-
Οι σωλήνες είναι άσπρες, πλαστικές, διάμετρο περίπου 4 εκατοστά. (αυτή τη στιγμή είμαι εκτός σπιτιού και δεν μπορώ να τις μετρήσω).
Απ' ότι κατάλαβα θα πρέπει να πειραματιστώ μέχρι να βρω πώς ήτανε πριν τις αποσυνδέσω(τι λαλακία έκανα και δεν έφτιαξα ένα σχεδιάγραμμα...βασικά ο πατέρας μου φταίει).(θέλω να ξανασυνδέσω τις υπάρχουσες σωλήνες όπως ήταν πριν τις αποσυνδέσω!!)
-
άρα είναι αυτές που σου βαλα στη φωτό.
Δεν είναι δύσκολο να το συναρμολογήσεις
Η σειρά είναι όπως σου έγραψα πάνω:
συνδέεις όλες τις παοχετέυσεις μαζί σ ένα πλαϊνό Τ (σαν + ή Ψ κάπως δηλαδή, ανάλογα το μοντέλο) και μετά κάνεις την κούρμπα για τις οσμές και στο τέλος με την αποχέτευση του σπιτιού σου..Αν έχεις περισσότερα καμπύλα τμήματα σημαίνει πως έχουν τοποθετήσει διπλή καμπύλη σε κάθε γούρνα ξεχωριστά, για να αποκόψουν τις οσμές απ τη μια στην άλλη γούρνα. Συμβαίνει κμιά φορά να πλένεις πιάτα και να χεις τοποθετήσει το καλάθι στην άλλη γούρνα και αυτή να...ρεύεται!!
Σε μια τέτοια περίπτωση, πρώτα θα κάνεις τις καμπύλες και μετα τη σύνδεση όλων μαζί...Αν ασχοληθείς λίγη ώρα πιστεύω θα το βρεις.
-
Οκ, ευχαριστώ. Μάλλον θα φάω και αυτό το Σάββατο με το νεροχύτη αγκαλιά.
-
δεν είναι κι άσχημα...
έχει τις καμπύλες του και τις...άστο δε το λέω!Καλή επιτυχία
-
Mα για να ζηλέψετε το 'πα.
Φίλε cavalino, σου εύχομαι κάποτε να αποκτήσεις κι εσύ το δικό σου νεροχύτη. -
Αν θελεις, παρε μια καλη φωτογραφια των κομματιων (ολα μαζι στην ιδια εικονα), και εδω τα καλα παιδια θα σου φτιαξουμε ενα παζλ..
Το'χα παθει και γω με το λαπτοπ μου, το ειχα ανοιξει για να το καθαρισω, και δεν θυμομουν μετα πως κουμπωνει κλπ..
Ακομα περισσευει μια βιδα!! -
Όταν περισσεύουν βίδες, σημαίνει, ότι δεν χρειαζόταν να τις βάλουν!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Όταν περισσεύουν βίδες και λειτουργει, σημαίνει, ότι δεν χρειαζόταν να τις βάλουν!
Fixed.
-
-
Βάψιμο τοίχου:
- Καθάρισμα χώρου, συγκέντρωση υλικών: 1,5 ώρα
- Βάψιμο με ρολό (1χέρι) : 10 λεπτά
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Βάψιμο τοίχου:- Καθάρισμα χώρου, συγκέντρωση υλικών: 1,5 ώρα
- Βάψιμο με ρολό (1χέρι) : 10 λεπτά
Κατι ηξερε ο μπογιατζης μας που δεν καθοταν να καθαρισει..
Τωρα εχουμε καποιες βαμμενες πριζες (σε μερη που δεν φαινονται βεβαια) και μερικα σημεια αβαφτα, τα οποια για νατα δεις πρεπει να κανεις ακροβατικα, αλλα και παλι..Για να μη πω για το στουκας τον βοηθο του, που ανελαβε να βαψει τα ντουλαπια της κουζινας, και περναγε το πινελο για να βαψει το πλαισιο, βαφοντας και τους πατους απο τα ποτηρια ταυτοχρονα
Ειχαμε κανει κατι γελια με δαυτονα, πιο χαζο ανθρωπο δεν εχω συναντησει! -
Στο τζάκι, στο χωριό, έχει μια μεταλλική πλάκα, που κάνει καμάρα στο μπροστά εσωτερικό μέρος του τζακιού.
Έχει στερεωθεί με βίδες (και προφανώς ούπατ).
Τα ούπατ έχουν λυώσει (!!!) ή, εν πάσει περιπτώσει, οι βίδες έχουν χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να 'κρεμάει' το μέταλλο.Υπάρχουν μεταλικά ή πυρίμαχα ούπατ? Η κάποιος άλλος τρόπος να στερεώσω την πλάκα αυτή?
