-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Και όταν αυτούς όλους τους πεις ότι πήρες XSARA..... σου λένε : 'μα καλά Γαλλικό?? θα χαλάει συνέχεια'
Άσχετο αν είναι 5000 ευρώ φθηνότερο, τους ράβει από στάση, εν κινήσει και σε στροφές ωραία κουστουμάκια.. και μετά από 40.000χλμ αλλάζει μόνο αναλώσιμα.
ΑΑΑΑ , και δεν καίει σταγόνα λάδι
Τι μετά από 40.000 km;
Μετά από 70.000 Km και με το 5w-40! (έχουμε τον ίδιο κινητήρα...) (αν εξαιρέσεις τον αισθητήρα υποπίεσης στην πολλαπλή, που αλλάχθηκε μια φορά και την φλάντζα του θερμοστάτη που αλλάχθηκε στην εγγύηση)-70000ΚΜ!!! Δηλαδη εδω προκειται για τερατα αξιοπιστιας!
Θα τα ξαναπούμε στις 400.000+ km...
(και αυτό είναι δέσμευση, που λένε και οι πολιτικοί... )Βέβαια, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις...
είναι γνωστό στην πιάτσα ότι οι ΤU κινητήρες των Peugeot-Citroen είναι σκυλια...
-
BGALTE OSO MPOREITE XOLH ALOSTE AUTO PERIMENETE
Ναι φίλε!!! Το βρήκες!!! Αυτό περιμέναμε!!!
Μερικοί άνθρωποι, γενικά μιλώντας, είναι για τα πανηγύρια...
Δημήτρη τι ασχολήσαι...;...άλλος ένα 'βαμμένος' οπαδός...τουλάχιστον 'εμείς' δεν έχουμε nicknames αυτοκινητοβιομηχανιών!
-
Θα τα ξαναπούμε στις 400.000+ km...
(και αυτό είναι δέσμευση, που λένε και οι πολιτικοί... )Βέβαια, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις...
αν το λένε οι πολιτικοί ν'ανησυχείς
-
Τελικά δεν έχω καταλάβει. Αντικαταστάθηκε ή όχι στα πλαίσια της εγγύησης με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη. Γιατί αν είναι έτσι τότε 'ούτε γάτα ούτε ζημιά' που λέει ο λόγος αν εξαιρέσουμε την ταλαιπωρία και τη ψυχική οδύνη. Αν όμως δεν είναι ετσι τότε ....
-
Ο χρήστης gramacar έγραψε:
Τελικά δεν έχω καταλάβει. Αντικαταστάθηκε ή όχι στα πλαίσια της εγγύησης με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη. Γιατί αν είναι έτσι τότε 'ούτε γάτα ούτε ζημιά' που λέει ο λόγος αν εξαιρέσουμε την ταλαιπωρία και τη ψυχική οδύνη. Αν όμως δεν είναι ετσι τότε ....Ο φίλος interland.gr άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα και όχι απλή αστοχία υλικου, δηλαδή μπορεί να επαναληφθει
Άρα ίσως να μην υπάρχει γάτα αλλά ζημιά
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Τελικά δεν έχω καταλάβει. Αντικαταστάθηκε ή όχι στα πλαίσια της εγγύησης με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη. Γιατί αν είναι έτσι τότε 'ούτε γάτα ούτε ζημιά' που λέει ο λόγος αν εξαιρέσουμε την ταλαιπωρία και τη ψυχική οδύνη. Αν όμως δεν είναι ετσι τότε ....
Ο φίλος interland.gr άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα και όχι απλή αστοχία υλικου, δηλαδή μπορεί να επαναληφθει
Μήπως τότε πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος ώστε τόσο οι υποψήφιοι αγοραστες όσο και οι κάτοχοι να γνωρίζουν το πιθανό αυτό πρόβλημα και να προστατευτούν?
