-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Mου αρέσει που στην αρχή συγκρίναμε το Golf GT με το 1800άρι Civic γιατί ήταν λέει στα ίδια χρήματα. Φαντάζομαι πώς θα είναι οι διαφορές στις επιδόσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο.
και κάποιοι έλεγαν ότι και με τον TSI θα είναι ΧΑΩΔΕΙΣ οι διαφορές σε ρεπρίζ -εγκάθετοι όμως-
golf gt 24670
-
Για το TSI γράφω
-
το κατάλαβα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Για το TSI γράφωαναφέρθηκα στην σύγκριση με το gt το tsi έχει άριστο value for money. Παρόλα αυτά για να έχει ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό με το civic θα θέλει 21κ. Βάλε και την έξτρα εγγύηση ...στο τέλος και αυτό θα κάνει όσο το civic
-
Η κατανάλωση σε ποιο σημείο έχει γίνει γαργάρα;
Περίεργα τα πράγματα...το TSi είναι σαφώς πιο γρήγορο από το Civic σε ρεπρίζ (πράγμα που όσοι έχουν οδηγήσει τούρμπο μπορούσαν να το φανταστούν και να το υποστηρίξουν - η ροπή και οι στροφές κανονίζουν τις ρεπρίζ), ενώ το Civic καίει πολύ λιγότερα (2,5lt/100km λιγότερα σε συγκριτική διαδρομή), πράγμα που μπορούσαν επίσης να το φανταστούν όταν έχουν οδηγήσει τούρμπο υπό πολλές διαφορετικές συνθήκες.
Και στις δύο μετρήσεις, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν ήταν το GT στη θέση του TSi...
-
θα ήταν πιο γρήγορο και αν η μετρηση δεν αφορούσε ανέβασμα στροφών πολύ ψηλά, δε θα έκαιγε πολύ παραπάνω.
Δηλ.
αν εχει μέτρηση 80-160 με τεταρτη (αρα ανεβασμα στροφών στο GT σε σχέση με το TSI) τότε το GT θα κατανάλωνε περισσότερο. Αλλιως σχεδόν το ίδιο
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η κατανάλωση σε ποιο σημείο έχει γίνει γαργάρα;Περίεργα τα πράγματα...το TSi είναι σαφώς πιο γρήγορο από το Civic σε ρεπρίζ (πράγμα που όσοι έχουν οδηγήσει τούρμπο μπορούσαν να το φανταστούν και να το υποστηρίξουν - η ροπή και οι στροφές κανονίζουν τις ρεπρίζ), ενώ το Civic καίει πολύ λιγότερα (2,5lt/100km λιγότερα σε συγκριτική διαδρομή), πράγμα που μπορούσαν επίσης να το φανταστούν όταν έχουν οδηγήσει τούρμπο υπό πολλές διαφορετικές συνθήκες.
Και στις δύο μετρήσεις, αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν ήταν το GT στη θέση του TSi...
να σου τα πω εγώ..τα έχω ήδη υπολογίσει
ένα αυτοκίνητο κάνει κατά μέσο όρο 15000χλμ το χρόνο. Σε ετήσιο επίπεδο επομένως το παραπάνω κόστος θα είναι τουλάχιστον 375 ευρώ. Πρόσθεσε σε αυτό την παραπάνω αξία της βενζίνης 98 οκτανίων(15 λεπτά το λίτρο επάνω από το civic) για την οποία πρέπει να ξέρεις και το βενζινάδικο για να μη την νοθεύει με απλή και υπολόγισε το κόστος....
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
Σας θυμίζω ότι όταν μιλούσα για 15αρες καταναλώσεις πέσατε να με φάτε. Στο drive αυτές αντιστοιχούν στο tsi στο gt απλά γίνεσαι χορηγός επικοινωνίας του βενζινά της περιοχής σου.
Διαβάστε αν θέλετε και λεπτομέρειες από το υποτιθέμενο τεστ του drive για την οδική συμπεριφορά των μοντέλων...έχει ενδιαφέρον...
Από την άλλη όμως και επειδή πρέπει να παραδεχόμαστε κάποια πράγματα η ροπή του tsi είναι εκπληκτική...αν κάποιος καταφέρει να το δουλεύει στην ροπή θα κάψει 9 λίτρα...δύσκολο αλλά όχι αδύνατο. -
θα μας βάλεις να αγοράσουμε το drive δηλαδη?
Εγω θα πάρω το maxim.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
θα μας βάλεις να αγοράσουμε το drive δηλαδη?Εγω θα πάρω το maxim.
