-
Για πάμε σιγά-σιγα να δούμε τι θα προλάβουμε να απαντήσουμε!
Καταρχήν συγχαρητήρια στην Renault για την κατάκτηση του double. Κατα τη γνώμη μου πανάξιο το οδηγών, τυχερό το κατασκευαστών.
Στους φίλους Μακλαρενικούς περαστικά μας που χάσαμε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια μας , αλλά όπως είπε και ο Κίμι δεν είναι και το τέλος του κόσμου, θα προσπαθήσουμε του χρόνου.
Όσον αφορά τον (απαράδεκτο) αγώνα, η Renault έπιασε στον ύπνο τη McLaren, κέρδισε χαλαρά, και .... κοίμησε τους πάντες. Αν δεν ήταν τελευταίος αγώνας και δεν κρινόταν το πρωτάθλημα, όποιος κατάφερνε να μείνει ξύπνιος θα βραβευόταν από την FIA!
Κατά τα άλλα, το ότι μετά από 10 και πλέον αγώνες, η Renault ήταν σε έναν ταχύτερη της McLaren εκμεταλευόμενη ένα παραθυράκι των κανονισμών (και μαγκιά της) προφανώς και δεν αποδεικνύει ότι ήταν συνολικά ταχύτερη ή ότι έκανε πλάκα.Όσον αφορά το post μου που παρέθεσε ο og2002gr: Καλώς το παρέθεσες ως παράδειγμα ειρωνικού post, μόνο που παρέλειψες να παραθέσεις αυτό που είχα γράψει παρακάτω. Ότι δηλαδή, αυτό δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση του Alonso (ή της Renault) στον συγκεκριμένο αγώνα για την οποία έγραψα ότι ήταν εφάμιλλη αυτής του Raikkonen. Αλλά ότι αναφερόταν στις δηλώσεις του Ισπανού 'πάμε πάντα για τη νίκη, είμαστε η καλύτερη ομάδα, ο Raikkonen είναι πολύ τυχερός' όταν στα προηγούμενα 5-6 GP δήλωνε 'πάμε για το βάθρο, δεν μπορούμε να χτυπήσουμε τις McLaren'. Σε αυτές τις δηλώσεις το 'παγκόσμιος τριταθλητής' ταιριάζει γάντι κατα τη γνώμη μου. Με άλλα λόγια ήταν άσχετο με τα υπόλοιπα με τα οποία το ομαδοποίησες.
Και γενικά δεν μου αρέσει η προσπάθεια να περάσει η εικόνα, ότι οι φίλοι της McLaren έγραφαν ειρωνικά post, όταν στην συντρηπτική τους πλειοψηφία έχουν επανειλημένα συγχαρεί τον Alonso και τον έχουν χαρακτηρίσει άξιο πρωταθλητή, όταν μάλιστα οι ειρωνίες για την αξιοπιστία, την στρατηγική και τους οδηγούς της McLaren δίνουν και παίρνουν, με τα αντίστοιχα post επιβράβευσής της να τείνουν στο μηδέν. Το 'κλίμα' δηλαδή για το οποίο έίπε ο Vasilakis.Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Τετοια αποδοση δε νομιζω να περιμενε κανενας Και εννοειται οτι εκλεισαν τα στοματα καποιου/καποιων που φωναζαν οτι βαριουνται, τα παρατησαν, δεν εξελισσουν και δεν ξερω τι, χωρις ισως να το χρειαζονται και τοσο.Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε μένα;
Η απόδοση της Renault και οι δηλώσεις του Alonso στον τελευταίο αγώνα (μπορούσαμε να πάρουμε 10-11 νίκες αν πιέζαμε), μάλλον δικαιώνουν αυτά που έλεγα παρά μου κλείνουν το στόμα. Ότι δηλαδή στην Renault παίζουν υπερβολική άμυνα για να εξασφαλίσουν ένα σχεδόν σιγουρο πρωτάθλημα (οδηγών) όντας ευχαριστημένοι με την τρίτη θέση, και δεν παλεύουν όσο πρέπει για αυτό που διεκδικείται (κατασκευαστών), πράγμα που χωρίς τις στούκες του Montoya θα τους είχε στοιχήσει. Το ότι τελικά δεν τους στοίχησε δεν αλάζει την άποψή μου. (σ.σ. ούτε ότι βαριούνται, ούτε ότι τα παράτησαν έγραψα).Τέλος, πως σας φαίνεται το καινούριο κόλπο; (αναφέρομαι στην ποινή του Fisichella ). Τι τους πειράζει αν καθυστερεί τους υπόλοιπους;
Η x ομάδα είναι άνετα στο 1-2. Ξαφνικά ο Αχρηστίδης, οδηγός της green donkey racing, στουκάρει σε έναν τοίχο και γεμίζει την πίστα συντρίμια. Φυσικά μπαίνει το SC. H x ομάδα λοιπόν εκτός του ότι χάνει όλη τη διαφορά που είχε χτίσει, απαγορεύεται να ξαναβγεί στο 1-2. Ο δεύτερος οδηγός της χάνει 5-6 θέσεις στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι για να μάθουν να έχουν δύο μονοθέσια στις πρώτες θέσεις (σα δε ντρέπονται). Δίκαιο! Μερικές φορές αναρωτιέμαι μόνοι τους τα σκέφτονται ή τους βοηθάει κανένας; -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Τέλος, πως σας φαίνεται το καινούριο κόλπο; (αναφέρομαι στην ποινή του Fisichella ). Τι τους πειράζει αν καθυστερεί τους υπόλοιπους;
Η x ομάδα είναι άνετα στο 1-2. Ξαφνικά ο Αχρηστίδης, οδηγός της green donkey racing, στουκάρει σε έναν τοίχο και γεμίζει την πίστα συντρίμια. Φυσικά μπαίνει το SC. H x ομάδα λοιπόν εκτός του ότι χάνει όλη τη διαφορά που είχε χτίσει, απαγορεύεται να ξαναβγεί στο 1-2. Ο δεύτερος οδηγός της χάνει 5-6 θέσεις στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι για να μάθουν να έχουν δύο μονοθέσια στις πρώτες θέσεις (σα δε ντρέπονται). Δίκαιο! Μερικές φορές αναρωτιέμαι μόνοι τους τα σκέφτονται ή τους βοηθάει κανένας;Όντως, είναι ένας απαράδεκτος κανονισμός.
