-
Κάποιες που είχα παρατήσει γιατί δεν ξεκολλούσαν με τπτ, πρόσεξα σήμερα το πρωί ότι ... βγήκαν μόνες τους. Δεν άφησαν σημάδι, αλλά έχουν περάσει γύρω στα 4 χρόνια!
-
Έτοιμη η περίφραξη για τα ζωάκια μου.
Για καταθέστε, σας παρακαλώ, γνώμες για το κοτέτσι. Είναι 3x4 μέτρα, μονόριχτη στέγη με κεραμίδια και δυο πόρτες, μια για τις κότες και μια για μένα. Μέσα τι διαρρύθμιση λέτε να τους κάνω; Τι χρειάζεται για τις κότες; Τι για τα κοτοπουλάκια;
Κι αφού εξαντλήσουμε το θέμα 'κότες', παρακαλώ να περάσουμε στο 'γουρούνια'. Έχω ετοιμάσει χώρο 2x4 μέτρα, ξεχωριστό φυσικά από τις κότες. Εντάξει, εκεί έχω μια εμπειρία, μια ταϊστρα θέλουν και μια ζεστή γωνιά. Εχθρούς δεν έχουν, τους τρώνε.
Και, last but not least, να βάλω μαζί κι ένα μοσχαράκι; -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Έτοιμη η περίφραξη για τα ζωάκια μου.
Για καταθέστε, σας παρακαλώ, γνώμες για το κοτέτσι. Είναι 3x4 μέτρα, μονόριχτη στέγη με κεραμίδια και δυο πόρτες, μια για τις κότες και μια για μένα. Μέσα τι διαρρύθμιση λέτε να τους κάνω; Τι χρειάζεται για τις κότες; Τι για τα κοτοπουλάκια;
Κι αφού εξαντλήσουμε το θέμα 'κότες', παρακαλώ να περάσουμε στο 'γουρούνια'. Έχω ετοιμάσει χώρο 2x4 μέτρα, ξεχωριστό φυσικά από τις κότες. Εντάξει, εκεί έχω μια εμπειρία, μια ταϊστρα θέλουν και μια ζεστή γωνιά. Εχθρούς δεν έχουν, τους τρώνε.
Και, last but not least, να βάλω μαζί κι ένα μοσχαράκι;Για τις κότες:
- Άφησε το χωλάκι άδειο για καλύτερη πρόσβαση
- Στο καθιστικό βάλε μία TFT 19αρα ή 20άρα (δορυφορική μην βάλεις και τις καλομαθαίνεις)
- Στην τραπεζαρία πιατάκια για κάθε είδους φαγητό (μην τις αφήνεις να τρώνε Goodys, Mcdonalds και τέτοια)
- Στα υπνοδωμάτια προτείμησε κάτι έτοιμο από ΝΕΟΣΕΤ ή ΜΟDECO (φτηνά χωρίς κόπο) ή αν θέλεις να ρίξεις το κόστος πήγαινε σε DIY.
- Αν έχεις άλλο χώρο για τα αυγά, βάλτους γραφείο με DSL για να περνάει ευχάριστα η ώρα αναμονής. Κλείδωσέ το για να μπαίνουν μόνο στο 4ΤΦ.
- Στις τουαλέτες υπάρχει πρόβλημα, αφού συνήθως δεν τηρούν κανόνες. Βάλε τούρκικες για να είσαι σίγουρος.
- Στην βεράντα, στέγαστρο οποσδήποτε και μερικές σεζ-λονγκ
- Στην εξωτερική πόρτα συνεγερμό. Μπορείς να βάλεις και ένα κύκλωμα TV, για να ελέγχεις απομακρυσμένα.
- Επίσης μην ξεχνάς να τους δίνεις χαρτζιλίκι που και που για να είναι πάντοτε ευτυχισμένες.
Για τα γουρούνια δεν έχω άποψη.
-
Κι έλεγα να σε καλέσω για κοψίδια και κόκορα μακαρονάδα. Στην άκρη θα είσαι και θα κοιτάς.
:funis:
ΥΓ. Μόνον σοβαρές προτάσεις, παρακαλώ.
