-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το θέμα είναι:
ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ;Μήπως τελικά πονάει πολύ περισσότερο από όσο αρχικά φαίνεται;
Δεν σκοπεύω να υπερασπιστώ την 'Ε', αλλά το μένος εναντίον της, σχετικά με το πόσο 'εκ του πονηρού' έχει γίνει το πρωτοσέλιδο αυτό, να με συγχωρείτε αλλά μου ακούγεται το ίδιο... εκ του πονηρού.
Εγώ ως γονιός λέω ότι λέει/προβάλει μία πλευρά της αλήθειας που στη σημερινή κοινωνία που ψάχνει κάτι να την συγκινήσει θα την κάνει να λυγίσει και να κοιτάξει μέσα της για τα λάθη της.
Ως γονιός επίσης λέω ότι με αφορίζει και με αδικεί βάναυσα γιατί οι εκδρομές και τα τρεχαλητά στην εξοχή είναι γεγονός που συμβαίνει δύο φορές την εβδομάδα τουλάχιστον , περνάω τρεις περίπου ώρες την ημέρα για να διαβάσω παραμύθια - πέρα από αυτά του σχολείου - ή διηγήματα στην εξάχρονη μικρή μου , εν γνώση μας και παρ' όλο που είναι εντός των δυνατοτήτων μας - τις οικονομικές ως οικογένειας τις περισσότερες φορές - δεν καλύπτω πολλές από τις καταναλωτικές της απαιτήσεις ή αιτήσεις , είμαι αυστηρός αλλά προσπαθώ να είμαι δίκαιος , δεν της λέω ψέμματα , δεν υπεκφεύγω στις ερωτήσεις της , της αναλύω φυσικά φαινόμενα και προσπαθώ να της διδάξω κυκλοφοριακή αγωγή και και κοινωνικές ευαισθησίες , ενίοτε της ξεκαθαρίζω ευθέως ότι σήμερα δεν είναι καλή ημέρα για παιχνίδια γιατί ο μπαμπάς είναι πολύ κουρασμένος και εκείνη το σέβεται χωρίς να γκρινιάξει ( γιατί ξέρει ότι ο μπαμπάς λέει αλήθεια και δεν υπεκφεύγει ) , είμαι στο σχολείο τρεις φορές κάθε εβδομάδα και ροτώ για την συμπεριφορά της καθώς και την πρόοδό της , κουβεντιάζουμε τα πιθανά προβλήματά της και τις ανησυχίες ( ηλικία της ήβης βλέπετε ) , της έχω ξεκαθαρίσει ζητήματα που αφορούν τηλεόραση και ώρες προβολής καθώς και προγράμματα. Με αδικεί κατάφωρα και παρόλο που γνωρίζω ότι τίποτε από τα πιο πάνω δεν είναι αρκετά για να μεγαλώσει ένας άξιος άνθρωπος ομάλά ενταγμένος στο κοινωνικό σύνολο , προσπαθώ να πετύχω και να κάνω ό,τι είναι απαραίτητο για να είναι καλά η ψυχούλα της και να είμαι και εγώ περήφανος γιατί ανέθρεψα έναν αξιόλογο άνθρωπο.Εσύ ως γονιός ( εάν έχεις τη χαρά ) και ως εκπαιδευτικός ( εάν δεν κάνω λάθος ) θεωρείς ότι λέει την αλήθεια ; Ο μακαρίτης ο πατέρας μου ανετράφει από έναν τίμιο άνθρωπο που του έλειπε το δεξί χέρι από τον καρπό και μία μητέρα που ήταν κωφάλαλη ( λόγω τύφου ούσα 40 ημερών ). Ο αδερφός γεννήθηκε στα χωράφια με τα καπνά ( κυριολεκτικά ). Οι αγροτικές εργασίες του παππού μου κρατούσαν περί τις 12 με 14 ώρες την ημέρα και αντιμετώπισαν και το κυνήγι των πατριωτών μας λόγω αντεθνικών κοινωνικών φρονημάτων ( είμαστε αριστεροί ). Βγήκαν αξιολογότατα παιδιά και πετυχημένοι επαγγελματίες όχι γιατί η αλλοδαπή τροφός ήταν εκπαιδευμένη αλλά γιατί πήραν από το σπίτι τους τις σωστές βάσεις.
-
Βρήκαμε πάλι θέμα να ασχοληθούμε...
