-
Ο χρήστης Nikos_bugsR έγραψε:
Θεοφιλε, μονο αυτο σε κανει να απορρείς?
Το οτι απαγορευεται να κανεις αναγνωρισειςμε παντος ειδους 4κινητο οχημα πως το σχολιάζεις?
Δηλαδη είτε έχεις jimny, είτε Panda 4x4, είτε impreza 1600, είτε evo, θεωρεισαι παρανομος.Κατι ξέρεις εσυ και εχεις διπλωμα πιλοτου
Αυτό πάλι από πότε ισχύει;; Δεν νομίζω! Δοκιμές απαγορεύεται να κάνεις με 2000+ και turbo !
-
Ερωτηση 1(Καινουργιος είμαι θα σας πείξω στις ερωτήσεις
Εαν πάς με αυτοκίνητο που έχει ήδη μπάρα θόλων από το εργοστάσιο. Τι γίνετε??? Μιλάω για αυτοκίνητα όπως πχ.Corolla TS οπου έχει εμπρος και πίσω...
Εισαι παράνομος ή δεν είσαι??? Η θα πρέπει να πάρεις τροχό για να κόβεις τις μπάρες???
Ερώτηση 2:
Στους διεθνείς κανονισμούς επιτρέπεται..... εμεις εδώ πως το βγάλαμε οτι ένα αυτοκίνητο στην άσφαλτο δεν χρειάζεται? Έχουμε τους απίστευτους δρόμους χαλί μήπως???(Βλέπε Μερκούρης στο ανέβασμα, που εκεί ειλικρινά λυπηθηκα το αμάξι μου στις αναγνωρίσεις...)
-
Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα!
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Ερωτηση 1(Καινουργιος είμαι θα σας πείξω στις ερωτήσειςΕαν πάς με αυτοκίνητο που έχει ήδη μπάρα θόλων από το εργοστάσιο. Τι γίνετε??? Μιλάω για αυτοκίνητα όπως πχ.Corolla TS οπου έχει εμπρος και πίσω...
Εισαι παράνομος ή δεν είσαι??? Η θα πρέπει να πάρεις τροχό για να κόβεις τις μπάρες???
Ερώτηση 2:
Στους διεθνείς κανονισμούς επιτρέπεται..... εμεις εδώ πως το βγάλαμε οτι ένα αυτοκίνητο στην άσφαλτο δεν χρειάζεται? Έχουμε τους απίστευτους δρόμους χαλί μήπως???(Βλέπε Μερκούρης στο ανέβασμα, που εκεί ειλικρινά λυπηθηκα το αμάξι μου στις αναγνωρίσεις...)
Μιχάλη το θέμα 'απαγόρευση μπάρας θόλων' είναι μια πράξη από τις πολλές της φαρσοκωμωδίας που παρακολουθούμε ενελλειπώς...
-
Ερωτηση 1(Καινουργιος είμαι θα σας πείξω στις ερωτήσειςΕαν πάς με αυτοκίνητο που έχει ήδη μπάρα θόλων από το εργοστάσιο. Τι γίνετε??? Μιλάω για αυτοκίνητα όπως πχ.Corolla TS οπου έχει εμπρος και πίσω...
Δεν είσαι παράνομος και δεν έχεις πρόβλημα. Για παράδειγμα, στο περσινό ράλι Ολύμπιο παραπέμθηκαν στους αγωνοδίκες καμια δεκαριά πληρώματα για ποδιά. Οι εννέα κρίθηκαν να έχουν παραβεί τους κανονισμούς αναγνωρίσεων αλλά ο δέκατος, που είχε ένα Lada Samara, το οποίο διαθέτει ποδιά από το εργοστάσιο, αθωώθηκε.
Ερώτηση 2:
Στους διεθνείς κανονισμούς επιτρέπονται οι αναγνωρίσεις με αυτοκίνητο ομάδας Ν ουσιαστικά. Ομως εκεί τρέχουν με WRC και S1600. Εδώ που τρέχουμε με ομάδας Ν θα ήταν σα να επιτρέπαμε αναγνωρίσεις με το αγωνιστικό.
-
και επειδη το θεμα συνεχιζεται ¨
-
Σαββατο πρωι στην Ριτσωνα. Γνωστος αγωνιζομενος ιναι σταματημενος στην νοητη αφετηρια της ριτσωνας και ενω βγαινω αντιθετο να τον προσπερασω σιγα σιγα εκεινος εκκινει αρκετα γρηγορα παιρνει γραμμη απο το αντιθετο και στριβει την Κ1. Απο αλλο ληρωμα που ηταν πιο μπροστα εμαθα οτι ο ιδιος του περασε ταπα στην ελενιτ.
-
Στην Μαυροσουβαλα το Σαββατο αλλα και στο καρτοδρομο την Πεμπτη επισης αλλος αγωνιζομενος εκανε δοκιμες με ελυθερη εξατμιση και ημισλικ λαστιχο.
-
Στο καρτοδρομο επισης αλλος αγωνιζομενος εκανε δοκιμες με ελευθερη εξατμιση και 2 bucket μεσα στο αυτ/το.
-
Γι αυτο δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα επισης στο καρτοδρομο καποιος εκανε δοκιμες με impreza station πιθανοτατα turbo (δεν απαγορευονται αυτα ?)
ολους αυτους μονο εγω τους ειδα ?
-
-
Δεκτόν το επιχείρημα σας κ.Νασσο αλλα ποσο διαφορά μπορεί να κάνει μια μπαρα θόλων σε σχέση μια ανάρτηση οπού εκεί είναι ελευθερο. Δηλαδή αν το αυτοκινητό μου έχει μια KW Variant 3 ή μια Bilstein PSS9 και semi-slick Potenza 540(Εχουν έγκριση dot για χρήση στο δρόμο άρα είναι νόμιμα για αναγνωρίσεις) είμαι νομιμος για τις αναγνωρίσεις και με μια μπάρα θόλων, που ουσιαστικά την βάζω για προστατέψω τους θόλους απο τα 'νέροφαγώματα' των ελληνικών δρόμων, είμαι παράνομος????
-
'Εγώ ρουφιάνος δε γίνομαι' φίλε vaggelis-rallye ?
Τότε μη παραπονιέσαι, σε κλέβουν μπροστά στα μάτια σου, γνωρίζεις τον κλέφτη αλλά εσύ περιμένεις να τον δει ο αστυνόμος για να τον συλλάβει και δεν τον καταγγέλεις στην αστυνομία... Τι φοβάσαι, μη σε κακοχαρακτηρίσει η κοινότητα των κλεφτών ? Οι νοικοκυραίοι πάντως θα σε επικροτήσουν.
Το Impreza δεν είναι Turbo, υπάρχει και απλό 1,6 με 95 άλογα.
Τα ημισλικ λάστιχα δεν απαγορεύονται αν είναι πιστοποιημένα για χρήση δρόμου (DOT ή 'Ε', να μη γράφουν 'for racing purposes only'). Πχ. Yokohama Advan 032, 048, Bridgestone 540, κάποια Kuhmo κοκ.Τα 4x4 δεν απαγορεύονται, τα Turbo απαγορεύονται.
-
κυριε νασο οι κριτες εκει τι κανουνε??? απλα βαζουν υπογραφη και ωρα για το τι ωρα μπηκαμε ?
-
Ωπ. Στο Καρτοντρομο εκανα εγω δοκιμες με Impreza Station μαυρο, που ειναι 1600 ,της γυναικας μου και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TURBO. Αν σου φανηκε ζωντανο, ειναι γιατι ειχα τα κοντα
Προς αρσιν παρεξηγησεων, μια που οπως εχω πει δεν θελω να δινω δικαιωματα σε κανεναν, το αυτοκινητο στη διαθεση παντος ενδιαφερομενου.
Over. -
Δεκτόν το επιχείρημα σας κ.Νασσο αλλα ποσο διαφορά μπορεί να κάνει μια μπαρα θόλων σε σχέση μια ανάρτηση οπού εκεί είναι ελευθερο. Δηλαδή αν το αυτοκινητό μου έχει μια KW Variant 3 ή μια Bilstein PSS9 και semi-slick Potenza 540(Εχουν έγκριση dot για χρήση στο δρόμο άρα είναι νόμιμα για αναγνωρίσεις) είμαι νομιμος για τις αναγνωρίσεις και με μια μπάρα θόλων, που ουσιαστικά την βάζω για προστατέψω τους θόλους απο τα 'νέροφαγώματα' των ελληνικών δρόμων, είμαι παράνομος????Μην υπερβάλλεις, αν πηγαίνεις με τις ταχύτητες που επιτρέπονται στις αναγνωρίσεις δε χρειάζονται μπάρες θόλων. Το αποδεικνύουν τα χιλιάδες νορμάλ αυτοκίνητα χωρίς μπάρες θόλων που κυκλοφορούν χωρίς πρόβλημα στους θόλους τους.
Η απάντηση πάντως στο ερώτημά σου είναι: ναι, είσαι παράνομος τυπικά.
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Ωπ. Στο Καρτοντρομο εκανα εγω δοκιμες με Impreza Station μαυρο, που ειναι 1600 ,της γυναικας μου και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ TURBO. Αν σου φανηκε ζωντανο, ειναι γιατι ειχα τα κοντα
Προς αρσιν παρεξηγησεων, μια που οπως εχω πει δεν θελω να δινω δικαιωματα σε κανεναν, το αυτοκινητο στη διαθεση παντος ενδιαφερομενου.
Over.οκ κυριε πλατη.....οπως εγραψα δεν ημουν σιγουρος απλα μας φανηκε ο ηχος λιγο περιεργος. ισως ημασταν ηδη λιγο καχυποπτοι με τοσα που ειχαμε δει στον 1ο αμς αγωνα
-
Συγγνώμη που και πάλι δεν καταλαβαίνω αλλά ποια η διαφορά σε ενα 106 rallye αναγνωρίσεων που φοράει αυτά τα πράγματα (PSS9 + sesmi-slick, ακόμα και χωρίς μπάρα θόλων) και σε ένα 106 Ν/2 που είναι στο μέσο όρο???
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
κυριε νασο οι κριτες εκει τι κανουνε??? απλα βαζουν υπογραφη και ωρα για το τι ωρα μπηκαμε ?Ακριβώς. Δεν είναι δουλειά τους να ξέρουν ποιά αυτοκίνητα είναι Turbo ή όχι, ποιά λάστιχα είναι δρόμου και ποιά αγωνιστικά.
Κανονικά πρέπει να υπάρχει τεχνικός έφορος για αυτά. Δυστυχώς, φόρτος εργασίας και άλλες υποχρεώσεις (πχ. τεχνικός έλεγχος των Ιταλών) δεν επέτρεψε σε κάποιον τεχνικό έφορο να είναι παρών στις αναγνωρίσεις του Αττικού. Ως προς αυτό, το φταίξιμο ανήκει προσωπικά σε εμένα ως επικεφαλής της ομάδας των τεχνικών εφόρων του συγκεκριμένου αγώνα
-
-
Συγγνώμη που και πάλι δεν καταλαβαίνω αλλά ποια η διαφορά σε ενα 106 rallye αναγνωρίσεων που φοράει αυτά τα πράγματα (PSS9 + sesmi-slick, ακόμα και χωρίς μπάρα θόλων) και σε ένα 106 Ν/2 που είναι στο μέσο όρο???Κάπου πρέπει να βάζεις έναν πήχυ.
Αν δεν πεις 'οι αναρτήσεις είναι ελεύθερες' πως θα ξεχωρίσεις τις 'μαμά' αναρτήσεις από τα αλλαγμένα αμορτισέρ από τις Proflex και τις PSS9. Τι να λέει ο κανονισμός, 'απαγορεύονται οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις' ?
Αν δεν πεις 'τα λάστιχα πρέπει να είναι εγκεκριμένα για χρήση δρόμου', πως θα ξεχωρίσεις τα 'απλά' λάστιχα από τα ημισλικ στυλ Bridgestone 540 από τα αγωνιστικά ? Θα μετράς ποσοστό αυλακώσεων στην επιφάνεια ?Οπως καταλαβαίνεις, δεν μπορείς σε επίπεδο κανονισμών να πιάσεις όλες τις περιπτώσεις.
Προσωπική μου άποψη είναι πως οι μπάρες θόλων και τα τελικά της εξάτμισης θα έπρεπε να επιτρέπονται σε όλους τους αγώνες.
Οπως και ορθώς επιτράπηκαν φέτος οι ποδιές στους χωμάτινους: πέρισυ απαγορεύονταν και έφαγαν ποινή πληρώματα για αυτό, αλλά η ΕΘΕΑ διαπίστωσε πως ο κανονισμός ήταν υπερβολικός και τον άλλαξε. Αυτό όμως δε σημαίνει πως κακώς τιμωρήθηκαν πέρισυ, ορθότατα τιμωρήθηκαν.
Από την άλλη, κέιτζ, μπάκετ, ζώνες, σκούπες, Turbo, ποδιές στην άσφαλτο και αγωνιστικά λάστιχα ορθώς απαγορεύονται.
-
Προς Vagelis-rallye
Καλε μου φιλε, μετα απο μια ατυχη στιγμη της ιστοριας μου στους αγωνες,πολλα χρονια πριν,
εχω βαλει μια παχυα γραμμη. Οταν με πιασουν παρανομο θα ζητησω συγγνωμη και θα εξαφανισθω απο τους αγωνες. Και δεν εχω σκοπο ,αυτο να το κανω συντομα
Καλημερα.Υ.Γ. Ειδες ομως οτι οι φωνες μου τοσον καιρο για τις αναγνωρισεις και τους καταπιεστικους και φλουταρισμενους κανονισμους ειναι δικαιες. Οπως παραδεχτηκες, η αντιληψη ενος στιγμιαια καχυποπτου ατόμου , μπορει να σε στιγματισει. Και το εγκλημα τοτε ειναι διαρκες, οσο κι η ρετσινιά...
Αν λοιπον τυχαια δεν ειχα διαβασει την δημοσιευση σου και δεν ειχα απαντησει, την επομενη φορα που θα μ εβλεπες, δικαιολογημενα θα με κοιτουσες με μισο ματι. Αυτο ζηταω απο την αρχη. Να μην επαφιεται στις συμπτωσεις το καλο ονομα ολων μας. Οι θεσμοι ναναι τετοιοι που να προφυλασουν πρωτα απ ολα τους συμμετεχοντες στο σπορ. Σωστα? -
Επειδη παρακολουθω αρκετο καιρο αυτο το φορουμ απο την στιγμη που ειπατε εσεις πως ηταν νομιμο δεν ειχα καμια αμφιβολια οτι ετσι ηταν τα πραγματα.
Πιθανολογω οτι η δικια μου αντιληψη δεν ειναι ακομα ικανη να στιγματισει τον οποιονδηποτε. Δυστυχως υπηρχαν αυτ/τα με βαρβατες παρανομιες που ουτε εκεινα στιγματιστηκαν απο αλλους αγωνιζομενους, ποσο μαλλον να στιγματιστειτε εσεις απο μενα.
Εκτος απο τους θεσμους θα πρεπει να ειναι και οι συμμετεχοντες σωστοι. Εσεις ειστε και μπραβο σας, αλλα αλλοι δεν ηταν. -
ΣΤΑ ΡΑΛΛΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙ??? ΥΠΗΡΧΕ ΑΜΑΞΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ε.
ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΓΕ Ο ΤΣΑΔΑΡΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΠΛΟΗΓΟΣ?? ΑΦΗΝΕ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΜΟΤΕΡ, ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΦΟΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΥΣΙΜΟ
ΦΑΟΥΛ... ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ?ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ?
ΤΡΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΜΕ ΔΥΟ ΙΜΑΝΤΕΣ ΩΜΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ CE ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΕΣ?
-
Αναρωτιέμε ωρε παλικάρια τι σχέση έχουν τα προαναφερόμενά σας με το θέμα το τοπικ αυτού.Μην χαραμίζουμε και καταντάμε αδιάφορα καποια σημαντικά θέματα όπως το σχετικό για την επιστολή του ΣΟΑΑ.
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΟΑΑ