-
και σε μας σημερα που εγινε συνελευση η ΠΑΣΠ δεν κατεβασε δικο της πλαισιο και στηριξε τη Συντονιστικη Επιτροπη Καταληψης.
τα αποτελεσματα της ψηφοφοριας ηταν
καπου 150 ψηφοι για την συντονιστικη
καπου 40 για τη Δαπ
για την ΠΚΣ δεν θυμαμαι, αλλα χαμηλο. Πιο πανω απο ΔΑΠ με τπτΑγρονομοι και Τοπογραφοι Μηχανικοι ΕΜΠ
-
dpurpler
δεν σε παραξενεύει που μολονότι 'διαφωνούν' σε ζήτημα ζωτικό για τους ίδιους, τουλάχιστον στην παρούσα φάση της ζωής τους, εντούτοις είναι με το συγκεκριμένο κόμμα; Μεθαύριο θα ψηφίζουν κάποιο κόμμα που θα τους βολέψει, αλλά θα 'διαφωνούν' με την πολιτική του. Εγώ λοιπόν ΔΕΝ ελπίζω. -
Manosk...
Στην εποχή μου (είμαι 35 τώρα) κάναμε αγώνες. Οι παλαιότεροι από εμάς, ακόμα περισσότερους και πιο συνηδητοποιημένα.
Ωστόσο, αυτή η φάση η σημερινή αλλά και άλλη μία πρόσφατα με ένα παληκάρι που κυριακάτικα και πρωινιάτικά πούλαγε Ριζοσπάστη στο τέλος της Λιοσίων, στους μικροαστούς που έβγαιναν για την κυριακάτικη εκδρομή, με αγγίζουν. Παραλίγο να αγοράσω!
Νοσταλγία για το παρελθόν; Ίσως. Για να το κάνουν αυτό, τουλάχιστον πιστεύουν σε κάτι... Όχι μόνο στην καλοπέραση. Αυτό λέω εγώ.
Και ενώ γενικά έχω τους νέους πολύ χαμηλά, με κάτι τέτοια μπορώ να ελπίζω. Δείχνει κάτι αυτό για μένα. Η εναλλακτική θα ήταν η καφετέρια και η παραλία. Δεν ήταν εκεί όμως, ήταν στον δρόμο.Δεν με νοιάζει κι ιδιαίτερα τι θα κάνουν αύριο. Με νοιάζει που έχουν άποψη και διαφωνούν σήμερα. Στα 20 'ολοι είμασταν επαναστάτες. Όλοι ή έστω οι περισσότεροι λίγο πολύ συμβιβαστήκαμε. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό όμως είναι να μην περάσεις από το στάδιο της επαναστατικότητας, του αυτοψαξίματος, της απόριψης. Περνώντας από αυτό το στάδιο σχηματίζεις άμυνες και ανοίγει το μυαλό σου για την συνέχεια. Κι αν κάποια στιγμή τα χρειαστείς αυτά στο μέλλον, ξέρεις τι να κάνεις και πως να σκεφτείς. Αυτή είναι και η βασικότερη κατ' εμέ αξία τους.
-
Μπραβο dpurpler, ετσι είναι!
Δεν υπάρχει χειρότερο από το να μην αναψε ΠΟΤΕ η φλόγα μεσα σου... -
Η πραγματική επανάσταση είναι να πιστεύεις στις ιδέες σου και στον εαυτό σου και να τα στηρίζεις στην πράξη. Όχι ν' ακολουθείς αυτό που θα σου πει ότι είναι ορθό ένα οργανωμένο σύνολο ατόμων στο οποίο ανήκεις. Άλλο ο τύπος με τον Ριζοσπάστη, αυτοί είναι ικανοί να οδηγούν μετά από 10 χρόνια Μερτσέντες και να σου μιλάνε για τον Λένιν (μετά μπορεί να περάσουν στον Συνασπισμό και τέλος στο ΠΑΣΟΚ βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Κι από πού κι ως πού 'επαναστατική' η ΠΑΣΠ; Όσο επαναστατική είναι η ΔΑΠ και μάλιστα περισσότερο ενταγμένη στον πυρήνα του κράτους ως πανεπιστημιακή πολιτική οντότητα κόμματος που κυβερνά τα 20 από τα τελευταία 25 χρόνια.
-
Μάλλον είμαστε σε διαφορετικό μήκος κύματος....
την πνίγω την συνέχεια....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Η πραγματική επανάσταση είναι να πιστεύεις στις ιδέες σου και στον εαυτό σου και να τα στηρίζεις στην πράξηΗ πραγματική επανάσταση δεν εχει καμια ταυτιση με πίστη... Η επανασταση ενεχει την εννοια της αμφιβολίας, σπερνει τον σπόρο του αγνωστου, της αναζήτησης στην πράξη. Η επανασταση ειναι η πετρα στη λίμνη, η ευθεία αντιπαράθεση στο δόγμα.