μου το έστειλε σε pm
ο mjacob το πρωί δεν το είχα...εγώ λέω να αγοράσεις το μικυμάους...είναι περισσότερο...αντικειμενικό. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Mου αρέσει που στην αρχή συγκρίναμε το Golf GT με το 1800άρι Civic γιατί ήταν λέει στα ίδια χρήματα. Φαντάζομαι πώς θα είναι οι διαφορές στις επιδόσεις ανάμεσα σε αυτά τα δύο.
και κάποιοι έλεγαν ότι και με τον TSI θα είναι ΧΑΩΔΕΙΣ οι διαφορές σε ρεπρίζ -εγκάθετοι όμως-
golf gt 24670
-
Σε καμιά περίπτωση. Η ροπή είναι ροπή και είναι ροπή και είναι ροπή. Οι επιδόσεις αξίζουν κάθε ευρώ (είτε στην αγορά είτε στη βενζίνη) ασυζητητί. Θαύματα δεν γίνονται μάλλον όμως...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
golf gt 24670
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Σε καμιά περίπτωση. Η ροπή είναι ροπή και είναι ροπή και είναι ροπή. Οι επιδόσεις αξίζουν κάθε ευρώ (είτε στην αγορά είτε στη βενζίνη) ασυζητητί. Θαύματα δεν γίνονται μάλλον όμως...ακριβώς....τί κι αν έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό...
ο κινητήρας και οι επιδόσεις δεν αντικαθίστανται σε καμιά περίπτωση
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
ένα αυτοκίνητο κάνει κατά μέσο όρο 15000χλμ το χρόνο. Σε ετήσιο επίπεδο επομένως το παραπάνω κόστος θα είναι τουλάχιστον 375 ευρώ. Πρόσθεσε σε αυτό την παραπάνω αξία της βενζίνης 98 οκτανίων(15 λεπτά το λίτρο επάνω από το civic) για την οποία πρέπει να ξέρεις και το βενζινάδικο για να μη την νοθεύει με απλή και υπολόγισε το κόστος....
Σας θυμίζω ότι όταν μιλούσα για 15αρες καταναλώσεις πέσατε να με φάτε. Στο drive αυτές αντιστοιχούν στο tsi στο gt απλά γίνεσαι χορηγός επικοινωνίας του βενζινά της περιοχής σου.
Διαβάστε αν θέλετε και λεπτομέρειες από το υποτιθέμενο τεστ του drive για την οδική συμπεριφορά των μοντέλων...έχει ενδιαφέρον...
Από την άλλη όμως και επειδή πρέπει να παραδεχόμαστε κάποια πράγματα η ροπή του tsi είναι εκπληκτική...αν κάποιος καταφέρει να το δουλεύει στην ροπή θα κάψει 9 λίτρα...δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.Υπερβολές όπως πάντα
έχεις δει στο EVO την κατανάλωση του GT με ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα σε όλες τις συνθήκες; καμία σχέση με αυτά που γράφεις ή υποθέτεις.
Με τη 'λογική' σου εγώ θα πρέπε να χω πετρελαιοπηγή
-
γιατί εσένα πόσο σου καίει μέσα στην πόλη? (αθήνα κέντρο)
-
Στο 0-100 χ.α.ω. και στα 0-400μ γιατί έχουν ίδιες επιδόσεις;
Εννοώ αφού υπάρχει τέτοια χαώδης διαφορά στις ρεπρίζ (ακόμα και διπλάσιες τιμές στο Civic)Αν δλδ για το 50-80 θέλει διπλάσιο+ χρόνο, για το 0-100 γιατί χρειάζεται το ίδιο;
Εντάξει σε χαμηλές στροφές προφανώς το TSI δεν συγκρίνεται καν. Αλλά αν κρατάς και τα δύο σε ψηλές στροφές, οι διαφορές είναι πάλι χαώδεις;
Το TSI που έχει κόφτη;
Το Civic μου είπε ο Σπύρος έχει στις 6.900. Φαντάζομαι κάπου εκεί και το TSI; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Από την άλλη όμως και επειδή πρέπει να παραδεχόμαστε κάποια πράγματα η ροπή του tsi είναι εκπληκτική...αν κάποιος καταφέρει να το δουλεύει στην ροπή θα κάψει 9 λίτρα...δύσκολο αλλά όχι αδύνατο.Υπερβολές όπως πάντα
έχεις δει στο EVO την κατανάλωση του GT με ΠΟΛΛΑ χιλιόμετρα σε όλες τις συνθήκες; καμία σχέση με αυτά που γράφεις ή υποθέτεις.
Με τη 'λογική' σου εγώ θα πρέπε να χω πετρελαιοπηγή
φίλε ikar δεν τα γράφω εγώ αλλά το drive. Παλαιότερα είχα υποθέσει ότι τα 170 άλογα θα ήθελαν και ανάλογο...τάϊσμα. Απλά δικαιώθηκα. Δεν αλλάζω γνώμη για την ποιότητα του tsi την οποία και θεωρώ άριστη. Είμαι υπερβολικός που απλά περιγράφω το αυτονόητο; Που διαφωνείς δηλαδή; Δεν σου είπα ότι καίει σαν octavia rs 180αρι...απλά ότι όπως οι ρεπρίζ του δεν συγκρίνονται με το σιβικ έτσι και η διαφορά στην κατανάλωση είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ υπέρ του civic. Δηλαδή μόνο το evo είναι αξιόπιστο στις μετρήσεις; Μην διαβάζεις επιλεκτικά...το γκάζι θέλει τάισμα είτε είναι χοντα είτε είναι vw...αυτό είναι δεδομένο. Όταν το παραδεχθείς -κάτι για το οποίο αμφιβάλλω- θα με καταλάβεις. Αν το κάνεις όμως δεν βρίσκω σε τι διαφωνούμε...
Φιλικά
Ο πάντα 'υπερβολικός' Σπύρος. Σ -
spyros.s, καλά τα λέει ο lkar.
Τα έχουμε ξαναπεί: Το GT έχει αρκετή ροπή από χαμηλά ώστε να καίει λίγο σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αν οδηγηθεί ήπια...
Το αν απαιτεί πολλά οκτάνια για να αποδώσει τα μέγιστα σαν κινητήρας είναι θέμα απόφασης, 1) αν θα το ταΐζεις τέτοιο καύσιμο, και β) αν προβείς στην αγορά συνειδητά, γνωρίζοντας δλδ την επιπλέον ετήσια επιβάρυνση σύμφωνα με τα χλμ που διανύεις ετησίως...
_
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Σε καμιά περίπτωση. Η ροπή είναι ροπή και είναι ροπή και είναι ροπή. Οι επιδόσεις αξίζουν κάθε ευρώ (είτε στην αγορά είτε στη βενζίνη) ασυζητητί. Θαύματα δεν γίνονται μάλλον όμως...
ακριβώς....τί κι αν έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό...
ο κινητήρας και οι επιδόσεις δεν αντικαθίστανται σε καμιά περίπτωση
έχει όμως χειρότερα: φρένα, χώρους επιβατών και αποσκευών, εμφάνιση,οικονομία, εγγύηση, αξιοπιστία,εξοπλισμό, ποιότητα υλικών σε βάθος χρόνου...κατά τ'αλλα όμως έχεις δίκιο ότι τα γκάζια του tsi είναι πολύ καλύτερα από του civic. Στα όσα ανέφερα όμως;
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
spyros.s, καλά τα λέει ο lkar.Τα έχουμε ξαναπεί: Το GT έχει αρκετή ροπή από χαμηλά ώστε να καίει λίγο σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αν οδηγηθεί ήπια...
Το αν απαιτεί πολλά οκτάνια για να αποδώσει τα μέγιστα σαν κινητήρας είναι θέμα απόφασης, 1) αν θα το ταΐζεις τέτοιο καύσιμο, και β) αν προβείς στην αγορά συνειδητά, γνωρίζοντας δλδ την επιπλέον ετήσια επιβάρυνση σύμφωνα με τα χλμ που διανύεις ετησίως...
_
φίλε μου έχω τουρμπο 13+ χρόνια και ξέρω...Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν υποτιμώ το άριστο μοτέρ tsi. Όμως όταν τα έχεις τα άτιμα τα άλογα θες να τα χαίρεσαι
Όταν για παράδειγμα παίρνω το clio1.4 ή το cr-v πηγαίνω νορμάλ και χαλαρά...αντίθετα όταν ακούσω την τουρμπίνα και την σκάστρα στο...διάολο πατάω ασυναίσθητα το γκάζι...φοβερό συναίσθημα που λόγοι οικονομίας, αμφίβολης αξιοπιστίας στην νέα τεχνολογία και εμφάνισης με έκαναν να απαρνηθώ στο δίλημμα της επιλογής ανάμεσα σε civic και gt. Ήταν λοιπόν η δεύτερη επιλογή μου μετά το honda...Γούστα θα μου πεις και θα έχεις απόλυτο δίκιο.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)