-
Ο χρήστης nass έγραψε:
καλησπερα
το αττικο του περασμενου σ/κ ηταν ο πρωτος μου αγωνας ραλι και η πρωτη μου επαφη με τους καινουριους κανονισμους. Επειδη Παρασκευη βραδυ ξηλωναμε παργματα απο το αμαξι του συνοδηγου για να ειναι νομιμο θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματα.- Επιτρεπονται τα βελτιωτικα τελικα εξατμισης? Τα μπακετ καθισματα? Οι σκουπες?
- Οχι 2) Οχι 3) Οχι
- Ελεγχει κανεις το ΑΝ τρεχει καποιος κατα την διαρκεια των αναγνωρισεων ? Στο πρωτο μας περασμα μας στην μαυροσουβαλα κοντεψαν 2-3 αμαξια να περασουν απο πανω μας
Κανονικά θα έπρεπε και γίνεται πολλές φορές (πχ. στο ΕΛΠΑ). Δε γίνεται πάντα
Ελπίζω να πέρασες καλά στο Αττικό και να συνεχίσεις και στους επόμενους αγώνες να περνάς καλά και με ασφάλεια.
κ.Νασο, ο Βαγγελάκης ξέρει αν επιτρέπονται ή οχι.. Ρητορικά ρωτησε, επειδη ο ανθρωπος απορρεί που κάποιοι κανουν οτι δεν βλέπουν και μαλιστα με τοσο εμφανη τρόπο.
Και παλι εδω το προβλημα δεν ειναι αν ειναι σωστος ή οχι ο περιορισμος των δοκιμών με αυτοκινητο που εχει αλλαγμενη εξαγωγη πχ, αλλά το κατά ποσο καποιος που θελει να ειναι συνομος αισθανεται 'βλακας' ..Με λιγα λογια.. Υπαρχουν κανονισμοι. Μας αρεσουν δεν μας αρεσουν, πρέπει να τηρουνται (ασχετο το αν μπορουν να αλλαξουν ή οχι). Απο όλους.
Οπως το κρατος έχει νομους που θα θελαμε να τηρουνται απο ολους, έτσι και στους αγωνες θα θελαμε να ισχυει το ιδιο.
Αλλιως καταληγουμε στον ορισμο της 'παραγκας'. Ειναι απλό.Κι αν καποιος πιστευει οτι αυτη η παραγκα δεν υφισταται και οτι λοιπον οι κανονισμοι και οι ποινες εφαρμοζονται με τον ιδιο τρόπο σε ολους τους αγωνιζομενους, ας το δηλωσει.
Και αφου νομιζω οτι κανενας δεν θα βγει να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, καταληγουμε λοιπον να συμφωνησουμε ολοι σε κατι: Αλλαγή σχέδιου πλεύσης (και δεν αναφερομαι στο αν θα γινουν 4 ή 44 τα περασματα).Αντε λοιπον, γιατι όσο επικρατεί αυτη η κατασταση, ο Βαγγελάκης και ο κάθε Βαγγελάκης νέος αγωνιζόμενος που με θυσίες κανει αγώνες, σύντομα θα αποσυρθεί και ο Νικολάκης και ο κάθε Νικολάκης που καποτε σκεφτόταν να κανει αγώνες, δεθα το ξανασκεφτεί ποτέ του.
Ωραία προοπτική για το μέλλον των αγώνων εε?πως, που, με ποιον κλπ?
Θα ελεγα με τον ΣΟΑΑ, αλλά δεν ξέρω αν τελικά και ο ΣΟΟΑ με την ισχυ και τη μορφή (δεν αναφέρομαι την δομή ή τους ανθρώπους που απαρτιζουν το ΔΣ) που εχει τώρα είναι σε θέση να πιεσουν πραγματα και καταστασεις.
Και γεγονος ειναι οτι σε αυτο το σημείο ευθυνη εχουν και οσοι θα επρεπε να συμμετέχουν ενεργά στον ΣΟΑΑ αλλά δεν το κανουν. -
Α,ρε Νικο και Βαγγελη........Τουλαχιστον χαιρομαι που παιρνετε θεση,γιατι καποιες στιγμες λεγαμε μηπως κανουμε και εντελως λαθος......