Η, κάθε είδους, πίστη ειναι το αντίθετό της. -
Το ίδιο λέμε βρε, όταν επαναστατείς πιστεύεις στις απόψεις σου, όχι στις απόψεις τρίτων για τον κόσμο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το ίδιο λέμε βρε, όταν επαναστατείς πιστεύεις στις απόψεις σου, όχι στις απόψεις τρίτων για τον κόσμο.(Αν και way off topic ) Οχι, δε λέμε το ίδιο.... Οταν επαναστατεις, ψαχνεις να βρεις την αλήθεια, δεν την ξερεις, ουτε πιστευεις οτι την ξερεις. (Ενδειξεις μπορει να εχεις αλλά) ελπίζεις να την ανακαλύψεις κάπου στο δρόμο. Αμφισβητεις τα πάντα, ακόμα και τον εαυτό σου, γιατί δεν ξερεις που θα οδηγησουν οι πράξεις σου. Κι αυτό είναι το συγκλονιστικό του πράγματος και τ' απαραίτητο για όλους μας.
Κι η πίστη με όλα αυτά δεν κολλάει -
Συμφωνούμε ... τρόπον τινά.
-
Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
Manosk...Στην εποχή μου (είμαι 35 τώρα) κάναμε αγώνες. Οι παλαιότεροι από εμάς, ακόμα περισσότερους και πιο συνηδητοποιημένα.
Ωστόσο, αυτή η φάση η σημερινή αλλά και άλλη μία πρόσφατα με ένα παληκάρι που κυριακάτικα και πρωινιάτικά πούλαγε Ριζοσπάστη στο τέλος της Λιοσίων, στους μικροαστούς που έβγαιναν για την κυριακάτικη εκδρομή, με αγγίζουν. Παραλίγο να αγοράσω!
Νοσταλγία για το παρελθόν; Ίσως. Για να το κάνουν αυτό, τουλάχιστον πιστεύουν σε κάτι... Όχι μόνο στην καλοπέραση. Αυτό λέω εγώ.
Και ενώ γενικά έχω τους νέους πολύ χαμηλά, με κάτι τέτοια μπορώ να ελπίζω. Δείχνει κάτι αυτό για μένα. Η εναλλακτική θα ήταν η καφετέρια και η παραλία. Δεν ήταν εκεί όμως, ήταν στον δρόμο.Δεν με νοιάζει κι ιδιαίτερα τι θα κάνουν αύριο. Με νοιάζει που έχουν άποψη και διαφωνούν σήμερα. Στα 20 'ολοι είμασταν επαναστάτες. Όλοι ή έστω οι περισσότεροι λίγο πολύ συμβιβαστήκαμε. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό όμως είναι να μην περάσεις από το στάδιο της επαναστατικότητας, του αυτοψαξίματος, της απόριψης. Περνώντας από αυτό το στάδιο σχηματίζεις άμυνες και ανοίγει το μυαλό σου για την συνέχεια. Κι αν κάποια στιγμή τα χρειαστείς αυτά στο μέλλον, ξέρεις τι να κάνεις και πως να σκεφτείς. Αυτή είναι και η βασικότερη κατ' εμέ αξία τους.
Καλώς τονε σου ρίχνω 2 χρονάκια. Πολύ τα γουστάρω αυτά που γράφεις
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Manosk...
Στην εποχή μου (είμαι 35 τώρα) κάναμε αγώνες. Οι παλαιότεροι από εμάς, ακόμα περισσότερους και πιο συνηδητοποιημένα.
Καλώς τονε σου ρίχνω 2 χρονάκια. Πολύ τα γουστάρω αυτά που γράφεις
καντα wallpaper
-
Ποιο ρε ;; το κείμενο;;;
Καλό
-
Η Ελλάδα μεταξύ των τελευταίων στις δαπάνες για έρευνα και τεχνολογία
Δεν κολλάει ακριβώς με το θέμα μας, αλλά μιας και μεγάλο ποσοστό της έρευνας διεξάγεται στα πανεπιστήμια είπα να το βάλω εδώ.
