-
βεβαια αμα καποιος προτινει να εναρμονιστουμε με την συνθηκη της Bologna δηλ 3 Bsc +2Msc (την οποια υπογραψαμε) θα μιλαμε για υποβαθμιση της παιδειας
-
Εγώ περιμένω πάντως ακόμα τα αιτήματα. Δεν θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Να το πουν ευθέως. Θέλουν περισσότερα χρήματα; Πού και με ποιο σχέδιο; Θέλουν καλύτερες υποδομές; ΕΣΕΙΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;
Κάθε κινητοποίηση (νόμος) πρέπει να έχει σαφή αιτήματα. Εδώ το κατάντησαν πανηγυράκι. Ταινιούλες, θεατρικά, ψησίματα, κλείσιμο του διπλανού δρόμου, 'εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους'... Μήπως είμαστε οι 'απ' έξω' άσχετοι; Μήπως δεν έχουμε δει τι γίνεται στις καταλήψεις; Στον μπάρμπα σας τα λέτε αυτά;Ρωτήθηκαν αυτοί που θέλουν 1-2 μαθήματα για το πτυχίο αν επιθυμούν κατάληψη εν μέσω εξεταστικής;
Ρωτήθηκαν αυτοί που δουλεύουν και δεν έχουν τα λεφτά του μπαμπά να τρέχουν αν μπορούν να περιμένουν το τέλος των 'ψησιμάτων' για να ξεμπερδεύουν με τη σχολή;
Ρωτήθηκαν αυτοί που περιμένουν να ξεκινήσουν μεταπτυχιακό και ασφαλώς θα το χάσουν αφού δεν θα έχουν πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών σε μερικούς μήνες;
Ρωτήθηκαν οι γονείς που τα σκάνε για τη διαμονή των παιδιών τους στην Αθήνα ή αλλού αν μπορούν ν' αντέξουν να κάνουν το σκατό παξιμάδι άλλο ένα εξάμηνο;Τί ρωτάω τώρα....
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εγώ περιμένω πάντως ακόμα τα αιτήματα. Δεν θέλουν ιδιωτικά πανεπιστήμια; Να το πουν ευθέως. Θέλουν περισσότερα χρήματα; Πού και με ποιο σχέδιο; Θέλουν καλύτερες υποδομές; ΕΣΕΙΣ, ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ;
Κάθε κινητοποίηση (νόμος) πρέπει να έχει σαφή αιτήματα. Εδώ το κατάντησαν πανηγυράκι. Ταινιούλες, θεατρικά, ψησίματα, κλείσιμο του διπλανού δρόμου, 'εξόρμηση σε εργασιακούς χώρους'... Μήπως είμαστε οι 'απ' έξω' άσχετοι; Μήπως δεν έχουμε δει τι γίνεται στις καταλήψεις; Στον μπάρμπα σας τα λέτε αυτά;Ρωτήθηκαν αυτοί που θέλουν 1-2 μαθήματα για το πτυχίο αν επιθυμούν κατάληψη εν μέσω εξεταστικής;
Ρωτήθηκαν αυτοί που δουλεύουν και δεν έχουν τα λεφτά του μπαμπά να τρέχουν αν μπορούν να περιμένουν το τέλος των 'ψησιμάτων' για να ξεμπερδεύουν με τη σχολή;
Ρωτήθηκαν αυτοί που περιμένουν να ξεκινήσουν μεταπτυχιακό και ασφαλώς θα το χάσουν αφού δεν θα έχουν πτυχίο ή βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών σε μερικούς μήνες;
Ρωτήθηκαν οι γονείς που τα σκάνε για τη διαμονή των παιδιών τους στην Αθήνα ή αλλού αν μπορούν ν' αντέξουν να κάνουν το σκατό παξιμάδι άλλο ένα εξάμηνο;Τί ρωτάω τώρα....
Αναρωτηθήκαμε! Εμείς έχουμε κάνα βίτσιο να χάνουμε εξεταστικές και μαθήματα;
Αλλά αν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση του χρόνου (ή σε κάποιο χρονικό διάστημα τέλος πάντων) τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Και για τους φοιτητές και για τους γονείς!
-
Δίκιο έχεις αλλά .....
Άντε με τους καραγκίοζηδες της πολιτικής , βαρέθηκα ....
-
Για αρχη (επεται και συνεχεια)
Ο χρήστης manosk έγραψε:
greo άσε τα σάπια. Την Παπαρήγα την εκτιμώ για το λόγο της, αλλά αν θέλαμε Παπαρήγες για ταγούς των φοιτητών, θα θέλαμε αντιστοίχως και Καλούς και Γιωργάκηδες κλπ κλπ, πράγμα το οποίο δεν θέλουμε. Ή το θέλουμε;Και εν πάσει περιπτώσει, ΤΙ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠ' ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ; Τί παραπάνω προσφέρει η κατάληψη; Ή τέλος πάντων πώς βελτιώνει το κλείσιμο ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος την παιδεία και την κοινωνία;
Θέλετε κι άλλα; Πόσο δημοκρατικά αποφασίστηκε η κατάληψη; Πόσοι συμμετείχαν επί του συνόλου των φοιτητών; Εγώ σας λέω 'ούτε 10%'. Γιατί; Επειδή ειδικά στη Νομική η ΔΑΠ-ΔΑΠ-ΔΥΝΑΤΗ-ΝΕΡΑΝΤΖΟΥΛΑ-ΦΟΥΝΤΩΤΗ σπέρνει (καλώς ή κακώς). Άμα μου βρείτε ΔΑΠίτη οπαδό των καταλήψεων, φέρτε τον να τον βάλω στο μουσείο Γουλανδρή.Kοιτα manosk δεν εχω διαθεση για καβγα, αλλα αν αποκαλεσω τον πρωθυπουργουλη μας, Βουλευτη της συμπολιτευσης θα φανει καπως. Σε παρακαλω μην το γυρνας στην τρελλα. Ενα το κρατουμενο. Δευτερο κρατουμενο ειναι οτι δεν ειναι δυνατον να θεωρουμε μονιμως οτι ενα κομμα του 7% επηρεαζει ολους τους μηχανισμους, για να δικαιολογησουμε τα αδικαιολογητα. Αν το νομοσχεδιο δεν κατατιθονταν τωρα αλλα 2 μηνες νωριτερα η συμμετοχη στις καταληψεις θα ηταν 100%. Δηλαδη οχι μονο η καθολικη αποψη των φοιτητων ειναι εναντιον του νομοσχεδιου, αλλα η μεθοδευση ειναι τετοια ωστε να τους θεσει προ διλλημματος να μη χασουν τις εξετασεις. Δηλαδη οχι μονο δεν υπαρχει καθοδηγηση απο την Αλεκα. Τουναντιον υπαρχει πρωτοφανης κινητοποιηση της ΔΑΠ που κατεβαζει καραβανια απιθανων ξεχασμενων φοιτητων για να αποτρεψει οσες καταληψεις γινεται. Κλασσικο παραδειγμα το Μαθηματικο Θεσσαλονικης, οπου την Τριτη ψηφιστηκε καταληψη με μεγαλη ανεση και την αλλη μερα ξαναεγινε συνελευση υπο καθεστως καταληψης και η ΔΑΠ κατεβασε εκατονταδες ψηφοφορους κυριως κοπελες (περασα εξω απο το αμφιθεατρο και απορουσε που τις βρηκε τοσες το Μαθηματικο) και σε συνδυασμο με την μειωμενη κινητοποιηση των αλλων δυναμεων λογω μεγαλης διαφορας 'εριξε' την καταληψη πανηγυρικα. ΑΡΑ μια χαρα κινητοποιημενη ειναι η ΔΑΠ και αν δεν ηταν παραμονη εξετασεων ουτε την ψηφο τους δε θα εβρισκαν.
Με ποιο δικαίωμα μπορεί κάποιος να κάνει κατάληψη του Πανεπιστημίου (ή οποιουδήποτε άλλου χώρου πχ δημόσιας υπηρεσίας, εθνικής οδού κλπ) εμποδίζοντας έτσι τη λειτουργία του, τη χρήση από τους υπόλοιπους πολίτες και βέβαια καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας.....
Τα ιδια ακριβως εχουν πει και ο Παπαδοπουλος με τον Παττακο. Θα πρεπε να σε ανησυχει.
Πες με αφελή αλλά έχω κι εγώ την ίδια απορία. Πως είναι δυνατόν μια ηχηρή μειοψηφία να 'καταλαμβάνει' με το έτσι θέλω (και με τις 'ευλογίες' και την παρακίνηση των ίδιων των καθηγητών σε πολλές περιπτώσεις) έναν δημόσιο χώρο (ο ρόλος του οποίου είναι -υποτίθεται- η παραγωγή επιστήμης και καινοτομίας) και να εμποδίζει τη χρήση του από κάποιον (φοιτητή/καθηγητή) ο οποίος για χ, y, z λόγους δεν 'ανήκει' σε κάποια παράταξη/σύλλογο και εν πάσει περιπτώσει δεν συμφωνεί με αυτή τη μορφή των κινητοποιήσεων. Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας μπορέι να βγεί ελεύθερα και να πει το οτιδήποτε (το πολύ-πολύ να τον συλλάβουν για...διατάραξη κοινής ησυχίας), να διαδηλώσει κλπ. αλλά γιατί θα πρέπει να κλείνει το Πανεπιστήμιο;
Κοιτα φιλε μου, οσα δικαιωματα εχει ο 'φιλησυχος πολιτης', αλλα τοσα εχει και ο 'ανησυχος'. Μη σου πω οτι εχει περισσοτερα γιατι για τα περισσοτερα που απολαμβανει ο 'φιλησυχος' καποιοι 'αλητες' χυσαν ιδρωτα και αιμα.
Τα Πανεπιστημια δεν ειναι φαμπρικες. Η αποδοση τους δε μετριεται με εργατοωρες. Πανω απο ολα παραγουν γνωση και ιδεες. Και αυτο γινεται τωρα στις σχολες, αρεσει δεν αρεσει.
Αυτο ειναι το ενα. Το αλλο ειναι οτι δεν υπαρχει καταληψη με το ετσι θελω. Υπαρχουν καταληψεις κατοπιν αποφασεων των νομιμα θεσμοθετημενων οργανων εκφρασης των φοιτητων. Και ξερεις κατι; Για να γινει μια καταληψη πρεπει να εχει το 50%+1 των φοιτητων, ενω η κυβερνηση που μας κυβερνα εχει μολις το 45%. Στην πραξη δηλαδη ειναι μειοψηφια. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν θα κάτσω να σου απαντήσω όχι δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο μου...σου μιλάνε και δεν θές να ακούσεις...στα λένε στα γράφουν και εσύ εκεί το βιολάκι σου μάλλον δεν θές να ακούσεις ή δεν καταλαβαίνεις ελπίζω το πρώτο...
Ναι ρωτήθηκαν οι επι πτυχίω με 1 ή 101 μαθήματα ( ανήκω στην κατηγορία αυτή φίλε μου και δεν έχω 101...για να σε προλάβω ) και ναι ψηφίσανε και υπέρ οι επί πτυχίω σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό.
Μεταπτυχιακό δεν χάνεται κανένα αφού τα Ελληνικά θα πάνε πίσω και τα ξένα δεν θέτουν το πτυχίο ως απαραίτητη προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί μια θέση.
Οι γονείς δεν ξέρω αν ρωτήθηκαν ( πετάμε και κάτι Ξανθοπούλειες φράσεις για εφφέ ) αλλά ξέρω οτι αυτοί που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι ενδιαφέρονται για το αν το παιδί τους θα έχει την δυνατότητα να σπουδάζει με δωρεάν συγγράματα ( θέλουν περισσότερα από ένα και υποχρεωτικά να τα δώσουν αλλά δωρεάν, αλλά για στάκα man τι θα πεί 3 υποχρεωτικά συγγράμματα ποια η διαφορά από το 1 υποχρεωτικό μου λές ), ενδιαφέρονται αν στο μέλλον το άλλο τους παιδί μπορεί και να πληρώνει δίδακτρα η θα εκπαραθυρωθεί απο το Πανεπιστήμιο μετά απο 5 χρόνια σπουδών γιατί κόπηκε για 3η φορά σε κάποιο μάθημα.
Αλήθεια η φιλεύσπαχνη Υπουργός γιατί δεν βάζει το νόμο στην άκρη....γιατί δεν κάνει διάλογο και γιατί θέλει να τον περάσει στο Θερινό τμήμα θα μου απαντήσεις????? Γιατί το κάνει τώρα μέσα στην'εξεταστική των παιδιών' για την οποία τόσο κόπτεται αφού το ήξερε οτι το κλίμα ήταν αρνητικό????
Όσο για τα ψησίματα ο καθένας κρατάει οτι θέλει εσύ τα ψησίματα εγώ την συζήτηση που είχα ανοιχτά και έξω απο τα δόντια με καθηγητές του τμήματος μου για τις δικές τους και τις δικές μου ( ως φοιτητή ) αδυναμίες.
Ειπά δεν θα γράψω πάλι έγραψα πολλά...δεν ξέρω καν αν αξίζει που τα γράφω....
Α και το τι λέω στον μπαρμπα μου και τι θεωρεί αυτός για το ζήτημα επέτρεψε του να το γνωρίζει καλύτερα από σένα. Η δική σου άποψη δεν είναι η μοναδική ολόσωστη σε αυτό τον κόσμο εσύ δεν είσαι ο μοναδικός φωτεινός παντογνώστης εδώ πέρα ούτε ο μόνος που πήγε σε ένα πανεπιστήμιο και τον σπούδασαν με στερήσεις οι γονείς του, ούτε κατέχεις την υπέρτατη αλήθεια, αν έτσι είναι να βάλεις για πρωθυπουργός να σε ψηφίσω να τα λύσεις όλα αύριο και να γίνω και εγώ κάτοικος της πλεόν προηγμένης χώρας στον κόσμο αυτόματα.
Υ.Γ Και για να δείς οτι δεν μιλάμε για ανώριμα παιδαρέλια που καίνε τα ρημάδια τα λεφτά των γονιών τους στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι Μεταπτυχιακοί που και πληρώνουν και έχουν όρια στο πότε και πώς θα τελειώσουν με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων τους γιατί βλέπεις τα παιδαρέλια επέτρεπαν και εξετάσεις και τα πάντα γι αυτούς παρόλα αυτά πήγανε μαζί μετα παιδαρέλια
skyeΔεν θέλω να πεθάνει καμιά αγελάδα μου αρέσει το γάλα βλέπεις...
Δεν θέλω όμως και ιδιωτικά Πανεπιστήμια και δεν τα θέλω γιατί κανείς δεν θα μου εγγυηθεί στο μέλλον οτι και στο Δημόσιο θα πληρώνεις δίδακτρα προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό με το ιδιωτικό γιατί το κράτος δεν θα το χρηματοδοτεί επαρκώς.
Δεν θέλω ιδιωτικό γιατί πιστεύω οτι έχουμε αρκετά Δημόσια Πανεπιστήμια εξαιρετικής ποιότητας σπουδών ( manosk για τράβα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού να μιλήσεις με καθηγητές να σου πούνε τι σκέφτονται για το επίπεδο των φοιτητών απο την Ελλάδα )και θεωρώ οτι όποιος θέλει να πετύχει κάτι οφείλει να παλέψει γι αυτό. Εγώ δεν πέρασα την πρώτη χρονιά στην σχολή της επιλογής μου και ξανάδωσα 9 μαθήματα για να περάσω εκεί που ήθελα.
Σοβαρά πιστεύεις οτι κάποιος θα επενδύσει ένα κάρο λεφτά για να κάνει μια Ιατρική ή ένα Πολυτεχνείο? Με τι κέρδος από μια τεράστια επένδυση? Αφού το κέρδος του σύμφωνα με το υπουργείο θα πηγαίνει σε έρευνα υποχρεωτικά ( άλλο πάλι τούτο εμ ιδιώτης εμ τον υποχρεώνεις να κάνει το χρήμα του οτι θες εσύ ). Πάλι δλδ οι σχολές που έχουν ζήτηση θα μείνουν στην απέξω και πάλι θα φεύγουν έξω οι φοιτητές γιατί το τρίπτυχο Γιατρός-Δικηγόρος-Μηχανικός που ονειρεύεται ο Έλληνας γονιός δεν θα ικανοποιείται. Μόνο Νομικές γιατί δεν χρείαζονται μεγάλες επενδύσεις βλέπω από τις λεγόμενες δημοφιλείς σχολές.
Τέλος δεν θέλω ιδιωτικό γιατί δεν γουστάρω η παιδεία να γίνεται εμπόρευμα προς πώληση σαν να είναι πατάτα σε λαϊκή. Άλλωστε οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού φοιτούν σε Κρατικά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τα αμερικάνικα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και πάντως ελέγχονται αυστηρά και χρηματοδουνταί σε μεγάλο βαθμό και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δλδ από ένα κράτος που δουλεύει σε αντίθεση με το δικό μας χάος του παράθυρου και της λαμογιάς.j.marr
Δεν το θεωρώ υποβάθμιση ( άλλωστε με τα όσα προωθούνται τα 5ετή πτυχία γίνονται Master ) αλλά εκτός από αυτό ( που τόσο έχει προβληθεί ) η συνθήκη της Bologna προβλέπει την πρόωθηση της καινοτομίας μέσα από τα Πανεπιστήμια για να μπορέσει η Ευρώπη να ανταγωνιστεί τις 'φτηνές' χώρες μέσα από αυξήσεις της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων για έρευνα, υποδομές, εργαστήρια, διδακτικό προσωπικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό. Για αυτό βέβαια καμία συζήτηση απο το Υπουργείο ας είναι καλά η ΕΕ που δίνει κανα κονδύλι και φτιάχνουμε κανά εργαστήριο με υπολογιστές γιατί αν περιμέναμε από το Υπουργείο ακόμα 8088 θα είχαμε... -
Συνεχιζω με το ερωτηματολογιο
- Διαγραφή Φοιτητών μετά τα ν επί 1.5 χρόνια
Οποιος μου πει ποιο ακριβως προβλημα λυνει αυτο το μετρο, περαν απο μια ψευδαισθηση εντατικοποιησης, ισως και με πεισει.
- Περιορισμός της εξέτασης σε 1 μάθημα έως 4 φορές
Καποιοι καθηγηταδες θα γινουν ζαπλουτοι (κοινως).
- Δημιουργία ευκολότερων όρων άρσης του ασύλου με την προοπτική κατάργησης του
Ευτυχως που εξω απο το γραφειο του Βουλγαρακη φερ'ειπειν δεν εχει ασυλο και πιανουν τους κακους που τα σπανε. Φτου σας υποκριτες!
- Κατάργηση της δωρεάν διανομής συγγραμμάτων
Οι βιβλιοθηκες ειναι ανοιχτες σε ολο τον κοσμο. Τα πανεπιστημια μας ειναι συνδρομητες on-line σε χιλιαδες επιστημονικα περιοδικα που σου δινουν τη δυνατοτητα να κατεβασεις εργασιες να διαβαζεις 5 ζωες. Ποτε επιτελους θα σταματησουν τα παραμυθια;
- Κατάργηση των μετεγγραφών εσωτερικού
Το μοναδικο που στεκει, αρκει να πλαισιωθει με αντιστοιχη καταργηση του 'πανελληνιου μηχανογραφικου'
- Εισαγωγή manager στα Πανεπιστήμια
Αλοιμονο! Τα εχουν σκατωσει παντου οι μανατζαρεοι, να μην το κανουν και στα Πανεπιστημια; Επι λεξη manager σημαινει 'καταφερτζης'. Το να θελουμε να καπελωσουμε επιστημονες με καταφερτζηδες δειχνει το επιπεδο μας και μονο.
Και 2-3 αλλες παρατηρησεις:
- Ιδιωτικα Πανεπιστημια: Ξερουμε ποσα λεφτα χρειαζονται για να ανοιξει ενα Πανεπιστημιο; Πανω-κατω ναι! Ξερουμε ποιοι και ποσοι εχουν αυτη τη δυνατοτητα στην Ελλαδα; Δεν ειναι και πολλοι, αν θελετε ριχνουμε και ονοματα, αλλα μαλλον ειναι περιττα.
Δηλαδη αυτο που ζηταμε ειναι καποιοι οι οποιοι ΗΔΗ ελεγχουν τη σκεψη της πλειοψηφιας μεσω των μεσων και της ενημερωσης, πλεον να ελεγχουν και τη γνωση και την ερευνα; Οργουελ!
2.>Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ενταξει, αυτο ειναι αστειο! Αυτοι ειναι οι πρωτοι στις καταληψεις.
