-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ξεχασες να γραψεις οτι ο μασενμπεργκ δεν ηταν και τοσο ασχετος τελικα οπως εδειξε η μετεπειτα καριερα του οπως και ο ρομπερτς ηταν καλος pro στο nba...καμια σχεση με τον ψιλοτελειωμενο πρεσλι και τον κορνιλιο...
Ο Μασενμπεργκ ηταν αιτια χρονιου γελιου στους θιασωτες του ΝΒΑ Στους Κλιπερς εκανε καριερα ( ; ) βρε αδερφε! Anyway, ας πουμε πως ο νεαρος Μασενμπεργκ ηταν καλύτερη περίπτωση από τον (οντως, τελειωμένο από το ΝΒΑ) Πρεσλι. Γενικα ομως η Μπανταλόνα σαν ομαδα και σαν μοναδες ηταν πολύ καλύτερη και με πιο γεματο ροστερ. Ο Ρομπερτς δεν ηταν ο γνωστος μας Τζονι αλλά ο... Φρεντ, ενας πρωην καλουτσικος λευκος F/C, ρολιστας και τελειωμενος μπασκετικα και λόγω ηλικιας (34) την περιοδο εκεινη. Επαιζε από την ακρη του πάγκου στο Μιλγουοκι σε μια από τις χειροτερες ομαδες της εποχης. Περασε και δεν ακουμπησε. Δε νομιζω να τον θυμαται κι ο πιο φανατικος φίλος της Μπαρτσελόνα.....
ο μασενμπεργκ αιτια γελιου? ο παο ηταν που προσπαθουσε να τον φερει πριν γινει εξπανσιον ντραφτ απο τους τοροντο ραπτορς και δε μπορουσε....
ο πρεσλι ηταν γενικα τελειωμενος εκεινη την εποχη απλως ηταν καλυτερος σε αποδοση απο τον μιστερ κορνιλιους τομπσον και μεγαλυτερο ονομα στην ευρωπη χωρις ομως να κανει διαφορα...
και ομως ο φρεντ ρομπερτς εκεινη την εποχη ηταν γνωστος παγκιτης στο nba...ετσι οπως τα γραφεις, μαλλον εκ των υστερων κρινεις...τη δευτερα πριν το φ4, ολοι περιμεναν ποιος απο τους δυο δικους μας θα παει στο τελικο για να αντιμετωπισει τη μπαρτσα...φυσικα, τα προγνωστικα σπανε παντα οταν κανεις δε περιμενει τιποτα απο σενα και τα χερια ειναι ελαφρα...και στο ξαναλεω οτι η μπανταλονα αν θυμασαι καλα ουτε στο ισπανικο πρωταθλημα τα πηγε καλα, ποσο μαλλον στο ευρωπαικο πρωταθλημα...
εκει μαλλον θα θα πρεπει να πουμε ενα μπραβο στον ζελκο και στον Θεο τον ιδιο που πηρε η χουβεντουτ το πρωταθλημα...υγ. τζονι ροτζερς ηταν ο παικτης του παο και του οσφπ, οχι τζονι ρομπερτς αν εννοεις εκεινον..
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
γιαννη στο φαιναλ 4 υπαρχουν 4 ομαδες ως γνωστον...η ελληνικη νοοτροπια λεει οτι επειδη φτασαμε ως εκει εξπρες και υπηρχε ελληνικος ημιτελικος, ο αντιπαλος στον τελικο, οπου ολοι περιμεναν τη μπαρτσα, θα καθοταν να χασει για να μαστε εμεις ευχαριστημενοι...η αμερικανικη νοοτροπια θα ελεγε 'so fucking what?'...για να φτασουν αυτες οι ομαδες ως εκει σημαινει οτι κατι κανουν καλα...επειδη ο παο ειχε το βολκοφ και το γκαλη και ο οσφπ πασπαλ και ταρπλει πηραμε ψηλα τον αμανε και ειδαμε τι εγινε...ο χορντι και η παρεα του μας φτιαξανε μια χαρα...
οταν πηγαμε εμεις στο φαιναλ 4 της αθηνας το 93, το σκαουτινγκ ελεγε κουκοτς και τινγκλ κυριοι κινδυνοι...και φαγαμε 6 τριποντα απο τον ιακοπινι, 1 απο τον ραγκατσι στο τελος και ο ρουσκονι καταπιε το φασουλα...και δε παιζαμε και ασχημα, απλως δεν ειχαμε παγκο...
και μετα ηρθε η λιμοζ και τους τσακισε ολους...οταν ειναι φαιναλ 4, τα 2 παιχνιδια θελουν την ιδια σοβαροτητα με οποιον και να παιζεις...εκπτωσεις εκει δε γινονται...
Δεν διαφωνούμε για την ελληνική νοοτροπία,όντως υπήρχε
Γενικά δεν νομίζω πάντως ότι ο Ολυμπιακός υποτίμησε την Μπανταλόνα ούτε ότι εφησύχασε μετά τη νίκη του επι του Παο.Άλλωστε ΚΑΙ τότε τη διαφορά την έκαναν οι ξένοι παίκτες και δεν πιστεύω ότι οι ξένοι επηρεάστηκαν από τον ελληνικό εμφύλιο.
