-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Βεβαια, ολα αυτα οφειλονται στην υπερβολικη δοση δημοκρατιας που χαρης σε αυτην οι υπευθυνοι θα μεινουν για μια ακομη φορα ατιμωρητοι (μεσα στους υπευθυνους βαλτε και κατι πρυτανεις, περαν του δεοντος δημοκρατικους). Εαν ημασταν σωστο κρατος, την επομενη κιολας ωρα απο το συμβαν, θα ειχαν μπει μεσα, θα τους ειχαν πιασει και θα τους ειχαν σαπησει στο ξυλο.
Ας τολμουσανε να τα κανουνε αυτα σε κανα πανεπιστημιο Αγγλιας, Σουηδιας, Γαλλιας κλπ κλπ.... και θα σας ελεγα τι θα ειχε γινει. Και επιμενω πως ναι... πλεον χρειαζοματε ενα αστυνομικο κρατος το οποιο θα ριχνει ξυλο αλυπητα... γιατι πλεον εχουμε ΞΕΦΥΓΕΙ.
φίλε και κάθε 4 χρόνια που ψηφίζουμε μήπως είναι βλακεία?
τζάμπα χαμένος χρόνος απο την παραγωγή! καλύτερα να αποφασίζουν καμιά 30αριά άτομα για όλους. ξέρεις ΧΟΥΝΤΑ το λένεσαν τους 30 που αποφασισαν να καψουν το αυτοκινητο μηπως???
ή μηπως αυτο ειναι δημοκρατια?? -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σίγουρα η αντίδραση των φοιτητών ήταν υπερβολική αλλά κατε με δικαιολογημένη. Το άσυλο πρέπει να υπάρχει και αν δεν αντιδρούσε κανείς τότε θα ήταν η αρχή της κατάργησης του...
Όσο αφορά το αν υπάρχουν ιδανικά ή όχι, αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση. Τα ιδανικά έρχονται στην επιφάνεια-φαίνονται σε δύσκολες περιόδους και όχι όταν η κοινωνία δεν αντιμετοπίζει ουσιαστικό πρόβλημα. Πιστεύω ότι και η σημερινή νεολαία σε αντίστοιχα δύσκολες συνθήκες θα αντιδρούσε όπως και η νεολαία υπό χούντας.πιστευεις οτι οντως το εκαναν φοιτητες?
αν οχι, προφανως δεν προστατευτηκαν αυτοι, αλλα καποιοι αλλοι...αυτοι λοιπον οι αλλοι, εμενα δεν με εκφραζουν και δεν θελω να προστατευονται με φθηνες δικαιολογιες του στυλ αυτου.
και εγω υπηρξα φοιτητης, και ξερω σε τι μπουμπουκια αναφερομαι...
Δυστυχώς έτσι όπως έχει καταντήσει το άσυλο προστατεύονται οι 'ούτε μια ώρα στο στρατό', 'είμαστε η δύναμη της εκσφενδονισμένης πέτρας' και λοιπά ευχάριστα...
ένας συμφοιτήτης τους τους είπε 'αριστερά του φραπέ' ...
Ξέρω, συμφοιτητής τους είμαι (δυστυχώς ή ευτυχώς) και έχουν κάνει και πολλές άλλες αυθαιρεσίες, στις οποίες δείχνουν πως δε σέβονται καθόλου τη γνώμη της πλειοψηφίας, αλλά επιβάλονται ως δικτατορία της μειοψηφίας - βέβαια φταίει και η πλειοψηφία που 'κοιμάται'. Οπότε βρίσκουν και τα κάνουν...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Αυτα τα Ασυλα... να λειπουνε... οσο πληρωνω εγω απο την τσεπη μου. Η αστυνομια υπαρχει για να προστατευει τον πολιτη. Εαν καποιοι 'φοιτητες' και φοιτητες εχουν λογο να φοβουνται την αστυνομια, τοτε πολυ κανα κανουν και την φοβουνται (γιατι προφανεστατα εχουν λερωμενη την φωλια τους)Και δεν καταλαβα καλα.... γιατι ο καθηγητης να μην καλεσει την αστυνομια? Αμα ηταν το δικο σας αμαξι θα λεγατε πως ειναι ασυλο και δεν πρεπει? Μην κοροιδευομαστε κυριοι μεταξυ μας... για ονομα του θεου.
