-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μερικές φορές, αυτές οι σιωπηρές πλειοψηφίες (οι υπόλοιποι επιβάτες στην συγκεκριμένη περίπτωση) γίνονται μάρτυρες σε κάποιες από τις μεγαλύτερες αδικίες και δεν κάνουν τίποτα για να τις σταματήσουν.
Εγώ λέω ντροπή μας που δεν βρέθηκε ένας Έλληνας να την βάλει στην θέση της.
Ε τι να περιμένεις από την σύγχρονη κοινωνία των αμνών: δεν βρέθηκε κάποιος να της πει να προσέχει τι λέει, και αν εκείνη συνέχιζε να της έριχνε και κανένα ανάλογο επίθετο.
Εδώ πας σε τράπεζες και ταχυδρομεία και βλέπεις έγκυους ή μανάδες με το βρέφος στην αγκαλιά να περιμένουν την σειρά τους και να μην βρίσκεται κάποιος να καταλάβει τη θέση τους(το μωρό να γκρινιάζει και αυτές να καταρρέουν απ'το βάρος του μωρού) και τότε είναι που ανεβαίνει επικίνδυνα η αδρεναλίνη μέσα σου και φωνάζεις: 'για κάντε στην μπάντα να περάσει η κυρία με το μωρό'(και αλοίμονο αν με στραβοκοιτάξει και κανείς)***.
ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ.
Επεξεργασία
***Εντάξει, πρώτα θα το πω πιο ευγενικά 'ανοίξτε να περάσει η κυρία με το μωρό', αλλά παρακαλώ για γαϊδούρια ΔΕΝ θα πωΤο ίδιο γίνεται και με κάτι παππούδες και γιαγιάδες που είναι ερείπια και έτοιμοι να καταρρεύσουν(πρέπει να τους βρίσκεται μια θέση, ρε παιδιά).
-
Να πώ κι εγώ την άποψή μου εστω κι αν ξέρω οτι ισως εξοργίσει κάποιους.
Δηλώνω λοιπόν οτι για μένα το να ειναι κάποιος Έλληνας ή Βούλγαρος ή Ιταλός κ.λ.π. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ.
Ειναι λές και δεν έχουμε αρκετά προβλήματα ήδη ως ανθρωπότητα και πρέπει να βρίσκουμε κι αλλα για να μαλώνουμε και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας!
Επειδή λοιπόν πάνω απο όλα ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ όντως για μένα θα ειναι πρόοδος πραγματική έννοιες όπως 'εθνικισμός' κ.λ.π. να εκλείψουν.
Προσέξτε, δεν αναφέρομαι στην εγκατάληψη της κληρονομιάς μας. Το αντίθετο μάλιστα.
Απλά δεν αντέχω πλέον να ακούω 'οι Έλληνες έχουν αγνότερο αίμα απο τους άλλους', η περι των αρχαίων κατορθωμάτων μας ή για το πόσο, εξαιτίας της όντως μεγάλης ιστορικής κληρονομιάς μας, ειμαστε ανώτεροι των άλλων 'βάρβαρων' ξένων. Δε λέω, καλή η ιστορία, αλλα μην κολλάμε μόνο στο παρελθόν... Ας βλέπουμε και τα τωρινά μας χάλια.
Και φυσικά θέλω να πιστεύω πως κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος θα νιώθει υπερήφανος αν έλθει ενας ξένος στη χώρα του, λάβει την παιδεία της και αριστεύσει σ' αυτήν.
Ελληνισμος και Εθνικισμος