-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
[Να προσθέσω ότι εκτός από την υψηλότερη τιμή δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα παραπάνω οι επώνυμες, εκτός αν το αμάξι έχει start - stop οπότε πας ουσιαστικά σε βαθιάς εκφόρτισης που από όσο ξέρω συνήθως βρίσεις μόνο 'επώνυμες μάρκες' και σε αστρονομικές τιμέςΟι βαθιάς εκφόρτισης δεν είναι (πολύ) πιο ακριβές, έχουν λίγο διαφορετική κατασκευή στις πλάκες (πιο στιβαρές) και δίνουν μικρότερο ρεύμα εκκίνησης και τις χρησιμοποιούν σε τροχόσπιτα. Εγώ θα προτιμούσα βαθιάς εκφόρτισης για το αμάξι μου καθώς δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις ρεύματος εκκίνησης και οι πιο αραιές πλάκες θα αντέχουν περισσότερα χρόνια.
Σε start-stop αμάξια νομίζω βάζουν μόνο AGM μπαταρίες που είναι πολύ πιο ακριβές και πολύ διαφορετικές καθώς ο ηλεκτρολύτης δεν είναι υγρός (τζελ).
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Εγώ τι να πω για την δικιά μου; Πριν απο μερικές μέρες έκλεισε 7ετία και πάω για τον 8ο χρόνο.
Φτού φτού να μην την ματιάσω.Tου εμπορίου ή την είχε το αμάξι απο το εργοστάσιο; Γτ αν είναι του εμπορίου τότε μάλλον ψωνίζεις απ' το Τσέρνομπιλ
Οχι πατριώτη, είναι η μαμίσια varta που είχε εγκατεστημένη πάνω.
Το αμάξι αγοράστηκε τον 5/2005, do the math..... -
Σήμερα οι μίζες, (και όχι όλες) έχουν όπως λέμε σασμάν – μειωτήρες. Έτσι τα πολύστροφα μοτέρ που διαθέτουν με λίγα σχετικά Α, δεν ζορίζουν το σύστημα έναυσης. Είναι και ο λόγος που το κεντρικό καλώδιο παροχής προς εκκινειτή, είναι πλέον λεπτότερο.
Όλα αυτά σηματοδοτούν, την προσπάθεια ευτελισμού, των ακριβών βαρύγδουπων τέως μοτέρ μίζας. Έτσι οι μπαταρίες είναι πλέον ευτελείς, και αντίστοιχα το σύστημα φόρτισης και άλλα πολλά.
Όπως και για εμένα, σωστά αναφέρει ο φίλος Λέοντας, προτιμώ τους συσσωρευτές βαθιάς εκφόρτωσης, ( οπού γίνετε) για να παραμένουν ενεργοί περισσότερο χρονικό διάστημα.
Και εδώ μου είναι παράδοξο, πως super market πωλούν και αγοράζονται, χωρίς καμιά τεχνική γνώση συσσωρευτές, με μόνο γνώμονα το τελικό κόστος!!!....
Ίδιες μπαταρίες μπαίνουν σε όλους τους φακούς φορητού φωτισμού?!. Τόσο απλά!.
Α. -
εγω παντως με την odyssey pc 680 δεν εχω κανενα προβλημα, εχω κανει βεβαια καποιες θυσιες αλλα δεν με πειραζει...
-
Ναι αλλά είναι πανάκριβη για μπαταρία 17 ΑΗ.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι αλλά είναι πανάκριβη για μπαταρία 17 ΑΗ.εχει ενα 150αρι και τα λιγα ΑΗ θελουν καποιες θυσιες...στον τροπο χρησης
-
Αν και συνήθως προσέχω να μη ξεσκίζω τη μπαταρία,
με τόσο λίγα ΑΗ θα είχε πρόβλημα;
βράδυ, φώτα, κρύο με τέρμα καλοριφέρ, μέσα στη πόλη (αρκετό ρελαντί).Εντάξει, το πίσω τζάμι ας θαμπώσει.
-
οσο δουλευει το μοτερ δεν εχει κανενα θεμα με αυτα...το προβλημα ειναι να μην εχεις πουθενα διαροες ρευματος, να μην εχεις συναγερμο και οταν ειναι σβηστο το μοτερ να εχει αλαρμ αναμενα ή ραδιοφωνο πχ οταν περιμενεις μεσα στο αμαξι...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Εγώ τι να πω για την δικιά μου; Πριν απο μερικές μέρες έκλεισε 7ετία και πάω για τον 8ο χρόνο.
Φτού φτού να μην την ματιάσω.Tου εμπορίου ή την είχε το αμάξι απο το εργοστάσιο; Γτ αν είναι του εμπορίου τότε μάλλον ψωνίζεις απ' το Τσέρνομπιλ
Που σημαίνει φίλε?.
Α.Ότι η μπαταρία είναι πυρηνικός αντιδραστήρας, δεν εξηγήται αλλιώς Έχω ακούσει για 6ετία συνήθως σε εργοστασιακές αλλά πάνω από τόσο συνήθως άκουγα για κάποιες του ανοιχτού τύπου.Εγώ προσωπικά μέχρι 4ετία κρατάω μπαταρία άντε και η εργοστασιακή 5χρόνια όχι παραπάνω.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ναι αλλά είναι πανάκριβη για μπαταρία 17 ΑΗ.
