-
Ενα απο τα μηχανηματα που δεν μετανοιωσα που αγορασα ειναι η μπετονιερα.Μειωνει κουραση και χρονο τουλαχιστον στο μισο .
-
Βερνίκι (τύπου Xyladecor) για εξωτερική χρήση, ντούκου (γυαλιστερό), με μεγάλη καλυπτικότητα σε χρώμα?
Χρησιμοποιώ το ICI Xyladecor (σκούρα καρυδιά, σατινέ) αλλά δεν καλύπτει τα σημεία που στοκάρω...
-
Το xyladecor δεν ειναι βερνικι ,ειναι συντηρητικο κ στοκο παιρνεις στο χρωμα του ξυλου .
-
Τι προτείνεις εσύ Γιώργο? Σε βερνίκι...
Το Xyladecor το περνάω πάντα για συντήρηση. Αλλά έχει και χρώμα..Η διαφορά του είναι ότι δεν κάνει κρούστα, όπως το βερνίκι. Αλλά προστατεύει το ξυλό.
-
Μονο βερνικι εμποτισμου (οχι νερου ) αλλα πρεπει να ρωτησω ποιο εχει την καλυτερη συμπεριφορα .
Αν εχεις υπολειματα βερνικιου στα ξυλα σου ,πρεπει να χρησιμοποιησεις διαβρωτικο .
Επισης αν βλεπεις σκιες ,ειναι υγρασια κ θα πρεπει να τα τριψεις ,μεχρι να βρεις το φυσικο χρωμα του ξυλου .
Για παραθυροφυλλα μιλαμε η δεν εχω καταλαβει????????
Αποψη μου ειναι οτι θα επρεπε να ειχες ξεκινησει νωριτερα αυτες τις εργασιες ,τοτε θα μπορουσα να σου προτεινω κατι τελειως διαφορετικο .
Την μαρκα βερνικιου σε λιγο . -
Τις τελείωσα αυτό το Σ/Κ. Τρίψιμο (σε μερικά) και βάψιμο όλων.
Αυτό που θέλω είναι να αποφεύγω το τρίψιμο. Είναι 25 παράθυρα! Οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο.
Το Xyladecor 'δουλεύει' τα 30 τελευταία χρόνια.Είχαν μείνει 8 χρόνια χωρίς συντήρηση, γι' αυτό βρήκα μερικά σαπίσματα. Τα καθάρισα και τα γέμισα με σιδηρόστοκο.
Thanks...
-
No triyimo no party mr. kouk
-
Γι' αυτό τα αλλάζω με αλουμίνια, στο χρώμα του ξύλου!
-
πόσο σου πάνε?
πάντως μια πόρτα εξωτερική που αλλάξαμε εμείς παλιότερα, η οποία είχε ξεφτυλιστεί κυριολεκτικά απο τον ήλιο παρά τα βαψίματα και τα τριψίματα, έχει παρουσιάσει ξέβαμα. σαν να είναι σκονισμένη δηλ. -
Προσωπικά, αν είναι αλουμίνιο θέλω να μοιάζει με αλουμίνιο.
Κι αν είναι ξύλο, θέλω να μοιάζει με ξύλο. -
Περίπου €900 το παράθυρο.
Ηλία, σκέτο αλουμίνιο σε πέτρινο σπίτι?!
-
μάλλον εννοεί άσπρο ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω να εννοεί.
900*25=22500
δεν ξαναβάφω μωβ τη μπεεμβε καλύτερα -
Όχι 'σκέτο', δλδ άβαφο, ρε συ.
Βαμμένο κανονικότατα, με χρώμα της αρεσκείας μου (αλλά όχι απομίμηση ξύλου, κατάλαβες; ) -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
, με χρώμα της αρεσκείας μου (μωβ ΚΑΙ αυτά
-
Ξέρουν κι άλλοι, βρε (μερικοί, καλύτερα).- Κατ' αρχάς ναι, πειραζει. Αν όμως σκεφτούμε ότι πρόκειται περί μάντρας η οποία καλείται απλώς να στηρίζει ... τον εαυτό της, δεν πειράζει και πολύ. Ε, αν μπορείς μην 'κόβεις' στη μέση τις κολώνες, ρίχνε τες ολόκληρες. Αν ήταν δική μου η μάντρα, θα έβαζα κ λίγο ρεβινέξ στο τσιμέντο.
- Κοίτα, το σωστό τσιμέντο είναι αρκετά 'σφιχτό' απ' την αρχή. Την πρώτη φορά που το 'αραιώνεις' με νερό, παίρνεις τσιμέντο δεύτερης ποιότητας (ούτε που θα το καταλάβεις ποτέ, όμως). Υποψιάζομαι ότι την τελευταία φορά που το αραιώνεις, παίρνεις σαφώς υποβαθμισμένο τσιμέντο. Αλλά είπαμε, μάντρα φτιάχνεις, δεν είναι δραματικό. Αν ήταν δική μου, μάλλον θα έφτιαχνα μικρότερες ποσότητες.
Ευχαριστω Ηλια
αληθεια ποιοι αλλοι ξερουν απο τσιμεντα να μην την πεφτω μονο σε σενα?
το εχεις ξανααναφερει το ρεβινέξ , αληθεια τι ειναι? ο γουγλης δεν μου βγαζει τιποτα και εκει που ψωνιζω υλικα δεν το γνωριζουν . -
Ο χρήστης otso έγραψε:
Ευχαριστω Ηλια
αληθεια ποιοι αλλοι ξερουν απο τσιμεντα να μην την πεφτω μονο σε σενα?
το εχεις ξανααναφερει το ρεβινέξ , αληθεια τι ειναι? ο γουγλης δεν μου βγαζει τιποτα και εκει που ψωνιζω υλικα δεν το γνωριζουν .Είναι ένα ΚΑΛΟ και οικονομικό πρόσθετο για τσιμέντο (κάνει και για μπετό και για σοβάδες). Εκτός απ' τα άλλα, διευκολύνει την πρόσφυση. Αν σου λένε οτι δεν ξέρουν τι είναι, είναι άσχετοι ή ψεύτες!
Δες εδώ: http://www.oikiam.gr/node/8' target='_blank κι εδώ: http://www.oikiam.gr/node/85' target='_blankΕδιτ
Πλάκα κάνω, ρώτησε ό, τι θέλεις. -
Όχι 'σκέτο', δλδ άβαφο, ρε συ.
Βαμμένο κανονικότατα, με χρώμα της αρεσκείας μου (αλλά όχι απομίμηση ξύλου, κατάλαβες; )Μα το ζητούμενο είναι να αποφύγω τα βαψίματα. Κατάλαβες;
Για τα ΜΠΛΕ παράθυρα, no comment!
-
Μωρε καλά λέω ότι δεν υπάρχει ελπίς...
Βαμμένα από τη μαμά τους λέω, μαμίσια, όπως θα τα πάρεις έτσι κι αλλιώς: Βαμμένα με χρώμα που μιμείται το ξύλο.Αλλά, όπως πάντα άλλωστε, έχεις δίκαιο που τα παίρνεις σε χρώμα 'απομίμηση ξύλου'. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δεν θα συμφωνούσαμε ποτέ στο τι χρώμα είναι...
Α και που 'στε εσείς οι άλλοι: Μην τολμήσει ποτέ κανείς να τον ρωτήσει 'τι ξύλου;'
-
ΡΕ!! Ποιά η διαφορά της 'απομίμησης ξύλου' και του 'χρώματος που μιμείται το ξύλο'?
Α! Σκούρα καρυδιά, κύριοι. Σκούρα καρυδιά!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
ΡΕ!! Ποιά η διαφορά της 'απομίμησης ξύλου' και του 'χρώματος που μιμείται το ξύλο'?Μα, όπως προσπαθώ να σου εξηγήσω από την προηγούμενη σελίδα, καμία. Είτε έτσι το πεις είτε αλλιώς, πρόκειται για βαμμένο αλουμίνιο.
Σκούρα καρυδιά, έ; Ουάου! Αρχοντικό 'ξύλο'!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