-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Αντιθέτως, θα τον σταυρώνουν σαν τον Χριστό μέχρι 5ης γενεάς. Είχα γράψει σε άλλο νήμα ότι το μεγαλύτερο κακό που έκανε η δικτατορία στην Ελλάδα ήταν ότι επέτρεψε στην αριστερά να κυριαρχήσει ως ιδεολογία, και η περίπτωση του ασύλου είναι κλασσικό παράδειγμα. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην μπορούν τα πανεπιστήμια να παράγουν επιστημονικό έργο και όποιος τολμήσει να ζητήσει να γίνει κάτι επιτέλους για να αλλάξει αυτή η στρεβλή κατάσταση βαφτίζεται αμέσως φασίστας.να πω οτι η αποψη σου ακροβατει επικινδυνα? Ισως ναι, αλλα συμφωνω απολυτα σε αυτη.
-
Χρήστος Λάππας δε συμφωνώ καθόλου!!Καταρχήν δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το άσυλο και οι αριστερές/δεξιές ιδεολογίες με αυτό που λεώ εγώ Δεν είπα πουθενά να μπούνε ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνείο οι μπάτσοι και να κάνουν συλλήψεις.Μπορούν θαρρώ πολύ άνετα να τις κάνουν ΕΞΩ από το Πολυτεχνείο.Θα μπορούσαν πολλές φορές να κάνουν συλλήψεις στις διάφορες πορείες όπου χώνονται κουκουλοφόροι και τα κάνουν λίμπα.Θα μπορούσαν πολύ άνετα να κάνουν συλλήψεις και στα γήπεδα.Θα μπορούσαν πολύ άνετα να κάνουν συλλήψεις στα Εξάρχεια όπου κατά καιρούς ξεμπουκάρουν από τις τρύπες τους οι διάφοροι και τα σπάνε.Όλα τα παραπάνω είναι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.Κοινός παρονομαστής κατ' εμέ είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης.Να πει κάποιος δηλ. 'παιδιά πιάστε τους αυτούς όλους και θα δικαστούν και θα καταδικαστούν όπως προβλέπει ο νόμος για οποιονδήποτε παρανομεί κατ' αυτό τον τρόπο'.Και φυσικά δεν θα αφεθούν ελεύθεροι μετά από 1 ώρα.Ακόμη κιαν ασκηθεί έφεση και βγουν,την επόμενη φορά (που σίγουρα θα υπάρξει) που θα συλληφθούν θα πάνε μέσα,χωρίς δικαίωμα έφεσης,και χωρίς αναστολή,κλπ.
Νομίζω ότι κανείς δεν πρόκειται να καταδικάσει μια τέτοια ενέργεια...
Όσο όμως οι μπάτσοι και οι προϊστάμενοί τους βλέπουν αδιαφορία θα αδιαφορούν κιαυτοί.Είναι χαρακτηριστική η ατάκα μπάτσου 'αφού την άλλη μέρα είναι πάλι έξω,γιατί να σκοτωνόμαστε και να ρισκάρουμε εμείς την υγεία μας να τους πιάσουμε;'.Προσωπικά δεν τον αδικώ.Και αν το λέει αυτό ο απλός χωροφύλακας σκεφτείτε τι γνώμη έχουν οι διευθυντές τους και τι οδηγίες θα δίνουν...
Αν μπορεί κάποιος λοιπόν να μου εξηγήσει τι συμφέροντα και ποιων εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση,είμαι όλος αυτιά -
Χρήστο:
- Η 'αριστερή' ιδεολογία δεν έχει επικρατήσει ΠΟΥΘΕΝΑ. Ο 'αριστερίζων λαϊκισμός' του ΠΑΣΟΚ του '80 δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ιδεολογία.
- Τα πιο 'αριστερίζοντα' χρόνια σε ό,τι αφορά τις επιλογές της εξουσίας υπήρξαν εκείνα της ΕΡΕ (κρατικοποιήσεις των πάντων!) και αρκετά πριν από τη Χούντα.
- Ο 'αριστερός' μανδύας υπήρξε αγαπημένο σπορ ακροδεξιών-δεξιών-κεντρώων κυβερνήσεων σε όλη την νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας. Λέγεται και λαϊκισμός.
Η σημειολογία -έχω ξαναπεί και αλλού- είναι πολύ σημαντική. Μην πετάμε αερολογίες του στυλ 'επικράτησε η αριστερή ιδεολογία' γιατί θα γελάει ο κάθε πικραμένος (αριστερός ή μη).