Κάτι η παρουσία του Ιωαννίδη και όλη αυτή η μαλακοφιλολογια που αναπτυσσόταν τότε για γούρια και εμμονές του κλπ ,κάτι ο Ζάρκο-δεν θα πάρεις κύπελλο ποτε-Πασπαλιε και το ψυχολογικό του πατατρακ από το σημείο του πέναλτυ,κάτι ο κ@λος του Κορνέλιους που φαίνεται να φάρδυνε επικίνδυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα..όλα αυτά έπαιξαν τον ρόλο τους για να χασει ο γαύρος.
Και τον επόμενο μάλιστα χρόνο,δεν νομίζω ότι ο ολυμπιακός είχε καμία τύχη απέναντι στη Ρεαλ των Σαμπόνις,Τζόνυ-πάρε το όπλο σου-Αρλάουσκας και Ζέλικο-Γκαστόνε για τους κακεντρεχείς -Ομπράντοβιτς . Επομένως δεν πιστεύω και για τις δύο χρονιές ότι αυτό που κατά κύριο λόγο έφταιξε ήταν η λανθασμένη ελληνική νοοτροπία,όπως την περιέγραψες και η οποία πράγματι υπήρχε!Τον πρώτο χρόνο ο γαύρος έβγαλε τα ματάκια του και τον δεύτερο η ανωτερότητα της Ρεάλ ήταν τέτοια που τα τριποντάκια του πολύ Έντι δεν μπορούσαν να την ανατρέψουν.Τώρα όσο αναφορά το 1993 εγώ το θεωρώ ως ένα από τα πιο ''τρελλά'' φάιναλ φορ που έχω δει.. φυσικά και ο ΠΑΟΚ δεν είχε το ειδικό βάρος που είχαν οι Παναθηναικος,Ολυμπιακός τις επόμενες χρονιές πέρα από το πλεονέκτημα ότι το φάιναλ φορ διεξαγόταν στην Ελλάδα.
Έτσι είναι όμως,το μπάσκετ παρά τα σκάουτινγκ,τα συμβόλαια,τους οπαδούς κλπ παραμένει παιχνίδι και σ'ενα παιχνίδι μπορούν και καλό είναι να συμβαίνουν τα πάντα -
ο μασενμπεργκ αιτια γελιου? ο παο ηταν που προσπαθουσε να τον φερει πριν γινει εξπανσιον ντραφτ απο τους τοροντο ραπτορς και δε μπορουσε....
ο πρεσλι ηταν γενικα τελειωμενος εκεινη την εποχη απλως ηταν καλυτερος σε αποδοση απο τον μιστερ κορνιλιους τομπσον και μεγαλυτερο ονομα στην ευρωπη χωρις ομως να κανει διαφορα...
και ομως ο φρεντ ρομπερτς εκεινη την εποχη ηταν γνωστος παγκιτης στο nba...ετσι οπως τα γραφεις, μαλλον εκ των υστερων κρινεις...τη δευτερα πριν το φ4, ολοι περιμεναν ποιος απο τους δυο δικους μας θα παει στο τελικο για να αντιμετωπισει τη μπαρτσα...φυσικα, τα προγνωστικα σπανε παντα οταν κανεις δε περιμενει τιποτα απο σενα και τα χερια ειναι ελαφρα...και στο ξαναλεω οτι η μπανταλονα αν θυμασαι καλα ουτε στο ισπανικο πρωταθλημα τα πηγε καλα, ποσο μαλλον στο ευρωπαικο πρωταθλημα...
εκει μαλλον θα θα πρεπει να πουμε ενα μπραβο στον ζελκο και στον Θεο τον ιδιο που πηρε η χουβεντουτ το πρωταθλημα...Αν θυμαμαι καλά, προσπαθησε να τον φερει πριν τον Σαλεϊ Αυτό δε σημαινει βεβαια οτι ηταν παικταρας Εξπανσιον ντραφτ γινονται συνηθως διαφοροι ανεπιθυμητοι γυρολόγοι, δεν ειναι παρασημο αυτο.
Δεν κρινω, πάντως, ουτε εκ των υστερων, ουτε εκ των προτερων. Το ροστερ των 2 ομαδων συγκρινω... Η Μπανταλόνα εκεινη την εποχη ηταν σαφως ανωτερη με βαση αυτό. Για τον Ρομπερτς που λες δεν περιμενα το FF για να τον κρινω, ολη εκεινη τη χρονια ηταν μια μετριοτητα και γι' αυτο στο τελος πηρε ποδι. Ο Τομσον κυριαρχουσε χρονια στην ACB πριν απ' αυτον. Ψαξε αν θες τα στατιστικα του από την ACB...
Απορω, πάντως, που περιμενατε (οσοι περιμενατε) τη Μπαρτσελόνα! Εγω εβαζα και στοίχημα! Με τον Ρενεσες η αποτυχια ηταν προδιαγεγραμμενη ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κι ας επαιζε κι ο Τζορνταν Κατι σαν τον Ιωαννιδη! Κι επειδη η κουβεντα ξεκινησε από τον Ομπραντοβιτς... Ηταν δυνατο να μην κερδισει ενα τουρνουα με αντιπάλους τον Ιωαννίδη (γνωστο το πρόβλημα... ), τον Πολίτη και τον Ρενεσες; Εκκλησια εκλεβε, ειδικα μετα τα οσα συνεβησαν στον ημιτελικο.... Τωρα πια άλλαξε το μπασκετ και οι καλοι προπονητες πολλαπλασιαστηκαν. Δεν ειναι ευκολο να κανει τα κόλπα του.
Το πρωταθλημα τοτε το πηρε η Ρεαλ, ομως τη διαφορα την εκανε ο Σαμπονις. Σε γενικες γραμμες ειχε χειροτερη ομαδα.