3.>Ρωτήθηκαν οι γονείς που τα σκάνε για τη διαμονή των παιδιών τους στην Αθήνα ή αλλού αν μπορούν ν' αντέξουν να κάνουν το σκατό παξιμάδι άλλο ένα εξάμηνο;Εσυ τι λες; Να προτιμανε να τα σκανε για 5 χρονια αν εχουν μικροτερο παιδι;
4. Την ετυμολογια της αγγλικης λεξης idiot την ξερετε; Την τωρινη της σημασια; Ως ποτε στη νεο-ελληνικη πραγματικοτητα το κοντοφθαλμο μικρο-συμφερον συγκεκριμενων μοναδων θα προτασσεται του γενικοτερου κοινωνικου καλου; -
mirage
γράφεις αναπόδεικτες γενικότητες και ανακρίβειες. Την ερχόμενη Τετάρτη δίνονται συνεντεύξεις για μεταπτυχιακά του Πανεπιστημίου της Αθήνας. ΟΚ, δεν το ξέρεις προφανώς, δεν ξέρεις όμως ότι αιτήσεις υποβάλλονται ήδη και βασική προϋπόθεση είναι η κατοχή πτυχίου;
Στο εξωτερικό δεν ζητάνε πτυχίο για να κάνεις μεταπτυχιακό; Ίσως στο Κακοσάλεσιτς. Ποιο σοβαρό πανεπιστήμιο θα σε δεχθεί χωρίς πτυχίο;Εσύ γουστάρεις να αποφασίζεις για τις τσέπες και την εξέλιξη τρίτων; Γιατί δεν μαζεύεις όσους συμφωνούν μ' εσένα και να κηρύξεις αποχή από τα μαθήματα και τις εξετάσεις; Πρέπει υποχρεωτικά κάποιοι να ακολουθήσουν μια μειοψηφία, μια σχετική πλειοψηφία ή (από σπόντα) μια απόλυτη πλειοψηφία;
Αυτός που πέρασε στο Πανεπιστήμιο και ΘΕΛΕΙ να σπουδάσει, ΘΕΛΕΙ να τελειώσει γρήγορα και ΘΕΛΕΙ να συνεχίσει την επαγγελματική του σταδιοδρομία τρώει κόκκινο από εσένα και άλλους; Ποιος θεωρείς ότι είσαι για να του επιβάλλεις τη δική σου άποψη με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του από την εκπαιδευτική διαδικασία;Εμένα δεν μ' ενδιαφέρει τι λέει η Υπουργός ή τι έλεγε ο προκάτοχός της ή τι θα πει ο διάδοχό της. Μ' ενδιαφέρει να σπουδάζουν οι άνθρωποι κατά πως επιθυμούν, δικαιούνται και δύνανται.
Καλά, το ότι μου βάζεις στο στόμα πράγματα που δεν υποστήριξα, όπως ότι δήθεν οι Έλληνες σπουδαστές είναι βήτα διαλογής, δεν θα το σχολιάσω καν. Σίγουρα όμως τα συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης κρατών όπως η Γερμανία και η Γαλλία είναι σαφώς καλύτερα από το ελληνικό. Για ρώτα πόσες φορές μπορείς να δώσεις μάθημα εκεί και πόσα χρόνια μπορείς να είσαι γραμμένος σε σχολή χωρίς να την τελειώνεις.greo
αυτό ήταν το πρόβλημα; Το ότι αποκάλεσα την Παπαρήγα 'βουλευτή'; Η αρχηγός λοιπόν του τρίτου κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου ηγείται ενός πολιτικού σχηματισμού που δρα εντός του εκπαιδευτικού συστήματος από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Μεγαλύτερη κομματικοποίηση ήδη από το γυμνάσιο δεν μπορεί να υπάρξει. Τα έφηβα κνιτάκια με τα συντροφικά κονσερβοποιημένα τσιτάτα περνάνε στο Πανεπιστήμιο όπου και συνεχίζουν το ίδιο βιολί. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ! Αλλά όχι να μυξοκλαίνε επειδή η κάθε ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ κάνει τα ίδια.
Ξέρεις κάτι; Να μου λείπει το βύσσινο της πολιτικοποίησης των φοιτητών. Ο καθένας ξέρει τι είναι καλύτερο για τον ίδιο, δεν χρειάζεται να μαζικοποιείται ακολουθώντας τον Χ ή τον Ψ.charmak66
Δεν γνωρίζω τα 'βίτσια' του καθενός, αλλά γνωρίζω ότι ο καθένας έχει ανάγκες. Αν κάποιοι (και είναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοί οι κάποιοι) θέλουν να τελειώνουν με τη σχολή τους, κανείς δεν έχει δικαίωμα να τους εμποδίσει, ό,τι κι αν πιστεύει ή σκέφτεται. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
- Την ετυμολογια της αγγλικης λεξης idiot την ξερετε; Την τωρινη της σημασια; Ως ποτε στη νεο-ελληνικη πραγματικοτητα το κοντοφθαλμο μικρο-συμφερον συγκεκριμενων μοναδων θα προτασσεται του γενικοτερου κοινωνικου καλου;
Idiot εκ του 'ιδιώτης'. Παράδειγμα που αυτός για να δώσει ένα μάθημα αγνοεί τους γύρω του...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
skye
Δεν θέλω να πεθάνει καμιά αγελάδα μου αρέσει το γάλα βλέπεις...
Δεν θέλω όμως και ιδιωτικά Πανεπιστήμια και δεν τα θέλω γιατί κανείς δεν θα μου εγγυηθεί στο μέλλον οτι και στο Δημόσιο θα πληρώνεις δίδακτρα προκειμένου να γίνει ανταγωνιστικό με το ιδιωτικό γιατί το κράτος δεν θα το χρηματοδοτεί επαρκώς.Καλα εκτος απ'το γεγονος οτι ειναι τελειως ακυρο αυτο που λες, και με αν και αμα δε μιλαμε για επιχειρηματα, δε θεωρω λαθος καποιοι να πληρωνουν καποια -πολυ λιγα διδακτρα. και σε αλλες χωρες γινεται αυτο σε κρατικα πανεπιστημια και μη, και εχουν ανωτερα πανεπιστημια των ελληνικων. επισης, αν βγαζεις καλους βαθμους/περνας μαθηματα κλπ στα μειωνουν, παιρνεις υποτροφιες κλπ.
Δεν θέλω ιδιωτικό γιατί πιστεύω οτι έχουμε αρκετά Δημόσια Πανεπιστήμια εξαιρετικής ποιότητας σπουδών ( manosk για τράβα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού να μιλήσεις με καθηγητές να σου πούνε τι σκέφτονται για το επίπεδο των φοιτητών απο την Ελλάδα )
αστειευεσαι φανταζομαι.. μαλλον δε διαβασες τιποτα απ'αυτα που εγραψα στο προηγουμενο ποστ μου, σχετικα με τον ανταγωνισμο, το που περναει ο καθενας και κατα ποσο τον ενδιαφερει η σχολη, τη δυσκολια αυτης κτλ.
αλλα εκτος αυτου.. ποια ποιοτητα ρε; πλακα μου κανεις; ποιοτητα ειναι που πας σε εργαστηριο και μοιραζεσαι ενα πισι με 4 ατομα, δεν υπαρχει εξοπλισμος,ποιοτητα ειναι τα κομματικα συμφεροντα, οι καταληψεις, που ειναι ακριβως η ποιοτητα;;; ΟΕΟ;; αυτο το ξεφραγο αμπελι που θελουμε να λεμε δωρεαν παιδεια; παρτε το χαμπαρι ρεεεεεεε. εχει αποτυχει. ο μαρξ πεθανε, ο σταλιν το ιδιο, και εγω τωρα τελευταια νιωθω λιγο αδυναμος..
καπιταλισμο δε θελατε; ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΡΕ ΚΑΘΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ; ΦΑΤΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ. ΑΥΤΟ ειναι ο καπιταλισμος, οποιος εχει λεφτα κανει ο,τι γουσταρει, δεν εχεις φραγκα μαγκα; ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.
οσο για το τι αποψη εχουν οι ξενοι καθηγητες για τους ελληνες φοιτητες και το επιπεδο τους; Ασ'το καλυτερα, δε θελω να σε πληγωσω..
που να δεις γενικα τι αποψη εχουν για τους ελληνες.και θεωρώ οτι όποιος θέλει να πετύχει κάτι οφείλει να παλέψει γι αυτό. Εγώ δεν πέρασα την πρώτη χρονιά στην σχολή της επιλογής μου και ξανάδωσα 9 μαθήματα για να περάσω εκεί που ήθελα.
ωραια λογικη ρε.. δηλαδη επειδη δεν ειχες εσυ την ευκαιρια για κατι καλυτερο, δεν πρεπει να την εχει ουτε και καποιος αλλος.. εγω μαγκα μου τελειωσα αμερικανικο σχολειο, και δεν ειχα καν το δικαιωμα εισαγωγης στο ελληνικο πανεπιστημιο. και ακουμπησα λεφτα στην Ιταλικη οικονομια, που θα μπορουσαν να ειχαν μεινει στην Ελλαδα, μονο αυτο ξερω.
και τοσα ατομα που δεν καταφεραν να περασουν σε κατι που τους αρεσει, περνανε σε κατι αδιαφορο και γινονται επαγγελματιες του κωλου..
μπραβο, ωραιος τροπος σκεψης.. ή φευγουν εξω..Σοβαρά πιστεύεις οτι κάποιος θα επενδύσει ένα κάρο λεφτά για να κάνει μια Ιατρική ή ένα Πολυτεχνείο? Με τι κέρδος από μια τεράστια επένδυση? Αφού το κέρδος του σύμφωνα με το υπουργείο θα πηγαίνει σε έρευνα υποχρεωτικά ( άλλο πάλι τούτο εμ ιδιώτης εμ τον υποχρεώνεις να κάνει το χρήμα του οτι θες εσύ ). Πάλι δλδ οι σχολές που έχουν ζήτηση θα μείνουν στην απέξω και πάλι θα φεύγουν έξω οι φοιτητές γιατί το τρίπτυχο Γιατρός-Δικηγόρος-Μηχανικός που ονειρεύεται ο Έλληνας γονιός δεν θα ικανοποιείται. Μόνο Νομικές γιατί δεν χρείαζονται μεγάλες επενδύσεις βλέπω από τις λεγόμενες δημοφιλείς σχολές.
πιστευω πως ηδη εχουν επενδυσει. χιλιαδες κολλεγια. να μην πω για το εξωτερικο..
Τέλος δεν θέλω ιδιωτικό γιατί δεν γουστάρω η παιδεία να γίνεται εμπόρευμα προς πώληση σαν να είναι πατάτα σε λαϊκή.
original... δηλαδη να υποθεσω οι ΗΠΑ ας πουμε, που εχουν ιδιωτικα πανεπιστημια και τα πρωτα στις λιστες παγκοσμιως, πουλανε την εκπαιδευση σαν πατατες... μη λεμε τρελες ρε συ. Πες απλα δε γουσταρω ιδιωτικα γιατι φοβαμαι τον ανταγωνισμο, πιστευω οτι θα'ναι καλυτερα απ'τα δημοσια και το πτυχιο μου δε θα αξιζει οσο αυτα.. πες αυτο, να σε καταλαβω. αλλα μη λεμε πιπες. αν θελουν τα δημοσια ας συμβιβαστουν.
στο σχολειο δε σε πειραζει που υπαρχουν ιδιωτικα;
γιατι δεν κανεις και γι'αυτα μια κινητοποιηση;
ιδιο ειναι το 1ο Περαματος με το Αμερικανικο Κολλεγιο;Άλλωστε οι Έλληνες φοιτητές του εξωτερικού φοιτούν σε Κρατικά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, τα αμερικάνικα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και πάντως ελέγχονται αυστηρά και χρηματοδουνταί σε μεγάλο βαθμό και από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση δλδ από ένα κράτος που δουλεύει σε αντίθεση με το δικό μας χάος του παράθυρου και της λαμογιάς.
- ποιος σου ειπε οτι εξω δε γινονται λαμογιες; απλα ο κοσμος ενδιαφερεται να προοδευσει, σε αντιθεση με μας που απλα δε θελουμε να γινει καλυτερος ο διπλανος μας και δεν κοιταμε τον εαυτο μας. και αυτο ξεκιναει ηδη απ'το σχολειο, οταν σε βαζουν να ανταγωνιστεις τον καθενα για τις πανελληνιες.
- οι ελληνες του εξωτερικου φοιτουν και σε κρατικα, και σε ιδιωτικα. και σε μερικα απ'αυτα, ακομα και απο τα κρατικα, πληρωνουν σε πολλες περιπτωσεις. Αλλα πως γινεται ρε γαμωτο τα τοπ πανεπιστημια να ειναι ξενα.. δε μπορω να καταλαβω...
- τα αμερικανικα πανεπιστημια δεν ξερω ποιανου παπα ευαγγελιο ειναι.
εχοντας ομως δει πως ειναι τα αμερικανικα πανεπιστημια απο κοντα επειδη ζουσα στην αμερικη, και εχοντας δει και τα ελληνικα (και σου μιλαω τωρα για καποια ελληνικα που θεωρουνται και κορυφαια, οχι πιπες..) μπορω απλα να πω οτι η διαφορα ειναι χαωδης, και οποιος τα εχει δει και δεν ειναι κολλημενος το βλεπει, και ξερει και το γιατι.
αυτα.
τα υπολοιπα αιτηματα οπως ειδες τα στηριζω.
ειμαι υπερ του ν'αγωνιζεσαι για να κανεις τα πραγματα καλυτερα, και πιστευω οτι το νομοσχεδιο στο μεγαλυτερο του μερος ειναι μια μαλακια και μιση.