Τα ασυλα την σημερον ημερα ειναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ και ΦΤΗΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ για να κρυβονται παραβατικα ατομα... γιατι κακα τα ψεμματα, ο φοιτητακος που κοιταει την δουλεια και τα διαβασματα του δεν εχει να φοβηθει τιποτα και απο κανενα. Οταν ακουω για ασυλα και μ@λακιες εχω την ταση να χανω την ψυχραιμια μου... γιατι αισθανομαι να με κοροιδευουν καταφατσα. Ποια ασυλα μωρε τσαμπουναμε, που τωρα ποια βγαινει ο καθενας και τσαμπουναει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ χωρις να το κανουν τιποτα απολυτως. Επσιης, δεν καταλαβα καλα. Ασυλο, σε χωρο του δημοσιου που πληρωνει ο Ελλην πολιτης? Αμα θελουν ασυλο να πανε σπιτακι τους.... plain simple.
Βεβαια, ολα αυτα οφειλονται στην υπερβολικη δοση δημοκρατιας που χαρης σε αυτην οι υπευθυνοι θα μεινουν για μια ακομη φορα ατιμωρητοι (μεσα στους υπευθυνους βαλτε και κατι πρυτανεις, περαν του δεοντος δημοκρατικους). Εαν ημασταν σωστο κρατος, την επομενη κιολας ωρα απο το συμβαν, θα ειχαν μπει μεσα, θα τους ειχαν πιασει και θα τους ειχαν σαπησει στο ξυλο.
Ας τολμουσανε να τα κανουνε αυτα σε κανα πανεπιστημιο Αγγλιας, Σουηδιας, Γαλλιας κλπ κλπ.... και θα σας ελεγα τι θα ειχε γινει. Και επιμενω πως ναι... πλεον χρειαζοματε ενα αστυνομικο κρατος το οποιο θα ριχνει ξυλο αλυπητα... γιατι πλεον εχουμε ΞΕΦΥΓΕΙ.
Μάλλον θα συμφωνήσω στα του ασύλου. Έχει καταντήσει για γέλια και για κλάματα το θέμα.
Το άσυλο όταν θεσμοθετήθηκε είχε και βάση για να θεσμοθετηθεί και αποτελούσε ανάγκη. Πλέον, δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν ως προς το αν επιτρέπεται η ελεύθυρη διακίνηση ιδεών. Για όνομα του Θεού!
Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το άσυλο ως άλλοθι για διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Κι έχουν δει τα μάτια μας πολλά τέτοια όμορφα τα τελευταία χρόνια. Αφήστε που σπιλώνουμε το 'άσυλο' και τους λόγους ένταξής του στους νόμους.Το άρθρο του νόμου όπως παρατέθηκε παραπάνω πρέπει να μείνει ως έχει με την εξαίρεση ότι η όποια επέμβαση δυνάμενω ασφαλείας θα επιτρέπεται και σε μη αυτόφορες κακουργηματικές πράξεις. Δηλαδή αν κάποιος καθηγητής καταγγέλει κλοπή θα πρέπει να δυνέρχεται τριμελής επιτροπή για να επιτρέψει την είσοδο στους αστυνομικούς?
-
- Την αστυνομία κάλεσε ο πρόεδρος ΣΗΜΜΥ: δηλαδή τι έπρεπε να κάνει, να αρνηθεί; Ο πρόεδρος έκρινε ότι χρειαζόταν.
- Γιατί οι φοιτητές δεν έκαναν το ίδιο στο αυτοκίνητο του προέδρου, μήπως επειδή θα τους έπιαναν, ενώ με την δικαιολογία του ασύλου, είναι ελεύθεροι να καταστρέφουν ότι να΄ναι; Δηλαδή, άμα το πάμε έτσι, τι τους εμποδίζει να βιάσουν και να σκοτώσουν για να προστατέψουν το άσυλό τους;
ΕΙΝΑΙ καταστροφή δημόσιας περιουσίας και δεν μπορεί να παραβλεφθεί έτσι απλά. - Σύμφωνα με το link του MichalisS, οι παραβάτες του ασύλου μπορεί να φυλακιστούν μέχρι και 6 μήνες: γιατί δεν έγινε μήνυση στους αστυνομικούς, για παραβίαση ασύλου;(αυτή θα ήταν η πρέπουσα ενέργεια των φοιτητών σε μια Δημοκρατία).
