-
Όσοι πιστεύουν οτι με αγώνες κερδίζουμε το δικαίωμα σε ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο, είτε οι σχολές τους έχουν κατάληψη είτε όχι ( αν και λίγες είναι αυτές )
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ. ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (για τους πολυτεχνίτες)Υ.Γ1 Αυτός ο αγώνας είναι πέρα από παρατάξεις και κόμματα και όποιος έχει συμμετάσχει έστω και σε μια συνέλευση το ξέρει πολύ καλά....απλά κάποιοι προσπαθούν να βάλουν τους φοιτητές σε μια διαδικασία φαγωμάρας πολύ απλά γιατί βλέπουν τις 'αυτοδυναμίες' τους να καταρέουν τον τσαμπουκά τους να εξαφανίζεται και τις φωνές τους να χάνονται....μπροστα στο μαζικό κίνημα των φοιτητών
Υ.Γ2 Τα περι χαβαλέδων υπονοούμενα τα αφήνω απλά ασχολίαστα όποιος περάσει από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης και γενικά απο το ΑΠΘ θα καταλάβει οτι πατάνε και μάλιστα πολλοί φοιτητές και βέβαια οχι 5 αναρχικοί όπως κάποιοι θέλουν να σας κάνουν να πιστέψετε. Θυμηθείτε τις ΗΠΑ και την παραπληροφόρηση που καταγγέλατε....
Υ.Γ3 Καληνύχτα σας -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
παντως ειναι αξιολυπητο και τριτοκοσμικο το ποσο μεγαλο ρολο παιζουν τα κομματα στα πανεπιστημια.δαπιτες,πασπιτες,κομμουνια και παει λεγοντας.σαν δεν ντρεπομαστε λιγο.πορωμενα κομματοσκυλα σε ολες τις σχολες.και μετα παραπονοιομαστε.αφου εμεις οι ιδιοι τα θελουμε.Μπορείς να μας πεις τι σχέση έχει αυτό με την όλη συζήτηση;
Σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να σκεφτώ κανενός είδους εξάρτηση...
Πραγματικά σου μιλάω.Είναι πιο πιθανό να πάρω αύριο το Νόμπελ, παρά να βρω κάποια συσχέτιση παρατάξεων με το θαύμα και την κοσμογονία των ημερών μας!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ελπίζω να πρόκειται για χονδροειδή πλάκα!Την πλάκα που την βρίσκεις;
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω...Αντί να κρατάς μούτρα, θα μπορούσες να πας για μερικές ώρες μόνος σου σε κάποια σχολή (π.χ. Μετσόβιο) και να δεις πως έχουν τα πράγματα...
Απλό δεν έιναι;
Και μην πεις ότι τα ξέρω εγώ αυτά από τα φοιτητικά μου χρόνια! Γιατί μου φαίνεται ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για τα γεγονότα!Όσοι αμφιβάλλετε, απλά πάτε σε μια κατάληψη να δείτε! Έτσι απλά! Συζητήστε με τα παιδία και με τους καθηγητές που ενδεχομένως να βρίσκονται εκεί!
Είναι αυτό που λέμε : 'Οι κριτές του καναπέ' (και της τηλεόρασης με τον χυδαίο ρόλο της βεβαίως, βεβαίως).
-
11:00 Εξώστρεφες παρεμβάσεις στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους
Πώς είπατε;;;!!!
(Αν κάνει κάποιος εξόρμηση στο γραφείο μου, θα τον πετάξω έξω με τις κλωτσιές)
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
18:00 Προβολή ταινίας: CrashΤου Κρόνεμπεργκ;;;;
23:30 Πάρτυ
Θα έχει μήπως δωρεάν μπύρες;
Θα 'βαφτεί' όλη η σχολή;
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6
12:00 Κλείσιμο ΣόλωνοςΤα γκομενάκια που θα πάνε με τις Cayenne στο Κολωνάκι τι σάς έφταιξαν;
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Ελπίζω να πρόκειται για χονδροειδή πλάκα!
Την πλάκα που την βρίσκεις;
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω...Αντί να κρατάς μούτρα, θα μπορούσες να πας για μερικές ώρες μόνος σου σε κάποια σχολή (π.χ. Μετσόβιο) και να δεις πως έχουν τα πράγματα...
Απλό δεν έιναι;
Και μην πεις ότι τα ξέρω εγώ αυτά από τα φοιτητικά μου χρόνια! Γιατί μου φαίνεται ότι δεν ξέρεις απολύτως τίποτα για τα γεγονότα!Όσοι αμφιβάλλετε, απλά πάτε σε μια κατάληψη να δείτε! Έτσι απλά! Συζητήστε με τα παιδία και με τους καθηγητές που ενδεχομένως να βρίσκονται εκεί!
Είναι αυτό που λέμε : 'Οι κριτές του καναπέ' (και της τηλεόρασης με τον χυδαίο ρόλο της βεβαίως, βεβαίως).
Αντί νέας απάντησης:
Δημήτριος
προσωπικά προτιμώ τα άτομα που ενδιαφέρονται για τα μαθήματά τους, παρακολουθούν τα μαθήματα και προσπαθούν να τελειώσουν τη σχολή. Με τις καταλήψεις δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο, ειδικά από τη στιγμή που τα αιτήματα δεν σχετίζονται κατά κανόνα με τη λειτουργία της σχολής αλλά με γενικότερα θέματα. Δεν θυμάμαι πχ κατάληψη για το ότι οι καθηγητές αντιμετωπίζουν τη σχολή ως πάρεργο και στέλνουν τους βοηθούς τους για παραδόσεις, για το ότι τα βιβλία είναι παρωχημένα, για το ότι οι γνώσεις είναι θεωρητικές και δεν σχετίζονται με την πρακτική εφαρμογή στο επαγγελματικό περιβάλλον κ.ο.κ.Για να δούμε λοιπόν μερικά από τα θέματα για τα οποία ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ και ειδικότερα η ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (τα πάρτυ και τα σφαχτά δεν θα τ' αναφέρω, όπως δεν θ' αναφέρω θέματα που δεν σχετίζονται με την κατάληψη):
10:30 Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων **στα νοσοκομεία **
09:00 Κινητοποιήσεις στα Προπύλαια (μοίρασμα αποφάσεων)
11:30 Προσυγκέντρωση στα Προπύλαια και συμμετοχή στην πορεία του συντονιστικού των καταλήψεων
ΑΙΤΗΜΑΤΑ; ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ; Ή κάνουμε κατάληψη για να κάνουμε κατάληψη;
11:00 Εξώστρεφες παρεμβάσεις στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους
Το από πάνω θυμίζει πρόγραμμα της βουλευτού κας Παπαρήγα.