ΥΓ.Να συμπληρωσω σε αυτο που λες για τον Βαγγελακη και τον Νικολακη,οτι και ο ...Δημητρακης εχει παψει πια να λεει οταν τον ρωτανε νεοι να τρεξουν, οτι αξιζει......
-
εγω δημητρη να σου πω την αληθεια το εχω ψιλομετανοιωσει που μπηκα σε αυτη την διαδικασια
επισης να σημειωσω σαν μια παρενθεση οτι υπηρχαν κριτες (αυτοι στα τραπεζακια τελοσπαντων) που ηταν τουλαχιστον αγενεστατοι -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Νass εγραψε:
'Θα πρέπει να κάνεις το αυτοκίνητό σου S1600 για να πηγαίνεις στις ειδικές το ίδιο γρήγορα με τώρα, έχοντας εμένα στο δεξί κάθισμα 'Νασο,ειναι ηδη S1600,εσυ δεν το εχεις βρει ,ευσωμε
Στο καρτόδρομο φόραγε και τούρμπο, πάλι καλά που είχε όλο το βράδυ να το ξηλώσει!
-
το κακο της υποθεσης Δημητρη, αυτό που δεν αλλάζει την κατασταση ξέρεις πιο είναι κατα την γνωμη μου?
Οτι και ο Βαγγελακης και ο Νικολάκης θα κανουν αγώνες, κι ας συνεχιζει να επικρατει η οποια κατασταση.
Γιατι οπως και να το κανουμε, αυτοκινηση και αγώνες δεν ειναι θέμα τετραγωνης λογικης.
Αυτο ειναι που τα χαλαει όλα.Αλλιως τα κακα ραλλυ θα εμεναν με 40 συμμετοχές αντι 100, και θα εψαχναν τρόπους βελτίωσης. Και ο Αμαξοπουλος θα το σκεφτοταν (δηλωνοντας ή οχι συμμετοχη) να παιξει το 106 του ή το κεφάλι του κορωνα γράμματα αν περάσει με 4η (που ειχε γραμμενη) αντι για 3η (που σκεφτηκε στην πορεια) εκεινη την αριστερη στη Μαυροσουβαλα πχ.
Ναι, ενταξει.. δεν λεω κατι καινουργιο.
Ολοι τα ιδια λέμε (ποσο μαλλον εσεις που σας αφορά πιο αμεσα εδώ και καιρο) και μετά.. τα ξαναλέμε για να τα θυμομαστε -
Σωστο-γνωστο και αυτο......
(ειδικα απο τους οργανωτες και λοιπους εισπρακτορες...χροοοονια τωρα...) -
(αμα παχυνω λιγο, θες να παρεις εμενα αντι τον Νασο για συνοδηγο? αντε μπας και γελασουμε λιγο γιατι στο τελος θα πεταξω το pc απο το παραθυρο)
-
Θαααα......σε δω ....και θα σου!
-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
(αμα παχυνω λιγο, θες να παρεις εμενα αντι τον Νασο για συνοδηγο? αντε μπας και γελασουμε λιγο γιατι στο τελος θα πεταξω το pc απο το παραθυρο)Κι εγώ που πάχυνα τι κατάλαβα;
Με εκπαραθύρωσε!! -
Vaggeli kai Niko ayto koitate?