Ο κάθε οδηγός κρατάει το ρυθμό που θέλει πίσω από το SC. Πώς ορίζεται το 'blocking';
Θα ήταν κρίμα να επηρεάσει κάτι τέτοιο την έκβαση του πρωταθλήματος Κατασκευαστών.
-
Μπράβο στην RENAULT για το 'Διπλό' και μάλιστα με τόσο εντυπωσιακό τρόπο και διαφορά από την ΜΑΚ ΛΑΡΕΝ του ΚΙΜΙ. Οταν έβλεπα τον αγώνα ήμουνα σίγουρος οτι ο ΚΙΜΙ έχει κάποιο πρόβλημα και πάει φυλαγμένα αλλά οταν ο ιδιος μετά παραδέχτηκε οτι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα με έβαλε σε σκέψεις με τις δυνατότητες της RS25 και είναι επίσης εντυπωσιακός ο τρόπος που ο ΦΙΣΙΚΟ 'έπαιζε' με τις δυο ΜΑΚ ΛΑΡΕΝ μέχρι να αρχίσουν τα άλλα έκτροπα.
Τι να πω αν η RENAULT είχε τέτοια δυνατότητα και κρυβόταν επιμελώς (ξέρετε ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα κτλ) τοτε οι άνθρωποι δεν παίζονται με τίποτα!! ΚΟΡΥΦΗ. -
mschumacher σε παρακαλω πολυ κανε resize τη φωτο γιατι ειναι ταλαιπωρια...
- Τουλαχιστον για το μισο πρωταθλημα, 2-3 ατομα λεγαμε καποια πραγματα περι 'ατυχιων', 'αποδειξεων', 'εντυπωσεων' και διαφορα αλλα τετοια αϋλα και αφηρημενα που ακουγαμε συνεχως απο την προπαγανδα που ηθελε τη ΜακΛαρεν απειρως καλυτερη και τον Κιμη μια κλαση πανω απο τον παγκοσμιο πρωταθλητη. Ελπιζω οι πολλοι να καταλαβανε οτι ολα αυτα ήταν απλα και μονο η γνωμη μου(μας) και τιποτα παραπανω. Ουτε μετοχες στη Ρενω εχω ουτε κανα προβλημα με τη ΜακΛαρεν ή με τον Κιμη κλπ. Απλα απεφυγα να φαω καποια προπαγανδα. Το Κινεζικο GP εχει μεγαλυτερη αξια απο ολα τα αλλα μαζι. Ηταν το μοναδικο απο την αρχη της σεζον που οι δυο φετινοι κυριοι μονομαχοι, ειχαν τακτικη 'ολα για ολα' χωρις περιθωριο για να επανορθωσουν καποιο λαθος. Σε ολα τα προηγουμενα, συνηθως ο ενας απο τους δυο ειχε το περιθωριο να βρισκεται στο 90%, χθες ομως οχι. Και το αποτελεσμα ηταν τοσο πειστικο οσο και πεντακαθαρο. Μαλιστα οι συγκυριες του αγωνα ηταν εναντιον του τελικου νικητη του αγωνα, γεγονος που κανει την επιδοση του ακομα σημαντικοτερη.
- Εχω μια αποψη για την οδηγικη ικανοτητα του Κιμη. Χθες επιβεβαιωθηκα 1000%. Ουτε ατυχος ουτε τιποτα! Απλα και μονο σε συγκεκριμενα ακραια και επικινδυνα για τη ζωη του κινητηρα σεταπ, προσπαθει να κερδισει αγωνες και εντυπωσεις. Αλλιως δεν εξηγειται η διαφορα των 13' που του εφτιαξε ο Αλονσο ή ακομα και αυτη των 8' που του εφτιαξε ο Κλιν μετα το 2ο πιτ-στοπ εδειξε πααααααααρα πολλα (για οποιον θελει να τα δει). Και οι ταχυτεροι γυροι που εκανε οταν ολα ειχαν κριθει εδειξε ακομη περισσοτερα. Οπως ειπε πριν απο 5 μερες παρα πολυ σωστα ο migf1, το μοναδικο σημειο της κουρσας που μπορεις αφοβα να συγκρινεις τις επιδοσεις 2 πιλοτων επειδη εχουν ακριβως το ιδιο φορτιο καυσιμου ειναι μετα το τελευταιο πιτ-στοπ ΟΛΩΝ. Ωραια! Δεν εχετε παρα να συγκρινετε απο μονοι σας.
