-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Λοιπον... Παραγγειλαμε το CZ3 1,3 στην εκδοση Invite + ηλιοροφη. Μαυρο με κοκκινα καθισματα! Θα το εχουμε σε 10 μερες!
Καλοτάξιδο και από μένα αλλά αυτό το V8 στην υπογραφή σου μου λέει ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεις..
Ειναι ηδη ετοιμο εδω και 1.5 μηνα!
Σας ευχαριστω ολους για τα 'καλοριζικα'. Αντε να δουμε τι λέει, αν και ειμαι σιγουρος οτι τη δουλεια του θα την κανει και με το παραπανω! Εμπιστευομαι την Mitsubishi!
-
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Λοιπον... Παραγγειλαμε το CZ3 1,3 στην εκδοση Invite + ηλιοροφη. Μαυρο με κοκκινα καθισματα! Θα το εχουμε σε 10 μερες!
Καλοτάξιδο και από μένα αλλά αυτό το V8 στην υπογραφή σου μου λέει ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεις..
Ειναι ηδη ετοιμο εδω και 1.5 μηνα!
Σας ευχαριστω ολους για τα 'καλοριζικα'. Αντε να δουμε τι λέει, αν και ειμαι σιγουρος οτι τη δουλεια του θα την κανει και με το παραπανω! Εμπιστευομαι την Mitsubishi!
Ε πες μας, μην μας κρατάς σε αγωνία..
-
παω για αλλαγη λαδιων και λεω μηπως ξερει κανεις ποσο θα παει το μαλλι και καθε ποσα χλμ ειναι καλο να γινεται αλλαγη λαδιων;
-
οδηγησα σημερα το colt CZT. με προβληματησε. δεν ξερω εμεινα με μια πικρη γευση απογοητευσης. και εξηγουμε.
πρωτα απο ολα. στα διαδικαστικα. μπαινεις μεσα, βλεπεις ενα ευχαριστο στο ματι και ανετο εσωτερικο με καλης ποιοτητας πλαστικα (πλην ισως της κεντρικης κονσολας). στρογγυλοκαθομαι στη θεση οδηγησης και παω να ξεκινησω τις ρυθμισεις. ποιες ρυθμισεις??? η πλατη ρυθμιζεται σκαλοτα και μεχρι να βρεις την ιδανικη γωνια σου βγανει η πιστη, και να πιο μπροστα τον κωλο και φτου δεν φτανει , για ρε φιλαρακι σπρωξε και εσυ λιγο απο διπλα μπας και δουμε προκοπη.......(206 ενα πραγμα). παμε για το πανω κατω , παλευω με τον μοχλο να κατεβασω το καθισμα αλλα το καθισμα απο και στην τελικη θεση του σε τοποθετει ψηλα - πολυ ψηλα. νιωθεις οτι καθεσαι πανω στο αυτοκινητο και οχι μεσα σε αυτο. το τιμονι ρυθμιζεται μονο πανω κατω και εκεινο δεν σου δινει μεγαλα περιθωρια γιατι θελεις δεν θελεις θα το εχεις στην πιο πανω θεση. το καθισμα τωρα απο την πλευρα του εχει καποια χαρακτηριστικα μπακετ , οκ αγκαλιαζει το σωμα αλλα τα πλευρα και τα ποδια σου ανετα υπερκαλυπτουν σε μια στροφη τα πλαινα στηριγματα για το λογο οτι ειναι πολυ λεπτα και μαλακα.
τα οργανακια στο ταμπλο ευαναγνωστα αλλα ρε καρντασια εκει στο ιαπωνια, δεν μπορουσατε να βαλετε κεντρικα το στροφομετρο??? τι μου το κοτσαρατε δεξια(αφηστε που ειναι και μικρο ....) και μου βαλατε στη μεση το ταχυμετρο??? υποτιθεται οτι πλασαρετε ενα μικρο GTi (λεμε τωρα).......
μοχλος ταχυτητων: καπου διαβασα οτι κατασκευαζεται απο την Getrag. ε λεω και εγω , ωραια ειναι και ιαπωνικο το αμαξι.... θα γουσταρουμε αλλαγες....... αμ δε. η πρωτη κουμπωνει με δυσκολια , η αλλαγη γινεται αργα και πολλες φορες σκαλωνει κιολας και συν οτι ειναι και σχετικα βαρυς.
