-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Που να το ήξεραν, ότι είχαν....προγιαγιά ελληνίδα
Μεγαλύτερη ζημιά από τις... προγιαγιάδες κάναν οι νταλικιέρηδες παππούδες που καναν στασεις στη Γιουγκοσλαβία στο δρόμο για τη Βόρεια Ευρώπη.
Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως αν κάποιος από τους 'γκουρού' (Αποστόλη, Asimov; ) έβγαζε καμια λίστα με τα 'Ελληνικά' ονόματα των 'εξώγαμων'
π.χ. Νεστέροβιτς-Μακρής
Μπορεί να βρούμε και κανέναν συγγενή
Χρήστο , αυτά είναι σχετικά πρόσφατα, εγώ αρχίζω και γερνάω και δεν τα θυμάμαι καλά (αυτά που είναι πρόσφατα). Ο 'Asimov' είναι και νεότερος ξέρει και πιο πολλά, αν δε βαριέται μπορεί και να βρει μερικά πράματα.
Εγώ αν θες να σου πω τι πουλαγε ο Κορωναίος στο μαγαζί του, πολύ ευχαρίστως Αφού να φανταστείς ούτε το 'ελληνικό όνομα' του Στογιάκοβιτς δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή@φίλε 'tsoukas77' κι εγώ μαζί σου. Και οι 'ελληνοαμερικάνοι' πρόσφεραν πολλά (Γιατζόγλου , Μελίνι, Καλλιγκάρις, Μάλαχ, Στεργάκος, Βίδας...και είναι μεγάλος ο κατάλογος) και οι '-ιτς'.
Σε ότι αφορά την εθνική ...δεν ξέρω..νομίζω ότι την πήγαν πίσω, αυτή την εντύπωση έχω. -
Εγώ εκτός από τις σχολικές ομάδες έχω παίξει στον Σπόρτινγκ και για λίγο στην ΑΕΚ. Μετά αφού τα παράτησα από τις ομάδες, παίζω με φίλους στα γνωστά ανοικτά γηπεδάκια
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Που να το ήξεραν, ότι είχαν....προγιαγιά ελληνίδα
Μεγαλύτερη ζημιά από τις... προγιαγιάδες κάναν οι νταλικιέρηδες παππούδες που καναν στασεις στη Γιουγκοσλαβία στο δρόμο για τη Βόρεια Ευρώπη.
Θα ήταν ενδιαφέρον πάντως αν κάποιος από τους 'γκουρού' (Αποστόλη, Asimov; ) έβγαζε καμια λίστα με τα 'Ελληνικά' ονόματα των 'εξώγαμων'
π.χ. Νεστέροβιτς-Μακρής
Μπορεί να βρούμε και κανέναν συγγενή
Χρήστο , αυτά είναι σχετικά πρόσφατα, εγώ αρχίζω και γερνάω και δεν τα θυμάμαι καλά (αυτά που είναι πρόσφατα). Ο 'Asimov' είναι και νεότερος ξέρει και πιο πολλά, αν δε βαριέται μπορεί και να βρει μερικά πράματα.
Εγώ αν θες να σου πω τι πουλαγε ο Κορωναίος στο μαγαζί του, πολύ ευχαρίστως Αφού να φανταστείς ούτε το 'ελληνικό όνομα' του Στογιάκοβιτς δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή@φίλε 'tsoukas77' κι εγώ μαζί σου. Και οι 'ελληνοαμερικάνοι' πρόσφεραν πολλά (Γιατζόγλου , Μελίνι, Καλλιγκάρις, Μάλαχ, Στεργάκος, Βίδας...και είναι μεγάλος ο κατάλογος) και οι '-ιτς'.
Σε ότι αφορά την εθνική ...δεν ξέρω..νομίζω ότι την πήγαν πίσω, αυτή την εντύπωση έχω.Με φωναξε κανεις; ... παρτε (στα γρηγορα γιατι εχουμε και δουλεια!) μερικα τρανταχτα:
Στογιακοβιτς-Κινης
Τομιτς-Γιαννακοπουλος
Ταρλατς-Κωνσταντινιδης
Γκουροβιτς-Μαλατρας
Σαβρασενκο-Αμανατιδης
Γιοβανοβιτς(play maker του Αρη)-Καραγεωργιουκαι ενα κορυφαιο και σιγουρα το πιο... αντιπροσωπευτικο:
Κουουσμα-ΜαγουλαςΟ καταλογος δεν τελειωνει εδω, ειναι μερικα που θυμηθηκα προχειρως. Αν εχω χρονο καμια μερα θα κανω... αφιερωμα!
Οσον αφορα την κουβεντα για το αν ευνοουν η οχι οι ξενοι την εθνικη θα επαναλαβω το ρηθεν υπο των αρχαιων ημων προγονων 'παν μετρον αριστον'. 2-3 ξενοι σε καθε ομαδα σιγουρα αυξανουν το ενδιαφερον και φερνουν τις νεες εξελιξεις παγκοσμιως στην χωρα μας. Αλλα 6+ ξενοι στην Α1 και 2+ στην Α2 (κοινοτικοι που ειναι μπολικοι φετος) δημιουργουν ΜΟΝΟ προβληματα...
ΥΓ Θυμηθηκα αλλο ενα κορυφαιο! Λακισεβιτς(επαιξε Νηαρ Ηστ και για λιγο ΑΕΚ)-Βρυωνης
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΥΓ Θυμηθηκα αλλο ενα κορυφαιο! Λακισεβιτς(επαιξε Νηαρ Ηστ και για λιγο ΑΕΚ)-Βρυωνης
Mα αυτόν τον κάναν... Τούρκο!
-
Συνεχιζω με τις ερωτησεις:
Ερωτηση 2: Τι ομαδα εισαστε στο NBA και γιατι???
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Συνεχιζω με τις ερωτησεις:Ερωτηση 2: Τι ομαδα εισαστε στο NBA και γιατι???
L.A. Lakers. Oταν πρωτοείδα NBA μεσουρανούσε ο Μάτζικ με την παρέα του (Τζαμπάρ, Γουόρθι (με τα γυαλιά) και σία)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Εγώ αν θες να σου πω τι πουλαγε ο Κορωναίος στο μαγαζί του, πολύ ευχαρίστωςΜαζί με τον άλλο τον Έλληνα...... τον Κέφαλο στην 'τρύπα' στην Χρυσοσπηλεωτίσσης
-
Σελτικς. Παντα μου την εσπαγε η γκλαμουρια του LA, γουσταρα και με χιλια τον Λαρι, οποτε...
-
L.A. Lakers. Oταν πρωτοείδα NBA μεσουρανούσε ο Μάτζικ με την παρέα του (Τζαμπάρ, Γουόρθι (με τα γυαλιά) και σία)
Ακριβώς τα ίδια και με εμένα αλλά εγώ πέτυχα και την περίοδο που ήταν μόνο ο τζαμπάρ.
-
Εγω περα απο μια συμπαθεια στους Lakers εξαιτιας Ματζικ κυριως,ημουν UTAH JAZZ
John Stockton,Carl Malone, που τους συμπληρωναν παντοτε καλοι παικτες οπως Jeff Malone,Hornacek,Bryon Rassel κ.α.
Πολυ σταθερη ομαδα,παντοτε στα play off,αλλα ειχε την ατυχια να πεσει πανω στους Bulls 2 φορες στους τελικους(του μισητου Jordan )....
Της αξιζε ενας τιτλος παντως... [/img]
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Εγώ αν θες να σου πω τι πουλαγε ο Κορωναίος στο μαγαζί του, πολύ ευχαρίστως
Μαζί με τον άλλο τον Έλληνα...... τον Κέφαλο στην 'τρύπα' στην Χρυσοσπηλεωτίσσης
Κοντεψε να με κλειδώσει έξω από το σπίτι ο 'γέρος' μου, σε μια φάση. Ο μισός μισθό του πήγαινε σε ...Converse
Portland Treil Blazers λόγω του μακαρίτη του Ντράζεν. Από τότε μου'μεινε. Αλλά δε βλέπω να κάνουμε τίποτα στα επόμενα 346 χρόνια. Πολύ μετριότητα.
Πιο πριν Minessota Timberwolves, λόγω...φύσης
-
Ρίχνω μια ιδέα για προβληματισμό επι τεχνικών θεμάτων..... λόγω 'επαγγέλματος'...
Με αφορμή το επιθετικό σύστημα της εθνικής με την Ρωσία,τι λέτε για εκείνο το 'figure 8' που ξέθαψε ο coach......?????
To είχα ξεχάσει,όπως και ο Μπαμπκωφ,φαντάζομαι.Βέβαια για ροκάνισμα χρόνου καλό ήταν και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα,αλλά μάλλον δεν θα μάθαινα στα παιδιά για επιθετικό όπλο......ουτέ καν σαν άσκηση....
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Εγώ εκτός από τις σχολικές ομάδες έχω παίξει στον Σπόρτινγκ και για λίγο στην ΑΕΚ. Μετά αφού τα παράτησα από τις ομάδες, παίζω με φίλους στα γνωστά ανοικτά γηπεδάκιαΕπαιζα στην ΑΕΚ, παμπαιδες, παιδες και λίγο στο εφηβικό με προπονητή τον Σιταρά τότε (έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια από τότε). Επαιζε και ο Παπανικολάου για λίγο μαζί μας -τελικά κατέληξε και 2 η 3 εκκατομύρια δραχμές παραπάνω στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό του Σούλη, τον πολύ καλό Σπόρτιγκ, τον Πειραϊκό τον κορυφαίο Ιωνικό ΝΦ...
Κορυφαία εμπειρία η προπόνηση με παίκτες την ανδρικής ομάδας (τότε έπαιζαν Παταβούκας, Γαλακτερός, Κατσικάρης και ένας πολύ καλός ψηλός μαύρος (2.10) που τον έλεγαν Τζόρνταν!) -
Ο χρήστης kamarian έγραψε:
Εγώ εκτός από τις σχολικές ομάδες έχω παίξει στον Σπόρτινγκ και για λίγο στην ΑΕΚ. Μετά αφού τα παράτησα από τις ομάδες, παίζω με φίλους στα γνωστά ανοικτά γηπεδάκια
Επαιζα στην ΑΕΚ, παμπαιδες, παιδες και λίγο στο εφηβικό με προπονητή τον Σιταρά τότε (έχουν περάσει περίπου 15 χρόνια από τότε). Επαιζε και ο Παπανικολάου για λίγο μαζί μας -τελικά κατέληξε και 2 η 3 εκκατομύρια δραχμές παραπάνω στον Ολυμπιακό. Θυμάμαι αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό του Σούλη, τον πολύ καλό Σπόρτιγκ, τον Πειραϊκό τον κορυφαίο Ιωνικό ΝΦ...
Κορυφαία εμπειρία η προπόνηση με παίκτες την ανδρικής ομάδας (τότε έπαιζαν Παταβούκας, Γαλακτερός, Κατσικάρης και ένας πολύ καλός ψηλός μαύρος (2.10) που τον έλεγαν Τζόρνταν!)Ναι για τον Παπανικολάου το είχα ακούσει. Εγώ έπαιζα στους παίδες και στις 2 ομάδες. Εφηβικό δεν πρόλαβα, καθώς ένα ραγισμένο χέρι(το οποίο με άφησε εκτός 3 μήνες) σε συνδυασμό με το ότι άρχιζαν τα δύσκολα σχολικά χρόνια τα παράτησα από τις ομάδες. Τώρα θα προσπαθήσω να αχοληθώ με την πανεπιστημιακή ομάδα αν δω και έχει ενδιαφέρον.
Για τον Ιωνικό Ν.Φ πολύ κρίμα που ξέπεσε, καθώς πάρα πολλά παιδιά πάνε στις ακαδημίες του και βλέπουν ομάδα να παραπέει.Όσο για το NBA, δεν μου πολυαρέσει καθώς είναι πολύ χαβαλετζίδικο και ο ρόλος του προπονητή μερικές φορές είναι δακοσμιτικός. Θέαμα δεν είναι μόνο να σπας την μπασκέτα αλλά και μία πετυχημένη άμυνα ή ένα σύστημα στην επίθεση. Χίλιες φορές ευρωλίγκα δηλαδή.
-
Έπαιζα κι εγώ μπάσκετ κάπου στο 1997-1998 για 2 χρόνια στον Αχιλλέα Κα.ί.μακλίου, πρέπει να ήμουν 10-11 χρονών, playmaker! Μάλιστα, η ομάδα των ανδρών τότε πήγε τελικό και στο τσακ χάσαμε(στον αγώνα που έλειπε ο αμερικάνος μας )!
Τότε είμουν τόσο πορωμένος που έμενα με τον ξάδερφο μου ξύπνιοι μέχρι τις 3-4 τα ξημερώματα για να δούμε τον Τζόρνταν και την παρέα του(Μπουλς στο ΝΒΑ τότε, τώρα δεν ασχολούμαι) ! Το γιατί σταμάτησα νομίζω κάτι έγινε και έλειψα λίγο καιρό και επειδή είναι ποδοσφαιροφιλική η Κύπρος(το μπάσκετ εδώ δεν έχει προκοπή) μεταμορφώθηκα.Υ.Γ. Έτυχε μια φορά να διψάω τόσο πολύ να πάω στην προπόνηση να παίξω μπάσκετ, που πήγα με τις παντόφλες!!!
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
Ρίχνω μια ιδέα για προβληματισμό επι τεχνικών θεμάτων..... λόγω 'επαγγέλματος'...Με αφορμή το επιθετικό σύστημα της εθνικής με την Ρωσία,τι λέτε για εκείνο το 'figure 8' που ξέθαψε ο coach......?????
To είχα ξεχάσει,όπως και ο Μπαμπκωφ,φαντάζομαι.Βέβαια για ροκάνισμα χρόνου καλό ήταν και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα,αλλά μάλλον δεν θα μάθαινα στα παιδιά για επιθετικό όπλο......ουτέ καν σαν άσκηση....
Πω πω θα πάθουμε καμια ...κατάθλιψη, με τα χρόνια που γυρνάμε πίσω. Ηταν το πρώτο σύστημά μας στο Γυμνάσιο, παραμυθιαζόμαστε ότι και καλά παίζουμε σύστημα στους μαθητικούς αγώνες. Το είχαμε ξεσηκώσει από τον Στηβ (Στηβ Στηβ τα μπούτια σου) , που εκτός από το 'figure8' έκανε και κάτι άλλα θεατρινίστικα. Μερικοί στο ζέσταμα φορούσαν και τη φόρμα ανάποδα, το μέσα έξω. Ηταν σε πιο προχωρημένη κατάσταση αυτοί:lol:
Που το θυμήθηκες!!
Βεβαια μετά δεν το 'ξανασυντάντησα' πουθεναΑντίθετα, το 'give and go' το μονό και διπλό 'stuck' το 'αντίθετο σκριν' τα κάναμε κατά 'κόρον' αργότερα σαν τα πρώτα βασικά συστήματα που έπρεπε να 'εμπεδώσουμε' στην ομάδα. Κάθε προπονητής μας ξεκίναγε από αυτά. Είχαμε μπουχτίσει:lol:
Μαζί με αυτά τα πρώτα μας συστήματα, εμπλουτίσαμε και το λεξιλόγιό μας σε απίθανα μπινελίκια. Ηταν πραγματικά μοναδική εμπειρία να έχεις προπονητή τον Τάκη τον Πετρόπουλο (καλή του ώρα ). Αλλοι λυποθυμούσαν , άλλοι ξέρναγαν...σκηνές απίθανες -
Μου κάνει εντύπωση που το χρησιμοποίησαν εχθές στον αγώνα με την Ρωσία....... Τώρα ή είναι πισωγύρισμα ή κόλπο για να κοιμούνται οι αντίπαλοι.
Αυτά που ανέφερες είναι εξαιρετικά χρήσιμα για αρχή για τα μικρά να μάθουν να κινούνται μέσα στο γήπεδο.Αν δεν μάθουν να κινούνται χωρίς την μπάλλα απο μικρά ..................μεγάλοι ξέχασέ το.
-
Θυμαμαι τις μεγαλες μαχες στα τουρνουα '3 on 3' που διοργανώνονταν παλαιοτερα στην πολη..
Ερωτηση 2: Τι ομαδα εισαστε στο NBA και γιατι???Houston Rockets λογω ενος δωρου-καπελακι της ομάδας
-
Ερωτηση 2: Τι ομαδα εισαστε στο NBA και γιατι???Boston Celtics το γιατί βρίσκεται στην οροφή του σταδίου τους.
-
μία από τα ίδια
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Eκ βαθέων...........