- Εκτος πιτ-λέην ο Φιζι μπορουσε να παει οσο γρηγορα ηθελε. Απο τη στιγμη ομως που μπηκε στο πιτ-λέην δεν επρεπε να μπλοκαρει τους αλλους. Γι'αυτο και τιμωρηθηκε και με ενα drive-through και οχι με 2
- Μπορουν να λενε στη ΜακΛαρεν οτι θελουν για του χρονου. Φετος ομως ηταν η ευκαιρια να μην εχουν Φερραρι αντιπαλο. Του χρονου ποιος ζει ποιος πεθαινει...
- Τελευταιος αγωνας και θα πω επιτελους το παραπονο μου: Μακαρι να ειχα να πω κατι για την ομαδα που υποστηριζω. Αλλα φετος δε μου εδωσε αφορμη ουτε κάν για αρνητικα σχολια. Κριμα
-
Λάθος τα βλέπεις κάποια πράγματα.
-
Aν μου ελεγες ποια ειναι αυτα, τοτε θα με βοηθουσες ιδιαιτερα
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
2. Ο Φισικέλα δε έπαιξε το ρόλο κομπάρσου τουλάχιστον επίτηδες καθυστερώντας τα Μακλάρεν στο 1ο κομμάτι διότι αυτό απλά δε μπορεί να γίνει. Αν δοκίμαζε να 'κόψει' ρυθμό το πιο πιθανό θα ήταν να φάει προσπέρασμα. Απλά έγινε το αυτονόητο... δηλ. έχασε στα ίσα από τον ΑλόνσοΚαι γιατι ο fisi να μην πηγαινε 80% σε ολο το γυρο και να το παταγε στη στροφη πριν την ευθεια? Εξαλλου ειχε και τεραστια τελικη. Παντως το McLaren δεν ειχε κολλησει και στο διαχυτη του Επιπλεον μην ξεχνας οτι καθυστερησε επιτυχημενα τον Kimi κατα το sc.
Κατά τα άλλα, το ότι μετά από 10 και πλέον αγώνες, η Renault ήταν σε έναν ταχύτερη της McLaren εκμεταλευόμενη ένα παραθυράκι των κανονισμών (και μαγκιά της) προφανώς και δεν αποδεικνύει ότι ήταν συνολικά ταχύτερη ή ότι έκανε πλάκα.
Σε ποιο ακριβως παραθυρακι κανονισμων αναφερεσαι?
Η απόδοση της Renault και οι δηλώσεις του Alonso στον τελευταίο αγώνα (μπορούσαμε να πάρουμε 10-11 νίκες αν πιέζαμε), μάλλον δικαιώνουν αυτά που έλεγα παρά μου κλείνουν το στόμα. Ότι δηλαδή στην Renault παίζουν υπερβολική άμυνα για να εξασφαλίσουν ένα σχεδόν σιγουρο πρωτάθλημα (οδηγών) όντας ευχαριστημένοι με την τρίτη θέση, και δεν παλεύουν όσο πρέπει για αυτό που διεκδικείται (κατασκευαστών), πράγμα που χωρίς τις στούκες του Montoya θα τους είχε στοιχήσει. Το ότι τελικά δεν τους στοίχησε δεν αλάζει την άποψή μου. (σ.σ. ούτε ότι βαριούνται, ούτε ότι τα παράτησαν έγραψα).
Μα κι εγω δεν ειμαι κανενας βλακας να νομιζω οτι ο χθεσινος αγωνας συνοψιζει τη σαιζον. Δεν αναιρει καθολου οτι επαιζαν αμυνα κτλ ολη τη χρονια. Το θεμα ειναι οτι: 1. Για μενα μια χαρα ειναι η παραπανω τακτικη, καθως πετυχαν πληρως το στοχο τους (ως 'στοχο' θεωρω κατα πρωτο λογο το οδηγων, αφου απο τοτε που το πηραν ο fa πηγαινε γ***ωντας). Παραλιγο ο συντηρητισμος να τους κοστισει το κατασκευαστων, αλλα χωρις αυτον ουτε το οδηγων ισως να μην επαιρναν. Και δε χωνευω πώς καποιος μπορει βλεποντας μαλιστα εκ των υστερων το νταμπλ να τους κριτικαρει 2. Αποδεικνυεται λαθος η αποψη οτι η Renault ως ομαδα εχει τετοια νοοτροπια, καθως φανηκε οτι την καταλληλη στιγμη μπορεσαν να δουλεψουν-πιεσουν-ξοδεψουν-εξελιξουν να και κανουν τον αθλο να φτασουν μεσα σε 2 αγωνες τη διαστημικη αποδοση της McLaren.
Τέλος, πως σας φαίνεται το καινούριο κόλπο; (αναφέρομαι στην ποινή του Fisichella). Τι τους πειράζει αν καθυστερεί τους υπόλοιπους;
Η x ομάδα είναι άνετα στο 1-2. Ξαφνικά ο Αχρηστίδης, οδηγός της green donkey racing, στουκάρει σε έναν τοίχο και γεμίζει την πίστα συντρίμια. Φυσικά μπαίνει το SC. H x ομάδα λοιπόν εκτός του ότι χάνει όλη τη διαφορά που είχε χτίσει, απαγορεύεται να ξαναβγεί στο 1-2. Ο δεύτερος οδηγός της χάνει 5-6 θέσεις στην καλύτερη περίπτωση. Έτσι για να μάθουν να έχουν δύο μονοθέσια στις πρώτες θέσεις (σα δε ντρέπονται). Δίκαιο!Δηλαδη σου φαινεται δικαιο τα 2ο μονοθεσια ολων των αλλων ομαδων εκτος της 1ης να χανουν τις θεσεις τους? Ή θελεις καθε ομαδα να κανει το ιδιο κολπο? Σκεψου λιγο για τι μπαχαλο μιλαμε λογω πιεσεων, κινητηρα αλλα και επικινδυνοτητας.
