-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Το DSG μπορεί μόνο του να σου καλύψει τη διαφορά από τα άλογα του πουσαρισμένου...τι αλλο θα ακουσουμε
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
το πρόγραμμα ποιος το φτιάχνει ??? η ίδια η VW ?
Νομίζω είναι καλύτερα να μείνει στα 170Hp και για αξιοπιστία ...Ναι το προγραμμα ειναι μεσα απο την VW... στον Παζαροπουλο...και δεν εχεις προβλημα με εγγυηση .....και εγω αυτο πιστευω οτι ειναι καλυτερα να μενει κανεις στα 170...
Μηπως ομως την εγγυηση δεν την χανεις αν πηγαινεις μονο στον Παζαροπουλο;Μηπως δλδ ειναι εγγυηση του Παζ ;
-
Λογικό δεν είναι; αν πάει αλλού και το διαπιστώσουν -λέμε τώρα- μπορεί να αρνηθούν εγγύηση. Στον ίδιο όμως όχι
-
Στο τελευταίο EVO κάνουν δυναμομέτρηση σε TSI και GT και βγάζουν 158 και 193 άλογα αντίστοιχα.
(κουφάθηκα βασικά... ή μάλλον τυφλώθηκα)
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Στο τελευταίο EVO κάνουν δυναμομέτρηση σε TSI και GT και βγάζουν 158 και 193 άλογα αντίστοιχα.(κουφάθηκα βασικά... ή μάλλον τυφλώθηκα)
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι λενε ψεμματα!
αμα περιμενεις λιγο θα στο επιβεβαιωσουν και αυτοι που ΔΕΝ εχουν μπει καν μεσα!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Το DSG μπορεί μόνο του να σου καλύψει τη διαφορά από τα άλογα του πουσαρισμένου...
τι αλλο θα ακουσουμε
Για παράδειγμα...
αμα θες 260ps τροχο περιμενε να βγαλουν αλλοι προγραμμα για να βαλεις.
γιατι
εμεις παιζουμε απο 284 αλογα στη ροδα, και πανω.Προγράααααμμαααατααααα....τσιπάαααακιααααα έχω! Διαλέχτεεεεε! Τι να το κάνεις το DSG κυρία μου; Πάρε εδώ αλογάκια φρέσκα!
Το θέμα τελικά είναι αν αγοράζεις άλογα ή φίδια όταν πληρώνεις για βελτίωση... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Λογικό δεν είναι; αν πάει αλλού και το διαπιστώσουν -λέμε τώρα- μπορεί να αρνηθούν εγγύηση. Στον ίδιο όμως όχιΤοτε δεν ειναι εργοστασιακη η αναβαθμιση αλλα απο τον Παζ.Για εμενα εχει μεγαλη διαφορα.
-
Το DSG μπορεί μόνο του να σου καλύψει τη διαφορά από τα άλογα του πουσαρισμένου...
τι αλλο θα ακουσουμε
Για παράδειγμα...
αμα θες 260ps τροχο περιμενε να βγαλουν αλλοι προγραμμα για να βαλεις.
γιατι
εμεις παιζουμε απο 284 αλογα στη ροδα, και πανω.Προγράααααμμαααατααααα....τσιπάαααακιααααα έχω! Διαλέχτεεεεε! Τι να το κάνεις το DSG κυρία μου; Πάρε εδώ αλογάκια φρέσκα!
Το θέμα τελικά είναι αν αγοράζεις άλογα ή φίδια όταν πληρώνεις για βελτίωση...νομιζω οτι και παλι, για νιοστη φορα ξεπερνας τα ορια και πρεπει καποιος να σε βαλει στη θεση σου.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λογικό δεν είναι; αν πάει αλλού και το διαπιστώσουν -λέμε τώρα- μπορεί να αρνηθούν εγγύηση. Στον ίδιο όμως όχι
Τοτε δεν ειναι εργοστασιακη η αναβαθμιση αλλα απο τον Παζ.Για εμενα εχει μεγαλη διαφορα.
Μα εννοείται πως δεν είναι!
Η VW έχει δυο εκδόσεις του μοτερ: μια 140 μία 170... Τα υπόλοιπα είναι ντόπια προγράμματα, τσιπαρίσματα, πουσαρίσματα, σουγ@μωτοαμαξακίσματα...Βέβαια κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη...
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
νομιζω οτι και παλι, για νιοστη φορα ξεπερνας τα ορια και πρεπει καποιος να σε βαλει στη θεση σου.
Γιατί το ξεπερνώ; Επειδή κάνω ...δυσφήμιση; Για να κάνω εγώ δυσφήμιση, κάποιος εδώ κάνει διαφήμιση...
Αν δεν κάνει κάποιος το τελευταίο, δεν κάνει κανείς το πρώτο...
Επομένως, δεν υπάρχει και πρόβλημα... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Στο τελευταίο EVO κάνουν δυναμομέτρηση σε TSI και GT και βγάζουν 158 και 193 άλογα αντίστοιχα.
Crush Dummie έβαλαν να κάνει τη δυναμομέτρηση;
( )
-
νομιζω οτι και παλι, για νιοστη φορα ξεπερνας τα ορια και πρεπει καποιος να σε βαλει στη θεση σου.
Γιατί το ξεπερνώ; Επειδή κάνω ...δυσφήμιση; Για να κάνω εγώ δυσφήμιση, κάποιος εδώ κάνει διαφήμιση...
Αν δεν κάνει κάποιος το τελευταίο, δεν κάνει κανείς το πρώτο...
Επομένως, δεν υπάρχει και πρόβλημα...δεν ξερω αν νομιζεις οτι κανεις δυσφημιση. (που? σε εμενα προσωπικα? στο superb? στα skoda γενικα? στα προγραμματα? στις βελτιωσεις? στην αγορα γενικα? )
δυσφημιση να γινει απο καποιον τοσο ασχετο οσο εισαι εσυ, το βλεπω λιγο δυσκολο.
εγω ξερω οτι απλα λες συνεχεια ΒΛΑΚΙΕΣ και εμποδιζεις οποιαδηποτε συζητηση απο το να γινει σοβαρη.περα απο αυτο, ο τροπος που συνεχεια και σε καθε ευκαιρια (ποστ) προσπαθεις να προσβαλλεις εμενα, ειλικρινα με αφηνει παγερα αδιαφορο.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Προχτές πρότεινα σε έναν φίλο μου 50 ετών να παρει TSI, (του είχαν προτείνει 1,6 FSI) που σημαίνει ότι θεωρώ ότι είναι καλό αυτοκίνητο
Χαίρομαι όμως που στα σοβαρά που γράφω δεν απαντά κανένας. (για ειδικά δημοσιογραφικά και συγκεκριμένες εισαγωγές) και το ξέρω από άλλη εταιρία που δεν είναι η VW -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
δεν ξερω αν νομιζεις οτι κανεις δυσφημιση. (που? σε εμενα προσωπικα? στο superb? στα skoda γενικα? στα προγραμματα? στις βελτιωσεις? στην αγορα γενικα? )
δυσφημιση να γινει απο καποιον τοσο ασχετο οσο εισαι εσυ, το βλεπω λιγο δυσκολο.
εγω ξερω οτι απλα λες συνεχεια ΒΛΑΚΙΕΣ και εμποδιζεις οποιαδηποτε συζητηση απο το να γινει σοβαρη.περα απο αυτο, ο τροπος που συνεχεια και σε καθε ευκαιρια (ποστ) προσπαθεις να προσβαλλεις εμενα, ειλικρινα με αφηνει παγερα αδιαφορο.
Μα είναι...φανερό πόσο...αδιάφορος είσαι!
Εσύ δεν απάντησες για το DSG σε δικό μου ποστ;
Αντε να τα πω και διαφορετικά...
Το DSG τοποθετημένο στο Golf GTi είναι πιο γρήγορο από το χειροκίνητο σε πολλές μετρήσεις. Αρα ποιος είναι ο άσχετος;
Εγώ δεν κάνω δυσφήμιση σε κανέναν...Εσύ προσπαθείς εδώ μέσα να διαφημίσεις τον εαυτό σου, κι αυτό φαίνεται κι από την υπογραφή σου, αλλά και από τα ποστ σου και από το πως υπερασπίζεσαι την 'βελτίωση'...
Κατάλαβε επιτέλους πως δεν έχω πρόβλημα με τα Skoda, ή τα Superb ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο έχεις στο μυαλό σου...
Εχω πρόβλημα με όλους όσους από καγκουριά, χαζομάρα ή δεν ξέρω κι εγώ ποια πάθηση, 'πειράζουν' το αυτοκίνητο με τρόπο που γίνεται επικίνδυνο (τσιπάκια, βελονάκια κλπ), ή ενοχλητικό (εξατμίσεις, μουσικές , νταούλια....).
Μέσα στην ασχετοσύνη μου όπως λες κι εσύ, έχω δει τα άπειρα 'βελτιωμένα' να γίνονται πραγματικοί χάροι και από την όλη ιστορία να βγάζουν πολλοί πολλά λεφτά, σε βάρος της ασφάλειας όλων μας...
Νομίζεις πως με ενοχλεί λοιπόν που έχεις Skoda; Λάθος κάνεις! Με ενοχλεί πως χάρη σε σένα και μερικούς άλλους, κάποιοι 'βελτιωμένοι' χάροι θα βγουν παγανιά σήμερα...
Εσύ βέβαια μπορείς να έχεις άλλη άποψη... Το ζήτημα είναι πως κάποιοι έχουν παρόμοια με την δική μου... -
το DSG αποτελει τροχοπεδη για την αυξηση ισχυος.
δεν θα επεκταθω παραπανω γιατι δεν αξιζει τον κοπο.
