-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ερώτηση προς μαθηματικομαθείς.
Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να βρεις σε 26 βαλίτσες με διάφορα ποσά τις 5 με τα μεγαλύτερα, με την έννοια ότι βγάζεις εκτός μία-μία όλες τις υπόλοιπες;
Αυτό είχε κάνει μια κυρία, Εβραία μάλλον (Ραχήλ το όνομά της), με σύζυγο ΟΤΕτζή στο Deal του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Ακούω.
1/261/251/241/231/22 = 1/7.893.600
Unfair.
Την άλλη φορά θα βάλω την ερώτηση στο θέμα για το ποδόσφαιρο. -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
:oops:
Ωχ! Γύρισε ο koutsan!!!
Καλά ρε kouk μην κάνεις έτσι, θα φύγω, δε σου χαλάω χατήρι
Ε όχι και να φύγεις! Πως θα προσπαθούμε να ορίσουμε τον χρόνο dt? Που ως γνωστόν είναι ο χρόνος από την ώρα που θα δημοσιευθεί μια ερώτηση, μέχρι να απαντήσει ο koutsan!!!
-
Η γελοιότητα σε όλο της το μεγαλείο: Διάφορα προβληματικά άτομα εμφανίζονται όλο και περισσότερο να δίνουν μέσω τηλεόρασης «συμβουλές» σε «άτυχους» τηλεθεατές που ζητούν βοήθεια μέσω τηλεοπτικών εκπομπών. Βλέπουμε σε ρόλο συμβουλάτορα – «ψυχίατρου» ηθοποιούς, μοντέλα, τραγουδιστές κλπ με αποθέωση τα τελευταία περιστατικά πρώην μοντέλου που έδινε συμβουλές για οικογενειακές σχέσεις τη στιγμή που η ίδια κακοποιήθηκε από τον άντρα της - ξέρετε τον νταή που δέρνει και καβαλάει μάντρες – και το μοντέλο (και όχι μόνο…) που συνέλαβαν για ναρκωτικά – με δικηγόρο τον… ίδιο – που έβγαινε σε πρωινάδικα και έδινε συμβουλές για το πώς να αποφύγουν τα μοντέλα τα ναρκωτικά και τις… βίζιτες!
Στη τηλεόραση τελικά για να πας μπροστά πρέπει να είσαι «χαρούμενος» ( δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους άλλωστε ένας από τους οποίους έγινε και βουλευτής) ή μοντέλο «ψυχολόγος» (ρίχτε μια ματιά στις παρουσιάστριες πρωινών εκπομπών και βγάλτε συμπέρασμα). Περαστικά μας.
-
τους αγνοείς!
εγώ βλέπω μόνο επιλεκτικά τηλεόραση.
να ναι καλά οι σειρές από το νετ σαν το Prison Break κτλ και οι ταινιούλες από το βιντεο κλαμπ.
α και ο ΣΚΑΙ με αρκετές ωραίες εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ του.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
τους αγνοείς!εγώ βλέπω μόνο επιλεκτικά τηλεόραση.
να ναι καλά οι σειρές από το νετ σαν το Prison Break κτλ και οι ταινιούλες από το βιντεο κλαμπ.
Εσύ τους αγνοείς και καλά κάνεις. Τηλεόραση όμως εκτός από εσένα βλέπουν και εκατομμύρια άλλοι μεταξύ των οποίων έφηβοι και παιδιά και δεν τους αγνοούν αντιθέτως για μερικούς γίνονται «πρότυπα». Και μην μου πεις να μην τους αφήνεις να βλέπουν γιατί απλά αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
τους αγνοείς!
εγώ βλέπω μόνο επιλεκτικά τηλεόραση.
Εσύ τους αγνοείς και καλά κάνεις. Τηλεόραση όμως εκτός από εσένα βλέπουν και εκατομμύρια άλλοι μεταξύ των οποίων έφηβοι και παιδιά και δεν τους αγνοούν αντιθέτως για μερικούς γίνονται «πρότυπα». Και μην μου πεις να μην τους αφήνεις να βλέπουν γιατί απλά αυτό δεν είναι πάντοτε δυνατό.
