-
Με κλειστά μάτια το Golf. Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά σε χιόνι και επειδή έχουμε και ένα Niva, για μένα , τα 4χ4 και τα SUVοειδή, είναι πεταμένα λεφτά, εκτός αν μιλάμε για X3,X5, Cayenne, RangeRover Sport κλπ κλπ, που ουσιαστικά δεν κάνεις συμβιβασμούς, εκτός της....στενής σχέσης με τον βενζινά.
Αν αγόραζα κάποιο σαν το Ignis, μόνον το Panda 4x4 MultiJet (diesel that is...) θα σκεφτόμουν, αλλά και πάλι, όχι μάλλον...
Κατά τ' άλλα, πεζοδρόμια ανεβαίνουν όλα (αν και δεν θα έπρεπε ν' ανεβαίνουν ποτέ ούτως ή άλλως...) , ενώ αν βρεις χιόνι, ένα σετ καλές αλυσίδες και θα πας μακρύτερα από οποιοδήποτε Ignis, SX4...
Αν σου αρέσει το στυλ του Ignis, που είναι υπερυψωμένο, υπάρχουν και δικίνητες 'υπερυψωμένες' λύσεις, σαν το Polo Cross (που είναι πολύ όμορφο κατά την ταπεινή μου γνώμη) ή το C3 XTR. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με κλειστά μάτια το Golf. Επειδή έχω οδηγήσει αρκετά σε χιόνι και επειδή έχουμε και ένα Niva, για μένα , τα 4χ4 και τα SUVοειδή, είναι πεταμένα λεφτά, εκτός αν μιλάμε για X3,X5, Cayenne, RangeRover Sport κλπ κλπ, που ουσιαστικά δεν κάνεις συμβιβασμούς, εκτός της....στενής σχέσης με τον βενζινά.
Αν αγόραζα κάποιο σαν το Ignis, μόνον το Panda 4x4 MultiJet (diesel that is...) θα σκεφτόμουν, αλλά και πάλι, όχι μάλλον...
Κατά τ' άλλα, πεζοδρόμια ανεβαίνουν όλα (αν και δεν θα έπρεπε ν' ανεβαίνουν ποτέ ούτως ή άλλως...) , ενώ αν βρεις χιόνι, ένα σετ καλές αλυσίδες και θα πας μακρύτερα από οποιοδήποτε Ignis, SX4...
Αν σου αρέσει το στυλ του Ignis, που είναι υπερυψωμένο, υπάρχουν και δικίνητες 'υπερυψωμένες' λύσεις, σαν το Polo Cross (που είναι πολύ όμορφο κατά την ταπεινή μου γνώμη) ή το C3 XTR.**Kαλα το Suzuki Sx4 δεν σου αρεσει high fidelity?
Eχει τετρακινηση,ειναι ανετο τζιπ,κυριλατο και στην ιδια τιμη με το Golf tsiAπαντησε μου ξεκαθαρα δικαιολογοντας την αποψη σου.**
-
Αντε, να δώσω και μια τελευταία απάντηση, γιατί το έχουμε κουράσει μάλλον...
SX4: Εχει μια υποτυπώδη τετρακίνηση, που θα σε πάει μόνον στα εύκολα. Εκτός δρόμου ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ και λόγω τετρακίνησης με 2 διαφορικά και συνεκτικό συμπλέκτη, και λόγω μικρής απόστασης από το έδαφος. Επίσης, ούτε τα ελαστικά του θα βοηθήσουν κι αν τα αλλάξεις, θα έχεις θόρυβο. Οπως είναι, μόνον τζιπ δεν είναι, απλά μπορεί να σε βγάλει πιο εύκολα σε μια άμμο, σε ένα χωματόδρομο βατό ή σε μια ανηφόρα με λάσπη. Ως εκεί. Μετά τα τζιπ , απλά θα σε προσπεράσουν (τζιπ είναι ό,τι έχει εξελιγμένη τετρακίνηση, είτε με 3 διαφορικά είτε με μπόλικα ηλεκτρονικά και φυσικά , πάντα , ικανή απόσταση από το έδαφος)
-Δεν είναι άνετο. Είναι πιο μικρό από το Golf και η ανάρτησή του αν και με μεγαλύτερες διαδρομές, είναι σκληρότερη.