Υπάρχει πιθανότητα να μην είναι ο πιτσιρικάς ο πραγματικός συγγραφέας της επιστολής; Μεγάλη.
Ηταν μαρκετίστικο κολπάκι εκ μέρους της Ε; Ενδεχομένως.
Εχουν βάση τα γραφόμενα της επιστολής; Εχουν βάση αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας... Δεν ανακαλύψαμε και την Αμερική
Αξίζει ΤΟΣΗ συζήτηση για το θέμα; Μάλλον όχι... -
hrdoukas
+1. -
Και άρα να πάψουμε να συζητάμε ;
-
ειπα εγώ κατι τέτοιο; Απλά η γνώμη μου είναι οτι δεν αξίζει...
-
Θέλω να πω ότι αρκετά πράγματα δεν αξίζουν κουβέντας αλλά χάριν επικοινωνίας ή προκειμένου να ανταλλάξουμε γνώμες τα συζητούμε. Επιπλέον θεωρώ πως ένα κείμενο που συλλήβδην καταδικάζει γονείς ( που κατ' εμέ επιτελούν το μεγαλύτερο λειτούργημα ασχέτως εάν ενίοτε υπάρχει αποτυχία σε αυτό ) χρήσει κουβέντας πριν την απόρριψη.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Το θέμα είναι:
ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ;Μήπως τελικά πονάει πολύ περισσότερο από όσο αρχικά φαίνεται;
Δεν σκοπεύω να υπερασπιστώ την 'Ε', αλλά το μένος εναντίον της, σχετικά με το πόσο 'εκ του πονηρού' έχει γίνει το πρωτοσέλιδο αυτό, να με συγχωρείτε αλλά μου ακούγεται το ίδιο... εκ του πονηρού.
Petros να σου απαντησω εγω, που ειμαι και απο τους αναγνωστες της.
Λοιπον, το προχθεσινο πρωτοσελιδο μου εφερε αναγουλα. Καποια ψωνια καποιοι ηλιθιοι εστετ, προσπαθησαν να καταγγειλουν την κακη συμπεριφορα των ιδίων απεναντι στα παιδια (και καλά), εκπορνευοντας με τον τροπο αυτο χειροτερα το ιδιο τους το παιδι.
Η σωστη και καθαρη αποψη δεν εχει αναγκη απο φκιασιδια ουτε απο συγκινισιακες φορτισεις ουτε απο αφυσικα και μικρομεγαλα παιδια μεγαλοβολεμενων πλην ανησυχων αστων...Γιατι (εφοσον εβαλαν τα παιδια στο κολπο), ο Χατζηδακις εχει γραψει πως:
Τα παιδιά κάτω στον κάμπο
κηνυγάνε τους αστούς
πετσοκόβουν τα κεφάλια
σπό εχθρούς και από πιστούςκαι οχι
Τα παιδια κατω στον καμπο
αμπελοφιλοσοφουν
με γελοιες ελληνικουρες
και σκονακι απ' τους γονιους... -
παιδια αυτα με την δημοσιευση της επιστολης ειναι πολυ trendy μα την αληθεια.
Και μεις στον καιρο μας διαβαζαμε πρωτα 100 σελιδες Καργακο και μετα γραφαμε οτι μας κατεβαινε σε γλαφυρους βερμπαλιστικους τονους μπουρδολογιας.Μαλιστα αν ο καθηγητης/ητρια δεν ειχε καλοκοιμηθει οταν τη διορθωνε(την εκθεση,ναι ετσι θαρρω τη λεγαμε τοτε) μας εβαζε και 20(η μεχρι το 10 παει στα γυμνασια?)
Η διαφορα ειναι οτι τοτε δεν ειχαμε ξεφυγει τελειως να τη στειλουμε στον Φυντανιδη.Κι απο την αλλη ο Φυντανιδης τοτε δεν ειχε σαλεψει τελειως μετα απο κατι σκανδαλα του Μακη-Μακη για να την δημοσιευσει πρωτοσελιδο τοτε.
αλλα ειπαμε trendy-η μηπως funky?(γιατι δεν θυμαμαι τπτ ρε γαμωτο?) -
-
Δυο ερωτησεις για τα Ελληνικα καναλια
-
Ποσο χρονο αφιερωνουν για βιασμους μαθητριων, κακοποιησεις παιδιων κλπ;
-
Ποσο χρονο αφιερωσαν για τα 2 κοριτσια που βρηκαν και παρεδωσαν τα 20 χιλιαρικα;
-
-
Αυτό που δεν αντέχω στην ελληνική τηλεόραση, πέρα από κουτσομπολιά, κατινιές και σαχλά σόου, από τα οποία αμύνομαι, είναι αυτή η υποκρισία που χαρακτηρίζει κάθε εικόνα της.
