-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Το brandt ειναι απο τα καλυτερα πλυντηρια που κυκλοφορουν, στενο, μονο 45 ποντους φαρδος, καπακι απο πανω, και χωρητικοτητα ρουχων 6 κιλων, αξιοποστο μεχρι αηδιας , πλενω σε αυτο κουβερτες και παπλωματα -
[quote='kouk']Πήραμε πρόσφατα ένα της Siemens. Σε σχέση με το προηγούμενο (20ετίας) είναι -φυσικά- αστέρι.
Γύρω στα
-
-
-
όχι ρε φούστη μου στο Πράκτικερ...είναι κ στου διαόλου την μάνα!
μπα δεν θέλω πολύ...μισό μέτρο μαξ. -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
Αποχωριστήκαμε το Siemens 35 ετών! (Μια αντίκα λιγότερη στο σπίτι ) το οποίο απλά είχε σκουριάσει...Και ήταν ολίγη σκουριά αρκετή ώστε να διώξετε την αντίκα σας;
Κύριε SirGus, σεις ειδικά, με εκπλήσσετε!Σας ευχαριστώ όλους!
Βέβαια τα περί νυκτερινού ρεύματος εσείς τα λέτε γιατί δεν γνωρίζετε ότι εμείς οι πολύτεκνοι έχουμε νυχτερινό και την ημέρα.Το Siemens είναι πράγματι στη 'λίστα', τώρα έβαλα και το brandt. Επίσης έχω το Gorenje, αν και δεν γνωρίζω τι παίζει από ανταλλακτικά. Μιλάμε για 7κιλα - και το gorenje στύβει στις 1.800 στροφές μαξ. 45 λίτρα νερό και 1,19 KWH κατανάλωση.
cmarin, παρά τα κατεστραμμένα ρούχα το προτείνεις το στεγνωτήριο;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Φυσικά, είναι μεγάλη ευκολία. Ούτε απλώματα και μαζέματα και μερικές φορές ούτε σίδερο (ανάλογα με τα είδος). Προσοχή χρειάζεται στον χρόνο για τον κάθε τύπο υφάσματος ή ρούχου. Επίσης να μην μπερδέυεις διαφορετικά είδη.
Υπάρχει και η βάση που πήρα για να τοποθετηθεί πάνω από το πλυντήριο, που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για να μεταφέρεις τα ρούχα. Είναι ιδανικό αν έχεις παιδιά που βάζεις κάθε μέρα μπουγάδα, κι εσύ έχεις πολλά.....
Αυτό που μου απέκλεισαν κάποιοι γνωστοί τεχνικοί, είναι η αγορά πλυντηρίου στεγνωτηρίου σε μία συσκευή. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Φυσικά, είναι μεγάλη ευκολία. Ούτε απλώματα και μαζέματα και μερικές φορές ούτε σίδερο (ανάλογα με τα είδος). Προσοχή χρειάζεται στον χρόνο για τον κάθε τύπο υφάσματος ή ρούχου. Επίσης να μην μπερδέυεις διαφορετικά είδη.
Υπάρχει και η βάση που πήρα για να τοποθετηθεί πάνω από το πλυντήριο, που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για να μεταφέρεις τα ρούχα. Είναι ιδανικό αν έχεις παιδιά που βάζεις κάθε μέρα μπουγάδα, κι εσύ έχεις πολλά.....
Αυτό που μου απέκλεισαν κάποιοι γνωστοί τεχνικοί, είναι η αγορά πλυντηρίου στεγνωτηρίου σε μία συσκευή.Πειράζει που μ'αρεσει να βλεπω οτι και οι αντρες ασχολουνται με τα στεγνωτηρια; Μπραβο !!!
Ετσι λοιπόν, δεν είναι και τρελό σημερα οι γυναικες να συζητάνε για κατεβασμα σασμαν, και αυξηση υποδύναμης!!!Φιλιά!!!!
-
Ο χρήστης anna1976gr έγραψε:
Αυτό που μου απέκλεισαν κάποιοι γνωστοί τεχνικοί, είναι η αγορά πλυντηρίου στεγνωτηρίου σε μία συσκευή.Πειράζει που μ'αρεσει να βλεπω οτι και οι αντρες ασχολουνται με τα στεγνωτηρια; Μπραβο !!!
Ετσι λοιπόν, δεν είναι και τρελό σημερα οι γυναικες να συζητάνε για κατεβασμα σασμαν, και αυξηση υποδύναμης!!!Φιλιά!!!!
-
εγώ τι να πω που διάλεξα και πλυντήριο ρούχων/πιάτων και τα βάζω εγώ γιατί μου αρέσουν τα κουμπάκια και οι οθόνες που έχουν?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Sorry, δεν το λεω κοροϊδευτικά! Ειλικρινά, χαίρομαι που 'μιλανε' κ οι αντρες για αλλα θέματα.... Μάλλον εγώ είχα την ατυχία μεχρι σήμερα οι αντρες που γνώριζω να μην ξέρουν κάν τί είναι το SKIP !!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Και ήταν ολίγη σκουριά αρκετή ώστε να διώξετε την αντίκα σας;
Κύριε SirGus, σεις ειδικά, με εκπλήσσετε!έκανα ότι μπορούσα με αστάρια και μπογιές αλλά μόλις είδα ρούχα με σκουριές πάνω έφαγε σουτ!
-
Sorry, δεν το λεω κοροϊδευτικά! Ειλικρινά, χαίρομαι που 'μιλανε' κ οι αντρες για αλλα θέματα.... Μάλλον εγώ είχα την ατυχία μεχρι σήμερα οι αντρες που γνώριζω να μην ξέρουν κάν τί είναι το SKIP !!!!
όχι προς θεού...μου άρεσε το σχόλιο σου!
-
H mana μου αγορασε πριν 6-7 χρονια ενα Μιele και ειναι απολυτα ευχαριστημενη.Ενας γαντζος στην ασφαλεια της πορτας εχει σπασει μονο με κοστος 9 ευρω.και το χρησιμοποιει μερα παρα μερα σιγουρα.Βεβαια το πληρωσαμε αρκετα ακριβα αλλα ριναι τζετ
Παλιοτερα ειχαμε ενα πιτσος που αντεξε 20 χρονια
Αντιθετα στο χωριο ειχαμε Σιμενσ και στα 10 χρονια τα επαιξε
Βεβαια παιζει ρολο και κατα ποσο σκληρο ειναι το νερο νομιζω γιατι ποτε η μανα μου δεν χρησιμοποιει αποσκληρυντικο -
Είχαμε ένα miele για 30 χρόνια. Πριν από 3-4 χάλασε, το δώσαμε δρόμο και πήραμε miele πάλι.
Ένα πίτσος που έχουμε μας έχει βγάλει την πίστη.
Η θεία μου είχε και αυτή πίτσος, το σούταρε και πήρε miele.
Πολύ καλά.
-
Πλυντήριο - Στεγνωτήριο αποκλειστικά δικό μου χόμπι.......
Εχω βάλει μια κολώνα Miele (πλυντήριο κάτω - στεγνωτήριο πάνω) και είμαι πολύ ικανοποιημένος !!!!!!Τα πλυντήρια πλέον έχουν δείκτη αξιολόγησης ως προς κατανάλωση ρεύματος και απόδοσης πλύσης ... οπότε διαλέγεις και παίρνεις... είναι αθόρυβα και πολύ gadgeταδικα!!!! Βασικό να έχει προγραμματισμό έναρξης για να γλιτώνεις λίγο λογ/μο ΔΕΗ.
Το στεγνωτήριο αν έχεις υγρασία και μωρά είναι Must!!!!! ΟΚ επιταγχύνει την φθορά των ρούχων, αλλά αν δεν σκέφτεσαι να κρατήσεις μια φανέλα για πάντα δεν έχεις πρόβλημα!!!!!!
Κάνει λίγο θόρυβο...
θέλει αερισμό ο χώρος γιατί βγάζει αρκετή ζέστη.........
μετά από κάθε στέγνωμα πρέπει να μαζεύεις τα χνούδια και να αδειάζεις το καλάθι συγκέντρωσης νερού!!!!!
αρκετά ρούχα δεν θέλουν σίδερο.......
έχουν αισθητήρες και τα στεγνώνουν όσο πρέπει ποτέ παραπάνω......
Δεν βάζουμε κάλτσες..... έχει τρελά προγράμματα από αερισμό ρούχων μετά το club μέχρι αποστείρωση σε μωρουδίστικα!!!!!Τέλος δεν σε βλέπει ο γείτονας με την μπουγάδα στο μπαλκόνι να απλώνεις και γλυτώνεις το κράξιμο !!!!!
όλα αυτά με -2200 EuriaHave Fun!!!!!!
-
... και δε μετακομιζεις καπου που να μην εχεις γειτονες?
-
Ρεεεεεεεεε τι σου κάνει μια γυναίκα......
Με το που πόσταρε η Άννα, οι απαντήσεις βροχή!!!!!!!Το δικό μας είναι Sharpf, αγορασμένο το 1988 από την εργένισσα τότε σύντροφό μου. Η αλήθεια είναι ότι και γι' αυτό είχα δώσει τη συγκατάθεσή μου, αφού είχαμε ήδη ... χμμμμμ ... γνωριστεί.
Ανοξείδωτο εξωτερικά, τα έβγαλε τα λ7 του! Το πορτάκι, βέβαια, τα τελευταία 8 - 9 χρόνια ανοίγει με κατσαβίδι, αφού βαρεθήκαμε να πληρώνουμε 5χίλιαρα (τότε) για το πλαστικό χεράκι που έσπαγε για πλάκα.
Τώρα έχει σπάσει η θήκη του απορρυπαντικού, τα έχει ψιλοφτύσει ο διακόπτης, πολλές φορές αφήνει τα ρούχα άστυφτα, άλλες τα πλένει δεύτερη φορά, άλλες έχει τόσο κραδασμό στο στύψιμο που κάνει βόλτες στο δωμάτιο μέχρι που βγαίνει από την πρίζα, ... θέλει με λίγα λόγια να μας πει πως έφτασε η ώρα της απόσυρσης. -
Miele απολύτως αξιόπιστα και τα service της δεν θα τα χαρακτήριζα ακριβά...Μια φορά αλλαξαμε μια αντλία στο πιάτων δεν θυμάμαι τιμή αλλά ήταν απολύτως λογική για κάτι που είχε ήδη 15 χρόνια καθημερινής λειτουργίας. Το ρούχων απλά δεν καταλαβαίνει τίποτα. Αθόρυβο μέχρι αηδιάς ενώ πολύ χρήσιμη η δυνατότητα προγραμματισμού με χρονοδιακόπτη.
Το στεγνωτήριο είναι καλή φάση όπως διαπίστωσα στις εστίες στην Γερμανία σε ένα 2ωρο έχεις πλυμένα και στεγνά ρούχα αλλά θέλει προσοχή στην χρήση του αφού μπορεί να 'μπούν' τα ρούχα κυρίως τα λεπτά βαμβακερά. Πάντως σε μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα δεν νομίζω οτι είναι τόσο απαραίτητο παρά μόνο τον χειμώνα, πάντως είναι μια ευκολία σε κάθε περίπτωση -
Τελικά ... πάω μάλλον για whirlpool. 9κιλο (!!!) πλυντήριο, μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τα άλλα τόσο ώστε να μοιάζει με κύκλωπα, εξοικονόμηση ενέργειας κλάση Α+, πλύσιμο Α. Όλα τα κόλπα + αυτόματη άναγνώριση ποσότητας ρούχων, για οικονομία.
Φτιαγμένο στη Γερμανία, προτιμάται από πολλούς επαγγελματίες (ξενοδοχεία, καθαριστήρια). Στοιχίζει 865 ευρά, όχι λίγα αλλά όχι και τόσο πολλά. Το 6κιλο miele έχει 1000 ακατέβατα!
Για στεγνωτήριο πάμε μάλλον για miele, 800 ευρά, αλλά δεν αποκλείεται και το siemens (560).
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