-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Aυτό που σκοτώνει την μπαταρία μολύβδου είναι το κρύοTechnically speaking, το κρύο διατηρεί τις μπαταρίες (μειώνεται ο ρυθμός αυτοαποφόρτισης τους) αλλά αυξάνεται και η εσωτερική τους αντίσταση, οπότε δεν μπορούν να δώσουν αρκετό ρεύμα. Αν τις ζεστάνεις όμως επανέρχονται. Η υπερβολική ζέστη είναι που τις σκοτώνει.
@ jerald: Στην Αθήνα δεν κάνει κρύο.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Aυτό που σκοτώνει την μπαταρία μολύβδου είναι το κρύο
Technically speaking, το κρύο διατηρεί τις μπαταρίες (μειώνεται ο ρυθμός αυτοαποφόρτισης τους) αλλά αυξάνεται και η εσωτερική τους αντίσταση, οπότε δεν μπορούν να δώσουν αρκετό ρεύμα. Αν τις ζεστάνεις όμως επανέρχονται. Η υπερβολική ζέστη είναι που τις σκοτώνει.
@ jerald: Στην Αθήνα δεν κάνει κρύο.
είπα μαλακία έχοντας στο μυαλό μου την εκκίνηση
point to zorz
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
Τελικά τις Bunner τις βρίσκουμε κάπου στην Αττική?
έστω και με p.m. κάποια ιδέα?
μην μου πέιτε πάλι για google γιατί δεν βγάζεις άκρη....http://www.tpauto.gr/store/comersus_lis ... ategory=62
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Τελικά τις Bunner τις βρίσκουμε κάπου στην Αττική?
έστω και με p.m. κάποια ιδέα?
μην μου πέιτε πάλι για google γιατί δεν βγάζεις άκρη....http://www.tpauto.gr/store/comersus_lis ... ategory=62
ναι ρε φίλε μου αυτό είπα πριν αυτό προκύπτει από το google
αυτοί χρεώνουν μεταφορικά ξέρουμε?
και λέει και κλειστού τύπυ τι εννοεί ότι είναι με υγρα αλλά με ''αραιά και που συντήρηση'' ?
εγώ έλεγα να βάλω μια που να μην έχει υγρα καθόλου τι είναι αυτές με τζέλ?
καμιά πρόταση? -
-
Οι gel είναι πολύ ακριβές.
Από ~200 αρχίζουν οι πιο φθηνές (Exide Maxxima)
To σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι, πως μπορείς να τις βάλεις σε μέρος που δεν έχει εξαερισμό (καμπίνα, πορτ παγκάζ) αλλά και ξάπλα.
Έχω μια τέτοιου τύπου, και δεν μπορώ να πω, πως είμαι ενθουσιασμένος. -
ε όχι για 200 ευρω δεν συμφαίρει....
αν και μπορεί να έχει ειπωθεί ήδη γίνεται να κάνουμε μα σούμα δηλαδη
έχουμε τς κλασικες με υγρά, της ξηράς φορτισης που ειναι χωρίς πολύ συντήρηση ας πούμε και αυτές με το τζέλ?
μια σύντομη περιγραφή μπορεί κάποιος να κάνει? -
-
Tην Optima την έχω βρει στα 300+.
Την είχα για δυό μέρες και ούτε αυτή με ενθουσίασε. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε γκαντεμιαζω αλλα καποια στιγμη θα πας να το βαλεις μπροστα και απλα δεν θα γυρνα η μιζα,ετσι ξαφνικα που λεει και το τραγουδιέτσι την έπαθα εγώ εχθές
ήμουνα με σβηστή μηχανή για κανά 20-30 λεπτά με μουσική στο 1 και το καλοριφέρ ανοιχτό και το κλειδί γυρισμένο στην τελευταία θέση. Πρώτη φορά είχα όλο αυτό τον συνδυασμό και ξεφόρτισε εντελώς μόνο έναν ηλεκτρικό ήχο τακ τακ έκανε μετά από κανα δυο αποτυχημένες προσπάθειες μιζαρίσματος.
και κανείς δεν σταμάτησε να βοηθήσει να βάλουμε ρεύμα 2 λεπτάκια
δεν ξέρω αν φταίει ο συνδυασμός των παραπάνω με το κρύο, και ότι η μπαταρία είναι 2.5 ετών αν και προσέχω τα υγρά της.
χαρακτηριστικά της μπαταρίας δεν έχω εύκαιρα αυτή τη στιγμή, είναι μικρή όμως (και σε μέγεθος)
επίσης τις τελευταίες μέρες παρατήρησα ότι στο ρελαντί έπεφταν τα φώτα όταν δυνάμωνα τη μουσική ή όταν ανοιγόκλεινα τις ασφάλειες (κεντρικό κλείδωμα).
τι να κάνω? να πάρω καινούρια? και αν ναι τι να προσέξω?
γμτ, και έλεγα αυτά τα λεφτά να τα δώσω στον Μητροπάνο την Παρασκευή
α, επίσης εχθές το πρωί τέλειωσαν οι μπαταρίες του πληκτρολογίου μου στη δουλειά, λέτε να το χε η μέρα?
edit: το πρωί πήρε αμέσως
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Σε γκαντεμιαζω αλλα καποια στιγμη θα πας να το βαλεις μπροστα και απλα δεν θα γυρνα η μιζα,ετσι ξαφνικα που λεει και το τραγουδι
έτσι την έπαθα εγώ εχθές
ήμουνα με σβηστή μηχανή για κανά 20-30 λεπτά με μουσική στο 1 και το καλοριφέρ ανοιχτό και το κλειδί γυρισμένο στην τελευταία θέση.
Το καλοριφερ εβγαζε καθολου ζεστη;Εγω μερικες φορες που το δοκιμασα μετα απο μερικα λεπτα εβγαζε κρυο αφου δεν κυκλοφορει το νερο να φερει ζεστο
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε γκαντεμιαζω αλλα καποια στιγμη θα πας να το βαλεις μπροστα και απλα δεν θα γυρνα η μιζα,ετσι ξαφνικα που λεει και το τραγουδι
έτσι την έπαθα εγώ εχθές
ήμουνα με σβηστή μηχανή για κανά 20-30 λεπτά με μουσική στο 1 και το καλοριφέρ ανοιχτό και το κλειδί γυρισμένο στην τελευταία θέση.
Το καλοριφερ εβγαζε καθολου ζεστη;Εγω μερικες φορες που το δοκιμασα μετα απο μερικα λεπτα εβγαζε κρυο αφου δεν κυκλοφορει το νερο να φερει ζεστο
όχι δεν έβγαζε και όταν πήγα να βάλω μπρος έπαθα ό,τι έπαθα
-
Θα πρέπει να ελέγξεις:
- αν έχεις διαρροές ρεύματος (εκτός από την κακή χρήση...)
- την μπαταρία μήπως είναι στα τελευταία της (όχι μόνο τάση και υγρά αλλά πραγματικό έλεγχο)
- το σύστημα φόρτισης μήπως δεν φορτίζει καλά.
-
πιστεύω ότι είναι το νούμερο 2 αφού αν ήταν κάτι άλλο θα είχε ήδη φανεί
το πράκτικερ έχει καλές μπαταρίες?
-
Εγώ σου είπα ότι μπορεί να είναι και το νούμερο 4.... Ενισχυτής για subwoofer συνδεδεμένος σε μικρή μπαταρία μικρού αυτοκινήτου...... Αυτό δε μπορώ να καταλάβω βέβαια, είναι αφού είχες κάποιες ενδείξεις τις προηγούμενες μέρες ότι κάτι τρέχει με τη μπαταρία, τι σκεφτόσουν όταν το άφηνες 20-30 λεπτά σβηστό με μουσική και καλοριφέρ...
-
Εγώ καλού κακού το καλοκαίρι (ελπίζω να με βγάλει μέχρι τότε) θα αντικαταστήσω την μιτσούμπα με μία άλλη μιτσούμπα, προφανώς με υγρά
Προς το παρόν με -10 παίρνει μπρος με μιά μιζιά, 6 χρόνων μπαταρία
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
edit: το πρωί πήρε αμέσωςΗ μπαταρία είναι καλή. Το αμάξι έχει ηλεκτρολογικό πρόβλημα.
-
Αλήθεια το μέγεθος (εννοώ χωρητικότητα) της μπαταρίας πώς αποφασίζεται; Γιατί βασικά μόνο για να σου γυρίζει τη μίζα χρειάζεται, μετά το σύστημα φόρτισης μπορεί να βγάζει πολλά αμπέρ για να δουλέψουν τα πάντα. Θεωρητικά δηλαδή θα μπορούσες να βάλεις τεράστιο δυναμό που να βγάζει όσο ρεύμα θέλεις ακόμα και στο ρελαντί (θα κόστιζε σε κατανάλωση ίσως) αλλά βέβαια η μπαταρία παίζει και το ρόλο του πυκνωτή διατηρώντας την τάση σε απότομες αυξομειώσεις.
Υπάρχει κάποιος τύπος πχ τόσοι κύλινδροι τόση συμπίεση θέλω τόσες μιζιές ακόμα και σε μείον 20 άρα τόσα αμπερώρια. Και έστω ότι είναι κι αυτόματο και δουλεύει μαζί φώτα (κανονικά και ομίχλης), καλοριφέρ με κλιματισμό, θερμαινόμενο πίσω τζάμι, μουσική και παίζει και με κανένα παράθυρο ή ηλιοροφή... βγαίνει συγκεκριμένη ανάγκη που προφανώς δεν θα καλύπτεται στο ρελαντί. Υπάρχει κάποιος κανονισμός ή έστω κάποιο στάνταρ για πόση ώρα θα πρέπει η μπαταρία να αντέχει στο ρελαντί με όλα αυτά; -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εγώ καλού κακού το καλοκαίρι (ελπίζω να με βγάλει μέχρι τότε) θα αντικαταστήσω την μιτσούμπα με μία άλλη μιτσούμπα, προφανώς με υγράΠρος το παρόν με -10 παίρνει μπρος με μιά μιζιά, 6 χρόνων μπαταρία
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
edit: το πρωί πήρε αμέσως
Η μπαταρία είναι καλή. Το αμάξι έχει ηλεκτρολογικό πρόβλημα.
βασικά πρέπει να την ξελίγωσα με αυτά που έκανα. πειράζει που αποφόρτισε μια φορά? από δω και πέρα θα ναι πιο ευαίσθητη?
μια απορία σχετικά μ'αυτό που έγραψε ο onyx, όταν η μηχανή είναι ανοιχτή αλλά στο ρελαντί, δεν φορτίζει? ή φορτίζει λιγότερο απ'όταν υπάρχουν χ στροφές?
Μπαταρία αυτοκινήτου...