-
Ξεκιναμε με το οχημα και παλι:
Το HYMER απο ολες τις μεριες:
Πανω
Αριστερα
Δεξια (στο πασχαλινο τραπεζι ειναι αυτη)
Στον αρκτικο κυκλο
Με φοντο το σημαδι του αρκτικου κυκλου
Η ζημια
Φωτο απο τη σοφίτα
Το πλατος της σοφιτας
Το σαλονι και η καμπινα
-
Μερικες απο Νορβηγια ΜΕΧΡΙ τον αρκτικο κυκλο:
- Στον Ε16 κοντα στο Οσλο
- Μολις παρκαραμε για τη 2η διανυκτερευση στο χωριο ονοματι Fagsnes
- Ορεινη λιμνη σε πλατω πριν το Μπεργκεν
- Παγετωνας
- Η θεση του πασχαλινου τραπεζιου! Να μην εχουμε ενα αρνι ρε γαμωτο!
- Λιμνη κοντα στο αγαπημενο Τροντχάιμ
- Ανεβαινοντας βόρεια
- Λιγα μετρα πριν τον αρκτικο κυκλο
- Στον Ε16 κοντα στο Οσλο
-
Συνεχεια αλλη φορα
-
Πωωωω! Ζαλίστηκα!
Τι χάλια μέρη είναι αυτά;
-
greo
Υπήρχαν μέρη που είχατε σταμπάρει από πριν ή που σας είπαν οι ντόπιοι και θα θέλατε να δείτε αλλά σας 'εμπόδισε' ο συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου;;
-
Αντε καλώς γύρισες greo!
Χαίρομαι που περασες ωραία με την παρέα σου, του χρόνου εγω ετοιμάζω το 3ο roadtrip μου για Σκωτία με το Μιατά μου Είναι αρρώστια μιλάμε το roadtripping, όπου σε βγάλει ο δρόμος. Βιώνεις και βλέπεις τόσα διαφορά πράματα, απο απιστευτα σκηνικά, εμπειρίες, γνωριμία με άλλους λαούς, γενικώς ανοίγει το μυαλό σου! Προσωπικά τελευταία ετσι κάνω τις διακοπές μου και το λατρεύω!Έπρεπε να με ρωτήσεις 2-3 πράματα να σου πω να πας να δείς στην Φινλάνδια, γιατί όντως ο Ε75 είναι 'αμερικάνικος' δρόμος, μια φορά κόντεψα να σκοτωθω με ψιλοπήρε ο ύπνος! Έχασες καταπληκτικά κάστρα, ένα μάλιστα απο την πόλη μου Hameenlinna που περνάει ο Ε75 δίπλα και το άλλο πιο ανατολικά κοντά στην Ρωσία. Έχασες και εκεί αρκετα ωραία πράματα, τα οποία όμως με κάμπερ δεν γίνονται
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά οι Βόρειοι πρέπει ήταν πολύ πιο ωραίοι και φιλικοί τύποι απο τους Νότιους (όπως και στην Ελλάδα άλλωστε).
Για τα κορίτσια για δεν μας είπες: της Νορβηγίας παίρνουν gold metal, έτσι? -
Έχασες και εκεί αρκετα ωραία πράματα, τα οποία όμως με κάμπερ δεν γίνονται
sokos μεσημερακι-απογευμα που θα ανεβασω κι αλλες φωτο εχω και μια που θα κανει πολλους να αρρωστησουν
ΤRAV oχι. Ισως το Ηυμερακι ενοιωσε λιγο στριμωγμενο σε κατι επαρχιακους, αλλα πηγε οπου ειχα προγραμματισει. Το μονο που ηταν προβλημα ηταν το μηκος του, γιατι ανεβαζε πολυ το κοστος στα παρα πολλα φερι, ετσι αναγκαστηκα να μπω ενδοτερα για να μου μεινει τιποτα στην τσεπη.