Επαναλαμβάνω το αρχικό μου ερώτημα: όταν καλέσουμε την αστυνομία για λόγο που κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη, ΔΕΝ πρέπει να έρχεται; Στο link αναφέρεται ότι το άσυλο δεν είναι ασυδοσία και η αστυνομία μπορεί να επέμβει χωρίς ΚΑΜΙΑ άδεια όταν απειλείται η σωματική ακεραιότητα ατόμων, όπως ακριβώς και στην καθημερινή ζωή.
-
φίλε και κάθε 4 χρόνια που ψηφίζουμε μήπως είναι βλακεία?
τζάμπα χαμένος χρόνος απο την παραγωγή! καλύτερα να αποφασίζουν καμιά 30αριά άτομα για όλους. ξέρεις ΧΟΥΝΤΑ το λένεΕαν ειναι η Χουντα να μας ξανακανει ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, τοτε ΝΑΙ, ας ειναι...
Επισης εαν αυτα τα πραγματα τα εκαναν πραγματικοι φοιτητες, τοτε μιλαμε για ΑΛΗΤΕΣ και δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ειναι εκει μεσα.
1ον ούτε εσύ ουτε εγώ είμαστε σε θέση να κρίνουμε ποιος έχει δικαίωμα να είναι εκεί. Όσοι έχουν περάσει έχουν περάσει με εξετάσεις, πανελλήνιες ή κατατακτήριες, οπότε έχουν κριθεί (αυτό να το θυμόμαστε για όταν θα εμφανιστούν τα ιδιωτικά ΑΕΙ)
2ον αν θέλεις κάποιον μπαμπούλα για να συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος, η πλειονότητα δεν θέλει! και αν ποτέ θελήσει μόνο με τη δημοκρατία θα μπορέσει να το δείξει και αυτό. Βλέπεις την ειρωνία?
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Το άρθρο του νόμου όπως παρατέθηκε παραπάνω πρέπει να μείνει ως έχει με την εξαίρεση ότι η όποια επέμβαση δυνάμενω ασφαλείας θα επιτρέπεται και σε μη αυτόφορες κακουργηματικές πράξεις. Δηλαδή αν κάποιος καθηγητής καταγγέλει κλοπή θα πρέπει να δυνέρχεται τριμελής επιτροπή για να επιτρέψει την είσοδο στους αστυνομικούς?πρακτικά δεν μπαίνουν ποτέ νόμιμα μιας και ο πρόεδρος της σχολής τους είναι μονίμως 'αγνοούμενος' για τέτοια θέματα!
γράφω αυτά που διάβασα εκεί μέσα.
- το περιπολικό το κάλεσαν (δεν φύτρωσε εκεί μέσα) λόγω κλοπής Η/Υ από φοιτητή...άσχετα εάν μετά έκαναν τις πάπιες (πααα παα παα πα), για πείτε μου ποιός ήταν υπεύθυνος να κινήσει τις διαδικασίες, ο αστυνομικός;;;
γιατί το άφησαν να μπει εφόσον δεν είχαν τηρηθεί οι διαδικασίες...;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Μάλλον θα συμφωνήσω στα του ασύλου. Έχει καταντήσει για γέλια και για κλάματα το θέμα.
Το άσυλο όταν θεσμοθετήθηκε είχε και βάση για να θεσμοθετηθεί και αποτελούσε ανάγκη. Πλέον, δεν υπάρχει αμφισβήτηση από κανέναν ως προς το αν επιτρέπεται η ελεύθυρη διακίνηση ιδεών. Για όνομα του Θεού!
Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε το άσυλο ως άλλοθι για διάπραξη εγκληματικών πράξεων. Κι έχουν δει τα μάτια μας πολλά τέτοια όμορφα τα τελευταία χρόνια. Αφήστε που σπιλώνουμε το 'άσυλο' και τους λόγους ένταξής του στους νόμους.Το άρθρο του νόμου όπως παρατέθηκε παραπάνω πρέπει να μείνει ως έχει με την εξαίρεση ότι η όποια επέμβαση δυνάμενω ασφαλείας θα επιτρέπεται και σε μη αυτόφορες κακουργηματικές πράξεις. Δηλαδή αν κάποιος καθηγητής καταγγέλει κλοπή θα πρέπει να δυνέρχεται τριμελής επιτροπή για να επιτρέψει την είσοδο στους αστυνομικούς?
