-
Ο χρήστης iant έγραψε:
2 χρόνια πρέπει να χουν εγγύηση οι μπαταρίες αυτοκινητου. Δεν είμαι σίγουρος.
1 χρόνο πρέπει να είναι. Αν θες τσέκαρε το.
Το θέμα είναι όμως ότι οι τιμές της τάσης της μπαταρίας δείχνουν οκ. Αν είχε θέμα λογικά δεν θα ήταν χαμηλές οι τιμές; Τι να πω...
λογικά δεν θα ήταν χαμηλές οι τιμές;
όχι απαραίτητα. Η ¨δύναμη' της μπαταρίας έχει σχέσει και με τα βολτ και με τις αμπέρ.Λες δηλαδή ότι τα αμπέρ μπορεί να είναι χαμηλά; Ναι αλλά βολτ-αμπέρ δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους;
Και αν είναι τελικά τα αμπέρ χαμηλά, σημαίνει οτι η μπαταρία τα φτυσε ε; Από τι όμως; Ελαττωματική ή κακή ποιοτικώς; -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
2 χρόνια πρέπει να χουν εγγύηση οι μπαταρίες αυτοκινητου. Δεν είμαι σίγουρος.
1 χρόνο πρέπει να είναι. Αν θες τσέκαρε το.
Το θέμα είναι όμως ότι οι τιμές της τάσης της μπαταρίας δείχνουν οκ. Αν είχε θέμα λογικά δεν θα ήταν χαμηλές οι τιμές; Τι να πω...
λογικά δεν θα ήταν χαμηλές οι τιμές;
όχι απαραίτητα. Η ¨δύναμη' της μπαταρίας έχει σχέσει και με τα βολτ και με τις αμπέρ.Λες δηλαδή ότι τα αμπέρ μπορεί να είναι χαμηλά; Ναι αλλά βολτ-αμπέρ δεν έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους;
Και αν είναι τελικά τα αμπέρ χαμηλά, σημαίνει οτι η μπαταρία τα φτυσε ε; Από τι όμως; Ελαττωματική ή κακή ποιοτικώς;Αν ενώσεις 8 μπαταρίες ΑΑ τον 1,5V θα έχεις 12V. Λες με αυτήν την κατασκευή να μπορείς να βάλεις μπρος το αυτοκίνητο;
Και αν είναι τελικά τα αμπέρ χαμηλά, σημαίνει οτι η μπαταρία τα φτυσε ε; Από τι όμως; Ελαττωματική ή κακή ποιοτικώς;
Δεν είμαι τόσο ιδικός, αλλά κλείνω προς το 'Ελαττωματική'. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Παρε ενα βολτομετρο των 5-10€ και μετρα Volt DC
πρεπει να εχει 12 και κατι αν ειναι φορτισμενη,
μετρα την ωρα που μιζαρει καποιος, αν πεφτει κατω απο 8, μαλλον την εχει παρει και την εχει σηκωσει.
Με αναμμενο κινητηρα να εχει ~14, αν δεν εχει, μαλλον το δυναμο εχει θεμαΛοιπόν, πήρα πολύμετρο σήμερα το πρωί και μέτρησα τάσεις.
Η μπαταρία (εκτός αυτοκινήτου): 13,2 V
Την ώρα που μιζάρω: έπεσε ως 11,3 V
Και ανέβηκε μετά (δηλαδή με αναμμένο κινητήρα): 14,1 V (στα ίδια περίπου και με αναμμένα φώτα και radio)Έκανα άλλες 3-4 φορές το πείραμα, πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα είχα. Έως 14,4 με αναμμένο κινητήρα, 11,8 όταν μιζάρω και 12,85 η μπαταρία μετά το σβήσιμο του κινητήρα.
ΑΛΛΑ: μόλις έβαλα την μπαταρία στο αμάξι για τις μετρήσεις, αρχικά δυσκολευόταν πάλι να πάρει μπρος. Και την 2η ή 3η φορα δεν πήρε! Όμως η τάση ακόμα και τότε ήταν 11+.
Συμπέρασμα;
Τι αυτοκίνητο είναι;;
Μήπως τελικά δεν έχει πρόβλημα η μπαταρία και είναι κάτι άλλο στο αυτοκίνητο;
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι μιζάρει και μετά από δύο-τρεις φορές παίρνει μπρος.
Αν η μπαταρία τα είχε φτύσει ή αν είχε πέσει πολύ, απλά το αυτοκίνητο θα ήταν 'νεκρό' ή το πολύ-πολύ θα άναβαν οι ενδείξεις...Προτείνω συνεργείο ή ηλεκτρολογείο που να ξέρουν όμως τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Αν ενώσεις 8 μπαταρίες ΑΑ τον 1,5V θα έχεις 12V. Λες με αυτήν την κατασκευή να μπορείς να βάλεις μπρος το αυτοκίνητο;
Και αν είναι τελικά τα αμπέρ χαμηλά, σημαίνει οτι η μπαταρία τα φτυσε ε; Από τι όμως; Ελαττωματική ή κακή ποιοτικώς;
Δεν είμαι τόσο ιδικός, αλλά κλείνω προς το 'Ελαττωματική'.Έτσι όπως το θέτεις, ναι πρέπει να έχεις δίκιο...
Μήπως γι αυτό και ο φορτιστής μου δεν μπορεί να την φορτίσει στο full... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
μετρα την ωρα που μιζαρει καποιος, αν πεφτει κατω απο 8, μαλλον την εχει παρει και την εχει σηκωσει.
Με αναμμενο κινητηρα να εχει ~14, αν δεν εχει, μαλλον το δυναμο εχει θεμαΛοιπόν, πήρα πολύμετρο σήμερα το πρωί και μέτρησα τάσεις.
Και ανέβηκε μετά (δηλαδή με αναμμένο κινητήρα): 14,1 V (στα ίδια περίπου και με αναμμένα φώτα και radio)Έκανα άλλες 3-4 φορές το πείραμα, πάνω κάτω τα ίδια αποτελέσματα είχα. Έως 14,4 με αναμμένο κινητήρα, 11,8 όταν μιζάρω και 12,85 η μπαταρία μετά το σβήσιμο του κινητήρα.
ΑΛΛΑ: μόλις έβαλα την μπαταρία στο αμάξι για τις μετρήσεις, αρχικά δυσκολευόταν πάλι να πάρει μπρος. Και την 2η ή 3η φορα δεν πήρε! Όμως η τάση ακόμα και τότε ήταν 11+.
Συμπέρασμα;
Τι αυτοκίνητο είναι;;
Μήπως τελικά δεν έχει πρόβλημα η μπαταρία και είναι κάτι άλλο στο αυτοκίνητο;
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι μιζάρει και μετά από δύο-τρεις φορές παίρνει μπρος.
Αν η μπαταρία τα είχε φτύσει ή αν είχε πέσει πολύ, απλά το αυτοκίνητο θα ήταν 'νεκρό' ή το πολύ-πολύ θα άναβαν οι ενδείξεις...Προτείνω συνεργείο ή ηλεκτρολογείο που να ξέρουν όμως τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου.
Fiat punto '99. Όχι δεν εννοούσα ότι μιζάρω και παίρνει μετά απο 2-3 φορές μπροστά. Απλώς πχ στην αρχή πήρε, δύσκολα κάπως, αλλά πήρε. Μετά το σβησα και το ξαναβαλα μπρος, δεν πήρε. Ξαναδοκίμασα πήρε, δύσκολα όμως πάλι. Αυτό εννοω. Μετά που το κίνησα λίγο, έπαιρνε κάπως πιο εύκολα σε σχέση με πριν.
-
Δεν νομίζω ότι φταίει η μπαταρία.
-
Τα αμπερ ουσιαστικά είναι το σύνολο της ενέργειας της μπαταρίας. σωστα? η δική μου μπαταρία πληρως φορτισμένη πρέπει να έχει μέσα 50Α (όσο η χωρητικότητά της δηλαδή). Ο φορτιστής - αν είναι ακριβής - δείχνει 2 απο τα 6 λαμπάκια να ανάβουν. Χτες έκανα μια ωρα αποσταση και πάλι την ίδια ένδειξη είχε. Για την ακρίβεια το δευτερο λαμπάκι είναι πιο ασθενες, αλλά δεν σβήνει. Δηλαδή δείχνει κατά προσέγγιση ότι η φόρτιση είναι στα 4-4,5/6, δηλαδή περίπου 70+ %. Και δεν μπορεί να την φορτίσει άλλο, όσο και να την αφήσω στο ρεύμα.
Θα πάω αύριο πρωι να το δουν.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν νομίζω ότι φταίει η μπαταρία.+1. Συμφωνώ με τον Storm.
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
............... μπαταριά........ -
Ο χρήστης takisc έγραψε:
............... μπαταριά........
Τι πρόσεξε ο άνθρωπος!
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
+1. Συμφωνώ με τον Storm.
iant πριν είπες ότι μάλλον είναι ελαττωματική η μπαταρία... Με μπέρδεψες.
Και δηλαδή πως εξηγείται ότι δεν φορτίζεται πλήρως ούτε με αμαξι εν κινήσει, ούτε στο ρεύμα στο σπίτι; Εγώ η μπαταρία πιστεύω έχει κάποιο θέμα. -
Έχω την άποψη ότι μία μπαταρία αυτοκινήτου, μετά από χρήση κάποιας περιόδου, χάνει την απόδοσή της οπότε πρακτικά είναι αδύνατο να φορτίζεται πλήρως. Αυτή η πτώση συνεχίζεται μέχρι η μπαταρία να φθάσει στην φυσιολογική ημερομηνία λήξη της.
Αυτή η ημερομηνία επισπεύδεται αν δεν φορτίζεται σωστά, αν δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτική ή αν είναι προβληματική.Από εκεί και πέρα αν η μπαταρία έχει μία φόρτιση τόση ώστε να βάζει μπροστά το αυτοκίνητο θεωρείται ζωντανή. Οπότε αν το αυτοκίνητο μιζάρει και δυσκολεύεται να πάρει μπροστά ή σβήνει στις προσπάθειες, τότε κάτι άλλο φταίει.
Αυτά τουλάχιστον έχω δει από την δική μου εμπειρία. Αν κάνω λάθος, μπορείτε να με διορθώσετε. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω την άποψη ότι μία μπαταρία αυτοκινήτου, μετά από χρήση κάποιας περιόδου, χάνει την απόδοσή της οπότε πρακτικά είναι αδύνατο να φορτίζεται πλήρως. Αυτή η πτώση συνεχίζεται μέχρι η μπαταρία να φθάσει στην φυσιολογική ημερομηνία λήξη της.
Αυτή η ημερομηνία επισπεύδεται αν δεν φορτίζεται σωστά, αν δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτική ή αν είναι προβληματική.Από εκεί και πέρα αν η μπαταρία έχει μία φόρτιση τόση ώστε να βάζει μπροστά το αυτοκίνητο θεωρείται ζωντανή. Οπότε αν το αυτοκίνητο μιζάρει και δυσκολεύεται να πάρει μπροστά ή σβήνει στις προσπάθειες, τότε κάτι άλλο φταίει.
Αυτά τουλάχιστον έχω δει από την δική μου εμπειρία. Αν κάνω λάθος, μπορείτε να με διορθώσετε.Μπορεί να είναι έτσι όπως το λες όσον αφορά την φόρτιση... Δε γνωρίζω. Αλλά για το μιζάρισμα που λες, μπορεί να συμβεί και λόγω μπαταρίας. Τουλάχιστον αυτό είχα παρατηρήσει παλιότερα που είχα άλλη μπαταρία και ο ηλεκτρολόγος είχε ελέγξει για διαρροή μέχρι και μίζα, δυναμό, τα πάντα... Και αποφάνθηκε πως είναι θέμα μπαταρίας και μόνο. Οπότε και όταν την άλλαξα, λύθηκε και το πρόβλημα. Όμως εκείνη η μπαταρία είχε χρόνια. Αυτή 1,5 χρόνο και βγηκε off??
Θα το πάω στον ηλεκτρολόγο να το δει και θα σας πω. Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντησεις και τη βοηθεια σας!!! Μολις εχω νεότερα θα ξαναγραψω! -
Εννοείται πως θα ξαναγράψεις, γιατί τώρα είμαστε και περίεργοι να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει...
-
-
πριν καποιες μερες που λες οτι δεν επαιρνε μπρος , τα λαμπακια στο ταμπλο σου , ηταν αναμμενα ή οχι , τα φώτα σου δούλευαν ?
-
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
πριν καποιες μερες που λες οτι δεν επαιρνε μπρος , τα λαμπακια στο ταμπλο σου , ηταν αναμμενα ή οχι , τα φώτα σου δούλευαν ?τα φώτα δεν τα είχα κοιτάξει, αλλά το ταμπλό λειτουργούσε κανονικά..
επειδή και παλιότερα είχα θέμα με άλλη μπαταρία (είχε φάει τα ψωμιά της), έχω τα ίδια συμπτώματα με τότε. Τίποτα άλλο ιδιαιτερο... Δηλαδή έχω την αίσθηση πως η μπαταρία είναι στα τελευταία της...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
+1. Συμφωνώ με τον Storm.
iant πριν είπες ότι μάλλον είναι ελαττωματική η μπαταρία... Με μπέρδεψες.
Και δηλαδή πως εξηγείται ότι δεν φορτίζεται πλήρως ούτε με αμαξι εν κινήσει, ούτε στο ρεύμα στο σπίτι; Εγώ η μπαταρία πιστεύω έχει κάποιο θέμα.Πριν έκανα υποθέσεις βάση των μετρήσεων που έκανες. Αλλα μετά το παρακάτω που έγραψες κλείνω προς τον Storm.
Fiat punto '99. Όχι δεν εννοούσα ότι μιζάρω και παίρνει μετά απο 2-3 φορές μπροστά. Απλώς πχ στην αρχή πήρε, δύσκολα κάπως, αλλά πήρε. Μετά το σβησα και το ξαναβαλα μπρος, δεν πήρε. Ξαναδοκίμασα πήρε, δύσκολα όμως πάλι. Αυτό εννοω. Μετά που το κίνησα λίγο, έπαιρνε κάπως πιο εύκολα σε σχέση με πριν.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Συμπέρασμα;
Ετσι οπως τα περιγραφεις, μια χαρα φαινεται η μπαταρια απο θεμα βολταζ, και το δυναμο επισης.
Το γεγονος οτι εκανες τα τεστ 3-4 φορες και δεν επεσε, παλι τα ιδια δειχνει.Οταν λεμε 'δυσκολευεται να παρει μπρος' εννοουμε:
- οτι δυσκολευεται να γυρισει η μιζα ?
- οτι η μιζα γυριζει κανονικα (ακουγεται να γυρναει τη μηχανη 'ξεκουραστα') αλλα δεν παιρνει?.
Αν ειναι το 2ο, το προβλημα ειναι αλλου, πχ αισθητηρας στροφαλου/εκκεντροφορου, αναφλεξη.
Οταν παρει ελικα δουλευει κανονικα ή κανει τιποτα περιεργα?
Οι πολοι της μπαταριας ειναι σφιγμενοι καλα? -
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Ετσι οπως τα περιγραφεις, μια χαρα φαινεται η μπαταρια απο θεμα βολταζ, και το δυναμο επισης.
Το γεγονος οτι εκανες τα τεστ 3-4 φορες και δεν επεσε, παλι τα ιδια δειχνει.Οταν λεμε 'δυσκολευεται να παρει μπρος' εννοουμε:
- οτι δυσκολευεται να γυρισει η μιζα ?
- οτι η μιζα γυριζει κανονικα (ακουγεται να γυρναει τη μηχανη 'ξεκουραστα') αλλα δεν παιρνει?.
Αν ειναι το 2ο, το προβλημα ειναι αλλου, πχ αισθητηρας στροφαλου/εκκεντροφορου, αναφλεξη.
Οταν παρει ελικα δουλευει κανονικα ή κανει τιποτα περιεργα?
Οι πολοι της μπαταριας ειναι σφιγμενοι καλα?Η μίζα γυρίζει, απλά κάνει τον χαρακτηριστικό ήχο η μηχανή και μπορεί εκεί που πάει να πάρει, να σβήσει. Για να γυρίζει η μίζα γυρίζει... Όχι όπως πχ όταν κλειδώνει το τιμόνι. Γυρίζει κανονικά αλλά και όταν πάρει, παίρνει στο παραλίγο, δηλαδή κόντευει να μην τα καταφέρει αλλά τελικά παίρνει. Μετά δουλεύει κανονικά. Και σε ρελαντί και εν κινήσει..
Απλά το ίδιο θέμα είχα και παλιά. Ακριβώς ίδια συμπτώματα. Και ήταν μπαταρία... Μόλις την άλλαξα, όλα οκ. Γι αυτό και νομίζω πως πάλι μπαταρία είναι. Το πως και το γιατί δεν το γνωρίζω.
Οι πόλοι ναι, στο φουλ σφιγμένοι...
Μπαταρία αυτοκινήτου...