18:00 Συζήτηση για τις διεθνείς εξελίξεις (Βαλκάνια, Ιράν) με ομιλητές τους Μηλιό, Κούλογλου, Σηφακάκη και Δελαστίκ
...και πως επηρεάζουν οι διεθνείς εξελίξεις την παιδεία στη χώρα μας;;
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/6
17:00 Συζήτηση για τα εργασιακά**Μετά από 5 μέρες ψησιμάτων, συζητήσεων, θεατρικών παραστάσεων, άσχετων με την παιδεία ενεργειών, θα συζητηθεί κάτι που έχει σχέση με τους εργαζόμενους, άρα και τους φοιτητές μετά από μερικά χρόνια. **
Θέλω να μάθω: πόσοι αποφάσισαν υπέρ της κατάληψης, με τι τρόπο (κάλπη, διά ανατάσεως χειρός, διά βοής; ), ποιος κατέγραψε τα αποτελέσματα. Σιγά μη μάθω και σιγά μην ξέρει κανένας. Κατάληψη για την κατάληψη άλλη μια φορά.
Από τον καναπέ κρίνουμε; Όπως λένε οι Τσουκαλάδες 'εσείς μη μιλάτε για τα επεισόδια στα γήπεδα, ούτε για το πως θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην ομάδα. Εμείς πηγαίνουμε γήπεδο, εμείς αποφασίζουμε'. -
φιλε δημητριε το θεμα ειναι η πανεπιστημιακη εκπαιδευση στην ελλαδα με ολα τα συνεπαγομενα.τα καλα και τα ασχημα.
εγω απλα ηθελα να θιξω και το ρολο που παιζουν τα κομματα στα πανεπιστημια μας,και τα οποια δεν θα επρεπε να εχουν καμια αναμιξη μεσα σε αυτα.δεν νομιζω οτι βοηθανε αλλα οτι βλαπτουν.προσωπικη μου αποψη τουλαχιστον.προς θεου να μην παρει τωρα πολιτικη διασταση το θεμα.απλα πιστευω οτι ενας νεος,μια νεα πηγαινει να σπουδασει στα ελληνικα πανεπιστημια,τα οποια πιστευω παρεχουν στην πλειοψηφια τους καλη εκπαιδευση,και ειναι κριμα να τους κολλανε διαφορα κομματοσκυλα και να τους πορωνουν. -
Το διδακτικό προσωπικό αναγκαστικά εμπίπτει στην κατηγορία των ανθρώπων, όπως υπάρχουν καλοί και κακοί ταξιτζήδες, καλοί και κακοί μηχανικοί κλπ θα υπάρχουν άξιοι και ανάξιοι καθηγητές με όλες τις ενδιάμεσες βαθμίδες. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους φοιτητές....
Αλλά βέβαια τίποτα δεν είναι άσπρο μαύρο. Εννοείται ότι πρέπει να βελτιώνουν το βιογραφικό τους εφόσον μάλιστα δεν είναι μόνιμοι (οι λέκτορες και επίκουροι είναι με θητεία) αν θέλουν να βελτιώνονται και να ανέρχονται στις βαθμίδες και να παραμένουν στα πανεπιστήμια. Και εννοείται ότι προτιμώνται διδάσκοντες με εργασίες που δείχνουν ότι διαβάζουν και ενημερώνονται και είναι μέσα στα πράματα παρά άλλοι που έχουν κολλήσει στα παλιά βιβλία... Και αλήθεια, πώς θα καθοδηγήσει τους φοιτητές σε εργασίες κάποιος που δεν κάνει εργασίες.... Οι ακραίες περιπτώσεις μόνο εργασίες και όχι διδασκαλία ή το αντίθετο κλπ ή η αποφυγή των φοιτητών ανήκουν στις ειδικές περιπτώσεις και δεν θα έπρεπε να καταδικάζουν το σύνολο.
Από τη μία ζητάμε προετοιμασία για την μελλοντική εργασία με πρακτική εφαρμογή των γνώσεων και όχι μόνο θεωρία αλλά μετά λέμε 'κρίμα στα παιδιά' που τα υποχρεώνουν να είναι πειθαρχημένα, αξιοπρεπώς ενδεδυμένα κλπ όπως θα υποχρεώνονται στη δουλειά τους.... Δεν είναι καθόλου άσχετα αυτά τα πράματα, είναι προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα.
Τελικά όμως γιατί πάμε στα πανεπιστήμια? Ο στόχος του Πανεπιστημίου είναι η εκπαίδευση, η έρευνα, η ένταξη των νέων στις παραγωγικές διαδικασίες. Αυτό ισχύει για διδάσκοντες και φοιτητές. Ποιος είπε ότι το φοιτητιλίκι είναι κάτι πέρα από την μάθηση και προετοιμασία για την ένταξη στην εργασιακή δύναμη? Γιατί θα πρέπει να εμπλέκονται οι φοιτητές με άλλα πράματα πέραν αυτού το οποίο οφείλουν και για το οποίο όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουμε μέσα στα πανεπιστήμια? (στον ελεύθερο χρόνο τους και εκτός πανεπιστημίου ας κάνουν ό,τι θέλουν, πολιτική, κομματικοποίηση, πορείες, μπύρες, εκδρομές, χασίσι κλπ). Με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να κάνει κατάληψη του Πανεπιστημίου (ή οποιουδήποτε άλλου χώρου πχ δημόσιας υπηρεσίας, εθνικής οδού κλπ) εμποδίζοντας έτσι τη λειτουργία του, τη χρήση από τους υπόλοιπους πολίτες και βέβαια καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας..... Μήπως απλά η χειραγώγηση των ευάλωτων και εύκολα επηρεαζόμενων φοιτητών και χρήση τους (εως κατανάλωσή τους θα μπορούσα να πω αφού φαίνεται πως τους φέρονται σαν να είναι αναλώσιμοι) αποσκοπεί σε άλλα συμφέροντα.... -
Manosk με έχεις απογοητεύσει.
Σε είχα για σκεπτόμενο άτομο. Διαψεύδομαι οικτρά απ' ό,τι βλέπω.
Για διάφορους άλλους δεν το συζητώ... Το είχα καταλάβει τι ασήμαντα ανθρωπάκια είναι.Συνεχίζεις να μην θέλεις να περάσεις από μια κατάληψη για να κρίνεις μόνος σου.
Τέλος πάντων.
Μου φαίνεται ότι το forum αποτελείται από ένα μάτσο μαλάκες... Οι άλλοι έλληνες και καλά, ο Θεός να μας φυλάει από εσάς, ευτυχώς που είστε ασήμαντοι.
Κακώς ξοδεύω τον υπερπολύτιμο χρόνο μου για να γράφω εδώ.Οι mods το ξύνουν κανονικά, αφού αφήνουν στοκαρίες τύπου nasos/sti (ο οποίος μάλλον είναι gay, ειλικρινά το πιστεύω αυτό, αφού όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι)
Ο ήλιος έχει ανατείλει ξανά!!! Και 'σεις κοιμάστε όρθιοι!!!
Άντε, μαλάκες!!!!
Το είχα καταλάβει ότι η πλειοψηφία σας αποτελείται από αρχιμαλάκες, αλλά το παραχέσατε!!!! Η μαλακία σας ξεπερασε τα κόκκινα!!!Δεν πρόκεται να απαντήσω σε καμιά δημοσίευση από και στο εξής.
Αν θέλετε να με βρίσετε στείλτε μου p.m...Δεν πρόκεται να απαντήσω εδώ.
Δεν ξαναγράφω σε αυτό το topic.
Δεν αξίζει τον κόπο!!! Δεν αξίζει να ασχολούμαι μαζί σας!!!!ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ (τελείως όμως!!!!) ----> ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!!!
-
Δημήτριος θελω να σε συγχαρω για την υπομονη σου, οπως επισης και για τις θεσεις σου.
Κοινως: Εχουμε γεμισει τσιτατα, κυριως εναντιον των ελληνικων πανεπιστημιων των φοιτητων και γενικοτερα οποιουδηποτε φορεα της ανωτατης εκπαιδευσης στην Ελλαδα. Κοινο τους γνωρισμα; Ειναι ολα αστηριχτα, μεμονομενα, αποσπασματικα και βασιζονται στην περιβοητη αισθηση της ξερολιζουσας κοινης γνωμης, η οποια εχει σαν ευαγγελιο τους γιγαντες της διανοησης Τραγκα, Λιαγκα, ζευγος Εισαγγελατου και τους εντιμους ΘεΜα.
Στο θεμα μας: Απο σημερα αναγκαστικα και λογω της καταληψης του Φυσικου μπαινω σε αναγκαστικη αργία. Δε με βολευει γιατι θα μου ριξει δουλεια το κατακαλοκαιρο, αλλα δε θα βαλω και τα κλαμματα. Χαιρομαι που βλεπω παιδια στους δρομους, χαιρομαι που βλεπω παιδια που ξερουν σχεδον απ'εξω τι περιλαμβανει ενα νομοσχεδιο και χαιρομαι γιατι τα βλεπω σε αντιδιαστολη με αλλα τοσα χαζοχαρουμενα μετ-εφηβα που αρθρωνουν συγκροτημενο λογο του στυλ 'Εμενα με νοιαζει να περασω τωρα 4 μαθηματα που εχω στο προγραμμα και ας κοψουν το σβερκο τους οσοι περασουν φετος' και εχουν κανει τεραστιους αγωνες να προλαβουν ΟΛΑ τα παρτυ και ΟΛΕΣ τις εκδρομες σε Μυκονο και Αραχοβα.
manosk λυπαμαι που σε απογοητευω αλλα η κα Παπαρηγα δεν ειναι απλα βουλευτης και δεν εξελεγη με λαδωμενα σταυρουδακια οπως οι βουλευτες του κομματος που ψηφιζεις. Ειναι αρχηγος του 3ου πολιτικου κομματος στην Ελλαδα, οσο και αν ηθελες να μην υπαρχει το συγκεκριμενο κομμα, αλλα μονο αυτα που προβλεπουν την εκμεταλλευση ανθρωπου απο ανθρωπο. Και ο ρολος της και ο λογος της ειναι αναγνωρισμενος απο το συνταγμα αυτης της χωρας και επειδη κατα βαθος εισαι πολιτικα ορθος, καλα θα ηταν να προσεχεις τις μπηχτες σου γιατι ερχονται σε αντιθεση με το συνταγμα το οποιο νομιζεις οτι απειλει το κομμα που περιφρονεις.
Ο χρήστης οnyx έγραψε:
Τελικά όμως γιατί πάμε στα πανεπιστήμια? Ο στόχος του Πανεπιστημίου είναι η εκπαίδευση, η έρευνα, η ένταξη των νέων στις παραγωγικές διαδικασίες. Αυτό ισχύει για διδάσκοντες και φοιτητές. Ποιος είπε ότι το φοιτητιλίκι είναι κάτι πέρα από την μάθηση και προετοιμασία για την ένταξη στην εργασιακή δύναμη?Aνακριβεστατο το τελευταιο. Μπορει ο ΣΕΒ ή το μυαλο του καθε γιαπη να νομιζουν οτι ισχυει αλλα δεν ισχυει καθολου. Ο στοχος του Πανεπιστημιου ειναι η ερευνα και η εκπαιδευση ΜΟΝΟ
Γιατί θα πρέπει να εμπλέκονται οι φοιτητές με άλλα πράματα πέραν αυτού το οποίο οφείλουν και για το οποίο όλοι οι φορολογούμενοι πληρώνουμε μέσα στα πανεπιστήμια?