Επισης σου φαινεται δικαιο αυτοι που δεν μπαινουν για pitstop να μην κερδιζουν θεσεις απο αυτους που μπηκαν και να καταστρεφεται ο αγωνας τους?
Ο κάθε οδηγός κρατάει το ρυθμό που θέλει πίσω από το SC. Πώς ορίζεται το 'blocking';
Η διευκρινιση οριζει μεγιστη αποσταση 5 car lengths απο τον μπροστινο.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Και γιατι ο fisi να μην πηγαινε 80% σε ολο το γυρο και να το παταγε στη στροφη πριν την ευθεια? Εξαλλου ειχε και τεραστια τελικη. Παντως το McLaren δεν ειχε κολλησει και στο διαχυτη του Επιπλεον μην ξεχνας οτι καθυστερησε επιτυχημενα τον Kimi κατα το sc.δε θέλω να μπω στη διαδικασία ποσοστών. Στη συγκεκριμένη πίστα δε μπορείς να καθυστερήσεις επίτιδες αντίπαλο. Επίσης το Κίμι καθυστέρησε διότι οπως δήλωσε ο ίδιος έκανε ζιγκ ζαγκ μπροστά του για να μη περάσει.
-
πρωταθλητης ο ναντο, πρωταθλητρια η ρενω...ολα αυτα το 2005!η ομαδα πηγε ρολοι, ο χουαν σιγουρα δεν την καταβρισκει στη μακλαρεν, τα λεμε του χρονου!
Πλάκα πλάκα αυτό που είδα είναι πως με την αποχώρησή του Μοντόγια από την Γουίλιαμς η ομάδα διελύθη, ενώ η ΜακΛάρεν άμα τη εμφανίσει άρχισε να ΠΑΙΡΝΕΙ νίκες και πολς και να διεκδικεί πρωτάθλημα κατασκευαστών, σε σημείο που να είναι το φαβορί λίγο πριν τον τελευταίο αγώνα!!
Και όλα αυτά τη στιγμή που πέρσι τέτοιο καιρό με τη νίκη του Μοντόγια στην βραζιλιάνικη αυλαία πολλοί εδώ λέγαμε πως έκανε λάθος επιλογή ομάδας!
Υ.Γ. Δεν διορθώθηκε η αξιοπιστία της Μακ, αλλά σίγουρα έφτιαξε. Αν φτιαχτεί άλλο τόσο μέχρι του χρόνου θα έχει πολύ ενδιαφέρον το οδηγών!! Το κατασκευαστών αντίθετα θα είναι πολύ βαρετό!!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Εγω δεν προσκυνησα κανεναν αγαπητε μου. Εγω συνεχαρη τον Αλονσο..Συγχαρητηρια. Σε κατηγορησε κανεις;
Λαθος συμφωνα με ποιον? Με σενα? Λαθος δεν υπαρχουν, ποιο ειναι το κριτηριο για να ειναι μια αποψη λάθος? Διαφορετικη ειναι...
Ναι,συμφωνα με μενα η αποψη σου ειναι λάθος (και διαφορετική).Οσον αφορά τα κριτηρια υπάρχουν πάρα πολλά. Αλλα δεν προσφερεται η δυνατοτητα να συζητήσουμε μαθηματα επιχειρηματολογίας.
Μας εκανες παραθεση τα σχολια που καναμε στον προηγουμενο αγωνα,...,πάνω στα σχολια τα δικα σου σχετικα με ολο το πρωταθλημα!...Το δικο σου το ποστ αφορουσε το κλεισιμο του πρωταθληματος οποτε η μεταφορα των ποστ μας ηταν ατοπη αλλα και παραπλανητικη...
Μετα από εναν εντυπωσιακό αγώνα του Raikkonen ξεσπάσατε σε ένα κύμα ενθουσιασμού (δικαιολογημένα) και βγάλατε όλη τη πικρα ΓΕΝΙΚΕΥΟΝΤΑΣ για όλο το πρωτάθλημα(αδικαιολογητα).Απέναντι σε αυτή σας την γενίκευση (που συμφωνω με Vasilaki περι κλίματος) αντιπαραθέτω τη δική μου γενίκευση.
..δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση του Alonso (ή της Renault) στον συγκεκριμένο αγώνα για την οποία έγραψα ότι ήταν εφάμιλλη αυτής του Raikkonen. Αλλά ότι αναφερόταν στις δηλώσεις του Ισπανού 'πάμε πάντα για τη νίκη, είμαστε η καλύτερη ομάδα, ο Raikkonen είναι πολύ τυχερός'...
Λαθος νομίζετε ότι χρησιμοποιω τα σχολια σας ενος αλλου αγώνα για να δειξω οτι ειναι τελείως λάθος για τον παρόν αγώνα(τρελός ειμαι να κάνω κατι τετοιο; ). Απλά ήθελα να σας δείξω οτι τα γενικευμενα συμπερασματα σας στον προηγούμενο αγώνα έρχονταν σε αντίθεση με τα συμπερασματα του τελευταιου αγώνα.
