-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλλά πάλι δεν το έχω κάνει γιατί δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος. Θα τύχει να μείνεις 1-3 φορές στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Βάζεις μπρος με άλλο αυτοκίνητο κάνεις μια μεγάλη βόλτα και είναι εντάξει.Κι όμως, δεν είναι καθόλου εντάξει... εκτός αν μεγάλη βόλτα θεωρείς ένα ταξιδάκι Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω! Αλλά τότε θα κάψεις σε βενζίνες όσο δυο καινούργιες μπαταρίες...
-
Νομίζω αρκεί μια βόλτα μισής ώρας για να ξαναπαίρνει μπρος. Σε 1-2 ακόμα βόλτες έχεις βάλει πίσω σου το όλο γεγονός. Ίσως ήμουν απλά τυχερός....
-
[quote='spikou']όχι είναι του 2007. έχει κανείς άποψη για MITSUBA (70 E), BANNER (90 E), WINNER (85 E) ?[/quote
Δεν είναι κακές.
Α. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Νομίζω αρκεί μια βόλτα μισής ώρας για να ξαναπαίρνει μπρος. Σε 1-2 ακόμα βόλτες έχεις βάλει πίσω σου το όλο γεγονός. Ίσως ήμουν απλά τυχερός....Όντως αρκεί μια τέτοια βόλτα απλά για να ξαναπαίρνει, ειδικά μάλιστα αν πας να το βάλεις μπρος αμέσως μετά, ή άντε μέσα σε μια-δυο μέρες. Όμως, η φόρτιση είναι στο 15% περίπου. Έτσι, αν ακολουθήσει μια χρήση του τύπου 'πολλές εκκινήσεις, λίγα χιλιόμετρα' (αρκετοί δε διανύουν μεγάλες αποστάσεις και χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο για μικρές διαδρομές) η μπαταρία θα παίζει συνέχεια σε χαμηλά επίπεδα φόρτισης. Θα είσαι π.χ. μεταξύ 15 και 35% μονίμως. Αν το κινείς κάθε μέρα, δε θα μείνεις και όλα θα δείχνουν μια χαρά. Αν όμως τύχει να το αφήσεις κάποια στιγμή 4-5 μέρες ακίνητο, τότε θα 'πληρώσεις' τις αφορτισιές!
-
εγω πιστευω αν η μπαταρια που αγορασεις ειναι φρεσκο πραμα,το αυτοκινητο ειναι αξιοπιστο με τα ηλεκτρικα και δεν εχει διαρροες δυσκολα μενεις απο μπαταρια.εχω εμπειρειες απο οπελ τουοτα και νισσαν.το οπελ ηταν οτι χειροτερο εμενε συνεχεια,καθε 2 χρονια δε ηθελε καινουρια,ειχε πολλες διαρροες.τα αλλα δεν με αφησαν ποτε απο ρευμα.
-
Ο χρήστης spikou έγραψε:
έχει κανείς άποψη για MITSUBA (70 E), BANNER (90 E), WINNER (85 E) ?Winner φοράω εγώ...(παλιά τις έλεγαν Βaren αν ισχύουν τα όσα είπε ο τυπάς απ' όπου την πήρα..) Την έχω απ' το καλοκαίρι οπότε δεν μπορώ να έχω άποψη στο θέμα της μακροζωίας, αλλά μια Baren που είχαμε παλιά στο αμάξι της μάνας μου με καθημερινή χρήση έβγαλε 3 χρονάκια...
Χθες έβαλα έναν μεταχειρισμένο σταθεροποιητή τάσης μαζί με γειώσεις που υποτίθεται ότι εξασφαλίζουν μακροζωία στην μπαταρία... ο χρόνος θα δείξει... -
Εγώ χθες, επειδή είδα το κακό να πλησιάζει, άλλαξα την υπέργηρη (5,5+ χρόνια) Delphi μου με μια... Hankook!
-
Οι BANNER ειναι Αυστριακες(http://www.bannerbatterien.com/banner/home/index_en.php) και την εισαγωγη τους στην Ελλαδα την εχει η εταιρεια Viosy(http://www.viosy.gr/),η οποια καποια στιγμη εβγαλε το δικο της μοντελο, το οποιο το ονομαζει WINNER(http://www.winnerbattery.net/) και πιθανον στηριζεται στην αντιστοιχη τεχνολογια των BANNER.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εγώ χθες, επειδή είδα το κακό να πλησιάζει, άλλαξα την υπέργηρη (5,5+ χρόνια) Delphi μου με μια... Hankook!delphi έχει και το δικό μου (sx4) από το Μάϊο του 07. Πριν κανα 2μηνο αποφορτίστηκε πλήρως λόγω ακινησίας. Την έβαλα στην πρίζα για φόρτιση και έκτοτε δουλεύει μια χαρά. Και πάλι το αυτοκίνητο κινείται μια φορά την εβδομάδα και παραμένει για αρκετές ώρες σε θερμοκρασίες χιονοδρομικού.
-
Είχα αλλάξει την μπαταρία πριν 1-2 μήνες και σήμερα τη βρίσκω εντελώς πεθαμένη! Είναι μια ALPHA αν θυμάμαι καλά ή κάτι τέτοιο.
Το άναψα με καλώδιο και το πήγα στο ηλεκτρολογείο, όπου τη φορτίζει. Είναι προτιμότερο να τη φορτίσει τόσο καινούρια μπαταρία ή να του την πετάξω στο κεφάλι και να ζητήσω καινούρια; -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Είχα αλλάξει την μπαταρία πριν 1-2 μήνες και σήμερα τη βρίσκω εντελώς πεθαμένη! Είναι μια ALPHA αν θυμάμαι καλά ή κάτι τέτοιο.
Το άναψα με καλώδιο και το πήγα στο ηλεκτρολογείο, όπου τη φορτίζει. Είναι προτιμότερο να τη φορτίσει τόσο καινούρια μπαταρία ή να του την πετάξω στο κεφάλι και να ζητήσω καινούρια;να του πεις να βαλει καινουρια
-
οταν το ειπα εγω στην προηγουμενη σελιδα κατι ηξερα.ζητατε ΦΡΕΣΚΟ ΠΡΑΜΑ.!!!
-
Χαιρετώ το φόρουμ !
Είμαι περαστικός, γράφτηκα μόνο και μόνο για να κάνω κανα-δυο ερωτήσεις (βλ. παρακάτω).Έχω ένα Peugeot 106 1400cc του '98 και είμαι άσχετος με μηχανολογικά κλπ.
Μετά από 2 εβδομάδες πλήρους ακινησίας και αφού με ζόρισε αρκετές φορές για να πάρει μπρος (ειδικά τώρα με τα κρύα), έφτασε η ώρα να πάω σε συνεργείο για μπαταρία.
Φορούσε μια Bosch 44Ah/360 ΕΝ και μετά από μέτρηση έβγαλε γύρω στα 7,5V οπότε ήθελε σίγουρα αλλαγή εδώ και καιρό.
Έκανα έρευνα αγοράς σε διάφορα ηλεκτρολογικά μαγαζιά και οι τιμές παίζανε από 60-80Ε για μπαταρία ίδιων χαρακτηριστικών.
Θα αγόραζα μια Bosch 45Ah με 68E, αλλά την τελευταία στιγμή πέρασα από ένα άλλο μαγαζί όπου και άλλαξα τελικά μπαταρία.Για να μην τα πολυλογώ, έβαλα μια μεταχειρισμένη/ανακυκλωμένη/πείτε-την-όπως-θέλετε με 30Ε.
Δεν γνώριζα γι'αυτή την τεχνολογία και ο τύπος στο μαγαζί μού εξήγησε κάποια πράγματα (ανάθεμα αν κατάλαβα...) και μου διαβεβαίωσε ότι μια τέτοια μπαταρία θα δουλέψει σαν καινούργια.
Έτσι παρόλες τις επιφυλάξεις μου και σε συνδυασμό με τον οικονομικό παράγοντα, προχώρησα στην αντικατάσταση.Βρήκα μερικές πληροφορίες μετά από διαδικτυακή έρευνα.