Για τον ιδιο λογο που οι εργατες, οι υπαλληλοι συνδικαλιζονται. Για το λογο που οι βιομηχανοι εχουν αποψη για τα παντα, προσπαθοντας να μας επιβαλλουν πως θα ζησουμε χωρις να εχουν διαθεση να στερηθουν απολυτως τιποτα
Με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να κάνει κατάληψη του Πανεπιστημίου (ή οποιουδήποτε άλλου χώρου πχ δημόσιας υπηρεσίας, εθνικής οδού κλπ) εμποδίζοντας έτσι τη λειτουργία του, τη χρήση από τους υπόλοιπους πολίτες και βέβαια καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας.....
Τα ιδια ακριβως εχουν πει και ο Παπαδοπουλος με τον Παττακο. Θα πρεπε να σε ανησυχει.
Μήπως απλά η χειραγώγηση των ευάλωτων και εύκολα επηρεαζόμενων φοιτητών και χρήση τους (εως κατανάλωσή τους θα μπορούσα να πω αφού φαίνεται πως τους φέρονται σαν να είναι αναλώσιμοι) αποσκοπεί σε άλλα συμφέροντα....
Ενω η χειραγωγηση των φαν της Λαμπιρη, του Θεμου και της Βερας Λαμπρου ειναι δυσκολη υποθεση και εχει αγνους σκοπους
-
Δεν προλαβαίνω να γράψω γιατί εγώ ο ρεμπεσκές αναρχοαριστερός που είμαι στην παραλία έχω να ασχοληθώ και με την διπλωματική μου...γιατί μπορεί να μην δίνω εξετάσεις αλλά διαβάζω παρόλα αυτα...
Θα ποστάρω αργότερα φωτογραφίες από τους 10 που κάνανε πορεία σήμερα στην Θεσσαλονίκη.
Δημήτρη μην απογοητεύεσαι το δύσκολο είναι να πείσουμε ακριβώς αυτούς οτι αυτός ο αγώνας τους αφορά και οτι δεν είμαστε συντεχνία αλλά παλεύουμε για καλύτερη Ανώτατη Δωρεάν ( για όλους ) Παιδεία για τώρα και για πάντα....
Καλό σας απόγευμα...θα τα πούμε οταν έχω χρόνο...
Υ.Γ Μην τυχόν και κατηγορήσει κανένας σας ως χειραγωγημένους από τα ΜΜΕ τους Αμερικάνους... -
Δημήτριος
κι εγώ λυπάμαι που δεν μου εξηγείς ποια η σχέση των καταλήψεων και η μορφή τους, όπως αυτή περιγράφεται στο 'πρόγραμμα' που δημοσιεύτηκε, με τη βελτίωση του έργου του Πανεπιστημίου.greo
άσε τα σάπια. Την Παπαρήγα την εκτιμώ για το λόγο της, αλλά αν θέλαμε Παπαρήγες για ταγούς των φοιτητών, θα θέλαμε αντιστοίχως και Καλούς και Γιωργάκηδες κλπ κλπ, πράγμα το οποίο δεν θέλουμε. Ή το θέλουμε;Και εν πάσει περιπτώσει, ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ; Τί παραπάνω προσφέρει η κατάληψη; Ή τέλος πάντων πώς βελτιώνει το κλείσιμο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος την παιδεία και την κοινωνία;
Θέλετε κι άλλα; Πόσο δημοκρατικά αποφασίστηκε η κατάληψη; Πόσοι συμμετείχαν επί του συνόλου των φοιτητών; Εγώ σας λέω 'ούτε 10%'. Γιατί; Επειδή ειδικά στη Νομική η ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΥΝΑΤΗ-ΝΕΡΑΝΤΖΟΥΛΑ-ΦΟΥΝΤΩΤΗ σπέρνει (καλώς ή κακώς). Άμα μου βρείτε ΔΑΠίτη οπαδό των καταλήψεων, φέρτε τον να τον βάλω στο μουσείο Γουλανδρή. -
βασικα αν εχω ενημερωθει καλα, γιατι ειμαι στην 'απ'εξω' (δεν ειμαι φοιτητης) αυτα αφορα περιπου το νομοσχεδιο και θα ηθελα να τα σχολιασω, και ας μην ειμαι φοιτητης.
- Διαγραφή Φοιτητών μετά τα ν επί 1.5 χρόνια
αυτο ειναι μεγαλη μλκια. αν δηλαδη καποιος δεν εχει το χρονο να τελειωσει επειδη δουλευει, τι θα γινει;
- Περιορισμός της εξέτασης σε 1 μάθημα έως 4 φορές
αυτο ειναι επισης μαλακια κατα την αποψη μου. αν δηλαδη πεσεις σ'ενα καθηγητη μαλακα που ανετα μπορει να σε τραβαει μια ζωη, ή αν εχεις ήδη κοπει τρεις φορες.. διαφωνω και μ'αυτο.
- Δημιουργία ευκολότερων όρων άρσης του ασύλου με την προοπτική κατάργησης του
και αυτο το θεωρω μεγαλη μαλακια αλλα δε θελω να σχολιασω. το εχουμε ηδη αναλυσει οσο δεν παει.
- Κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ. ΕΛΕΟΣ..
- Κατάργηση των μετεγγραφών εσωτερικού
αυτο παλι δεν το καταλαβαινω. καταρχας το ολο συστημα στην Ελλαδα μου φαινεται γελοιο. Συναγωνιζεσαι καποιο συμμαθητη σου στο σχολειο για να περασετε σε μια σχολη. μπορει να μαζεψει λιγα μορια παραπανω και να περασει αυτος και 'συ να παρεις τα @@ μου, να περασεις σε μια σχολη που ισως δε σ'ενδιαφερει, ισως ειναι δυσκολοτερη και ισως γινεται ακομα δυσκολοτερη επειδη εσυ θα'θελες να κανεις κατι αλλο.. συζητουσα μ'ενα φιλο μου χθες που ειναι στο Φυσικο και μου λεει, ρε μαλακα να σου πω κατι; το 30% και βαλε, ηρθαν στο Φυσικο το οποιο ειναι και δυσκολη σχολη απο σποντα.. ηθελαν να περασουν ΕΜΠ, ηλεκτρολογοι, ο,τιδηποτε..
