-
Έτσι το είχα σκεφτεί εγώ. Dow από μέσα, και γυψοσανίδα από πάνω.
travelman, υποτίθεται ότι είναι αθόρυβοι αεροσυμπιεστές. Είχα καταλήξει σε τέτοιον γιατί ασχολούμαι κάτι άκυρες ώρες, και δεν έλεγε 4 το πρωί να βάζω τον συμπιεστή.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ελα μου ντε. Το πως και με τι ειναι που περιμενω να μου πει καποιοςΥπάρχει μια εταιρεία στην Παιανία που ασχολείται μόνο με μονώσεις. Θα ψάξω Link να σου δώσω.
Είτε θα κολλήσεις την μόνωση απευθείας στον τοίχο, είτε θα καρφώσεις καδρόνια στον τοίχο για να δημιουργήσεις εσοχές, τις οποίες θα γεμίσεις με υλικό μόνωσης, και θα τα κλείσεις είτε με γυψοσανίδα είτε με κόντρα πλακέ.
Πάντως μόνωση θα βρεις σε ότι σχέδιο/διάσταση μπορείς να φανταστείς!
-
Λοιπον, ο τοιχος ειναι σοβατισμενος, βαμμενος, ετοιμο κτιριο δηλαδη. Θα ρωτησω μλκια τωρα, την νιωθω να ερχεται, αλλα ας ρωτησω:
α) προτιμοτερο να μπει η μονωση πανω απο τον υπαρχων τοιχο/σοβα/μπογια και μετα
α1) σοβατισμα με ειδικο πλεγμα για να κατσει πανω στην dow και ξανα βαψιμο
α2) γυψοσανιδα και μετα βαψιμο κλπή β) ξυλωνω σοβαδες κλπ για να πιασε η dow πανω στα τουβλα και μετα ενα εκ των α1 ή α2?
το β ειναι που μου φαινεται η μεγιστη μλκια αλλα ας ρωτησω να δω τι θα πειτε.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λοιπον, ο τοιχος ειναι σοβατισμενος, βαμμενος, ετοιμο κτιριο δηλαδη. Θα ρωτησω μλκια τωρα, την νιωθω να ερχεται, αλλα ας ρωτησω:α) προτιμοτερο να μπει η μονωση πανω απο τον υπαρχων τοιχο/σοβα/μπογια και μετα
α2) γυψοσανιδα και μετα βαψιμο κλπή β) ξυλωνω σοβαδες κλπ για να πιασε η dow πανω στα τουβλα και μετα ενα εκ των α1 ή α2?
Μπρρρ, οτι ειπα απο πανω. Τι εγινε ρε παιδια, δεν εχετε αποψη?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Λοιπον, ο τοιχος ειναι σοβατισμενος, βαμμενος, ετοιμο κτιριο δηλαδη. Θα ρωτησω μλκια τωρα, την νιωθω να ερχεται, αλλα ας ρωτησω:
α) προτιμοτερο να μπει η μονωση πανω απο τον υπαρχων τοιχο/σοβα/μπογια και μετα
Μπρρρ, οτι ειπα απο πανω. Τι εγινε ρε παιδια, δεν εχετε αποψη?
Β ----> Α1
-
Η πιο σωστή δουλειά είναι αυτή, αλλά και η πιο μπελαλίδικη.
-
Εξωτερικός τοίχος;
Διπλό τούβλο, δρομικό ή μπατικό; Τι διάσταση;
Τοίχος, κολώνες, ή και τα δυο; Δοκάρια; Ταβάνι;
Τι μόνωση χρειάζεσαι και γιατί;
Δεν μπορείς να μονώσεις εξωτερικά το κτήριο;Αυτά τα ολίγα, αν θέλεις κάπως εμπεριστατωμένη άποψη.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Εξωτερικός τοίχος; Υπαρχει
Διπλό τούβλο, δρομικό ή μπατικό; Τι διάσταση; Μονο τουβλο, τα υπολοιπα δεν τα καταλαβαινω, το θεμα ειναι οτι δεν πεφτει τοιχος για να μπει μονωση-sandwitch. Δεν αξιζει τοοοοσο κοπο, οτι εινια να γινει θα γινει επι του τοιχου
Τοίχος, κολώνες, ή και τα δυο; Δοκάρια; Ταβάνι;ταβανι μονωμενο, τοιχοι θελουν μονωση, κολωνες ασ'τες (αν εννοεις το που θα μπει μονωση)
Τι μόνωση χρειάζεσαι και γιατί; Θερμομονωση γιατι κανει ψ...οκρυο εκει μεσα
Δεν μπορείς να μονώσεις εξωτερικά το κτήριο; Αυτο δεν ειναι πολυυυυ μεγαλυτερη διαδικασια?Αυτά τα ολίγα, αν θέλεις κάπως εμπεριστατωμένη άποψη.
-
Το 'Εξωτερικός τοίχος;' σήμαινε αν ο τοίχος που θέλεις να μονώσεις είναι εξωτερικός.
Φαντάζομαι πως ναι. Αν είναι χτισμένος με διπλό τούβλο, μπορεί να μπορείς να τον μονώσεις εγχύοντας αφρό πολυουρεθάνης μέσα στο κενό.