Δείτε εδώ ---> http://www.batterydoctors.gr/Οπότε φτάνω και στις απορίες μου...
Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι αντίστοιχο? Είναι μια αξιόπιστη λύση ή πιάστηκα κορόιδο? Γνωρίζετε λεπτομέρειες?Πάντως μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα μου κρατήσει για περίπου 80.000km. Μακάρι...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Ο χρήστης 0newbie1 έγραψε:
Πάντως μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα μου κρατήσει για περίπου 80.000km. Μακάρι...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αυτό αρκεί για να καταλάβεις ότι σε κορόιδεψε.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εγώ χθες, επειδή είδα το κακό να πλησιάζει, άλλαξα την υπέργηρη (5,5+ χρόνια) Delphi μου με μια... Hankook!Σήμερα μου άλλαξαν στην εγγύηση την εργοστασιακή panasonic που σε άλλους κρατάει 5-6 χρόνια (σε μένα 2,5 μόνο ) με μία ξηρού τύπου hankook. Καλές είναι ή θα ψάχνω πάλι του χρόνου?
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Το άναψα με καλώδιο και το πήγα στο ηλεκτρολογείο, όπου τη φορτίζει. Είναι προτιμότερο να τη φορτίσει τόσο καινούρια μπαταρία ή να του την πετάξω στο κεφάλι και να ζητήσω καινούρια;Να αποφύγεις τις ALTER, είναι σε safe mode. Δοκίμασε 902 ή Tele-Asty, έχουν δυνατές γραμμές
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Το άναψα με καλώδιο και το πήγα στο ηλεκτρολογείο, όπου τη φορτίζει. Είναι προτιμότερο να τη φορτίσει τόσο καινούρια μπαταρία ή να του την πετάξω στο κεφάλι και να ζητήσω καινούρια;Να αποφύγεις τις ALTER, είναι σε safe mode. Δοκίμασε 902 ή Tele-Asty, έχουν δυνατές γραμμές
ATLAS λέγεται τελικά. Την φόρτισε και θα δούμε πως θα πάει.
Τη μετρήσαμε και έδειχνε 13.5 και 10 περίπου όταν της έβαζε και ένα ακόμη καλώδιο. -
Ο χρήστης 0newbie1 έγραψε:
Πάντως μου είπε χαρακτηριστικά ότι θα μου κρατήσει για περίπου 80.000km. Μακάρι...
Ευχαριστώ εκ των προτέρωνΗ ζωή της μπαταρίας δεν εξαρτάται από τα χιλιόμετρα. Άλλος κάνει 80,000 σε 2 χρόνια και άλλος σε 8. Δεν είναι λάδια
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Σήμερα μου άλλαξαν στην εγγύηση την εργοστασιακή panasonic που σε άλλους κρατάει 5-6 χρόνια (σε μένα 2,5 μόνο ) με μία ξηρού τύπου hankook. Καλές είναι ή θα ψάχνω πάλι του χρόνου?Ο μπαταριάς μου την παρουσίασε ως υπερμπαταρία, 'γνήσια Κορεάτικη' όχι 'made in 'δενξερωκιεγωπου' όπως π.χ. η ακριβότερη Varta που είχε δίπλα. Όχι ότι αυτό λέει και πολλά, αλλά ομολογώ ότι το πάθος του υπέρ της Hankook έδειχνε τόσο γνήσιο που σε κάποιο βαθμό με...έπεισε!
(δεν ξέρω τι εννοείς 'ξηρού τύπου', εγώ έβαλα 'κλειστού τύπου', δηλαδή με υγρά, maintainance free)
-
Δεν υπάρχουν ξηρού τύπου για αυτοκίνητα.
Επειδή στις maintenance free δεν ασχολούμαστε με συμπλήρωση υγρών, νομίζουμε πως δεν έχουν υγρά, άρα, ξηρές.
Ακόμα και κάποιες που διαφημίζονται ως dry cell (odyssey) έχουν και αυτές υγρά.
Μπαταρία αυτοκινήτου...