Αυτά τα ηθικοπλαστικά... Και τι να κάνουμε δηλαδή; Να απαγορέψουμε κάποιες εκμπόμπες; Ο καθένας ας διαλέξει! Μπορεί κάποιος/α να βλέπει τα μοντέλα και πως προκόβουν με τις βίζιτες και το σωστό 'σπρώξιμο' (καμιά φορά τις τρώνε, αλλά μπρος στις βίλλες, τι να κλ@σουν μερικές φάπες... ), μπορεί να βλέπει ντοκυμαντέρ και να γίνει βιολόγος, μηχανικός ή γιατρός...
Τα πρότυπα υπάρχουν πάντα και είναι πάντα και καλά και κακά! Αν δεν υπήρχαν τα κακά, πως θα διαλέγαμε τα καλά;
Η τηλεόραση, μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους, είναι στο χέρι του κοινού να διαλέξει...
Το κοινό είναι απαίδευτο προφανώς, αλλά σ' αυτό ΔΕΝ φταίει η τηλεόραση!
Τι φταίει; Το γεγονός πως εννόω είναι όλοι σίγουροι πως πολλά μοντέλλα βγάζουν μεροκάματο στα κρεβάτια κάποιον, οι μαμάδες συνεχίζουν να στέλνουν τις κόρες τους στα καλλιστεία και σε 'οντισιόν'...
'Αφού δεν της κόβει, όμορφη είναι, μπας και βρει κανέναν λεφτά και την παντρέψω και ησυχάσω...'
Ναι κυρία μου, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ λεφτά νομίζεις θα βρει; Να μην σου πω και εκατοντάδες...Τώρα για την ταρίφα δεν ξέρω... Αλλες κατάφεραν και παντρεύτηκαν, αλλά τη φαπίτσα τους την τρώνε για να στρώσουν επιδερμίδα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αυτά τα ηθικοπλαστικά... Και τι να κάνουμε δηλαδή; Να απαγορέψουμε κάποιες εκμπόμπες; Ο καθένας ας διαλέξει! Μπορεί κάποιος/α να βλέπει τα μοντέλα και πως προκόβουν με τις βίζιτες και το σωστό 'σπρώξιμο' (καμιά φορά τις τρώνε, αλλά μπρος στις βίλλες, τι να κλ@σουν μερικές φάπες... ), μπορεί να βλέπει ντοκυμαντέρ και να γίνει βιολόγος, μηχανικός ή γιατρός...
Τα πρότυπα υπάρχουν πάντα και είναι πάντα και καλά και κακά! Αν δεν υπήρχαν τα κακά, πως θα διαλέγαμε τα καλά;
Η τηλεόραση, μπορεί να λειτουργήσει με διάφορους τρόπους, είναι στο χέρι του κοινού να διαλέξει...
Τι φταίει; Το γεγονός πως εννόω είναι όλοι σίγουροι πως πολλά μοντέλλα βγάζουν μεροκάματο στα κρεβάτια κάποιον, οι μαμάδες συνεχίζουν να στέλνουν τις κόρες τους στα καλλιστεία και σε 'οντισιόν'...
'Αφού δεν της κόβει, όμορφη είναι, μπας και βρει κανέναν λεφτά και την παντρέψω και ησυχάσω...'
Ναι κυρία μου, ΜΟΝΟΝ ΕΝΑΝ λεφτά νομίζεις θα βρει; Να μην σου πω και εκατοντάδες...Τώρα για την ταρίφα δεν ξέρω... Αλλες κατάφεραν και παντρεύτηκαν, αλλά τη φαπίτσα τους την τρώνε για να στρώσουν επιδερμίδα!
Το σίγουρο είναι ότι τα κανάλια κοιτάνε να εισπράττουν με οποιοδήποτε τρόπο. Το θέμα είναι να υπάρχει επιτέλους κάποιος οργανισμός να ελέγχει τα κανάλια ως προς τις εκπομπές και τις ώρες που προβάλλονται και όχι τα κανάλια να ελέγχουν όλους τους οργανισμούς. Εκτός αν θα σου άρεσε κάποια στιγμή να βλέπεις το πρωί στη τηλεόραση τα «μοντέλα» να παρουσιάζουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα χωρίς περιορισμούς. Εμένα σαν πατέρα δεν θα μου άρεσε και ας με κρίνεις ηθικολόγο.