Αυτο ακριβως φιλε μου... σπιλωνουν πλεον και τον αγωνα που ειχαν δωσει καποιοι καποτε για την δημοκρατια.
Και οπως πολυ σωστα εθεσες... μακαρι να μην τυχει και γινει ποτε βιασμος, δολοφονια κλπ κλπ... γιατι ωσπου να συνεδριασει η επιτροπη... Στο εξωτερικο οι μη εχοντες δουλεια στο πανεπιστημιο δεν υπαρχουν στους χωρους τους και υπαρχει security που διασφαλιζει την ευνομια και ταξη. Στο Ελλαντα υπαρχει η κλικα πρυτανεων και κωλοπαιδων οπου τα τελευταια τα σπανε με τις ευλογιες των πρωτων. Αυτοι ειναι που προσβαλουν το ασυλο και οχι η αστυνομια.
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
- Την αστυνομία κάλεσε ο πρόεδρος ΣΗΜΜΥ: δηλαδή τι έπρεπε να κάνει, να αρνηθεί; Ο πρόεδρος έκρινε ότι χρειαζόταν.
Να ειδοποιήσει τον πρύτανη!
-
Ενδιαφέρον έχει να δείτε και το παρακάτω. Αναφέρεται στην Φοιτητική Εστία, αλλά θα μπορούσε πιθανώς να επεκταθεί και σε άλλους αντίστοιχους χώρους (π.χ. προαύλια).
Περίληψη:
(ΠΟΙΝΔ/ΝΗ 2003/272, ΠΟΙΝΛΟΓ 2003/391)
Πανεπιστημιακό άσυλο. Ο χώρος της φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ που περιλαμβάνεται στην περίφρακτη έκταση της πολυτεχνούπολης δεν καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού στον χώρο αυτό δεν πραγματοποιείται διδασκαλία ούτε επιστημονική αναζήτηση και έρευνα και γι΄ αυτό είναι επιτρεπτή η παρουσία αστυνομικών και αστυνομικών περιπόλων στον εν λόγω χώρο, για πρόληψη ή καταστολή αξιόποινων πράξεων γενικών, και ιδίως διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, χωρίς άδεια του αρμοδίου οργάνου του ΑΕΙ.ΓνωμΕισΑΠ 1/2003
-
Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του Συντάγματος, η επιστήμη, η έρευνα και η
διδασκαλία είναι ελεύθερες. Και σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν
1268/1982, η ακαδημαϊκή ελευθερία στη διδασκαλία και την έρευνα, καθώς και
η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, κατοχυρώνεται στα ΑΕΙ. Εξάλλου στην παρ. 4
του ίδιου άρθρου 2 του Ν 1268/1982, για την κατοχύρωση της ακαδημαϊκής
ελευθερίας, της ελεύθερης επιστημονικής αναζήτησης και της ελεύθερης
διακίνησης των ιδεών, αναγνωρίζεται το Πανεπιστημιακό Ασυλο. Το Ασυλο αυτό,
κατά την επόμενη παρ. 5 του ως άνω άρθρου, καλύπτει όλους τους χώρους των
ΑΕΙ, που αναφέρεται στην παρ. 6 του ίδιου άρθρου. Τέλος, σύμφωνα με την παρ.