Edw yparxoyn alla aytokinhta poy exoyn anakleinwmena bucket, 4 shmeiwn zwnes, skoypa, eksatmish, pss9, semi-slick (potenza gia thn akribeia), mpara 8olwn - psalidiwn kai to plhrwma einai me endoshnenohsh kai kananoyn tis dokimes toys.... H to kalytero apo ola, kanoyn(allo plhrwma) kai arga ta mesanyxta dokimes me ta agwnistika poy 8a symmetexoyn ston agwna.... Edw ton allo ton petyxane me agwnistiko kai proboliera alla den bgainei kanei na milhsei giati 8a to poyne Artemh Matsa (koinos royfiano) h 8a ton arxhsoyn na to rwtane ti ekane omws aytos ekei tetoia wra ara einai paranomos kai epeidh einai neos 8a faei aytos thn kampana kai me ton allo oyte poy 8a asxolh8oyne... -
Έστω ότι είμαι οδηγός και με τον συνοδηγό μου κάνουμε μια εκπληκτική εμφάνιση σπάζοντας όλα τα χρονόμετρα και είμαστε σε όλα νόμιμοι. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει φοβερή δουλειά, έχουμε θυσιάσει ώρες προπόνησης, έχουμε αφήσει τους δικούς μας, έχουμε κάνει φοβερά έξοδα κτλ κτλ. Μετά τον αγώνα διαβάζω σε αυτό το forum 10 σελίδες που σε κάθε σελίδα αναφέρεται το όνομά μου από 10 φορές ως παράδειγμα για παράνομες αναγνωρίσεις, βέβαια χωρίς να λέει κανείς ότι με είδε προσωπικά. Επίσης έχω πάρει και πολλά συγχαρητήρια από άλλους ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ μου.
Ρωτάω: Είναι ποτέ δυνατόν από το πλήρωμα που περιγράφω να μην κάνει ένα post που να βάζει τα πράγματα στην θέση τους, και ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΘΕΣΗ σε αυτό το ζήτημα? Είναι ποτέ δυνατόν να απαντήσει μόνο ο συνοδηγός μου σε κάτι που δεν ήταν τελικά αυτό καθαυτό το ζήτημα, αλλά έστω και ότι απάντησε, να μην ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ αυτούς που έγραψαν καλά λόγια για την επίδοσή του???Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το γενικό συμπέρασμα που βγάζω από αυτές τις 10 σελίδες είναι ότι κάποιοι έχουν ένα τεράστιο κύπελο στο κεφάλι τους εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει το μυαλό και η λογική. Οι λόγοι μάλλον είναι δύο. Είτε για να το έχουν στο σαλόνι τους και να το παίζουν κάποιοι στους δικούς τους είτε επαγγελματικοί μέσω της διαφήμισης.
Και για να πω και την γνώμη μου για το τι πρέπει να γίνει, θα συμφωνήσω απόλυτα με τον NASS.
-
Βρε Τασο,με εντυπωσιαζεις απιστευτα,(συνηθως οι 'απ' εξω' βγαζουν πιο γρηγορα και περιεργα συμπερασματα)
Α,και για να συμβει αυτο που ειπες,χωρις παρατραγουδα,χωρις ας πουμε να βγεις, ειναι κατι αντιστοιχο με τις πιθανοτητες ο Ολυμπιακος καποια μερα να εχει 'καλη' πορεια στην Ευρωπη.
Τωρα για αυτο που συμφωνεις με τον Νασο η περιπου αυτο,επεσες μεσα μεν,αλλα φανταζομαι σκεφτομενος τα οσα εχουν λεχθει δε,και οχι αοριστα.
(Το λεω αυτο γιατι καποιος που δεν εχει τρεξει δεν ειναι ευκολο να καταλαβει την εννοια ολων οσων αναφερουμε στα 'περι δοκιμων-αναγνωρισεων')
Αλλωστε απο τα γραφομενα σου φαινεται οτι σκεφτεσαι αρκετα κατι πριν το γραψεις! -
Esky_t, όσο καλή δουλειά και να κάνεις, αν κάνεις τα 4 επιτρεπόμενα περάσματα με τον επιτρεπόμενο ρυθμό, αποκλείεται να επισκιάσεις έναν χερά για τα ΙΤΑΛΙΚΑ δεδομένα, που σημαίνει πως αν μη τι άλλο είναι αντίστοιχης ικανότητας, αλλά με ανώτερο αμάξι...
-
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια .
Μπορεί να μην είμαι ακόμα αγωνιζόμενος, αλλά παρακολουθώ τα πράγματα όσο μπορώ και σαν θεατής και μέσα από το Forum (και ας μην γράφω). Επίσης λίγο πολύ γνωρίζω και κάποιους από μέσα οπότε λίγο παίρνω χαμπάρι τι παίζει.