Κάλε μου φίλε, η ένια της οικονομοτεχνικής μελέτης, είναι προνόμιο των ολίγων.
Η ενημέρωσης είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Μακάριοι οι γνωρίζοντες.
Α. -
Που σημαίνει φίλε?.
Α.Ότι η μπαταρία είναι πυρηνικός αντιδραστήρας, δεν εξηγήται αλλιώς Έχω ακούσει για 6ετία συνήθως σε εργοστασιακές αλλά πάνω από τόσο συνήθως άκουγα για κάποιες του ανοιχτού τύπου.Εγώ προσωπικά μέχρι 4ετία κρατάω μπαταρία άντε και η εργοστασιακή 5χρόνια όχι παραπάνω.
Μάλλον με λυπήθηκε ο θεός γιατί σε ένα Punto gt που είχα πριν πολλά φεγγάρια, η μπαταρία παρέδιδε για άγνωστο λόγο πνεύμα στα δύο χρόνια. Πριν το δώσω πρέπει να είχα βάλει την τρίτη μπαταρία πάνω.......
-
Που σημαίνει φίλε?.
Το κράμα μολύβδου θωράκισης του τσερνοβίλ, είναι τα πρώτα που πουλήθηκαν. Μα δεν έχει ο μόλυβδος την ικανότητα συσσώρευσης μπεκερέλ. Κατά συνέπια η διασπορά ραδιενεργών ισοτόπων είναι αδύνατη. Να μην πουλήσουν τους χάλυβες, διότι τότε κάηκε το μ.... μας, μα δεν το έχουν κάνει με 3ε το κιλό!. Δεν πάει κανείς να τα κόψει με ζωή 3 μηνών.
Α. -
Το κράμα μολύβδου θωράκισης του τσερνοβίλ, είναι τα πρώτα που πουλήθηκαν. Μα δεν έχει ο μόλυβδος την ικανότητα συσσώρευσης μπεκερέλ. Κατά συνέπια η διασπορά ραδιενεργών ισοτόπων είναι αδύνατη. Να μην πουλήσουν τους χάλυβες, διότι τότε κάηκε το μ.... μας, μα δεν το έχουν κάνει με 3ε το κιλό!. Δεν πάει κανείς να τα κόψει με ζωή 3 μηνών.
Α. -
Α. -
Θέλω να με συγχωρέσετε, μα δεν καταλαβαίνω, με τα ανθρωπάκια.
Α. -
Α.Κυρ-Αντώνη, εσυ που ξες πολλα και ο νους σου κατεβάζει... που μπορούμε να βρουμε ρε συ απο αυτον τον μολυβδο τον Τσερνομπιλισιο? Υπάρχει κάτι στην αγορά? Ψάχνω να κάνω αναγόμωση κάτι παλιές μπαταρίες απο ένα πολύ παλιο μηχάνημα και θα με ενδιέφερε η περίπτωση
-
Έμαθα ότι μεγάλες ποσότητες, είχαν αγοράσει πολωνοί και βούλγαροι. Σε αυτές της χώρες με τους ελαστικούς νόμους, υπάρχουν αρκετά εργοστάσια συσσωρευτών.
Σήμερα και στην Ελλάδα, βρίσκεις στης εταιρίες ανακύκλωσης συσσωρευτών. Μάλιστα σε καλές τιμές. Σίγουρα θα πρέπει να τους πείσεις ότι δεν το θέλεις για μπαταρίες…..
Α. -
Α.Μου άρεσε η ανάλυση σας κύριε Αντώνη μας αλλά την βρήκα και λίγο χιουμοριστική, με όλο το σεβασμό.
-
Έμαθα ότι μεγάλες ποσότητες, είχαν αγοράσει πολωνοί και βούλγαροι. Σε αυτές της χώρες με τους ελαστικούς νόμους, υπάρχουν αρκετά εργοστάσια συσσωρευτών.
Σήμερα και στην Ελλάδα, βρίσκεις στης εταιρίες ανακύκλωσης συσσωρευτών. Μάλιστα σε καλές τιμές. Σίγουρα θα πρέπει να τους πείσεις ότι δεν το θέλεις για μπαταρίες…..
Α.Επείδη έχουν ξαναναφερθεί σε αναγόμωση εδώ μέσα αν δε κάνω λάθος, αξίζει τον κόπο; Να ψάχνεις μόλυβδούς, να ανοίγεις μπαταρίες,υγρά, ιστορίες, βέβαια αν μιλάμε για μεγάλες μπαταρίες μεγάλης αξίας, αλλά και πάλι...αξίζει;
-
Α.Μου άρεσε η ανάλυση σας κύριε Αντώνη μας αλλά την βρήκα και λίγο χιουμοριστική, με όλο το σεβασμό.
Με τόσα που μας ταΐζουν τα γ@μιμεν@ μέσα παραπληροφόρησης, έχουμε τρελαθεί. Φυσική αντίδραση για να αντιδράσουμε!. Αυτοί θα πεθάνουν – φαλίρουν, η ζωή μας ανήκει!.
Α.
Μπαταρία αυτοκινήτου...