και ή πας σε σχολη που δε σε πολυ-ξενει τελοσπαντων, ή πας επαρχια.. Καλα, ειναι λογικη αυτη; Οι γονεις να αναγκαζονται να σου στελνουν τοσα λεφτα για να σπουδασεις, να εχεις επιπλεον τοσα εξοδα, ή ακομα χειροτερα να πρεπει να δουλευεις ταυτοχρονα να τα βγαλεις.. μλκ μου αναρωτηθηκατε ποτε ποσα λεφτα θελει καποιος απο Αθηνα να σπουδασει επαρχια;- Εισαγωγή manager στα Πανεπιστήμια
αυτο δεν εχω καταλαβει τι ακριβως ειναι και τι θα κανουν. μπορει καποιος να μου εξηγησει;
παντως, οπως εχω πει, ειμαι υπερ των ιδιωτικων πανεπιστημιων, αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση. κανεις δε μιλησε για καταργηση δημοσιων, αλλα ο,τιδηποτε επιχειρημα εχω ακουσει κατα των ιδιωτικων ειναι full σαθρο.
αυτα. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να κάνει κατάληψη του Πανεπιστημίου (ή οποιουδήποτε άλλου χώρου πχ δημόσιας υπηρεσίας, εθνικής οδού κλπ) εμποδίζοντας έτσι τη λειτουργία του, τη χρήση από τους υπόλοιπους πολίτες και βέβαια καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας.....
Τα ιδια ακριβως εχουν πει και ο Παπαδοπουλος με τον Παττακο. Θα πρεπε να σε ανησυχει.
Πες με αφελή αλλά έχω κι εγώ την ίδια απορία. Πως είναι δυνατόν μια ηχηρή μειοψηφία να 'καταλαμβάνει' με το έτσι θέλω (και με τις 'ευλογίες' και την παρακίνηση των ίδιων των καθηγητών σε πολλές περιπτώσεις) έναν δημόσιο χώρο (ο ρόλος του οποίου είναι -υποτίθεται- η παραγωγή επιστήμης και καινοτομίας) και να εμποδίζει τη χρήση του από κάποιον (φοιτητή/καθηγητή) ο οποίος για χ, y, z λόγους δεν 'ανήκει' σε κάποια παράταξη/σύλλογο και εν πάσει περιπτώσει δεν συμφωνεί με αυτή τη μορφή των κινητοποιήσεων. Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορέι να βγεί ελεύθερα και να πει το οτιδήποτε (το πολύ-πολύ να τον συλλάβουν για...διατάραξη κοινής ησυχίας), να διαδηλώσει κλπ. αλλά γιατί θα πρέπει να κλείνει το Πανεπιστήμιο;
-
Ναι, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει 'επί 2 χρόνια', ότι θα λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση του φοιτητή ή/και της οικογένειάς του και ότι θα δίνεται η δυνατότητα διακοπής σπουδών χωρίς διαγραφή.
Όχι. Υπάρχουν αρκετοί παλαβοί καθηγητές, για να μη μιλήσουμε γι' αυτούς που πουλάνε πτυχία.
Άστο να πάει στο διάολο. Πάλι θα πλακωθούμε.
Αντικατάσταση του 1 συγγράμματος της 1 αυθεντίας με επιλογή συγγραμμάτων ελληνικών και ξένων.
Χμμ. Χμμ. Δεν ξέρω.
- Εισαγωγή manager στα Πανεπιστήμια
Σε αντικατάσταση των καθηγητών-μάνατζερ-καπετανΜαμάω; Ναι.
-
Επειδή κάνω διάλειμμα...
Για το 1 το θεωρω άτοπο αφού αυτός που εργάζεται πρέπει σύμφωνα με την πρόταση να φέρει απόδειξη ασφαλίσεως και πείτε μου εσείς ποιος φοιτητής δουλεύει με ασφάλιση
Για το 2...επίσης οτι να 'ναι...
Για το 3 μεγάλη κουβέντα και κρίμα σε μας ( και εννοώ την Πανεπιστημιακή κοινότητα ) που δίνουμε δικαιώματα με το να μην δρούμε...
Για το 4...κανείς δεν θέλει το 'υπερσύγγραμ' αλλά κανείς δεν θέλει να πληρώνει και για συγγράματα. Και να συμπληρώσω οτι παντού στον κόσμο η διδασκαλία γίνεται απο ΕΝΑ σύγγραμα οι φοιτητές εφόσον το επιθυμούν μπορούν να πανε στις βιβλιοθήκες και να δούνε και άλλα συγγράματα. Θα μου πείτε σε ποιες βιβλιοθήκες και με τι λεφτά θα γίνουν αυτές ε να πάει να κόψει το κεφάλι της η κυρία Υπουργός ( έτσι είπε ο κύριος πρόεδρος της επιτροπής σοφών όταν ρωτήθηκε πως θα αγοράζουν τα βιβλία οι φοιτητές )
Για το 6...manager να βάλουν στα Υπουργεία τους να τους καταργούνε αυτούς αμα δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Δεν μπορεί να κρίνονται τα Πανεπιστήμια με βάση το πόσο χρήμα παράγουν...έτσι θα κλείσουν όλες οι ανθρωπιστικές επιστήμες πολύ απλά γιατί δεν είναι παραγωγικές.
Και επειδή κάποιοι ακόμα δεν καταλαβάτε τι πάει να γίνει στην χώρα μας...σας πληροφορώ
Νούμερο 1 είναι τα ιδιωτικά ( επιμένω ιδιωτικά γιατί μη κρατικά μπορούν α γίνουν και τώρα σύμφωνα με το Σύνταγμα ) Πανεπιστήμια με την προωθούμενη αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πολύ απλά κάποιοι πετάνε τις μάσκες ( μη κρατικά και χαζομάρες ) και μιλάνε ξεκάθαρα για εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Παιδείας χωρίς να λένε τίποτα για το πλαίσιο που θα γίνει αυτό όχι οτι πρέπει να γίνουν κάτω από οποιφήποτε πλαίσιο αλλά τέλος πάντων.
