-
αφου σου το 'πε ο μαστορης... θα παρει μπρος!
(εκαψες αυτη που ειχε μεσα?) -
Ναι. Έβαλα όμως λίγο παραπάνω λάδι από το 2% (0,20 για κάθε λίτρο) που έλεγε στο manual. Πήγα στο 0,35+. Μια χαρά δούλεψε.
-
.. ο πυργιωτης, λαμβανει?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ηλία, για να βάλω γράσσο χαλκού πρέπει να ξεβιδώσω εκείνη την βίδα στο 'γόνατο'?Πάλι δεν έβαλε γράσο, ο αλήτης.
Ρε, ΒΑΛΕ ΓΡΑΣΟ ΛΕΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕ........
Για να βάλεις γράσο στο 'γόνατο', ξεβιδώνεις εκείνη τη βίδα δίπλα στο αυτί (σου).Δεν έχουμε Πυργαίους εδώ μέσα, tm. Τον pjathan έχουμε, αλλά η σκούφια του κρατάει από Αμαλιάδα μεριά.
-
Καλά ρε. Θα βάλω. Την επόμενη φορά...
-
Νννννννννννννναί.
Αλλά που;;; Αποφάσισες; ΣΤΟ 'ΓΟΝΑΤΟ', ΛΕΜΕ.
Edit
Δεν είχες πει ότι θα έλθεις κάτω εσύ; Και γράσο έχουμε στο χωριό μας. -
Στο 'γ'ονατο' ρε. Πάνω από το πλαστικό προστατευτικό. Έχει μια βίδα με τσιμούχα. Αυτή δεν βγάζω για να γεμίσω με γράσσο?
Θα κατέβαινα. Αλλά ακόμα δεν έχω ξεμπερδέψει με την δουλειά. Ακόμα και τα Σ/Κ!!
-
Μέτρησα το πηγάδι να είμαι σίγουρος
διάβασα στο Internetκαι πάω το απόγευμα για lowara Scuba 5'' στον 1hp.
Ελπίζω να μην με πιάσουν πελάτη
-
Σε μια γεώτρηση 84 μέτρα βάθος, έβαλα υποβρύχιο 3Φ 5ΗΡ. Μέχρι τότε είχε μια αντλιούλα της πλάκας κι ένα μοτεράκι 1 ΗΡ. Με το που βάζω μπροστά, μιλάμε νερό με το τσουβάλι! Τι ποσότητα! Και τι πίεση! Και τι ωραίο μαύρο άμμο που ανέβαζε! ...
Μπαρουτάμμος, λέει. Τη βάψαμε, λέω εγώ. Όχι, λέει, ανέβασέ το πιό ψηλά και τράβα όλη νύχτα, θα καθαρίσει.
Ναι, καλά. Το ανέβασα στα 20 μέτρα, μέχρι το πρωί είχε διαλυθεί η αντλία. 250 Ε + βγάλε / βάλε το τέρας των 70++ κιλών από την κοιλιά της Γης...
Νέα αντλία, κατέβασμα στα 12 μέτρα. Καθαρό νερό για λίδα δευτερόλεπτα, μετά πάλι μαυρίλα. Και το πλαϊνό της γεώτρησης, ξέρετε, το κομμάτι από τη σωλήνα μέχρι την άκρη της τρύπας όπου βάζουμε την ψηφίδα για 'φίλτρο', βύθιζε όλο και χαμηλότερα. 2 μ3 ψηφίδα, την έφαγε η μάνα Γη. Άλλο ένα, το ίδιο!
Ρε ούστ! Το αρχαίο μοτεράκι του 1 ΗΡ + η διβάθμια αντλιούλα της πλάκας ξαναμπήκαν σήμερα. Το ποτήρι στα 10 μέτρα, μια χαρά νερό βγάζει!
Παράδειγμα για το πως μπορεί να την πατήσεις άσχημα, αν το παρακάνεις. Τι το ήθελα το τέρας; Και μ' ένα 1 ΗΡ μια χαρά κάνω τη δουλειά μου, όπως φαίνεται...
