-
Σχετικά με τη συσχέτιση κατανάλωσης-αναλογίας κιλών ανά ίππο: όσοι έχετε τους τελευταίους 4Τ, ρίξτε μια ματιά στο συγκριτικό citroen picasso/touran tsi. Δίλιτρο το citroen, 143 άλογα, 1400 tsi με 140 άλογα το VW, παραπλήσιο βάρος. Οι πίνακες κατανάλωσης στο τέλος της ΣΔΟΚ έχουν ενδιαφέρον
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ε άμα είναι έτσι ... όντως χαλάλι
Και εντάξει αμα κάψω και λίγο παραπάνω ισοφαρίζω με τα λιγότερα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώνω σε σχέση με κάποια άλλα
Πληρώνεις λιγότερα από τα 1800? τα ίδια νομίζω. Απλά ασφάλιστρα εχεις λιγότερα
Σόρρυ δεν το ήξερα (σοβαρά μιλάω)
Ε εντάξει ας μέινουμε στο ότι θα το ευχαριστιέμαι περισσότερο
-
βέβαια αλλάξαμε θέμα...το θέμα μας ήταν ότι ΚΑΝΕΝΑ αυτοκίνητο αυτής της ιπποδύναμης και βάρους δεν μπορεί να κάψει 8 λίτρα σε συνθήκες κίνησης...Φαντάζομαι πλέον ότι δεν υπάρχει κανείς που να το πιστεύει ακόμα αυτό...
Τώρα για τα όσα γράψατε για τα κέρδη της παραπάνω ροπήςέστω και με το κόστος της παραπάνω κατανάλωσης με βρίσκετε σύμφωνο. Ας κάψει και ένα ή δύο λίτρα παραπάνω αν είναι να το χαρώ...
Έχοντας πάντως μακροχρόνια εμπειρία με τούρμπο ειλικρινά μου λείπει μερικές φορές. Μεγάλο πράγμα η ύπαρξη ροπής χαμηλά και το στρίγκλισμα του τούρμπο μέχρι τις 5000 όπου μετά κρέμαγε. Με το σιβίκ εκεί αρχίζει να δίνει... διαφορετική θεώρηση λοιπόν...
χρειάστηκα εκπαίδευση για να το συνηθίσω αυτό με το νέο μου αυτοκίνητο αφού άλλαξα τρόπο οδήγησης...
Τελικά η κάθε σχολή έχει τα δικά της υπέρ και κατά.Πάντως διαφωνώ με τον coyote ότι η vw έκανε τα tsi για οικονομία...πιστεύω ότι απλά ήθελε να βελτιώσει τον τομέα που παραδοσιακά υστερούσαν τα απλά γκολφ, στις επιδόσεις. Χρησιμοποίησε λοιπόν μια παλιά ιδέα της δεκαετίας του 80(lancia νομίζω...) χρησιμοποιώντας την σύγχρονη τεχνογνωσία στα υλικά και στα ηλεκτρονικά για να εξαλείψει τα όποια μειονεκτήματα της. Νομίζω ότι το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό.
Αν πάντως πραγματικά το έκανε για οικονομία δεν θα έβγαζε ποτέ τον 1,4 122 άλογα ή σε τελική ανάλυση δεν θα έβγαζε ποτέ την έκδοση gt. Δεν πιστεύω ότι υπήρχε ανάγκη για τους συγκεκριμένους κινητήρες στην γκάμα των vw τουλάχιστον.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι παρόλο που πίστευα ότι θα βγάλουν πολλές ζημιές, αυτές δείχνουν να αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Μπράβο τους άσχετα αν δεν θ' άλλαζα ποτέ το σιβίκ μου για αυτά. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Σχετικά με τη συσχέτιση κατανάλωσης-αναλογίας κιλών ανά ίππο: όσοι έχετε τους τελευταίους 4Τ, ρίξτε μια ματιά στο συγκριτικό citroen picasso/touran tsi. Δίλιτρο το citroen, 143 άλογα, 1400 tsi με 140 άλογα το VW, παραπλήσιο βάρος. Οι πίνακες κατανάλωσης στο τέλος της ΣΔΟΚ έχουν ενδιαφέρονΤι ακριβώς γράφουν; Για πες...
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Πάντως διαφωνώ με τον coyote ότι η vw έκανε τα tsi για οικονομία...πιστεύω ότι απλά ήθελε να βελτιώσει τον τομέα που παραδοσιακά υστερούσαν τα απλά γκολφ, στις επιδόσεις.
δεν ειπα οικονομία
είπα ότι ειναι project οικονομικού χαρακτήρα
Δηλαδη δε θα στοιχίσει πολλά λεφτά στον κάτοχο του. Αυτό προσπάθησα να πω, αλλά όταν κάποιος δε το καταλαβαίνει ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
δεν ειπα οικονομίαείπα ότι ειναι project οικονομικού χαρακτήρα
Δηλαδη δε θα στοιχίσει πολλά λεφτά στον κάτοχο του. Αυτό προσπάθησα να πω, αλλά όταν κάποιος δε το καταλαβαίνει ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ
ίσως εγώ να σε διάβασα γρήγορα και να οδηγήθηκα σε λαθεμένα συμπεράσματα...
