο)
Open/2 = N/4, A/8, A/7 kit car, E/12, BTCCΤα Α/6 τρέχουν ως εξής:
Είτε 'full group A' (δηλ. πεταλούδες 60άρες, λάστιχα 17άρια, σειριακά κιβώτια, φρένα-ταψιά κτλ.) αλλά με ελάχιστο βάρος 920 κιλά. Περιλαμβάνονται Honda, 106, Saxo κτλ.
Είτε 'φτηνά group A' με τους περιορισμούς του 2005 (συμπίεση 13:1, πεταλούδες 55άρες, λάστιχα 15άρια, φρένα 320 mm, όχι σειριακά κιβώτια, όχι ψαλίδια (αλλά τροποποίηση των αρχικών με Uniball), περιορισμοί σε ECU και πλεξούδα) αλλά με βάρος 850 κιλά.
Θα δούμε τι θα βγει... (Κυριακή κοντή γιορτή)
-
Κυριε Χριστο και οι μουρμουρες εχουν ψυχη
Παντως νομιζω οτι φετος ειναι πιο δικαια τα πραγματα!Καλα κανατε και αποφωτογραφισατε τα 106,οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα! -
Κυριε Χριστο και οι μουρμουρες εχουν ψυχη
Παντως νομιζω οτι φετος ειναι πιο δικαια τα πραγματα!**Καλα κανατε **και αποφωτογραφισατε τα 106,οποιο και αν ειναι το αποτελεσμα!ΟΧΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ , ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ !
ΝΑΙ , ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΣ ΟΤΙ Ο ΠΟΥ ΕΚΡΑΖΕ ΠΕΡΣΙ , ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ Η ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ?
-
Ελα,ελα κακιες...
Κυριακη πολυ κοντη γιορτη,Κατα Νασους! -
Ο χρήστης APR έγραψε:
ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΣΥΜΕΤΟΧΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ SPORT ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α6 , ΟΤΙ ΕΞΑΤΡΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠ'ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΗ , ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ , ΠΩΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΦΕΤΟΣ ΤΑ Α6δηλαδη και εσυ που ξερεις τι καταλαβες?και τι περιμενουμε να δουμε τη κυριακη?ποιος θα γιορτασει? και γιατι δεν ανοιγεται το εορτολογιο?
-
και κατι ακομα,που δεν ξερω αν καταλαβα καλα,στα χρονομετρημενα θα φευγουν οι 10 αργοι? αμα ειναι ετσι να φωναξουμε τον μπερνι μπας και φερει και κανα σουμαχερ να τρεξει,και τα face του face ολα μεσα? ρε μπας και πρεπει να δουμε τα face μας σε κανα καθρεπτη?και επειδη την κυριακη θα βρεχει,θα γινει και αγωνας με jetski, αυτα μπορει να εχουν καλυτερη τυχη αντε περαστικα
-
Σωθήκαμε! Η πληροφορία του nass είναι έγκυρη και η Α0 μόνη της στα Μέγαρα.
Θέλω και πιστεύω πως οι θεατές του 2ήμερου θα ανταμοιφθούν και η λέσχη και η ΕΘΕΑ δεν θα μετανοιώσουν ..... -
Μαλιοκούβαρα τα διαβολάκια.....
Τσιμεντολιθος στο γκάζι......Πιστεύω οτι θα δούμε περισσότερο θέαμα απ'οτι και στην OPEN. Μπορει το γυρολόγιο να μην είναι εντυπωσιακό, αλλα ο συναγωνισμός σίγουρα θα είναι στα ύψη.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ λοιπόν πως, επειδή πρόπερσι κάθε αγωνιζόμενος ήθελε 1000+ ευρώ ανά αγώνα (παράβολο + έξοδα) ενώ φέτος 'μόνο' 700+, φέτος τρέχει ενώ πρόπερσι δεν έτρεχε. Το οποίο το θεωρώ υπεραπλουστευτικό και λάθος ως συλλογισμό.