-
Ο φίλος interland.gr άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει κατασκευαστικό πρόβλημα και όχι απλή αστοχία υλικου, δηλαδή μπορεί να επαναληφθει
Μήπως τότε πρέπει να γίνει πιο συγκεκριμένος ώστε τόσο οι υποψήφιοι αγοραστες όσο και οι κάτοχοι να γνωρίζουν το πιθανό αυτό πρόβλημα και να προστατευτούν?
Αυτό του το ζητήσαμε σε προηγούμενες σελίδες. Ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να μας πει και το σέβομαι. Με χαρά θα δεχτώ την όποια εξτρα πληροφόρηση
-
Ακόμη στις 5 σελίδες είναι το θέμα ρε γμτ???
Σπάστε κανένα Γαλλικό ή Ιταλικό ρε να σπάσουμε ρεκορ σε post.....
-
Τελικά δεν έχω καταλάβει. Αντικαταστάθηκε ή όχι στα πλαίσια της εγγύησης με μηδενικό κόστος για τον ιδιοκτήτη. Γιατί αν είναι έτσι τότε 'ούτε γάτα ούτε ζημιά' που λέει ο λόγος αν εξαιρέσουμε την ταλαιπωρία και τη ψυχική οδύνη. Αν όμως δεν είναι ετσι τότε ....εγω δεν καταλαβαινω γιατι ανοιχτηκε αυτο το θεμα, απο τη στιγμη που ο φιλος μας δεν μας δινει ολες τις πληροφοριες...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Polo 1.4 (75 άτια) του 2000 άλλαξε κινητήρα στα 70.000 επειδή έκαιγε λάδι. Και η πλάκα είναι ότι το οδηγούσε μόνο η μάνα ενός φίλου, που ζήτημα ήταν να είχε περάσει τις 4.000 στροφές.
γι' αυτό ακριβώς!
με ενδιαφέρει η άποψή σου επι του θέματος Ιkar γιατί και η μητέρα μου με αυτόν τον τρόπο οδηγεί (Τοyota Yaris 1.5-liter)
με ενδιαφέρον την περιμένω...
'ψαγμένοι' και 'ενημερωμένοι' χρήστες (όχι, δεν αναφέρομαι σ'εσένα elteo, ούτε σ'εσένα lkar), παρακαλώ ενημερώσατε τους φίλους σας, συγγενείς σας αλλά και τους εαυτούς σας ( ), ότι το να μην ξεπερνάει κάποιος ποτέ τις 4.000 στροφές είναι ΒΑΣΙΚΟΣ λόγος για να αρχίσει να καίει λάδια το μοτέρ του, και ΠΙΘΑΝΟΣ λόγος να το πάρει κάποια στιγμή στο χέρι
το αυτό ισχύει και για όσους 'το στρώνουν' για 5, 10 ή 15 χιλιάδες χιλιόμετρα
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'ψαγμένοι' και 'ενημερωμένοι' χρήστες (όχι, δεν αναφέρομαι σ'εσένα elteo, ούτε σ'εσένα lkar), παρακαλώ ενημερώσατε τους φίλους σας, συγγενείς σας αλλά και τους εαυτούς σας ( ), ότι το να μην ξεπερνάει κάποιος ποτέ τις 4.000 στροφές είναι ΒΑΣΙΚΟΣ λόγος για να αρχίσει να καίει λάδια το μοτέρ του, και ΠΙΘΑΝΟΣ λόγος να το πάρει κάποια στιγμή στο χέρι
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο???
Το μόνο που ήξερα είναι ότι μπορεί να 'μπουκώσει' ο κινητήρας αλλά να καταστραφεί? Γιατί??? -
Δεν έχω τις απαραίτητες μηχανολογικές γνώσεις οπότε μπορείς να μας πεις το γιατί ?
Υ.Γ. εγώ την δικιά του την οδηγώ ψηλά άρα μάλλον την γλυτωσα.
-
Πρώτη φορά το ακούτε?