το μονο που δε σχολιασα, και θα το κανω οταν μαθω ακριβως, ειναι οι managers. τι σκατα θα κανουν δεν εχω καταλαβει.
θα παιζουν οπως στο uefa manager;λεμε κ καμια μαλακια να περασει η ωρα..
-
Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο skye, και συμφωνώ για τα ιδιωτικά και τις επιλογές που σου δίνουν (τώρα, γιατί πρέπει ντε και καλά να σπουδάσει ακόμη κι αυτός που βγάζει μέσο όρο 10/20 στο Λύκειο, είναι θέμα προς συζήτηση).
Το πρόβλημα είναι πως κατά πάσα πιθανότητα τα ΙΕΚ θα βαπτιστούν εν μια νυχτί πανεπιστήμια- δυστυχώς. Μέχρι να δούμε σοβαρά ιδρύματα θα περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, κι εδώ που τα λέμε, γιατί να μπει κάποιος στον κόπο να χτίσει ένα τέτοιο ακαδημαϊκό οικοδόμημα, τη στιγμή που ο Έλληνας διψάει για ένα, όποιο, πτυχίο;
Ως προς τα ξένα πανεπιστήμια, μη ξεχνάμε πως είναι άπειρα (τι πάει να πει αγγλικό πανεπιστήμιο, είναι το ίδιο πράγμα το 1ο με το 100ο;).
Φυσικά, μια ισχυρή οικονομία μπορεί να υποστηρίξει και να διαθέσει σαφώς περισσότερα χρήματα και πόρους για έρευνα- αλλά έχω την εντύπωση πως, με εξαιρέσεις, σε ορισμένους τομείς η δουλειά που γίνεται στην Ελλάδα και το επίπεδο των Ελλήνων φοιτητών (τουλάχιστον σε επίπεδο μεταπτυχιακού) είναι αξιόλογο, και δυσανάλογα αξιοπρεπές σε σχέση με τη διαθεσιμότητα των πόρων.
Σίγουρα υπάρχουν αναρίθμητα προβλήματα, αλλά από την τριβή μου με τον χώρο βλέπω πως η οργάνωση είναι αυτή που μας λείπει κι όχι το επίπεδο της δουλειάς. Για αυτό θεωρώ ως ένα βαθμό ασόβαρες τις διαμαρτυρίες (ως προς το που εστιάζουν)- άλλωστε για πολλούς συνιστούν συλλογή σκυλοκομματικών credits.
-
Σωστος. Δε διαφωνω. Εγω δεν ειπα να ανοιξει ο καθενας μια σχολη και να την ονομασει πανεπιστημιο, προς θεου..
και εχεις απολυτο δικιο που λες οτι το προβλημα εχει να κανει με την οργανωση, την τσαπατσουλια.
αλλα αποψη μου ειναι οτι το προβλημα ξεκιναει ηδη απο το σχολειο, και τις πανελληνιες.. καποια στιγμη δεν πρεπει να εκσυγχρονιστουμε σ'αυτο το θεμα;
ο καθενας θα πρεπει να κανει αυτο που του αρεσει, και οχι να περναει σε μια σχολη απλα για να περασει και να'χει ενα χαρτι. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ο καθενας θα πρεπει να κανει αυτο που του αρεσει, και οχι να περναει σε μια σχολη απλα για να περασει και να'χει ενα χαρτι.Ναι αλλά ο Έλληνας μπαμπάς και μαμά θέλουν να κάνουν το παιδί τους επιστήμονα
-
Για να δούμε ανταπόκριση από τους ελληνάρες φοιτητές που διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο και μια κατά τ'αλλα ήπια φοιτητική ζωή, θυσιάζοντας το φοιτητικό τους εξάμηνο, πως θα αντιδράσουν… εδώ student από αγγλία, μελλοντικός αποτυχών του δικατσα(για να χαρούν και κάποιοι) η όπως αλλιώς λέγεται τώρα πια, μετά από τόσα δικαστήρια που του έχει επιβάλει η ευρωπαϊκή ένωση, για την παράνομη αντιμετώπιση του ως προς την αναγνώριση πτυχίων από ανώτατες σχολες εξωτερικού. Αλήθεια ρε παιδιά που είναι τα αιτήματα σας oεo?
Μετά από τι brainstorming αποφασίσατε να κλείσετε τα πανεπιστήμια με δημοκρατικό πάντα ύφος και καθόλου χουντικό βεβαίως βεβαίως!?
Ποιο είναι το effect σε αυτή τη κίνηση σας? Ναι κλείνουμε πανεπιστήμια, δρόμους, κάνουμε reserve και το απέναντι καφενείο για να μη καθόμαστε βρε αδερφέ στο πανεπιστήμιο μας και να τη βγάζουμε ξεροσφύρι… και περιμένουμε να φοβηθεί ο x,y κακός λύκος πολιτικός να υποχωρήσει και να αφήσει τα 1.300.133 γουρουνάκια να βγούν και πάλι στον ήλιο να παίξουν ανέμελα… ?
Τα περισσότερα από τα παρακάτω βασίζονται σε καθαρό management, καιρός ήταν…
Πάμε λοιπόν:- Διαγραφή Φοιτητών μετά τα N επί 1.5 χρόνια
Ναι, λογικότατο, αν κάποιος δεν είναι συνειδητοποιημένος και δε το παίρνει απόφαση πως το κωλόχαρτο βαρέθηκε να τον περιμένει ας φάει και μια πόρτα στο πανεπιστήμιο! ίσως συμμορφωθεί. γενικά κάποιοι που θέλουν να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα με βάση αυτό πλέον μπορούν.
άρα έχουμε N επί 1,5 χρονια δηλαδή a strategic planning based on moving average.
• Θέλετε να αλλάξετε κάτι? Αλλάξτε αυτό ζητήστε να γίνετε διαγραφή χρησιμοποιώντας τη λογική που ακολουθεί το weighted moving average, έτσι τuχων προβλήματα οικονομικά, οικογενειακά κλπ αντιμετωπίζονται κατάλληλα.
• Θέλετε να το πετύχετε? Μη κλείνεις το πανεπιστήμιο και τους δρόμους εγωκεντρικέ ελληνάρα πήγαινε και κανε μια καθιστική διαμαρτυρία έξω από το αρμόδιο υπουργείο, θες να ακουστείς? Κάτσε δέκα μέρες έξω από το υπουργείο και πατα και μια απεργία πεινας για να τονίσεις την σημαντικότητα τις διαμαρτυρίας σου. Με αυτό το τρόπο λοιπόν έχεις τη προσοχή τους, τη προσοχή των ΜΜΕ και όλης της ελλάδας που σε υποστηρίζει για την σοβαρή στάση που κρατάς… ΑΝ λοιπόν σας καιγόταν καρφί και ήσασταν συνειδητοποιημένοι σε αυτά που ζητάτε, το είχατε πάρει σοβαρά το θέμα δηλαδή θα είχατε ήδη φτάσει κάπου, χωρίς να ταλαιπωρείται αθώους πολίτες.- Περιορισμός της εξέτασης σε 1 μάθημα έως 4 φορές
πολύ ορθόν!!! πρέπει κάποτε να τελειώσετε! παραπονιέσε για την ισότητα που πάνε να σας ρίξουν αναγνωρίζοντας τους φοιτητές του εξωτερικού, θες να δικαιωθείς? Δείξε ότι το αξίζεις… δεiξε ότι μπορείς να 'ανταπεξελθεις'. Γιατί δηλαδή οι φοιτητές Γαλλίας, Aγγλίας Iταλίας που σκίζονται και αν χάσουν έστω και ένα μάθημα σε ένα έτος να πρέπει να κάνουν repeat και όχι και σεις? Να ξεσηκωθούμε και μεις λοιπόν εναντίον σας? ωραία λογική...Να απαιτήσουμε να δίνετε 2 φορες όπως και εμείς και να σας αφήνουν στο ίδιο έτος όπως κάνουν με εμάς… ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΏΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΊΣΟΥΝ!! I’M COOL WITH THAT! Φίλτατε pasxos συμφωνείς? Εγώ είμαι μέσα! pasxo εσύ είσαι σε καναπέ η πολυθρόνα που κριτικάρεις χωρίς να έχεις ζήσει τις σπουδές έξω?? για να αναγνωριστούν λοιπόν φοιτητές τις αγγλίας με bachelor σε μηχανολογία χρειάζονται 4 χρονια σπουδών εδώ. δηλαδή 3 bachelor + 1 master = 4 χρονια. συν το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να αναγνωριστείς,και εξετάσεις. AΡΑ περίπου 5 XPONIA! σε κάλυψα?
Γενικά προς όλους όσους είναι κατά αυτής της μεταρρύθμισης ένα έχω να πω…όταν δε σέβεσαι δε νιώθεις… όταν δε ξέρεις λες πολλά. και αν έχεις γνωρίσει μονο μια χωρα δεν είσαι σε θέση να εκφέρεις γνώμη για καμια. η μεταρρύθμιση που προτείνουν είναι τυπική αγγλική νοοτροπία. μπαίνεις στη σχολη, και αν έχεις τα προσόντα βγες ρε mate!
- Εισαγωγή manager στα Πανεπιστήμια
καλύτερα δε γίνετε!!! Απλά!! σκεφτήκατε ποια είναι τα καθήκοντα ενός manager και πως μπορεί να σας βοηθήσει????ίσως και να είναι και ότι καλύτερο για σας!
τέλος Ιδιωτικα Πανεπιστημια? ευκαιρία κάποιοι να σπουδάσουν αυτό που θέλουν! ο έλληνας γονιός έχει δεν έχει πασχίζει για το καλύτερο του παιδιού του.γιατί όχι λοιπόν?
φιλικά student από εξωτερικό= περνάμε καλά εδώ= όλα εύκολα και γελοία= θα έρθουμε να σας κλέψουμε τις δουλειές.
φoβού τον μετανάστη!!!!**Ps1. δεν αναφέρομαι σε όλους τους φοιτητές παρα μόνο στους αιωνιους highlander... όσοι δεν είναι αυτό που περιέγραψα στα άνωθι απλά δε θα παρεξηγηθούν σωστά? thanks for reading
Ps2 οι άγγλοι είναι οι μεγαλύτεροι ρατσιστές πάνω σε αυτοί τη γη και εμείς τους τα ακουμπάμε επειδή αναγκαζόμαστε. τέλος **
- Διαγραφή Φοιτητών μετά τα N επί 1.5 χρόνια
-
στο 1. διαφωνω.
στο 2. διαφωνω επισηςστο 2 διαφωνω γιατι μπορει να σου τυχουν 1002 στραβες και να μην περασεις 4 φορες, να μην αναφερω κολληματα καθηγητων, προσωπικα, βαση παραταξης κλπ.
επισης στα περισσοτερα πανεπιστημια του εξωτερικου δε διαγραφεσαι αν αποτυχεις 2 φορες οπως λες ( που ηδη προβληματα βαση παραταξης δεν υφιστανται), το πολυ πολυ να χασεις κανα semester/χρονια, ή να σε βαλουν σε 'καραντινα' μεχρι να βελτιωσεις τις επιδοσεις σουστο 1.. εχεις ιδεα ποσα ατομα πασχιζουν να τα καταφερουν δουλεια κ σπουδες ταυτοχρονα; ή τί στραβες μπορει να σου κατσουν; ή στην τελικη, ο καθενας μπορει να γουσταρει να σπουδαζει για 17 χρονια.. ας τον επιβαρυνουν απλα με καποιο χρηματικο ποσο, οχι ομως διαγραφη. ελεος.
επειδη εσενα, εμενα και τον καθε εσενα κ εμενα ειχαν γκαφρα οι γονεις σου και σε στειλανε στο υκ να σπουδασεις, δε σημαινει οτι ο καθενας μπορει..κατα τ'αλλα ενταξει.. δε μπορω να πω οτι διαφωνω απολυτα..
αν κ μου κανει εντυπωση για πρωτο ποστ κ τα λες κ λιγο εγκαθετα..
αυτα. -
amemiya,
Σπουδαζεις στο εξωτερικο για 2 λογους1)απετυχες να μπεις σε ελληνικο πανεπιστημιο
ή
2)δεν αντεχεις με την κατασταση εδω και πηγες εξω που ειναι καλυτερα
αν ειναι το 1) --> οταν τα καταφερεις να μπεις εδω, πες και πως θες να ειναι τα πραγματα
αν ειναι το 2) --> κατσε στο ομορφο πανεπιστημιακι σου , τελειωσε το και βρες δουλεια.
-
@ skye
Στο πρώτο γιατί διαφωνείς? Είναι λάθος να διώχνουν όσους δεν έχουν κάποια δικαιολογία για το fail που κάνανε? Συγγνώμη ίσως και εγώ να μη τα γράφω καθαρά. Αυτό υποστήριξα απλά αντί να τους διώχνουν τελείως να πέσουν σε διαπραγματεύσεις που να επιτρέπουν reconsidering των special cases. Ναι ξέρω και εγώ δουλεύω βοηθάει βλέπεις..Στο 2 πάλι γιατί? Μάλλον δε τα διάβασες καλά! Είπα ότι μετά από δυο αποτυχίες κανεις repeat. Μετά από τέσσερις δηλαδή δυο χρονια σε διώχνουν. E δε νομίζω ότι είναι και λίγο αυτό!! Εδώ έχει και fees και τις παναγιας τα ματια από έξοδα
και ναι M@λακκιά που με στείλανε έξω από τα 17 μου.
Και sorry αν ήμουν εγκάθετη αλλα βαρέθηκα να ακούω για εμάς τους ‘’έξω’’ που ερχόμαστε και παίρνουμε τις δουλειές κάποιον! Έλεος πια.