Αχ αυτα τα κριμα, κοπελα εισαι κλπ δεν μου λενε τιποτα. Ακυρο το σχόλιο σου.
Οτι δεν σου λένε τιποτα το διαπιστωσαμε.Αλλά μόνο ακυρο δεν ειναι!Θες, δε θες!
Λοιπον??
Λοιπον;
Τωρα για σχολια αλλων δεν θελω να απανταω!
Συγχαρητηρια και παλι.Δε σου ζητησε κανεις κατι τετοιο.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Και γιατι ο fisi να μην πηγαινε 80% σε ολο το γυρο και να το παταγε στη στροφη πριν την ευθεια? Εξαλλου ειχε και τεραστια τελικη. Παντως το McLaren δεν ειχε κολλησει και στο διαχυτη του Επιπλεον μην ξεχνας οτι καθυστερησε επιτυχημενα τον Kimi κατα το sc.
δε θέλω να μπω στη διαδικασία ποσοστών. Στη συγκεκριμένη πίστα δε μπορείς να καθυστερήσεις επίτιδες αντίπαλο. Επίσης το Κίμι καθυστέρησε διότι οπως δήλωσε ο ίδιος έκανε ζιγκ ζαγκ μπροστά του για να μη περάσει.
Δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος τροπος να περασει καποιος εναν αργοτερο στο δευτερο σέκτορ (χωρις λαθος του μπροστινου φυσικα). Υστερα αν ο Φιζι ηταν 'αργος' λογω ικανοτητας, μια ρημαδα φορά θα ειχε βγει ασχημα απο τη 12-13 με αποτελεσμα να χασει τη θεση του.
Ακουστηκε και εκεινη η ενδοεπικοινωνια περι 0,8' ανα γυρο μεταξυ Φιζι και Φλαβιο. Το κυριο ενδεχομενο ειναι να τον πληροφορησε απλα για τη διαφορα ρυθμου που ειχε με τον Αλονσο. Πιο πιθανο λογο βρισκω εγω το οτι υπηρχε καποιος 'στοχος' ρυθμου που θα επετρεπε τον Αλονσο να βγει μπροστα του μετα το 1ο πιτ-στοπ. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
2. Εχω μια αποψη για την οδηγικη ικανοτητα του Κιμη. Χθες επιβεβαιωθηκα 1000%. Ουτε ατυχος ουτε τιποτα! Απλα και μονο σε συγκεκριμενα ακραια και επικινδυνα για τη ζωη του κινητηρα σεταπ, προσπαθει να κερδισει αγωνες και εντυπωσεις. Αλλιως δεν εξηγειται η διαφορα των 13' που του εφτιαξε ο Αλονσο ή ακομα και αυτη των 8' που του εφτιαξε ο Κλιν μετα το 2ο πιτ-στοπ εδειξε πααααααααρα πολλα (για οποιον θελει να τα δει). Και οι ταχυτεροι γυροι που εκανε οταν ολα ειχαν κριθει εδειξε ακομη περισσοτερα. Οπως ειπε πριν απο 5 μερες παρα πολυ σωστα ο migf1, το μοναδικο σημειο της κουρσας που μπορεις αφοβα να συγκρινεις τις επιδοσεις 2 πιλοτων επειδη εχουν ακριβως το ιδιο φορτιο καυσιμου ειναι μετα το τελευταιο πιτ-στοπ ΟΛΩΝ. Ωραια! Δεν εχετε παρα να συγκρινετε απο μονοι σας.Λοιπόν, επίτρεψε μου να διαφωνήσω(κατά πόσο δεν ξέρω).
Δεν ξέρουμε πρώτα από όλα, αν χρησιμοποιούσε ακραία και επικίνδυνα σέταπ για τη ζωή του κινητήρα κλπ για εντύπώσεις και άλλα διάφορα. Το ξέρω ότι έτσι το βλέπεις. αλλά δεν είναι έτσι. Αφού στο μέσο της χρονιάς ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο.
Η Ρενώ χθες(και στην Σουζούκα) ήταν το γρηγορότερο μονοθέσιο και δικαιολογημένα άνοιξε την απόσταση. Ο Φίσικο έπαιζε ρόλο ασπίδας(όταν ήταν μπροστά του) και μπορείτε να το δείτε και στις δηλώσεις του. Φυσικά δεν τον μπλοκάρε αλά στυλ Σουμαχερ Μαλαισία '99! Άλλα ήταν φανερό ότι έχανε αεροδυναμική κατώθηση πίσω από αυτόν όπως και ο Μοντόγια πίσω από τον Κίμι. Προσθέστε και ένα σπέσιαλ κινητήρα για ένα αγώνα.
Όσο αφορά τον Κλίεν, νομίζω είδατε στις αρχές πως τον πίεζε και τελικά μπλόκαρε και τον τροχό του και έχασε 2-3 δευτερόλεπτα. Μετά ήταν εμφανές ότι τα παράτησε, αφού ο Αλόνσο ήταν φανερά 'χαμένος μακριά'
Όσο αφορά το μέτρο σύγκρισης στο τέλος που όλοι είναι με το ίδιο φορτίο καυσίμου. δεν είναι το πιο σταθερό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς γιατί είναι και άλλοι παράγοντες μέσα(ελαστικά, σκοπιμότητες τερματισμού-όπως ο Αλόνσο έκανε cruising, διαφορές από τους άλλους κλπ).Νομίζω δεν αμφισβητείται ότι η McLaren-Mercedes ότι έπασχε σε αξιοπιστία. Αλλά εσείς επειδή έχετε τον ΚΡ χαμηλά στην συνείδηση σας, βαρεθήκατε και κάποιους που έλεγαν για περί ατυχίας(που συμφωνώ μαζί σας δεν είναι στην τύχη που γίνονται αυτά), προσπαθείτε να τα ρίξετε όλα στον ΚΡ, να τον εκμηδενίσεται.