-Εχει προβληματική ορατότητα , λόγω της σχεδίασης των μπροστινών κολωνών.
-Εχει ξεπερασμένο εσωτερικό με πολύ χειρότερα υλικά από το Golf.
-Εχει 3 χρόνια εγγύηση, ενώ το Golf μπορεί να έχει 2+2 (τα 2 επιπλέον με 400 -
[quote='HighFidelity']Αντε, να δώσω και μια τελευταία απάντηση, γιατί το έχουμε κουράσει μάλλον...
SX4: Εχει μια υποτυπώδη τετρακίνηση, που θα σε πάει μόνον στα εύκολα. Εκτός δρόμου ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ και λόγω τετρακίνησης με 2 διαφορικά και συνεκτικό συμπλέκτη, και λόγω μικρής απόστασης από το έδαφος. Επίσης, ούτε τα ελαστικά του θα βοηθήσουν κι αν τα αλλάξεις, θα έχεις θόρυβο. Οπως είναι, μόνον τζιπ δεν είναι, απλά μπορεί να σε βγάλει πιο εύκολα σε μια άμμο, σε ένα χωματόδρομο βατό ή σε μια ανηφόρα με λάσπη. Ως εκεί. Μετά τα τζιπ , απλά θα σε προσπεράσουν (τζιπ είναι ό,τι έχει εξελιγμένη τετρακίνηση, είτε με 3 διαφορικά είτε με μπόλικα ηλεκτρονικά και φυσικά , πάντα , ικανή απόσταση από το έδαφος)
-Δεν είναι άνετο. Είναι πιο μικρό από το Golf και η ανάρτησή του αν και με μεγαλύτερες διαδρομές, είναι σκληρότερη.
-Εχει προβληματική ορατότητα , λόγω της σχεδίασης των μπροστινών κολωνών.
-Εχει ξεπερασμένο εσωτερικό με πολύ χειρότερα υλικά από το Golf.
-Εχει 3 χρόνια εγγύηση, ενώ το Golf μπορεί να έχει 2+2 (τα 2 επιπλέον με 400 -
Οχι.
-
Οχι.Γιατι ρε? δικαιολογησε το .Οποιον και να ρωτησεις και ειδικα γυναικα λεει οτι το τζιπ ειναι αλλο πρεστιζ,αλλη μαγκια,Πιο αγριο.Γιατι δεν συμφωνεις?
Δικαιολογησε το -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Οχι.
Γιατι ρε? δικαιολογησε το .Οποιον και να ρωτησεις και ειδικα γυναικα λεει οτι το τζιπ ειναι αλλο πρεστιζ,αλλη μαγκια,Πιο αγριο.Γιατι δεν συμφωνεις?
Δικαιολογησε τοΓιατί ρωτάς εμένα; Ρώτα αυτές! Αυτές πρέπει να δικαιολογηθούν για την...ηλιθιότητά τους αν όντως πιστεύουν κάτι τέτοιο...
-
Οχι.
Γιατι ρε? δικαιολογησε το .Οποιον και να ρωτησεις και ειδικα γυναικα λεει οτι το τζιπ ειναι αλλο πρεστιζ,αλλη μαγκια,Πιο αγριο.Γιατι δεν συμφωνεις?
Δικαιολογησε τοΓιατί ρωτάς εμένα; Ρώτα αυτές! Αυτές πρέπει να δικαιολογηθούν για την...ηλιθιότητά τους αν όντως πιστεύουν κάτι τέτοιο...
Ακομα και τα αγορια το λενε ρε οτι το τζιπ ειναι αλλη αισθηση,
δεν εχεις επιχειρηματα? πες 2,3 πραγματα ρε σοβαρα δεν συμφωνεις? -
Επιτελους θα μου απαντησει καποιος σαυτο που ειχα αναφερει?
Θα προτιμουσατε το τετρακινητο υπερηψωμενο suzuki ignis me 16000 eυρω η το υπερτροφοδοτουμενο golf tsi me 19000 eυρω? Ειναι τζιπ το ignis? Ολες οι αποψεις δεκτεςΛοιπόν.Έχω μπει στο προηγούμενο Ignis 1.3lt .Δε θυμάμαι αν ήταν προσθιοκίνητο, αν κι αυτό δεν έχει άμεση σημασία.
Η άποψή μου για το αμάξι είναι απλά άθλια.Αγοράζεις ένα αμάξι που 90% (για να μην πω περισσότερο) δε θα έχει σημασία αν κινείται με κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς.Η ποιότητα κύλισης ήταν άθλια, τα πλαστικά του χάλια και το πάτημά του τραγικό.Ακόμα και το Fiat tipo ενός φίλου μου πατάει καλύτερα.Στις λακούβες χτυπούσε πολύ (δεν έχει σημασία αν ήταν μεγάλη ή μικρή) και ο θόρυβος γενικά ήταν πολύ έντονος μέσα στην καμπίνα.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πώς πηγαίναμε παραλία για μπάνιο.Αυτός με την κοπέλα του μπροστά κι εγώ πίσω με το δικό μου αμάξι και ένα φίλο μας.
Σε όλες τις στροφές έβλεπα το αμάξι να γλυστράει ή να παίρνει έντονες κλίσεις, παρότι κινούμασταν με μικρές/φυσιολογικές ταχύτητες για το δρόμο.(σε σημείο που είχαμε δημιουργήσει μποτιλιάρισμα μιας και δεν μπορούσαν να μας προσπεράσουν λόγω της μία λωρίδας ανά κατεύθυνση και συνεχόμενες στροφές).
Τέλοσπάντων.Να σημειωθεί δε πως το δικό μου (Golf IV που δεν είναι κανένα τέρας κρατημάτων) πατούσε πολύ σταθερά και μάλιστα παραξενεύτηκα στα σημεία που του γλυστρούσε, μιας και οι ταχύτητες ήταν πολύ μικρές και δεν εξηγούσαν τη συμπεριφορά αυτή.
Μιλάμε το 'τότε' ignis δεν συγκρινόταν σε ποιότητα πλαστικών και κύλισης, σε άνεση στην πόλη και στα ταξίδια όχι με το Golf V αλλά ούτε και με το IV.Μπορει να σου φαίνεται ότι υπερβάλω, όμως αυτό έχω αποκομήσει από το αμάξι αυτό.
Τώρα το καινούριο πόσο καλύτερο να έγινε?και πάλι δεν πιστεύω πως θα συγκρίνεται σε ποιότητα άνεσης και κύλισης με το Golf.Τουλάχιστον δε θα μπορεί να διαπρέψει (αν μπορεί να το κάνει αυτό) κάπου το Ignis όπου το Golf κολώνει.Γενικά το Ignis είναι (πιστεύω) ένα αμάξι απλά λίγο ψηλό που όμως δεν είναι και τζιπ (οπότε δεν έχει τα θετικά του τζιπ) αλλά δεν είναι και αυτοκίνητο 'κανονικό' (οπότε ούτε αυτουνού τα θετικά έχει).
Συν του ότι το tsi στην εθνική και στα ταξίδια θα είναι πολύ καλύτερο στάνταρ και λόγω ύψους (πχ πλευρικοί άνεμοι?) αλλά και λόγω δύναμης (πιο ασφαλείς προσπεράσεις και πιο άνετο ταξίδι).Αν ξεχάσουμε τη χρηματική διαφορά το μόνο ίσως δίλημμα είναι:αξίζει να αγοράσεις ένα αμάξι που τα ειδικά του χαρακτηριστικά θα τα χρειαστείς 1 φορά το χρόνο και αν, αλλά τα αυτά τα χαρακτηριστικά αφαιρούν πολλούς 'βαθμούς' από τα υπόλοιπα πράγματα που ζητάς με ένα αμάξι που συμβιώνεις καθημερινά?
