-
με ψηλες βεβαια περισσοτερο, αλλα δεν ειναι μεγαλη η διαφορα απο τις μεσσαιες.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθός όμως μεγάλη σημασία έχει και το υλικό (κράμα) των βαλβίδων, που από μοντέλο σε μοντελο και μάρκα σε μάρκα μπορεί να διαφέρει. Και ακριβώς πάνω σε αυτό: έχω ακούσει (πού, πώς δεν θυμάμαι...) ότι τα Focus ΙΙ δεν το πολυπάνε το αέριο λόγω βαλβίδων. Έχει κάποιος άποψη επί του θέματος?Επίσης: αν υποθέσουμε ότι ένα μοντέλο δεν εχει τις κατάλληλες βαλβίδες, είναι δυνατόν να αντικατασταθούν κατά την εγκατάσταση, όπου ούτως ή άλλως σκαλίζεις τον κινητήρα?
Βεβαίως και μπορείς να αλλάξεις τις βαλβίδες και να βάλεις πιο γερές, αλλά εγώ θα έκανα το εξής, δεν θα τις αντικαθιστούσα αμέσως, αλλά θα τις άφηνα μέχρι να βγάλουν πρόβλημα (σε αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα) και θα τις άλλαζα τότε. Με ήρεμη οδήγηση μπορεί να αντέξουν πολύ παραπάνω.
-
Έχει κανείς γνώση για προβλήματα σε Ford Focus II από 2008 και μετά? Έχω ακούσει ότι το Focus I είναι στη 'μαύρη λίστα' αλλά δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για το ΙΙ.
Η ίδια ερώτηση για το Mazda 3 (μοντέλο από 2008 και μετά)Υπάρχει κάποια ιστοσελιδα που μπορώ να ανατρέξω για τυχόν αναφορές σε προβλήματα?
-
Το πρόβλημα δεν είναι οι βαλβίδες αλλά το υλικό που έχουν οι έδρες.
-
Μια φορά που άνοιξα κεφαλή, οι βαλβίδες είχαν κάνει βαθιά πατούρα γύρω γύρω εκεί που ακουμπάνε στις έδρες πάντως. Οι έδρες αντιθέτως δεν είχαν κανένα πρόβλημα (μετρημένα στο μηχανουργείο αυτά που λέω). Αυτό βέβαια μπορεί να διαφέρει από αμάξι σε αμάξι.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Μια φορά που άνοιξα κεφαλή, οι βαλβίδες είχαν κάνει βαθιά πατούρα γύρω γύρω εκεί που ακουμπάνε στις έδρες πάντως. Οι έδρες αντιθέτως δεν είχαν κανένα πρόβλημα (μετρημένα στο μηχανουργείο αυτά που λέω). Αυτό βέβαια μπορεί να διαφέρει από αμάξι σε αμάξι.Σίγουρα οι κατασκευαστές δεν βάζουν τα ίδια υλικά, αν το καπάκι είχε έδρες για υγραέριο και οι βαλβίδες ήταν για βενζίνη είναι λογικό αυτό που παρατηρήσατε, συνήθως την ακούν οι έδρες από το χτύπημα όταν κλείνουν οι βαλβίδες οι οποίες και πρέπει να είναι ανθεκτικές.