-
Επειδή αναφέρεσαι συχνά στον λαϊκισμό (και την ψηφοθηρία θα συμπλήρωνα εγώ), πώς θα χαρακτήριζες τις πρόσφατες θέσεις του αρχηγού του Συνασπισμού σε θέματα της μόδας (εκπαιδευτικοί, καταλήψεις σε σχολές και σχολεία κλπ); Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης δηλαδή, όχι τίποτα άλλο.
-
Σε άλλα συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ. Όπως πάντα...
Ένα μέτρο σύγκρισης σχετικά με τι;Την ιδεολογία μου δεν την έχω κρύψει. Κομματική ταυτότητα δεν έχω (άσχετα αν έχω ψηφίσει κόμματα).
-
d.p.
-
Μα δεν ρώτησα ούτε σχολίασα τις προσωπικές σου προτιμήσεις. Βλέπω όμως από τον κ. Αλαβάνο (κυρίως) μια σπουδή υπέρ πολύ συγκεκριμένων ομάδων πολιτών και επαγγελματιών. Η αίσθησή μου είναι ότι απλώς χτίζει ένα εκλογικό βάθρο που θα κρατήσει το κόμμα πάνω από το 3% - άλλωστε τίποτα δεν θα κληθεί να πληρώσει. Όσον αφορά δε τα στελέχη του ΣΥΝ, στην πράξη αποδεικνύεται ότι δεν διαφέρουν από τους άλλους πολιτικούς - πότε; Όταν πρωτοκλασάτοι περνάνε στο ΠΑΣΟΚ και διαχειρίζονται τα πράγματα ως μέλη της κυβέρνησης.
-
Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική Μάνο, όσο κι αν θες να με παρασύρεις.
Βλέπεις τα πράγματα απλοϊκά καθώς το πρόβλημα του ΣΥΝ δεν είναι αυτό (κατ' εμέ στο ΣΥΝ υπάρχει μία συγκεχυμένη εικόνα περί του τι σημαίνει 'προοδευτική αριστερά', κι αν όχι, τότε πολύ απλά δεν μπορεί να εκφράσει την ουσία της προς τα έξω). Η διαρροή στελεχών είναι φαινόμενο που αφορά όλα τα μικρά κόμματα -συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ- και έχει να κάνει με το κατά πόσο κάποιοι θέλουν να απολαύσουν τη χαρά της εξουσίας.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι πώς καταφέρνει ένα κόμμα του 3% να δημιουργεί τόσο μεγάλο πάθος εναντίον του από τα μεγάλα κόμματα, αν και νομίζω ότι είμαστε ούτως ή άλλως πάρα πολύ off-topic.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
@skye:+100000000
Αλλά, όπως λέει και γνωστός μου που είναι κομματόσκυλο της ΔΑΠ (για το ερώτημά σου 'γιατί πρέπει να υπάρχει δαπ πασπ πκσ κλπ'):
Από κάπου πρέπει ν'αρχίσουν και οι πολιτικές σταδιοδρομίες!
oh yes my friends και περνοντας τι μπαλα φανταστειτε οτι πλειοψηφια απο αυτους που μας κυβερνουν τωρα ηταν αυτα τα ΣΚΑΤΑ και οτι αυτα τα ΣΚΑΤΑ θα μας κυβερνουν στο μελλον.
ΥΓ εντωμεταξυ εχω και κατι φιλους και καλα 'δεξιους' οι οποιοι οταν διαφωνεις σε βαφτιζουν 'αριστερο' ελα που δε ξερουν ουτε το ενα τι 'ειναι'
ουτε το αλλο........Κανεις δεν ασχολειται πλεον με την πολιτικη για να κανουμε κατι καλυτερο,απλα για να βολευτουμε. σημερα αυτο που πρεπει να κανουμε ειναι να ακολουθησουμε το χρημα.......και οπου μας παει βρε αδερφε -
Ο χρήστης patro έγραψε:
ΥΓ εντωμεταξυ εχω και κατι φιλους και καλα 'δεξιους' οι οποιοι οταν διαφωνεις σε βαφτιζουν 'αριστερο' ελα που δε ξερουν ουτε το ενα τι 'ειναι'
ουτε το αλλο.......πολυ σωστα..
