-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μην βάλεις 'κλασσικό με πυρότουβλα' άρα ... ανοιχτό τζάκι. Έχουν καταργηθεί στον πολιτισμένο κόσμο εδώ κ 100 χρόνια. Τα ανοιχτά τζάκια είναι οικολογικές (και οικονομικές) καταστροφές.
Βάλε κλειστό τζάκι, ενεργειακό. Μαντεμένιο ή με πυρότουβλα, μεγάλο, μικρό, γωνιακό, πρισματικό, ό, τι θέλεις αλλά κλειστό. Όσο κι αν το πληρώσεις, θα κάνεις απόσβεση σε λίγα χρόνια από την απόδοσή του. Παράδειγμα: http://www.estianet.gr/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Πρόβλημα με την κολώνα δεν θα έχεις κανένα, βάλε μόνωση πετροβάμβακα επενδυμένου με αλουμίνιο (κάπου 30 Ε το τ.μ. στοιχίζει κ το βάζουν πάντα στις τοποθετήσεις ενεργειακών εστιών).Συμφωνούμε για την οικολογία και την οικονομία. Αλλά χάνεις κάτι σημαντικό. Την αίσθηση της φωτιάς και το ανακάτεμα των ξύλων. Εγώ έβαλα ανοικτό, το ανάβω 15 φορές το χρόνο με ξύλα από το χωράφι μου και κερδίζω σε αίσθηση και διαδικασία. Δεν θέλω να ζεστάνω το σπίτι από το τζάκι.
Συμφωνώ.
άλλωστε αν έχεις περίσσεια ξύλων και μπορείς να ζεσταίνεις σπίτι με αυτά, κάνεις μια μετατροπούλα στο καλοριφέρ
Εγώ κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι και θα βάλ ανοικτό, παραδοσιακό!Διαφωνώ.
Όταν θέλεις την αίσθηση της φωτιάς, σηκώνεις την πόρτα. Ή την κλείνεις, αφήνεις την φωτιά να καίει κ πηγαίνεις για ύπνο. Ασφάλεια που στο ανοικτό, απλά, δεν υφίσταται. Τα ξύλα τα ανακατεύεις όσο συχνά θέλεις.
Αν από το ανοικτό θέλεις να ζεσταθείς, το ξεχνάς. Φυσική γνωρίζετε, άρα γνωρίζετε ότι δεν είναι υπερβολή ότι το ανοιχτό τζάκι παγώνει, δεν ζεσταίνει, το σπίτι. Η μέγιστη απόδοση των ανοιχτών τζακιών είναι 12 - 15 %, όταν τα ενεργειακά ξεπερνούν το 80%. Δεν υπάρχει σύγκριση! Αν από την άλλη σας περισσεύουν ξύλα, χαρίστε τα.
Τελικά, σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα ανοικτά απαγορεύονται. Εμείς, για μια ακόμα φορά, πρωτοπορούμε;Για την μόνωση, πετροβάμβακα με αλουμίνιο. Απλό, οικονομικό και καλό.
-
η απόδοση των 2 τύπων Ηλία σαφέστατα δε συγκρίνεται...
Αλλά στην τελική ποιός βάζει τζάκι με σκοπό την απόδοση;; Άλλωστε οι περισσότεροι θα το βάλουν, θα το σκαλίσουν 2 3 άντε 5 χειμώνες και μετά μόνο σε εστιασεις...Τσα περί της πυρκαγιάς λύνονται με μια κατασκευή από πυρίμαχο γυαλί, αλλά και πάλι το τζάκι δεν είναι μια ορθολογιστική επιλογή: λερώνει, σε κάποιες περιπτώσεις καπνίζει το σπίτι και έχει βαβούρα να βγάλεις στάχτες κτλ...Συνήθως λοιπόν όσοι το τοποθετούν το χουν καημό και επιλέγουν κλασικές λύσεις!
-
Τα ενεργειακά είναι πιστοποιημένα και δεν καπνίζουν. Ποτέ.
Έβαλα τέτοιο στο σπίτι μου όταν το έχτιζα, το 1993. Πανάκριβο, τότε. Έχει βγάλει τα λ7 του 10 φορές μέχρι τώρα. Το ανάβουμε σχεδόν καθημερινά τον χειμώνα, ψήνουμε επίσης σχεδόν καθημερινά, ζεσταινόμαστε με τρόπο που το καλοριφέρ δεν μπορεί να ζεστάνει.
Ξέρω τι εννοείς, πάρα πολλοί φίλοι μου έχουν ανοιχτά τζάκια, τα περισσότερα δεν ανάβουν ποτέ. Το πολύ πολύ σε καμιά γιορτή να καίνε κεριά μέσα...
Για μένα, αν βάλεις τζάκι βάλε τζάκι: Ολοκληρωμένο σύστημα θέρμανσης. -
πόσο σου είχε κοστίσει τότε;;
-
500.000 δρχ.
Έλα κάτω, θα σου δείξω κ θα πιούμε κ καφέ. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
500.000 δρχ.