Να πω εδώ ότι οι κατασκευαστές προτιμούν την αλλαγή των βαλβίδων από την αλλαγή των εδρών γιατί οι βαλβίδες αλλάζονται plug & play ενώ οι έδρες είναι πολύ τεχνικό θέμα η αλλαγή τους και δεν την κάνουν πάντα επιτυχημένα τα ρεκτιφιέ αφού για σωστή τοποθέτηση απαιτείται να μπούν οι έδρες σε υγρό άζωτο και το καπάκι να ζεσταθεί στους 250c και όχι να πάνε καρφωτές στη θέση τους κάτι που δεν το κάνουν όλα τα ρεκτιφιέ, έτσι προτιμούν την απλή λύση της αλλαγής των βαλβίδων δεδομένου ότι το κόστος είναι περισσότερο στα εργατικά και στα αναλώσιμα της κεφαλής ( σετ φλάτσες / τσιμούχες εκκεντροφόρων ) και όχι στη διαφορά βαλβίδων / εδρών με το ρίσκο που έχει το ξεκάρφωμα / κάρφωμα, άλλωστε το εργοστάσιο όταν φτιπάχνει ένα αυτοκίνητο θα πουληθεί σε πολλές χώρες, άλλες χώρες πάνε by the book σε ότι λέει ο κατασκευαστής, και άλλες δουλεύουν σφυρί και καμινέτο.
-
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Έχει κανείς γνώση για προβλήματα σε Ford Focus II από 2008 και μετά? Έχω ακούσει ότι το Focus I είναι στη 'μαύρη λίστα' αλλά δεν ξέρω αν αυτό ισχύει και για το ΙΙ.
Η ίδια ερώτηση για το Mazda 3 (μοντέλο από 2008 και μετά)Υπάρχει κάποια ιστοσελιδα που μπορώ να ανατρέξω για τυχόν αναφορές σε προβλήματα?
Επειδη εχω το ιδιο αυτοκινητο focus 2006 1.6 HXDA αυτα που καταλαβα μεχρι τωρα ειναι οτι δεν θα βγαλεις ακρη απο τις λιστες γιατι ειναι αναφορες πελατων και οχι της εταιρειας υγραεριου.Παιζει ρολο πιος το εγκατεστησε ,πως ρυθμιστηκε ,πως το δουλευε ο ιδιοκτητης κ.τ.λ..Υπαρχουν αυτοκινητα που ειναι στις λιστες και εχουν βγαλει αρκετα χιλ και αλλα που δεν ειναι πηγαν για επισκευη.Ξερεις κανεναν φιλο σου η καποιον αλλον που να τον εμπιστευεσε και να σου πει οτι εγω εχω βγαλει τοσα χιλ με αεριο? αν σου πει εχω βγαλει π.χ. 80000 χιλ προχωρα αλλιως ειναι ρισκο.Τελος παντων το θεμα εχει αρκετο πονοκεφαλο και δεν θα βγαλεις ακρη
-
Στο ψάξιμο και εγώ για υγραέριο για το Astra H 1,4 που έχω και όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Από όσα έχω καταφέρει να συμπεράνω η καλή λειτουργία είναι κυρίως θέμα έμπειρου εγκαταστάτη και τύχης!
-
Μονο τυχης δεν ειναι.Τωρα για εγκαταστατη προτιμησε εναν ο οποιος εχουν περασει αρκετα οχηματα απο τα χερια του γιατι αυτος ξερει που ποναει το καθε αυτοκινητο
-
εχω δει και εγκαταστατες με 500 αυτοκινητα που φωτογραφιες με το κιτ υγραεριου και σε ολα στηριζε τα μπεκ με ταιρ απ και ειχαν τον πνευμονα κοντα στους ιμαντες, αντε να τους αλλαξει μετα ο μηχανικος
-
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Στο ψάξιμο και εγώ για υγραέριο για το Astra H 1,4 που έχω και όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Από όσα έχω καταφέρει να συμπεράνω η καλή λειτουργία είναι κυρίως θέμα έμπειρου εγκαταστάτη και τύχης!Πρώτα απο όλα σιγουρεψου οτι ο κινητήρας σου ειναι συμβατος με το υγραεριο.
-
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Μονο τυχης δεν ειναι.Τωρα για εγκαταστατη προτιμησε εναν ο οποιος εχουν περασει αρκετα οχηματα απο τα χερια του γιατι αυτος ξερει που ποναει το καθε αυτοκινητοΕννοούσα ότι στα χ ίδια μοντέλα που θα βάλουν υγραεριοκίνηση στον ίδιο εγκαταστάτη πάντα βρίσκεται και ο ένας άτυχος που για απροσδιόριστους λόγους βγάζει προβλήματα. Κατάσταση 'μη σου τύχει'...