Όσον αφορά τα πρότυπα αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ (ειδικά τις 2 τελευταίες παραγράφους): http://www.softlab.ntua.gr/~markatos/gr_art_04.htm
Τελικά αυτό που λες ότι φταίει είναι οι μαμάδες που στέλνουν τις κόρες τους στα καλλιστεία? Μα και η μαμάδες την ίδια τηλεόραση βλέπουν.
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Το σίγουρο είναι ότι τα κανάλια κοιτάνε να εισπράττουν με οποιοδήποτε τρόπο. Το θέμα είναι να υπάρχει επιτέλους κάποιος οργανισμός να ελέγχει τα κανάλια ως προς τις εκπομπές και τις ώρες που προβάλλονται και όχι τα κανάλια να ελέγχουν όλους τους οργανισμούς. Εκτός αν θα σου άρεσε κάποια στιγμή να βλέπεις το πρωί στη τηλεόραση τα «μοντέλα» να παρουσιάζουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλύτερα χωρίς περιορισμούς. Εμένα σαν πατέρα δεν θα μου άρεσε και ας με κρίνεις ηθικολόγο.
Όσον αφορά τα πρότυπα αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ (ειδικά τις 2 τελευταίες παραγράφους): http://www.softlab.ntua.gr/~markatos/gr_art_04.htm
Τελικά αυτό που λες ότι φταίει είναι οι μαμάδες που στέλνουν τις κόρες τους στα καλλιστεία? Μα και η μαμάδες την ίδια τηλεόραση βλέπουν.
χωρις να θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου, θα συμφωνησω με τον HighFidelity.
στην τελικη, ειναι στην κριση του κηδεμονα να κρινει ποια προγραμματα ειναι καταλληλα για το παιδι του.
οταν εχει πανω το σηματακι 'απαραιτητη η γονικη συναινεση' κατι σημαινει
απο την αλλη, οσο το παιδι μεγαλωνει, πχ οταν βρισκεται στην εφηβεια, εχω την αισθηση οτι δεν μπορεις να του απαγορευσεις να βλεπει τετοιες εκπομπες. το πως ομως θα αντιδρασει σ'αυτα τα ερεθισματα εξαρταται απο την αντιληψη τη δικη του και την παιδεια τουεδιτ:
επισης, διαβασα το κειμενο που παρεθεσες του κ Ν.Μαρκατου..
μπορω να πω οτι συμφωνω μεχρι ενα σημειο (δηλαδη στο τι προβαλεται) αλλα διαφωνω σε αλλα δυο πραγματα που λεει:- αφενος εχω σιχαθει να ακουω γι'αυτους τους ελληνες του εξωτερικου (κυριως αφορα ελληνες της αμερικης) που διαπρεπουν και μπλα μπλα μπλα. αυτο μου κανει λιγο λιακοπουλεια θεωρια: οι ελληνες της αμερικης αριθμουν περι τα 2.5 εκατ. οποτε ειναι λογικο καποιοι απ'αυτους να διαπρεπουν, ειδικα σε ενα πολυεθνικο κρατος οπως οι ηπα καποιοι ειναι ελληνες απο τους διαπρεποντες, καποιοι κινεζοι, καποιοι ιταλοι, καποιοι σουηδοι και καποιοι μαυροι. επισης, απο τα 2.5 εκατ, διαπρεπει ενα ποσοστο προφανως και οχι ολοι. για την ακριβεια, λιγοι απο αυτα τα 2.5 εκατ διαπρεπουν. οι υπολοιποι ειτε ειναι μετριοι, ειτε πουλανε ναρκωτικα στο bronx
- διαφωνω οτι φταιει μονο η πολιτεια για το οποιο επιπεδο. καθε μερα οπως ολοι συναναστρεφομαι με κοσμο. πολλοι απ'αυτους ειναι αυτο που λεμε στην καθομιλουμενη: ηλιθιοι.
και τελος, σιγουρα δεν ειναι στα προθυρα καταστροφης η χωρα, αλλα ουτε ειναι και το αλλο ακρο που λεει αυτος (εξαιρετικο υλικο μπλα μπλα μπλα)
μια μεση φαση παιζει νομιζω (απλα ως λαος παντα λεμε υπερβολες, οποτε ή θα πουμε οτι παμε κατα διαολου ή οτι ειμαστε θεοι και απογονοι των ΕΛ
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
χωρις να θελω να κανω το δικηγορο του διαβολου, θα συμφωνησω με τον HighFidelity.