Δηλαδή ο Σουμαχερ που εσπασε περισσοτερες φορές τον κινητήρα το 2000-2001 από τον Μπαρικέλο ή ο Κούλθαρντ το 1998 με τον Χάκινεν είναι κουλάδια, και πάει λέγοντας με συγκρίσεις διαφόρων χρονιών και οδηγών? Τα κριτήρια σας είναι ελλιπής και όσο προσπαθείτε να το παίξετε αντικειμενικοί, είσαστε υποκειμενικοί/προκατειλημμένοι.1ος αγώνας Αυστραλία
Κίμι και Χουάν αποκολλούνται τα bargeboards τους και παρολίγο να πετάσουν και τα καθρεφτάκια.2ος αγώνας Μαλαισία
Σπάει ο πίσω δεξιός τροχός του Κίμι λόγω σπασίματος τις βαλβίδας αέρα του ριμς.4ος αγώνας Άγιος Μαρίνος
Σπάει το ημιαξόνιο του Κίμι.8ος αγώνας Καναδάς
Στραβό το τιμόνι του Κίμι στον αγώνα.10ος αγώνας Γαλλία
Σπάει ο κινητήρας(*1ος αγώνας από τους 2 που έπρεπε να τρέξει ο κινητήρας αυτός) του Κίμι μετά το 1ο practice της Παρσκευής. Ήταν το 1ο upgrade της χρονιάς. Επίσης εγκαταλείπει ο Μόντυ στον αγώνα από βλάβη στα υδραυλικά που προκλήθηκε από τον 'νέο' κινητήρα(ισχύει πάλι αυτό το *). Προβλήματα νεότητας....11ος αγώνας Βρετανία
Σπάει η αντλία τροφοδοσίας καυσίμου στο 1ο practice του Σαββάτου. Ο Mario Illien δηλώνει χαρακτηριστικά ότι δεν θυμάται πότε έσπασε τελευταία φορά τέτοιο πράγμα.12ος αγώνας Γερμανία
Εγκαταλείπει ο Κίμι στον αγώνα από βλάβη στα υδραυλικά. Αποκαλύφθηκε αργότερα ότι ήταν λάθος μηχανικού.13ος αγώνας Ουγγαρία
Εγκαταλείπει ο Μόντυ από ημιαξόνιο(χωρίς να καβαλικέύει τα κράσπεδα φίλε Go_For_Pole!).15ος αγώνας Μόντσα
Αλλαγή κινητήρα λόγω διάγνωσης προβλήματος στον Κίμι στα practice του Σαββάτου(Ισχύει πάλι αυτό το *).16ος αγώνας Σπα
Αλλαγή κινητήρα για τον Μόντυ με το καλημέρα την Παρασκευή(ισχύει το *). Δεν δέχεται ποινή επειδή δεν πρόλαβε να κάνει lap.18ος αγώνας Ιαπωνία
Σπάει ο κινητήρας του Κίμι στα practice(αυτή τη φορά στον 2ο του αγώνα ο συγκεκριμένος κινητήρας).Δεν ανάφερα τις πάμπολλες βλάβες στις δοκιμές προετοιμασίας που έπληξαν όλους τους οδηγούς, και ότι ο Μοντόγια από τις πολλές εγκαταλείψεις που είχε συχνά-πυκνά του βάζανε φρέσκο κινητήρα για τον επόμενο αγώνα.
Εδώ το παραδέχονται και συνεχίζουμε να τα βάζουμε με τον ΚΡ, για να είμαστε οι έξυπνοι.
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Λοιπόν, επίτρεψε μου να διαφωνήσω(κατά πόσο δεν ξέρω).
Δεν ξέρουμε πρώτα από όλα, αν χρησιμοποιούσε ακραία και επικίνδυνα σέταπ για τη ζωή του κινητήρα κλπ για εντύπώσεις και άλλα διάφορα. Το ξέρω ότι έτσι το βλέπεις. αλλά δεν είναι έτσι. Αφού στο μέσο της χρονιάς ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο.
Η Ρενώ χθες(και στην Σουζούκα) ήταν το γρηγορότερο μονοθέσιο και δικαιολογημένα άνοιξε την απόσταση. Ο Φίσικο έπαιζε ρόλο ασπίδας(όταν ήταν μπροστά του) και μπορείτε να το δείτε και στις δηλώσεις του. Φυσικά δεν τον μπλοκάρε αλά στυλ Σουμαχερ Μαλαισία '99! Άλλα ήταν φανερό ότι έχανε αεροδυναμική κατώθηση πίσω από αυτόν όπως και ο Μοντόγια πίσω από τον Κίμι. Προσθέστε και ένα σπέσιαλ κινητήρα για ένα αγώνα.