και εγώ, και κυρίως ο lkar που έχει μια εικόνα από στατιστικές πιο ολοκληρωμένη από όλους μας, το έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές. ΠΟΛΛΑ μοτέρ του VAG που οδηγιούνται έτσι βάρβαρα (μέχρι 3500-4000 στροφές), καίνε λάδι. Τα μοτέρ που δουλεύονται ψηλά, έχουν λιγότερα κρούσματα.Το αυτό ισχύει και με τα στρωσίματα. Αυτοκίνητα που στρώνονται για χιλιάδες χιλιόμετρα, καίνε λάδι και βαράνε μπιέλες. Προσωπικά, ξέρω κάμποσα μοτέρ που έχουν κάνει 'Italian tuning' και δεν καίνε τίποτα, ούτε έσπασαν ποτέ, κι ας έχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χμ. στην πλάτη.
Τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο στο VAG φυσικά. Κάποιος 'ψαγμένος' χρήστης, απορούσε πώς έσπασε ένα μοτέρ Fiat Brava φίλου του που δεν είχε ανέβει ΠΟΤΕ πάνω από 3.000 ( ) στροφές, και το θεωρούσε και παράξενο!
-
Πρώτη φορά το ακούτε?
και εγώ, και κυρίως ο lkar που έχει μια εικόνα από στατιστικές πιο ολοκληρωμένη από όλους μας, το έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές. ΠΟΛΛΑ μοτέρ του VAG που οδηγιούνται έτσι βάρβαρα (μέχρι 3500-4000 στροφές), καίνε λάδι. Τα μοτέρ που δουλεύονται ψηλά, έχουν λιγότερα κρούσματα.Το αυτό ισχύει και με τα στρωσίματα. Αυτοκίνητα που στρώνονται για χιλιάδες χιλιόμετρα, καίνε λάδι και βαράνε μπιέλες. Προσωπικά, ξέρω κάμποσα μοτέρ που έχουν κάνει 'Italian tuning' και δεν καίνε τίποτα, ούτε έσπασαν ποτέ, κι ας έχουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χμ. στην πλάτη.
Τα παραπάνω δεν ισχύουν μόνο στο VAG φυσικά. Κάποιος 'ψαγμένος' χρήστης, απορούσε πώς έσπασε ένα μοτέρ Fiat Brava φίλου του που δεν είχε ανέβει ΠΟΤΕ πάνω από 3.000 ( ) στροφές, και το θεωρούσε και παράξενο!
Δεν αμφισβητώ την αλήθεια των όσων λες αλλά θα ήθελα και μια εξήγηση!
Θεωρητικά αν ένα μηχάνημα που έχει τριβώμενα μέρη το πιέζεις , αυτό σημαίνει καταπόνηση των κινούμενων μερών και αύξηση θερμοκρασίας και άρα 'ίσως' μείωση της ζωής του???
Για πειτε ρε παιδια να μάθουμε κι εμείς!
-
Πρώτη φορά το ακούτε?
και εγώ, και κυρίως ο lkar που έχει μια εικόνα από στατιστικές πιο ολοκληρωμένη από όλους μας, το έχουμε γράψει εδώ πολλές φορές. ΠΟΛΛΑ μοτέρ του VAG που οδηγιούνται έτσι βάρβαρα (μέχρι 3500-4000 στροφές), καίνε λάδι. Τα μοτέρ που δουλεύονται ψηλά, έχουν λιγότερα κρούσματα.Tα μοτέρ του VAG που έχουν πρόβλημα είναι ο 1.4 16v με 75 και 100 άλογα και ηλεκτρονικό γκάζι. Οι κινητήρες με μηχανικό δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Ο δικός μου για παράδειγμα έχει 116Κ χλμ και δεν καίει σταγόνα...
Βέβαια ξέρω δύο Polo 9n me 75 άλογα που επίσης δεν καίνε σταγόνα και επειδή τα έχουν κοπέλες δεν ξεσκίζονται σχεδόν ποτέ...
Εμείς όμως Σπύρο σε ρωτήσαμε **γιατί **συμβαίνει αυτό. Ποια είναι η εξήγηση του φαινομένου? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο???
Το μόνο που ήξερα είναι ότι μπορεί να 'μπουκώσει' ο κινητήρας αλλά να καταστραφεί? Γιατί???Ξαδελφος μου με matrix ο οποιος ειναι πολυ συντηρητικος οδηγος , δεν το εχει παει ΠΟΤΕ πανω απο 4000 στροφες στα 20,000χλ εκαιγε τα αντερα του απο λαδι.
Του αλλαξαν ελλατηρια στην εγγυηση και ο μαστορας του ειπε οτι τα ελλατηρια του λαδιου ηταν κωλλημενα...και του συστησε να πηγαινει τον κινητηρα σε ολο το φασμα των στροφων του χρησιμοποιωντας μια ταχυτητα μικροτερη.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Θεωρητικά αν ένα μηχάνημα που έχει τριβώμενα μέρη το πιέζεις , αυτό σημαίνει καταπόνηση των κινούμενων μερών και αύξηση θερμοκρασίας και άρα 'ίσως' μείωση της ζωής του???τι σημαίνει 'το πιέζεις'???
να σου δώσω παράδειγμα:
ανηφόρα με μεγάλη κλίση. Δύο όμοια αυτοκίνητα, ένα με 2α και 5.500 στροφές και ένα με 4η και 2500 στροφές. Ποιο από τα δύο πιέζεται περισσότερο?
σε κίνηση στην πόλη βέβαια, αν πηγαίνεις 1η-2α κόφτες, είναι κακό.
Τέλος, σκέψου κάτι: τα μοτέρ των αυτοκινήτων, φτιάχτηκαν για να λειτουργούν από το ρελαντί ως το κόκκινο. Πόσο σωστό είναι να εκμεταλλευόμαστε ΜΟΝΟ το μισό φάσμα των σ.α.λ.? Αν είναι 'κακό' να ανεβάζεις 5.500 και 6.000 στροφές, γιατί δεν έβαζαν κόφτες στις 4.500 στροφές ας πούμε?
Εμείς όμως Σπύρο σε ρωτήσαμε **γιατί **συμβαίνει αυτό. Ποια είναι η εξήγηση του φαινομένου?
είπαμε. Τα μοτέρ έχουν εύρος λειτουργίας μερικές χιλιάδες σ.α.λ., και η χρήση τους πρέπει να είναι ΣΕ ΟΛΟ το εύρος, ανάλογα με τις οδηγικές ανάγκες της στιγμής (ανηφόρα, κατηφόρα, προσπέρασμα, αυτοκινητόδρομος, ζεστό/κρύο μοτέρ κλπ). Αν θέλεις τεχνικές λεπτομέρειες, μπορείς να ρωτήσεις έναν μηχανολόγο, εγώ δεν γνωρίζω να στις δώσω.
-
Θεωρητικά αν ένα μηχάνημα που έχει τριβώμενα μέρη το πιέζεις , αυτό σημαίνει καταπόνηση των κινούμενων μερών και αύξηση θερμοκρασίας και άρα 'ίσως' μείωση της ζωής του???
τι σημαίνει 'το πιέζεις'???
να σου δώσω παράδειγμα:
ανηφόρα με μεγάλη κλίση. Δύο αυτοκίνητα, ένα με 2α και 5.500 στροφές και ένα με 4η και 2500 στροφές. Ποιο από τα δύο πιέζεται περισσότερο?
σε κίνηση στην πόλη βέβαια, αν πηγαίνεις 1η-2α κόφτες, είναι κακό.
Τέλος, σκέψου κάτι: τα μοτέρ των αυτοκινήτων, φτιάχτηκαν για να λειτουργούν από το ρελαντί ως το κόκκινο. Πόσο σωστό είναι να εκμεταλλευόμαστε ΜΟΝΟ το μισό φάσμα των σ.α.λ.? Αν είναι 'κακό' να ανεβάζεις 5.500 και 6.000 στροφές, γιατί δεν έβαζαν κόφτες στις 4.500 στροφές ας πούμε?