Κακώς το θεωρείς υπεραπλουστευμένο...
Ακόμα και βόλτα προπόνησης σε (από μας...) κλεισμένο δρόμο να κάνεις, μηχανικούς βενζίνες και λάστιχα θα χρειαστείς.
Ναι, στην πίστα οι ανάγκες σε λάστιχο και κάποιες φθορές θα είναι μεγαλύτερες, αλλά άλλα πράγματα είναι ΣΑΦΩΣ λιγότερα!!
Πχ αναγνωρίσεις (ελεύθερα χρονομετρημένα με το ίδιο το αγωνιστικό, οπότε το μετράμε ΗΔΗ σαν διασκέδαση, πράγμα που δεν πολυισχύει στα ράλλι πχ)
Πχ ξενοδοχεία (για τα Μέγαρα μιλάω, και η μόνη ανάβαση που η πλειοψηφία των αγωνιζομένων ΔΕΝ θέλει ξενοδοχεία είναι η Ριτσώνα και μονο!)
Πχ ελεύθερος χρόνος (στο ράλι ξοδεύεις 2 ΑΠΑΝΩΤΑ ΠΣΚ για αναγνωρίσεις και αγώνα, ή αφαιρείς από τις ετήσιες διακοπές σου για να πας μεσοβδόμαδα...)Αρνητικό τα πιθανά τζαρτζαρίσματα, θετικό ότι σε έξοδο θα σου βγει ΛΟΓΙΚΑ φθηνότερα και πιο ανώδυνα.
Αν εγώ λοιπόν τρέχω αναβάσεις, και για κάθε πίστα ξοδεύω λιγότερα τα παραπάνω, και περισσότερα σε κάποιες φθορές, ίσως να έρχονται μία ή άλλη ή και να είναι τελικά φτηνότερη η πίστα δεδομένου ενός μηδενικού παραβόλου!!!
Και αν το πάρεις σε κόστος/αγωνιστικό χιλιόμετρο, είμαι σίγουρος πως η πίστα είναι φτηνότερη από την ανάβαση!!
Πλέον με τα μίκι μάους μήκους ράλλι που κρατάνε πάρα πολλές ώρες (κοινώς δύσκολο να κουβαλήσεις τζαμπέ κολλητό για σέρβις),
τα παραπάνω παράβολα,
τα εξτρά ξενοδοχεία για γελοίες (σε αγωνιστικό περιεχόμενο, πολλές φορές και γενικότερα δυστυχώς...) πανηγυρικές εκκινήσεις (που αποδεδειγμένα τα 2 τελευταία χρόνια που γίνονται ΔΕΝ φέρνουν θεατές!!!) και λοιπές αυξήσεις, πιστεύω πως και από τα ράλι ακόμα τείνει να γίνει φτηνότερη η πίστα σε κόστος/αγωνιστικό χιλιόμετρο (φυσικά οι απλές ΔΕΝ είναι αγωνιστικό χιλιόμετρο, αλλά αναγκαίο κακό!! )Ο πολύ λογικός και αναμενόμενος αντίλογος είναι να μην συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια, άλλο πίστα κι άλλο ράλλια.
Ο οποίος φυσικά και είναι άστοχος, από την στιγμή που μιλάμε για χομπίστες και όχι επαγγελματίες, για έξοδα σε έναν χώρο που δεν θα σου επιστρέψει κάτι, άρα πρέπει να μετράς τις κινήσεις σου, και τελικώς για αγωνιζόμενους που είναι πλέον πέραν του οικονομικού τους ορίου (γιαυτό και ελάχιστοι πλέον ακολουθούν πλήρες κύπελλο ή πρωτάθλημα, ενώ πολλοί δε πάνε σαν συγγαμένοι μην και τύχει καμιά στραβή...)