Κατηγορείτε το υποχρηματοδοτούμενο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, λοιπόν αντί να το χρηματοδοτήσουμε σας φέρνουμε τα super duper Ιδωτικά Πανεπιστήμια και βάζουμε και μια άνω τελεία λέγοντας οτι αυτά θα είναι μη κερδοσκοπικά και θα επενδύουν τα κέρδη τους σε έρευνα γενικά και αόριστα.
manosk
Οι Γενικές συνελεύσεις για τις καταλήψεις έχουν μαζέψει πολύ περισσότερο κόσμο απο αυτό που κατεβάζουν σαν στρατιές ζόμπι οι φοιτητικές παρατάξεις στις εκλογές. Το κίνημα είναι μαζικό και οι πλειοψηφίες σε αυτές επίσης.
Δεν μιλάμε για ηχηρές μειοψηφίες όπως νομιζετε αλλά για ηχηρές πλειοψηφίες, δεν μιλάμε για παρακίνηση καθηγητών αλλά για κοινό αγώνα και να είστε σίγουροι οτι κανένας φοιτητής και κανένας καθηγητής δεν είναι διατεθειμένος να χάσει την εξεταστική του, θα βρεθεί η λύση αλλά αυτή την στιγμή άλλος ειναι ο στόχος και ειναι στο χέρι της Υπουργού ( που είπε οτι δεν θα το κατέθετε στα θερινα τμήματα αλλά αυτό κανει ) να καθίσει στο τραπέζι με την Πανεπιστημιακή κοινότητα και να συζητήσει για τα προβλήματα του Πανεπιστημιου ( και να είστε σίγουροι οτι φοιτητές και καθηγητές κάνουμε την αυτοκριτική μας για το σημερινό χάλι γιατί και εμείς είμαστε τμήματα αυτού του προβλήματος) και να δώσουν μαζί τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Αυτά προς το παρόν είναι πολλά που μπορούμε να λέμε και σίγουρα αυτός δεν είναι ο πλεον δόκιμος τρόπος αλλά αυτό το μέσο έχουμε για να συνομιλήσουμε. Το ίδιο ισχύει και για τις καταλήψεις και για τις πορείες που ταλαιπωρούν κόσμο αλλά μάλλον αν δεν φωνάζεις δεν ακούγεσαι στην Ελλάδα.
Καλό σας απόγευμα και πάλι από έναν φοιτητή που δεν συμμετέχει σε καμιά 'νεολαία' και θέλει ένα καλύτερο Πανεπιστήμιο για τον ίδιο και τις επόμενες γενιές. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει 'επί 2 χρόνια', ότι θα λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση του φοιτητή ή/και της οικογένειάς του και ότι θα δίνεται η δυνατότητα διακοπής σπουδών χωρίς διαγραφή.
Όχι. Υπάρχουν αρκετοί παλαβοί καθηγητές, για να μη μιλήσουμε γι' αυτούς που πουλάνε πτυχία.
Άστο να πάει στο διάολο. Πάλι θα πλακωθούμε.
Αντικατάσταση του 1 συγγράμματος της 1 αυθεντίας με επιλογή συγγραμμάτων ελληνικών και ξένων.
Χμμ. Χμμ. Δεν ξέρω.
- Εισαγωγή manager στα Πανεπιστήμια
Σε αντικατάσταση των καθηγητών-μάνατζερ-καπετανΜαμάω; Ναι.
-
το θεμα δεν ειναι ποσο χρονια θα μπει ο περιορισμος , αλλα αν θα μπει. και 15 χρονια να βαλουν αρχικα μετα μεσα σε περιοδο 10 ετων το κανουν Ν+1 και σε καταστρεφουν. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι σε 10 χρονια αν μπει περιορισμος θα θελουν να τον μικρινουν.
-
Το ιδιο και χειροτερο .
-
Η αρση του ασυλου προβλεπεται να μπορει να γινει απο εως και 3! ακαδημαικους. Οσο λιγοτεροι τοσο καλυτεροι για διαφορα συμφεροντα. Πιο ευκολα ελεγχεις του 3 και τους 5 παρα τους 15.
-
ΟΧΙ καταργηση στα δωρεαν συγγραματα. Οσο για την επιλογη, ρε παιδια νομιζετε οτι αν ο καθηγητης εχει δικο του βιβλιου και εσυ εχεις να διαλεξεις αναμεσα πο 3 ελληνικα και 2 ξενα δεν θα διαλεξεις το δικο του?
Αφου ετσι θα στα ζητησει. -
ναι εφοσον το κρατος μπορει να στεγασει και να σιτισει ΟΛΟΥΣ ανεξαρτητος εισοφηματος φοιτητες. Σε καποιες ειδικες περιπτωσεις οπως χρονιες παθησεις κλπ ομως να γινεται εξαιρεση.
-
οχι, γιατι ενας μανατζερ λειτουργει με σκοπο το κερδος που δεν ειναι αυτος ο πρωτος στοχος για το πανεπιστημιο. θα ειμουν θετικος αν η θεση του μανατζερ ηταν καθαρα επικουρικη και εκανε ΜΟΝΟ προτασεις προς τη σχολη και τπτ παραπανω. καλυτερα επισης αυτος ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ αν γινεται να ειναι απο τις 'ταξεις' τις σχολης οπου θα του δωθουν παραπανω γνωσει κλπ με σεμιναρια. το να ερθει ενας ασχετος που θα του λενε κατι μονο οι αριθμοι και οχι η σχολη δεν μου λεει κατι.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Νούμερο 1 είναι τα ιδιωτικά ( επιμένω ιδιωτικά γιατί μη κρατικά μπορούν α γίνουν και τώρα σύμφωνα με το Σύνταγμα ) Πανεπιστήμια με την προωθούμενη αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πολύ απλά κάποιοι πετάνε τις μάσκες ( μη κρατικά και χαζομάρες ) και μιλάνε ξεκάθαρα για εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Παιδείας χωρίς να λένε τίποτα για το πλαίσιο που θα γίνει αυτό.
Κατηγορείτε το υποχρηματοδοτούμενο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, λοιπόν αντί να το χρηματοδοτήσουμε σας φέρνουμε τα super duper Ιδωτικά Πανεπιστήμια και βάζουμε και ενα κόμα λέγοντας οτι αυτά θα είναι μη κερδοσκοπικά και θα επενδύουν τα κέρδη τους σε έρευνα γενικά και αόριστα.