Μπορώ να καταλάβω ότι όσο ποιό καλά ξέρεις την διαδρομή τόσο ποιό ασφαλή θα είναι η οδήγησή σου. Άρα λοιπόν όσο περισσότερα περάσματα τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια και λιγότερα ρίσκα. Κατανοητό. Επίσης και καλύτερο θέαμα για εμάς τους έξω.
Αυτό που λέω εγώ όμως είναι το εξής. Προπόνηση, προπόνηση, προπόνηση κάπου άσχετα με τις διαδρομές του αγώνα ή και σε κάποιες από αυτές τις διαδρομές αλλά σε άσχετο χρόνο και όχι 1 μέρα πριν. Αυτό θα σε φτάσει σε ένα επίπεδο Α. Οπότε ξεκινάς τον 1ο σου αγώνα. Δεν νομίζω ότι έχει βλέψεις κανείς ότι θα βγει 1ος από τον 1ο του αγώνα. Στον 2ο του αγώνα και πάντα με προπόνηση κάπου άσχετα θα πάει σίγουρα λίγο καλύτερα.. Στον 3ο επίσης και πάει λέγοντας. Έτσι κάποια στιγμή με πολύ δουλειά και πολύ υπομονή (και φυσικά φοβερά έξοδα όσο δεν υπάρχουν χορηγοί) θα φτάσει σε ένα σημείο που θα μπορεί να πάει στην Ιταλία και να κάνει ότι κάνουν και οι Ιταλοί όταν έρχονται εδώ. Και δεν θα χρειάζεται 500 περάσματα. Εννοώ ότι τον αγώνα τον κερδίζει ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ και όχι μόνος του ο οδηγός. ( Εντάξει και οι παρανομίες )
Αν δεν θέλει ή δεν έχει την τύχη ή δεν έχει τα λεφτά να κάνει τα παραπάνω και απλά θέλει να κάνει το χόμπυ του τότε απορώ γιατί θέλει και να βγει 1ος... Αφού και τελευταίος να βγει το χόμπυ του θα το κάνει. Βέβαια αποκλείεται να βγει τελευταίος αν δουλέψει ΣΟΒΑΡΑ με όσες δυνατότητες έχει -
Και για να κάνουμε και λίγο πλάκα...
Προτείνω στον επόμενο αγώνα η ΑΛΑ να αφήσει το αυτοκίνητο με τον πλοηγό του ΣΟΑΑ, με την προϋπόθεση ο συνοδηγός να κρατάει 5-6 πράσινα σπρέυ για να ξαναβάψει τα δέντρα όπως ήταν πριν
-
Σωστα,
βεβαια ολοι θελουν να βγουν πρωτοι,ακομα και αυτοι που ξερουν οτι δεν μπορουν.
Ειναι κυριως θεμα συνειδησης.
Οπως καταλαβαινεις αυτο που εγραψες περα απο χρημα απειρο θελει και χρονο πραγματικο....καποια χρονια και καποιοι δεν εχουν υπομονη.
(οσο πιο συντομα τα καταφερει κανεις τοσο πιο 'εξαιρεση' ειναι,
με οτι συνεπαγεται η λεξη 'εξαιρεση' πχ. ταλεντο,στερησεις,τυχη,κ.α.)
Και βεβαια μην ξεχνας οτι χωρα μας δεν προσφερεται για αυτο το αθλημα.
Πολλοι απο αυτους που τρεχουν-τρεχαν θα ειχαν αλλη πορεια αν ηταν στο εξωτερικο......Να και κατι που δεν ξερεις,τα σημαδια (των αλλων,πχ. μπογια) ειναι καλα αφου υπαρχουν να τα εκμεταλλευονται και οι υπολοιποι,που οι περισσοτεροι το κανουν,οποτε αυτο ειναι το λιγοτερο ενοχλητικο.
