-
Shanghai International circuit designer Hermann Tilke believes that the drain cover that forced McLaren's Juan Montoya out of the Chinese Grand Prix - and his team effectively out of the constructors' title reckoning - had not been properly fastened before the race.
The Colombian was racing tight behind Giancarlo Fisichella and McLaren team-mate Kimi Raikkonen and was unsighted as he crossed the kerb containing the partially-open cover. While the impact damaged the drain, it had substantially more effect on the MP4-20, which not only suffered a damaged tyre that required an extra pit-stop to replace, but also punched a hole in the floor of the car, damaging the radiator and suspension in the process. Although the handling of the McLaren was not right when Montoya rejoined, **it was the radiator damage that eventually led to his retirement, as his Mercedes engine began to suffer. **
Drainage is a necessary evil on any race track, with standing water an even greater threat to competitors, but Montoya's incident is not the first time that the Shanghai gratings have come under fire. V8 Supercar driver suffered a frightening incident on the series' first visit to China, when a similarly errant cover ripped a hole in the bottom of his Orrcon Ford Falcon.'The drain was not locked,' Tilke told Britain's ITV coverage, 'Of course, they are under pressure, and these tyres can throw them out, but that is bad luck. This one was not fastened properly.'
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Παρατηρώ ότι **σε μερικούς διαφεύγει πως η Ρενό στη Σουζούκα είχε νέο aero-pack και στην Κίνα νέο engine-revision **(μέσα στο νέο aero-pack).Προφανώς ο συνδυασμός των δυο τούς έδωσε το έξτρα boost που είδαμε στη Κίνα, κερδίζοντας εκτός από το Κατασκευαστών ΚΑΙ τις εντυπώσεις (τις οποίες μέχρι και τη Σουζούκα τις είχε η ΜακΛάρεν). Τα 'αν θέλαμε θα είχαμε κάνει 11 νίκες' στις δηλώσεις του Αλόνσο είναι για γέλια (ούτε τα μικρά παιδιά δεν τα χάφτουν αυτά).
Τέλος, η **αντιστοίχιση ενός αγώνα σε ολόκληρη τη σαιζόν **με σκοπό μάλιστα την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δυναμικότητα ομάδων και οδηγών είναι το λιγότερο άστοχο!
- Σωστο αυτο που λες, μονο που απο μονο του το γεγονος δεν καθιστα γρηγοροτερη τη Ρενω απο τη ΜακΛαρεν. Μπορει ναι. Μπορει ομως και οχι
Μπορει δηλαδη απλα να εκλεισε κομματι της ψαλιδας
2.Το 90% των δηλωσεων απο πιλοτους ειναι ειτε για γελια ειτε ο ορισμος της κοινοτυπιας
3.Δεν αντιστοιχισα τον τελευταιο αγωνα σε ολη τη σεζον! Κατι τετοιο θα ηταν και βλακωδες και υπερβολικο! Χαρακτηρισα μονο τον τελευταιο αγωνα ως τον αντιπροσωπευτικοτερο της σεζον, εφοσον ηταν ο μοναδικος απο τους 19 που 2 ομαδες και 4 οδηγοι τα εδωσαν ολοι ολα χωρις αυριο! Σ'αυτο διαφωνεις; Δεν πιστευω!
- Σωστο αυτο που λες, μονο που απο μονο του το γεγονος δεν καθιστα γρηγοροτερη τη Ρενω απο τη ΜακΛαρεν. Μπορει ναι. Μπορει ομως και οχι
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
................Κουράζομαι να συζητώ μαζί σου.
-
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... urf1-1.jpg
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... urf1-2.jpg
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... urf1-3.jpg
Ρε Γιαννη για το Θεο, εχω πει τοσες φορες να μη βαζετε τοσο μεγαλες φωτο
mod -
Mαζι σου!!
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Σε ποιο ακριβως παραθυρακι κανονισμων αναφερεσαι?Αναφέρομαι στον κινητήρα ενός GP.
