-
Με το ματάκι τι παίζει γενικότερα?
αν και βλέπει ένα στοιχείο υπάρχει τρόπος να το αναστήσουμε αν δεν δείχνει τίποτα?
μήπως αν γέμιζα το στοιχείο μέχρι πάνω σχεδόν?επίσης διαβάζω ότι ηλεκτρολύτη δεν κάνει να βάζουμε σε μια φορτισμένη μπαταρία γιατί θα καταστραφεί είναι όντως έτσι?
πρέπει να μπαίνει μόνο αποσταγμένο νερό?
το flash που διαφήμηζαν κάποτε τι περιέχει? -
Το ματάκι έχει κάτι χρωματιστές μπίλιες μέσα και καμιά φορά κολλάνε. Μπορείς να ταρακουνήσεις ελαφρά τη μπαταρία μπάς και ξεκολήσουν, ειδάλλως το πιό απλό είνα να το ξεβιδώσεις, να το βγάλεις έξω να ξεκολήσεις τις μπίλιες με το χέρι και μετά να το ξαναβιδώσεις.
Αυτά τα ματάκια γενικά δέν έχουν καμια φοβερή αξιοπιστία.
-
-
Ο χρήστης ΗΝ1984 έγραψε:
*Αναξιόπιστες χαρακτηρίστηκαν οι περισσότερες από τις 16 μπαταρίες, που ελέγχθηκαν από το Ίδρυμα Ελέγχου Προϊόντων Γερμανίας (STIFTUNG WARENTEST) και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό TEST τον Νοέμβριο του 2004. Σε μερικές μάλιστα, όπως στη Baren Profi, διαπιστώθηκε πως αναγράφονται στην ετικέτα, λανθασμένες επιδόσεις, τόσο για τη χωρητικότητα όσο και για τα αμπέρ εκκίνησης.Τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζουν οι περισσότερες μπαταρίες, είναι: η μεγάλη κατανάλωση υγρών, οι δυσκολίες στην εκφόρτιση και επαναφόρτιση, αναγραφή λανθασμένων επιδόσεων στην ετικέτα και γρήγορη οξείδωση.
Στη διάρκεια ζωής, έμειναν οι περισσότερες κάτω από τη βάση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σ΄ αυτό είχε η Varta Silver Dynamic.Μόνο 3 μπαταρίες χαρακτηρίστηκαν από το Ίδρυμα, αξιόπιστες και κατάλληλες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νέας τεχνολογίας αυτοκινήτων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πολλά ηλεκτρονικά όργανα και ηλεκτρικούς καταναλωτές.
Κορυφαία αυτών και νικήτρια του διαγωνισμού, με βαθμό άριστα, η μπαταρία Banner.Η βαθμολόγηση που έδωσε το ίδρυμα για την κάθε μπαταρία που συμμετείχε στο τεστ:
Banner Power Bull Πολύ καλή
Moll Καλή
Arktis Qualitaetsbatterie Καλή
EverStart Ικανοποιητική
Bosch Ικανοποιητική
Motorkraft Ικανοποιητική
Varta Ικανοποιητική
Dynamic Ικανοποιητική
Arktis Ανεπαρκής
S-Power Ανεπαρκής
Car-Jack Ανεπαρκής
Speed + Go Ανεπαρκής
Baren Profi Ανεπαρκής
Eurostart Ανεπαρκής
Eurostar Ανεπαρκής
High Power Ανεπαρκής*εμενα η moll μου πεθανε χωρις πολλα πολλα
ειχε δωσει βεβαια δειγματα αν εμενε πολλες μερες παρκαρισμενο το αυτοκινητο , αλλα οταν πεθανε πεθανε μια και καλη
μαλιστα φωναξα οδικη βοηθεια να με βαλει μπροστα παω 60 χλμ βολτα γυρναω σπιτι σβηνω και μολια παω αμεσως να ξαναβαλω μπορστα τιποτα..
ξαναφωναξα οδικη με βαζει μπροστα, παω σε ηλεκτρολογο-λαμπά-μπαταριά ,αλλα επειδη δεν ειχε 60 480 μου εβαλε 56 480 varta προσπαθωντας να με πεισει οτι η varta που ειναι καλη μαρκα δινει 56, ενω η αλλη που λεει 60 λεει ψεματα και οτι δεν υπαρχει 60αρα
την εβαλα γιατι νυχτωνε, αλλα μετα απο λιγο σε αλλο μαγαζι στα ιδια λεφτα βρηκα 60αρα 540 ιδιας μαρκας
**
παιζει να υπαρχει προβλημα που δεν εβαλα 60αρα??? **παντως το μονο που μου εκανε τη τελευταια φορα που το οδηγησα πριν πεθανει ηταν οτι μου εβγαζε βλαβη για το esp οταν το εβαζα μπροστα η οποια μετα απο 1-2 λεπτα εφευγε
και σκεφτομαι οτι ενα προβλημα που μου εβγαζε για ενα ανεμιστηρακι οτι τρωει βραχυκυκλωματα (παλι μολις εβαζε μπροστα μονο ) ηταν απο τον ιδιο λογο..
αρα μπορω να πω οτι με προειδοποιησεβεβαια το οτι δε φορτισε με τοσα χλμ βολτα ειναι αποκαρδιωτικο..
(μετρησα το δυναμο μου, δουλευει ρολοι)ο πατερας μου σαν αλλος πασχος αρχισε να μου λεει: τελικα μαπα αξιοπιστα ειναι τα audi και αλλα τετοια..
-
μπορεί να έκοψε στοιχείο φίλε για αυτό δεν φόρτιζε με καμία
το έχω πάθει με επώνυμη μπαταρίες 2 φορές μετα από 4 και 5 χρόνια στην πλάτη τους.... -
εγω ομως το επαθα στα 2.5 χρονια
τεσπα ελπιζω να μην τα τιναξει συντομα η 56αρα επειδη δεν ειναι 60
-
σύμφωνα με την μικρή μου εμπειρία δεν θα έχεις πρόβλημα ίσα ίσα που θα φορτίζει πλήρως ένα κλίκ γρηγορότερα από την άλλη.......
- ότι λένε ότι οι μικρότερες δίνουν συνήθως περισσότερα ampere στην εκκίνηση.....
απλά στην άλλη μπορείς να μείνεις και κανά ισάωρο παραπάνω στο Λυκκαβητό με την κοπέλα σου ακούγοντας το still loving you.....
- ότι λένε ότι οι μικρότερες δίνουν συνήθως περισσότερα ampere στην εκκίνηση.....
-
στην εκκινηση παντως δινει οτι και η προηγουμενη 480
αλλιως δε θα δεχομουν να τη βαλω
-
Είσαι σίγουρος πως είναι τόσα, επειδή τόσα γράφει;
Εαν ήταν 400 δηλαδή, τι θα γινόταν; -
ξερω γω? ειπα να κανω εκπτωση στο 60, αλλα να εκανα και στα ampere της εκκινησης παει πολυ
δε πολυξερω τι παιζει με τις μπαταριες για αυτο ρωταω
-
ε ε εντάξει ο κατασκευαστής δίνει μια τιμή, τώρα τρέχα-γυρευε στο κατά πόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα....αλλά σίγουρα σε κάνει να αποφασίσεις τι θα αγοράσεις
-
Ξέρει κανείς ακριβώς τι σημαίνουν τα δύο τελευταία νούμερα στις παρακάτω προδιαγραφές;
60 Ah, 280 Α DIN, 480 Α EN/SAE
Φαντάζομαι θα είναι το ρεύμα που δίνει σε κάποιες συνθήκες που είναι κοντά στο βραχυκύκλωμα αλλά πως ορίζονται αυτές οι συνθήκες;
Επίσης πολλοί αξιολογείτε τις μπαταρίες με βάση τη χωρητικότητα (Ah), μήπως τελικά αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια ζωής σε έτη και όχι η χωρητικότητα αφού η μπαταρία διατηρείται συνεχώς γεμάτη;
-
-
Ο χρήστης Mihalis_ έγραψε:
Επίσης πολλοί αξιολογείτε τις μπαταρίες με βάση τη χωρητικότητα (Ah), μήπως τελικά αυτό που έχει σημασία είναι η διάρκεια ζωής σε έτη και όχι η χωρητικότητα αφού η μπαταρία διατηρείται συνεχώς γεμάτη;
η διάρκεια ζωής μιας μπαταρίας δεν είναι κάτι που μπορεί να εξασφαλιστεί а priori, μιας και το πως θα της 'φερθείς' παίζει τεραστιο ρόλο στο πόσο θα αντέξει.
Και ιδανικές συνθήκες δεν υπάρχουν στα αυτοκίνητα δυστυχώς.
Αν ήταν σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με ελεγχόμενες φορτίσεις εκφορτίσεις θα ήταν εφικτό -
μετα απο 4 χρονια και 9 μηνες αλλαξα την μανισια μπαταρια του Corsa με την ιδια εργοστασιακη 44A 58 Ε απο ανταλλακτικα
στην αντιπροσωπεια για την ιδια μπαταρια με δωρεαν τοποθετηση(10 λεπτα δουλεια,2 παξιμαδια ξεβιδωνεις-βιδωνεις) ζητουσαν 110Ε. -
Nαι, αλλά η τοποθέτηση δωρεάν
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Nαι, αλλά η τοποθέτηση δωρεάνΌχι, δεν κατάλαβες...
Η τοποθέτηση ΔΩΡΕΑΝ
Δεν έχει σημασία που η εργασία είναι 2 παξιμάδια, το θέμα είναι να το γράψουμε με bold για να τσιμπήσουν τα χαϊβάνια.Παρεμπιπτόντως, κάτι από άλλο φόρουμ. Κάποιος παίρνει τηλέφωνο σε μαγαζί ανταλλακτικών ρωτώντας για τακάκια:
(...)
Παναγιώτης : ΟΚ πές μου μια τιμή για να ξέρω.
Μητρόπουλος : Έχω και μεταλλικά και κανονικά τι θέλεις ;
Παναγιώτης : Απλά θέλω όχι μεταλλικά.
Μητρόπουλος : ΟΚ κανα 45άρι με τοποθέτηση τα 2 ζευγάρια
( εδώ προσέχετε δεν ζήτησα τοποθέτηση ποτέ απλά αν έχει τακάκια και τιμή )
Παναγιώτης : εε μόνο τα τακάκια θέλω όχι και τοποθέτηση....
Μητρόπουλος : Α ΟΚ ε κάνα 60άρι υπολόγιζε...
τουτ τουτ τουτ.....Υπάρχουν και χειρότερα λοιπόν!
-
-
E αυτό κάνουμε.
-
Μπαταρία αυτοκινήτου...