(τα λαμβανουμε πλεον σαν 'φυσικα' σημαδια) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Esky_t, όσο καλή δουλειά και να κάνεις, αν κάνεις τα 4 επιτρεπόμενα περάσματα με τον επιτρεπόμενο ρυθμό, αποκλείεται να επισκιάσεις έναν χερά για τα ΙΤΑΛΙΚΑ δεδομένα, που σημαίνει πως αν μη τι άλλο είναι αντίστοιχης ικανότητας, αλλά με ανώτερο αμάξι...Δηλαδή η διαφορά είναι στο αυτοκίνητο ?
Μάλλον ο Basso στο ΕΚΟ έτρεχε με Punto WRC
Και ο Consigli στο Αττικό με Clio S1600H διαφορά είναι ΠΑΝΤΟΥ, λιγότερο απ΄ όλα στο αυτοκίνητο (διότι στην Ελλάδα πολλοί αγωνιζόμενοι δίνουν ένα κουβά λεφτά να το φτιάξουν πύραυλο, αντί να βελτιώσουν τις δικές τους ικανότητες, με αποτέλεσμα η διαφορά στα αυτοκίνητα να είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη) και είναι, πολύ απλά, αντίστοιχη με τη διαφορά επιπέδου Ελλάδας-Ιταλίας συνολικά στους αγώνες αυτοκινήτου θεσμικά-οργανωτικά-αγωνιστικά (εκτός του Ακρόπολις όπου είμαστε πολύ μπροστά).
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Esky_t, όσο καλή δουλειά και να κάνεις, αν κάνεις τα 4 επιτρεπόμενα περάσματα με τον επιτρεπόμενο ρυθμό, αποκλείεται να επισκιάσεις έναν χερά για τα ΙΤΑΛΙΚΑ δεδομένα, που σημαίνει πως αν μη τι άλλο είναι αντίστοιχης ικανότητας, αλλά με ανώτερο αμάξι...
Δηλαδή η διαφορά είναι στο αυτοκίνητο ?
Καλά, αυτό έγραψα;;;
Απάντησα σε αυτό:
Έστω ότι είμαι οδηγός και με τον συνοδηγό μου κάνουμε μια εκπληκτική εμφάνιση σπάζοντας όλα τα χρονόμετρα και είμαστε σε όλα νόμιμοι. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε κάνει φοβερή δουλειά, έχουμε θυσιάσει ώρες προπόνησης, έχουμε αφήσει τους δικούς μας, έχουμε κάνει φοβερά έξοδα κτλ κτλ. Μετά τον αγώνα διαβάζω σε αυτό το forum 10 σελίδες που σε κάθε σελίδα αναφέρεται το όνομά μου από 10 φορές ως παράδειγμα για παράνομες αναγνωρίσεις, βέβαια χωρίς να λέει κανείς ότι με είδε προσωπικά.
γράφοντας αυτό:
Esky_t, όσο καλή δουλειά και να κάνεις, αν κάνεις τα 4 επιτρεπόμενα περάσματα με τον επιτρεπόμενο ρυθμό, **αποκλείεται **να επισκιάσεις έναν χερά για τα ΙΤΑΛΙΚΑ δεδομένα, που σημαίνει πως αν μη τι άλλο είναι αντίστοιχης ικανότητας, αλλά με ανώτερο αμάξι...
Πού κολλάει ο Μπάσο τα WRC και τα λοιπά άσχετα αδυνατώ να καταλάβω...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Πού κολλάει ο Μπάσο τα WRC και τα λοιπά άσχετα αδυνατώ να καταλάβω...αν μη τι άλλο είναι αντίστοιχης ικανότητας, αλλά με ανώτερο αμάξι...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πού κολλάει ο Μπάσο τα WRC και τα λοιπά άσχετα αδυνατώ να καταλάβω...
αν μη τι άλλο είναι αντίστοιχης ικανότητας, αλλά με ανώτερο αμάξι...
Πλάκα μου κάνεις;
Θές να μου πεις τι σχέση έχουν οι παραθέσεις σου με αυτά που λέω, ή να αρχίσω κοπτοραπτικές δημοσιεύσεών σου χωρίς να λέω (ή να θέλω να πω; ) κάτι;
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!