Με τις διευκρινήσεις που μου έδωσες φυσικά και συμφωνώ μαζί σου. -
Η αλήθεια πάντως είναι ότι παρόλο που πίστευα ότι θα βγάλουν πολλές ζημιές, αυτές δείχνουν να αποτελούν εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Μπράβο τους άσχετα αν δεν θ' άλλαζα ποτέ το σιβίκ μου για αυτά.
Γιατί;
Τι ακριβώς γράφουν; Για πες...
Είμαι στη δουλειά και δεν έχω πρόχειρο το τεύχος, αλλά σε γενικές γραμμές η διαφορά στην κατανάλωση (υπέρ του VW, αν θυμάμαι καλά) ήταν πολύ μικρότερη από όσο περίμενα. Η διαφορά στη μέση κατανάλωση της δοκιμής πρέπει να ήταν κοντά στο μισό λίτρο/100 χμ.
-
Μάλιστα. Αρκετά ενδιαφέρουσα πληροφορία, αν και πιστεύω πως τα περιθώρια για μείωση της κατανάλωσης είναι μεγαλύτερα στον TSI παρά στον δίλιτρο του σιτροέν.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Πάντως διαφωνώ με τον coyote ότι η vw έκανε τα tsi για οικονομία...πιστεύω ότι απλά ήθελε να βελτιώσει τον τομέα που παραδοσιακά υστερούσαν τα απλά γκολφ, στις επιδόσεις.
δεν ειπα οικονομία
είπα ότι ειναι project οικονομικού χαρακτήρα
η πραγματικοτητα ομως ειναι οτι η VW πραγματι πλασαρε τα μοτερ αυτα ως οικονομικα, οπως και ειναι αλλωστε.
αλλο που εδω στην Ελλαδα πεινασμενοι για αλογα και χαντακωμενοι απο τα πολλα cc, τα βλεπουμε ως πολυ καλο συνδιασμο δυναμης/καταναλωσης/κυβισμου/τιμης.
-
Εγω πάντως θα ήθελα έναν 1600 διπλο τουρμπο για το α4 και α5
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Εγω πάντως θα ήθελα έναν 1600 διπλο τουρμπο για το α4 και α5νομίζω ότι το 1,8 τφσι αρκεί
Τα στοιχεία για τουραν πικάσο που ψάχνετε...
μεση: Πικάσο 12,8 Τουραν 12,5
μέγιστη: 13,7 12,9
ελάχιστη: 11,5 10,9 -
Εγω πάντως θα ήθελα έναν 1600 διπλο τουρμπο για το α4 και α5
νομίζω ότι το 1,8 τφσι αρκεί
είδα το λεον να το μετράνε στα 189 άλογα
Επιβεβαιώνονται οι επιδόσεις για τόσα πολλά ατια.... Δηλαδή αυτά που μετράνε μοιάζουν για 160 ή για 190? στο Α3 ειδικότερα
-
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=63184
τα νουμερα εδώ είναι εξωπραγματικά για το λεον....
Σε άλλα περιοδικά πόσο βγάζει.... εχετε δει?
-
ψηνεσαι???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ψηνεσαι???για σεατ όχι
Για Α4 ψήνομαι... αλλά φοβάμαι τις βλάβες.
Εχει δει το φουσκωτό που θέλει να πάρει ο γιός μου? στην παραλία
ενα 747 θέλει..... θα το δέσω στην οροφή
-
Α4 ΤQ Avant.-
χωραει και τη πεθερα
αλλιως forester turbo-
- ερχεται νεο Α4 μεχρι το Γεναρη.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Α4 ΤQ Avant.-χωραει και τη πεθερα
αλλιως forester turbo-
- ερχεται νεο Α4 σε 1-2 μηνες.
μεταχειρισμένο 2,5 ετων σκέφτομουνα,,,,,, δεν εχω 36Κ τωρα 1.8Τ
δε τα μπορω τα φερετρα..... το άλλο που ειναι ενδιαφέρον ειναι το α3 πενταθυρο,,,, ειναι 10 ποντους μεγαλύτερο
Το οτι χωραει την πεθερα δεν ειναι πλεονέκτημα
-
δε θα'χεις εγγυηση αν παρεις μτχ, οποτε αν δεν θες να δωσεις πολλα, περιμενε μεχρι λιγο πριν αντικατασταθει το Α4, να το παρεις καινουργιο, και με εκπτωση και με 4 χρονια εγγυση...
forester?
-
ΕΙΝΑΙ πλεονεκτημα το οτι χωραει τη πεθερα:
τη πας για μπανιο (και καλα), φορωντας τα γαντια σου...
και μετα δε ξαναμπαινει μεσα...
για τη γυναικα σου εχεις φροντισει και της εχεις δωσει τσιχλες δραμαμινης (χωρις να ξερει ομως τι ειναι...)
-
forester μόνο με leasing. Θέλει 750 ευρώπουλα το μήνα και 7000 χιλιάρικα μπροστά και 7000 χιλιάρικα στο τέλος
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)