ειναι κλασσικος τροπος αντιδρασης αυτος, συνηθισμενος σε ατομα κοντοφθαλμα και φανατισμενα (δηλαδη συνηθισμενο πραγμα στις κομματικες νεολαιες ), με εμμονη στις αποψεις τους που δε βλεπουν περα απ'το δαχτυλο τους και οταν τους πεις μια αντιθετη αποψη με επιχειρηματα, ακομα και λαθος να ειναι σε βαφτιζουν αναρχικο, κομμουνιστη, δεξιο, κρυφο-ομοφυλοφιλο, παιδεραστη, γεροντοφιλο και ο,τι αλλο μπορεις να φανταστεις..οσο για τους δεξιους που λες.. ειλικρινα δεν ξερω ποιοι ειναι χειροτεροι. αυτοι ή οι αλλοι:
οι ΔΑΠιτες γενικα χωριζονται σε 2 κατηγοριες: οι wannabe νεο-πλουτοι θα θελαμε να μεναμε κεφαλαρι κλπ κλπ αλλα δεν ειναι οι γονεις μας τοσο πλουσιοι και βολευομαστε με καμια λουι βιτον τσαντουλα που ο μαλακας ο γερος μας δουλευε μια βδομαδα για να μας την παρει και η αλλη κατηγορια ειναι φαντασου τυπικη γκομενα στις συνελευσεις που ο παππους της την μεγαλωσε με τετοιες αρχες και τη φωτογραφια του 'εθναρχη' στο κομοδινο και φωναζει με υψωμενη τη γροθια 'YEEEESSSSSSSSSSSSSSS, YEEEEEESSSSSSSSSS'
γουσταρω
γενικα οι ΔΑΠιτες εχουν καταντησει η πιο γραφικη κομματικη νεολαια, εχουν παρει δηλαδη ΜΑΚΡΑΝ τα σκηπτρα που κατειχαν οι αριστεριστες (για κομματικες νεολαιες στα πανεπιστημια μιλαω παντα, για να μην παρεξηγηθω) που ειχες φτασει σε σημειο να ανοιγεις λεξικο και αντι για τη λεξη 'κολλημενος' εγραφε 'ιδεολογος αριστεριστης'
καλα ξερω οτι μετα απο αυτα τα σχολια πολλοι θα με αντιπαθησετε. χεστηκα ομως -
εισαι ευστοχος
αλλα οχι ρε συ οι δαπιτες δεν ειναι τοσο γραφικοι ειναι απλα τρεντυ,κουλ και φυσικα δεν εχουν ιδεα απο πολιτικη(υπαρχει τετοιο πραγμα?) αλλα μονο ποσο κανει το μπουκαλι στο ταδε ξενυχταδικο.α ναι ειναι και 'δεξιοι' αλλα ειπαμε δε ξερουν τι ειναι αυτο.
τα αθεοφοβα τα κουμουνια( aka 'επαναστατες' ) εχουν γεμισει το ΠΑΠΕΙ σημαιες της σοββιετικης ενωσης και τις βλεπω αποτομα και νομιζα οτι ημουν στη μητερα ρωσια.ρωταω εναν 'τι γινεται ρε?'.'μαλλον για τις 17 νεομβρη τις εχουν βαλει'!!! ελεος ρε παιδια ο ντρεντ ο δικαστης που ειναι??? -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
...Είχα γράψει σε άλλο νήμα ότι το μεγαλύτερο κακό που έκανε η δικτατορία στην Ελλάδα ήταν ότι επέτρεψε στην αριστερά να κυριαρχήσει ως ιδεολογία...Το εξηγείς λίγο αυτό σε παρακαλώ; Ή πες τι είχες γράψει αν θελεις.
-
ωχ στην ελλαδιτσα που εισαι οτι δηλωσεις τι ψαχνεται ρε ?
παρτε και σεις μια ταμπελα(αυτην που αφησε ο προηγουμενος) και φορεστε την... -
Ο χρήστης patro έγραψε:
........ ελεος ρε παιδια ο ντρεντ ο δικαστης που ειναι???Συζηταει για την αυξηση του μισθου του.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
........ ελεος ρε παιδια ο ντρεντ ο δικαστης που ειναι???
Συζηταει για την αυξηση του μισθου του.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
........ ελεος ρε παιδια ο ντρεντ ο δικαστης που ειναι???
Συζηταει για την αυξηση του μισθου του.
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!