ΦΥΣΙΚΑ και είναι ΠΟΛΥ καλή κίνηση που η ΕΘΕΑ έκοψε το παράβολο στις πίστες!! Μακάρι να το έκοβε και αλλού!!! Δεν πιστεύω κανείς να αμφισβητεί αυτό, και ακόμα και ο Δημήτρης δεν νομίζω πως έχει ένσταση επ'αυτού καθαυτού, αλλά περί κινήτρου.
Αυτό που λέει είναι πως το παράβολο ΔΕΝ κόπηκε για να βοηθηθούν οι αγωνιζόμενοι, αλλά απλά για να γίνονται αγώνες πίστας, οι οποίοι άμεσα ή έμμεσα έχουν ώφελος για ΕΘΕΑ και λέσχες.Εκτός αν το παρακάτω κάποιος το μεταφράζει αλλιώς...
Για το πως κρινω την αυξηση του παραβολου στις αναβασεις και την μειωση/μηδενισμο στις πιστες,εχω να πω το εξης.
Ναι μεν σαν νουμερο το 0 παραβολο ειναι υπερ του αγωνιζομενου,ΟΜΩΣ η σκεψη/λογικη του μηδενισμου του παραβολου,δεν εγινε με βαση τις αναγκες οικονομιας του αγωνιζομενου,αλλα* με βαση οτι ΠΕΘΑΙΝΕ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ.Δηλαδη με βαση το οτι δεν θα μπορουσαν να κανουν αγωνες.
Οπως ολοι ειχαμε καταλαβει οι αγωνιζομενοι δεν καιγοντουσαν για πιστα,ο οργανωτης/αρχη του Σπορ ομως καιγοταν να κανει αγωνες.
Ετσι και παρθηκε η αποφαση να μηδενιστει το παραβολο.Το οτι αυτο εκανε καλο στους αγωνιζομενους ηταν για τους οργανωτες/αρχη του σπορ 'παρενεργεια'.
*αυτο που υποστηριζει ανοιχτα ο Προεδρος της ΕΘΕΑ. -
Εγω αλλου εχω αμφιβολιες παντως..Στη μεγαλη κατηγορια..Με την ελευση των τερατων btcc πιστυεω οτι απο τον δευτερο αγωνα δεν θα εχουμε Ε/11 ε/10 και α/7 ουτε για δειγμα αυτοκινητα ζωτικης σημασιας φυσικα Να δουμε ομως....
-
Δεν πιστεύω πάντως ότι θα απομακρυνθούν πολύ τα btcc και εκτός αυτού θα υπάρχουν κόντρες μεταξύ όλων ....
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Δεν πιστεύω πάντως ότι θα απομακρυνθούν πολύ τα btcc και εκτός αυτού θα υπάρχουν κόντρες μεταξύ όλων ....εχεις δικιο,γιατι μετα την εκκινηση θα ειναι σε αλλο αγωνα ,οποτε δεν θα απομακρυνθουν πολυ μεταξυ τους.
-
Ο χρήστης malsot έγραψε:
Δεν πιστεύω πάντως ότι θα απομακρυνθούν πολύ τα btcc και εκτός αυτού θα υπάρχουν κόντρες μεταξύ όλων ....Τι λες βρε Σωτήρη...Τα έχεις δει τα τέρατα;....Πραγματικά σε άλλο αγώνα.....Και όλα αυτά στα Μέγαρα....Γιατί στις Σέρρες οι αποστάσεις από τους υπόλοιπους μετρώνται σε παρσέκ...
-
Οντως, ρίχνουν μισό γύρο σε WRC.
Ομως, ερώτηση: πιστεύετε πως τραβάνε ή διώχνουν θεατές ?
-
Φυσικά και τραβάνε θεατές!
Ειδικά αν είναι >5 και έχουν συναγωνισμό μεταξύ τους!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ειδικά αν είναι >5 και έχουν συναγωνισμό μεταξύ τους!Δηλαδη ποτε.
ΠΠ Ταχύτητας 2006