Όχι ότι δεν θα ξαναπροσπαθήσω, βέβαια. Άμα έχει κόλλημα ο άνθρωπος... -
Τελικά αγόρασα lowara, όπως μου συνέστησαν τη μικρότερη της σειράς (250 βατ) που βγάζει 4 κυβικά στα 4 μέτρα ύψος. Θα δουλεύει σχεδόν συνέχεια ή πάνω από το 50% του χρόνου και θα έχει λιγότερες εκκινήσεις. Δεν τοποθετήθηκε ακόμα (παρόλο που την έχω καιρό) αλλά στη δοκιμή που έκανα ήταν εξαιρετικά ήσυχη. Θα δούμε πόσο θα αντέξει.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε μια γεώτρηση 84 μέτρα βάθος, έβαλα υποβρύχιο 3Φ 5ΗΡ. Μέχρι τότε είχε μια αντλιούλα της πλάκας κι ένα μοτεράκι 1 ΗΡ. Με το που βάζω μπροστά, μιλάμε νερό με το τσουβάλι! Τι ποσότητα! Και τι πίεση! Και τι ωραίο μαύρο άμμο που ανέβαζε! ...
Μπαρουτάμμος, λέει. Τη βάψαμε, λέω εγώ. Όχι, λέει, ανέβασέ το πιό ψηλά και τράβα όλη νύχτα, θα καθαρίσει.
Ναι, καλά. Το ανέβασα στα 20 μέτρα, μέχρι το πρωί είχε διαλυθεί η αντλία. 250 Ε + βγάλε / βάλε το τέρας των 70++ κιλών από την κοιλιά της Γης...
Νέα αντλία, κατέβασμα στα 12 μέτρα. Καθαρό νερό για λίδα δευτερόλεπτα, μετά πάλι μαυρίλα. Και το πλαϊνό της γεώτρησης, ξέρετε, το κομμάτι από τη σωλήνα μέχρι την άκρη της τρύπας όπου βάζουμε την ψηφίδα για 'φίλτρο', βύθιζε όλο και χαμηλότερα. 2 μ3 ψηφίδα, την έφαγε η μάνα Γη. Άλλο ένα, το ίδιο!
Ρε ούστ! Το αρχαίο μοτεράκι του 1 ΗΡ + η διβάθμια αντλιούλα της πλάκας ξαναμπήκαν σήμερα. Το ποτήρι στα 10 μέτρα, μια χαρά νερό βγάζει!
Παράδειγμα για το πως μπορεί να την πατήσεις άσχημα, αν το παρακάνεις. Τι το ήθελα το τέρας; Και μ' ένα 1 ΗΡ μια χαρά κάνω τη δουλειά μου, όπως φαίνεται...
Όχι ότι δεν θα ξαναπροσπαθήσω, βέβαια. Άμα έχει κόλλημα ο άνθρωπος...Τι χαλικόφιλτρο έχεις βάλει? Μήπως δεν έχει τη σωστή κοκκομετρία (=το σωστό μέγεθος)?
Ο φιλτροσωλήνας από τι βάθος ξεκινάει? -
Το πρόβλημα είναι ότι δεν την άνοιξα εγώ τη γεώτρηση, την βρήκα. Και δεν μπορώ να βρω ποιός την άνοιξε, μάλλον την κοπάνησε απ' την περιοχή μαζί με τον πρώην ιδιοκτήτη.
Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια, συμπληρώνοντας ψηφίδα όταν βυθίζει (αυτό δεν εννοείς 'χαλικόφολτρο';) κι αν δεν γίνει τίποτα, πάμε για άλλη γεώτρηση!
Κρίμα όμως, να ανοίγουν τόσο βαθιά γεώτρηση, να βρίσκουν τόσο νερό και να βάζουν φίλτρα (σωλήνα με τρύπες) για να 'πιάνουν' και ψηλότερα στρώματα νερού, με σαφώς αμφίβολη ποιότητα.
Έμαθα ότι όπου υπάρχει αυτός ο 'μπαρουτάμμος' η ποσότητα νερού είναι μεγάλη και η ποιότητα καλή. Αν, βέβαια, ξεφορτωθείς τον άμμο... -
Μηπως εχει γκρεμιστει μεσα η γεωτρηση;
-
Ναι, αυτό είναι το χαλικόφιλτρο. Το μέγεθος των χαλικιών επιλέγεται με βάση τη διάμετρο των οπών στο φιλτροσωλήνα, ΑΛΛΑ και το είδος του πετρώματος ή εδάφους που έχουμε τρυπήσει. Ο σκοπός του είναι ακριβώς να κατακρατεί τα χώματα από το να μπουν στη γεώτρηση. Αν χάνεις το χαλικόφιλτρο, τότε είτε περνάει μέσα από τις τρύπες του φιλτροσωλήνα, ή έχει υποσκαφεί (γκρεμίσει) η γεώτρηση σε κάποιο βάθος, όπως λέει και ο φίλος ΒΙLL33.
Τώρα, για το βάθος. Αν κατάλαβα καλά, ή 85αρα γέωτρηση έχει νερό από τα 15-20 μ βάθος, που σημαίνει 'στήλη' νερού' πάνω από 60 μ. Μάλλον αυτός που άνοιξε τη γεώτρηση είχε υψηλές βλέψεις, ή (πολύ συνηθισμένο) ο γεωτρυπανιστής του πούλησε αρκετά (πολλά) μέτρα παραπάνω από ότι χρειαζόταν.
Τέλος, για την ποιότητα του νερού. Η άμμος λειτουργεί ως φυσικό φίλτρο, κατακρατώντας τα πολλά βλαβερά συστατικά που πιθανόν να περιέχονται στο υπόγειο νερό. Αν ήμουν στη θέση σου, πάντως, θα έδινα και ένα δείγμα για χημική ανάλυση.
-
Το νερό το 'αφήνει' στα 4 ( ! ) μέτρα, οπότε ή μιλάμε για στήλη νερού 80 μέτρων (απίθανο) ή για 'φίλτρα' ψηλά, απ' όπου πιάνει άλλα, ψηλότερα στρώματα. Η βύθιση της ψηφίδας μάλλον δείχνει το δεύτερο, μια και είναι πολύ απίθανο σε παλιά γεώτρηση να βυθίσει μετά από άντληση από χαμηλά, ολόκληρη η στήλη των 80+ μέτρων! Το πιθανότερο θα ήταν κάπου να έχει σταθεροποιηθεί.
Κι από την άλλη, πόσο πιθανό είναι η αντλία (όσο κι αν είναι μεγάλη) να ανεβάζει τέτοια ποσότητα άμμο από τα 84 στα 20 και μετά στα 12 μέτρα; Μιλάμε για ... 72 μέτρα βάθος ! ! !
Όσο για το 'φύσημα' με κομπρεσέρ, άλλοι λένε να γίνει κι άλλοι όχι γιατί περισσότερο ανακατώνει, παρά καθαρίζει.Η ανάλυση που έκανα πριν αρχίσει καλά καλά να τραβάει, βρήκε το νερό ακατάλληλο για κατανάλωση λόγω μαγγανίου (κατά τα λοιπά, καλό). Το περίμενα, το νερό μύριζε πολύ. Μετά από αρκετό τράβηγμα, πλέον δεν μυρίζει. Θα το ξαναπάω για ανάλυση (ότ)αν σταθεροποιηθεί.
Edit
Τώρα κατάλαβα τι εννοείτε με το 'βύθισε' η γεώτρηση. Αν υποθέσουμε ότι όντως βύθισε γιατί δεν είχε γεμιστεί σωστά με ψηφίδα (αν κι αυτή φαινόταν μόλις ένα μέτρο από την επιφάνεια) και στρώματα μαύρης άμμου έπεσαν στα 84+ μέτρα, θεωρείτε πιθανό να τα τραβάει η αντλία από τόσο χαμηλά; -
Καλό είναι να μην εισπιέσεις νερό. Δεν ξέρεις σε ποιο στρώμα θα διοχετευτεί το νερό υπό πίεση.
Για την άμμο που ανεβάζει, αν σου ερχεται 'αραιή', τότε είναι πιθανό. Από την περιγραφή σου πάντως, νομίζω ότι το πιθανότερο όμως είναι να υπάρχει κάποιο ενδιάμεσο στρώμα που 'διαλύεται' και σου δίνει τη θολουρα. Διαλυόμενο το στρώμα αυτό, δίνει χώρο και για το χαλικόφιλτρο, το οποίο υποχωρεί (συν το ότι μπορεί, οπως λές και συ, να περνάει από τις τρύπες του φιλτροσωλήνα. Δοκίμασε με λίγο πιο χοντρή ψηφίδα, ή καλύτερα με ανάμικτη. (τα χοντρά χαλίκια θα πάνε να κάτσουνε στις τρύπες του φιλτροσωλήνα, εμποδίζοντας τα λεπτότερα να περάσουν - αυτό θα γίνει όχι με μιας, φυσικά).
Τέλος, για να είσαι πιο σίγουρος για τη χημική ανάλυση, μην αφήσεις το δείγμα το νερό να ζεσταθεί, μέχρι να το πας στο χημείο. Μόλις πάρεις τα 1-2 μπουκάλια που χρειάζονται, κατευθείαν ψυγείο. Επιπλέον, ξέπλυνε πολλές φορές τα μπουκάλια με νερό από τη γεώτρηση πριν τα γεμίσεις τελικά. Αν τέλος, το θες για πόσιμο, κανονικά θες και μικροβιολογική ανάλυση (όχι μόνο χημική).