στην τελικη, ειναι στην κριση του κηδεμονα να κρινει ποια προγραμματα ειναι καταλληλα για το παιδι του.
οταν εχει πανω το σηματακι 'απαραιτητη η γονικη συναινεση' κατι σημαινει
απο την αλλη, οσο το παιδι μεγαλωνει, πχ οταν βρισκεται στην εφηβεια, εχω την αισθηση οτι δεν μπορεις να του απαγορευσεις να βλεπει τετοιες εκπομπες. το πως ομως θα αντιδρασει σ'αυτα τα ερεθισματα εξαρταται απο την αντιληψη τη δικη του και την παιδεια τουΓια μένα δεν σημαίνει τίποτα.
Τα κινούμενα σχέδια το πρωί είναι «κατάλληλα για όλους» όμως:'Ιδιαίτερα τα κινούμενα σχέδια που προβάλλονται, δεν περιέχουν μόνον ακραίες σκηνές βίας αλλά βασίζονται στη βία, όπως η σειρά κινουμένων σχεδίων Πόκεμον, Πάουερ Ρέιντζερς, κ.α. Όσον αφορά τη σειρά Πάουερ Ρέιντζερς, αναφέρθηκαν, σε σεμινάριο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης που πραγματοποιήθηκε στις 19.04.2000, από την παρουσιάστρια του θέματος, «Τηλεόραση και προστασία ανηλίκων», μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Η σειρά απαγορεύτηκε στη Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Καναδά, Γερμανία, Μαλαισία, ενώ σε άλλες χώρες όπως στην Αυστραλία περνά από αυστηρή λογοκρισία».
Επίσης
Ενώ η προβολή κινουμένων σχεδίων ή παιδικών προγραμμάτων που περιέχουν σκηνές βίας απαγορεύεται βάσει του Άρθρου 26.(η) των Κανονισμών (10/2000), που διέπουν την ιδιωτική τηλεόραση, ενώ το Δ.Σ. της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης γνωρίζει την ακαταλληλότητά τους για τα παιδιά, εξακολουθεί να μην απαγορεύει την προβολή τους. Μελετώντας επισταμένα σωρεία αποφάσεων του Δ.Σ. της Αρχής, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δυστυχώς ως ένα σώμα που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.
Όσον αφορά την παιδεία έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως την εποχή που και οι δύο γονείς εργάζονται και μάλιστα πολλές ώρες την ημέρα χρειάζονται και κάποια βοήθεια στο τι θα βλέπουν τα παιδιά τους το πρωί στη τηλεόραση και τι όχι.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
επισης, διαβασα το κειμενο που παρεθεσες του κ Ν.Μαρκατου..
μπορω να πω οτι συμφωνω μεχρι ενα σημειο (δηλαδη στο τι προβαλεται) αλλα διαφωνω σε αλλα δυο πραγματα που λεειΤο θέμα μας ειναι το τι προβάλεται. Τα υπόλοιπα με αφήνουν και μένα αδιάφορο.
-
Επειδή φαίνεται ότι έχει περάσει μια στεβλή εντύπωση για τη δήθεν ελευθερία του περιεχομένου των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, να (ξανα)θυμίσω τι γράφει το Σύνταγμα.
**'Αρθρο 15 - (Κινηματογράφος, φωνογραφία, ραδιοφωνία, τηλεόραση) **
- Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.
**2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, **την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.**Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
- Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.
-
manosk
αυτός είσαι!
δεν είναι όοοολα θέμα επιλογής High Fidelity & Skye...
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Για μένα δεν σημαίνει τίποτα.
Τα κινούμενα σχέδια το πρωί είναι «κατάλληλα για όλους» όμως:'Ιδιαίτερα τα κινούμενα σχέδια που προβάλλονται, δεν περιέχουν μόνον ακραίες σκηνές βίας αλλά βασίζονται στη βία, όπως η σειρά κινουμένων σχεδίων Πόκεμον, Πάουερ Ρέιντζερς, κ.α. Όσον αφορά τη σειρά Πάουερ Ρέιντζερς, αναφέρθηκαν, σε σεμινάριο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης που πραγματοποιήθηκε στις 19.04.2000, από την παρουσιάστρια του θέματος, «Τηλεόραση και προστασία ανηλίκων», μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Η σειρά απαγορεύτηκε στη Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Καναδά, Γερμανία, Μαλαισία, ενώ σε άλλες χώρες όπως στην Αυστραλία περνά από αυστηρή λογοκρισία».