Τα παραπάνω τα εγραψα για τον greo που θελει να παρομοιάσει την τοτε Μπανταλόνα με Μαρούσι -
και ομως οι παικτες επηρεαζονται απο αυτα που λεγονται τριγυρω, ειδικα εκεινη την εποχη που η ελλαδα πρωτοπερπατουσε σε εκεινη τη διοργανωση...
ο πασπαλ μεχρι εκεινο το βραδυ ηταν απο τους πιο ευστοχους παικτες σε ελευθερες βολες, ακομα νομιζω κραταει το ελληνικο ρεκορ του...στο φ4 της σαραγοσα υπηρχε μονο ο σαμπονις....τιποτα αλλο δε τον σταματουσε τοτε...μου ειχε κανει πολυ εντυπωση που δε μας ειχε σκισει μεσα στο παλε..
το 93 ο παοκ επαιζε ως το φ4 ενα απο τα καλυτερα μπασκετ της ιστοριας του και ολοι περιμεναν τελικο παοκ ρεαλ που τελικα ηταν ο μικρος τελικος!δυστυχως δεν ειχαμε λυσεις απο τον παγκο πλην μπουντουρη και ο τσεκος φροντισε να στουκαρει με το αυτοκινητο...ουτε οι 10.000 που κατεβηκαν σταθηκαν αρκετοι...η λιμοζ εκανε το καθηκον της με το παραπανω...
-
asimov αν θυμαμαι καλα το καλοκαιρι τον ηθελε ο παο και αυτος ζητουσε κοντα στο 1,5 εκατ. δολλαρια..μαλλον αδικεις ενα pf που γυρισε στο nba απο την ευρωπη σε μια εποχη που αυτο δε συνεβαινε και τοσο ευκολα...και δε ξαναγυρισε στην ευρωπη, οποτε σιγουρα δεν ηταν μαπα και για γελια...
για τον κορνιλιο θυμαμαι οτι ειχε γενικα καλα νουμερα στην acb αλλα ηδη ηταν σε πτωση εκεινη την εποχη και σιγουρα δε θα θυμασαι το επομενο του συμβολαιο... ουδεμια σχεση με τους ξενους των υπολοιπων ομαδων και
σαν ονομα με τον πρεσλι και σαν αξια τοτε με τον μαικ σμιθ...εκεινη η μπανταλονα ηταν κλασσικο πυροτεχνημα πσκ....ναναι καλα οι 3 περιφερειακοι και ο φεραν μαρτινεθ με το αστειο στυλ του...δεν ειναι τυχαιο οτι βυθιστηκε γενικα μετα...
μαρουσι? κοντα εισαι στη παρομοιωση...
-
asimov αν θυμαμαι καλα το καλοκαιρι τον ηθελε ο παο και αυτος ζητουσε κοντα στο 1,5 εκατ. δολλαρια..μαλλον αδικεις ενα pf που γυρισε στο nba απο την ευρωπη σε μια εποχη που αυτο δε συνεβαινε και τοσο ευκολα...και δε ξαναγυρισε στην ευρωπη, οποτε σιγουρα δεν ηταν μαπα και για γελια...
για τον κορνιλιο θυμαμαι οτι ειχε γενικα καλα νουμερα στην acb αλλα ηδη ηταν σε πτωση εκεινη την εποχη και σιγουρα δε θα θυμασαι το επομενο του συμβολαιο... ουδεμια σχεση με τους ξενους των υπολοιπων ομαδων και
σαν ονομα με τον πρεσλι και σαν αξια τοτε με τον μαικ σμιθ...εκεινη η μπανταλονα ηταν κλασσικο πυροτεχνημα πσκ....ναναι καλα οι 3 περιφερειακοι και ο φεραν μαρτινεθ με το αστειο στυλ του...δεν ειναι τυχαιο οτι βυθιστηκε γενικα μετα...
μαρουσι? κοντα εισαι στη παρομοιωση...
Ο Κορνιλιος ειχε την ιδια ηλικια με τον Ρομπερτς που λέγαμε και απείρως καλύτερα νούμερα. Ηταν μεν σε πτωση αλλά καναμε συγκεκριμενες συγκρίσεις.
Από τους ξενους που συζητησαμε (Μπανταλόνα, Μπαρτσελονα, Ρεαλ, Μπενετον) ΜΟΝΟ ο Σαμπόνις ξεχωριζε. Οι άλλοι ηταν πανω-κατω στα ιδια, απλά η Μπανταλόνα ειχε καλύτερους ντοπιους. Το οτι βυθιστηκε χρεωνεται και στον Ομπραντοβιτς που δεν διαχειριστηκε σωστα την επικρατηση στο FF, και για τον οποίον βασικα γινεται η κουβεντα! Δεν αμφισβητησα οτι οι ελληνικες ηταν καλύτερες, το ειπα από την αρχή, αλλά από τους άλλους... ο μονόφθαλμος
Ηταν μια εποχη, οχι πολύ μακρινη, που το ΝΒΑ (αρχισε και) ψαχνοταν για ψηλούς, ειδικα οι δευτεροκλασατες ομάδες. Επειδη τον Μασενμπεργκ τον ειδα συχνα από κοντα εχω αποψη για τις δυνατότητές του. Κι αν τον συγκρινω πχ με τον Νορις, τον προκάτοχό του, χαμογελώ... Τοτε πηγαν οι λογης-λογης Μασενμπεργκ και τωρα παιζει πενταδατος ο καθε δευτεροκλασατος Καμερουνεζος. Πίστεψέ με, τρυπες εκλεινε, οσο καιρό επαιζε και να σου πω την αλήθεια, ουτ' εγω θα αφηνα εγγυημενο συμβολαιο στην Αμερικη, για να 'ρθω για 200-300 χιλ. παραπάνω στη Μπανανια...