7 του εν λόγω άρθρου, επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου
οργάνου του ΑΕΙ επιτρέπεται μόνον εφό σον διαπράπονται αυτόφωρα κακουργήματα
ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής. -
Από τον συνδυασμό όλων αυτών των διατάξεων, ερμηνευ ομένων υπό το πνεύμα
της συνταγματικής κατοχύρωσης της επιστήμης, της έρευνας και της
διδασκαλίας, συνάγονται οι εξής αρχές:
α) Το Πανεπιστημιακό Ασυλο έχει καθιερωθεί για την κατοχύρωση της
ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ελεύθερης επιστημονικής αναζήτησης και της
ελεύθερης διακίνησης ιδεών.β) Για τον σκοπό αυτό, της κατοχύρωσης των ελευθεριών που προαναφέρθηκαν,
απαγορεύεται η επέμβαση της δημόσιας δύναμης σε όλους τους χώρους των ΑΕΙ.γ) Ενώ, κατ` εξαίρεση, γίνεται ανεκτή η επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την
άδεια του αρμόδιου οργάνου του ΑΕΙ μόνον εφόσον διαπράττονται αυτόφωρα
κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής (τα τελευταία έστω και αν
είναι πλημμελήματα).- Ενόψει όλων αυτών:
α) Ο χώρος της Φοιτητικής Εστίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, που
περιλαμβάνεται στην περίφρακτη έκταση της Πολυτεχνειούπολης, δεν καλύπτεται
από το Πανεπιστημιακό Ασυλο υπό την προεκτεθείσα έννοιά του, αφού στο χώρος
αυτό δεν πραγματοποιείται ακαδημαϊκή διδασκαλία ούτε επιστημονική
αναζήτηση και έρευνα, και, συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει λόγος για ελεύθερη
διακίνηση σ` αυτόν ιδεών και για κατοχύρωση ακαδημαϊκής ελευθερίας.β) Επομένως είναι επιτρεπτή η παρουσία στον εν λόγω χώρο αστυνομικών και
αστυνομικών περιπόλων, για πρόληψη ή καταστολή αξιόποινων πράξεων γενικών,
και ιδίως διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, χωρίς άδεια του πιο πάνω
αρμοδίου οργάνουτου ΑΕI.γ) Η παρουσία αυτή αφορά όλους τους χώρους της Φοιτητικής Εστίας και την
περιβάλλουσα αυτή έκταση, όπως οριοθετείται από την Πρυτανεία του Εθνικού
Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Συνδρομή ειδικών προϋποθέσεων δε απαιτείται για
την παρουσία αυτή των αστυνομικών.Ο Εισαγγελέας ΑΠ, Ευάγγελος Κρουσταλάκης
-
-
Το θέμα είναι ότι οι ίδιοι οι φοιτητές δεν ενδιαφέρθηκαν να βρεθεί ο Η/Υ που κλάπηκε από συμφοιτητή τους. Το αποτέλεσμα ποιό είναι; α) ένας φοιτητής που έχασε την περιουσία του(το λιγότερο, γιατί πιθανόν τα αρχεία να του ήταν πολύ σημαντικά για αυτόν) και β) ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο(που θα πληρωθεί με τα χρήματά ΜΑΣ).
-
1ον ούτε εσύ ουτε εγώ είμαστε σε θέση να κρίνουμε ποιος έχει δικαίωμα να είναι εκεί. Όσοι έχουν περάσει έχουν περάσει με εξετάσεις, πανελλήνιες ή κατατακτήριες, οπότε έχουν κριθεί (αυτό να το θυμόμαστε για όταν θα εμφανιστούν τα ιδιωτικά ΑΕΙ)
2ον αν θέλεις κάποιον μπαμπούλα για να συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος, η πλειονότητα δεν θέλει! και αν ποτέ θελήσει μόνο με τη δημοκρατία θα μπορέσει να το δείξει και αυτό. Βλέπεις την ειρωνία?
-
Το οτι περασε εκει μεσα, δεν σημαινει πως εχει δικαιωμα να τα ΣΠΑΕΙ... πιστευω πως συμφωνουμε σε αυτο. Φυσικα, σχετικα με το ποιοι θα κρινουν για το αν αξιζει να ειναι εκει... ειναι η συμπεριφορα και μονο του καθε ατομου. Αν εισαι ενταξει ως ανθρωπος, δεν υπαρχει κανεα προβλημα... εαν δεν εισαι, το πανεπιστημιο θα επρεπε να εχει (δεν γνωριζω αν εχει) το δικαιωμα να σε ΠΑΨΕΙ απο τους χωρους του και απο φοιτητη γενικοτερα.