'χαροι' κυκλοφορανε στους δρομους και χωρις καμια βελτιωση. (πλεοψηφια βαση στατιστικης)
ειτε λογω ανικανοτητας, ειτε λογω κακοσυντηρημενων αυτοκινητων, ειτε λογω καλου στον εγκεφαλο γενικοτερα.ζησε στο μικροκοσμο σου και αυτη ειναι και η τελευταια φορα που απανταω σε εσενα.
εκανες υπερ-καταχρηση της καλης μου θελησης. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Προχτές πρότεινα σε έναν φίλο μου 50 ετών να παρει TSI, (του είχαν προτείνει 1,6 FSI) που σημαίνει ότι θεωρώ ότι είναι καλό αυτοκίνητο
Χαίρομαι όμως που στα σοβαρά που γράφω δεν απαντά κανένας. (για ειδικά δημοσιογραφικά και συγκεκριμένες εισαγωγές) και το ξέρω από άλλη εταιρία που δεν είναι η VWΗ φήμη για ειδικά δημοσιογραφικά έχει ακουστεί πολλές φορές... Θυμάμαι το Drive αν δεν κάνω λάθος, είχε καταγγείλει την Fiat... Βέβαια η υπόθεση ίσως να μην είναι καθαρή, γιατί το Drive είχε καταγγείλει Fiat και 4τροχούς για ψευδείς μετρήσεις και κάποια άλλα κουλά που δεν τα θυμάμαι μετά από τόσο καιρό...Το αυτοκίνητο ήταν ή Tempra ή Marea...
Επίσης, καιρό κρατεί και η φήμη πως όλα τα VW βγάζουν παραπάνω από όσο λένε, από την εποχή που το Golf III 1.4 έβγαζε 60 (ημιθανή...) άλογα...
Αλλά ακόμη και να υπάρχουν πειραγμένα δημοσιογραφικά, για ποιο λόγο να υπάρχουν μόνον από την VW πχ και όχι από άλλους;
Εγώ νομίζω πως το πιο πιθανό είναι να υπάρχουν πειραγμένες μετρήσεις και δυναμόμετρα... -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
το DSG αποτελει τροχοπεδη για την αυξηση ισχυος.Για ποια αύξηση και ποια τροχοπέδη; Εγώ μιλάω απλά: αγοράζω καινούριο Golf GTi,με DSG κι άλλο ένα χωρίς αλλά με χειροκίνητο. Αν τα μετρήσουμε θα δούμε πως σε πολλές μετρήσεις αυτό με το DSG είναι ταχύτερο!
Δεν με ενδιαφέρει η αύξηση της ισχύος (οσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό στ' αυτιά σου....). Μιλώ για τα αυτοκίνητα όπως είναι από το εργοστάσιο.
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τι αλλο θα ακουσουμε
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
τι αλλο θα ακουσουμε
Αντε να το πω ΠΙΟ απλά...
Εχουμε 3 Golf GT...- Απλό GT , χειροκίνητο
- Απλό GT, DSG
- Βελτιωμένο GT, +30 άλογα,χειροκίνητο.
Γνωρίζουμε πως το GT με DSG είναι πιο γρήγορο από το απλό με χειροκίνητο.
Το πουσαρισμένο χειροκίνητο, είναι πιο γρήγορο από το απλό με χειροκίνητο.
Αρα το DSG που είναι πιο γρήγορο από το απλό χειροκίνητο , **μπορεί να καλύψει ή διαφορετικά είναι κοντά **(ή πιο πάνω ή πιο κάτω) από το πουσαρισμένο GT χειροκίνητο...
Αυτό έγραψα...
Και για να το εξειδικεύσω κι άλλο:
Με το DSG ξέρεις πως όταν θ' αλλάξεις ταχύτητα θα γίνει στον προβλεπόμενο χρόνο και άψογα και με την μικρότερη καταπόνηση πάντοτε... Στο χειροκίνητο , το πιθανότερο είναι να αργεί πάντα περισσότερη η αλλαγή και κάποιες ν' αργούν ακόμη περισσότερο.... Επομένως σε πραγματικές συνθήκες (και όχι συνθήκες μετρήσεων...) το ίδιο αυτοκίνητο με ίδιο οδηγό, έχοντας DSG θα είναι λογικά ταχύτερο...
Αφού λοιπόν θα είναι ταχύτερο , θα μπορεί να φτάσει και το άλλο που θα είναι 'βελτιωμένο'... -
Το DSG δεν μπορει να αντεξει ροπη πανω απο 38 κιλα (αν δεν κανω λαθος).
Οποτε αν θες να κανεις εκτεταμενες μετατροπες (δε σχολιαζω αν συμφωνω ή διαφωνω), ειναι τροχοπεδη.
Απο εκει και περα σαφως το DSG ειναι ταχυτερο, αν και εν κινησει οι διαφορες ειναι ελαχιστες και πρακτικα προκυπτουν απο το οτι δεν χανεται πολυς χρονος αναμεσα στις αλλαγες. Δε νομιζω ομως οτι θα το παρει καποιος επειδη ειναι λιγο πιο γρηγορο, αλλα γιατι προσφερει μεγαλη ευκολια οδηγησης.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)