Έλα κάτω, θα σου δείξω κ θα πιούμε κ καφέ.θα το...κανονίσουμε... (κρέας και κρασί δικά μου όμως )
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
500.000 δρχ.
Έλα κάτω, θα σου δείξω κ θα πιούμε κ καφέ.θα το...κανονίσουμε... (κρέας και κρασί δικά μου όμως )
Aυτο ειναι κλειστου τυπου κ μετατρεπεται σε ανοιχτου αναλογα με τις αναγκες σου
Ζεσταινει δεν καπνιζει ,λερωνει εχει βαβουρα ,σταχτες κ εναι ασυμφορο αν δεν εχεις ξυλα δικα σου . -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μου έφεραν δώρο ένα αλυσοπρίονο! KRAFT NCS 2525. http://www.emboridis.gr/ncs2525-p-579.html' target='_blankΤο συναρμολόγησα. ΟΚ.
Μπροστά από το χερούλι υπάρχει το φρένο αλυσίδας. Το οποίο τραβάς προς το μέρος σου, για να απελευθερώσεις την αλυσίδα. Στην βάση αυτού του μοχλού, υπάρχει ένα πλαστικό άγκιστρο.
Καλά μεχρι εδω? Μπράβο!
Λοιιιπόν! Επειδή ο μοχλός δεν κούμπωνε κάπου, έβαλα ένα κατσαβίδι κάτω από το άγκιστρο και το έσπρωξα! Λίγο! Αυτό πετάχτηκε και όντως μπλόκαρε τον μοχλό και κλείδωσε την αλυσίδα.
Ελα όμως που τώρα δεν γυρίζει στην θέση του για να απελεύθερώσει την αλυσίδα!!
Καμιά ιδέα κανείς?!
Και για κάτι άπιστους Θύμιους και εγκάθετους Βασίληδες37, το μηχανάκι δουλεύει μια χαρά. Απλά ήθελε λίγη παραπάνω δύναμη για να ανοίξει το φρένο!
-
Σχετικά με τις ενεργειακές μονάδες θέρμανσης. Σκεφτόμουν σοβαρά για μια ενεργειακή ξυλόσομπα για το χωριό, καθώς σε εμφάνιση πλησιάζουν σε μεγάλο βαθμό το τζάκι και έχουν πολύ μεγάλη απόδοση που πλησιάζει το 80%. Η σκέψεις μου λοιπόν διαλύθηκαν μόλις είδα στα Lerroy Merlin μία τέτοια σόμπα να κοστολογείται στα 2000 Ευρώ!!! Για πιο λόγο να δώσω τόσα πολλά για μια σόμπα; Δε δίνω άλλα 1000 να βάλω καλοριφέρ να γλιτώσω και από τα ξύλα και τις στάχτες;
ΥΓ. Το τελευταίο διάστημα, όταν πέφτουν νερά στο μπαλκόνι, τραβάει νερά η αποθηκούλα που έχουμε από κάτω. Είχαμε κάνει επέκταση του μπαλκονιού και υπάρχει ένα σημείο (μια ευθεία σχισμή) όπου ενώνονται τα παλιά με τα καινούρια μάρμαρα και από όπου προφανώς μπαίνουν τα νερά. Τι υλικό μπορεί να τοποθετηθεί στη σχισμή, ώστε και να στεγανοποιήσουμε το σημείο άλλα και να μη γίνει ζημιά στα μάρμαρα;
-
Οι πιστοποιημένες εισαγόμενες ξυλόσομπες ξεκινάνε από τα 1.200 Ε, οι δικές μας από την Τρίπολη από τα 600 - 700 (καλά τα λέω BILL;). Βέβαια υπάρχει κ σόμπα καύσης ξύλου / πέλετ με ... 15.000 Ε, οπότε περί ορέξεως...
Για τον αρμό, προτείνω μαστίχα. Είναι υλικό ενός συστατικού, σαν βαριά σιλικόνη σκέψου την, και θέλει πρώτα πέρασμα με ειδικό αστάρι. Όπου την έχω βάλει, η επιτυχία ήταν απόλυτη. Και μια φορά που προσπάθησα να την βγάλω, πήρε μαζί σοβά κ κομμάτια από τούβλο. Αδύνατον να ξεκολλήσει!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Οι πιστοποιημένες εισαγόμενες ξυλόσομπες ξεκινάνε από τα 1.200 Ε, οι δικές μας από την Τρίπολη από τα 600 - 700 (καλά τα λέω BILL;). Βέβαια υπάρχει κ σόμπα καύσης ξύλου / πέλετ με ... 15.000 Ε, οπότε περί ορέξεως...Υπαρχει ο ΣΥΡΙΟΣ που φτιαχνει σομπες αλλα απο τιμες δεν ξερω ποσο πανε. http://www.vres.gr/company.php?company_id=155653
Εγω στο χωριο εχω τζακι συνδεμενο με καλοριφερ και σκεφτομαι σε ενα -δυο χρονια να το καταργησω και να κανω το καλοριφερ αυτονομο (πετρελαιο ή πελετ).Ετσι οπως ειναι τωρα δεν ειναι καθολου βολικο.