παμεεεεεεε , ξεκιναμε. βγαινουμε στο δρομο , με πρωτη παταω γκαζι και ως δια μαγειας δεν προχωραω. αν συνεχιζα να παταω και αλλο γκαζι στανταρ μπορουσα να αφησω ολο το πελμα των F1 στην ασφαλτο. τζιφος η δουλεια. αν δεν εχει και τοσο μεγαλο πελμα και ζαντα ανετα θα καναμε και σουζα (παλιες εποχες με punto GT). απο εκει και μετα ο κινητηρας απλα εχεις μια υπονοια οτι υπαρχει κατω απο τις 3,000 στροφες οπου στην ουσια μπαινει πληρης η τουρμπινα. απο εκει και μετα απλα εξαφανιζεσαι. σε μηδεν χρονο βρισκεις να πηγαινεις με 160 ετσι για την πλακα σου.
στον ανοιχτο δρομο ειναι σταθερο αλλα με πολυ θορυβο στο εσωτερικο της καμπινας που ανετα σε ενα μακρυ ταξιδι θα κουρασει.......
στη στροφη τωρα αρχιζουν τα δυσκολα. βασικα δεν εχεις ορατοτητα. η κολωνα του τιμονιου ειναι μεγαλη και συν αυτο , εχει και ακομη ενα μικρο τζαμακι (βλεπε 307) που κανει τη ζωη μαρτυριο. επιασα τον εαυτο μου να πηγαινει μπρος πισω για να δω που πηγαινω. το ρητο ειναι κλασικο : πατας γκαζι??? υποστρεφεις , δεν πατας γκαζι??? πας ουδετερα. (η αληθεια ειναι οτι δεν το πιεσα για να δωσω και αλλες λεπτομερειες). το τιμονι ομως δεν βοηθαει και αυτο στη στροφη. το βαρος του ειναι καλο , αλλα η αισθηση του ειναι λιγη και η σαφηνεια του μετρια. συν οτι εχει και μεγαλη διαμετρο.... (δεν βολευει μια).
τα φρενα του σε γενικες γραμμες ηταν καλα και σε αποδοση και σε αισθηση.
για τα ψιλα γραμματα : η ανεση της αναρτησης δεν ειναι και οτι καλυτερο, η αναρτηση ειναι σκληρη και ο πισω αξονας κοπαναει τρελα..... το μονο καλο ειναι οτι δεν τριζει......
σε καμια των περιπτωσεων δεν ειναι ενα μικρο EVO οπως αποφανθηκε ο συνοδηγος μου. ειναι απλα ενα γρηγορο μικρο με ισως λιγο καλυτερες δοσεις στριψιματος σε σχεση με τον ανταγωνιστη του , το FR. δεν μπορει ομως να σου δωσει αυτα που δινει διαπλατα το ST. αισθηση και οδηγικη απολαυση. -
Αν ακούει κάποιος από τους 4Τροχούς...
Να προσλάβετε τον Popolaro ΤΏΡΑ!!!
Ωραίος
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
δεν μπορει ομως να σου δωσει αυτα που δινει διαπλατα το ST. αισθηση και οδηγικη απολαυση.Δεν ξερω για το CZT (δεν το εχω οδηγησει) αλλα ουτε το ST (το οποιο εχω οδηγησει 2 φορες, την μια σε συνθηκες βολτας και τη δευτερη στον Διονυσο) δινει απλοχερα αυτα που λες...
Ουτε η θεση οδηγησης ειναι τελεια, ουτε τα καθισματα (τα οποια παντως ειναι πανεμορφα) σε κρατανε στη θεση σου (ειμαι και 1.90), ουτε το τιμονι με επεισε για την πληροφορηση του (απο βαρος και ακριβεια ειναι ΟΚ).
Το κιβωτιο του ειναι πολυ ακριβες αλλα αρκετα ελαφρυ και 'λαστιχενιο' στο κουμπωμα, οπως στα περισσοτερα Ford. (καποτε οδηγουσα Focus 1.8 3d). Γενικα προτιμω τα κιβωτια στα οποια αισθανεσαι τα γραναζια να 'κουμπωνουν'...