.καλα ολα τ'αλλα και συμφωνουμε, αλλα εδω τα χαλασαμε..
δηλαδη εσενα που ακριβως σε χαλαει αν υπαρχουν ΚΑΙ ιδιωτικα πανεπιστημια; ειδικα αν δινουν και υποτροφιες..
σε χαλαει να μπορει ο κοσμος να σπουδασει την ειδικοτητα που τον ενδιαφερει;
κλασσικα ελληνικη νοοτροπια οπως τη γραφει ο φιλος μου ο Κοσμας..ΤΖΙΝΙ: ΠΕΣ ΜΙΑ ΕΥΧΗ
ΕΛΛΗΝΑΣ: Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΕΛΑΔΑ Κ ΠΙΝΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΤΖΙΝΙ: ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ;
ΕΛΛΗΝΑΣ: ΟΧΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ..θα ειναι μονο για τους πλουσιους;
οι πλουσιοι δε μπορουν να πανε και εξω να σπουδασουν αν το θελησουν;
ποσο κακο ειναι για τον ελληνισμο και την οικονομια μας οι χιλιαδες φοιτητες που βρισκονται αυτη τη στιγμη σε UK, Ιταλια, Ρουμανια, Τσεχια, ΗΠΑ, Γαλλια κοκ;
συγνωμη ρε παιδια, αλλα κρυβομαστε πισω απ'το δαχτυλο μας..
και οι σπουδες ας πουμε σε αλλη πολη στην Ελλαδα, δεν ειναι μονο για τους πλουσιους; οταν εμενα σπουδαζε η αδερφη μου Πατρα και εγω ημουν στην Perugia, πιο πολλα λεφτα στελνανε οι γονεις μου στην αδερφη μου παρα σε μενα.. αν εισαι στην πολη σου και πηγαινεις σε ιδιωτικο, το κοστος του ιδιωτικου τωρα στην Ελλαδα ειναι οπως μου εχουν πει φιλοι μου που σπουδαζουν σε ιδιωτικο ~600 ευρω/μαθημα..
ΟΙ ΙΔΙΟΙ εχουν δει οτι αν ειχαν περασει σε αλλη πολη, και κυριως σε σχολη που δεν τους ενδιαφερει και τοσο, το κοστος φυσικα θα ηταν πολυ μεγαλυτερο..
και κατι αλλο για τις σπουδες στο εξωτερικο..
αν ειναι σε χωρα της ΕΕ σε αναγνωρισμενο πανεπιστημιο, δε χρειαζονται ΚΑΝ εξετασεις πλεον για να θεωρηθει ισοτιμο το πτυχιο τους με το δικο σου..
αυτα -
Καλό θα ήταν να έχουμε δυνατοτητα επιλογής, αλλά! Εδώ ένα βιβλίο μας δίνουν και έχουμε πρόβλημα. Άλλο σου δίνουν, από αλλού πρέπει να διαβάσεις για να δώσεις...Φανταστείτε να έχουμε 5 διαφορετικά βιβλία τι θα γίνει...
'Σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος μια λύση θα ήταν η οργάνωση και λειτουργία σύγχρονων πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε φοιτητή σε πανεπιστημιακά συγγράμματα. Τούτο προϋποθέτει τη συνεχή οικονομική υποστήριξη των βιβλιοθηκών για την προμήθεια αρκετών τίτλων ανά μάθημα (και μάλιστα σε πολλαπλά αντίτυπα, ανάλογα με το πλήθος των φοιτητών), καθώς και την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των πανεπιστημιακών δικτύων υπολογιστών και των ιστοσελίδων των Τμημάτων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αντικατασταθεί η σημερινή δωρεάν διανομή συγγραμμάτων, βελτιούμενη πάντως από τώρα ως προς τα παθολογικά της σημεία που τονίστηκαν παραπάνω.'
Ορίστε τι αναφέρει η πρόταση των 8 'σοφών' για τα συγγράμματα. Άμα αυτό δεν είναι κατάργηση της δωρεάν παροχής συγγράμματος, τι είναι;
Στα οικονομικά των πανεπιστημίων πρέπει να μπει κάποια τάξη, αυτό είναι σίγουρο! Αδιαφορώ αν θα γίνει με τον διορισμό μάνατζερ ή με κάποιον άλλον τρόπο. Πάντως αν τα αποτελέσματα του διορισμού τους είναι αντίστοιχα με αυτά των 'επιτυχιών' τους στα Νοσοκομεία....ας το αφήσουμε καλύτερα!
Νομίζω πως κάτι πρέπει να γίνει με την αξιολόγηση...Σίγουρα δεν πρέπει να συνδεθεί με την χρηματοδόση των πανεπιστημίων γιατί κάτι τέτοιο θα είναι πέρα για πέρα άδικο και καταστροφικό! Με κάποιον τρόπο, όμως, πρέπει να μπει ένας φραγμός στην αυθερεσία των καθηγητών...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Νούμερο 1 είναι τα ιδιωτικά ( επιμένω ιδιωτικά γιατί μη κρατικά μπορούν α γίνουν και τώρα σύμφωνα με το Σύνταγμα ) Πανεπιστήμια με την προωθούμενη αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Πολύ απλά κάποιοι πετάνε τις μάσκες ( μη κρατικά και χαζομάρες ) και μιλάνε ξεκάθαρα για εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Παιδείας χωρίς να λένε τίποτα για το πλαίσιο που θα γίνει αυτό.
Κατηγορείτε το υποχρηματοδοτούμενο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, λοιπόν αντί να το χρηματοδοτήσουμε σας φέρνουμε τα super duper Ιδωτικά Πανεπιστήμια και βάζουμε και ενα κόμα λέγοντας οτι αυτά θα είναι μη κερδοσκοπικά και θα επενδύουν τα κέρδη τους σε έρευνα γενικά και αόριστα.
.καλα ολα τ'αλλα και συμφωνουμε, αλλα εδω τα χαλασαμε..
δηλαδη εσενα που ακριβως σε χαλαει αν υπαρχουν ΚΑΙ ιδιωτικα πανεπιστημια; ειδικα αν δινουν και υποτροφιες..