Επίσης
Ενώ η προβολή κινουμένων σχεδίων ή παιδικών προγραμμάτων που περιέχουν σκηνές βίας απαγορεύεται βάσει του Άρθρου 26.(η) των Κανονισμών (10/2000), που διέπουν την ιδιωτική τηλεόραση, ενώ το Δ.Σ. της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης γνωρίζει την ακαταλληλότητά τους για τα παιδιά, εξακολουθεί να μην απαγορεύει την προβολή τους. Μελετώντας επισταμένα σωρεία αποφάσεων του Δ.Σ. της Αρχής, βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μπορεί να χαρακτηριστεί δυστυχώς ως ένα σώμα που εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.
Όσον αφορά την παιδεία έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως την εποχή που και οι δύο γονείς εργάζονται και μάλιστα πολλές ώρες την ημέρα χρειάζονται και κάποια βοήθεια στο τι θα βλέπουν τα παιδιά τους το πρωί στη τηλεόραση και τι όχι.
χμ..
πρωτα απ'ολα νομιζω πρεπει να διαχωρισουμε κατι πολυ βασικο:
το κινουμενο σχεδιο με το παιδικο ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα. το κινουμενο σχεδιο δεν απευθυνεται απαραιτητα σε παιδια (βλ happy tree friends κλπ)
ακομα και ο bob σφουγγαρακης (που ειμαι φαν), εχει μηνυματα κλπ τα οποια σιγουρα ΔΕΝ απευθυνονται σε παιδια, αλλα σε αρκετα μεγαλυτερους..κατα τ'αλλα εχεις δικιο οτι ειναι προβλημα οταν δουλευουν και οι δυο γονεις που συνηθως ετσι γινεται σημερα..
ισως μια λυση (αναγκης, σιγουρα αυτο ειναι θεμα της πολιτειας) για τα παιδια ειναι να κλειδωνεις το προγραμμα (ολες οι καινουργιες τηλεορασεις εχουν αυτην την επιλογη)εγω εχω καταλαβει οτι το μεσημεριανο προγραμμα δεν απευθυνεται σε παιδια, αλλα κυριως σε κυρατσες (γι'αυτο κ ειναι γεματο με κουτσομπολιστικες εκπομπες).
το προβλημα ειναι πως αυτη ειναι η ωρα που τα παιδια γυρνουν απ'το σχολειο κ βλεπουν τηλεοραση (πχ μαζι με το φαγητο)Επειδή φαίνεται ότι έχει περάσει μια στεβλή εντύπωση για τη δήθεν ελευθερία του περιεχομένου των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, να (ξανα)θυμίσω τι γράφει το Σύνταγμα.
**2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο του Κράτους. O έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι ανεξάρτητη αρχή, όπως νόμος ορίζει. O άμεσος έλεγχος του Κράτους, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, **την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.**Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
χμ..
αφενος ειναι πολυ ενδιαφερον το αν μπορουμε να καθορισουμε σιγουρα τί θα πει ποιοτικο προγραμμα (δεν πιστευω οτι μπορουμε).
αφετερου το δευτερο κομματι (προστασια της παιδικης ηλικιας) ειναι σωστο, αλλα και παλι τιθεται πολυ γενικα.
δηλαδη τι ακριβως ειναι προστασια για τα παιδια; μηπως πρεπει και τα παιδια να ερχονται λιγο σε επαφη και με τετοια σκουπιδια ωστε να ξερουν τι γινεται και να μην ζουν σε μια γυαλα;
δεν ειμαι καθολου σιγουρος... - Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.
-
+1 στον Μάνο. Οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι τσιφλίκι κανενός, ούτε παραχωρήθηκαν ώστε κάποιοι να θησαυρίζουν από την αφέλεια και την δίψα για ανοησία του κοσμάκη. Υπάρχει σημαντικό έργο που μπορεί και πρέπει να επιτελούν και (με εξαίρεση ελάχιστα κανάλια) ΔΕΝ το κάνουν.
Το ΡαδιοΤηλεοπτικό συμβούλιο πρέπει κάποτε να κάνει την δουλειά του και να στείλει σπίτι του όλους όσους εκμεταλλεύονται δημόσια αγαθά με την ανοχή των ανίκανων γραφειοκρατών και των ανόητων τηλεθεατών, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των πράξεων τους.
Οι Πάνιες αυτού του κόσμου δεν μπορεί να έχουν θέση σε ένα μέσο που πρέπει να έχει ως στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη της Χώρας, το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας, όπως επιτάσσει το σύνταγμα.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
χμ..
πρωτα απ'ολα νομιζω πρεπει να διαχωρισουμε κατι πολυ βασικο:
το κινουμενο σχεδιο με το παιδικο ΔΕΝ ειναι το ιδιο πραγμα. το κινουμενο σχεδιο δεν απευθυνεται απαραιτητα σε παιδια (βλ happy tree friends κλπ)
ακομα και ο bob σφουγγαρακης (που ειμαι φαν), εχει μηνυματα κλπ τα οποια σιγουρα ΔΕΝ απευθυνονται σε παιδια, αλλα σε αρκετα μεγαλυτερους.Μα δε διαφωνώ σε αυτό! Όχι όμως να προβάλλονται σαν παιδικό πρόγραμμα αλλά ώρες που τα παιδιά δεν βλέπουν τηλεόραση ή τουλάχιστον ώρες που μπορείς να τα ελέγξεις!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Επειδή φαίνεται ότι έχει περάσει μια στεβλή εντύπωση για τη δήθεν ελευθερία του περιεχομένου των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, να (ξανα)θυμίσω τι γράφει το Σύνταγμα.
χμ..
αφενος ειναι πολυ ενδιαφερον το αν μπορουμε να καθορισουμε σιγουρα τί θα πει ποιοτικο προγραμμα (δεν πιστευω οτι μπορουμε).
αφετερου το δευτερο κομματι (προστασια της παιδικης ηλικιας) ειναι σωστο, αλλα και παλι τιθεται πολυ γενικα.
δηλαδη τι ακριβως ειναι προστασια για τα παιδια; μηπως πρεπει και τα παιδια να ερχονται λιγο σε επαφη και με τετοια σκουπιδια ωστε να ξερουν τι γινεται και να μην ζουν σε μια γυαλα;
δεν ειμαι καθολου σιγουρος...Σε επαφή μπορεί να έρχεται κάποιος με διάφορα πράγματα (βία εξωσχολική και μη, ναρκωτικά, πορνεία, οικονομικό έγκλημα, υπόκοσμο κ.ά.), όχι όμως μέσω του σχολείου, της ραδιοτηλεόρασης, του κρατικού μηχανισμού γιατί αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Για να ενημερωθεί κάποιος, μπορεί να κυκλοφορήσει στην κοινωνία ή να αγοράσει ειδικά έντυπα ή τον καθημερινό τύπο. Η τηλεόραση όμως μπαίνει στα σπίτια απρόσκλητη και ανέλεγκτη, ειδικά τα ελεύθερα [μη συνδρομητικά δηλαδή] κανάλια. Οι γονείς δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους, εκτός αν τους στερήσουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο μέσο, πράγμα ουσιαστικά σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους.
Η επαφή ενός ανήλικου με σκουπίδια προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξή του, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί λόγω απειρίας να αξιολογήσει αυτό που βλέπει και να καταλάβει ότι οι ακραίες περιπτώσεις που προβάλλονται δεν είναι ο κανόνας. - Oι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου δεν εφαρμόζονται στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.
-
Κανόνες μπορούν να μπουν , αλλά θα ήθελα να ήξερα, ποιος θα τους βάλει...
Παράδειγμα:
-Champions League... Ποιοτικό; Οι γυναίκες θα διαφωνήσουν...
-Formula 1: Ποιοτικοί; Αλήτες , κοντράκηδες, μοντέλες, π~πες στα paddock..
-Nτοκυμαντέρ: ζωάκια, αλλά ζωάκια με ομοφυλόφιλες τάσεις πχ; Κυρίαρχα αρσενικά, επιβολή του ισχυρού στον ανίσχυρο κλπ. Για ένα παιδί, όλα αυτά θέλουν επεξήγηση...