Όσο αφορά τον Κλίεν, νομίζω είδατε στις αρχές πως τον πίεζε και τελικά μπλόκαρε και τον τροχό του και έχασε 2-3 δευτερόλεπτα. Μετά ήταν εμφανές ότι τα παράτησε, αφού ο Αλόνσο ήταν φανερά 'χαμένος μακριά'
Όσο αφορά το μέτρο σύγκρισης στο τέλος που όλοι είναι με το ίδιο φορτίο καυσίμου. δεν είναι το πιο σταθερό και αξιόπιστο σημείο αναφοράς γιατί είναι και άλλοι παράγοντες μέσα(ελαστικά, σκοπιμότητες τερματισμού-όπως ο Αλόνσο έκανε cruising, διαφορές από τους άλλους κλπ).Νομίζω δεν αμφισβητείται ότι η McLaren-Mercedes ότι έπασχε σε αξιοπιστία. Αλλά εσείς επειδή έχετε τον ΚΡ χαμηλά στην συνείδηση σας, βαρεθήκατε και κάποιους που έλεγαν για περί ατυχίας(που συμφωνώ μαζί σας δεν είναι στην τύχη που γίνονται αυτά), προσπαθείτε να τα ρίξετε όλα στον ΚΡ, να τον εκμηδενίσεται.
Δηλαδή ο Σουμαχερ που εσπασε περισσοτερες φορές τον κινητήρα το 2000-2001 από τον Μπαρικέλο ή ο Κούλθαρντ το 1998 με τον Χάκινεν είναι κουλάδια, και πάει λέγοντας με συγκρίσεις διαφόρων χρονιών και οδηγών? Τα κριτήρια σας είναι ελλιπής και όσο προσπαθείτε να το παίξετε αντικειμενικοί, είσαστε υποκειμενικοί/προκατειλημμένοι.1ος αγώνας Αυστραλία
Κίμι και Χουάν αποκολλούνται τα bargeboards τους και παρολίγο να πετάσουν και τα καθρεφτάκια.2ος αγώνας Μαλαισία
Σπάει ο πίσω δεξιός τροχός του Κίμι λόγω σπασίματος τις βαλβίδας αέρα του ριμς.4ος αγώνας Άγιος Μαρίνος
Σπάει το ημιαξόνιο του Κίμι.8ος αγώνας Καναδάς
Στραβό το τιμόνι του Κίμι στον αγώνα.10ος αγώνας Γαλλία
Σπάει ο κινητήρας(*1ος αγώνας από τους 2 που έπρεπε να τρέξει ο κινητήρας αυτός) του Κίμι μετά το 1ο practice της Παρσκευής. Ήταν το 1ο upgrade της χρονιάς. Επίσης εγκαταλείπει ο Μόντυ στον αγώνα από βλάβη στα υδραυλικά που προκλήθηκε από τον 'νέο' κινητήρα(ισχύει πάλι αυτό το *). Προβλήματα νεότητας....11ος αγώνας Βρετανία
Σπάει η αντλία τροφοδοσίας καυσίμου στο 1ο practice του Σαββάτου. Ο Mario Illien δηλώνει χαρακτηριστικά ότι δεν θυμάται πότε έσπασε τελευταία φορά τέτοιο πράγμα.12ος αγώνας Γερμανία
Εγκαταλείπει ο Κίμι στον αγώνα από βλάβη στα υδραυλικά. Αποκαλύφθηκε αργότερα ότι ήταν λάθος μηχανικού.13ος αγώνας Ουγγαρία
Εγκαταλείπει ο Μόντυ από ημιαξόνιο(χωρίς να καβαλικέύει τα κράσπεδα φίλε Go_For_Pole!).15ος αγώνας Μόντσα
Αλλαγή κινητήρα λόγω διάγνωσης προβλήματος στον Κίμι στα practice του Σαββάτου(Ισχύει πάλι αυτό το *).16ος αγώνας Σπα
Αλλαγή κινητήρα για τον Μόντυ με το καλημέρα την Παρασκευή(ισχύει το *). Δεν δέχεται ποινή επειδή δεν πρόλαβε να κάνει lap.18ος αγώνας Ιαπωνία
Σπάει ο κινητήρας του Κίμι στα practice(αυτή τη φορά στον 2ο του αγώνα ο συγκεκριμένος κινητήρας).Δεν ανάφερα τις πάμπολλες βλάβες στις δοκιμές προετοιμασίας που έπληξαν όλους τους οδηγούς, και ότι ο Μοντόγια από τις πολλές εγκαταλείψεις που είχε συχνά-πυκνά του βάζανε φρέσκο κινητήρα για τον επόμενο αγώνα.
- Για τη Σουζουκα ειναι γνωμη σου. Και μαλιστα αυθαιρετη. Ακομα και για την Κινα δεν εχεις καποιο στοιχειο που να λεει οτι η Ρενω ηταν ταχυτερη.
- Αδικως αναφερεις το μπλοκ του Φιζι, εφοσον αυτο μηδενιστικε λογω πέις-καρ
- Τα παρατησε, αλλα εκανε και ταχυτερους γυρους! Μα τι οδηγαρα ειναι!!!
- Τελος, ο καταλογος που αναφερεις δεν αποδεικνυει τιποτα. Εχεις ανακατεψει το Σαν Μαρινο (που συμφωνα με οσα προσφατα διαβασαμε ηταν θεμα πιλοτου), τον Καναδα (που ποτε δεν αποδειχτηκε καποιο προβλημα), Τη Σουζουκα (2ος αγωνας δεν ειναι θεμα κακης κατασκευης), Γερμανια (φταιει καποιος ανωνυμος μηχανικος και επωνυμος να ηταν δεν αλλαζει κατι, σου δινω εγω ενα ονομα Τζον Σμιθ), την Αυστραλια (που του εσβησε η μηχανη) κλπ απλα και μονο για να μακρυνει ο καταλογος.
