-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
SORRY αλλα αυτα που λετε ειναι λιγο κουκουρουκου...εργοστασιακοι ειναι π.χ της μερσεντες που σου εχει ολοκληρη εγκατασταση και εχει ενσωματωμενη λειτουργια στη οθονη να σου δειχνει αποστασεις κλπ κλπ
το αν τρυπανε ή οχι προφυλακτηρα ειναι θεμα μοντελου παρκ σιστεμ
και εγω αυτο που εβαλα στο βολβο ηταν της ...πεζο (το πηρα απο λαιον) που εγραφε ντελφι!!
και ηταν χωρις να τρυπας προφυλακτηρα...απο μεσα μια ταινια που την απλωνες στο εσωτερικο του προφυλακτηρα και στελνε σημα...SORRY, κουκουρουκου ειναι η αποψη σου πως εργοστασιακα συστηματα ειναι μονο οσα εχουν 'ολοκληρη εγκατασταση' με οπτικες ενδειξεις! (μη το πουμε παραεξω αυτο..μεταξυ μας να μεινει!)
υπαρχουν συστηματα παρκαρισματος με 'ολοκληρη εγκατασταση' αφτερ μαρκετ τα οποια σου δειχνουν αποστασεις σε μετρα/εκατοστα στον κεντρικο καθρεπτη.. αυτο το κανει εργοστασιακο?! ενδειξεις εχει, μια φορα..κατα τα αλλα, για την ταινια, τα εχουμε πει..
-
Katarxhn einai κουρουκουκου
οταν λεω οθονη δεν εννοω τετοιο πραμα ελεος
μιλαω να σου δειχνει στην οθονη πολλαπλων λειτουργιων στο ταμπλο τις ενδιεξεις
τεσπα οποιος εχει δει 2πραματακια μπορει να ξεχωρισει απο χιλιομετρα αν ενα τετοιο συστημα ειναι εργοστασιακο ή τοποθετημενο εδω -
Ο χρήστης tm έγραψε:
στη θεση σου, θα εβαζα και το trip plus.. ειναι τρέλλα!!
οταν φτανεις ρεζέρβα, δεν σου ανάβει αυτό το αντιπαθητικό κίτρινο λαμπάκι μονίμως..
αντ' αυτού στο πάνω μισό σου δείχνει ανα τακτά διαστήματα την γνωστή αντλία σε κίτρινο χρώμα (dot matrix rulez!) και απο κάτω σου λέει please refuel! άν θες, δηλαδη.. δεν ειναι υποχρεωτικο! δεν αισθάνεσαι καταπίεση και καταναγκασμό ρε παιδί μου!
Και το κοστος της είναι 'αστείο'.. στο gti εκανε 69 ευρω..Το έχω ήδη υπόψη μου, πάει πακέτο με το πολυλειτουργικό οπότε το αυτοκίνητο θα το έχει έτσι και αλλιώς!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
panark: με το καλό να έρθειΕυχαριστώ!
Panark, καλή υπομονή. Κι εγώ κάπου τόσο περίμενα - ευτυχώς το καλοκαίρι περνάει κάπως πιο εύκολα λόγω διακοπών
Ευχαριστώ πολύ, αφού πέρασες κι εσύ τη διαδικασία με νιώθεις και με καταλαβαίνεις...
Και στο προηγούμενο Golf τόσο υποτίθεται ότι θα περίμενα, αλλά ως εκ θαύματος ήρθε στους δύο! Αλλά μια φορά είναι του Αη Γιαννιού όπως λένε, αυτή τη φορά δεν ελπίζω σε κανένα θαύμα.
Ισως είμαι λίγο off-topic αλλά οι ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΙ αισθητήρες δεν έχουν καμία σχέση με τους aftermarket και σίγουρς πλέον δεν είναι σαν καρούμπαλα πάνω στον προφυλακτήρα...
Οι εργοστασιακοί ΔΕΝ θέλουν τρύπημα προφυλακτήρα αλλά έρχονται από το εργοστάσιο τοποθετημένοι ήδη πάνω, σε αντίθεση με τους aftermarket που είναι μόνο σε μαύρο ή ασημί και σου τρυπάν τον προφυλακτήρα μετά, γιαυτό άλλωστε και η διαφορά τιμής...
Σου βάζω φώτο από ένα Audi και μια BMW για να δεις τι είναι εργοστασιακός αισθητήρας parking , και από ένα Vitara που μπήκαν μετά.
Φιλικά...Συμφωνώ απόλυτα με το θέμα της εμφάνισης, δεν είναι ποτέ το ίδιο. Αλλά και πάλι τόσα λεφτά το θεωρώ λίγο κοροϊδία γαμώτο. Δίνεις άλλα €200 και βάζεις ESP.
το πως θα φαινονται οι αφτερμαρκετ ειναι καθαρα θεμα εγκαταστατη!
θα βγαλω κι εγω φωτο απο τους αισθητηρες μου, να δουμε αν ειναι εργοστασιακοι ή aftermarket!Yes please! Θα ήθελα και info για τον εγκαταστάτη αν γίνεται...
και εγω αυτο που εβαλα στο βολβο ηταν της ...πεζο (το πηρα απο λαιον) που εγραφε ντελφι!!
και ηταν χωρις να τρυπας προφυλακτηρα...απο μεσα μια ταινια που την απλωνες στο εσωτερικο του προφυλακτηρα και στελνε σημα...Και αυτή είναι μια καλή λύση. Τιμή ανταλλακτικού και εγκατάστασης;
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Katarxhn einai κουρουκουκουοταν λεω οθονη δεν εννοω τετοιο πραμα ελεος
μιλαω να σου δειχνει στην οθονη πολλαπλων λειτουργιων στο ταμπλο τις ενδιεξεις
τεσπα οποιος εχει δει 2πραματακια μπορει να ξεχωρισει απο χιλιομετρα αν ενα τετοιο συστημα ειναι εργοστασιακο ή τοποθετημενο εδωσωστος... παλι καλα που τους εχω ξεγελασει ολους τοσα χρονια.. πηρα διπλωμα, οντως τυφλος!
..whatever.. -
Σωστος σχετικα με το trip plus! θα γουσταρεις... Το ειχα βαλει στην Μιλκα και οταν ειδα πως ηταν το 'απλο' ξενερωσα...
Θεμα parking sensors.. τους βρηκα στο αμαξι οταν το πηρα.. Επειδη ειχε και μια σχετικα καλυτερη ηχητικη εγκατασταση απο την μαμα, λογω τεχνοτροπιας, νομιζω οτι εγκαταστατης ειναι ο Alfa sound. Μπορω να σου δωσω πληροφοριες.. τελευταια φορα που κοιτουσα οι τιμες για τετοια πραγματα εχουν στα 200 ευρω.. κοιτουσα για να βαλω την ταινια στο γκολφ.. δεν ξερω τωρα οι τιμες που παιζουν..
μεταξυ μας κι εγω θα δυσκολευομουν να τρυπησω προφυλακτηρα... καλυτερα η ταινιουλα...την παιρνεις και στο .... επομενο, αμα λαχει! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
@panarkΣωστος σχετικα με το trip plus! θα γουσταρεις... Το ειχα βαλει στην Μιλκα και οταν ειδα πως ηταν το 'απλο' ξενερωσα...
Θεμα parking sensors.. τους βρηκα στο αμαξι οταν το πηρα.. Επειδη ειχε και μια σχετικα καλυτερη ηχητικη εγκατασταση απο την μαμα, λογω τεχνοτροπιας, νομιζω οτι εγκαταστατης ειναι ο Alfa sound. Μπορω να σου δωσω πληροφοριες.. τελευταια φορα που κοιτουσα οι τιμες για τετοια πραγματα εχουν στα 200 ευρω.. κοιτουσα για να βαλω την ταινια στο γκολφ.. δεν ξερω τωρα οι τιμες που παιζουν..
μεταξυ μας κι εγω θα δυσκολευομουν να τρυπησω προφυλακτηρα... καλυτερα η ταινιουλα...την παιρνεις και στο .... επομενο, αμα λαχει!Thnx για τις πληροφορίες. Βασικά θέλω να αποφύγω το τρύπημα, οπότε μάλλον πάμε για το strip. Ο τύπος είναι αυτός; http://www.alfasound.gr/
-
ναι αυτος ειναι..
Για το τρυπημα, μαλλον κι εγω μαζι σου ειμαι... θα δυσκολευουν να το τρυπησω... -
Μιας και για parking assistance ο λόγος, σε αυτό που χρησιμοποιώ είναι τρυπημένος ο προφυλακτήρας και τα 4 σημάδια βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου.
Προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο αντιαισθητικό... Ίσως να προτιμούσα την ταινία βέβαια...
Το θεωρώ σαν βοήθημα μέγιστα χρήσιμο..._
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Τελικά επικράτησε η λογική, και παρήγγειλα σήμερα σε ασημί μεταλλικό.Έχουμε λοιπόν Golf TSI GT Sport 122PS 5D DSG, με έξτρα υποβραχιόνιο, πολυλειτουργικό τιμόνι και συρτάρια κάτω από τα καθίσματα. Τελική τιμή €23.884 και παράδοση σε 4 μήνες!
Καλή είναι η παράδοση σου. Εμένα παραγγελία 23/6 θα το περιμένουμε σε 5,5 μήνες ... Αν και σε εμένα, προχθές που μιλήσαμε μου είπε ότι μένουν 4. Αλλά σκέψου περίμενω ήδη 1...
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Καλή είναι η παράδοση σου. Εμένα παραγγελία 23/6 θα το περιμένουμε σε 5,5 μήνες ... Αν και σε εμένα, προχθές που μιλήσαμε μου είπε ότι μένουν 4. Αλλά σκέψου περίμενω ήδη 1...Για τι αυτοκίνητο μιλάμε; Πάλι για Golf;
-
Golf TSI 122. Έχουν έλλειψη σε κάποιο ανταλλακτικό του κινητήρα και επειδή μπαίνει σε πολλά μοντέλα, για αυτό.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Golf TSI 122. Έχουν έλλειψη σε κάποιο ανταλλακτικό του κινητήρα και επειδή μπαίνει σε πολλά μοντέλα, για αυτό.Συγγνώμη αλλά κάποιος από τους δυό μας τρώει δούλεμα. Κι εγώ TSI 122 έχω παραγγείλει, γιατί εσένα κάνει 5,5 μήνες κι εμένα 4; Από το ίδιο εργοστάσιο δεν βγαίνουν;
Για ποιό ανταλλακτικό μιλάς και ποιός σε πληροφόρησε για την έλλειψη αυτού;
-
By the way για το TSI 140 έχει έρθει κάποια ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου στην αντιπροσωπεία (για τα TSI που είχαν βγει πριν το '08)
Από συζήτηση με κάποιους ακόμα που το έχουν βάλει καταλάβαμε πως αλλάζει την χαρτογράφηση του κινητήρα, ο οποίος έχει χάσει ροπή στις χαμηλές κι έχει κερδίσει στις μεσαίες. Επιβραδύνει αισθητά πιο αργά κάτω από τις 3000 αλλά έχει κερδίσει επίσης αισθητά στο φάσμα 3000-5.000 στροφές. Η μετάβαση από κομπρέσσορα σε τουρμπίνα είναι πλέον απόλυτα ομαλή (με το αρχικό λογισμικό ήταν εύκολο για τον οδηγό να παρατηρήσει ένα δισταγμό κοντά στις 2.800-3.200 στροφές) Πρέπει να υπάρχει και μια μικρή βελτίωση στην κατανάλωση της τάξης του 0.1-0.2 λίτρων.
Πολλοί πάντως θέλουν το παλιό τους πρόγραμμα πίσω κι ας ήταν πιο 'ανώμαλη' η καμπύλη ροπής γιατί έχουν συνηθίσει να έχουν περισσότερη δύναμη χαμηλά. -
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Μιας και για parking assistance ο λόγος, σε αυτό που χρησιμοποιώ είναι τρυπημένος ο προφυλακτήρας και τα 4 σημάδια βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου.Προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο αντιαισθητικό... Ίσως να προτιμούσα την ταινία βέβαια...
Το θεωρώ σαν βοήθημα μέγιστα χρήσιμο..._
εγω δεν συζητω για το αισθητικο του πραγματος. Βεβαια εχω δει και εκτρωματα.. Μιλαμε για τη .. 'βαρβαροτητα' του κοψιματος του προφυλακτηρα! (καθεις με τα κολληματα του!)
Οσο για τη χρησιμοτητα, με βρισκεις απολυτως συμφωνο! -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
By the way για το TSI 140 έχει έρθει κάποια ενημέρωση του λογισμικού του εγκεφάλου στην αντιπροσωπεία (για τα TSI που είχαν βγει πριν το '08)
Από συζήτηση με κάποιους ακόμα που το έχουν βάλει καταλάβαμε πως αλλάζει την χαρτογράφηση του κινητήραΠράγματι, μου την εγκατέστησαν κι εμένα, όταν πήγα στο συνεργείο για άσχετο λόγο. Δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα διαφορά. Βέβαια δεν μπορώ να πω ότι θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεπέρασα τις 3000 στροφές.
-
Ο χρήστης panark έγραψε:
Golf TSI 122. Έχουν έλλειψη σε κάποιο ανταλλακτικό του κινητήρα και επειδή μπαίνει σε πολλά μοντέλα, για αυτό.
Συγγνώμη αλλά κάποιος από τους δυό μας τρώει δούλεμα. Κι εγώ TSI 122 έχω παραγγείλει, γιατί εσένα κάνει 5,5 μήνες κι εμένα 4; Από το ίδιο εργοστάσιο δεν βγαίνουν;
Για ποιό ανταλλακτικό μιλάς και ποιός σε πληροφόρησε για την έλλειψη αυτού;
Δεν ξέρω ποιο ανταλλακτικό είναι. Ο αντιπρόσωπος μου είπε αυτή τη δικαιολογία, όταν άκουσα το 7μηνο (αρχικά, γιατί μετά από 2 μέρες το έκαναν μόνοι τους 5,5 μήνες). Επίσης μου είπε ότι όλα τα Golf έχουν μεγάλη αναμονή (και το 140 3-3,5 μήνες), αλλά στο 122 επειδή λείπει αυτό αργούν περισσότερο. Τέλος, ανέφερε ότι το διάστημα που μου έδωσε είναι το μεγαλύτερο δυνατό και μου το λέει έτσι γιατί είχαν αρκετές καθυστερήσεις (υπόσχονταν τα αυτοκίνητα στους 4,5 μήνες και αργούσαν παραπάνω).
Πάντως μακάρι να έχουν βρει τρόπο να επισπεύσουν τις παραγγελίες, ώστε να μου έρθει αρχές του Νοέμβρη. Γιατί αν έρθει μέσα στο Δεκέμβρη του είπα να το κρατήσει (εφόσον θα λείπω από τις 20/12) και θα το πάρω το νέο έτος.Υπομονή, Golf θέλαμε . Εγώ έχω ξεχάσει ότι το έχω παραγγείλει για να μην απογοητεύομαι. Αν έρθει νωρίτερα από το διάστημα που είπε, θα χαρώ αλλά δεν μπορώ να το περιμένω από μέρα σε μέρα.
Επίσης πιστεύω ότι το 5μηνο είναι υπερβολικό άρα είναι απίθανο να αργήσει παραπάνω... -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Η μετάβαση από κομπρέσσορα σε τουρμπίνα είναι πλέον απόλυτα ομαλή (με το αρχικό λογισμικό ήταν εύκολο για τον οδηγό να παρατηρήσει ένα δισταγμό κοντά στις 2.800-3.200 στροφές)στο φορουμ παντως δε γινοταν αντιληπτη...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Η μετάβαση από κομπρέσσορα σε τουρμπίνα είναι πλέον απόλυτα ομαλή (με το αρχικό λογισμικό ήταν εύκολο για τον οδηγό να παρατηρήσει ένα δισταγμό κοντά στις 2.800-3.200 στροφές)
στο φορουμ παντως δε γινοταν αντιληπτη...
Ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας Εγώ έβλεπα τη βελόνα του στροφόμετρου να κομπλεξάρει για λίγο εκεί γύρω από τις 3000 Άλλοι το έβλεπαν τελείως ομαλό Τώρα πάντως δεν καταλαβαίνεις τίποτα εγγυημένα
-
οι καθυστερησεις ΙΣΩΣ οφειλονται στο dsg που εχει τρελη ζητηση...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)