-
Δεν αναφέρομαι στούς 'Χειμερινούς Κολυμβητές' ως συγκρότημα αλλά στην σκληραγωγία της χειμερινής κολύμβησης , δεν ξέρω πως αλλοιώς να το προσδιορίσω.
Παλιότερα είχα βουτήξει κανα δύο φορές και πραγματικά η εμπειρία της βουτιάς στα κρύα νερά ήταν συγκλονιστική.
Σημειωτέον ότι αν την ώρα που πάω να βουτήξω το καλοκαίρι με πιτσιλίσει κάποιος μπορεί και να τον σκοτώσω
Αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις ,κρίμα που η θάλασσα στην Αρετσού δεν είναι καθαρή.
Φέτος όμως μου έτυχε δουλειά στην Πιερία και στην Χαλκιδική απο τον Ιούλιο , το πήρα σερί και δεν χάνω ευκαιρία για βουτιά 2 με 3 φορές την εβδομάδα . Μπορώ να μπώ περισότερες?
Αν ασχολείται κάποιος φορουμίστας συστηματικά ας με πληροφορησει σχετικά, πόση ώρα μπορώ να μένω μέσα ή οτιδήποτε άλλο νομίζει ότι μπορεί να ενδιαφέρει
-
Δεν αναφέρομαι στούς 'Χειμερινούς Κολυμβητές' ως συγκρότημα αλλά στην σκληραγωγία της χειμερινής κολύμβησης , δεν ξέρω πως αλλοιώς να το προσδιορίσω.
Παλιότερα είχα βουτήξει κανα δύο φορές και πραγματικά η εμπειρία της βουτιάς στα κρύα νερά ήταν συγκλονιστική.
Σημειωτέον ότι αν την ώρα που πάω να βουτήξω το καλοκαίρι με πιτσιλίσει κάποιος μπορεί και να τον σκοτώσω
Αλλά στη Θεσσαλονίκη δεν έχεις την ευκαιρία να κολυμπήσεις ,κρίμα που η θάλασσα στην Αρετσού δεν είναι καθαρή.
Φέτος όμως μου έτυχε δουλειά στην Πιερία και στην Χαλκιδική απο τον Ιούλιο , το πήρα σερί και δεν χάνω ευκαιρία για βουτιά 2 με 3 φορές την εβδομάδα . Μπορώ να μπώ περισότερες?
Αν ασχολείται κάποιος φορουμίστας συστηματικά ας με πληροφορησει σχετικά, πόση ώρα μπορώ να μένω μέσα ή οτιδήποτε άλλο νομίζει ότι μπορεί να ενδιαφέρει
-
-
Δεν νομίζω να υπάρχει όριο στο πόσο συχνά μπορείς να μπαίνεις.
Καλό είναι όταν αφού μπεις αρχίσεις να τρέμεις να βγαίνεις. Είναι ένδειξη υποθερμίας και δεν έχεις λόγο να ταλαιπωρείς τον οργανισμό σου. Δεν λέω για το τρέμουλο που πολλοί νιώθουν κατά την προσπάθειά τους να μπούνε σε κρύο νερό αλλά αυτό που ακολουθεί κάμποσα λεπτά αφού εξοικειωθείς και μπεις όλος μέσα. Ο χρόνος που το φαινόμενο αυτό θα εμφανιστεί ποικίλλει και εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού, τον όγκο σου, τον σωματότυπό σου, την φυσική σου κατάσταση, την άσκηση μέσα στο νερό, το μεταβολισμό σου, χρήση φαρμάκων αλκοόλ, την ψυχολογική σου κατάσταση, αν είσαι κουρασμένος, κλπ κλπ -
Παμε και στη Θασο για ουζακι,
Αλυκη, Ραχωνι, Καλλιραχη
Κι απο εκει στο Καζαβιτι,
που'χω και ωραιο σπιτι. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν νομίζω να υπάρχει όριο στο πόσο συχνά μπορείς να μπαίνεις.
Καλό είναι όταν αφού μπεις αρχίσεις να τρέμεις να βγαίνεις. Είναι ένδειξη υποθερμίας και δεν έχεις λόγο να ταλαιπωρείς τον οργανισμό σου. Δεν λέω για το τρέμουλο που πολλοί νιώθουν κατά την προσπάθειά τους να μπούνε σε κρύο νερό αλλά αυτό που ακολουθεί κάμποσα λεπτά αφού εξοικειωθείς και μπεις όλος μέσα. Ο χρόνος που το φαινόμενο αυτό θα εμφανιστεί ποικίλλει και εξαρτάται από τη θερμοκρασία του νερού, τον όγκο σου, τον σωματότυπό σου, την φυσική σου κατάσταση, την άσκηση μέσα στο νερό, το μεταβολισμό σου, χρήση φαρμάκων αλκοόλ, την ψυχολογική σου κατάσταση, αν είσαι κουρασμένος, κλπ κλπΕυχαριστώ για τις πληροφορίες
Κάπου είχα διαβάσει , ότι για να μπείς στο κρύο νερό καλό είναι να έχεις ζεσταθεί πριν μέ κάποιο τρόπο, π.χ. τζόκινγκ ώστε να νοιώσεις την αναγκη να το κάνεις.
Δεν είναι σωστό να μπεις ενώ κρυώνεις
Αραγε το κεφάλι μπορώ να το βάλω, δεδομένου ότι συνήθως φυσάει λίγο αεράκι και το κεφάλι παγώνει, ή είναι καλό και αυτό για λίγο? -
Αν δεν εισαι συνηθισμενος στο κρυο νερο η αν δεν αντεχεις το κρυο πρεπει να το συνεχισεις απο καλοκαιρι και σιγα σιγα που θα κρυωνει το νερο θα το συνηθιζεις,ακομα ειναι ζεστο το νερο προλαβαινεις.Τον χειμωνα το νερο φτανει τους 13-14 βαθμους οποτε ειναι πακετο να ξεκινησεις τοτε.Πριν μπεις βρεξε το προσωπο και μπαινε χαλαρα,και κολυμπα.Ειναι οτι καλυτερο για την υγεια σου δεν θα αρρωσταινεις ποτε,κρυωματα,γριπες και λοιπες χειμωνιατικες αρρωστιες τις ξεχνας.
-
Πράγματι, μετά δε θα σε πιάνει τίποτα. Φίλοι χειμερινοί κολυμβητές δεν αρρωσταίνουν ποτέ και κυκλοφορούν με το cabrio ανοιχτοί μέσα στο καταχείμωνο .
-
Πραγματικά , το έχω πάρει σερί απο τον Ιούλιο και το συνεχίζω
.
Την Παρασκευή κολύμπησα στην Ποτίδαια απο τη μεριά των Μουδανιών, αλλά πάγωσα, μάλλον επειδή το μέρος βλέπει στο Βορρά. Εμεινα μέσα κανα μισάωρο και μετά είδα και έπαθα να συνέλθω.Σήμερα όμως κολύμπησα στα Νέα Πλάγια πού βλέπει στο Νότο , με θερμοκρασία αέρος 24οC και θάλασσας δεν ξέρω πόσο και δεν ήθελα να βγώ.
Σίγουρα μέχρι τώρα δεν έχω αρρωστήσει και αυτό με πείθει να σύνεχίσω
Η αλήθεια είναι ότι αργώ να βουτήξω, ήρθε κι άλλος ένας και βούτηξε κατευθείαν , αυτό μούρχεται κομμάτι ζόρικο
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αλυκη, Ραχωνι, Καλλιραχη
που'χω και ωραιο σπιτι.Οι παλιοί 'Χειμερινοί' άπαιχτοι.
Ειχα πολύ καιρό ,μιλάμε για χρόνια να τους ακούσω, πήγα και τους άκουσα στην Αίγλη και απογοητεύτηκα.
Ας τους θυμόμαστε όπως παλιά, όπως με το τραγούδι που ανέφερες -
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Αλυκη, Ραχωνι, Καλλιραχη
που'χω και ωραιο σπιτι.Οι παλιοί 'Χειμερινοί' άπαιχτοι.
Ειχα πολύ καιρό ,μιλάμε για χρόνια να τους ακούσω, πήγα και τους άκουσα στην Αίγλη και απογοητεύτηκα.
Ας τους θυμόμαστε όπως παλιά, όπως με το τραγούδι που ανέφερεςΔεν ξέρω για ποιό λόγο απογοητεύτηκες αλλά οι Χ.Κ. ποτέ δεν ήταν high-performance συγκρότημα. προσωπικά, κάθε φορά που πήγαινα να τους δώ ήξερα οτι θα ακούσω άπειρα φάλτσα και φαλτσοπενιές (με εξαίρεση τον Φλωρίδη που είναι εξαιρετικός μουσικός) αλλά το παρεΐστικο κλίμα που επικρατούσε και η καλή διάθεση μουσικών και κοινού συνήθως είχε πολύ καλό αποτέλεσμα.