Μα κι εγω δεν ειμαι κανενας βλακας να νομιζω οτι ο χθεσινος αγωνας συνοψιζει τη σαιζον. Δεν αναιρει καθολου οτι επαιζαν αμυνα κτλ ολη τη χρονια. Το θεμα ειναι οτι: 1. Για μενα μια χαρα ειναι η παραπανω τακτικη, καθως πετυχαν πληρως το στοχο τους (ως 'στοχο' θεωρω κατα πρωτο λογο το οδηγων, αφου απο τοτε που το πηραν ο fa πηγαινε γ***ωντας). Παραλιγο ο συντηρητισμος να τους κοστισει το κατασκευαστων, αλλα χωρις αυτον ουτε το οδηγων ισως να μην επαιρναν. Και δε χωνευω πώς καποιος μπορει βλεποντας μαλιστα εκ των υστερων το νταμπλ να τους κριτικαρει 2. Αποδεικνυεται λαθος η αποψη οτι η Renault ως ομαδα εχει τετοια νοοτροπια, καθως φανηκε οτι την καταλληλη στιγμη μπορεσαν να δουλεψουν-πιεσουν-ξοδεψουν-εξελιξουν να και κανουν τον αθλο να φτασουν μεσα σε 2 αγωνες τη διαστημικη αποδοση της McLaren.
Όπως είπα και πριν το ότι κατέκτησαν το νταμπλ, δεν με εμποδίζει να τους κριτικάρω για τον απλούστατο λόγο ότι δεν κρίνω μόνο από το τελικό αποτέλεσμα. Αλλωστε, αν κρίναμε μόνο από το αποτέλεσμα ερωτήσεις του τύπου 'άξιζε ο τάδε το πρωτάθλημα ή τη νίκη' δεν θα είχαν κανένα νόημα.
Τους είχα κατακρίνει για συντηρητισμό (όπως έγραψες και εσύ) και για λάθος νοοτροπία. Το ότι όταν προσπάθησαν κατάφεραν να χτυπήσουν στα ίσια την McLaren, δείχνει ακριβώς αυτό. Ότι μπορούσαν αλλά δεν το έκαναν. Αν δεν ήταν τυχεροί, η νοοτροπία αυτή θα τους κόστιζε το πρωτάθλημα. Γιατί θεωρείς ότι λόγω του αποτελέσματος, πρέπει ντε και καλά να αλλάξω άποψη;Δηλαδη σου φαινεται δικαιο τα 2ο μονοθεσια ολων των αλλων ομαδων εκτος της 1ης να χανουν τις θεσεις τους? Ή θελεις καθε ομαδα να κανει το ιδιο κολπο? Σκεψου λιγο για τι μπαχαλο μιλαμε λογω πιεσεων, κινητηρα αλλα και επικινδυνοτητας.
Επισης σου φαινεται δικαιο αυτοι που δεν μπαινουν για pitstop να μην κερδιζουν θεσεις απο αυτους που μπηκαν και να καταστρεφεται ο αγωνας τους?
Όταν βγαίνει το αυτοκίνητο ασφαλείας, είναι ηλίου φαεινότερο ότι η ομάδα που την πληρώνει περισσότερο, είναι αυτή που προηγείται. Το μόνο που κάνει αυτός ο κανονισμός είναι να την 'τιμωρεί' χωρίς λόγο ακόμα περισσότερο. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι δεδομένο ότι κάποιοι θα χάσουν τις θέσεις τους και κάποιοι θα βγουν οφελειμένοι. Έσυ τι θεωρείς δίκαιο, να χάνουν την θέση τους οι πρώτοι (που έτσι κι αλλιως χάνουν την διαφορά) ή οι πιο πίσω; Ποιος πρέπει να επιβραβεύεται; (που δεν επιβραβεύονται, απλά διατηρούν τις πανάξια κερδισμένες θέσεις τους).
Επίσης τι εννοείς η κάθε ομάδα να κάνει το ίδιο κόλπο; Μόνο ή πρώτη μπορεί να το κάνει.
Η επικινδυνότητα που βρίσκεται; Όλοι πηγαίνουν σαν κότες. Η συγκεκριμένη στρατηγική γίνεται επί χρόνια και δεν θυμάμαι ποτέ να έχει δημιουργειθεί κάποιο πρόβλημα.
Αν καταστρέφεται ο αγώνας αυτών που δεν μπαίνουν, τότε ας μπουν. Δεν τους είπε κανείς να κάτσουν έξω. Επιλογή τους είναι. Αν καταστραφεί ο αγώνας τους είναι από λάθος επιλογή. Άλλωστε η συντρηπτική πλειοψηφία μπαίνει στα pit.Χαρακτηρισα μονο τον τελευταιο αγωνα ως τον αντιπροσωπευτικοτερο της σεζον, εφοσον ηταν ο μοναδικος απο τους 19 που 2 ομαδες και 4 οδηγοι τα εδωσαν ολοι ολα χωρις αυριο! Σ'αυτο διαφωνεις; Δεν πιστευω!
Εγώ πάντως διαφωνώ. Και στη Suzuka τα έδωσαν όλα. Όπως φυσικά και στους πρώτους αγώνες της σεζόν. Και θα έπρεπε να τα δίνουν όλα σε κάθε αγώνα. Απλώς η Renault βρέθηκε αρκετά μπροστα από την αρχή και επέλεξε να παίξει άμυνα (και τελικά δικαιώθηκε).
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
http://briefcase.pathfinder.gr/download/johnroxette/38686/484886/0/ourf1-1.jpghttp://briefcase.pathfinder.gr/download ... urf1-2.jpg
http://briefcase.pathfinder.gr/download ... urf1-3.jpg
Ρε Γιαννη για το Θεο, εχω πει τοσες φορες να μη βαζετε τοσο μεγαλες φωτο
modδεν ξεπερνούσε το επιτρεπτό μέγεθος για 1024/786 οθόνη
-
1024X768 είναι η ανάλυση σε πολλές οθόνες (ειδικά λαπτοπ)
Όμως αν βάλεις και τα πλαίσια των σελίδων του φόρουμ πλέον ξεχειλώνει η σελίδα...
Άσε που θα είναι 100-300 Κb και όποιος έχει 56άρι μόντεμ την έκατσε τη βάρκα... (μισό λεπτό και βάλε download μόνο μια φωτό 200Κb στα 56KBps...) -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Όμως αν βάλεις και τα πλαίσια των σελίδων του φόρουμ πλέον ξεχειλώνει η σελίδα...
βασικά δε ξεχείλωναν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αλλά τέλος πάντων θα μειώνω και το μέγεθος αν έχω όρεξη αλλιώς θα βάζω μόνο το λίνκ.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
βασικά δε ξεχείλωναν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες αλλά τέλος πάντων θα μειώνω και το μέγεθος αν έχω όρεξη αλλιώς θα βάζω μόνο το λίνκ.
Ούτε σε εμένα ξεχειλώνει τη σελίδα η 1024 φωτό, γιατί έχω 1280 οριζόντια ανάλυση. Προφανώς για τον ίδιο λόγο δεν το ξεχειλώνει και στο δικό σου πισί.
Όμως αν κάποιος έχει 1024 ανάλυση (που ακόμα είναι πολύ δημοφιλής), τότε σε αυτόν θα ξεχειλώσει.Ή αλλιώς αν έχεις 1600Χ1200 ανάλυση οθόνης ακόμα και μια 1400Χ1000 φωτογραφία δε στο ξεχειλώνει, αλλά κανείς άλλος στο φόρουμ δε θα μπορέσει να δει τη σελίδα όπως εσύ.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ούτε σε εμένα ξεχειλώνει τη σελίδα η 1024 φωτό, γιατί έχω 1280 οριζόντια ανάλυση. Προφανώς για τον ίδιο λόγο δεν το ξεχειλώνει και στο δικό σου πισί.
Όμως αν κάποιος έχει 1024 ανάλυση (που ακόμα είναι πολύ δημοφιλής), τότε σε αυτόν θα ξεχειλώσει.Ή αλλιώς αν έχεις 1600Χ1200 ανάλυση οθόνης ακόμα και μια 1400Χ1000 φωτογραφία δε στο ξεχειλώνει, αλλά κανείς άλλος στο φόρουμ δε θα μπορέσει να δει τη σελίδα όπως εσύ.
