-
Σωστός!
Ευχαριστώ
-
Λίγο μεγάλη δεν είναι η 60αρα; H Varta δε γνωρίζει την λεπτομέρεια της μετακίνησης κάθε βδομάδα.
Και για μένα λέει 54 amp αλλά δε χρειάζομαι πάνω από 50 που έχω τώρα με την χρήση που κάνω 2 φόρες την βδομάδα.
Μπόρει η Varta να ξέρει κάτι παραπάνω. -
Νομίζω δεν είναι υπερβολή απο το 53 μαμά να πάει στο 60
-
Ε, ναι, δεν τίθεται θέμα για 3-5-7 ΑΗ πάνω. Τυχόν θέματα θα μπορούσαν να προκύψουν αν πας από 40 σε 60 ή από 60 σε 85...
-
@ kon5 ===> Ψίτ κύριος, τελείωνε με τη μπαταρία, θα πιάσουν χιόνια και δεν θα χεις τουτού για ...
Οσα σου 'υπέδειξαν' oι φίλτατοι mirage , οnyx ! (60-62ΑΗ, 540-580 Α , ενώ το δυναμό σου νομίζω είναι 70άρι), στα έστειλα σε pm πριν 10 ημέρες !
Αλλά εσύ εκεί, διερωτάσαι ακόμα.,
-
Ευχαριστώ όλους σας
-
Έριξαμια ματιά στη σελίδα της Varta και βλέπω ότι για το αυτοκίνητό μου και την έκδοση κυβικών μου δίνει 70, 74, 95, ξανά 95 και 100 ΑΗ. Μου έκανε εντύπωση το μεγάλο εύρος και είπα να το ψάξω. Από περιέργεια κοίταξα στα ανταλλακτικά της BMW που δίνει για το αυτοκίνητό μου 70, 80, 90 και 95 (αλλά δεν βγαίνει πια).
Κοίταξα και τα δυναμό να δω αν είναι το ίδιο ή υπάρχουν επιλογές. Υπάρχει 90 και 120Α αλλά δεν κατάλαβα πότε έχουν ποιο...
Προφανώς υπάρχουν διαφορές ανάλογα με τον εξοπλισμό. Πρέπει να βάζουν κάτω τον εξοπλισμό και αν βγαίνει πάνω από κάποια Α σε ανάγκες να πηγαίνουν για το μεγάλο δυναμό και μπαταρία... -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Σε αμάξι που κινείται μια φορά την εβδομάδα είναι καλό να αυξήσουμε τα ah της μπαταρίας?
Προφανώς αυτό είναι το σωστό. Η 60άρα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, οπότε μεγαλύτερο χρόνο και περιθώριο αποφόρτισης. Οπότε θα μπορεί να παίρνει μπροστά, μετά από μεγαλύτερο διάστημα ακινησίας, σε σχέση με την 35 ή 45 άρα
Πάνω από 60άρα όμως δεν πρέπει, γιατί κουράζεται το δυναμό
Για να καταλαβουμε και οι υπολοιποι, το οριο των 60 Ah ειναι αυτο μεταξυ κουραστικης και ξεκουραστης φορτισης του altenator (δυναμο) ???
Δεν χρειαζεται να ρωτησουμε καθολου τις δυνατοτητες και προδιαγραφες που εχει το altenator,
τα τεχνικα χαρακτηριστικα και την κατασταση της μπαταριας που ηδη υπαρχει,
ουτε τα χιλιομετρα που κανει αυτη την μια φορα που κινει το αυτοκινητο,
η΄ την ταχυτητα και ποση ωρα μενει το αυτοκινητο αναμενο,
για να καταληξουμε αν τελικα μπορει η΄οχι να φορτιστει η οποιαδηποτε μπαταρια ???Και απο ποτε η μεγαλυτερη χωρητικοτητα ειναι ευθεως αναλογη των Αμπερ εκκινησης μιας μπαταριας ???
είδες από τις μετέπειτα τεκμηριωμένες απόψεις μέσω της vatra, ότι συνήθως 60άρα βάζεις χωρίς προβλήματα;
-
Λίγο σπαζοκεφαλιά το θέμα! Βέβαια θα πει κάποιος 'βάλε μια 60αρα να τελειώνεις'. Όταν έχεις μια 60άρα μπαταρία και ένα δυναμό 75αρη (νομίζω τόσο είναι στο SX4) θα έχεις φόρτιση σε μικρό χρονικό διάστημα; Ή είναι αρκετή αυτή η φόρτιση εφόσον λόγω τον Αh έχει πιο αργή αποφόρτιση; Μήπως η 53άρα είναι αρκετή για περίπτωση αραιής μετακίνησης;
-
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Σε αμάξι που κινείται μια φορά την εβδομάδα είναι καλό να αυξήσουμε τα ah της μπαταρίας?
Προφανώς αυτό είναι το σωστό. Η 60άρα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα, οπότε μεγαλύτερο χρόνο και περιθώριο αποφόρτισης. Οπότε θα μπορεί να παίρνει μπροστά, μετά από μεγαλύτερο διάστημα ακινησίας, σε σχέση με την 35 ή 45 άρα
Για να καταλαβουμε και οι υπολοιποι, το οριο των 60 Ah ειναι αυτο μεταξυ κουραστικης και ξεκουραστης φορτισης του altenator (δυναμο) ???
Δεν χρειαζεται να ρωτησουμε καθολου τις δυνατοτητες και προδιαγραφες που εχει το altenator,
για να καταληξουμε αν τελικα μπορει η΄οχι να φορτιστει η οποιαδηποτε μπαταρια ???Και απο ποτε η μεγαλυτερη χωρητικοτητα ειναι ευθεως αναλογη των Αμπερ εκκινησης μιας μπαταριας ???
είδες από τις μετέπειτα τεκμηριωμένες απόψεις μέσω της vatra, ότι συνήθως 60άρα βάζεις χωρίς προβλήματα;
Οχι,
αλλα αντιθετα βλεπω οτι η VARTA οπως και καθε αλλη εταιρια γνωριζει καλα και βασιζεται στα στοιχεια του κατασκευαστη, (που εαν ειδες στο δικο μου post ανεφερα οτι ειναι προυποθεση να τα γνωριζουμε), και προτεινει την μπαταρια που ταιριαζει για χρηση στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.Αν θελεις ομως δειξε μου σε ποιο σημειο η VARTA η' καποια αλλη εταιρια, αναφερομενη στο θεμα ακινησιας,
προτεινει σαν κανονα τα 60 Ah χωρις να γνωριζει τι περιλαμβανει η χρηση μιας μερας την εβδομαδα -
Πόσο εύκολο είναι να καταλάβεις τι δυνατοτήτων είναι το δυναμό σου; Το λέει κάπου σε κανένα ταμπελάκι ή ίσως με κάποιο κωδικό ή σαν ανταλλακτικό; Ή το κόβεις με το μάτι ή με τη μεζούρα;;
Τι λέω τώρα.... εκεί που είναι χωμένο.... -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πόσο εύκολο είναι να καταλάβεις τι δυνατοτήτων είναι το δυναμό σου; Το λέει κάπου σε κανένα ταμπελάκι ή ίσως με κάποιο κωδικό ή σαν ανταλλακτικό; Ή το κόβεις με το μάτι ή με τη μεζούρα;;
Τι λέω τώρα.... εκεί που είναι χωμένο....Σε μένα τουλάχιστον είναι πολύ ευδιάκριτο το '80Α' αλλά καλό είναι να το γνωρίζουμε εφόσον θέλουμε να κάνουμε τέτοιες αλλαγές, αν και νομίζω μια έρευνα στο internet μπορούμε να το μάθουμε.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι λέω τώρα.... εκεί που είναι χωμένο....Καποια στοιχεια εχει πανω το altenator, τα δικα μου τα βρηκα στο service manual
onyx
αν δεις ειναι ιδιαιτερα αναλυτικο, και αναφερει τα Ah ανα στροφες κινητηρα,
ασε που σε γλυτωνει απο την μεζουρα. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Οχι,
αλλα αντιθετα βλεπω οτι η VARTA οπως και καθε αλλη εταιρια γνωριζει καλα και βασιζεται στα στοιχεια του κατασκευαστη, (που εαν ειδες στο δικο μου post ανεφερα οτι ειναι προυποθεση να τα γνωριζουμε), και προτεινει την μπαταρια που ταιριαζει για χρηση στο συγκεκριμενο αυτοκινητο.Αν θελεις ομως δειξε μου σε ποιο σημειο η VARTA η' καποια αλλη εταιρια, αναφερομενη στο θεμα ακινησιας,
προτεινει σαν κανονα τα 60 Ah χωρις να γνωριζει τι περιλαμβανει η χρηση μιας μερας την εβδομαδαΜεγάλο διάστημα ακινησίας σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα να αποφορτιστεί η μπαταρία και να μην δώσει αρκετό ρεύμα για την εκκίνηση. Τα 60 Ah μπορεί να μην αναφέρονται απευθείας στην χωρητικότητα αλλά έχουν σαφώς μεγαλύτερη από την 45άρα. Άρα 60άρα να πάρει ο φίλος, να έχει μεγάλη χωρητικότητα και όταν αποφορτίζεται από την ακινησία, παρόλα αυτά με τις εφεδρείες, να επαρκεί ώστε να δίνει εκκίνηση. Αν είναι τσίμα-τσίμα η χωρητικότητα, λίγο ακίνητος να μείνει, πάπαλα!
Αν δεις δεν καταγράφηκαν άλλες αντιρρήσειςhttp://www.youtube.com/watch?v=btark5_tnnY
ΥΓ χωρίς παρεξήγηση, πλάκα κάνω με το videάκι -
Ο χρήστης antonn έγραψε:
Μεγάλο διάστημα ακινησίας σημαίνει μεγαλύτερη πιθανότητα να αποφορτιστεί η μπαταρία και να μην δώσει αρκετό ρεύμα για την εκκίνηση. Τα 60 Ah μπορεί να μην αναφέρονται απευθείας στην χωρητικότητα αλλά έχουν σαφώς μεγαλύτερη από την 45άρα. Άρα 60άρα να πάρει ο φίλος, να έχει μεγάλη χωρητικότητα και όταν αποφορτίζεται από την ακινησία, παρόλα αυτά με τις εφεδρείες, να επαρκεί ώστε να δίνει εκκίνηση. Αν είναι τσίμα-τσίμα η χωρητικότητα, λίγο ακίνητος να μείνει, πάπαλα!
Αν δεις δεν καταγράφηκαν άλλες αντιρρήσειςhttp://www.youtube.com/watch?v=btark5_tnnY
ΥΓ χωρίς παρεξήγηση, πλάκα κάνω με το videάκιTo προβλημα δεν ειναι η αποφορτιση λογω ακινησιας αλλα αν μπορει να την φορτισει στο χρονικο διαστημα που κινηται, δεν διαφωνω με τα 60Αh αλλα με την λογικη με την οποια επιλεχτηκαν.
Παρεξηγηση φυσικα και δεν υπαρχει, πετυχημενο το βιντεακι
-
Τράβηξα φωτογραφία την μπαταρία και ιδού τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
Και εδώ απόσπασμα από το manual (1.6). Άρα μπορώ να πάω μέχρι 60Α και CCA 370A. Μπορώ ν'ανέβω πιο ψηλά σε CCA?
Eμπειρία από Energizer?
-
Έχω μια energizer εδώ και τρία χρόνια. Μια χαρά είναι.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μπορώ ν'ανέβω πιο ψηλά σε CCA?Ναι
-
Ευχαριστώ παιδιά
-
Όσο πιο καλή είναι η μπαταρία τόσο μικρότερη εσωτερική αντίσταση έχει και πιο πολλά Α μπορεί να βγάλει. Οπότε μπορείς να το θεωρήσεις και ένδειξη ποιότητας.
Μπαταρία αυτοκινήτου...