-Εκπομπές 'διαλόγου': εκεί κι αν θέλει προσοχή! Καλός ο Μάκης; Οχι πάντα.
-Ειδήσεις; Α-πα-πα...κι εκεί θέλει προσοχή!
-Ταινίες; Αντε εκεί ν' ακολουθήσουμε την σήμανση που έχουν από τον κινηματογράφο.Είναι κάπως πιο πολύπλοκο... Ο καθένας θα ήθελε να το κάνει συμφωνα με τα γούστα του! Φαντάζεστε να έφτιαχνε ο ...Παπαθεμελής τους νόμους; Τα κανάλια θα εξέπεμπαν 6 ώρες την ημέρα για να μπορεί το ποίμνιο να πάει Εκκλησία... Δεν το συζητώ για γυμνό κλπ
Αντε, να δεχτώ να υπάρχει έλεγχος, το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ θα τον κανει και με ΠΟΙΑ κριτήρια! Προτιμώ σχετικά χαλαρούς κανόνες, το ΕΣΡ σε λίγο αναβαθμισμένο ρόλο και την αυτορύθμιση να κάνουν την δουλειά... Τα υπόλοιπα, τα κάνω και μόνος μου! Ας είναι καλά τα torrents, η IPTV, τα dvd-R...
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μπορούμε ΟΙ ΙΔΙΟΙ ν' αποφασίσουμε ΤΙ και ΠΟΤΕ θα βλέπουμε! -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε επαφή μπορεί να έρχεται κάποιος με διάφορα πράγματα (βία εξωσχολική και μη, ναρκωτικά, πορνεία, οικονομικό έγκλημα, υπόκοσμο κ.ά.), όχι όμως μέσω του σχολείου, της ραδιοτηλεόρασης, του κρατικού μηχανισμού γιατί αυτό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.
Για να ενημερωθεί κάποιος, μπορεί να κυκλοφορήσει στην κοινωνία ή να αγοράσει ειδικά έντυπα ή τον καθημερινό τύπο. Η τηλεόραση όμως μπαίνει στα σπίτια απρόσκλητη και ανέλεγκτη, ειδικά τα ελεύθερα [μη συνδρομητικά δηλαδή] κανάλια. Οι γονείς δεν μπορούν να ελέγξουν τα παιδιά τους, εκτός αν τους στερήσουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο μέσο, πράγμα ουσιαστικά σχεδόν αδύνατο για τους περισσότερους.
Η επαφή ενός ανήλικου με σκουπίδια προκαλεί προβλήματα στην ανάπτυξή του, αφού εκ των πραγμάτων δεν μπορεί λόγω απειρίας να αξιολογήσει αυτό που βλέπει και να καταλάβει ότι οι ακραίες περιπτώσεις που προβάλλονται δεν είναι ο κανόνας.ρε μανο οταν λεω επαφη με σκουπιδια εννοω την πανια και λοιπα καμμενα της τιβι
δεν ειπα να δωσεις στο παιδι ναρκωτικα ή να το βγαλεις στην πορνεια για να δει κ μια αλλη αποψηγια τα ελευθερα καναλια, οι τηλεορασεις εχουν την επιλογη να κλειδωνει το προγραμμα. το εχει η δικια μου, και δεν ειναι ουτε καν καινουργιο μοντελο, ουτε τιποτα ιδιαιτερο. φανταζομαι οι περισσοτερες καινουργιες θα το εχουν.
-
Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που αντικειμενικά είναι ακατάλληλα προς τηλεθέαση. Όταν άνθρωποι που δεν είναι επιστήμονες επιχειρούν να κάνουν τον ψυχολόγο δημοσίως και μάλιστα σε άτομα που εμφανώς αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υποκειμενικότητα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νομίζω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που αντικειμενικά είναι ακατάλληλα προς τηλεθέαση. Όταν άνθρωποι που δεν είναι επιστήμονες επιχειρούν να κάνουν τον ψυχολόγο δημοσίως και μάλιστα σε άτομα που εμφανώς αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για υποκειμενικότητα.+1
To κρίσιμο ερώτημα είναι τι γίνεται όταν οι ίδιοι οι επαγγελματίες του εκάστοτε κλάδου (π.χ. ψυχολόγοι, ιατροί, κ.λπ.) συμμετέχουν σε αυτό το τσίρκο
Τηλεόραση