Ο γυναικες; Χρυσο θα εδινα στις Δανεζες. Οι Νορβηγιδες ειχαν αυτο το απομακρο που εμενα δε μου κανει. Ευχαριστη εκπληξη οι Φινλανδες. Αν και οι πλειοψηφια ηταν χοντρες και μετριες προς το ασχημο, οι ωραιες ηταν παρα πολυ ωραιες λογω του συνδυασμου βορειο με ασιατικο. Της μοδας παντως το μελαχροινο, πιο πολλες ξανθιες εχει η Τσιμισκη
Εdit: Περι Ε75. Το φανταστηκα sokos (αληθεια τα ξενοδοχεια που εχει σε καθε γωνια δικα σου ειναι; ) αλλα αν διαβασες το οδοιπορικο δεν υπηρχε χρονος. Προτεραιοτητα ηταν η Νορβηγια. Την αλλη φορα σε περιπου 5 χρονια, που θα ειναι μηνα Ιουλιο.
-
πολυ ωραια, και σ' ανωτερα
-
H φωτο που σας ελεγα:
Χιλιες ροδιες στον παγο
-
Αντε και του χρόνου από το Βλαδιβοστόκ greo
(τελείωσαν οι φωτο;)
-
Για 2008 τον κοβω τον Υπερσιβηρικο Ταξιδιαρη. Σε 15 λεπτα ερχεται ενα σετακι ακομα με περιοχες βορειως του αρκτικου και το Νορντκαπ.
-
Απο τον αρκτικο κυκλο μεχρι το Νορντκαπ, εχουμε και λεμε:
Στο σημειο του αρκτικου κυκλου (παντα γουσταρα μεγαλα οχηματα σε ερημιες)
Λιγο βορειοτερα (εδω πλυναμε τα πιατα μας )
Μερικες ψαροβαρκες και ενα νησακι μεσα σε φιορδ, δινουν αλλη διασταση στις λεξεις ηρεμια, ομορφια και ευτυχια
Ενα τετοιο σπιτακι διπλα στη λιμνη θα το θελα
Οι πιο παρατηρητικοι μπορειτε να δειτε οτι εχω ανοιχτο και το παραθυρο!
Πλησιαζοντας το Νορντκαπ, το τοπιο και ο καιρος αγριευουν
Και να τι βλεπει οποιος φτασει στο τελος
Ειχε λιγο χιονι στο Νορντκαπ (σουπεξ παντως)
Αποψη του νησιου Μageroya
Μεχρι τοσο σκοτεινιασε, μια ωρα αργοτερα αρχισε να φεγγει
-
Οι τελευταίες φωτο.!!!
Ζημιάαααααααααααα
-
σούπερ
Eιδικά τα χιονισμένα βουνά δίπλα στην θάλασσα είναι το κάτι άλλο!
Είμαι σίγουρος οτι θα υπήρξε κόσμος που θα σου είπε οτι είσαι παλαβός να πάς μέχρι εκεί, αλλα ξέρεις οτι έφτασες μέχρι ένα άκρο, πέτυχες ένα στόχο, έβαλες και άλλες φωτογραφίες στον σκληρό σου δίσκο.Respect geo!
p.s να θυμηθώ να σου βάλω μια φώτο με τα ξενοδοχεία μου αλλα και πολυκαταστήματα
-
βλέπεις τις φώτο και κάνεις ησυχία για να ακούσεις τον αέρα
φανταστικές greo
να είσαι καλά να μας στείλεις και άλλες να είμαστε καλά να πάμε και εμείς κάποια φορά -
Γειά σας,
Με λίγα λόγια 'greo' είσαι καταπληκτικός !!
Σου εύχομαι πάντα τέτοια .
Οι φωτογραφίες υπέροχες, σε ταξιδεύουν σε μέρη μακρυνά και ...πλάθουν όνειρα !!
Έλειπα για 4ήμερο στο Πήλιο και μόλις γύρισα ...έτρεξα να διαβάσω και να δώ την συνέχεια.
Το HYMER με έβαλε σε σκέψεις ...
Το καλοκαίρι ετοιμάζομαι (με το ρυμουλκούμενο) για Βαρκελώνη και θα αρχίσω να ψάχνω.
Νάσαι καλά και σ΄ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.Φιλικά
Μάξιμος
-
Και για να ολοκληρωσω τα καλα λογια για την εταιρια που νοικιασα το camper, πηρα 530 ευρω επιστροφη για τον προφυλακτηρα.
Δηλαδη μου χρεωσαν αντικατασταση και τοποθετηση του πισω προφυλακτηρα 450 ευρω (τα υπολοιπα τραπεζικα εξοδα) τιμη αντιπροσωπειας. Και ολα αυτα 'καλη τη πιστη' εχοντας απο μενα λεφτα cash χωρις να εχω καμια εγγυηση για το πως θα κοστολογησουν τη ζημια.Δεν ξερω αν ειναι ο κανονας αυτος για Γερμανια (πιθανοτατα ειναι), αλλα στην Ελλαδα θα μου επεστρεφαν 100 ευρω μονο και μονο για να μην εχω να λεω.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Αντε καλώς γύρισες greo!
Χαίρομαι που περασες ωραία με την παρέα σου, του χρόνου εγω ετοιμάζω το 3ο roadtrip μου για Σκωτία με το Μιατά μου Είναι αρρώστια μιλάμε το roadtripping, όπου σε βγάλει ο δρόμος. Βιώνεις και βλέπεις τόσα διαφορά πράματα, απο απιστευτα σκηνικά, εμπειρίες, γνωριμία με άλλους λαούς, γενικώς ανοίγει το μυαλό σου! Προσωπικά τελευταία ετσι κάνω τις διακοπές μου και το λατρεύω!Έπρεπε να με ρωτήσεις 2-3 πράματα να σου πω να πας να δείς στην Φινλάνδια, γιατί όντως ο Ε75 είναι 'αμερικάνικος' δρόμος, μια φορά κόντεψα να σκοτωθω με ψιλοπήρε ο ύπνος! Έχασες καταπληκτικά κάστρα, ένα μάλιστα απο την πόλη μου Hameenlinna που περνάει ο Ε75 δίπλα και το άλλο πιο ανατολικά κοντά στην Ρωσία. Έχασες και εκεί αρκετα ωραία πράματα, τα οποία όμως με κάμπερ δεν γίνονται
Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά οι Βόρειοι πρέπει ήταν πολύ πιο ωραίοι και φιλικοί τύποι απο τους Νότιους (όπως και στην Ελλάδα άλλωστε).
Για τα κορίτσια για δεν μας είπες: της Νορβηγίας παίρνουν gold metal, έτσι?Και γιατί δεν γράφεις τις εντυπώσεις σου απο τα προηγούμενα 2 roadtrip ?
Είχα αρχίσει να απελπίζομαι ότι δεν υπάρχουν πια τέτοιοι ταξιδιώτες!!!! -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Αντε καλώς γύρισες greo!
Για τα κορίτσια για δεν μας είπες: της Νορβηγίας παίρνουν gold metal, έτσι?Και γιατί δεν γράφεις τις εντυπώσεις σου απο τα προηγούμενα 2 roadtrip ?
Είχα αρχίσει να απελπίζομαι ότι δεν υπάρχουν πια τέτοιοι ταξιδιώτες!!!!
Ετοιμάζομαι να δημοσιεύσω τις εντυπώσεις μου απο ταξείδι σε Βουλγαρία Ρουμανία Τουρκία (3 σε 1) -
θα το διαβάσει κανείς?
Κατεβατό ολόκληρό πρέπει να γράψω! Για να πάρετε μια ιδέα δείτε εδώ:
http://www.mx5.gr/forum/viewtopic.php?t=2670
Camper για Nordkap - Επιστροφη, εντυπωσεις ΦΩΤΟ