-
Το διχρονόλαδο έχει πρόσθετα που δεν ξέρω αν θα αρέσουν στον καταλύτη. Θα προτιμούσα κάτι πιο λεπτό και χωρίς πρόσθετα.
Προσοχή. Δεν συμβουλεύω κανένα να χρησιμοποιήσει τέτοια λάδια στη λαδιέρα. Μην κάνω και ζημιά σε άλλον άθελά μου. Απλά σκέφτομαι φωναχτά και στοιχεία πραγματικά δεν έχω.
-
στο rx8 που καιει λαδι 'επιτηδες' η μαζντα συστήνει ΜΗ συνθετικό λάδι, επειδή δεν αφήνει κατάλοιπα
-
Το λάδι ΔΕΝ προστατεύει τις βαλβίδες.
Το λάδι της λαδιέρας περιέχει ένα ειδικό πρόσθετο που (υποτίθεται) καλύπτει τις βαλβίδες και τις προστατεύει από φθορά.Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το διχρονόλαδο έχει πρόσθετα που δεν ξέρω αν θα αρέσουν στον καταλύτη.Τα πρόσθετα που είναι ειδικά για να καλύπτουν τις βαλβίδες να δεις τι καλά σκεπάζουν και αδρανοποιούν τον καταλύτη.
Το αμάξι χωρίς καταλύτη όταν καίει υγραέριο μπορεί να περάσει έλεγχο καυσαερίων αλλά όταν είναι γυρισμένο στη βενζίνη θα έχεις πρόβλημα με τους ρύπους.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το λάδι της λαδιέρας περιέχει ένα ειδικό πρόσθετο που (υποτίθεται) καλύπτει τις βαλβίδες και τις προστατεύει από φθορά.Το διχρονόλαδο έχει πρόσθετα που δεν ξέρω αν θα αρέσουν στον καταλύτη.
Τα πρόσθετα που είναι ειδικά για να καλύπτουν τις βαλβίδες να δεις τι καλά σκεπάζουν και αδρανοποιούν τον καταλύτη.
Το αμάξι χωρίς καταλύτη όταν καίει υγραέριο μπορεί να περάσει έλεγχο καυσαερίων αλλά όταν είναι γυρισμένο στη βενζίνη θα έχεις πρόβλημα με τους ρύπους.
Κι όμως φίλε μου, δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τον καταλύτη, παρά τα 170000 χλμ σε υγραέριο, πάντα με λαδιέρα.
-
Αν μετράς καυσαέρια γυρισμένο στη βενζίνη είναι εξαιρετικό.
Τι μάρκα πρόσθετο βάζεις;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το λάδι της λαδιέρας περιέχει ένα ειδικό πρόσθετο που (υποτίθεται) καλύπτει τις βαλβίδες και τις προστατεύει από φθορά.Το διχρονόλαδο έχει πρόσθετα που δεν ξέρω αν θα αρέσουν στον καταλύτη.
Τα πρόσθετα που είναι ειδικά για να καλύπτουν τις βαλβίδες να δεις τι καλά σκεπάζουν και αδρανοποιούν τον καταλύτη.
η αναλογια ειναι 1 λιτρο προσθετο στα 1000 λιτρα υγραεριου, τι βλαβη μπορει να προκαλεσει αυτο το ελαχιστο στον καταλυτη?
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
η αναλογια ειναι 1 λιτρο προσθετο στα 1000 λιτρα υγραεριου, τι βλαβη μπορει να προκαλεσει αυτο το ελαχιστο στον καταλυτη?
Λέω απλά ότι δεν ξέρω. Όποιος θέλει, δοκιμάζει και μας λέει τα αποτελέσματά του μετά από μερικά χρόνια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αν μετράς καυσαέρια γυρισμένο στη βενζίνη είναι εξαιρετικό.Τι μάρκα πρόσθετο βάζεις;
Η ειρωνίτσα δε βοηθάει, ειδικά αν δεν έχεις συγκεκριμένα στοιχεία να παραθέσεις.
Δεσμέυομαι να ποστάρω μετρήσεις.
-
η αναλογια ειναι 1 λιτρο προσθετο στα 1000 λιτρα υγραεριου, τι βλαβη μπορει να προκαλεσει αυτο το ελαχιστο στον καταλυτη?[/quote]
Λέω απλά ότι δεν ξέρω. Όποιος θέλει, δοκιμάζει και μας λέει τα αποτελέσματά του μετά από μερικά χρόνια.[/quote]
3 χρονια και περιπου 75000 αρκουν ?
-
η αναλογια ειναι 1 λιτρο προσθετο στα 1000 λιτρα υγραεριου, τι βλαβη μπορει να προκαλεσει αυτο το ελαχιστο στον καταλυτη?Λέω απλά ότι δεν ξέρω. Όποιος θέλει, δοκιμάζει και μας λέει τα αποτελέσματά του μετά από μερικά χρόνια.[/quote]
3 χρονια και περιπου 75000 αρκουν ?[/quote]
Για διχρονόλαδο μιλάμε;
-
Φίλος λοιπόν είχε αργήσει να βγάλει κάρτα καυσαερίων και επί τη ευκαιρία της κουβέντας, μόλις πήγε σε κτεο και το έκανε. Ζήτησε μέτρηση σε βενζίνη και υγραέριο και πήρε και τις εκτυπώσεις από το μηχάνημα. Δε ξέρουμε ποια είναι ποια, αλλά τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα. Το αμάξι έχει ~204000 χλμ, εκ των οποίων τα ~80000 είναι με υγραέριο και πάντα λαδιέρα. Το αμάξι είναι και αυτό toyota (ο φίλος δε θέλει να πω περισσότερα), από αυτά με τα προβλήματα στις βαλβίδες.
Αν κανένας βλέπει χαλασμένο καταλύτη ή κινητήρα ή αισθητήρες λάμδα με πρόβλημα να μου το πει να πηδηχτώ από το παράθυρο.
Το δικό μου αμάξι θα το ποστάρω το απόγευμα.
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Φίλος λοιπόν είχε αργήσει να βγάλει κάρτα καυσαερίων και επί τη ευκαιρία της κουβέντας, μόλις πήγε σε κτεο και το έκανε. Ζήτησε μέτρηση σε βενζίνη και υγραέριο και πήρε και τις εκτυπώσεις από το μηχάνημα. Δε ξέρουμε ποια είναι ποια, αλλά τα συμπεράσματα βγαίνουν εύκολα. Το αμάξι έχει ~204000 χλμ, εκ των οποίων τα ~80000 είναι με υγραέριο και πάντα λαδιέρα. Το αμάξι είναι και αυτό toyota (ο φίλος δε θέλει να πω περισσότερα), από αυτά με τα προβλήματα στις βαλβίδες.Αν κανένας βλέπει χαλασμένο καταλύτη ή κινητήρα ή αισθητήρες λάμδα με πρόβλημα να μου το πει να πηδηχτώ από το παράθυρο.
Το δικό μου αμάξι θα το ποστάρω το απόγευμα.
πες μου ποια μετρηση ειναι εκτος οριων γιατι και οι δυο μετρησεις που εχεις βαλει ειναι αριστες.
-
πες μου ποια μετρηση ειναι εκτος οριων γιατι και οι δυο μετρησεις που εχεις βαλει ειναι αριστες.
Δε λέω ότι κάποια είναι εκτός ορίων, το ακριβώς αντίθετο. Και οι δύο είναι άριστες με λαδιέρα και υγρό για βαλβίδες;
Μήπως έχεις μπερδευτεί; Είπα ότι αμφιβάλλω για το συνδυασμό διχρονόλαδο-καταλύτης και μόνο.
-
Να ρωτησω καπια πραγματα ετσι για να μαθαινουμε???
Γιατι τοσο μεγαλη διαφορά στο Λ στο ρελαντι ενω στο 'υψηλες στροφες' ειναι περιπου σχεδον ιδιες?
Είναι φυσιολογική η μεγαλη διαφορά στο CO2 στο ρελαντι?
στο ρελαντι και παλι, το Ο2 ειναι φυσιολογικό που ειναι τοσο πιο πανω στο αεριο ( αριστερο χαρτι υποθετω ) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Να ρωτησω καπια πραγματα ετσι για να μαθαινουμε???Γιατι τοσο μεγαλη διαφορά στο Λ στο ρελαντι ενω στο 'υψηλες στροφες' ειναι περιπου σχεδον ιδιες?
στο ρελαντι και παλι, το Ο2 ειναι φυσιολογικό που ειναι τοσο πιο πανω στο αεριο ( αριστερο χαρτι υποθετω )Έχω παρατηρήσει κι εγώ κάποια αστάθεια στα καυσαέρια στο ρελαντί, μάλλον γιατί αργεί περισσότερο ο εγκέφαλος να τα σταθεροποιήσει. Το μηχάνημα μέτρησης παίρνει τη μέτρηση μόλις δει κάτι που είναι εντός ορίων. Στο εντωμεταξύ (παρακολουθούσαμε την οθόνη) οι μετρήσεις συνέχιζαν να βελτιώνονται. Ήταν όμως ήδη εντός αποδεκτών ορίων, οπότε αποθηκεύτηκε η μέτρηση.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Να ρωτησω καπια πραγματα ετσι για να μαθαινουμε???Γιατι τοσο μεγαλη διαφορά στο Λ στο ρελαντι ενω στο 'υψηλες στροφες' ειναι περιπου σχεδον ιδιες?
στο ρελαντι και παλι, το Ο2 ειναι φυσιολογικό που ειναι τοσο πιο πανω στο αεριο ( αριστερο χαρτι υποθετω )την συγκεκριμενη στιγμη μπορει να ειχαμε καποιο εξτρα φορτιο π.χ. βαντιλατερ.
-
Σωστό.
-
-
Έχεις τρύπια εξάτμιση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έχεις τρύπια εξάτμιση.Μπαααα! Είναι γνωστό το θέμα μου με τα καυσαέρια στο ρελαντί. Έχω αλλαγμένο τελικό με δύο απολήξεις, οπότε μπαίνει το λάστιχο του αναλυτή στη μία και τραβάει αέρα από την άλλη
Στις πιο ψηλές στροφές που υπάρχει ροή καυσαερίων, δεν εμφανίζεται το πρόβλημα. Αν υπήρχε και τρύπα αλλού, δε θα φαινόταν και στις ψηλές στροφές;
Υγραεριοκίνηση!