Εαν στο εξωτερικο συλληφθουν φοιτητες να παρεκτρεπονται κατα τετοιους ειδεχθεις τροπους σε πληροφορω, πως οχι μονο απο το πανεπιστημιο τους θα παφθουνε, αλλα και απο ολα τα πανεπιστημια της χωρας... και αυτο ειναι το σωστο. Η ατιμωρησια οδηγει σε ποιο extreme καταστασεις. -
Εμενα προσωπικα δεν με ξερεις φιλε μου, αλλα σε πληροφορω πως δεν χρειαζομαι μπαμπουλες. Οι μπαμπουλες επισης ΔΕΝ ειναι για τους τιμιους και σωστους ανθρωπους... ειναι για αυτα τα ατομα (βλεπε: ανθρωποειδη που δεν μπορουν να λειτουργησουν σε κοινωνικα συνολα) που υποστηριζει εμπρακτα το συστημα μας
-
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Περίληψη:
Πανεπιστημιακό άσυλο. Ο χώρος της φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ που περιλαμβάνεται στην περίφρακτη έκταση της πολυτεχνούπολης δεν καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού στον χώρο αυτό δεν πραγματοποιείται διδασκαλία ούτε επιστημονική αναζήτηση και έρευνακαι γι΄ αυτό είναι επιτρεπτή η παρουσία αστυνομικών και αστυνομικών περιπόλων στον εν λόγω χώρο, για πρόληψη ή καταστολή αξιόποινων πράξεων γενικών, και ιδίως διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, χωρίς άδεια του αρμοδίου οργάνου του ΑΕΙ.Να δούμε τώρα ποιός παρανόμησε και ΑΝ αποδόθηκε η δικαιοσύνη στον φοιτητή που λήστεψαν...
-
-
Το οτι περασε εκει μεσα, δεν σημαινει πως εχει δικαιωμα να τα ΣΠΑΕΙ... πιστευω πως συμφωνουμε σε αυτο. Φυσικα, σχετικα με το ποιοι θα κρινουν για το αν αξιζει να ειναι εκει... ειναι η συμπεριφορα και μονο του καθε ατομου. Αν εισαι ενταξει ως ανθρωπος, δεν υπαρχει κανεα προβλημα... εαν δεν εισαι, το πανεπιστημιο θα επρεπε να εχει (δεν γνωριζω αν εχει) το δικαιωμα να σε ΠΑΨΕΙ απο τους χωρους του και απο φοιτητη γενικοτερα.
Εαν στο εξωτερικο συλληφθουν φοιτητες να παρεκτρεπονται κατα τετοιους ειδεχθεις τροπους σε πληροφορω, πως οχι μονο απο το πανεπιστημιο τους θα παφθουνε, αλλα και απο ολα τα πανεπιστημια της χωρας... και αυτο ειναι το σωστο. Η ατιμωρησια οδηγει σε ποιο extreme καταστασεις. -
Εμενα προσωπικα δεν με ξερεις φιλε μου, αλλα σε πληροφορω πως δεν χρειαζομαι μπαμπουλες. Οι μπαμπουλες επισης ΔΕΝ ειναι για τους τιμιους και σωστους ανθρωπους... ειναι για αυτα τα ατομα (βλεπε: ανθρωποειδη που δεν μπορουν να λειτουργησουν σε κοινωνικα συνολα) που υποστηριζει εμπρακτα το συστημα μας
Εγώ δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά ούτε και εσύ εμένα και αν εσύ δεν χρειάζεσαι μπαμπούλα γιατί προτείνεις μπαμπούλα για όλους τους άλλους και κατά επέκταση για εμένα?
Επίσης οι μπαμπούλες είναι για ΟΛΟΥΣ καλό θα ήταν να το καταλάβεις πριν το υποστώ-εις-ουμε. -
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Περίληψη:
Πανεπιστημιακό άσυλο. Ο χώρος της φοιτητικής εστίας του ΕΜΠ που περιλαμβάνεται στην περίφρακτη έκταση της πολυτεχνούπολης δεν καλύπτεται από το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού στον χώρο αυτό δεν πραγματοποιείται διδασκαλία ούτε επιστημονική αναζήτηση και έρευνακαι γι΄ αυτό είναι επιτρεπτή η παρουσία αστυνομικών και αστυνομικών περιπόλων στον εν λόγω χώρο, για πρόληψη ή καταστολή αξιόποινων πράξεων γενικών, και ιδίως διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, χωρίς άδεια του αρμοδίου οργάνου του ΑΕΙ.Να δούμε τώρα ποιός παρανόμησε και ΑΝ αποδόθηκε η δικαιοσύνη στον φοιτητή που λήστεψαν...