-
Σιγουρα υπαρχουν μεταλλικα, ενας φιλος στερεωσε με αυτα τον σακο του μποξ του στο ταβανι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στο τζάκι, στο χωριό, έχει μια μεταλλική πλάκα, που κάνει καμάρα στο μπροστά εσωτερικό μέρος του τζακιού.
Έχει στερεωθεί με βίδες (και προφανώς ούπατ).
Τα ούπατ έχουν λυώσει (!!!) ή, εν πάσει περιπτώσει, οι βίδες έχουν χαλαρώσει, με αποτέλεσμα να 'κρεμάει' το μέταλλο.Υπάρχουν μεταλικά ή πυρίμαχα ούπατ? Η κάποιος άλλος τρόπος να στερεώσω την πλάκα αυτή?
Υπαρχουν μεταλλικα ουπατ αλλα δεν θυμαμαι αν θελουν ειδικες βιδες ή απλες καροβιδες.
Σαν αυτο http://www.econtech.gr/products.php?lan ... =&catest=1' target='_blank -
OK. Θα δω τι μέγεθος βίδες είναι περασμένες και θα δοκιμάσω με μεταλλικά.
-
Είχα βάλει καινούργιο καυστηρα πρι 4 ή 5 χρόνια. Μου τον ειχε τοποθετησει ένας γνωστος μου υδραυλικος ο οποιός ξέρει - και καλά - απο τέτοια θέματα. Του είχα τυφλη εμπιστοσυνη μιας μου ειχα βάλει και τα σωματα στο σπίτι και τον ήξερα αρκετο καιρο.
Πέρυσι ή προπερσυ τον ρώτησα και μάλιστα επίμονα αν ο καυστηρας χρειαζεται τίποτα συντηρηση πχ καθαρισμο απο μέσα και μου είπε ότι δεν θέλει τίποτα και ότι ειναι μια χαρά.
Φέτος τον Απρίλιο - ευτυχως τα πολλά κρυα ειχαν περάσει ο καυστηρας μπούκωσε και σταματησε να λειτουργει. Πήγα πάνω και είδα ένα χάος όλα στο σπιτάκι στη ταράτσα ήταν μαύρα.
Προχθες ήρθε ο γνωστος μου να τον φτιάξει. Επέμενε να μην ανεβω στην ταράτσα γιατί λέει θα γινόμουν πίσα μαυρος απο τη μαυριλα που είχε. Κάποια στιγμη όμως ανεβηκα και τον πέτυχα τη στιγμη που καθαριζε τον καυστηρα. Το τί εβγαλε από μέσα δεν περιγράφεται. Μονο ελέφαντες που δεν είχε μέσα!!!!
όλο το ζωικο βασιλειο ήταν εκει!!!!!
Κι εκει που πάει να κλεισει το καπάκι τσουπ γίμεται η ζημιά. Πάνω στο καπάκι υπήρχε κάτι σαν μονωση- πετροβάμβακα μου τον είπε ή κάπως έτσι ο οποίος έγινε θρυψαλα. (να υποθεσω απο την ελειπη συντηρηση και τη μεγάλη υπερθερμανση έσκασε;)
Μου υποσχέθηκε ότι θα μου βρει άλλο αλλά ήρθε σπίτι μια μέρα που έλειπα στη δουλεια και μου έβαλε σκέτο υαλοβάμβακα όπως μου ειπε η γυναικα μου.
Αντε τώρα να δούμε αν θα λειτουργησει ο καυστηρας και δενπάρουμε φωτια να καούμε!!!! -
Kάθε χρόνο καλό θα ήταν να γίνεται η συντήρηση/καθαρισμός του καυστήρα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
OK. Θα δω τι μέγεθος βίδες είναι περασμένες και θα δοκιμάσω με μεταλλικά.
Ζήτησε στριφώνια παρέα με τα μεταλλικά ουπατ. Θα πέσει όλο το τζάκι αλλά η πλάκα θα μείνει όρθια! (μετά από 500 χρόνια)
-
ΟΚ
-
Στην αυλή στο εξοχικό τελειώσαμε πρόσφατα την τοποθέτηση 180 τ.μ. πλάκας Καρύστου τετραγωνισμένης. Έψαξα λιγάκι και βλέπω πως υπάρχουν κάποια βερνίκια προστασίας που δίνουν και ένα ελαφρύ γυάλισμα. Να τολμήσω να το περάσω; Αξίζει κάτι τέτοιο; Οι ''χρωματάδες'' που ρώτησα είπαν πως χρειάζεται πέρασμα ξανά μετά από 2-3 χρόνια και το ακούω ως μπελά. Έχεις κανείς εμπειρία πάνω στο θέμα. Κάποια άλλη πρόταση;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