-
δε προκειται να μαλωσουμε για το μασενμπεργκ
μου θυμισες οντι νορις...
γενικα αν μου λεγες παρε ενα προπονητη αυτη τη στιγμη, δε ξερω ποιον θα θελα...δεν ειμαι πολυ ενθουσιασμενος απο το μπασκετ που παιζεται...
-
Αλλον προπονητη θα πάρεις αν θες να δεις καλό μπασκετ, άλλον αν θες μονο να κερδιζεις....
Παικτες σαν τον Νορις δεν περασαν πολλοί από τα ευρωπαϊκά γηπεδα....
-
μ'αρεσουν προπονητες που οι ομαδες τους εφαρμοζουν συγκεκριμενο στυλ...
ο μαλκοβιτς στη λιμοζ, ο καλαφατακης στους αμπελογκαρντενς κτλ κτλ...μ'αρεσει να ακουω οτι η ταδε ομαδα ειναι διασημη για αυτο το παιχνιδι που κανει...πχ ο παο τωρα πρεπει να γυρναει τη μπαλα στο 3ποντο ταχυτατα σε σχεση με αλλες ομαδες της ευρωλιγκα...
-
Παντελης Διαμαντοπουλος
''Ρε τον Ζελικο, που εβαλε ΚΑΙ χερι στους διαιτητες. Αλλα καλα τους εκανε, γιατι σε καποιες περιπτωσεις ειναι αμαρκαριστοι και δεν ......σουταρουν.'' -
Μεγαλη νικη του Αρη που κερδισε μεσα στη Λιόν. Αλλά με 8 ξενους, εκ των οποίων οι 5 (!!!) Αμερικανοι, δεν μπορω να σκεφτω τί ειδους προγραμματισμό κανουνε... και σε τί αποσκοπούν....
O tempora, o mores -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Επίσης, οσο κακομαθημενα κι αν ειναι τα Σερβοπαιδα, ο καλοκαιρινός χειρισμός εκ μέρους του ήταν τραγικός. 50-50 ήταν το φταίξιμο Αποστόλη.... Φυσικα, οταν εχεις τέτοιο προπονητη (με τα πολλά καλά και τα λίγα κακα) δε ρισκαρεις, τον θες όσο σε θέλει. Όμως δεν είναι πια ο βασιλιάς που ήτανε. Τον διαδεχτήκανε, κι αυτούς θα τους διαδεχτούν άλλοι κι ετσι η ιστορία μας θα εχει (πάντα) κι ενα ενδιαφέρον, βρε αδερφέ
Δεν είναι θέμα εάν είναι κακομαθημένοι. Γράφονταν απίστευτες ιστορίες. Όσοι δε ξενυχτούσαν με πουτάνες , ήταν μπεκρουλιασμένοι. Στα υπόλοιπα συμφωνώ αλλά όπως σου είπα αργούν ακόμα. Πες μου αν θες ποιος τον διαδέχθηκε.
Η αλήθεια ειναι πάντως ότι οι προπονητές εκ του αποτελέσματος κρινονται.
Πολύ σωστά!!
Απλά εχω την εντυπωση οτι ο Ομπραντοβιτς σιγα-σιγα (και νομοτελειακά, αν θες τη γνωμη μου) ξεπερνιέται.
Από ποιον ξεπερνιέται;; Από τις εξελίξεις στο χώρο;; Θεωρείς ότι ο Ομπράντοβιτς έχει μείνει πίσω στις εξελίξεις στο μπάσκετ;; Όχι βέβαια!!!
Δεν έχει κλείσει χρόνο από τότε που ο βάζελος πήγε Μόσχα, παίρνοντας κάτι αεροπλανικά «διπλά» Εχασε από μια καλύτερη ομάδα, αυτό δεν αμφισβητείται.
Ξεπερνιέται από συναδέλφους του;; Από ποιους;;Ισως και να επαναπαύτηκε στην κυριαρχία του, στη σιγουρη δουλειά του, στα λεφτά που παίρνει, στα τρόπαια που κατέκτησε, στο ότι τους εχει κερδισει όλους κι αυτό τον άφησε πίσω.
Χρήστο , με τα «ίσως» δε βγαζουμε άκρη. Ο Ομπράντοβιτς δουλευει και δουλεύει σα σκυλί.
**Πιο πίσω από τις φρεσκες ιδεες ενός Γιαννακη τελος πάντων... **
Φαντάζομαι να μην εννοείς φρέσκια ιδέα το “figure eight”. To παίζαμε στα διπλά όταν πήγαινα στην Ε’ Δημοτικού.
Εάν θυμάμαι καλά(εάν δε θυμάμαι ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη) είχες πει στο ποστ της Εθνικής, ότι είχε σημαντική βοήθεια από τον Κακιούση. Και μάλιστα σου είχε αντιτείνει ο greo ότι ο Κακιούσης είναι «ψιλομούφα» Εάν εννοείς ότι έχει φρέσκιες ιδέες τις οποίες μετουσιώνει σε πράξη στο Μαρούσι, ναι, είναι σωστό μέχρι ενός σημείου αλλα το Μαρούσι έχει πιάσει «ταβάνι» παραπάνω δεν πάει. Φέτος αδυνάτισε το ρόστερ και τα αποτελέσματα τα βλέπεις. Ηδη εχει αποκλειστεί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν είναι αυτό που ήταν. Ο Πάνος δε μπορεί να βγάλει «λαγούς από το καπέλο»,όχι βέβαια ότι φταίει αυτός. Να σου θυμίσω επίσης ότι είχε ακούσει ουκ ολίγα στην πρώτη του θητεία στην Εθνική και αυτός και ο «Σωλήνας» που τον….»επέβαλε»Δεν τον ακυρώνει αυτό, μονο που, πως να το κάνουμε, στα ματια μου (και άλλων), δεν κάθεται πια στο θρόνο. Ισως, για να προκληθει και να το παλέψει περισσότερο, επρεπε όταν βρηκε την ευκαιρία να την κάνει για NBA, να διδαξει στ' αμερικανάκια (αν επιδεχονται, πλέον, μαθησης ) πως παίζεται το σύγχρονο μπασκετ.
Να διδάξει τα αμερικανά πώς παιζεται το σύγχρονο μπάσκετ τη στιγμή που ξεπερνιέται;;; Εκτός και αν δεν κατάλαβα κάτι καλά.
Επιμένω : «Ποιος κάθεται στο θρόνο»;;Μπορει να κάνω και λάθος και να τα σαρωσει πάλι όλα φετος, από την άλλη κατι μου λέει ότι τον καταλάβανε πια...
Ας πάρει ένα δυνατό ψηλό (και κυρίως υγιή) και τότε θα δούμε «πόσα απίδια βάζει ο σάκος» που λέμε και στο χωριό μου. Εδώ ο Ντίνο έκανε πρωταθλητή το Σούμποτιτς Χρήστο και εμείς καθόμαστε και συζητάμε ότι «καταλάβανε» τον Ομπράντοβιτς.
[Μεταξύ μας, με την ομάδα που εχετε εστω και χωρίς λύσεις στους ψηλούς, αν το χάσετε θα είναι παταγώδης αποτυχία]
Ωπα αδερφέ!!! Μπασκετικός άνθρωπος με γνώσεις δεν επιτρέπεται να λέει τέτοια πράγματα!
Από πού και ως που ο βάζελος είναι φαβορί;; Επειδή το λέει η «Ηχώ» και το «Ντέρμπι»; Πρώτα από όλα μας κέρδισε μεσα-έξω η Μάλαγα και έχει μαζί με μας το καλύτερο ρεκόρ.
Η ΤΣΣΚΑ πέρσι έτρεξε με 25-0 πριν το final four και τώρα ψάχνει να μαζέψει τα κομμάτια της. Είχε κάνει προγραμματισμό 3ετίας, χάλασε καμιά 40ρού , έπαιζε στην έδρα της , όλοι την είχαν σίγουρη και το αποτέλεσμα το είδαμε.
Όταν το πήραμε στη Μπολόνια είχαμε μπει από το «παράθυρο» (ας είναι καλά η Ολύμπια) κανείς δε μας υπολόγιζε, «πάρε να χεις» φώναξε ο Ιμπο στο τέλος και νάτη η κούπα. Ποιος μας είχε φαβορί τότε;; Ούτε ένας!!!
Για μένα –ειδικά φέτος με τα προβλήματα στους ψηλούς- θα είναι επιτυχία εάν πάει στους 4. Από κει και πέρα, όλοι είναι ίσοι. Ένα παιχνίδι είναι και ότι κάτσει.
Δεν υπάρχουν φαβορί στο final four. Η μόνη που εμφανίζεται φέτος χειρότερη από πέρσι είναι η Μακάμπι.
Κάτσε πρώτα να περάσουμε και βλέπουμε.Ο Παπαδόπουλος μπορει να μην επαιξε καλά στον τελικό, όμως ηταν με διαφορα ο πιο ποιοτικός ψηλός του τουνουά κι εκανε και πολλή δουλειά σαν αυτή που κάνει ο Κωνσταντίνου στο ποδόσφαιρο του Ολυμπιακού, αν με καταλαβαίνεις. Διαφωνώ με την εκτίμησή σου για την εξελιξη της καριερας του. Μια χαρα τα πάει. Μ' αυτόν ο φετινός ΠΑΟ σήκωνε μέχρι και το... ΝΒΑ Εδω ΔΕΝ δικαιολογείται ο Ομπραντοβιτς όσα ελαφρυντικά κι αν ψαξεις να του βρεις.
Δε νομίζω να τα πηγαίνει καλά. Μακάρι να κάνω λάθος γιατί προέχει η Εθνική. Μια φορά που είχα ψάξει, επειδή ρώτησε ένας συμφορουμίτης, τη μια έβαζε 20άρες και την άλλη ήταν άποντος.
Χρήστο, χέστηκα για τον Ομπράντοβιτς, δεν είμαι «δικηγόρος» του Ομπράντοβιτς. Πρώτον διότι δεν χρειάζεται και δεύτερον διότι δεν έχω τέτοια «προσόντα» (από τεχνικής άποψης)
Αλλά με ενοχλεί το ισοπέδωμα. Αυτό είναι όλο.Εχεις πάντως εναν έρωτα με τους 'αγαπημένους' μου παίκτες Χατζηβρεττας (οχι και φταιει ο Πεσιτς, 1ος σκορερ ειχε βγει στην Ελλάδα πριν φυγει για ΤΣΣΚΑ, δεν εβγαινε ποτε από την 5αδα - αλήθεια, από την ΤΣΣΚΑ γιατί τον διώξανε λες; ),
Δε γνωρίζω γιατί τον έδιωξαν. Και μεις «διώξαμε» τον Μποντίρογκα. Ηταν αποτυχημένος;; Τόσοι και τόσοι φεύγουν από τις ομάδες και δεν ανανεώνονται τα συμβόλαια τους. Είναι αποτυχημένοι;;
Η ΤΣΣΚΑ γιατί τον πήρε;; Για Ευρωλίγκα δεν πήγαινε;; Λες να μην ήξερε ο Ιβκοβιτς ποιον έπαιρνε;; Ποιον να έπαιρνε ρε Χρήστο;; Το …Χατζή που δεν μπορεί να πηδήσει εφημερίδα;;;Ο Φεράν ηταν 26 χρονων το '94! Οχι και παιδάκι! Και ήδη στο Μουντομπάσκετ της Αργεντινης το '90 ηταν μαζί με τον Βιγιακαμπα και τον Ερέρος τ' αστερια της ομάδας... Γενικα η Μπανταλόνα ειχε σπουδαίο line-up το '94. Συμφωνω, όχι σαν του Ολυμπιακού, αλλά δεν ήταν και... Μαρούσι! Το αντίθετο μάλιστα, με διαφορά η καλύτερη ισπανική ομάδα. Εξάλλου το να κερδίσεις τον Ιωαννίδη σε FF ήταν σα να κλέβεις εκκλησία...
Ναι , ο Φεράν είναι γεννημένος το 68. Τον είχα για μικρότερο, λόγω φάτσας μπούλη
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οχι αλλά ξερω καλά τα στοιχεια και τα στατιστικά τους
Παραδειγμα; Eιπαμε, επαιζαν κι ο Βιγιακαμπα (MVP του FF), ο Φεραν, ο Σμιθ, ο Πρεσλι κ.α. Ειναι σα να μου λες οτι π.χ. στον Αρη επαιζαν ο Γουιλτζερ, ο Φιλιππου κι ο Δοξακης και να 'ξεχνας' τον Γκαλη, τον Γιαννακη και τον Σούμποτιτς...Κι επειδη κανεις λάθος και στη συγκριση, ενδεικτικα παραθετω το ροστερ της Μπαρτσελόνα στον ημιτελικο: JA. San Epifanio 23, T. Massenburg 10, F. Roberts 7, **JA. Montero **5, X. Crespo 5, JL. Galilea 5, A. Jimenez 3, E. Andreu 3, S. Diez 2, V. Alemany 2. Και φυσικά ο... master loser Head coach: Aito G. Reneses
Πλην του Επι (35 ετών!!!) και του Χιμένεθ (32) που αλλού υπερτερεί;To roster της Benetton εκεινη τη χρονια: Αντισον (επαιξε χωρις επιτυχια στον ΠΑΟΚ), Γκαρλαντ (...), Ιακοπίνι, Μαρκατσινι, Πελακανι, Ραγκατσι, Σκαρονε, Βιανινι, Πιτις, Ρουσκονι.
Πλακα κανεις φανταζομαιΚαι, τελος, της Ρεαλ: Σαμπονις (εδω μαζι σου), Αρλαουκας (εστω), Λασα, Σαντος, Μπιριουκοφ, Αντουνεθ, Καργκολ (τα... λιμά )
Σε τι ακριβως οι προαναφερθεντες ηταν καλύτεροι από τη Μπανταλόνα; Εκτος αν ο Σαμπας επαιζε και στους 3, για συνολικά 36 παικτες
Σοβαρα τωρα. Η Μπανταλόνα ηταν κατωτερη του Ολυμπιακού και μάλλον του Παναθηναϊκου, ομως ηταν χαλαρά η καλύτερη Ευρωπαια μετα απ' αυτούς και ειχε και κανονικο προπονητη κι οχι τον.... Πολιτη ( ) και τον Ιωαννιδη που σε FF τον κέρδιζα κι εγω!
Στους παίχτε αυτούς κάνεις λάθος ΙΜΗΟ
'Εστω' στον Αρλάουσκας;; Μάλλον δεν τον θυμάσαι καλά!!! Για σύγκρινε τα 4άρια που έχουν τωρα στην Ισπανία και αν μου βρεις έστω και έναν με τη μισή αξία του...
Ο Αντούνεθ ήταν ότι και οι Γιοφρέσα . Ακριβώς το ίδιο. Που και που έβαζε και κανένα τρίποντο και έτρεχε σαν το διάολο. Ακριβώς σαν τους Γιοφρεσα.
Για τον Σάντος , ρώτα τον Εντι να σου πει και μην υποτιμάς τον Μπιριούκοφ που ήταν πολύ αξιόπιστος σουτερ.
Ο Μοντέρο σαν μπασκετική παιδεία δε συγκρίνεται καν με αυτούς. Δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, είχε και ψιλοσακατευτεί αλλά ήξερε κάτι ...καντάρια μπάσκετ.Ο Ιακοπίνι δεν ήταν Γκαλάντα αλλά ήταν καλός φοργουορντ, τον είχα δει live σε 'Ακρόπολις' και σου λεώ ειλικρινά ότι ήξερε μπασκετ.
Ο αχώνευτος (Πίτις) εμένα μου άρεσε σε σχέση με τους άλλους που είχε τότε η Ιταλία.
Τον Ραγκάτσι εγώ τον έχω ξεχάσει, ο adis4.gr, μπορεί και όχι(...και μετά μου λες για φαβορί στην Ευρωλίγκα...)
Εμ, οι δογματισμοί θα σε φάνε Ακου 'ακόμα το συζητάω'...
Ξεκουράσου γιατί αυριο εχει 'ξύλο'(Συμβουλή. Επειδή είμαι κινητή εγκυκλοπαίδεια, ειδικά στο Ευρωπαϊκό μπασκετ των nineties, μην την πολυπαλεύετε για ρόστερ, ηλικίες κλπ. Θα χάσετε... )
Για έχε το νου σου γιατί λόγω Αποκριάς κυκλοφορώ με πανοπλία. Μη πάθεις κανένα κάταγμα μετακαρπίου
Εχω την ΠΑΠΥΡΟΥΣ LAROUSSE BRITANNICA, 63 τόμοι, δερματόδετοι, κούτσουρο είναι, κοντεύει να μου γκρεμίσει τη βιβλιοθήκη
Σου 'ρίχνει' -
Δεν κάνω quote γιατι θα ξημερωσουμε κι εχει και το 'You got mail'!
Μη φορτωνεις ωρε Αποστόλη Παραμενει μεγαλος προπονητης ο Ζελικο με τα καλά και τα κακα του. Απλά δεν πιστευω οτι ειναι αλανθαστος, αυθεντια, ανικητος και τα άλλα κλισε που ακουω δεξια-αριστερα. Αντιθετα πιστευω οτι εχει αδυναμιες που ενας καλός (και γιατι οχι καλύτερος) προπονητης μπορει να εκμεταλλευτει και να τον κερδισει. Τα περι συστηματων δε μου λενε και πολλά. Αν ενας κοουτς κανει το ταπεινο φιγκιουρ-ειτ φονικο οπλο, μαγκια του! Εκ του αποτελεσματος δικαιώθηκε! Μη νομιζεις οτι η περιφημη triangle offence του Τζακσον ήταν κατι τρομερο. Αντιθετα ηταν τοοοοσο απλη στη συλληψη της, που για να αξιοποιηθεί σωστα χρειαζοταν τον καταλληλο προπονητη να την εφαρμοσει και για να εκτελεστει σωστα απαιτουσε μια ιδιοφυια σαν τον Τζορνταν! Οι πιο πετυχημενες ιδεες ειναι πάντα οι απλουστερες... και στο μπασκετ.
Εχεις δικιο για τον Κακιούση, ετσι ελεγα κι ετσι ειναι. Γιαννακης, Κακιούσης, Πεδουλάκης. Προπονητες που γεννηθηκαν στα αποκαϊδια του ελληνικου θαυματος των nineties, κι εμαθαν να κερδιζουν (προσεξε το εμαθαν) με νεωτερισμους ή εμπνευσεις αγνωστες στους καταξιωμενους του χωρου. Εμαθαν γιατί επρεπε, γιατι ετσι ειχαν συνηθισει, αλλα, με τα νεα δεδομενα, τα πράγματα ήταν πολύ δυσκολα... Μηπως κι ο Ζελικο, καπως ετσι δεν ξεκινησε πριν από 15 χρόνια; Καπως ετσι δεν πρωτοελαμψε; Αυτούς (και άλλους σαν αυτούς), τη γενιά τους τελος πάντων, εννοώ με το 'διαδεχτηκαν' (κι οχι τον Ντραγκαν βεβαια ). Κι αυτούς κάποιο παληκάρι θα ερθει να τους 'αλλάξει'. Μην κολλήσεις στις ηλικιες, δες το ποτε πρωτοεκατσαν στον πάγκο.
Με τα 'ισως' ψαχνω, στην ουσια, να βρω τι μπορει να προκαλέσει εναν προπονητη που τα εχει κερδισει όλα σε νεες περιπετειες, σε δυσκολίες που θ' αποδειχτούν σχολείο και μητρα νεωτερικοτητας. Δε με κατάλαβες καλά...ΥΓ Μη μου πεις οτι Σπανουλη-Διαμαντιδη-Λακοβιτς εχουν πολλοί στην Ευρωπη γιατι θα μου πεις ψεμματα! Στη μερα τους μπορούν να συντριψουν καθε αντιπαλο. IMHO ΔΕΝ δικαιούνται να χάνουν!
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν κάνω quote γιατι θα ξημερωσουμε κι εχει και το 'You got mail'!**Μη φορτωνεις ωρε Αποστόλη **
Aytό φάνηκε;; Με το μπάσκετ και με σένα δε φορτώνω ΠΟΤΕ!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
.........Ουτε τον εαυτό σου δεν θα πεισεις οτι όλοι αυτοί κανουν μισο Βιγιακαμπα!!!
Ο μονος που με βρισκει συμφωνο ειναι ο Αρλαουκας, αλλά με τον Αντουνεθ στην ιδια ομαδα....
Δε μασαω με τις εγκυκλοπαίδειες... ενσωματωνω συστοιχια Western Digital με χωρητικοτητα πολλά terra
ΥΓ Την πανοπλια τη φορας και στο σκι;
-
ο ιακοπινι σουτινγκ γκαρντ επαιζε απλως ηταν ψηλος για τοτε, νομιζω γυρω στο 1,97...
ποιος να ξεχασει τους 63 του αρλαουκας μεσα στη μπολονια λιγο πριν τη σαραγοσα...
περιφερειακα ο παο ειναι κορυφαιος, εντος ρακετας....καλυτερα να μιλησουμε για τη περιφερεια...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αν και, νομοτελειακά, κάποτε εκεί θα καταλήξει, δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα... Τα φραγκα και οι προοπτικες ειναι στην Αθήνα. Πρεπει ν' αλλάξουν πολλά, κυρίως στη νοοτροπία, για να γυρίσει στον Αρη. Όπως π.χ. ν' αποφασισετε ποιος κυβερναει επιτελους αυτήν την ομάδαΣε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό δεν πάει, το Μαρούσι ΔΕΝ έχει προοπτικές μεγαλύτερες από τον Άρη, ούτε καμια άλλη Αθηναϊκή, οπότε γιατί όχι;
Όσον αφορά το διοίκητικό μοντέλο του Άρη, με δεδομένο ότι μεγάλος επενδυτής εδώ πάνω δεν υπάρχει (και γενικά το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αποτύχει πολλές φορές) εμένα μου αρέσει και το βρίσκω το μόνο βιώσιμο. Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου και αν σκέφτεσαι κάτι καλύτερο.Μεγαλη νικη του Αρη που κερδισε μεσα στη Λιόν. Αλλά με 8 ξενους, εκ των οποίων οι 5 (!!!) Αμερικανοι, δεν μπορω να σκεφτω τί ειδους προγραμματισμό κανουνε... και σε τί αποσκοπούν....
O tempora, o moresΜεγάλη νίκη (η ευρωλίγκα είναι πιο κοντα από το Uleb cup παρά απο το πρωτάθλημα) με κορυφαίο τον Σιγάλα (το οποίο φυσικά το έκανες γαργάρα )
7 ξένους έχουμε ρε εγκάθετε, προγραμματισμό πολύ απλά δεν κάνουμε (απόδειξη το ότι κάθε χρόνο αλλάζουμε σχεδόν όλη την ομάδα), αποσκοπούμε στην Ευρωλίγκα και το Λατινικό δεν το κατάλαβα -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Αν και, νομοτελειακά, κάποτε εκεί θα καταλήξει, δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα... Τα φραγκα και οι προοπτικες ειναι στην Αθήνα. Πρεπει ν' αλλάξουν πολλά, κυρίως στη νοοτροπία, για να γυρίσει στον Αρη. Όπως π.χ. ν' αποφασισετε ποιος κυβερναει επιτελους αυτήν την ομάδα
Σε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό δεν πάει, το Μαρούσι ΔΕΝ έχει προοπτικές μεγαλύτερες από τον Άρη, ούτε καμια άλλη Αθηναϊκή, οπότε γιατί όχι;
Όσον αφορά το διοίκητικό μοντέλο του Άρη, με δεδομένο ότι μεγάλος επενδυτής εδώ πάνω δεν υπάρχει (και γενικά το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αποτύχει πολλές φορές) εμένα μου αρέσει και το βρίσκω το μόνο βιώσιμο. Θα ήθελα να ακούσω την άποψή σου και αν σκέφτεσαι κάτι καλύτερο.Μεγαλη νικη του Αρη που κερδισε μεσα στη Λιόν. Αλλά με 8 ξενους, εκ των οποίων οι 5 (!!!) Αμερικανοι, δεν μπορω να σκεφτω τί ειδους προγραμματισμό κανουνε... και σε τί αποσκοπούν....
O tempora, o moresΜεγάλη νίκη (η ευρωλίγκα είναι πιο κοντα από το Uleb cup παρά απο το πρωτάθλημα) με κορυφαίο τον Σιγάλα (το οποίο φυσικά το έκανες γαργάρα )
7 ξένους έχουμε ρε εγκάθετε, προγραμματισμό πολύ απλά δεν κάνουμε (απόδειξη το ότι κάθε χρόνο αλλάζουμε σχεδόν όλη την ομάδα), αποσκοπούμε στην Ευρωλίγκα και το Λατινικό δεν το κατάλαβαΚι εγω υπερ της λαϊκής βασης ειμαι! Οπως φαινεται, όμως, στην Ελλάδα που ολοι θελουν να λεγονται Προεδροι δε δουλεύουν αυτα τα συστηματα... Κι αυτός ο Δαμιανιδης, πολύ λαμόγιο μου φαινεται. Τεσπα, ας εχει οποιος θελει τις μετοχες, αρκει οι αποφασεις να λαμβανονται από εναν. Δε θελει δημοκρατια η διοικηση ενος αθλητικου σωματειου.
Μην το λες οτι ο Γιαννακης δεν παει σε ΟΣΦΠ (μακαρι)-ΠΑΟ (λιγοτερο πιθανο, αλήθεια). Μπορει επισης να μεινει φουλ-ταιμ στην εθνική, αν δεν φτιαξουν τα πραγματα στον Αρη.
Δεν το εκανα γαργαρα για τον Σιγαλα Αλλά το 'κορυφαιος' ειναι σχετικό... Δε σας συμφερει πάντως να ειναι αυτός ο καλύτερός σας!
7 ξενους εχετε αμα μετρησεις τον Πετροβιτς για Ελληνα Που είναι, οσο είμαι εγω από το Τουρκμενισταν
(5 Αμερικανοι+Παντους+Κουλ+Πετροβιτς=8 )Με το... λατινικο εκφραζω την έκπληξή μου για τα σημεια των καιρών
(τί καιροί, τί συνήθειες ) -
Ευχαριστώ τους φίλους που απάντησαν για το tendex.
Μία ακόμη ερώτηση προς όποιον ξέρει:Το πικ εν ρολ τι είναι;
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Eκ βαθέων...........