@ FlowerPower
Σπουδάζω έξω για δυο λόγους σωστά πρώτον ήμουν σε αμερικανικο, δεύτερον δεν έχει automotive στην ελλάδα καλο μου παιδί.Δε σκοπεύω να γυρίσω καλά είμαι εδώ κανένας δε θα με κατηγορήσει πως του πήρα τη δουλειά
-
Ο χρήστης amemiya έγραψε:
@ skye
Στο πρώτο γιατί διαφωνείς? Είναι λάθος να διώχνουν όσους δεν έχουν κάποια δικαιολογία για το fail που κάνανε? Συγγνώμη ίσως και εγώ να μη τα γράφω καθαρά. Αυτό υποστήριξα απλά αντί να τους διώχνουν τελείως να πέσουν σε διαπραγματεύσεις που να επιτρέπουν reconsidering των special cases. Ναι ξέρω και εγώ δουλεύω βοηθάει βλέπεις..Στο 2 πάλι γιατί? Μάλλον δε τα διάβασες καλά! Είπα ότι μετά από δυο αποτυχίες κανεις repeat. Μετά από τέσσερις δηλαδή δυο χρονια σε διώχνουν. E δε νομίζω ότι είναι και λίγο αυτό!! Εδώ έχει και fees και τις παναγιας τα ματια από έξοδα
και ναι M@λακκιά που με στείλανε έξω από τα 17 μου.
Και sorry αν ήμουν εγκάθετη αλλα βαρέθηκα να ακούω για εμάς τους ‘’έξω’’ που ερχόμαστε και παίρνουμε τις δουλειές κάποιον! Έλεος πια.
@ FlowerPower
Σπουδάζω έξω για δυο λόγους σωστά πρώτον ήμουν σε αμερικανικο, δεύτερον δεν έχει automotive στην ελλάδα καλο μου παιδί.Δε σκοπεύω να γυρίσω καλά είμαι εδώ κανένας δε θα με κατηγορήσει πως του πήρα τη δουλειά
απλα δεν πιστευω οτι πρεπει να εχει καποιος λογο για το ποσο καιρο θα σπουδαζεις/ ποσα μαθηματα θα παιρνεις, εκτος απο το ιδιο το πανεπιστημιο.
πιστευω οτι η καθε σχολη θα επρεπε να οριζει μονη της αυτα τα πραγματα, και πως θα δουλευει το χρονοδιαγραμμα αυτο με τους φοιτητες.
το να λες 'αν δεν τελειωσεις σε τοσο καιρο, παρε πουλο' μου φαινεται απολυτο.
στο 2 παλι ρε συ.. πιστευω το καθε πανεπιστημιο πρεπει να τα οριζει αυτα. πρεπει σιγουρα να υπαρχει καποιος συμβουλος για τον καθε μαθητη οπως εξω, αυτο πιστευω. αλλα η αποτυχια, ακομα και 4,10,100 φορες, δεν πρεπει να σημαινει οτι στερεισαι μια ευκαιρια.
δεν ειναι καθολου μαλακια να πας εξω.
ουτε ειναι και μαλακια να μεινεις Ελλαδα.
αναλογα τι θες, τι προοπτικες εχεις και τι μπορεις να κανεις.
εγω δεν εχω μετανιωσει για τιποτα, ουτε που σπουδασα εξω, ουτε που εζησα εξω ( οχι οτι ειχα και αλλη επιλογη)..
αλλα ουτε μετανιωνω που ειμαι τωρα Ελλαδα και περναω υπεροχα.
αναλογα τη φαση..ΥΓ σε αμερικανικο σχολειο στην ελλαδα πηγες ή usa;
-
Φυσικά και θα έπρεπε να ορίζει το χρονικό διάστημα που μπορείς να φοιτήσεις το ίδιο το πανεπιστήμιο. αλλα από τη στιγμή που δεν τίθεται τέτοιο θέμα αν θέλουν να καλυτερέψουν κάτι ας κάνουν διαπραγματεύσεις πάνω στο προτεινόμενο. (συζήτηση κάνω flower )
Δεν είναι απόλυτο αυτό που λέω αν κάποιος δεν μπορεί να περάσει το μάθημα με τέσσερις φορες τότε είναι άξιος της τύχης του. Και τονίζω ξανά ότι αυτό αν δεν υπάρχουν προβλήματα με τη συγκεκριμένη περίπτωση.
Σωστό και το ότι πρέπει να υπάρχει προσωπικός σύμβουλος. Καμια αντίρρηση. Λογικά αν γίνει μια αρχή θα φτάσουν και εκεί.
Δεν είναι m@λακκιά να πας έξω απλά μεγαλώνεις πιο γρήγορα, μαθαίνεις αλλιώς και όλα αυτά μακριά από την οικογένεια σου. Ούτε εγώ μετανιώνω λοιπόν απλά στερούμε πολλά που οι φοιτητές τις ελλάδας έχουν δεδομένα.
Ps. Στην ελλάδα
-
Συγγνώμη ρε παιδιά πως την είδατε? Σπουδές κάνετε? Κανεις δεν σας παρακαλάει για να πάρετε πτυχίο? Μήπως θέλετε το κράτος να προβλέψει και να δώσει και σύνταξη στον καθένα φοιτητή που μένει μετά το 7ο, όγδοο , x έτος?
Μπράβο περάσατε τα 10 χρονια πανεπιστημιου.....δώρο μια τσιχλόφουσκα!!!
Ας σοβαρευτούμε λίγο....
Ναι αναγνωρίζω πως χρειάζεται σε αρκετούς να δουλεύουν για να ανταποκριθούν στα έξοδα τον φοιτητικών χρόνων. Αλλα δεν είστε οι μονοι....
Και οι φοιτητές του εξωτερικού αναγκάζονται αναγκάζονται να δουλεύουν ώστε να βοηθήσουν την οικογένεια τους....
Και όμως αυτοί καταφέρνουν και τελειώνουν στα χρονια τους οι έστω με ένα χρόνο καθυστέρηση.....πως γίνετε αυτό?
Για να σε δω ελληνάρα που εσύ επειδή δουλεύεις χρειάζεσαι 10 χρονια σπουδών για να τελειώσεις....Πως θα σύγκρινες τον ευατό σου τώρα? Τον λαμπρό επιστήμονα που τελείωσες σε 10 χρονια με έναν του εξωτερικού που τελειωσε σε λιγότερα από τα μισά σου χρονια και, πιστεύω, με περισσότερες δυσκολίες? (Γιατί κακά τα ψέματα....όταν είσαι στο εξωτερικό από τα 17-18 σου μονος σου είναι πιο δύσκολα, δεν έχεις την μανούλα σου διπλα σου: 'Μάνα έλα μου τελειωσε η οδοντόπαστα!')
Όπως και να το κάνουμε είμαστε έλληνες.....ας το παραδεχτούμε μας αρέσει η εύκολη λύση.....Ποιος μαλάκας θα καθίσει να διαβάσει για να περάσει το πανεπιστήμιο σωστά?ΠΡΟΣΟΧΉ: Δεν αναφέρομαι σε όλους τους φοιτητές....προς θεού υπάρχουν και αξιόλογα άτομα!!!
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα