-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
1100 € για πέταμα. Χίλιες φορές να το δώσεις να τσοντάρεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το GT (ή κάποιο πιο γρήγορο από το δικό σου τέλος πάντων). Τουλάχιστον θα τα πάρεις πίσω στη μεταπώληση. Επαναπρογραμματισμοί εγκεφάλου, τσιπαρίσματα και ιστορίες είναι πεταμένα λεφτά.
Επίσης τα 800 ευρώ που ζητάνε είναι ληστεία. Έχω φίλο μηχανικό που έχει το πρόγραμμα της VAG, και μπορεί να κάνει επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου ανα πάσα στιγμή (σε μένα μου έχει πει όποτε θέλω να το κάνει 240 χωρίς να με χρεώσει τίποτα). Προσωπικά δεν γουστάρω να αρχίσω να το σκαλίζω. Ίσως πριν μερικά χρόνια να το έκανα, αλλά όχι πλέον.
Αν ένα αυτοκίνητο δεν σου κάνει πλέον, καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και να τα δώσεις για να αγοράσεις κάτι ανώτερο και καλύτερο.
διαφωνώ κάθετα!
τα χρήματα είναι πολύ λίγα σε σχέση με την βελτίωση. Λογικά δίδεται κ εγγύηση οπότε χαλαρά θα το έβαζα.Η εγγύηση δίνεται από αυτόν που θα στο 'πειράξει' και όχι από την επίσημη αντιπροσωπεία. Με λίγα λόγια νταβατζιλίκι για να το πηγαίνεις ΜΟΝΟ εκεί.
Θες να σου βγαλω απο ενα ατμοσφαιρικο 1600ρι 40 αλογα (περιπου) με μαξιμουμ 1500 €? Που να βγαζει και καρτα καυσαεριων?
θα βγαλεις και αντιστοιχη ροπη χαμηλα?
-
Αν ηθελα ροπη στις 1500 θα επαιρνα τουρμπο, εμενα με νοιαζει απο τισ 3500 και πανω....και να στροφαρει 8ρες
-
Αν ηθελα ροπη στις 1500 θα επαιρνα τουρμπο, εμενα με νοιαζει απο τισ 3500 και πανω....και να στροφαρει 8ρεςαντιστοιχα και ο αλλος που δε θελει να σπρωχνει μεχρι να φτασει 3500 και να κανει 599 αλλαγες ταχυτητων για να παει στη δουλεια του παιρνει turbo.
8000 στροφες με 1500€, πολυ χλωμο.
-
Πας ενα στοιχημα? Πριν απαντησεις σκεψου οτι τα 1600ρια rallye παιζουν στην αγορα 12 χρονια.....και υπαρχουν απειρες λυσεις και παααααααααααρα πολλα used κομματια για τετοια θεματα.
-
Πας ενα στοιχημα? Πριν απαντησεις σκεψου οτι τα 1600ρια rallye παιζουν στην αγορα 12 χρονια.....και υπαρχουν απειρες λυσεις και παααααααααααρα πολλα used κομματια για τετοια θεματα.το ηξερα οτι θα πεις γιαυτο το μοτερ.
κανε το ιδιο με το νεο 1600αρη και πες μου...
-
οπως και να εχει αυτος ο 1600ρης στα κιλα που παιζει αυτο το αμαξι, απλα με μια σκουπα και μια εξατμιση, ειναι μπροστα απο το GT 170 και μεχρι καποια χλμ μπροστα απο το GTI non dsg
-
και ενα punto GT με 1500€ και 220 αλογα ειναι μπροστα απο το σαξοραλο, αλλα ειναι ασχετο με το θεμα μας.
καποιο συγχρονο 1600 που με 1500€ παιρνει 40 αλογα και στροφαρει στις 8000???
-
Θες να σου βγαλω απο ενα ατμοσφαιρικο 1600ρι 40 αλογα (περιπου) με μαξιμουμ 1500 €? Που να βγαζει και καρτα καυσαεριων?
Σε 1200αρι θελω εγω. Καμμια 30 αλογακια...
-
Ειπαμε ειμαι λιγο χοντρουλης, αλλα πρωτη φορα με παιρνανε για το τζινι του λυχναριου
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και ενα punto GT με 1500€ και 220 αλογα ειναι μπροστα απο το σαξοραλο, αλλα ειναι ασχετο με το θεμα μας.καποιο συγχρονο 1600 που με 1500€ παιρνει 40 αλογα και στροφαρει στις 8000???
Α) Αυτο που λες για το πουντο παιζεται
β) Παιρνεις ενα RX8 (που ειναι και 1300 ) δεν του δινεις μια, και στροφαρεις 9,5
-
και ενα punto GT με 1500€ και 220 αλογα ειναι μπροστα απο το σαξοραλο, αλλα ειναι ασχετο με το θεμα μας.
καποιο συγχρονο 1600 που με 1500€ παιρνει 40 αλογα και στροφαρει στις 8000???
Α) Αυτο που λες για το πουντο παιζεται
β) Παιρνεις ενα RX8 (που ειναι και 1300 ) δεν του δινεις μια, και στροφαρεις 9,5
A) σωστα, μαλλον κανα 1000αρι θα θελει και οχι 1500€
οπως καταλαβαινεις Neos, τα λεφτα που ζητανε για να στο πανε 170 αλογα ειναι μαλλον λογικα, και ειναι βελτιωση που κανενα ατμοσφαιρικο στη κατηγορια αυτη δε μπορει να παρει.
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οπως καταλαβαινεις Neos, τα λεφτα που ζητανε για να στο πανε 170 αλογα ειναι μαλλον λογικα, και ειναι βελτιωση που κανενα ατμοσφαιρικο στη κατηγορια αυτη δε μπορει να παρει.
Προσωπικά δεν με πολυενδιαφέρει το κυνήγι αλόγων που επικρατεί στις μέρες μας... με τα τουρμπάμαξα που γέμισε ο τόπος ειδικά ο καθένας μπορεί να κερδίσει 30-40-50 άλογα με ελάχιστο κόστος και θα το κάνει απλά και μόνο επειδή... μπορεί και όχι γιατί το χρειάζεται 140 άλογα είναι υπεραρκετά για οποιαδήποτε χρήση μπορεί να κάνει κανείς εντός ελληνικού εδάφους (να κινηθεί εντός πόλης χωρίς να κάψει ένα βυτίο βενζίνη, να ταξιδέψει άνετα, να προσπεράσει σε λογικές ταχύτητες, να χαρεί λίγο γκάζι) και προσωπικά εκτιμώ πως δεν χρειάζομαι ούτε μπορώ να αξιοποιήσω περισσότερη δύναμη!
Αν ήθελα περισσότερη ισχύ θα προτιμούσα να ξηλωθώ και να πάρω το GT πχ παρά να κάνω μισές δουλειές (γιατί θες φρένα και ανάρτηση για να μην ξεχαστείς εκεί που χαίρεσαι τα άλογά σου και βρεθείς σε κανένα δέντρο )
Όποιος ενδιαφέρεται πάντως να τιμωρήσει τον γείτονα που έχει 30 περισσότερα άλογα και καυχιέται ότι είναι πιο γλήγορος, τα προγράμματα είναι η εύκολη λύση
Φυσικά και μπαίνεις στον πειρασμό... 600-700 ευρώ και ξαφνικά βρίσκεσαι με 170-200 άλογα είναι μεγάλο θέμα... αλλά μετά σκέφτεσαι λογικά και λες πότε θα τα αξιοποιήσω αυτά; Τις 2 φορές το μήνα που πάω πάνω από 5.000 στροφές;Αυτό (αν ισχύει όντως) λογικά σημαίνει ότι ετοιμάζουν το Golf VI και πιθανώς αλλάζουν τη γραμμή παραγωγής τους ('Κόψτε λίγο λυσσάρες, προσπαθούμε να βγάλουμε στην παραγωγή το καινούριο και μας τα πρήζετε παραγγελίες σας!')
-
Ρε συ Στέλιο, μιλάμε για αυτοκίνητα που βγαίνουν και σε εκδόσεις με μεγαλύτερους κινητήρες/ιπποδυνάμεις και πετάς το παράδειγμα του Rallye. Αν το rallye υπήρχε και με μεγαλύτερου κυβισμού και ιπποδύναμης μοτέρ, δεν θα προτιμούσες εκείνο;
Επίσης το να δώσεις 1500 € για να αυξήσεις την ιπποδύναμη σ' ένα αυτοκίνητο που αυτή τη στιγμή ολόκληρο κοστίζει ~5000 €, είναι λίγο.. ως ενέργεια.
-
Eιναι λιγο ως ενεργεια γι αυτους που τα χουν και ειναι ( ) πριμιουμ... οι υπολοιποι που δεν τα χουμε ασε να δινουμε το κατιτις μας κι εμεις να δουμε ασπρη μερα..
-
Πασχάλη είναι λάθος ο τρόπος σκέψης σου. Πέραν του ότι αν ήθελες κάτι πιο γρήγορο, είναι επίσης λάθος η επιλογή του αυτοκινήτου που επέλεξες.
Εδωσες ότι έδωσες για ένα μτχ σχεδόν 10ετίας. Βάλε κάτω και λοιπά έξοδα όπως:
Αμορτισέρ : ~600 €
Ζάντες-Λάστιχα : ~900 €
Service (600+ έκανε μόνο το τελευταίο κατά δική σου δήλωση )-Συντήρηση : ~1000 €
'Βελτίωση' κινητήρα : ~1000 € (που λέτε με τον Στέλιο)
ΣΥΝΟΛΟ : ~ 3.500 € (χώρια τα άλλα χρήματα που έχεις δώσει για μαζέματα του αυτοκινήτου)Αν το διώξεις 3.500-4.000 € (δηλ. να το πουλήσεις) συν τα παραπάνω χρήματα, για κάνε τη σούμα... Είναι περίπου 7.000-7.500 € δηλαδή η μισή αξία ενός ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ (πχ G.Punto T-Jet που σου αρέσουν και τα τουρμπάτα) ή το 1/3 της αξίας πιο μεγάλου αυτοκινήτου (πχ Golf TSI ή Bravo T-Jet).
Επίσης δίνοντας αυτά τα 3.500+ € για αγορά καινούριου, θα έχει μια μικρή μείωση στην τιμή του (απαξίωση) τα επόμενα χρόνια. Δίνοντάς τα όμως για να 'βελτιώσεις' το παλιό μεταχειρισμένο που έχεις, τα χρήματα αυτά πάνε στράφι.
Για ξανασκέψου το τώρα τι σε συμφέρει καλύτερα...
-
Ναι οκ,αν το δουμε με αυστηρως οικονομοτεχνικα κριτηρια εχεις δικιο.Απ την αλλη ποιος σου ειπε οτι ειχα απ την αρχη τα χρηματα για να παρω κατι πιο καινουριο η πιο δυνατο η και τα δυο μαζι; Απλα αυτο που εχουμε και εφοσον μας αρεσει ριχνουμε καποια λεφτα χωρις να περιμενουμε οτι θα τα παρουμε πισω οταν ερθει η ωρα να το πουλησουμε..και βεβαια δεν προκειται για κανα τεραστιο ποσο.Εχουμε βγει οφφ τοπικ ομως αν και ολα ξεκινησαν απ το προγραμμα που μπαινει στο tsi..Αν λοιπον καποιος θελει να δωσει 1000 ευρω στο γκολφ για να παρει ενα σημαντικο ποσοστο επιπλεον ιπποδυναμης αξιοπιστα,τα δινει,χαιρεται το αμαξι του οσο το χαιρεται και οταν ερθει η στιγμη να το πουλησει ειτε το βγαζει ειτε το αφηνει οπως ειναι χωρις να χασει και καποια αξια.Δεν προκειται περι τεραστιου ποσου..