-
Το κομπρεσέρ βάζει αέρα, όχι νερό. Αυτός ανακατεύει την κοιλιά της γης που λέγαμε και πετάει νερό και άμμο έξω. Έτσι καθαρίζουν τις νέες γεωτρήσεις, αλλά ακριβώς αν δεν ξέρεις αν και που έχει βάλει φιλτροσωλήνες αυτός που έκανε τη γεώτρηση δεν μπορείς να ξέρεις τι ανακατεύει, που αυτό διοχετεύεται και, τελικά, τι μένει μέσα και τι βγαίνει πάνω. Η ποσότητα του νερού που πετάει πάντως είναι τεράστια!
Μικροβιακά είναι ΟΚ. Η μικροβιακή είναι ευκολότερη (και φθηνότερη), οπότε την κάνω συχνά για να έχω κ το κεφάλι μου ήσυχο.
Αλλά είναι και πιό εύκολο να 'ξεφορτωθείς' μικροβιακό φορτίο, ενώ το χημικό ...
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το κομπρεσέρ βάζει αέρα, όχι νερό. Αυτός ανακατεύει την κοιλιά της γης που λέγαμε και πετάει νερό και άμμο έξω. Έτσι καθαρίζουν τις νέες γεωτρήσεις, αλλά ακριβώς αν δεν ξέρεις αν και που έχει βάλει φιλτροσωλήνες αυτός που έκανε τη γεώτρηση δεν μπορείς να ξέρεις τι ανακατεύει, που αυτό διοχετεύεται και, τελικά, τι μένει μέσα και τι βγαίνει πάνω. Η ποσότητα του νερού που πετάει πάντως είναι τεράστια!
Μικροβιακά είναι ΟΚ. Η μικροβιακή είναι ευκολότερη (και φθηνότερη), οπότε την κάνω συχνά για να έχω κ το κεφάλι μου ήσυχο.
Αλλά είναι και πιό εύκολο να 'ξεφορτωθείς' μικροβιακό φορτίο, ενώ το χημικό ...
Ευχαριστώ.ililia απο πια περιοχη αντλεις? ρωτω γιατι μικροβιακο μηδενικο φορτιο εχω να δω πολλα πολλα χρονια,αν το θες για ποσιμο το νερο παρε τοτε απο φαρμακειο αποστειρωμενο ουροσυλλεκτη, το μινκρο μεγεθος κρασοποτηρο αφησε νερο να τρεξει, γεμισε τον μετα, μετα ψυγειο (οχι κτψξ) και δωστο για ΜΒ αναλυση σε εργαστηριο με προτεραιοτητα EC εντεροβακτηρια (που για ποσιμο πρεπει να ειναι 0 αποικιες, για λατρα μπανιο 100 ευρωπουλα για ολα τα παραπανω ειναι μαλλων για κοστη αποσβεσης εργαστηριου
-
Περιοχή Χανάκια η μία, Αμαλιάδα η άλλη. Το πρόβλημα που έγραψα παραπάνω το έχω στα Χανάκια. Δεν έχει μηδενικό μικροβιακό, αλλά πολύ χαμηλό. Το πρόβλημα που (νόμιζα πως) είχα ήταν το μαγγάνιο. Αλλά, τελικά, το ακόμα χειρότερο είναι η άμμος...
Στην Αμαλιάδα έχει σχεδόν μηδενικό φορτίο (όλες οι αναλύσεις του νερού είναι άψογες, σε σημείο να μου έχουν κάνει πρόταση να ... φτιάξω εμφιαλωτήριο ), αλλά κάνω και χλωρίωση (redox) σε δεύτερη δεξαμενή, μετά φίλτρο ενεργού άνθρακα και οζονισμό. Και ετήσιους ελέγχους, και στη γεώτρηση και στις βρύσες.
Είπαμε, θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. -
Από που αγοράζω μεμβράνες σε ρολό για να βάλω στην μεζονέτα? Θέλω καθρέπτη για το ισόγειο και μιά κλασική φυμέ για τους άλλους δύο ορόφους. Λέω να δοκιμάσω να τις βάλω μόνος μου, πιάνουν τα χέρια μου με τα σαπουνόνερα, να το δοκιμάσω?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