-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Ουτε καπακια. Υποτιθεται πως ερχονται με τα φιαλιδια.
Εδω μια εικονα απο το πληρες πακετο http://www.autodenso.com.my/mbc/prod_img/345image1.jpg
Εαν βρω ηλεκτολυτη να βαλω 0.18 λιτρα στο καθε στοιχειο η σε ολη την μπαταρια.
Το 0.18 το βλεπετε στην ειονα , πανω στην ετικετα απο τα φιαλιδιαΕγω θα πηγαινα σε συνεργειο μηχανων και θα του ζηταγα τα καπακια απο μια παλια μπαταρια.Εκτος και αν μπορεις να παραγγείλεις το πακετο με το υγρο και τα καπακια .
-
Αφου την γεμισα, τα καπακια να τα σφραγισω με σιλικονη η να τους αφησω μικρες τρυπες για την πιεση??
-
Νομιζω οτι πρεπει να αναπνεουν.
-
Θα τους ανοιξω στο καπακι που εφτιαξα μια τρυπα με μια καρφιτσα σε καθε στοιχειο. Θα ειναι ενταξει?
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Θα τους ανοιξω στο καπακι που εφτιαξα μια τρυπα με μια καρφιτσα σε καθε στοιχειο. Θα ειναι ενταξει?Δεν βρηκες τελικα τα δικα της καπακια;
Δεν ξερω ,καλυτερα περιμενε να απαντησει καποιος που ξερει πιο σιγουρα. -
Οχι, βρηκα ηλεκτρολυτη στον ηλεκτρολογο της γειτονιας. Καπακι εβαλα ενα κομματι πλαστικο τροχισμενο με το ντρεμελ!
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Καπακι εβαλα ενα κομματι πλαστικο τροχισμενο με το ντρεμελ!Αν χυθεί ηλεκτρολύτης από τα καπάκια, θα σκουριάζει από κάτω το μέταλλο για πάντα.
Φρόντισε να κάθεται η μπαταρία σε ΚΑΛΗ πλαστική βάση. -
Τα καπακια δεν χρειάζεται να εχουν τρύπα. Η μπταρία στην άκρη συνήθως εχει ενα ακροφύσιο που διώχνει τα φουσκωμένα ή περιτά υγρά . Για αυτό τον λόγο υπάρχει και ένα σωληνάκι αποροής (στα μηχανάκια ) ώστενα οδηγεί τα οξέα κάτω και όχι στο σκελέτο για να μην σκουριάζει.
-
Δεν εχει σωληνακι ουτε τρυπα εξαερισμου και γι' αυτο με προβληματιζει . Το κανονικο της καπακι μαλλον σφραγιζει αεροστεγως. Δειτε την εικονα http://www.autodenso.com.my/mbc/prod_img/345image1.jpg και πειτε μου ιδεες please. Ευχαριστω!
-
Tι τάση θα πρεπει να εχει η παραπανω μπαταρια http://www.autodenso.com.my/mbc/prod_img/345image1.jpg. 12.35 μετα τη φορτιση καλα ειναι?
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Tι τάση θα πρεπει να εχει η παραπανω μπαταρια http://www.autodenso.com.my/mbc/prod_img/345image1.jpg. 12.35 μετα τη φορτιση καλα ειναι?Αυτη οταν ειναι καινουργια της βαζεις τα υγρα και την αφηνεις ανοιχτη για λιγα λεπτα αν την μετρησεις χωρις να την εχεις βαλει στην φορτιση θα δειξει γυρω στα 12,50 με 12,60 και καπου εκει επρεπε να ειναι και η δικια σου
-
Θελω να κανω μια πατεντα στο φορτιστη μου για τις μπαταριες. Λεω να του βαλω μια αντισταση 1 - 2 Ohm για να φορτιζει τις μπαταριες με πιο λιγα Αμπερ.Θα κανει τιποτα?
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Θελω να κανω μια πατεντα στο φορτιστη μου για τις μπαταριες. Λεω να του βαλω μια αντισταση 1 - 2 Ohm για να φορτιζει τις μπαταριες με πιο λιγα Αμπερ.Θα κανει τιποτα?Αν δεν επιλέξεις ικανώς βαρβάτη αντίσταση απλά θα καεί (αν είσαι τυχερός χωρίς άλλη ζημιά) διακόπτοντας το κύκλωμα και τη φόρτιση.
Αν είναι έξυπνος φορτιστής καλό είναι να τον αφήσεις να κάνει αυτό για τον οποίο τον πλήρωσες. Αν όχι τότε γιατί να τις φορτίζει πιο αργά; Έχεις κάποιο λόγο; -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν όχι τότε γιατί να τις φορτίζει πιο αργά; Έχεις κάποιο λόγο;Ειναι μικρη η μπαταρια και της δινει ρευμα 3-4 αμπερ κατευθειαν, με αποτελεσμα (επειδη ειναι αυτοματος) να σταματαει και να ξεκιναει τη φορτιση συνεχεια(επειδη η ταση της μπαταριας ανεβαινει και μετα κατεβαινει...)
-
μπαταρία γιοκ 2η φορά.
βέβαια έχω ακινητοποιημένο το αμάξι, κ την περασμένη βδομάδα που το πήρε λίγο ο father χρειάστηκε να του δώσει ρεύμα για να πάρει αλλά και τώρα πάλι off είναι.μήπως είναι ώρα για αλλαγή; 12χ20 είναι (διαστάσεις). καμιά πρόταση για καλή δυνατή κλειστού τύπου; (έχω και ενισχυτή πάνω οπότε θα ήθελα και αντοχή)
-
Όταν μένεις από μπαταρία, το να βάλεις μπρος με καλώδια είναι λύση προσωρινή. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η μπαταρία δεν θα φορτίσει ποτέ σωστά, εκτός κι αν κάνεις 2-3 ταξιδάκια Αθήνα Θεσσαλονίκη σερί. Μισή και μία ώρα οδήγηση 'με σβηστά φώτα' (που λέγαν και οι παλιοί), άντε να σου δώσει φόρτιση 10, 15%.
Θέλει αργή φόρτιση για καμιά δεκαριά ώρες. Διαφορετικά θα είσαι συνεχώς μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και την πρώτη φορά που θα το αφήσεις 4-5 ακίνητο ή στο πρώτο κρύο, θα μείνεις και πάλι. -
Οι μπαταρίες μολύβδου αν ξεφορτωθούν κάτω από τα 9 βόλτ χάνουν το 50% της διάρκειας της ζωής τους, αν ξεφορτωθούν τελείως μπορεί να πάθουν μέχρι και αναστροφή πολικότητας.
-
άρα τι είναι καλύτερο; να τη βάλω για μακρά φόρτιση ή να προχωρήσω σε αντικατάσταση; είναι και 2.5-3 χρονών.
μου είπαν για varta silver ότι είναι πολύ καλή αλλά δε βλέπω να χωράει.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Οι μπαταρίες μολύβδου αν ξεφορτωθούν κάτω από τα 9 βόλτ χάνουν το 50% της διάρκειας της ζωής τους, αν ξεφορτωθούν τελείως μπορεί να πάθουν μέχρι και αναστροφή πολικότητας.Πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν δύο τρόποι να μείνεις απο μπαταρία:
1ον. Να ξεχάσεις αναμμένα φώτα, οπότε μπορεί να ξεφορτιστεί και στα 0V. (ερώτημα: Τη διάρκεια ζωής εδώ θα τη χάσεις ακόμα κι αν σύντομα, π.χ. εντός μιας μέρας την ξαναφορτίσεις; )
2ον. Να μεινει ακίνητο το αμάξι για καιρό, η μπαταρία να πέσει π.χ. στα 11-11,5V και να πεις 'δεν παίρνει μπρος, έμεινα'.Αυτό που έχει δείξει η δική μου εμπειρία είναι πως αν έχεις έναν απλό φορτιστή μπορείς να παρατείνεις δραματικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ειδικά αν δεν κινείς πολύ το αυτοκίνητο. Είναι πολλοί αυτοί που με τη λογική 'εβαλα μπρος με καλώδια, πήγα βόλτα και είμαι οκ' έχουν καταταλαιπωρηθεί από μπαταρίες και έχουν φτάσει να τις αλλάζουν σε λιγότερο κι από διετία.
Αυτό που μπερδεύει αρκετούς είναι ότι βάζουν μπρος με καλώδια, κάνουν μια βόλτα και μετά βλέπουν ότι παίρνει μπρος ζωηρά και σου λέει 'οκ, φόρτισε'.Το ξεχνάνε, και μετά από 15 μέρες πάλι τα ίδια.
Συνιστώ σε όποιον μαστορεύει έστω και λίγο να αγοράσει έναν φορτιστή. Θα γλιτώσει πολύ χρήμα, αν δεν κινεί το αμάξι του συχνά. Ένας φορτιστής 'που κάνει τη δουλειά' κοστίζει κάνα 40άρι, τη στιγμή που οι σοβαρές μπαταρίες ξεκινούν από 80 ευρώ και φτάνουν τα 140. -
Υπάρχουν φτηνοί ηλεκτρονικοί φορτιστές που φορτώνουν και συντηρούν τη μπαταρία στο σωστό βολτάζ για όσο καιρό μένει ακίνητη.
Μπαταρία αυτοκινήτου...