Αν μονώσεις εσωτερικά τους τοίχους αλλά όχι τις κολώνες και τα δοκάρια, θα έχεις κάνει μισή δουλειά. Η εξωτερική μόνωση δεν είναι ΤΟΣΟ μεγάλη διαδικασία, να φανταστείς μόνο τη διαφορά του να έχεις να σοβατίσεις 'σεντόνι' εξωτερικό τοίχο ή εσωτερικούς. Κολλάς το dow, συρμα, σοβάτισμα, βάψιμο και τέλος. Και δεν χάνεις αυτούς τους 5 πόντους εσωτερικού πλάτους. Ξέρεις τι είναι 5 πόντοι +;
-
Εξαρταται απο το τι μετραμε
Μονό τουβλο, εξωτερικοι τοιχοι. Για πες μου τωρα, πως μονωνεις εξωτερικα ενα τοιχο οταν εισαι στον 4ο οροφο και γυρω γυρω δεν εχεις τιποτα? υποθετω θες σκαλωσιες κλπ, για αυτο λεω πολυ διαδικασια, ενω απο μεσα δεν ειναι ολα πιο ευκολα ειδικα απο την στιγμη που ο χωορος ειναι αδειος και κανεις οτι θελεις?
-
Απ' ότι καταλαβαίνω, δεν θα το κάνεις μόνος σου. Ρώτα πρώτα αν μπορείς (αν έχεις δικαίωμα, δλδ) να μονώσεις απ' έξω, αν η οικοδομή είναι οριακά στο οικόπεδο μάλλον δεν μπορείς. Μετά, πάρε προσφορά. Μπορεί να εκπλαγεις, πιό εύκολα σηκώνεται σκαλωσιά παρά παρακάμπτονται όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι / κολώνες / δοκάρια / γωνίες.
Όπως το λες, πάντως, η καλύτερη λύση είναι αυτή που σου πρότειναν τα παιδιά παραπάνω. Β ----> Α1edit
Μια και δεν πληρώνω, ας πω κι εγώ μια λαλακία: Κι αν έχτιζες εσωτερικά ένα νέο τοίχο από πορομπετόν; 7,5 cm, τη μικρότερη διάσταση δλδ;
-
Το οικοπεδο ειναι στα ορια του, επισης οι δυο τοιχοι που συζηταμε ειναι ο πλαινος και ο πισω αρα οι σκαλωσιες θα πρεπει να μπουν στην ταρατσα των διπλανων κτιριων (που ειναι πιο χαμηλα) αρα μπλεκεις με τους γειτονες και τρεχα γυρευε.
στο τελευταιο που λες εννοεις να χτιστει νεος εσωτερικος τοιχος και μετα να μπει αναμεσα στους δυο μονωση? Ε εκει δεν ειναι που χανω πολυ χωρο?
-
Όχι ακριβώς, αφού οι 7,5 πόντοι πορομπετόν έχουν αρκετή θερμομόνωση μόνοι τους. Ότι χάνεις μερικούς πόντους ακόμα, χάνεις.
Αλλά άλλη επιφάνεια ο τοίχος από πορομπετόν, άλλη ο σοβάς πάνω στο φενιζόλ.
-
Τελικά το Bosch χλοοκοπτικό που πήρα, αν και 500W, δεν κάνει για τα 'θηρία' που έχει το κτήμα! Χρειάζεται τελικά μηχανάκι που να κρεμιέται στον ώμο και να μπορεί να κόψει χόρτα σημαντικού πάχους!!
Λέω να αγοράσω βενζινοκίνητο.
Κάποια πρόταση και ιδέες για το τι να προσέξω? Είχα δει, π.χ., αγνώστου προελεύσεως βενζινοκίνητο, με -
Ρε άντε από 'κεί. Τότε που σου τα λέγαμε, μας το 'παιξες σπουδαίος, με το λαλά που πήρες.
Ξαναπάρε με 80 ευρώ κι ένα σκύλο δώρο και θα σε ξαναδούμε από εδώ του χρόνου. -
Λέγε ρε κάποια ιδέα!!!..Γηράσκω αεί διδασκόμενος...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:whistlink:Λέγε ρε κάποια ιδέα!!!..Γηράσκω αεί διδασκόμενος...
Μαλλον πληρωνω αεί διδασκόμενος.
Γνωμη μου να παρεις σε καλη μαρκα που θα βρισκεις ευκολα ανταλλακτικα.
-
Stihl κλπ Βασίλη?
-
Άντε, θα ψάξω να σου βρω τι καλό κυκλοφορεί σήμερα. Έχεις όριο τιμής;
Να ξέρεις, πάντως, το ΒΑΣΙΚΟ είναι τα μέταλλα του κινητήρα και το σέρβις. Κι αν ψάξεις τότε που το είχαμε ξανασυζητήσει, νομίζω είχε πέσει πολλή πληροφορία.
-
Ε και η τιμή παίζει τον ρόλο της...αλλά αν είναι να πάρω, καλύτερα να πάρω κάτι καλό!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