Μεταφορείς και ψεκασταί
αρχιεργάτες γεωπόνοι
όλοι εμείς οι δακοκτόνοι
είμαστε δολοφόνοιΠαρεμπιπτόντως... ο Μπαρμπα-Σταύρος συνεχίζει να γράφει τραγούδια και στα 96 του, νεότερος από ποτε!
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Πραγματικά , το έχω πάρει σερί απο τον Ιούλιο και το συνεχίζω
.
Την Παρασκευή κολύμπησα στην Ποτίδαια απο τη μεριά των Μουδανιών, αλλά πάγωσα, μάλλον επειδή το μέρος βλέπει στο Βορρά. Εμεινα μέσα κανα μισάωρο και μετά είδα και έπαθα να συνέλθω.Σήμερα όμως κολύμπησα στα Νέα Πλάγια πού βλέπει στο Νότο , με θερμοκρασία αέρος 24οC και θάλασσας δεν ξέρω πόσο και δεν ήθελα να βγώ.
Σίγουρα μέχρι τώρα δεν έχω αρρωστήσει και αυτό με πείθει να σύνεχίσω
Η αλήθεια είναι ότι αργώ να βουτήξω, ήρθε κι άλλος ένας και βούτηξε κατευθείαν , αυτό μούρχεται κομμάτι ζόρικο
Σιγα σιγα δεν χρειαζεται να πεφτεις καρφι αμα δεν εχεις συνιθισει ειναι τσαμπουκας για το σωμα
-
Καλά σήμερα τι μέρα ήταν αυτή!
Ολυμπιακή Ακτή στην Κατερίνη.
Τον Αύγουστο δεν πλησιάζεται, χιλιάδες τουρίστες, και η θάλασσα λίγο διαφέρει απο βούρκο.Σήμερα ήταν παράδεισος,
λάδι και πεντακάθαρη,
ο βυθός κυματιστός,
τα ψάρια να κολυμπούν ένα γύρω ,
κι εγώ να μη θέλω να βγώ,
μόνος σε μια παραλία 5 χλμ,
δύο τύποι ψαρεύανε ανοιχτά πάνω σε ένα θαλάσσιο ποδήλατοΣκηνές τελείως σουρεάλ
-
Για να ξεθάψω ένα ακόμα θέμα
Γνωρίζει κανείς μαγαζί που να έχει καλή ποικιλία για είδη κολύμβησης?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Για να ξεθάψω ένα ακόμα θέμαΓνωρίζει κανείς μαγαζί που να έχει καλή ποικιλία για είδη κολύμβησης?
Χειμερινής ή απλής;
-
για κολυμβητήριο μάλλον! Όχι, δεν ζητάω μαγιό βρε σπύρο !
σκουφάκι, γυαλιά κλπ...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
για κολυμβητήριο μάλλον! Όχι, δεν ζητάω μαγιό βρε σπύρο !σκουφάκι, γυαλιά κλπ...
Intersport?
Τι μεγάλη ποικιλία θες δλδ; Το μαγιό του Φέλπς; Ένα ζευγάρι γυαλάκι καλής ποιότητας να πάρεις (πχ speedo, arena) και ένα απλό μαγιό. -
σίγουρα είναι μια λύση και αυτό αλλά και ένα πιο εξειδικευμένο κατάστημα ποτέ δεν κάνει κακό.
όχι μόνο για την ποικιλία αλλά ακόμα και για τι μπορεί να σου πει κάποιος υπάλληλος.
Παίζοντας χρόνια tennis μπορώ να δω αυτή την διαφορά. Από intersport θα πάρω (και αν) μόνο μπαλάκια ενώ σε μαγαζιά μόνο για tennis έχω κάτσει με τις ώρες μέσα να κουβεντιάζω.
Τέλος πάντων ελπίζω τα intersport να έχουν το μαγιό του Φέλπς
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Τι μεγάλη ποικιλία θες δλδ; Το μαγιό του Φέλπς;Μιλάμε για κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
για κολυμβητήριο μάλλον! Όχι, δεν ζητάω μαγιό βρε σπύρο !σκουφάκι, γυαλιά κλπ...
Θα χρειαστείς κ ένα κλιπάκι για τη μύτη(μυξοστόπερ).
http://www.swimoutlet.com/product_p/1742.htmΚηφισιά κ Πειραιά μπορώ να σου προτείνω μαγαζιά.
Χειμερινή κολύμβηση