Μπορει το Fiesta να ειναι πολυ σταθερο σε ευθειες και στροφες υψηλων ταχυτητων αλλα και σε αυτο τα μουτρα ειναι αναποφευκτα στην κακη ασφαλτο και σε κλειστα κομματια... Η αναρτηση σε συνθηκες βολτας ειναι σφιχτη και κανει το αυτοκινητο να φαινεται πολυ δεμενο αλλα οταν το πιεσεις, το αμαξωμα παιρνει αρκετες κλισεις.Με 2 λογια θελω να πω οτι η 'νεα γενια' των γρηγορων μικρων προσφερει μεν σταθεροτητα και ασφαλεια αλλα αν ζηταει καποιος ενα νεο 106 θα απογοητευτει σιγουρα... Βεβαια, το γεγονος οτι τα συγχρονα GTi ειναι πιο 'ξενερωτα' ισως ειναι και πλεονεκτημα στους ελληνικους δρομους...
ΥΓ. Μεγαλο μειονεκτημα στο CZT ειναι το μη απενεργοποιουμενο ESP... Ευτυχως που το CZ3 δεν εχει καθολου ESP και απο ο,τι διαβαζω ειναι αρκετα διασκεδαστικο αφου 'διωχνει' την ουρα του ευκολα....
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Αν ακούει κάποιος από τους 4Τροχούς...Να προσλάβετε τον Popolaro ΤΏΡΑ!!!
Ωραίος
Ναι τετοια λεγε εσυ... και μετα αν θα παρει ποτε κανα αμαξι στα 4Τ τεστ βαθμολογια πανω απο 3/10 εμενα να μου τρυπησεις την μυτη. Θα ειναι το γρηγορο φτυαρι των 4Τ.... ολα θα τα θαβει.
Ααααα ρε Ποπολαρεεε.... να σε δω ακομα και αν μετα απο 5 χρονια θα σκεφτεσε ετσι, και να σε καλα για να μπορεις να διαβαζεις ποσο υπερβολικα αυστηρως ησουν
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ωραίος
Ναι τετοια λεγε εσυ... και μετα αν θα παρει ποτε κανα αμαξι στα 4Τ τεστ βαθμολογια πανω απο 3/10 εμενα να μου τρυπησεις την μυτη. Θα ειναι το γρηγορο φτυαρι των 4Τ.... ολα θα τα θαβει.
Ααααα ρε Ποπολαρεεε.... να σε δω ακομα και αν μετα απο 5 χρονια θα σκεφτεσε ετσι, και να σε καλα για να μπορεις να διαβαζεις ποσο υπερβολικα αυστηρως ησουν
γιατι ρε φιλος αυστηρος???
ειλικρινα περιμενα κατι το καλο αλλα εφυγα πικραμενος....λευτερη
για το φιεστα ο σχολιασμος πηγε αναλογικα με την κατηγορια και οχι με απολυτα κριτηρια......(και μην ξεχνας οτι ειχες φοκους, πηγες σε ιμπρεζα και τωρα κυκλοφορεις με Μ something........) -
σε καμια των περιπτωσεων δεν ειναι ενα μικρο EVO οπως αποφανθηκε ο συνοδηγος μου. ειναι απλα ενα γρηγορο μικρο με ισως λιγο καλυτερες δοσεις στριψιματος σε σχεση με τον ανταγωνιστη του , το FR. δεν μπορει ομως να σου δωσει αυτα που δινει διαπλατα το ST. αισθηση και οδηγικη απολαυση.Μια και μιλαμε για εντυπωσεις εν κατακλειδι φυσικα ερχετε και η εξης σκεψη:Αν ειναι να δωσω 20.000 ευρω για να παρω 2.0λιτρο αμαξι με 150 αλογα και να με παταει ακομα και το 1.300 rallye να μου λειπει...
Ωραιες οι εντυπωσεις σου αν και μου θυμιζουν λιγο ενα μαζεμα αρνητικων στοιχειων απο ολες τις παρουσιασεις του CZT στα ελληνικα περιοδικα. -
M κάτι και V8 δεν είναι η προηγούμενη Μ5?
