-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Η επόμενη μου βελτίωση στα φώτα του αυτοκινήτου μου θα είναι αυτή, για να με βλέπουν καλύτερα όσοι έχουν μουφο-xenon. -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Είπα οτι δεν τα ανάβω, και εγώ βρίζω αυτούς που τα ανάβουν χωρίς ομίχλη ή άλλο σοβαρό λόγο (λχ κίνηση σε σκοτεινό δρόμο με κλειστές στροφές που σε βοηθάνε να βλέπεις τα όρια του δρόμου). Γιατί αυτά που μου έχουν βάλει δεν είναι Ξένον??? δεν το κατέχω τεχνικά το θέμα αλλά το φως φαίνεται ψυχρό όπως του πατέρα μου που έχει εργοστασιακά ξένον στο 607. Σίγουρα δεν είναι ίδιας ποιότητας αλλά γιατί λέτε οτι είναι μαϊμού? Στα ομίχλης δεν τα χρειάζομαι δεν ξέρω καν αν βγαίνουν απλά κάποια στιγμή που τα άναψα με το αμάξι εν στάσει είδα οτι είναι κανονικά, οπότε κάνει μπαμ η μετατρομή των άλλων, αν είναι κάτι εφικτό και σχετικά φτηνό τα αλλάζω αν όχι δεν με πολυπειράζει προσωπικά γιατί όπως είπα τα χρησιμοποιώ ελάχιστα όταν πρέπει και δεν κυκλοφορώ σαν τους φονιάδες με μόνο τα προβολάκια και τα θέσης. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να καταλάβω αν είναι κανονικά ή μαϊμού εσείς οι γνώστες. Ευχαριστώ.Απορώ πως γίνεται οι χρήστες των μουφοξένον, να μην το πέρνουν χαμπάρι... Οι μούτζες(στην καλύτερη) πλέον, πέφτουν βροχή.
Οπότε αν, όπως λες στην υπογραφή σου, έχεις διδαχθεί οδηγική αγωγή, πήγαινε ΤΩΡΑ και βάλε τα φώτα που έχει κανονικά το αμάξι σου....
Μου τη δίνει διπλά δε, που εν αγνοία σου(?), στα τοποθέτησαν στην αντιπροσωπεία. Αφαίρεση άδειας λειτουργίας από όσα συνεργεία τοποθετούν ξένον. Μόνο έτσι θα λυθεί το θέμα. Και όποιος θέλει να τοποθετήσει το πλήρες πακέτο, να παίρνει υπογραφή από τον εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο, ότι πληρεί τις προδιαγραφές ΕΕ. Αν ΔΕΝ τις πληρεί, αφαίρεση άδειας και από αυτόν.
Μιλάμε για τη ζωή μας εδώ, δεν κοροϊδεύουμε. Επειδή διαρκώς οδηγάω σε επαρχιακό δίκτυο, έχει καταντήσει αηδία. Εντός πόλης δεν ενοχλεί τόσο, λόγο εξωτερικού φωτισμού. -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Επειδή διαρκώς οδηγάω σε επαρχιακό δίκτυο, έχει καταντήσει αηδία. Εντός πόλης δεν ενοχλεί τόσο, λόγο εξωτερικού φωτισμού.Μην το λες αυτο παντου και παντα ενοχλουν τα μουφοξενον ! οι περιπτώσεις που δεν στραβώνουν περιορίζονται μονο στα εργοστασιακα τοποθετημενα
-
Άλλο να σε καρφώνει στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ πρεπει να στρίψεις με 100+ σε στενό δρόμο που δεν φαίνεται η διαγράμμιση. Και άλλο σε κίνηση πόλης.
Είναι που είναι το επαρχιακό δίκτυο για τον φούτσο, έχουμε και άλλα από πάνω.
Γνωστός έχει φακό μπαταρίας για ψάρεμα.... Άμα σε καρφώσει σε 'τυφλώνει'. Θα τον χρησιμοποιούσα ευχαρίστως, αλλά σε αντίθεση με αυτούς με τα μουφοξένον, γνωρίζω ότι αυτός που δεν βλέπει, ΜΠΟΡΕΙ και να πέσει πάνω μου.... -
πωπω...ετσι κ δειξω αυτο το τοπικ σε φιλο που εβαλε τα ξενον μολις πρωτοβγηκαν κοντα στο 2005 με 600+ ευρω θα χτυπαει το κεφαλι του η οχι?
-
Και με 10.000€ να τα έβαλε, ας χτυπάει το κεφάλι του ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, μπας και σπάσουν και απαλαχτούμε από έναν...
Είναι μια αρχή....
Αν και μπορώ να καταλάβω μια άγνοια για πριν 5 χρόνια. Άγνοια, γιατί μια προσεχτική ματιά στη συσκευασία, σου έδειχνε τη μλκια που πας να κάνεις... Σήμερα με τόση πληροφόρηση και στράβωμα στο δρόμο, δεν δικαιολογείται -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
με τα πορείας τυφλώνεις τον κόσμο ήδη αρκετά...Αφου ειναι στα πορειας οπως λεει, δε γινεται να τυφλωνει κανεναν εφοσον χρησιμοποιουνται μονο οταν δεν εχουμε κανενα μπροστα ή απεναντι...
Παντως παιδια απο αυτα που βλεπω στο δρομο, τα προβολακια ομιχλης δεν τυφλωνουν τοσο -μαλλον επειδη ειναι χαμηλα- αυτα τα 'ξενον' ομως δεν παλευονται με τιποτα...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
με τα πορείας τυφλώνεις τον κόσμο ήδη αρκετά...
Αφου ειναι στα πορειας οπως λεει, δε γινεται να τυφλωνει κανεναν εφοσον χρησιμοποιουνται μονο οταν δεν εχουμε κανενα μπροστα ή απεναντι...
Παντως παιδια απο αυτα που βλεπω στο δρομο, τα προβολακια ομιχλης δεν τυφλωνουν τοσο -μαλλον επειδη ειναι χαμηλα- αυτα τα 'ξενον' ομως δεν παλευονται με τιποτα...
Προβολάκια με λάμπες xenon όμως?
-
ουτε να το σκεφτομαι!!!
-
Οκ η σοβαρή απάντηση ήταν αυτή που έλαβα για τα κάτοπτρα και για την διαπερατότητα. Τώρα για το αν πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε που αναφέρετε που μπορώ να το ελέγξω ? Στα ΚΤΕΟ? Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί τόσο κράξιμο όταν δηλώνω οτι δεν γνωρίζω και ζητάω βοήθεια... Να το έπαιζα έξυπνος να καταλάβω. Επίσης εγώ απο την αντιπροσωπεία ζήτησα εργοστασιακά ξένον με την παραγγελία του αυτοκινήτου. ΜΕΤΑ την παραλαβή του και αφού παρουσιάσαν κάποιο πρόβλημα μου διευκρίνησαν οτι τα φώτα μπήκαν εδώ. Όσο για το τύφλωμα, όπως είπα δεν ανάβω ποτέ προβολάκια στη πόλη ή στον δρόμο επαρχιακό ή άλλο όταν δεν υπάρχει ομίχλη. Επίσης πάντα αλλάζω απο μεγάλη σε μεσαία σκάλα όταν βλέπω να πλησιάζει αυτοκίνητο απο το αντίθετο ρεύμα ή οταν είμαι κοντά στο μπροστινό μου. Τέλος δεν έχω λάβει ποτέ μούτζα για φώτα...
-
Tα ομίχλης δεν πρέπει να φοράνε συγκεκριμένου τύπου λάμπες ; Αν βάλεις ξένον δεν καταργείς την λειτουργία τους ;
(δεν είναι μόνο θέμα να στραβώνεις τους άλλους αλλά και να βλέπεις....) -
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Επίσης εγώ απο την αντιπροσωπεία ζήτησα εργοστασιακά ξένον με την παραγγελία του αυτοκινήτου. ΜΕΤΑ την παραλαβή του και αφού παρουσιάσαν κάποιο πρόβλημα μου διευκρίνησαν οτι τα φώτα μπήκαν εδώ.δεν κατάλαβες ότι δεν φοράς εργοστασιακά ξένον ;
εργοστασιακό xenon
απλό
-
Δεν του είπες κάτι τώρα, υπάρχουν αμάξια με προτζέκτρα και αλογόνου και άλλα με κάτοπτρο και xenon...
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Οκ η σοβαρή απάντηση ήταν αυτή που έλαβα για τα κάτοπτρα και για την διαπερατότητα. Τώρα για το αν πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε που αναφέρετε που μπορώ να το ελέγξω ? Στα ΚΤΕΟ? Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί τόσο κράξιμο όταν δηλώνω οτι δεν γνωρίζω και ζητάω βοήθεια... Να το έπαιζα έξυπνος να καταλάβω. Επίσης εγώ απο την αντιπροσωπεία ζήτησα εργοστασιακά ξένον με την παραγγελία του αυτοκινήτου. ΜΕΤΑ την παραλαβή του και αφού παρουσιάσαν κάποιο πρόβλημα μου διευκρίνησαν οτι τα φώτα μπήκαν εδώ. Όσο για το τύφλωμα, όπως είπα δεν ανάβω ποτέ προβολάκια στη πόλη ή στον δρόμο επαρχιακό ή άλλο όταν δεν υπάρχει ομίχλη. Επίσης πάντα αλλάζω απο μεγάλη σε μεσαία σκάλα όταν βλέπω να πλησιάζει αυτοκίνητο απο το αντίθετο ρεύμα ή οταν είμαι κοντά στο μπροστινό μου. Τέλος δεν έχω λάβει ποτέ μούτζα για φώτα...Και εγώ στην piaggio ζήτησα xenon για το scooter εργοστασιακά, Αν μου το έφερναν με μουφοξένον, θα ήταν ΚΑΙ δικό μου φταίξιμο, γιατί το συγκεκριμένο ΔΕΝ παράγεται με τέτοια φώτα....
Δέχομαι καλοπροαίρετα, την άγνοιά σου. Αν θες να διορθώσεις όμως τη λαλακία που σου έκαναν στην αντιπροσωπεία, πήγαινε και κράχτους και ξήλωστα. Αν δε έχεις ΓΡΑΠΤΩΣ ότι θα σου τοποθετούσαν εργοστασιακά xenon, μπορείς να κινηθείς και αλλιώς. -
Αν πλήρωσες τα μούφοξένον για εργοστασιακά σε εξαπατήσανε και σε κλέψανε και δικαιούσαι αποκατάστασης.....
-
Όταν αγοράζεις αυτοκίνητο, υποτίθεται σου δίνουν έναν κατάλογο με τον προαιρετικό εξοπλισμό και επιλέγεις κωδικούς.
Τα xenon στο cruze πως προέκυψαν;Anyway, κάνε αυτό που σου λέει ο kyr80 και για δικό σου καλό και για δικό μας.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν του είπες κάτι τώρα, υπάρχουν αμάξια με προτζέκτρα και αλογόνου και άλλα με κάτοπτρο και xenon...γιατι υπαρχουν κ ξενον με κατοπτρο?δλδ με h4 λαμπα?
-
Γιατί H4 και όχι H7 ή H1. Έχουν λάμπα ξένον σε φανάρι με κάτοπτρο, αν δεν με απατά η μνήμη μου τα 607 ήταν-είναι εξοπλισμένα με τέτοια ξένον. Ο δόκτωρ θα ψάξει τα κιτάπια του και θα με επιβεβαιώσει ή θα με κατακεραυνώσει για την ανακρίβεια που μόλις έγραψα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί H4 και όχι H7 ή H1. Έχουν λάμπα ξένον σε φανάρι με κάτοπτρο, αν δεν με απατά η μνήμη μου τα 607 ήταν-είναι εξοπλισμένα με τέτοια ξένον. Ο δόκτωρ θα ψάξει τα κιτάπια του και θα με επιβεβαιώσει ή θα με κατακεραυνώσει για την ανακρίβεια που μόλις έγραψαΚαι τα Laguna 2 phase 1 σε κάτοπτρο ήταν.
-
ναι οκ...whatever...και γω νομιζω σε ενα αμαξι που ειχα τη μεγαλη σκαλα την ειχε με κατοπτρο και Η1 λαμπα..
αλλα...υπαρχει εργοστασιακο ξενον με κατοπτρο???
Φώτα Xenon...