-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Aν και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αγοράσω VW, τα TSi και GT είναι ενδιαφέρουσες προτάσεις συνολικά, για κάποιον που θέλει κάτι αποδοτικό και ποιοτικό.Όμως, σε κάθε περίπτωση, ανεβαίνοντας στα 20κάτι χιλιάρικα, προκρίνω ασυζητητί το Leon 1.8 TFSI έναντι των Golf.
Πολύ καλύτερο σε λειτουργία μοτέρ, πιο εστιασμένο set-up.αν νομιζεις οτι γραφοντας 8 λεξεις καθαρισες, κανεις λαθος...
για πες περισσοτερα παρακαλω.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Τέλος σε ένα τεστ που έκανε ο θείος, Πρέβεζα-Ιωάννινα με ήρεμους ρυθμούς (είναι...γκαζοβιόλης κι ας είναι 50++.. ), μέχρι 120 δηλαδή και ήρεμες κινήσεις , πέτυχε μέση κατανάλωση γι' αυτή τη διαδρομή 6,3 lt/100! Οποιοι ξέρουν την διαδρομή, έχει πολλές στροφές, λίγες ευθείες και είναι σε μεγάλο διάστημα ανηφορική.
Tη διαδρομή την ξέρω απ' έξω. Γράφω και τέστ αν θέλεις!
Με το 6,3 lt/100km πές του Θείου σου ότι ψεύδεται ασυστόλως
**Όπως επίσης κι εγώ με το 6.9 lt/100km, για το Θεσ/νίκη - Μαρμαράς, μέσω Πολυγύρου **
καλα, εσυ και αν εισαι ψευτης
ή μηπως πηγαινες ταξιδι* με 90-110 που πανε καποιοι αλλοι για να δειξουν ποσο οικονομικο ειναι το αυτοκινητο τους?
- αυτο δεν ειναι ταξιδι σε Ε.Ο., τιμωρια μετα ταλαιπωριας ειναι
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
140 άλογα.....
Αμα καει 8, να μας πεις σε ποια πόλη το κάνει
Για την επαλήθευση, στείλε PM να το δεις με τα μάτια σου στο TRIP COMPUTER. Να σημειώσω ότι δεν πληρώνω ούτε την βενζίνη ούτε έχω πληρώσει το αυτοκίνητο για να με απασχολεί!
Και εγώ δεν έχω πληρώσει για βενζίνη στη ζωή μού (πολλές φορές).... Και ειχα και diesel στη γερμανια (golf) που μου έκαψε 6,5.
Αλλά στο Ανόββερο!!!!Απλα σε ρώτησα σε ποια πόλη το έκανες... Τίποτα άλλο. Τωρα γιατί μου την πέσατε όλοι δε το κατάλαβα... Δεν εχω δικαίωμα να ρωτήσω σε ποια πόλη είσαι?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Aν και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αγοράσω VW, τα TSi και GT είναι ενδιαφέρουσες προτάσεις συνολικά, για κάποιον που θέλει κάτι αποδοτικό και ποιοτικό.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, ανεβαίνοντας στα 20κάτι χιλιάρικα, προκρίνω ασυζητητί το Leon 1.8 TFSI έναντι των Golf.
Πολύ καλύτερο σε λειτουργία μοτέρ, πιο εστιασμένο set-up.αν νομιζεις οτι γραφοντας 8 λεξεις καθαρισες, κανεις λαθος...
για πες περισσοτερα παρακαλω.
Xωρίς να υστερεί πρακτικά σε απόκριση χαμηλά, ο 1.8tfsi διαθέτει σαφώς πιο ραφιναρισμένη λειτουργία, σε επίπεδο θορύβων και κραδασμών, και πιο ευρύ φάσμα απόδοσης, στροφάροντας απρόσκοπτα και χωρίς έντονη κάμψη ισχύος, μέχρι τις σχεδόν 7Κ.
Αυτά αρκούν για να τον καταστήσουν καλύτερο για μένα, από τον tsi 140/170.Επιπλέον, θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά (με πυρίμαχο γάντι ), ότι αποδίδει τουλάχιστον 10-15ps πάνω από τα 160 της ονομαστικής. Σε απόδοση είναι πολύ κοντά στον 2.0/200 του FR.
To στήσιμο του Leon είναι λίγο πιο σφιχτό, με αποτέλεσμα να ελέγχονται καλύτερα οι κινήσεις του αμαξώματος.
Μειονεκτήματα, παραδοσιακά, το χωρίς αίσθηση τιμόνι -του Golf είναι καλύτερο-, και το γ@μημένο TM του VW group: το ηλεκτρόγκαζο.
Συνολικά, όμως, το Leon 1.8tfsi είναι και γμ τα αυτοκινητάκια, σε γμστερή τιμή.Ένα λευκό με μαύρες ζάντες...
-
Xωρίς να υστερεί πρακτικά σε απόκριση χαμηλά, ο 1.8tfsi διαθέτει σαφώς πιο ραφιναρισμένη λειτουργία, σε επίπεδο θορύβων και κραδασμών, και πιο ευρύ φάσμα απόδοσης, στροφάροντας απρόσκοπτα και χωρίς έντονη κάμψη ισχύος, μέχρι τις σχεδόν 7Κ.
Αυτά αρκούν για να τον καταστήσουν καλύτερο για μένα, από τον tsi 140/170.Επιπλέον, θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά (με πυρίμαχο γάντι ), ότι αποδίδει τουλάχιστον 10-15ps πάνω από τα 160 της ονομαστικής. Σε απόδοση είναι πολύ κοντά στον 2.0/200 του FR.
To στήσιμο του Leon είναι λίγο πιο σφιχτό, με αποτέλεσμα να ελέγχονται καλύτερα οι κινήσεις του αμαξώματος.
Μειονεκτήματα, παραδοσιακά, το χωρίς αίσθηση τιμόνι -του Golf είναι καλύτερο-, και το γ@μημένο TM του VW group: το ηλεκτρόγκαζο.
Συνολικά, όμως, το Leon 1.8tfsi είναι και γμ τα αυτοκινητάκια, σε γμστερή τιμή.Ένα λευκό με μαύρες ζάντες...
πολύ ενδιαφέρον...
-
μυνηση και στη Σεατ λοιπον για την παραπανω ισχυ που βγαζει το μοτερ...
ευτυχως που δεν εγραψες και για τη καταναλωση, γιατι θα εμπαινες και συ στη λιστα με τους ψευτες/ασχετους που δε ξερουν να μετρησουν.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μυνηση και στη Σεατ λοιπον για την παραπανω ισχυ που βγαζει το μοτερ...ευτυχως που δεν εγραψες και για τη καταναλωση, γιατι θα εμπαινες και συ στη λιστα με τους ψευτες/ασχετους που δε ξερουν να μετρησουν.
Σπύρο, το κουράσατε ελαφρώς...
-
Δεν ξέρω αν είναι όντως ισχυρότερο, εδώ μόνο ένα δυναμόμετρο θα βοηθούσε...
Αλλά...
Αποκλείεται να βγάζει μόνο 160 άλογα.
Στρόφαλο πάντα.
-
Δεν ξέρω αν είναι όντως ισχυρότερο, εδώ μόνο ένα δυναμόμετρο θα βοηθούσε...Αλλά...
Αποκλείεται να βγάζει μόνο 160 άλογα.
Στρόφαλο πάντα.
το ΑυτοΤρίτη μιλάει για 189 δυναμομετρημένα...
-
το μονο κακο ειναι νομιζω οτι φοραει τα φρενα του 2000fsi και οχι του FR. Aκομη και στο Ελληνικο site δεν εχουν βγαλει ακρη...
δεν ξερω αν στη πραξη φαινεται καποια τετοια αδυναμια.
-
--
-
Ούτε κι εγώ ξέρω Σπύρο...
Τα φρένα δεν τα ακούμπησα καθόλου...
Σάββα, δεν μου φαίνεται διόλου απίθανο το 189ps...
Άλλες δυναμομετρήσεις έχουμε;
-
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=6647 -
Ωραίος...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ωραίος...Γιατί στραβώνεις ρε;
Εσύ δεν έχεις βγει way offtopic...;
Χαλάρωσε για VAG μοντέλο και κινητήρα μιλάμε...μην χαλιέσαι.
-
Ούτε κι εγώ ξέρω Σπύρο...Τα φρένα δεν τα ακούμπησα καθόλου...
Σάββα, δεν μου φαίνεται διόλου απίθανο το 189ps...
Άλλες δυναμομετρήσεις έχουμε;
θα εχουμε συντομα...
-
Ένα λευκό με μαύρες ζάντες...
καγκουρα!
fashion victim! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
**μυνηση **και στη Σεατ λοιπον για την παραπανω ισχυ που βγαζει το μοτερ...ευτυχως που δεν εγραψες και για τη καταναλωση, γιατι θα εμπαινες και συ στη λιστα με τους ψευτες/ασχετους που δε ξερουν να μετρησουν.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
^^
Έξηγούμαι:
Αυτό το 90%(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) που λές περιλαμβάνει διάφορα αμάξια,διαφόρων κατηγοριών.
Τι να σου πω...Focus και Civic μέχρι MX5,RX8,Audi TT και ότι άλλο θες....Δηλαδή,είναι τόσο μεγάλο, που συμπεριλάμβάνει και πολύ περισσότερες κατηγορίες απο αυτήν των hatchback.
Ξαναλέω,δεν λέω οτι δεν είναι καλό αυτοκίνητο.Αλλά ολονών οι προτιμήσεις δεν μπορούν να συγκεραστούν.Στρίβει επιταχύνει και φρενάρει πολύ καλά,αλλά για παράδειγμα, μου είναι παντελώς αδιάφορο αισθητικά μέσα-έξω (γνώμη μου).Δεν μπορεί να είναι τέλειο ΚΑΙ για τον καθένα.
Όταν λες ισάξιο,τι ακριβώς εννοείς??Δεν μπορεί όλα να είναι σε όλα το ίδιο ανταγωνιστικά πιστεύω...Αλλού θα χάσεις αλλού θα κερδίσεις.Η συζήτηση είναι offtopic.Απο δω και πέρα,pm me έαν θές.
Μάλλον δεν έχεις πιάσει το νόημα του δικού μου ποστ, καθώς δεν χωράει υποκειμενικότητα (μ'αρέσει δεν μ' αρέσει κλπ...).
Εγώ λέω πως σε μια δεδομένη διαδρομή, το Golf GT λόγω δυνατοτήτων κινητήρας, φρένα, ανάρτηση, συμπεριφορά, ηλεκτρονικά βοηθήματα (ESP κλπ...), θα είναι πιο γρήγορο από το 90% των αυτοκινήτων που θα βρεθούν στο δρόμο μαζί του!
Στο υπόλοιπο 10% ανήκουν το MX5 και το ΤΤ, στο 90% είναι οι Corollες τα Accent , οι 316 και το ...κακό συναπάντημα! To Civic αν είναι το type-R είναι στο 10% αν είναι τα υπόλοιπα στο 90% , ομοίως για το Focus μόνον αν μιλάμε για το ST πηγαίνει στο 10% ενώ όλα τα υπόλοιπα θα είναι στο 90% αφού θα τα έχει εύκολα το GT...
Δεν αναφέρομαι σε αισθητικά κριτήρια ή γούστα, αναφέρομαι στην ικανότητα του αυτοκινήτου!
Αν και πάλι διαφωνείς, το λήγουμε εδώ και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε, δεν χρειάζεται να το κουράζουμε...
Και όχι, δεν νομίζω πως είμαστε off topic!Διαφωνώ αλλά απαντώ δημόσια για τελευταία φορά γιατί όντως είμαστε offtopic(για TSI είναι το thread και όχι περι ποσοστών κλπα).
Άλλη μια φορά,πιάστηκα απο το 90% που είπες.Στο 90% που κυκλοφορούν θα βρείς τα χίλια μύρια(συμπεριλαμβανομένων καυτών εκδόσεων που απλά θα το ξεφτιλίσουν).Δεν με νοιάζει τά χρήματα τους,το μέγεθος τους,η προέλευση τους,απλά θα είναι στο 90% για να καταλάβεις το πόσο μεγάλο είναι.Στο 10% μάλλον θα συναντούσες exotics κλπά.
Όπως και να το κάνεις είναι 90% και εκεί διαφώνησα.Περαιτέρω δεν έχει νόημα.
Εντελώς φιλικά
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)