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Ωραίος
Εγώ σχολίασα το ύφος και την γλώσσα του.
Το αν το Mitsu είναι όπως τα λέει ο Ποπολάρος...who cares.
Έτσι και αλλιώς την γνώμη ενός ανθρώπου ακούς όπως και το ίδιο κάνουμε από τα περιοδικά.Ποπολάρε συνέχισε να εκφράζεις τίμια την γνώμη σου για κάτι που οδήγησες.
Εδώ ακούς συμβουλές από ανθρώπους που έχουν δει αμάξια μονο σε φωτογραφία
-
Ο χρήστης Und3R έγραψε:
σε καμια των περιπτωσεων δεν ειναι ενα μικρο EVO οπως αποφανθηκε ο συνοδηγος μου. ειναι απλα ενα γρηγορο μικρο με ισως λιγο καλυτερες δοσεις στριψιματος σε σχεση με τον ανταγωνιστη του , το FR. δεν μπορει ομως να σου δωσει αυτα που δινει διαπλατα το ST. αισθηση και οδηγικη απολαυση.
Μια και μιλαμε για εντυπωσεις εν κατακλειδι φυσικα ερχετε και η εξης σκεψη:Αν ειναι να δωσω 20.000 ευρω για να παρω 2.0λιτρο αμαξι με 150 αλογα και να με παταει ακομα και το 1.300 rallye να μου λειπει...
Ωραιες οι εντυπωσεις σου αν και μου θυμιζουν λιγο ενα μαζεμα αρνητικων στοιχειων απο ολες τις παρουσιασεις του CZT στα ελληνικα περιοδικα.καλε μου ανθρωπε , προσωπικα δεν με ενδιαφερει να ειμαι ο μαγκας της ευθειας και να καθομαι να κοιταω αριστερα και δεξια μου ποιος με περναει και ποιος οχι. οταν οδηγαω , ειμαι εγω και το αμαξι . κανενας αλλος. ολα τα αλλα περνανε σε δευτερη μοιρα.
και να σου πω και κατι??? δεν θα πουλουσα σε καμια περιπτωση το ραλακι για να παρω το κολτ.
οσο αναφορα για την τελευταια προταση , αν υπαρχει εστω και μια μικρη δοση ειρωνιας στα λογια σου τοτε συγνωμη αλλα κοβω καθε συνομιλια μαζι σου.
και κατι τελευταιο , το μονο ουσιαστικο θετικο σημειο του αυτοκινητου σου ξερεις ποιο ειναι??? οτι μπορεις και σκιζεις εναν τουρμπο κινητηρα για 7 συνεχομενα χρονια και απειρα χιλιομετρα χωρις να σε νοιαζει αν θα παθει κατι. -
σε καμια των περιπτωσεων δεν ειναι ενα μικρο EVO οπως αποφανθηκε ο συνοδηγος μου. ειναι απλα ενα γρηγορο μικρο με ισως λιγο καλυτερες δοσεις στριψιματος σε σχεση με τον ανταγωνιστη του , το FR. δεν μπορει ομως να σου δωσει αυτα που δινει διαπλατα το ST. αισθηση και οδηγικη απολαυση.
Μια και μιλαμε για εντυπωσεις εν κατακλειδι φυσικα ερχετε και η εξης σκεψη:Αν ειναι να δωσω 20.000 ευρω για να παρω 2.0λιτρο αμαξι με 150 αλογα και να με παταει ακομα και το 1.300 rallye να μου λειπει...
Ωραιες οι εντυπωσεις σου αν και μου θυμιζουν λιγο ενα μαζεμα αρνητικων στοιχειων απο ολες τις παρουσιασεις του CZT στα ελληνικα περιοδικα.και κατι τελευταιο , το μονο ουσιαστικο θετικο σημειο του αυτοκινητου σου ξερεις ποιο ειναι??? οτι μπορεις και σκιζεις εναν τουρμπο κινητηρα για 7 συνεχομενα χρονια και απειρα χιλιομετρα χωρις να σε νοιαζει αν θα παθει κατι.
λίγο είναι αυτο?
Ειναι σα να λες ότι αυτή η γυναίκα δε θα με προδώσει ποτέ (τι ειπα πάλι;;;) -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ωραιες οι εντυπωσεις σου αν και μου θυμιζουν λιγο ενα μαζεμα αρνητικων στοιχειων απο ολες τις παρουσιασεις του CZT στα ελληνικα περιοδικα.και κατι τελευταιο , το μονο ουσιαστικο θετικο σημειο του αυτοκινητου σου ξερεις ποιο ειναι??? οτι μπορεις και σκιζεις εναν τουρμπο κινητηρα για 7 συνεχομενα χρονια και απειρα χιλιομετρα χωρις να σε νοιαζει αν θα παθει κατι.
λίγο είναι αυτο?
Ειναι σα να λες ότι αυτή η γυναίκα δε θα με προδώσει ποτέ (τι ειπα πάλι;;;)εγραψες....
-
Ωραιες οι εντυπωσεις σου αν και μου θυμιζουν λιγο ενα μαζεμα αρνητικων στοιχειων απο ολες τις παρουσιασεις του CZT στα ελληνικα περιοδικα.καλε μου ανθρωπε , προσωπικα δεν με ενδιαφερει να ειμαι ο μαγκας της ευθειας και να καθομαι να κοιταω αριστερα και δεξια μου ποιος με περναει και ποιος οχι. οταν οδηγαω , ειμαι εγω και το αμαξι . κανενας αλλος. ολα τα αλλα περνανε σε δευτερη μοιρα.
και να σου πω και κατι??? δεν θα πουλουσα σε καμια περιπτωση το ραλακι για να παρω το κολτ.
οσο αναφορα για την τελευταια προταση , αν υπαρχει εστω και μια μικρη δοση ειρωνιας στα λογια σου τοτε συγνωμη αλλα κοβω καθε συνομιλια μαζι σου.
και κατι τελευταιο , το μονο ουσιαστικο θετικο σημειο του αυτοκινητου σου ξερεις ποιο ειναι??? οτι μπορεις και σκιζεις εναν τουρμπο κινητηρα για 7 συνεχομενα χρονια και απειρα χιλιομετρα χωρις να σε νοιαζει αν θα παθει κατι.Αγαπητε popol@ros φυσικα δεν υπαρχει καμια δοση ειρωνιας στα λογια μου. Δοση αμφιβολιας υπαρχει για το αν μπορεις να κρινεις ενα τετοιο αμαξι αντικειμενικα. Μου λες οτι δεν εισαι ο μαγκας της ευθειας,αρα εισαι ο μαγκας των στροφων. Οποτε κατα την γνωμη σου προτιμας το ST γιατι στριβει καλυτερα. Εγω προσωπικα ειμαι ερωτευμενος με την ικανοτητα του CZT να καταπινει χιλιομετρα και την σταθεροτητα του πολυ πανω απο τα 160χλμ. Κορυφαια αισθηση και οδηγικη απολαυση δεν ειναι και αυτο? Με λιγα λογια τα δινει, αλλα σε αλλους τομεις. Γιαυτο πρεπει να προσεχεις τι γραφεις και να εισαι αντικειμενικος...
Εκει που το CZT ειναι πολυ καλο, το ST ειναι για κλαματα και εκει που το ST ειναι απλος καλο,το CZT ειναι λιγο χειροτερο.Ουτε εγω θα το πουλαγα το rallaki αν ητανε ποιο αξιοπιστο μηχανικα...
-
Ενα GTi πρεπει να σε εμπνεει στις στροφες. Και ειμαι σιγουρος οτι ουτε το ST, ουτε το CZT παιρνουν αριστα σε αυτον τον τομεα... Απλα ισως το Fiesta ειναι λιγο καλυτερο απο τη στιγμη που μπορεις να απενεργοποιησεις το ESP. Αυτο και μονο κατα τη γνωμη μου του δινει την πρωτια...
-
-θα χαιρομουν αν καθοσουν και εγραφες σε ποια σημεια υπαρχει αυτη η αμφοβολια περι αντικειμενικοτητας.
-ποτε δεν ειπα οτι ειμαι μαγκας των στροφων, απλα θεωρω οτι το αυτοκινητο πρεπει να ειναι καλυτερο πανω στη στροφη παρα στην ευθεια.
τωρα για το αν στην ευθεια καποιος αποκομιζει την πληρη αισθηση και απολαυση???? το βαζω αναγκαστικα συμφωνα με τα λεγομενα σου στον υποκειμενικο τομεα.
επισης βαζω και στην υποκειμενικη αποψη την φραση : Εκει που το CZT ειναι πολυ καλο, το ST ειναι για κλαματα και εκει που το ST ειναι απλος καλο,το CZT ειναι λιγο χειροτερο -
Ο χρήστης lefos-WRX έγραψε:
Ενα GTi πρεπει να σε εμπνεει στις στροφες. Και ειμαι σιγουρος οτι ουτε το ST, ουτε το CZT παιρνουν αριστα σε αυτον τον τομεα... Απλα ισως το Fiesta ειναι λιγο καλυτερο απο τη στιγμη που μπορεις να απενεργοποιησεις το ESP. Αυτο και μονο κατα τη γνωμη μου του δινει την πρωτια...μην τα ισοπεδωσουμε ολα ρε λευτερη........
-
Το μη απενεργοποιουμενο ESP ειναι για εμενα το μεγαλυτερο μειονεκτημα του CZT σε σχεση με το Fiesta αφου και τα 2 εχουν καλα πλαισια, παρομοιες αναρτησεις, καλα κιβωτια, καλα τιμονια και καλα φρενα. Σε ορισμενους τομεις ειναι πολυ κοντα, σε αλλους ισως το Fiesta να ειναι λιγο καλυτερο. Χαωδεις διαφορες δεν εχουν ομως αρα οι λεπτομερειες κρινουν τον 'νικητη'.
Σε λιγο πανω να δω το CZ3 μου. Πηραν τηλ. οτι ηρθε.
-
-θα χαιρομουν αν καθοσουν και εγραφες σε ποια σημεια υπαρχει αυτη η αμφοβολια περι αντικειμενικοτητας.
-ποτε δεν ειπα οτι ειμαι μαγκας των στροφων, απλα θεωρω οτι το αυτοκινητο πρεπει να ειναι καλυτερο πανω στη στροφη παρα στην ευθεια.
τωρα για το αν στην ευθεια καποιος αποκομιζει την πληρη αισθηση και απολαυση???? το βαζω αναγκαστικα συμφωνα με τα λεγομενα σου στον υποκειμενικο τομεα.
επισης βαζω και στην υποκειμενικη αποψη την φραση : Εκει που το CZT ειναι πολυ καλο, το ST ειναι για κλαματα και εκει που το ST ειναι απλος καλο,το CZT ειναι λιγο χειροτεροΟταν γραφεις τις εντυπωσεις σου απο ενα αυτοκινητο και στο τελος προσθετεις οτι το ταδε αμαξι ειναι καλυτερο τοτε να εισαι σιγουρος οτι αυτα που γραφεις θα βρεθουνε πολυ να τα αμφισβητησουν. Αυτη ειναι η αμφιβολια μου περι αντικειμενικοτητας. Ολοι εχουνε την πολυτελεια να διαβασουνε 5-6 συγκριτικα,λιγοι εχουνε ομως να τα οδηγησουνε αρκετα ωστε να βγαλουνε συμπερεσματα.
Αν στο δικο μου το αμαξι η μονη ουσιαστικη διαφορα ειναι οτι μπορω να το σκιζω 7 χρονια χωρις να με νοιαζει αν θα παθει τιποτα -οπως εσυ ειπες- στο ST ειναι οτι θα μπαινεις 5-7 χλμ ποιο γρηγορα σε καθε στροφη αλλα παντα στο τελος της διαδρομης θα εισαι πολυ πισω.
Οπως θα εχεις 2 χρονια λιγοτερη εγγυηση,φορολογια 2.0λιτρου κινητηρα,απλο a/c,χειροτερα φρενα,θα ανταγωνιζεσε το c2 vts με την ψυχη στο στομα, θα σε πιανει το κεφαλι σου απο τον θορυβοδη κινητηρα στα ταξιδια,θα απολαμβανεις ενα λιτο εσωτερικο και χειροτερα bucket καθισματα...Και ολα αυτα για να εχεις λιγο καλυτερη αισθηση στις στροφες?
Εντυπώσεις από Mitsubishi Colt