-
Ok ειπες οτι ειχες να πεις, ειπα οτι ειχα να πω, ας το ληξω εδω γιατι απο κάποια στιγμη θα αφησουμε τα επιχειρηματα και θα αρχισουμε την ανουσια αντιπαραθεση!! Εχεις σε ολα δικιο, εισαι τελειος κι εγω (ως μη ψυχραιμη και φυσικα ως μη ικανη να συζητησω συμφωνα με την γυναικεια φυση μου) εσφαλα διαρκως στα σχολια μου, οποτε θα σε ευχαριστησω για τον επικοδομιτικο διαλογο, θα σου πω ξανα συγχρητηρια για την ρενω και θα ανανεωσω το ραντεβου για την ανοιξη!!
-
Άνοιξη, που θα ανοίξει πάλι ο χορός!!!
-
Παρατηρώ ότι σε μερικούς διαφεύγει πως η Ρενό στη Σουζούκα είχε νέο aero-pack και στην Κίνα νέο engine-revision (μέσα στο νέο aero-pack).
Προφανώς ο συνδυασμός των δυο τούς έδωσε το έξτρα boost που είδαμε στη Κίνα, κερδίζοντας εκτός από το Κατασκευαστών ΚΑΙ τις εντυπώσεις (τις οποίες μέχρι και τη Σουζούκα τις είχε η ΜακΛάρεν). Τα 'αν θέλαμε θα είχαμε κάνει 11 νίκες' στις δηλώσεις του Αλόνσο είναι για γέλια (ούτε τα μικρά παιδιά δεν τα χάφτουν αυτά).
Τέλος, η αντιστοίχιση ενός αγώνα σε ολόκληρη τη σαιζόν με σκοπό μάλιστα την εξαγωγή συμπερασμάτων για τη δυναμικότητα ομάδων και οδηγών είναι το λιγότερο άστοχο!
-
και τι χορος θα ναι αυτος...τρικουβερτος!
εγω παντως επειδη μιλησατε για αξιοπιστια, θα ρωτησω γιατι τα μονοθεσια της μακλαρεν εχουν μια ταση να μην τερματιζουν και τα δυο μαζι παρολο που ειδικα φετος ηταν γρηγορα...αποψη μου, καποια μερη του μονοθεσιου δεν ειναι δουλεμενα οπως πρεπει ενω και τα στησιματα καμια φορα ειναι υπο αμφισβητηση απ'οτι φαινεται...αυτο ειναι λαθος του υπευθυνου της εταιρειας...
-
Η Ρενο τα καταφερε πανηγυρικα και μαγκια της. Τους πηρε τα 2 πρωταθληματα, τους πηρε και τις εντυπωσεις στο τελευταιο GP, τους πηρε πιθανως και τα σωβρακα. Η ΜακΛαρεν-ακηδες αποδειχτηκαν ταχεις αλλα λιγοι. Το δικο τους αποτελεσμα δεν ηταν πανηγυρικο, αλλα για τα πανηγυρια.
Τωρα, οποιος δεν βλεπει οτι στους 2 τελευταιους αγωνες, τα Ρενο, εχοντας εξασφαλισει τον τιτλο των οδηγων και με τις βελτιωσεις που αναφερθηκαν παραπανω σε αεροδυναμικο πακετο και κινητηρα, με κινητηρα ενος αγωνα στην Κινα και προφανως ρισκαροντας περισσοτερο, ηταν ισαξια συνολικα με το ΜακΛαρεν στους 2 τελευταιους αγωνες, κατα τη γνωμη μου εθελοτυφλει.
Οποιος θελει να πιστευει οτι ο Αλονζο ειναι ο Θεος επι της γης, (τουλαχιστον) βιαζεται.
Και οποιος πιστευει οτι ο Κιμι ειναι στην ιδια κλαση με τον Μοντογια, τον Φιζικελα και λοιπα παλικαρια, πρεπει να τον εχει φτυσει φιλανδεζα γκομενα στη Ροδο τη δεκαετια του 80. -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
και τι χορος θα ναι αυτος...τρικουβερτος!εγω παντως επειδη μιλησατε για αξιοπιστια, θα ρωτησω γιατι τα μονοθεσια της μακλαρεν εχουν μια ταση να μην τερματιζουν και τα δυο μαζι παρολο που ειδικα φετος ηταν γρηγορα...αποψη μου, καποια μερη του μονοθεσιου δεν ειναι δουλεμενα οπως πρεπει ενω και τα στησιματα καμια φορα ειναι υπο αμφισβητηση απ'οτι φαινεται...αυτο ειναι λαθος του υπευθυνου της εταιρειας...
Η αξιοπιστία ήταν και παραμένει το μόνιμο 'αγκάθι' της ΜακΛάρεν (με ή χωρίς τη Μερτσέντες).
-
το ξερω αλλα οταν ειναι 'μονιμο' κατι δε παει καλα...
ο ναντο δεν ειναι θεος επι της γης αλλα ειναι ο νεαροτερος πρωταθλητης της φ1 και εχει τα φοντα να συνεχισει ετσι... ο κιμι ειναι ενας παρα πολυ καλος οδηγος ο οποιος ενω ολοι θεωρουσαν οτι θα ναι ο νεος πρωταθλητης την πατησε κυριως λογω της ομαδας του...
Επίσημο thread: GP Κίνας - Shangai '05