Δεν διαφωνώ. Αλλά όπως το θέτεις όταν σε καταστάσεις όπου ο κινητήρας έχει φορτίο (πχ στο παράδειγμα με την ανηφόρα) και δεν κατεβάσουμε σχέση για να ανέβουν οι στροφές , και αυτό είναι καθημερινή πρακτική τότε ναι υπάρχει πρόβλημα 'βλάβης'
όμως αν ποτέ δεν χρειαστείς πραγματικά να ανέβεις πάνω από 4000 στροφές , σημαίνει ότι θα το χαλάσεις.
Συμφωνώ απόλυτα στο τελευταίο που λες. Εφόσον αυτό είναι το φάσμα λειτουργίας τότε πρέπει να το εκμεταλλευόμαστε!
-
Ναι, να κρατήσουν ομπρέλα...
ΥΓ. sorry, αλλά οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες
-
αν και το off topic είναι δεδομένο πλέον
τα 'παλιά' τα χρόνια ακούγαμε μπαμπάδες και... μπαρμπάδες για το ξεκάπνισμα, που όντως χρειαζόταν αφού δεν υπήρχαν τα ηλεκτρονικά και δεν ήταν λίγες φορές που το χα κάνει ως συνοδηγός με μαύρα σύννεφα καπνού
Βέβαια όταν άρχισα να οδηγώ δεν μπούκωσε ποτέ (γιατί άραγε )
Με τα ηλεκτρονικά υποτίθεται ότι δεν χρειάζεται πλέον (θεωρητικά)
Η κίνηση στην πόλη και το 1η-2α-νεκρά όσο και αν φαίνεται περίεργο είναι από τις χειρότερες καταπονήσεις που δέχεται -συνολικά- το αυτοκίνητο. Μηδενική ροή αέρα, συχνότατες αλλαγές ταχυτήτων, περισσότερα καυσαέρια, ενώ επηρεάζεται αρνητικά και ο καταλύτης.
'Επιβάλλεται' μόλις βρούμε κάποιο άνοιγμα να ανεβάσουμε στροφές με 1η-2α (σε ΑΝΟΙΓΜΑ όχι για να κολλήσουμε στον μπροστινό ) για ν'ανέβει και η θερμοκρασία του λιπαντικού (δυστυχώς ελάχιστα αυτοκίνητα έχουν πλέον)
Γενικά υπάρχει η βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας (λάστιχα/τακάκια κλπ) όταν είναι κρύα ΔΕΝ δουλεύουν, όταν υπερθερμανθούν πάλι ΔΕΝ δουλεύουν, τα λιπαντικά επίσης δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα, ούτε φυσικά ο κινητήρας.
Μπορεί στο ρελαντί η θερμοκρασία του κινητήρα (ψυκτικού) να φαίνεται εντάξει, στο λιπαντικό θα είναι χαμηλή. Αν παραμείνει χαμηλή δεν θα είναι η βέλτιστη
Ας αφήσουμε φίλους και γνωστούς... σε πόσα από τα 'δικά μας' (εννοώ του φόρουμ) αυτοκίνητα έχουν παρατηρηθεί καψίματα λαδιού; (δεν εννοώ από κατασκευαστικά/αστοχίες)
Οι περισσότεροι νομίζω ότι φερόμαστε αρκετά βίαια και παρόλα αυτά δεν φωνάζει κανείς ότι καίει λάδι το μοτέρ του (εκτός κι αν δεν το λέει)
Και να μη μιλήσω για συναδέλφους που έχουν επίσης εταιρικά (εκεί να δείτε σκίσιμο ) με χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως χωρίς φαινόμενα καψίματος λαδιού και σίγουρα δεν θα χαν κανένα πρόβλημα να πουν για το κ@λοεταιρικό που έχουν και 'καίει λάδι'
Αλλαγή κινητήρα σε GOLF 1.6 SPORTLINE μετά απο 3 ημέρες !!!