Η επιστολή για την οποία μιλάμε, είτε γράφτηκε από τον πιτσιρικά είτε όχι, λέει μεγάλες αλήθειες και πρέπει να το αναγνωρίσουμε. φυσικά όπως λέει και ο hrdoukas, δεν ανακαλύψαμε και την αμερική.
Τα ξέραμε αυτά, όλοι μας...
Το θέμα είναι για μένα το εξής:
Αυτή η επιστολή δείχνει να αποτελεί μέρος μιας γενικότερης 'γραμμής' που έχουν τραβήξει στα κανάλια, αυτήν της 'υπέράσπισης' των παιδιών και της νεολάιας!Αφήνοντας το ερώτημα **'Πότε ξαναενδιαφέρθηκαν για τη νεολαία, για να μας πείσουν;;;' **στην άκρη, θεωρώ οτι αυτή η γραμμή έχει ξεκάθαρα συμφεροντολογική απόχρωση προς κάθε κατεύθυνση. Και εξηγώ τη σκέψη μου:
Τα κανάλια βρήκαν μια ακόμη φορά φλέβα χρυσού για τα νούμερα ηλεθέασης ή την δημιούργησαν οι ίδιοι- μικρή η διαφορά!Σημασία έχει οτι το θέμα πουλάει!
Η κυβέρνηση, παρόλη την ενόχληση της Μαριέττας, μάλλον ικανοποιημένη πρέπει να είναι, καθώς προτιμά να χει παιδιά να διαμαρτύρονται για παιδεία και ριζικές τομές, παρά καθηγητές για λεφτά - και ρευστό στο ταμείο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα!Στα δικά μου μάτια τουλάχιστον, οι μαθητές, με την 'φρεσκάδα' του θέματος (συγκριτικά πάντα) , υπερσκέλισαν στο ενδιαφέρον του κοινού τις διαμαρτυρίες των καθηγητών, οι οποίοι 'κάθε χρόνο τα ίδια ζητούν'
Φυσικά και οι γονείς, ειδικά οι δήθεν σοσιαλοαριστεροεπαναστάτες, αυτοί που μια φορά πέρασαν έξω απ το Πολυτεχνείο, καμαρώνουν, βλέποντας τα καμάρια τους στις πορείες και γιατί όχι και στα τηλεοπτικά πα΄ρθυρα!
Αλήθεια προσέξατε τα παιδιά στα παράθυρα;Καλύτερα από βουλευτές τα έλεγαν!Είδα-νομίζω- τη νέα Κανέλη, το νέο Βενιζέλο και τόσους άλλους!Μα τι πολιτικοί λόγοι ήταν αυτοί;Ακόμα και το ξύλινο 'να ολοκληρώσω παρακαλώ' ξεσήκωσαν!Μπορεί δωρεάν παιδεία να μην έχουμε, έχουμε όμως φαίνεται δωρεάν κομματικά φροντιστήρια!Η πολιτική εισέβαλε για τα καλά στα σχολεία, περισσότερο από ποτέ.Εικόνες και εκφράσεις του πανεπιστημίου πέρασαν στην εφηβεία.Σαν μια πρώιμη αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης, σαν ένα βάπτισμα του πυρός.Ίσως αυτό να είναι το πλεον ανησυχητικό - η κομματοποίηση των παιδιών.Όχι πολιτικοποίηση.Όταν πήγαινα σχολείο, είχα τις απόψεις μου,τις απορίες, τις αναζητήσεις μου.Το ίδιο και οι φίλοι μου.Με τια διαφωνίες μας πάντα, αλλά πάντα σε ιδεολογικό επίπεδο.Κι αν ήταν κομματικό, ήταν η εξαίρεση.
Εδώ μιλάμε για οργανωμένη διαδικασία, υποκινούμενη πλέον από τα πολιτικά κόμματα, με σκοπό την επάνδρωση νέων στελεχών και την προετοιμασία για σκληρές μάχες σε αμφιθέατρα και Βουλή!Έχω ανοίξει πολύ τη δημοσίευσή μου, αλλά το ένα μου φέρνει το άλλο...