Ειχα σκεφτει να βαλω εναν παλιο ηλιακο που εχω και να τον συνδεσω με το κυκλωμα νερου του καλοριφερ και να περναει και απο το τζακι για να υπαρχει μια ελαχιστη θερμοκρασια συνεχεια αλλα δεν το προχωρησα. -
Αν μία 'ενεργειακή' ξυλόσομπα ξεκινά από τα 700 τότε είναι λογικό, τα 2000 με τρόμαξαν!
Το υλικό αυτό (την 'μαστίχα') που μπορώ να την βρω; Praktiker κλπ; Αν κλείσω με αυτήν τον αρμό δε θα αφήσει σημάδια τριγύρω στα μάρμαρα; Η σχισμή είναι πολύ μικρή ανάμεσα στα μάρμαρα και δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να μπει εκεί η μαστίχα. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν μία 'ενεργειακή' ξυλόσομπα ξεκινά από τα 700 τότε είναι λογικό, τα 2000 με τρόμαξαν!
Το υλικό αυτό (την 'μαστίχα') που μπορώ να την βρω; Praktiker κλπ; Αν κλείσω με αυτήν τον αρμό δε θα αφήσει σημάδια τριγύρω στα μάρμαρα; Η σχισμή είναι πολύ μικρή ανάμεσα στα μάρμαρα και δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να μπει εκεί η μαστίχα.Μηπως με αργιάνι (τσιμεντο, λευκο ισως,σε αρκετα αραιη μορφη) κανεις καλυτερη δουλεια;
-
Κάτι αραιό, ναι, ώστε με τις τριχοειδείς να κάνει καλύτερη δουλειά.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Εγω στο χωριο εχω τζακι συνδεμενο με καλοριφερ και σκεφτομαι σε ενα -δυο χρονια να το καταργησω και να κανω το καλοριφερ αυτονομο (πετρελαιο ή πελετ).Ετσι οπως ειναι τωρα δεν ειναι καθολου βολικο.
Ειχα σκεφτει να βαλω εναν παλιο ηλιακο που εχω και να τον συνδεσω με το κυκλωμα νερου του καλοριφερ και να περναει και απο το τζακι για να υπαρχει μια ελαχιστη θερμοκρασια συνεχεια αλλα δεν το προχωρησα.Βασίλη σ' αγαπάω και το ξέρεις, αλλά τις ιδιοκατασκευές σ' αυτά τα θέματα δεν μπορείς να τις συγκρίνεις (σε απόδοση) με τις έτοιμες, φτιαγμένες γι' αυτόν τον σκοπό εστίες. Μερικές φορές μάλιστα, ούτε καν οικονομικά! Για ασφάλεια δεν μιλάω, θεωρώ ότι θα κάνεις άψογη δουλειά.
Κάτι αραιό, ναι, ώστε με τις τριχοειδείς να κάνει καλύτερη δουλειά.
To αριάνι δεν μονώνει, ούτε κάτι άλλο τσιμεντοειδές. Κάτι άλλο που κάνει δουλειά είναι η παρμπριζόκολλα.
Τέτοια υλικά θα βρεις όπου πουλάνε μονωτικά. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μου έφεραν δώρο ένα αλυσοπρίονο! KRAFT NCS 2525. http://www.emboridis.gr/ncs2525-p-579.html' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Το συναρμολόγησα. ΟΚ.
Μπροστά από το χερούλι υπάρχει το φρένο αλυσίδας. Το οποίο τραβάς προς το μέρος σου, για να απελευθερώσεις την αλυσίδα. Στην βάση αυτού του μοχλού, υπάρχει ένα πλαστικό άγκιστρο.
Καλά μεχρι εδω? Μπράβο!
Λοιιιπόν! Επειδή ο μοχλός δεν κούμπωνε κάπου, έβαλα ένα κατσαβίδι κάτω από το άγκιστρο και το έσπρωξα! Λίγο! Αυτό πετάχτηκε και όντως μπλόκαρε τον μοχλό και κλείδωσε την αλυσίδα.
Ελα όμως που τώρα δεν γυρίζει στην θέση του για να απελεύθερώσει την αλυσίδα!!
Καμιά ιδέα κανείς?!
Και για κάτι άπιστους Θύμιους και εγκάθετους Βασίληδες37, το μηχανάκι δουλεύει μια χαρά. Απλά ήθελε λίγη παραπάνω δύναμη για να ανοίξει το φρένο!
Δηλαδή δεν έβαλες δύναμη και θεώρησες οτι κόλλησε;;
Τέλος πάντων...κάποιος χριστιανός ή μη θα βαλε το χεράκι του
Να θυμηθείς πάντως να βάλεις την...ίδια δύναμη όταν θα χρειαστείς να ΠΙΑΣΕΙ το φρένο...
-
-
Χαρακτηριστική φωτογραφία του Μωβερέϊτορ από τις φετινές γιορτές. Τα γυναικόπαιδα δεν είναι στο πλάνο...για την ακρίβεια δεν είναι καν κοντά...απομακρύνθηκαν προληπτικά
Ο χρήστης kouk έγραψε:
-
Aυτο επρεπε να παρεις Νικο!!
Youtube Video -
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