-
Ο χρήστης dexter13 έγραψε:
Στο ψάξιμο και εγώ για υγραέριο για το Astra H 1,4 που έχω και όσο διαβάζω τόσο μπερδεύομαι. Από όσα έχω καταφέρει να συμπεράνω η καλή λειτουργία είναι κυρίως θέμα έμπειρου εγκαταστάτη και τύχης!
Πρώτα απο όλα σιγουρεψου οτι ο κινητήρας σου ειναι συμβατος με το υγραεριο.
Από τις λίστες ασύμβατων κινητήρων που έχω διαβάσει δεν πολυβγάζω άκρη, άλλα λέει η μία άλλα η άλλη, γι' αυτό λέω ότι όσο ψάχνω τόσο μπερδεύομαι...
-
Πιστεψε με οσο θα το ψαχνεις τοσο θα μπερδευεσαι και θα σε ποναει το κεφαλι σου,κινητηρες συμβατοι με το αεριο ειναι μονο αυτοι που βγαινουν απο το εργοστασιο για χρηση LPG ,οι υπολοιποι ειναι μετατροπη,
Ετσι και εγω την εψαχνα την δουλεια να βαλω αεριο στο focus 1.6 titanioum με 93000 χιλ αλλα ειδα οτι δεν .....και αποφασισα στην αρχη να το δωσω μαζι και ενα αγροτικο Nissan d21 με αεριο (γιατι ειναι παλιο και ξερω φιλους που εχουν κανει αρκετα χιλ με τετοια αυτοκινητα)που εχω για να παρω ενα μικρο fiesta,corsa,yaris πετρελαιο για να μαθει και η γυναικα μου να οδηγαει και να υπαρχει **ενα **μικρο οικονομικο αυτοκινητο στην οικογενεια αφου ετσι και αλλιως οι συνθηκες μας οδηγησαν να μην κανουμε ταξιδια πλεον .Αφου ειδα οτι το focus ηθελαν καποιοι να τους το χαρισω περιπου στις 5500 ευρω και προσφατο σερβις 700 ευρω οπου αλλαχτηκαν γραναζια μεταβλητου,ιμαντες χρονισμου,εξωτερικοι ιμαντες,αντλια νερου,θερμοστατης,δοχειο αντιψυκτικου,αμορτισερ πορτμπαγκαζ κατεληξα να αγορασω ενα Toyota starlet EP91 που ειναι σκυλια αμαξια και θα βαλω στην μπαντα μεχρι νεωτερας το focus και το αγροτικο θα το δωσω.Ετσι θα γλυτωσω το αγχος παθει η δεν παθει κατι το focus με αεριο και θα το κραταω καθαρο και με λιγα χιλ -
Πάντα η λύση είναι 'αγόρασε ένα στάρλετ'! Δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν!!!
-
Ο χρήστης firefighter2011 έγραψε:
Πιστεψε με οσο θα το ψαχνεις τοσο θα μπερδευεσαι και θα σε ποναει το κεφαλι σου,κινητηρες συμβατοι με το αεριο ειναι μονο αυτοι που βγαινουν απο το εργοστασιο για χρηση LPG ,οι υπολοιποι ειναι μετατροπη,
Ετσι και εγω την εψαχνα την δουλεια να βαλω αεριο στο focus 1.6 titanioum με 93000 χιλ αλλα ειδα οτι δεν .....και αποφασισα στην αρχη να το δωσω μαζι και ενα αγροτικο Nissan d21 με αεριο (γιατι ειναι παλιο και ξερω φιλους που εχουν κανει αρκετα χιλ με τετοια αυτοκινητα)που εχω για να παρω ενα μικρο fiesta,corsa,yaris πετρελαιο για να μαθει και η γυναικα μου να οδηγαει και να υπαρχει **ενα **μικρο οικονομικο αυτοκινητο στην οικογενεια αφου ετσι και αλλιως οι συνθηκες μας οδηγησαν να μην κανουμε ταξιδια πλεον .Αφου ειδα οτι το focus ηθελαν καποιοι να τους το χαρισω περιπου στις 5500 ευρω και προσφατο σερβις 700 ευρω οπου αλλαχτηκαν γραναζια μεταβλητου,ιμαντες χρονισμου,εξωτερικοι ιμαντες,αντλια νερου,θερμοστατης,δοχειο αντιψυκτικου,αμορτισερ πορτμπαγκαζ κατεληξα να αγορασω ενα Toyota starlet EP91 που ειναι σκυλια αμαξια και θα βαλω στην μπαντα μεχρι νεωτερας το focus και το αγροτικο θα το δωσω.Ετσι θα γλυτωσω το αγχος παθει η δεν παθει κατι το focus με αεριο και θα το κραταω καθαρο και με λιγα χιλΦιλε μου νομιζω οτι δεν εκανες σωστη επιλογη.
Τα λεφτα που εδωσες για το Σταρλετ ας τα εδινες για υγραεριο στο Focus.
Θα ειχες ενα ασφαλες προπαντων, με το Focus, αυτοκινητο για σενα και την οικογενεια και οικονομικο και εξοπλιστικα καμμια επαφη με Σταρλετ.
Η παθητικη ασφαλεια του Σταρλετ, οπως και των περισοτερων της εποχης του ειναι για κλαματα με τα σημερινα δεδομενα.
Καλα οσο για οδηγικη συμπεριφορα, ειδικα σε συγκριση με το Focus, καμμια επαφη, οπως και εσυ θα καταλαβες.
Χωροι για συγκριση, καμμια επαφη παλι.
Ποιος σου εγγυαται οτι το Σταρλετ δεν θα σου βγαλει προβληματα, ειδικα μετα απο τοσα χρονια?
Μην ξεχνας και οτι οταν παροπλιζεις ενα αυτοκινητο δεν ειναι και οτι καλυτερο για το αυτοκινητο και ειδικα οταν εδωσες και αλλαξες τοσα πραγματα, ειναι σαν να πηγαινουν χαμενα.
Μετα απο οσα εφτειαξες ειχες σχεδον ενα καινουργιο αυτοκινητο και το οτι το βαζεις στην ακρη μονο καλο δεν του κανει.
Ας του εβαζες υγραεριο και ειμαι σιγουρος οτι με καλη χρηση θα το χαιροσουν για πολυ καιρο.
Ειναι κριμα να παιρνεις ενα παρωχημενο αυτοκινητο, με ολα τα συνεπακολουθα, μονο και μονο για την τυχον οικονομια, που πιστεψε με με το Focus υγραεριο θα ειχες καλυτερη σιγουρα.
Και ζημια να σου εβγαζε το Focus, με την αποσβεση αλλα και με τα μετρητα που εδωσες για το Σταρλετ θα ησουν καλυμμενος και ω μη γενοιτο χρειαζονταν επισκευη με αυτα τα λεφτα θα εβαζες και ανθεκτικοτερα υλικα. -
Μήπως να πάρω ένα Starlet και να του βάλω υγραέριο;
-
Δυστυχως λογω της κρισης εχουν γεμισει οι δρομοι με αυτοκινητα περασμενων δεκαετιων με οτι αυτο συνεπαγεται για την οδικη αλλα και σωματικη ασφαλεια.
-
Ο χρήστης astra_n έγραψε:
Μήπως να πάρω ένα Starlet και να του βάλω υγραέριο;Νομίζω έχει θέμα κι αυτό με τις βαλβίδες.
Υγραεριοκίνηση!