-
Έχω ένα Νιssan x-trail 2.0 μοντελο 2002 και προχθές το αυτοκίνητο εβγαλε check engine λυχνία. Το πήγα στο συνεργείο όπου είπαν για προκαταλύτη. Τελικά ο προκαταλύτης, ο οποίος είναι ενσωματομένος στο χταπόδι, είχε γίνει κομματάκια και είχε καταστρέψει και το πίσω καταλύτη και τελικά βγήκε ένα κόστος 1600 euro!
Η αιτία είπαν ότι είναι νοθευμένη βενζίνη!
Ο προκαταλύτης είχε αλλαχθεί πριν 5 μήνες λίγο πριν λήξει και η εγγύηση του αυτοκινήτου!Το θέμα είναι οτι θυμάμαι από πού έγαλα τελευταία φορά βενζίνη αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να αποδείξω κάτι, και άν την ζημιά την προκάλεσε το τελευταίο γέμισμα ή κάποιο από τα προηγούμενα.
Έχει κανείς παρόμειες εμπειρίες?
-
Έχω ένα Νιssan x-trail 2.0 μοντελο 2002 και προχθές το αυτοκίνητο εβγαλε check engine λυχνία. Το πήγα στο συνεργείο όπου είπαν για προκαταλύτη. Τελικά ο προκαταλύτης, ο οποίος είναι ενσωματομένος στο χταπόδι, είχε γίνει κομματάκια και είχε καταστρέψει και το πίσω καταλύτη και τελικά βγήκε ένα κόστος 1600 euro!
Ο προκαταλύτης είχε αλλαχθεί πριν 5 μήνες λίγο πριν λήξει και η εγγύηση του αυτοκινήτου!Το θέμα είναι οτι θυμάμαι από πού έγαλα τελευταία φορά βενζίνη αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να αποδείξω κάτι, και άν την ζημιά την προκάλεσε το τελευταίο γέμισμα ή κάποιο από τα προηγούμενα.
-
-
Καταρχήν πες μας το βενζινάδικο για να ξέρουμε και οι λοιποί!!!!!!
Αν δεν έχει περάσει πολύς χρόνος πάρε την υπηρεσία ελέγχων καυσίμων αν είσαι σίγουρος να πάνε για δείγμα .... αν βγει νοθευμένο και έχεις απόδειξη την μέρα που έβαλες βενζίνη κάνεις μήνυση... αλλιώς ατύχησες!!!!!
να παίρνεις/ετε/ουμε πάντα απόδειξη από το βενζινάδικο αχρείαστη να ναι!!!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
πάρε την υπηρεσία ελέγχων καυσίμων αν είσαι σίγουρος να πάνε για δείγμα ....τη ποια???
να πανε για δειγμα?? -
Το βενζινάδικο είναι της Aegean στην μαραθώνος στο ύψος του Μαραθώνα απέναντι από το super market Γαλαξίας. Απόδειξη έχω γιατί πλήρωσα με κάρτα!
-
Ο χρήστης karalisd έγραψε:
Το βενζινάδικο είναι της Aegean στην μαραθώνος στο ύψος του Μαραθώνα απέναντι από το super market Γαλαξίας. Απόδειξη έχω γιατί πλήρωσα με κάρτα!ακομα καλυτερα.θα εχεις το αποκομμα της καρτας... και να μην το εχεις φαινεται η συναλλαγη μεσω τραπεζας
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πάρε την υπηρεσία ελέγχων καυσίμων αν είσαι σίγουρος να πάνε για δείγμα ....
τη ποια???
να πανε για δειγμα??Κανονική ερώτηση είναι αυτό η πιστεύεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν...?
Πάντως τωρα ψάχνω την απόδειξη για να την σκανάρω και να την βάλω στην αίτηση!
-
τη ποια???
να πανε για δειγμα??Κανονική ερώτηση είναι αυτό η πιστεύεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν...?
κοιτα, εαν υπαρχει αυτη η υπηρεσια, εχει τηλεφωνο που μπορεις να τους καταγγειλεις βενζιναδικο και να πανε για ελεγχο, εγω ...ζω σε αλλη χωρα και δε το ξερω!
-
Το οτι υπάρχει και οτι έχει μηχανογραφημένη αίτηση καταγγελίας ισχύουν. Το αν θα πάει θα το μάθουμε....
-
Να τονίσω κάτι προς αποφυγή δυσφήμισης.
Δεν ξέρω αν φταίει το τελευταίο γέμισμα! Απλά μόνο αυτό μπορώ να τσεκάρω! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τη ποια???
κοιτα, εαν υπαρχει αυτη η υπηρεσια, εχει τηλεφωνο που μπορεις να τους καταγγειλεις βενζιναδικο και να πανε για ελεγχο, εγω ...ζω σε αλλη χωρα και δε το ξερω!
Λέγονται ΚΕΔΑΚ και υπάγονται στο Υπ. Ανάπτυξης.... αν σου βάλουν νερό ή γέμισε το ντεπόζιτο σου με 80 λίτρα κάνε μια επικοινωνία ή στείλε ένα e-mail με ευγενικό τρόπο και να δεις ότι θα πάνε τα παιδιά......
και για να είμαστε και δίκαιοι, έχουν βοηθήσει...... καθώς έχουν ξεμπροστιάσει αρκετά λαμόγια!!!!
-
Να τονίσω κάτι προς αποφυγή δυσφήμισης.
Δεν ξέρω αν φταίει το τελευταίο γέμισμα! Απλά μόνο αυτό μπορώ να τσεκάρω!Όταν το βυτίο βάζει βενζίνη στο βενζινάδικο θεωρητικά του αφήνει και ένα δείγμα σε μεταλλικό μπιτόνακι το οποίο είναι υποχρεωμένος να το κρατήσει ο βενζινάς για αρκετό καιρό.... με αυτό αν θα βγει καθαρό θα καταρίψεις το ισχυρισμό του βενζινά μου έφεραν νοθευμένη και δεν το κατάλαβα... αν βγει νοθευμένο στρέφεσαι στην εταιρεία και όχι στον βενζινά
-
Έχω ένα Νιssan x-trail 2.0 μοντελο 2002 και προχθές το αυτοκίνητο εβγαλε check engine λυχνία. Το πήγα στο συνεργείο όπου είπαν για προκαταλύτη. Τελικά ο προκαταλύτης, ο οποίος είναι ενσωματομένος στο χταπόδι, είχε γίνει κομματάκια και είχε καταστρέψει και το πίσω καταλύτη και τελικά βγήκε ένα κόστος 1600 euro!Η αιτία είπαν ότι είναι νοθευμένη βενζίνη!
-Την προηγουμενη φορα που καταστραφηκε ο προκαταλυτης, απο ποια αιτια?
-Ο νεος προκαταλυτης που σου τοποθετησαν εχει 2 χρονια εγγυηση, ασχετη με την εγγυηση του αυτοκινητου. Δεν επρεπε να στον χρεωσουν
-Αν το βενζιναδικο αποδειχτει ''καθαρο'', μηπως πρεπει να κινηθεις εναντιον της Nissan?
-Μηπως η αιτια:''νοθευμενη βενζινη'' εχει γινει πολυ της μοδας στις αντιπροσωπειες τελευταια ή κανω λαθος???.... -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
τη ποια???
Λέγονται ΚΕΔΑΚ και υπάγονται στο Υπ. Ανάπτυξης.... αν σου βάλουν νερό ή γέμισε το ντεπόζιτο σου με 80 λίτρα κάνε μια επικοινωνία ή στείλε ένα e-mail με ευγενικό τρόπο και να δεις ότι θα πάνε τα παιδιά......
και για να είμαστε και δίκαιοι, έχουν βοηθήσει...... καθώς έχουν ξεμπροστιάσει αρκετά λαμόγια!!!!
για δωσε μας το email ή το τηλεφωνο τους...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τη ποια???
για δωσε μας το email ή το τηλεφωνο τους...
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
[.................-Μηπως η αιτια:''νοθευμενη βενζινη'' εχει γινει πολυ της μοδας στις αντιπροσωπειες τελευταια ή κανω λαθος???.................ακριβως!!!!!!
τι θα μπορουσε να πει κανεις οταν διαμαρτυρομενος για το προβλημα του αυτοκινητου του του πουν........... ''νοθευμενη βενζινη'';;;
παντως η εμπειρια ενος φιλου μου μηχανικου αυτοκινητων εχει ενδιαφερον.
ο ανθρωπος εχει ''ψυχοπαθεια'' με το αυτοκινητο του ενα astra f gt το οποιο μετα απο 14 χρονια [μοντ 91] ειναι λες και βγηκε χθες απο το εργοστασιο.
σε ενα ταξιδι του στην καπου κοντα στην Λαμια βαζει αδειος βενζινη σε ενα βενζιναδικο και μετα απο λιγα χιλιομετρα στα στροφιλικια του Μπραλου του μυριζει βενζινη........η εμπειρια του λογω επαγγελματος τον εσωσε αφου αμεσως σταματαει σβυνει και ανοιγοντας το καπο βλεπει να εχει λιωσει το πλαστικο [ανθεκτικο σε πετρελαιοειδη ομως] διαφανο ενδεικτικο του ρυθμιστη πιεσης βενζινης .
αμεσως καταλαβαινει τι συνεβει αφου η βενζινη θα πρεπει να περιειχε, σε μεγαλη μαλιστα ποσοτητα, διαλυτικο και αφου αφαιρει τον ρυθμιστη επιτοπου επιστρεφει στο βενζιναδικο οπου κανει μεγαλη φασαρια και στην συνεχεια προσπαθει τηλεφωνικα να μπορεσει να βρει καποιον σε καποια υπηρεσια να ενδιαφερθει ειτε αστυνομια ειτε αγορονομια ή αλλου ομως ματαια.......του ειπαν οτι δεν υπαρχει διαθεσιμο προσωπικο για να παει τωρα εκει.
θα μπορουσε βεβαια καποιος να υποθεσει οτι ειναι γνωστο στις τοπικες αρχες ομως για ευνοητους λογους αυτες κωλησιεργουν
-
Ο χρήστης nkaragou έγραψε:
-Την προηγουμενη φορα που καταστραφηκε ο προκαταλυτης, απο ποια αιτια?
-Ο νεος προκαταλυτης που σου τοποθετησαν εχει 2 χρονια εγγυηση, ασχετη με την εγγυηση του αυτοκινητου. Δεν επρεπε να στον χρεωσουν
-Αν το βενζιναδικο αποδειχτει ''καθαρο'', μηπως πρεπει να κινηθεις εναντιον της Nissan?
-Μηπως η αιτια:''νοθευμενη βενζινη'' εχει γινει πολυ της μοδας στις αντιπροσωπειες τελευταια ή κανω λαθος???....Ο προκαταλύτης είχε αλλαχθεί επειδή είχε αλλαχθεί όλη η μηχανη που παρουσίασε ρογμή στον κορμό! Η όλη αλλαγή έγινε δωρεάν συμπεριλαμβανομένων εργατικών και μεταφορικών παρόλο που το αυτοκίνητο ήταν εκτός εγγύησης! Συνεπώς τον προκαταλύτη δεν τον είχα πληρώσει για να ισχύει η εγγύηση του..... και εκτός αυτού δεν έπαθε κάποια ζημιά για την οποία να ευθύνεται η Nissan. Ειναι δική μου ευθύνη η νοθευμένη βενζίνη! Όλα αυτά βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο καθώς δεν μπορώ να αποδείξω κατι....
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
ωραια, και που θα τους καταγγειλω???
-
Ζημιές από νοθευμένη βενζίνη.