-
:rant:Κι έλεγα να σε καλέσω για κοψίδια και κόκορα μακαρονάδα. Στην άκρη θα είσαι και θα κοιτάς.
:funis:
ΥΓ. Μόνον σοβαρές προτάσεις, παρακαλώ.
1)Τα κοψίδια δεν με νοιάζουν, αλλά ο κόκκορας (γι αυτό φροντίζω για καλές συνθήκες στο διαμέρισμα )
2) θα έρθω ακάλεστος -
Καταρχήν όχι στον ίδιο χώρο τα κοτοπουλάκια με τις κότες. Δεν αγαπάνε οι κότες τα μικρά όπως οι άνθρωποι!!!. Ειδικά αν έχει κόκορα στο κοτέτσι χάθηκαν τα μικρά. Το καλύετρο είναι να τα έχεις περιορισμένα σε κλούβα όπως των κουνελιών και μάλιστα να μην ακουμπάει κάτω αλλά να είναι υπερυψωμένη σε πόδια ή κρεμαστή από το ταβάνι, δηλαδή ούτε σε τοίχο να ακουμπά. Για τις κότες πέρα από τις φωλιές για να γεννάνε που θα τους βάλεις λίγο σανό μέσα για να τις προσελκύσει θέλεις σίγουρα ταΐστρες αλλά και παροχή νερού. Υπάρχουν πολλές επιλογές και θα δεις τι σου αρέσει περισσότερο. Εγώ έχω ποτίστρες με φλοτέρ για να είναι πάντα γεμάτες και ταΐστρες που επίσης γεμίζουν μόνες τους. Το ιδανικό θα ήταν να έχεις χώρο να γυρνάνε και έξω για να πάρεις σωστό κρέας. Μην ξεχνάς ότι χρειάζονται και τις πετρούλες τους για την πέψη. Για τα κοτοπουλάκια έχω απλές ταΐστρες σαν αυτές των κλουβιών των οδικών πτηνών, μεταλλικές και μεγαλύτερες φυσικά. Για καλύτερο καθάρισμα και ποιο εύκολο έχω ανυψώσει το πάτωμα λίγους πόντους με ψιλό πλέγμα και τα κόπρανα πέφτουν κάτω και απομακρύνονται εύκολα με νερό υπό πίεση μια και έχω δώσει κλήση στο τσιμέντο του πατώματος. Επίσης έτσι γλυτώνεις από τους ποντικούς. Επίσης στο παράθυρο έχω βάλει πλέγμα για τον ίδιο λόγο και έχω ντύσει την περίμετρο του παραθύρου για περίπου 30 πόντους με γαλβανισμένη λαμαρίνα ώστε ότι θέλει να σκαρφαλώσει να γλιστράει. Πολύ αποτελεσματικά όλα. Υπόψη ότι η ελεύθερη βοσκή όχι μόνο εκμηδενίζει την ανάγκη παροχής τροφής αλλά αυξάνει κατακόρυφα την ποιότητα του παραγόμενου κρέατος. Δεν παχαίνουν γρήγορα φυσικά αλλά ποιος νοιάζεται!!!
-
.. ειπε κανεις 'κοκορας κοκκινιστος με μακαρονια' ?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
.. ειπε κανεις 'κοκορας κοκκινιστος με μακαρονια' ?μη τα λέτε έτσι απότομα
-
Παιδιά μόλις τον έφαγα με μπόλικο ανθότυρο στα μακαρόνια.
-
Αχ, αυτό το Κρητικό ανθότυρο...
Ευχαριστώ, Εμμανουήλ. Ο χώρος που τους περίφραξα είναι 40x60 μέτρα. Τροφή θα έχουν άφθονη, είναι σχεδόν ολόκληρος καλυμμένος με φρέσκια και τρυφερή αγριάδα. Κάποτε έδενε εκεί ο γείτονας μια αγελάδα του, η οποία έτρωγε επί μήνες χωρίς να την τελειώνει.
Με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες μέσα στο κοτέτσι, καθώς κι αν ο χώρος θα είναι αρκετός. 3x4, πόσες κότες λες χωράνε; Λέω να έχω μια 10αριά και να τις κλείνω μέσα το βράδυ. Κάτι πρέπει να τους βάλω για να κουρνιάζουν ψηλά, έτσι δεν είναι;
Έσπειρα βίκο + βρώμη ένα λιοστάσι του θείου μου φέτος, κι έχω ... 200 μπάλες σανό. Γι' αυτό σκέπτομαι και το μοσχαράκι, κατάλαβες; Και θα τους ρίχνω στην περίφραξη και τα κοτσάνια απ' τις σταφίδες. Μια χαρά θα περνάνε.@ cmarin
Έλα ακάλεστος, αρκεί να ειδοποιήσεις πρώτα. -
ενταξει..
δεν εισαι ενταξει...
ενταξει? -
Τι έκανα πάλι, γμτ;
-
δε λεω για σενα.. για τον πιο πανω λεω..
-
Αχ, αυτό το Κρητικό ανθότυρο...Ευχαριστώ, Εμμανουήλ. Ο χώρος που τους περίφραξα είναι 40x60 μέτρα. Τροφή θα έχουν άφθονη, είναι σχεδόν ολόκληρος καλυμμένος με φρέσκια και τρυφερή αγριάδα. Κάποτε έδενε εκεί ο γείτονας μια αγελάδα του, η οποία έτρωγε επί μήνες χωρίς να την τελειώνει.
Με ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες μέσα στο κοτέτσι, καθώς κι αν ο χώρος θα είναι αρκετός. 3x4, πόσες κότες λες χωράνε; Λέω να έχω μια 10αριά και να τις κλείνω μέσα το βράδυ. Κάτι πρέπει να τους βάλω για να κουρνιάζουν ψηλά, έτσι δεν είναι;
Έσπειρα βίκο + βρώμη ένα λιοστάσι του θείου μου φέτος, κι έχω ... 200 μπάλες σανό. Γι' αυτό σκέπτομαι και το μοσχαράκι, κατάλαβες; Και θα τους ρίχνω στην περίφραξη και τα κοτσάνια απ' τις σταφίδες. Μια χαρά θα περνάνε.@ cmarin
Έλα ακάλεστος, αρκεί να ειδοποιήσεις πρώτα.Και 20 να βάλεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Τις φωλιές τις έχω σε δυο ύψη, 0,5 και 1,5 μέτρα και ανισόπεδη κατασκευή σαν σκάλα ένα πράγμα με φαρδιά σκαλιά για να μην είναι συνέχεια πάνω στα σύρματα γιατί πληγώνονται τα πόδια. Κάτω από τι 'σκάλα' μπορείς να βάλεις το κλουβί για τα κοτοπουλάκια. Φρόντισε μόνο να αερίζεται καλά ο χώρος.
Όσο για τον ανθότυρο στείλε πμ με διεύθυνση! -
πως μπορεις να κρατησεις ανθοτυρο, να μη χαλασει?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
πως μπορεις να κρατησεις ανθοτυρο, να μη χαλασει?αν το βάλεις στο ψυγείο, ίσως;
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
πως μπορεις να κρατησεις ανθοτυρο, να μη χαλασει?Ax! αμά δεν ξέρεις!
Μιλάει για ξερό ανθότυρο που κρατάει μήνες.... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αν το βάλεις στο ψυγείο, ίσως;
το ανθοτυρο δεν εχει αλατι το οποιο να το 'διατηρει'
Σαφως και το ψυγειο βοηθαει, αλλα σε 4 μερες π.χ. εχει κιτρινισει και ειναι για πεταμα..
Δεν κραταει οπως η φετα, ας πουμε..
Αυτο ρωταω.. μηπως υπαρχει κανενα μυστικο ή κολπο αντιστοιχο της αλμης... -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ax! αμά δεν ξέρεις!
Μιλάει για ξερό ανθότυρο που κρατάει μήνες....α, ετσι οκ!
-
Όταν είναι σκληρός απλά σε χώρο χωρίς υγρασία. Αν δεν είναι πολύ σκληρός (δεν θέλει δηλαδή κορδέλα για το κόψιμο) μπορείς να τον βάλεις στην κατάψυξη, θα τον διατηρήσει καιρό και θα τον σκληρύνει λίγο για το τρίψιμο!!!
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