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ρε συ Στέλιο, μιλάμε για αυτοκίνητα που βγαίνουν και σε εκδόσεις με μεγαλύτερους κινητήρες/ιπποδυνάμεις και πετάς το παράδειγμα του Rallye. Αν το rallye υπήρχε και με μεγαλύτερου κυβισμού και ιπποδύναμης μοτέρ, δεν θα προτιμούσες εκείνο;
Επίσης το να δώσεις 1500 € για να αυξήσεις την ιπποδύναμη σ' ένα αυτοκίνητο που αυτή τη στιγμή ολόκληρο κοστίζει ~5000 €, είναι λίγο.. ως ενέργεια.
Kαταρχην ας πουμε οτι πιανει 7500 χιλιαρικα περιπου, και οτι αυτα τα λεφτα εχουν δοθει σταδιακα. Δλδ μετα απο 3 φορες που εβαλα μαμα αμορτισερ την τελευταια φορα εβαλα αλλη αναρτηση, οποτε δεν θα πιασεις τα λεφτα σαν ολοκληρο ποσο αλλα θα αφαιρεσεις την αξια της εργοστασιακης και παει λεγοντας. Εγω μονο σκουπα εξατμιση και καταλυτη εχω στο αμαξι μου απο φτιαξιμο μοερ, γυρω στα 800 € δλδ κοστος. Θες να μου πεις ενα αμαξι που να στοιχιζει κατω απο 30κ € καινουριο που να μου δινει την χαρα, και τις επιδοσεις του αυτοκινητου μου? Μην το ψαξεις δεν υπαρχει. Οποτε παω μεχρι εκει που με φτανει το πορτοφολι μου ή τα λευτα που θελω να βγαλω απο το πορτοφολι μου.
-
Υπάρχει. Το Clio 2.0 RS.
Αλλά επειδή έχουμε βγει αρκετά off-topic, αν μπορούν οι φίλτατοι mods να κάνουν μια διάσπαση σε ενα καινούργιο τοπικ για να μιλήσουμε κατά πόσο αξίζουν οι μετατροπές-βελτιώσεις.
Στο Golf πάντως που συζητάμε, αν νιώθει κανείς ασφαλής και σίγουρος με το να το πουσάρει το μοτέρ στα όρια του (χωρίς βελτιώσεις στα παρελκόμενα), πάω πάσο. Η 'βελτίωση' πάντως ΔΕΝ είναι εργοστασιακή με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Υπάρχει. Το Clio 2.0 RS.Αλλά επειδή έχουμε βγει αρκετά off-topic, αν μπορούν οι φίλτατοι mods να κάνουν μια διάσπαση σε ενα καινούργιο τοπικ για να μιλήσουμε κατά πόσο αξίζουν οι μετατροπές-βελτιώσεις.
Στο Golf πάντως που συζητάμε, αν νιώθει κανείς ασφαλής και σίγουρος με το να το πουσάρει το μοτέρ στα όρια του (χωρίς βελτιώσεις στα παρελκόμενα), πάω πάσο. Η 'βελτίωση' πάντως ΔΕΝ είναι εργοστασιακή με ότι αυτό συνεπάγεται.
δεν ειναι απολυτο αυτο, ολα εξαρτωνται απο το ποσο θα αποφασισεις να επεμβει κανεις!
πχ, στο δικο σου, +20-30 αλογα ειναι ευκολη υποθεση και ειναι πιθανοτατα ακινδυνη!
οκ, ισως το μοτερ στα 250000χλμ να εχει ελαχιστα πιο προωρη φθορα, αλλα μεχρι τοτε θα εχεις παρει το golf VII οποτε δε νομιζω οτι θα σε ενδιαφερει και πολυ...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)