Οι μαθητές από τη μεριά τους, φωνάζουν για παιδεία, δικαιώματα, εκπαίδευση!Τι;Ποιός ήρθε;;
Δε ξέρω για τα δικά σας σχολεία, όμως στο δικό μου (και έχω λιγότερο από 10 χρόνια που τελείωσα) οι καταλήψεις ήταν για τους περισσότερους 'καλή φάση' 'χαβαλές' , χαμένες ώρες και για τους λιγότερους υποκινήσεις συνδικαλιστών μπαμπάδων.Φυσικά όποιος διαφωνούσε με την ιδέα κατάληψης ήταν δακτυλοδεικτούμενος!Και ποιοί έμεναν μέσα;10-20 νοματέοι με τις γκόμενες και τους 25άρηδες γκόμενους, με τα παπάκια και τα τάπερ των μαμάδων...Τρομάρα τους...Μετά βέβαια απαιτούν δωρεάν παιδεία, όμως μήπως πρώτα πρέπει να πληρώσουν οι γονείς τους τα σπασμένα/καμμένα/γκρεμισμένα...όλα από τους εξοσχολικούς;!!!Για τους βιασμούς λόγο δεν κάνω, νομίζω είναι τεράστιο θέμα από μόνο του
Και τι θα πει κατάληψη ρε παιδιά;;Ποιά νομίζουν οτι είναι, που θα κλείσουν ένα δημόσιο χώρο;Εγώ προσωπικά, και σαν πρόεδρος τάξης κ λυκείου, είχαμε κατέβει τα παιδιά σε αποχή, είχαμε όλοι βγει απ τις αίθουσες, φλεβάρη μήνα, με κρύο, επειδή 1 αίθουσα δεν είχε θέρμανση!Αυτή είναι διαμρτυρία!ΑΠΟΧΗ!Να διαμαρτύρεσαι, δεχόμενος τις συνέπειες, αυτό είναι διαμαρτυρία.Όχι εκβιαστικά να κλέινεις ένα χώρο, να τον καταστρέφεις, να στρέφεις τα βλέμματα πάνω σου και εκ του ασφαλούς και ξαναλέω, ΕΚΒΙΑΣΤΚΑ να απαιτείς
Αν έχεις διακώματα, ναι, τα δέχομαι. Δέχομαι επίσης οτι μεγάλο ποσοστό μαθητών απλά ακολουθεί, σαν μόδα ένα πράγμα.Δεκτόν.Παντού συμβαίνει.Όμως κάνε ΑΠΟΧΗ, έξω απ το σχολείο, αρνήσου να μπεις μέσα, χειμωνιάτικα, μάζεψε σχολεία έξω απ τη Βουλή και τις Νομαρχίες, αυτό θα πει δημοκρατική διαμαρτυρία. Η κατάληψη είναι ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ διαμαρτυρία
Και μην κάνουμε παραλληλισμούς με Πολυτεχνείο κτλ, μέρες που είναι, γιατί θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων χάθηκαν εκεί και όχι μόνοΣυγνώμη για την έκταση της δημοσίευσης αλλά λόγω φόρτου εργασίας αδυνατώ να γράφω συχνά και σπαστά τις απόψεις μου
-
Απλά πράγματα, πλην όχι αποδεκτά από την αντιδημοκρατική μειοψηφία.
-
Καταπληκτικό το μήνυμα του Cavalino.
-
πολυ καλο το how i met your mother...
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Καταπληκτικό το μήνυμα του Cavalino.ευχαριστώ Χρήστο!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
πολυ καλο το how i met your mother...δε σε πιάνω...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
πολυ καλο το how i met your mother...
δε σε πιάνω...
για σειρα μιλαω...
-
σιγα ρε παιδια ας χαλαρωσουμε λιγο.Πολυ σοβαρα δε πηραμε ενα spam mail που δημοσιευεσε μια εφημεριδα που περναει(οικονομικη) κριση,βαζοντας κι εναν πιτσιρικο για ξεκαρφωμα?
προσεξτε ποσο διακριτικα μου τη λεει ο απο κατω
-
Δεν μπορω παρα να σχολιασω οτι πολλους εδω περα τους ενοχλει τα παιδια να εκφραζουν αποψη, και θεωρουν οτι οι ανηλικοι ειναι πολιτες δευτερης κατηγοριας
-
Όπως τα λες!Μέσα έπεσες...
Τηλεόραση