Αν η απάντηση είναι 'ναι', τότε ό,τι και να σου πούμε ignis θα αγοράσεις.Αν η απάντηση είναι 'όχι', τότε θα πάρεις tsi.Από μένα λοιπόν Golf tsi, λέγοντάς το με κάξε επιφύλαξη, μιας και δεν ξέρω τι ζητάς από το αμάξι ούτε ξέρω τι απαιτήσεις έχεις.Μέσα σε 2 γραμμές δεν μπορείς να γράψεις την σκέψη σου και τις προσδοκίες σου από το μελλοντικό σου αμάξι (όποιο κι αν είναι αυτό).
ΥΓ:Γενικά θεωρώ τη σύγκριση λίγο άκυρη μιας και τα 2 αμάξια έχουν εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό και καλύπτουν τελείως διαφορετικές ανάγκες.
-
Οχι.
δεν εχεις επιχειρηματα? πες 2,3 πραγματα ρε σοβαρα δεν συμφωνεις?Το Ignis όμως δεν είναι τζιπ.-
Να έλεγες για τζιπ και να μιλούσες έστω για Rav4 κτλ, Ο.Κ. αλλά το ignis ?
Προσπαθεί να δείχνει τζιπ, αλλά δεν είναι. -
Ξυπνηστε . Η συγκριση ειναι πια μεταξυ SUZUKI SX4 KAI GOLF TSI!
KAI ΛΕΩ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΕΣΤΙΖ ΣΤΟΥ ΤΖΙΠ.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΕΤΟ ΓΚΟΛΦΑΚΙ.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ!!ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΠ! ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?
-
ούτε το sx4 είναι τζιπ, πόσο μάλλον μουράτο τζιπ
-
Οχι.
δεν εχεις επιχειρηματα? πες 2,3 πραγματα ρε σοβαρα δεν συμφωνεις?Απάντησα: έχουμε τζιπ στην οικογένεια και είναι ένα χάλι μαύρο παντού, εκτός αν το βγάλεις εκτός δρόμου. Εχω μπει και σε G.Vitara και σε Cherokee, έχω οδηγήσει και Land Cruiser. Εχω οδηγήσει και ό,τι έχει ο στρατός.
Τίποτε από αυτά δεν θ' αγόραζα και η άλλη αίσθηση που καταλαβαίνω, είναι πως είναι ένα μάτσο χάλια τα περισσότερα, ενώ ακόμη και ο daddy of them all, το Land Cruiser, έχει περισσότερη σχέση με φορτηγό, παρά με αυτοκίνητο στο δρόμο.
Τώρα, κάτι metrosexual οχήματα σαν το Ignis, ή το SX4, να με συγχωρείς, αλλά δεν τα καταχωρώ σαν τζιπ, δεν πα να φάμε το βράδυ εδώ πέρα συζητώντας!Ασε που πρέπει να περάσω ξανά τα Vista γιατί φρικάρησαν...
Οπότε...τσαο από μένα! -
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟ ΣΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΕΤΟ ΓΚΟΛΦΑΚΙ.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ!!ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΠ! ΑΛΛΗ ΑΙΣΘΗΣΗ. ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?
Το έχω διαβάσει το σχετικό περί τετρακίνησης και περί του να πάρεις 1.6lt ignis 4κίνητο.
Με αυτά που απαντάς ρε φίλε, τι θες να σου πούμε?
Δες το post σου και πες μου.Εσύ τι θα απάνταγες στον εαυτό σου?Αφού ΘΕΣ να ακούσεις ότι το ignis είναι καλύτερο, ό,τι και να σου πούμε πάλι θα καταλήξεις να πεις κάτι (φτηνό ή πραγματικά καλό επιχείρημα).ΥΓ:Το να αγοράσεις αμάξι πάντως γιατί θα αρέσει στα γκομενάκια, είναι απλά ασχολίαστο.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Το έχω διαβάσει το σχετικό περί τετρακίνησης και περί του να πάρεις 1.6lt ignis 4κίνητο.
Με αυτά που απαντάς ρε φίλε, τι θες να σου πούμε?
Δες το post σου και πες μου.Εσύ τι θα απάνταγες στον εαυτό σου?Αφού ΘΕΣ να ακούσεις ότι το ignis είναι καλύτερο, ό,τι και να σου πούμε πάλι θα καταλήξεις να πεις κάτι (φτηνό ή πραγματικά καλό επιχείρημα).ΥΓ:Το να αγοράσεις αμάξι πάντως γιατί θα αρέσει στα γκομενάκια, είναι απλά ασχολίαστο.
**ΚΑΒΟΥΡΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ???
ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΟ SUΖUKI SX4 OXI TO KAHMENO TO IGNIS!!
SX4!!! ΛΕΜΕ! ΤΖΙΠ!!! ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ! ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ
ΕΚΕΙ ΠΕς ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΟΥ** -
Το sx4 ΔΕΝ είναι τζίπ, ΔΕΝ έχει τέλεια τετρακίνηση και ΔΕΝ είναι άγριο. Το τελευταίο είναι **προσωπική **άποψή μου, τα άλλα δύο όχι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το sx4 ΔΕΝ είναι τζίπ, ΔΕΝ έχει τέλεια τετρακίνηση και ΔΕΝ είναι άγριο. Το τελευταίο είναι **προσωπική **άποψή μου, τα άλλα δύο όχι.**ΤΟ SUZUKI SX4 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ AYTOTRITH ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΖΙΠ , ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ .
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΞΤΟ ΣΕ 100 ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΠ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΟΠΩς ΕΝΑ ΤΖΙΠ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. **
-
Α, ΟΚ, έτσι εξηγούνται όλα... AutoΤρίτη είπες ε? Μάιστα...
-
Το sx4 ΔΕΝ είναι τζίπ, ΔΕΝ έχει τέλεια τετρακίνηση και ΔΕΝ είναι άγριο. Το τελευταίο είναι **προσωπική **άποψή μου, τα άλλα δύο όχι.
**ΤΟ SUZUKI SX4 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ AYTOTRITH ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΤΖΙΠ , ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΤΕΤΡΑΚΙΝΗΣΗ .
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΙΞΤΟ ΣΕ 100 ΚΟΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ 100 ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΖΙΠ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΟΠΩς ΕΝΑ ΤΖΙΠ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. **
Θέλεις να σου φέρω 1000 κοπέλες να σου πούνε ότι το χιουντάι κουπέ είναι σπορ και καλό αμάξι; Άσε μας ρε αδερφέ, άμα είναι να κρίνουμε αν κάτι είναι κάποιου τύπου από την γνώμη δεκα ατόμων, σωθήκαμε.
Όρισε μου τι θα πει ουσιαστικά και εμφανισιακά τζιπ, για να καταλάβω τι λες.
-
Τόση ώρα παίζουμε πινγκ-πονγκ ανάμεσα σε 2 θέματα και άκρη δεν έχουμε βγάλει. Λοιπόν, επειδή βαρέθηκα, ήρθε η ώρα να το παραδεχτώ.
Ε ναι λοιπόν, το sx4 είναι καθαρόαιμο τζιπάκι, τόσο που η jeep πρόκειται να δανειστεί την προηγμένη τετρακίνησή του. Οι δε σχεδιαστές του Χάμμερ έσκισαν τα διπλώματά τους όταν διαπίστωσαν οτι υπάρχει πιο άγριο τζιπ από το δικό τους. Άσε τι έπαθα εγώ τις προάλλες που έσκασα στο Ντέρτι Κλαμπ με την Καγιεν, παρκαρει ένας χλιμίτζουρας με ένα SX4 δίπλα μου και το φίνο γκομενακι που είχε πολυθρονιαστεί στα δερμάτινα θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματά μου την έκανε επιτόπου για τον χλιμίτζουρα.
Άτιμη Σουζούκι τι μου έκανες, τώρα προσπαθώ να πουλήσω την Πόρσε και δεν τη θέλει κανένας!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)