σε χαλαει να μπορει ο κοσμος να σπουδασει την ειδικοτητα που τον ενδιαφερει;
κλασσικα ελληνικη νοοτροπια οπως τη γραφει ο φιλος μου ο Κοσμας..ΤΖΙΝΙ: ΠΕΣ ΜΙΑ ΕΥΧΗ
ΕΛΛΗΝΑΣ: Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΕΛΑΔΑ Κ ΠΙΝΕΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΤΖΙΝΙ: ΘΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΙΑ;
ΕΛΛΗΝΑΣ: ΟΧΙ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ..θα ειναι μονο για τους πλουσιους;
οι πλουσιοι δε μπορουν να πανε και εξω να σπουδασουν αν το θελησουν;
ποσο κακο ειναι για τον ελληνισμο και την οικονομια μας οι χιλιαδες φοιτητες που βρισκονται αυτη τη στιγμη σε UK, Ιταλια, Ρουμανια, Τσεχια, ΗΠΑ, Γαλλια κοκ;
συγνωμη ρε παιδια, αλλα κρυβομαστε πισω απ'το δαχτυλο μας..
και οι σπουδες ας πουμε σε αλλη πολη στην Ελλαδα, δεν ειναι μονο για τους πλουσιους; οταν εμενα σπουδαζε η αδερφη μου Πατρα και εγω ημουν στην Perugia, πιο πολλα λεφτα στελνανε οι γονεις μου στην αδερφη μου παρα σε μενα.. αν εισαι στην πολη σου και πηγαινεις σε ιδιωτικο, το κοστος του ιδιωτικου τωρα στην Ελλαδα ειναι οπως μου εχουν πει φιλοι μου που σπουδαζουν σε ιδιωτικο ~600 ευρω/μαθημα..
ΟΙ ΙΔΙΟΙ εχουν δει οτι αν ειχαν περασει σε αλλη πολη, και κυριως σε σχολη που δεν τους ενδιαφερει και τοσο, το κοστος φυσικα θα ηταν πολυ μεγαλυτερο..
και κατι αλλο για τις σπουδες στο εξωτερικο..
αν ειναι σε χωρα της ΕΕ σε αναγνωρισμενο πανεπιστημιο, δε χρειαζονται ΚΑΝ εξετασεις πλεον για να θεωρηθει ισοτιμο το πτυχιο τους με το δικο σου..
αυταskye, γενικα υπαρχει ο φοβος οτι δεν θα παει να ανοιξει ενα πολυτεχνειο απεναντι απο το ΕΜΠ το οποιο θα ειναι ιδιωτικο. Αλλα πολυ απλα οι εδρες του ΕΜΠ θα πουληθουν σε ιδιωτες
-
Πριν μερικές μέρες είχα μια συζήτηση με τον A-Viper7 σε ένα άλλο φόρουμ σχετικά με την ισοτιμία πτυχίων εσωτερικού-εξωτερικού...Με τις φετινές καταλήψεις και κινητοποιήσεις ευτυχώς ή δυστυχώς δεν βρήκα το χρόνο να ασχοληθώ όσο με τις περσινές που ένα από τα κύρια θέματα προς συζήτηση ήταν αυτό..Και εξηγούμαι..Με νομοσχέδιο το Υπουργείου λοιπόν θα προβλεπόταν η εξίσωση των πτυχίων των φοιτητών του εξωτερικού με αυτά των εσωτερικού..Κάτι τέτοιο θα έθιγε ιδιαίτερα τον κλάδο των μηχανικών (που προσεχώς θα ανήκω και εγώ)..Πώς είναι δυνατό λοιπόν ένας φοιτητής που για τον α ή β λόγο τελείωσε μηχανολόγος μηχανικός στην Αγγλία πχ να αποκτήσει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα με μένα και τους υπόλοιπους μηχανικούς του ΕΜΠ και των υπολοίπων πολυτεχνικών σχολών;;;Εμείς κάνουμε minimum 5 χρόνια σπουδές ενώ αυτοί 3 χρόνια.Προς το παρόν το δικό μας 5ο έτος ισοδυναμεί με μαστερ ενώ όταν τελειώνουν τα παιδιά που σπουδάζουν έξω έχουν bachelor..Το επίπεδο των μαθημάτων δεν το λαμβάνουν υπόψην τους;;Τα μαθηματικά για παράδειγμα που κάνουν είναι γελοία (αν όχι αστεία) σε σχέση με τα αντίστοιχα δικά μας...Πώς λοιπόν θέλουν να αποκτήσουν ίδια δικαιώματα;;;;;;;; Έχω παράδειγμα οικογενειακού γνωστού που τελείωσε Μηχανολόγος μηχανικός στην Αγγλία με καλό βαθμό και ήρθε εδώ ως ο τρανός και φοβερός μηχανολόγος.. Όταν θέλησε να πάρει ισοτιμία με τους εδώ μηχανολόγους είπε να πάει να δώσει 10-15 μαθήματα στο ΕΜΠ να τα περάσει και να πάρει την ισοτιμία..Ως γνωστόν βέβαια στο ΕΜΠ (εκεί ξέρω τουλάχιστον) οι καθηγητές τους σκίζουν στην κυριολεξία όσους έρχονται από έξω.Αποτέλεσμα τοου γνωστού μου αυτού;;;Έδωσε 10 μαθήματα,δεν πέρασε κανένα από αυτά με τη δικαιολογία ότι δεν είχε ξανακάνει παρόμοια πράγματα και έγινε ρεζίλι... Μετά από όλα αυτά αυτό που μου έχει μείνει είναι μια τεράστια απορία..Πού πάς;;;;;;;;; Μήπως λοιπόν ορισμένοι δεν ξέρουν για τα φαινόμενα αυτά και άλλα πολλά που κάνουν σήμερα τους φοιτητές να εξεγείρονται και να ζητούν το δίκιο τους;;Για αυτό το λόγο πολλοί (ακόμα και εδώ μέσα) κατηγορούν άλλους ότι κάνουν κριτική από τον καναπέ τους...Μια εμπεριστατωμένη άποψη πάνω σε αυτό θα ήθελα να δω από κάποιον.
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα