-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
εβελα μια μετεχειρη forse, made in ukrane στο τουοτα, 92 αμπερ ειναι και μου ειπε οτι εχει δουλεψει μονο 10 μερες (πανω εχει χαραγμενο 1/11 ... )
μου εδωσε εγγυηση ενα χρονο...την πληρωσα 100€...
μου ειπε οτι καινουρια κανει 150€
δεν εβαλα καινουρια γιατι δεν ειχε,απ οτι εχω καταλαβει αμα θελει καποιος μπαταρια του βαζει προςωρινα μια αλλη μεχρη να φερει την καινουριαεκανα καλα;
εκανα ;ακουω γνωμες
Μεταχειρισμενη ,αγνωστη μαρκα και εδωσες και 100€;
-
μαλακια εκανα διλαδι μου ειπε οτι ειναι καλες κι οτι επειδι ειναι ουκρανικες αντεχουν περισοτερο αλλα μου λεει αμα παθει τιποτα σε ενα χρονο θα στην αλλαξω με αλλη...
-
Εχουν μολυβι απο Τσερνομπιλ μεσα;
Πολλα δεν ειναι 100€; -
στο αγροτικο την εβαλα, ειναι μεγαλη ,καμια σχεση με την μπαταρια του φιεστα πχ
-
105 € στοιχίζει η μπαταρία της EXIDE στα 100ΑΗ , και προφανώς καινούρια.
Αν όμως είσαι σε επαρχιακή πόλη, οι επιλογές σου είναι περιορισμένες και οι τιμές, ... ανάλογες. -
στα μουτρα μου
σαμπος πρωτη φορα ειναι που κανω
δεν πηγαινα στην καλαματα να την βαλω το ζοων
εδιτ: νταξ θα μου φερει καινουρια αλλα η μαρκα λεει δεν παιζει ρολο
-
A.
-
ειμαι κι εγω μλκς οταν μου ειπε δεν εχει καινουρια και πρεπει να την παραγγηλει επρεπε να παω αλλου
ακους μετεχειρη -
Φίλος μου έλεγε σήμερα ότι δεν ήξερε τι να κάνει. Ο ακροδεκτης του θετικού στο αυτοκίνητο του ειναι από αυτούς που αγκαλιάζουν τον πόλο της μπαταρίας και όσο σφίγγει από πάνω, σφίγγει κι αυτός τον πόλο. Επειδή δεν κινεί το αμάξι πολύ, κάθε 1-1.5 μήνα τη βγάζει και της κάνει μια συντήρηση με πολύ ήπια κι αργή φόρτιση. Αποτέλεσμα, σε μπαταρία 2 χρονών, ο θετικός πόλος έχει λεπτυνει κάπως το μολύβι από τα πολλά βάλε-βγάλε, σφιξε-έσφιξε κι όσο και να σφίξει δεν κρατάει καλά πια. Η επιλογή αλλαγής μπαταρίας δεν υφίσταται μιας και η μπαταρία ειναι ουσιαστικά καινούρια. Δεύτερη επιλογή η αλλαγή ακροδεκτη, που θέλει να την αποφύγει προκειμένου να μείνει ο εργοστασιακος. Εγώ του είπα να πάρει από έναν μπαταριά (αυτοί συνήθως έχουν..ίσως βρει και σε ηλεκτρολογο αυτοκινήτων βέβαια του είπα) ένα μικρό κομμάτι φύλλο μολύβι και να το βάλει μέσα στο κοίλο που κάνει ο ακροδεκτης του ώστε σφίγγοντας από πάνω, να αναγκάσει τα δόντια που έχει εσωτερικά και σφίγγουν πάνω στον πόλο, να τον αγκαλιάσουν πάλι σφιχτά όπως πριν. Τί λέτε?
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Να πάει σε ένα βενζινάδικο και να δοκιμάσει έναν ακροδέκτη αρνητικού πόλου, που είναι πιο μικρός.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Να πάει σε ένα βενζινάδικο και να δοκιμάσει έναν ακροδέκτη αρνητικού πόλου, που είναι πιο μικρός.Ναι αλλα είπα στο προηγούμενο ποστ ότι δεν θέλει να αλλάξει τον εργοστασιακό.
-
Να σταματήσει να βαζει και να βγαζει ακροδεκτες τοτε. Μια βολτα καθε βδομαδα αρκει.
-
Να βγαζει τον αρνητικο...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να σταματήσει να βαζει και να βγαζει ακροδεκτες τοτε. Μια βολτα καθε βδομαδα αρκει.Για πολλούς και διάφορους λόγους αυτό δεν γίνεται. Άλλωστε και να σταματήσει τώρα, το πρόβλημα ήδη υπάρχει και θέλει λύση. Έχεις να προτείνεις κάτι σε αυτό μήπως?
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Να βγαζει τον αρνητικο...Τη μπαταρία την αποσυνδεει, την αφαιρεί και την ανεβάζει σπίτι και τη φορτίζει.
-
Μπορεί να αφήνει τους ακροδέκτες μόνιμα,και να βγάζει τα καλώδια.
Αυτό απαιτεί κόψιμο-ράψιμο όμως.. -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Μπορεί να αφήνει τους ακροδέκτες μόνιμα,και να βγάζει τα καλώδια.
Αυτό απαιτεί κόψιμο-ράψιμο όμως..Ανέφικτο άρα. Το βάλε-βγάλε των ακροδεκτων ειναι το πιο βολικό και γρήγορο.
Θα πάει αύριο να πάρει ένα κομματάκι φύλλο μολύβι που του είπα και βλέπουμεSent from my Neo V using Tapatalk
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Φίλος μου έλεγε σήμερα ότι δεν ήξερε τι να κάνει. Ο ακροδεκτης του θετικού στο αυτοκίνητο του ειναι από αυτούς που αγκαλιάζουν τον πόλο της μπαταρίας και όσο σφίγγει από πάνω, σφίγγει κι αυτός τον πόλο. Επειδή δεν κινεί το αμάξι πολύ, κάθε 1-1.5 μήνα τη βγάζει και της κάνει μια συντήρηση με πολύ ήπια κι αργή φόρτιση. Αποτέλεσμα, σε μπαταρία 2 χρονών, ο θετικός πόλος έχει λεπτυνει κάπως το μολύβι από τα πολλά βάλε-βγάλε, σφιξε-έσφιξε κι όσο και να σφίξει δεν κρατάει καλά πια. Η επιλογή αλλαγής μπαταρίας δεν υφίσταται μιας και η μπαταρία ειναι ουσιαστικά καινούρια. Δεύτερη επιλογή η αλλαγή ακροδεκτη, που θέλει να την αποφύγει προκειμένου να μείνει ο εργοστασιακος. Εγώ του είπα να πάρει από έναν μπαταριά (αυτοί συνήθως έχουν..ίσως βρει και σε ηλεκτρολογο αυτοκινήτων βέβαια του είπα) ένα μικρό κομμάτι φύλλο μολύβι και να το βάλει μέσα στο κοίλο που κάνει ο ακροδεκτης του ώστε σφίγγοντας από πάνω, να αναγκάσει τα δόντια που έχει εσωτερικά και σφίγγουν πάνω στον πόλο, να τον αγκαλιάσουν πάλι σφιχτά όπως πριν. Τί λέτε?Sent from my Neo V using Tapatalk
Παρόμοιο πρόβλημα είχα και εγώ όταν άλλαξα μπαταρία. Έσφιγγα το παξιμάδι του σφικτήρα του πόλου αλλά εάν πίεζες τον σφικτήρα προς τα πάνω χωρίς μεγάλη δύναμη έβγαινε. Αυτό συνέβαινε γιατί ο πόλος έχει ελαφρός μικρότερη διάμετρο στο πάνω μέρος απ’ ότι στην βάση του.
Η λύση στο πρόβλημα ήταν απλή, βάζεις μια βίδα (ξυλόβιδα με μήκος όχι μεγαλύτερη από το ύψος του πόλου) μεταξύ πόλου και σφικτήρα, στο σημείο/μεριά που είναι το παξιμάδι του σφικτήρα, σφίγγεις το παξιμάδι ελαφρός μέχρι να σφηνώσει η βίδα και μετά βιδώνεις την βίδα κάνα δύο στροφές για να χαράξει βόλτες πάνω στον πόλο (κατά την τοποθέτηση της βίδας κάθετα στον πόλο πρέπει να προεξέχουν γύρο στις από 4-5 βόλτες).
Ελέγχεις με το χέρι εάν κουνιέται δεξιά/αριστερά και προς τα πάνω ο σφικτήρας και εάν «ναι» σφίγγεις το παξιμάδι ή και την βίδα λίγο ακόμα.
-
Γιατί να κάνεις τέτοιες δουλειές;
Υπάρχουν στο εμπόριο διάφοροι ακροδέκτες. Αγοράζεις έναν που είναι ίδιος ή και καλύτερος σε ποιότητα από τον εργοστασιακό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Γιατί να κάνεις τέτοιες δουλειές;
Υπάρχουν στο εμπόριο διάφοροι ακροδέκτες. Αγοράζεις έναν που είναι ίδιος ή και καλύτερος σε ποιότητα από τον εργοστασιακό.Γιατί όταν η «επισκευή» έχει λιγότερο κόστος (πόσο μάλλον όταν είναι και μηδενικό) εγώ την προτιμάω.
Η λύση της βίδας χρειάζεται 15 δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου και δεν χρειάζεσαι καινούργιο ακροδέκτη κάθε φορά που αντιμετωπίζεις το ίδιο ή παρόμοιο πρόβλημα με τον εκάστοτε πόλο της μπαταρίας.
Μπαταρία αυτοκινήτου...