1024 έχω
edit: οι φωτογραφίες δεν ήταν 1024 αλλά 800χ περίπου....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
3.Δεν αντιστοιχισα τον τελευταιο αγωνα σε ολη τη σεζον! Κατι τετοιο θα ηταν και βλακωδες και υπερβολικο! Χαρακτηρισα μονο τον τελευταιο αγωνα ως τον αντιπροσωπευτικοτερο της σεζον, εφοσον ηταν ο μοναδικος απο τους 19 που 2 ομαδες και 4 οδηγοι τα εδωσαν ολοι ολα χωρις αυριο! Σ'αυτο διαφωνεις; Δεν πιστευω!Όταν χαρακτηρίζεις έναν αγώνα ως τον αντιπροσωπευτικότερο μιας ολοκληρης σαιζόν δεν κάνεις αντιστοίχιση; (αν όχι, πώς βγαίνει αντιπροσωπευτικότερος; )
Πέραν αυτού, εγώ διαφωνώ ακόμα κι έτσι. Θα ήταν Π.Χ. (με κεφαλαία) ο αντιπροσωπευτικότερος της σαιζόν, αν Π.Χ. στην αρχή του αγώνα ξεκίναγε πρώτος ο ΦΑ, στη μέση του αγώνα πέρναγε πρώτος ο ΚΡ και στο τέλος κέρδιζε ο ΦΑ. Ή αν Π.Χ. η σαιζόν εξελισσόταν από την αρχή με τον ΦΑ να φεύγει μπροστά και να παραμένει πρώτος μέχρι και τον τελευταίο αγώνα (και μυριάδες άλλους συνδυασμούς και αντιστοιχήσεις).
-
Εμένα με 1024 και λίγο μεγαλωμένα τα γράμματα μου ξεχειλίζουν οι εικόνες του mschumacher. Χώρια ότι έχω και απλή 56άρα...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
3.Δεν αντιστοιχισα τον τελευταιο αγωνα σε ολη τη σεζον! Κατι τετοιο θα ηταν και βλακωδες και υπερβολικο! Χαρακτηρισα μονο τον τελευταιο αγωνα ως τον αντιπροσωπευτικοτερο της σεζον, εφοσον ηταν ο μοναδικος απο τους 19 που 2 ομαδες και 4 οδηγοι τα εδωσαν ολοι ολα χωρις αυριο! Σ'αυτο διαφωνεις; Δεν πιστευω!
Όταν χαρακτηρίζεις έναν αγώνα ως τον αντιπροσωπευτικότερο μιας ολοκληρης σαιζόν δεν κάνεις αντιστοίχιση; (αν όχι, πώς βγαίνει αντιπροσωπευτικότερος; )
Πέραν αυτού, εγώ διαφωνώ ακόμα κι έτσι. Θα ήταν Π.Χ. (με κεφαλαία) ο αντιπροσωπευτικότερος της σαιζόν, αν Π.Χ. στην αρχή του αγώνα ξεκίναγε πρώτος ο ΦΑ, στη μέση του αγώνα πέρναγε πρώτος ο ΚΡ και στο τέλος κέρδιζε ο ΦΑ. Ή αν Π.Χ. η σαιζόν εξελισσόταν από την αρχή με τον ΦΑ να φεύγει μπροστά και να παραμένει πρώτος μέχρι και τον τελευταίο αγώνα (και μυριάδες άλλους συνδυασμούς και αντιστοιχήσεις).
Ενταξει ρε! Παιζουμε με τις λεξεις
Χαρακτηριστικοτερος ισως; Αυτος που προσφερεται περισσοτερο για συμπερασματα; Πιστευω πως καταλαβες τι εννοω
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Ενταξει ρε! Παιζουμε με τις λεξειςΧαρακτηριστικοτερος ισως; Αυτος που προσφερεται περισσοτερο για συμπερασματα; Πιστευω πως καταλαβες τι εννοω
Έχω καταλάβει ρε συ, απλά δεν συμφωνώ
Επίσημο thread: GP Κίνας - Shangai '05