Ποιος σου είπε οτι κάποιος φοιτητής έπεσε θύμα ληστείας? Μάλλον αυθαίρετο συμπεράσμα έχεις βγάλει
-
-
Εγώ δεν σε ξέρω προσωπικά αλλά ούτε και εσύ εμένα και αν εσύ δεν χρειάζεσαι μπαμπούλα γιατί προτείνεις μπαμπούλα για όλους τους άλλους και κατά επέκταση για εμένα?
Επίσης οι μπαμπούλες είναι για ΟΛΟΥΣ καλό θα ήταν να το καταλάβεις πριν το υποστώ-εις-ουμε.Παντως μια φορα... επι Μπαμπουλοκρατιας... κοιμοσουν με τα παραθυρα ανοιχτα, ενω τωρα πλεον παιρνεις και security. Βλεπεις υπηρχαν και καποια καλα αναμεσα σε ολα τα κακα. Και οταν μιλαω για Χουντα... δεν ειναι αναγκη να το παιρνεις τοις μετρητοις, απλα καποτε πρεπει να σφιξουν λιγο οι κwλοι για το καλο ολων μας. Πρεπει να επιστρεψουμε λιγο στις εποχες οπου φοβοσουν να κοιταξεις καταματα τον χωροφυλακα... και στους νομους περι τεντιμποισμου... γιατι η κατασταση εχει εκτραχηνθει (δεν νομιζω να διαφωνει κανεις πως ειμαστε πλεον κρατος α-νομο)
-
-
Περίληψη:
Ποιος σου είπε οτι κάποιος φοιτητής έπεσε θύμα ληστείας? Μάλλον αυθαίρετο συμπεράσμα έχεις βγάλει
-
Περίληψη:
Απ' όσο ξέρω έγινε διάρρηξη σε γραφείο καθηγητή και κλοπή υπολογιστών και προσωπικών αντικειμένων. Πριν από κάποιους μήνες είχαν κλέψει υπολογιστές από την κεντρική βιβλιοθήκη, από το κτήριο φυσικής και από το εργαστήριο βιοϊατρικής.
-
elteo κλοπή έγινε αλλά όχι απο φοιτητή
το κατακρίνω σίγουρα ως πράξη αλλά μην πνίγουμε την αλήθεια στις ανακρίβειες -
.
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Corsair μην ξεχνάς ότι κάτι τέτοιοι 'αναρχικοί' έριξαν την χούντα!Αυτοί φαίνεται να έριξαν ή έχει επικρατήσει να λέγεται ότι έριξαν τη δικτατορία του παπαδόπουλου...
Τι σχέση έχει ένα μάτσο αλήτες που κλέβουν / τρομοκρατούν / λεηλατούν κλπ τους πανεπιστημιακούς χώρους δε μπορώ να καταλάβω...
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αυτοί για να μας σώσουν σε μία ενδεχόμενη μελλοντική 'χούντα'...
.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Corsair μην ξεχνάς ότι κάτι τέτοιοι 'αναρχικοί' έριξαν την χούντα!
Αυτοί φαίνεται να έριξαν ή έχει επικρατήσει να λέγεται ότι έριξαν τη δικτατορία του παπαδόπουλου...
Τι σχέση έχει ένα μάτσο αλήτες που κλέβουν / τρομοκρατούν / λεηλατούν κλπ τους πανεπιστημιακούς χώρους δε μπορώ να καταλάβω...
Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αυτοί για να μας σώσουν σε μία ενδεχόμενη μελλοντική 'χούντα'...
.
Χωρίς να είμαι σίγουρος έχω την εντύπωση ότι ανάρχικοι που βλέπουμε κάθε 17 Νοέμβρη να καταστρέφουν, καίνε, λεηλατούν τους χώρους του Πολυτεχνείου δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητές. Είναι απλά αναρχικοί και την επόμενη μέρα ίσως πάνε να χτυπηθούν στις κερκίδε κάποιου γηπέδου. Οι αναρχικοί που βλέπουμε κάθε 17 Νοέμβρη δεν νομίζω ότι έχουν καμία σχέση με αυτούς που κατάστρεψαν την xsara σήμερα.
Ασφαλιτικο μεσα στο ΕΜΠ!