-
Δεν με νοιάζει κι ιδιαίτερα τι θα κάνουν αύριο. Με νοιάζει που έχουν άποψη και διαφωνούν σήμερα. Στα 20 'ολοι είμασταν επαναστάτες. Όλοι ή έστω οι περισσότεροι λίγο πολύ συμβιβαστήκαμε. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό όμως είναι να μην περάσεις από το στάδιο της επαναστατικότητας, του αυτοψαξίματος, της απόριψης. Περνώντας από αυτό το στάδιο σχηματίζεις άμυνες και ανοίγει το μυαλό σου για την συνέχεια...Δεν υπάρχει χειρότερο από το να μην αναψε ΠΟΤΕ η φλόγα μεσα σου...
Μπορώ να διαφωνήσω και με τους δυο; Το χειρότερο είναι όταν ξέρεις ότι άναψε και την έπνιξες για να βολευτείς, όταν το μυαλό σου άνοιξε και το ξανάκλεισες γιατί έτσι βόλευε. Γίνεσαι, τότε, απείρως χειρότερος άνθρωπος, απείρως εχθρικός προς τους καινούριους 20ρηδες επαναστάτες.
Τουλάχιστον αλλιώς ζεις στην αφασία σου... -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Το χειρότερο είναι όταν ξέρεις ότι άναψε και την έπνιξες για να βολευτείς, όταν το μυαλό σου άνοιξε και το ξανάκλεισες γιατί έτσι βόλευε. Γίνεσαι, τότε, απείρως χειρότερος άνθρωπος, απείρως εχθρικός προς τους καινούριους 20ρηδες επαναστάτες.
Τουλάχιστον αλλιώς ζεις στην αφασία σου...Τότε, την πατήσαμε! Γιατί, κακά τα ψέμματα, οι περισσότεροι πνίξαμε κάτι μέσα μας για να βολευτούμε
-
Κάποιοι τα 'πνιξαν όλα.
Και εμείς πράγματι την πατήσαμε, γιατί αυτοί μας κυβερνάνε*...*Δλδ μας διδάσκουν στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, μας μαθαίνουν να οδηγούμε, μας κάνουν κατήχηση (κάθε τύπου), μας εγκρίνουν τα δάνεια, αξιολογούν τις επιδόσεις και τα σχέδιά μας για το μέλλον.......
Edit. Νομίζω ότι εδώ ταιριάζουν τα λόγια ενός ποιητή προς Έλληνες Πανεπιστημιακούς Δασκάλους:
σας ευνούχισαν
τους ευνουχίζετε
θα ευνουχίσουν. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Edit. Νομίζω ότι εδώ ταιριάζουν τα λόγια ενός ποιητή προς Έλληνες Πανεπιστημιακούς Δασκάλους:
σας ευνούχισαν
τους ευνουχίζετε
θα ευνουχίσουν.Αυτό δεν είναι κανόνας στη ζωή, γενικότερα;
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Η Ελλάδα μεταξύ των τελευταίων στις δαπάνες για έρευνα και τεχνολογίαΔεν κολλάει ακριβώς με το θέμα μας, αλλά μιας και μεγάλο ποσοστό της έρευνας διεξάγεται στα πανεπιστήμια είπα να το βάλω εδώ.
Και πώς να προσελκυσθεί έρευνα όταν ΠΑΝΤΟΤΕ τα χρονοδιαγράμματα πάνε πίσω επειδή η ΕΑΑΚ, ένα κόμμα που εκπροσωπεί λιγότερο από το 1% του ελληνικού λαού (όπως προκύπτει από τις εκλογές), κλείνει για μισή ακαδημαϊκή χρονιά κάθε χρόνο τις σχολές και τα εργαστήρια;
-
Πέρασα σήμερα από την πλατεία Βικτωρίας και ήταν η ΠΑΣΠ της ΑΣΟΕΕ και μοίραζαν κάτι φυλλάδια.Το 'Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία' έβγαζε μάτι. Ρωτάω λοιπόν μία φοιτήτρια:
'Καλά, οι θέση του Γιωργάκη δεν είναι υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων;'
και μου απαντά:- 'ΝΑΙ, εμείς όμως διαφωνούμε'
Ανεξάρτητα με την θέση που έχει ο καθένας μας σχετικά με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια (που εν μέρει κι εγώ θεωρώ ότι είναι απαραίτητα), το γεγονός ότι μερικοί φοιτητές είναι στον δρόμο μοιράζοντας φυλλάδια και ΔΙΑΦΩΝΟΝΤΑΣ με την επίσημη θέση της παραταξής τους, με γέμισε ελπίδα...
Κι εις ανώτερα...
Τότε γιατί είναι ακόμα στην ΠΑΣΠ; Στην πραγματικότητα όμως, όπως έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να ομολογούν εδώ τα πασπάκια, τους ανησυχούν οι ρυθμίσεις κατά των αιωνίων φοιτητών για τους λόγους που ήδη έχω παραθέσει.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα