-
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
Μια ερώτηση προς τους διαχειριστές.
ΕΔΩ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ ;;;
Γιατί διαβάζοντας καμιά 50 σελίδες δε τον κατάλαβα ...Νομίζω ότι πρεπει να πιάσετε σκούπα και φαράσι.
-
Ο χρήστης vagos333 έγραψε:
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣΜια ερώτηση προς τους διαχειριστές.
Γιατί διαβάζοντας καμιά 50 σελίδες δε τον κατάλαβα ...Νομίζω ότι πρεπει να πιάσετε σκούπα και φαράσι.
Μαλιστα .Η δικια σου συνεισφορα στο θεμα θα ειναι υποδείξεις απο το πρωτο μηνυμα;
Μην γραφεις με **κοκκινο ** γιατι ειναι το χρωμα των συντονιστων και θα γινει κανενα μπερδεμα.
-
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣΜια ερώτηση προς τους διαχειριστές.
Γιατί δεν είναι ενδιαφέρον? .δεν είναι ενδιαφέρον για κάποιον να μάθει ότι με το να προχωρήσει σε μετατροπή του αυτοκίνητου του θα:
1.Μιωσει τον χρόνο ζωής του κινητήρα του ,(σίγουρο)
2.Θα έχει πρόβλημα με της βαλβίδες (σίγουρο)
3.η οικονομία θα είναι max 20% ( αποδειγμένο επιστημονικά)
4.θα του καεί ο κινητήρας (μεγάλη πιθανότητα)
5.θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου( σίγουρο)
6……
Σταματήστε επιτέλους εσείς οι ( ωφελούμενοι του lpg) να ζητάτε σε όλα τα φόρα να διαγράφουν οι δημοσιεύσεις που λένε την αλήθεια με το lpg , τι να λέμε ότι θα κάνουμε απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και από την μέρα που το βάλαμε είμαστε στα συνεργεια κάθε τρεις και λιγο ? Τι να λέμε ότι όταν χαλαει συνεχώς κάτι δεν φταίει το lpg αλλά η Μαρίκα της γειτονιάς?Y.G. pros :tasos-hunter ή m@evious ή όπως αλλιώς σε λένε , τι έγινε αγαπητέ ζητάμε ονόματα και διευθύνσεις τώρα? Μήπως θες και τον αριθμό ταυτότητας? , πες την άποψη σου και άσε τους άλλους να που την δική τους , συμμαζέψου, ποιος είσαι , που θα κάνεις υποδείξεις στους άλλους?
-
Μπαίνω σε ένα μαγαζί πεινασμένος που γράφει από έξω ΨΗΣΤΑΡΙΑ .
Στη σάλα οι πελάτες τρώνε κινέζικο και τσακώνονται μεταξύ τους.......
Και ρωτάω το μάγειρα ,υπαρχει καμιά μπριζολα στο ψυγείο για να φάμε ;;;Αυτό και τίποτα περισσότερο κύριε διαχειριστά.
-
Μπαίνω σε ένα μαγαζί πεινασμένος που γράφει από έξω ΨΗΣΤΑΡΙΑ .
Στη σάλα οι πελάτες τρώνε κινέζικο και τσακώνονται μεταξύ τους.......
Και ρωτάω το μάγειρα ,υπαρχει καμιά μπριζολα στο ψυγείο για να φάμε ;;;Αυτό και τίποτα περισσότερο κύριε διαχειριστά.
-
Αν ψάξεις λίγο, θα βρεις ότι πληροφορίες χρειάζεσαι για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα για το θέμα.
-
Πολλή επιστήμη ρε παιδάκι μου εδώ μέσα
Πάω να σκίσω τα πτυχία μου, να βγάλω το υγραέριο από το αμάξι και να πω στον κινητήρα και τον καταλύτη να χαλάσουν ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!
Α, ξέχασα, θα πω και στην τσέπη μου να ξεράσει τα λεφτά, ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ...
-
Eπιμένουν οι εγκαταστάτες για 1100 € brc seq24, με 2 μέρες εργασία. Για πόσο μεροκάματο μιλάμε? Μυαλό δεν βάλανε, θέλουνε με 1 αμάξι να βγάλουν το μηνιάτικο.
Ήλπιζα τώρα με την κρίση που το 25% επισήμως είναι άνεργο και άλλο 25% ελευθέρων επαγγελματιών που δεν έχει δουλειά, να πέσουν οι τιμές. Αντιθέτως τα συνεργεία αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση. Μπαίνεις μέσα και ο υπεύθυνος έχει το υφάκι του μεγαλογιατρού. Είναι η νέα γενιά νεόπλουτων, που σε 1 μήνα βγάζουν 10.000 € και δεν λένε να ρίξουν τις τιμές.
Μήπως αν τελικά η τιμή του lpg τσιμπούσε λίγο φόρο θα ρίχναν και αυτοί λίγο νερό στο κρασί τους? -
** nikkrith** η** Κυριακο** η οπως αλλιως σε λενε δεν με ενδιαφερει καθολου!!!!
Οταν αναφερεσαι σε εμενα ομως θα γραφεις με σεβασμο οπως σου γραφω και εγω.
Και λεω οταν γραφεις γιατι ειμαι σιγουρος οτι αν μιλουσες προσωπο με προσωπο δεν θα τα ελεγες αυτα!!!!!
Μας εχεις ζαλισει ολους εδω μεσα εχεις κανει το φορουμ να μην πω τι επειδη εχεις αρρωστημενο μυλαο .
Εχεις μια εμπαθεια απεναντι στο υγρεριο κινησης και καλα κανεις την ειπες μια φορα την ειπες δυο φορες ακουστηκες,απο εκει και περα τι επιδιωκεις δεν μπορω να καταλαβω.
Δεν μπορω να καταλαβω τι συμφεροντα εχεις να υπερασπιζεσαι μια θεση που ενω βρισκεις απεναντι ενα τειχος αντιθετων γνωμων εσυ σαν κολλημενο μυαλο προσπαθεις να γκρεμισεις αυτο το τειχος .
Με κανεις ορισμενες φορες και κλαιω απο τα γελια !! . Και κοιταξε να συμμαζευτεις εσυ!!! .
Σε ολο τον κοσμο υπαρχουν εταιριες μεγαλες που εχουν φερει την υγραεριοκινηση στην ζωη μας σε μεγαλο βαθμο και ερχεσαι εσυ τωρα να τα ανατρεψεις ολα και να μας σωσεις απο την καταστροφη .
Για κοιτα λιγο να δεις ερχομαι απο τη γωνια? .
Και μια συμβουλη. Συνεχισε τον υπνο του δικαιου και ασε εμας να κατστρεψουμε τα αυτοκινητα μας και μετα να κλαιμε ολοι μαζι!!!!
Τελος να σου πω να βρεις αλλο φορουμ γιατι και σε αυτο σε πηραμε χαμπαρι και αν θελεις να σου προτεινω και ενα νεο ονομα να βαλεις ' Ο ΣΩΤΗΡΑΣ' .** ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΑΠΡΕΠΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΚΛΙΜΑ.
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΧΙ ΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ΕΙΡΩΝΙΑΣ ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟΥ ΚΟΙΝΩΣ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ (ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ).
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΟ SITE ΤΩΝ 4Τ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΑΣ.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.** -
Ο χρήστης nikkrith έγραψε:
ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ
Μια ερώτηση προς τους διαχειριστές.
Γιατί δεν είναι ενδιαφέρον? .δεν είναι ενδιαφέρον για κάποιον να μάθει ότι με το να προχωρήσει σε μετατροπή του αυτοκίνητου του θα:
1.Μιωσει τον χρόνο ζωής του κινητήρα του ,(σίγουρο)
2.Θα έχει πρόβλημα με της βαλβίδες (σίγουρο)
3.η οικονομία θα είναι max 20% ( αποδειγμένο επιστημονικά)
4.θα του καεί ο κινητήρας (μεγάλη πιθανότητα)
5.θα αυξηθεί η τιμή του υγραερίου( σίγουρο)
6……
Σταματήστε επιτέλους εσείς οι ( ωφελούμενοι του lpg) να ζητάτε σε όλα τα φόρα να διαγράφουν οι δημοσιεύσεις που λένε την αλήθεια με το lpg , τι να λέμε ότι θα κάνουμε απροβλημάτιστα χιλιόμετρα και από την μέρα που το βάλαμε είμαστε στα συνεργεια κάθε τρεις και λιγο ? Τι να λέμε ότι όταν χαλαει συνεχώς κάτι δεν φταίει το lpg αλλά η Μαρίκα της γειτονιάς?Y.G. pros :tasos-hunter ή m@evious ή όπως αλλιώς σε λένε , τι έγινε αγαπητέ ζητάμε ονόματα και διευθύνσεις τώρα? Μήπως θες και τον αριθμό ταυτότητας? , πες την άποψη σου και άσε τους άλλους να που την δική τους , συμμαζέψου, ποιος είσαι , που θα κάνεις υποδείξεις στους άλλους?
Αφού είσαι άσχετος με την θεωρία μηχανών εσωτερικής καύσης, τι θες και επικαλείσαι επιστημονικές μελέτες περί της οικονομίας της κατανάλωσης και του ότι θα καεί ο κινητήρας? Και τι επιστημονικές μελέτες, τις αναρτήσεις του καρότου?
Αυξημένη φθορά σε σχέση με την καύση βενζίνης, έχει το lpg. Όχι γιατί είναι κακό καύσιμο, αλλά γιατί αφενός θέλει άλλη ρύθμιση προπορείας ανάφλεξης (όχι τίποτα ιδιαίτερο, από 2-3 έως 10 μοίρες, ανάλογα το φορτίο και τον τύπο του κινητήρα), αφετέρου γιατί κάποια κιτ lpg σε συνδιασμό με τους μαστρομήτσους που τα περνούσαν, επέπτρεπαν πολύ φτωχή καύση εντός του θαλάμου, πράμα που επιταχύνει τις φθορές ακόμη και αν καις βενζίνη, πόσο μάλλον υγραέριο με τις όπως είπαμε ελαφρώς λάθος ρυθμίσεις προπορείας.
Τώρα, αν υποθέσουμε ότι το κιτ έχει ρυθμιστεί σωστά στην ποσότητα καυσίμου και αν οδηγείς ανθρώπινα και παραμένεις εντός λογικών ορίων στροφών κινητήρα (2000-3500σαλ), τότε είσαι πολύ κοντά στην προπορεία που ζητάει και το lpg, οπότε οι φθορές παραμένουν σε παρόμοια επίπεδα με αυτές της βενζίνης. Δεν θα ζεσταίνονται οι κύλινδροι σε βαθμό που να επιταχύνεται ραγδαία η φθορά, δεν θα σκορπίσουν οι βαλβίδες εξαγωγής σε 10.000 χιλιόμετρα, αλλά στα δεκαπλάσια (με βενζίνη θα άντεχαν λογικά μέχρι και 200.000+, αλλά και τα 100.000χλμ του υγραερίου είναι ανεκτή φθορά, γιατί μέχρι τότε θα έχεις πίσω δέκα φορές την αξία της επισκευής), ούτε το κεφαλάρι θα ανατιναχτεί, ούτε ο κινητήρας θα σκάσει.
Αν το καρότο σου λέει το αντίθετο και εσύ το πιστεύεις, είναι γιατί δεν μπορείς να κρίνεις χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις περί ΜΕΚ...
-
Ρε παλικάρια, vagos, nikkrhth, tasos-hunter και λοιποι συγγενεις, δε μας κανετε τη χαρη; Μας ζαλισατε με τα προσωπικα σας. Οι μεν ειναι κακη η γραεριοκινηση, οι δε ειναι η λυση. Σε σκεπτομενους ανθρωπους απευθυνεται το φορουμ, οποιος θελει να κανει κατι, το κανει. Εδω δε παιρνει κανεις εντολες, απλως ζηταει γνωμες.
Στα κάκαλα μας αν εχετε διαφορές απο αλλο φορουμ ή εχετε επαγγελματικες διαφορες μεταξυ σας. Καντε μας τη χαρη, γραφτηκατε χθες, προχθες και πριν ενα μηνα και κανετε υποδειξεις σε users και admins λες και σας ανηκει. Πειτε τη γνωμη σας, καντε ΔΙΑΛΟΓΟ, αλλιως (πανω δεξια) αποσυνδεση και τελος.
-
Τις υποδειξεις κρατησε τες για τον εαυτο σου φιλε......
Αν δεν σε ενδιαφερει ο κλαδος η το υγραεριο μην διαβαζεις.
Κοιτα πρωτα τι γραφω και μετα μιλα...
Δεν ηξερα οτι ο παλιος αναγνωστης του φορουμ εχει πιο πολλα δικαιωματα? -
Τελος με τις προσωπικες διαμαχες.Απο την επομενη αρχιζουν τα μπαν. [mod]
-
Παντως εχω 23.000 χλμ με ενα opel insignia 1,8 εδω και 1,5 περιπου χρονο και η αποσβεση εχει γινει (η καταναλωση που ειχε με την βενζινη ηταν απαγορευτικη).
Πριν κανα 4 μηνο εβαλα και σε ενα opel corsa της γυναικας εχω κανει ηδη 4.000 αλλα κινουμενος και με τα 2 με υγραεριο θα καλυψω το ποσο της εγκαταστασης 1150 ευρω) πολυ πιο γρηγορα.
Το μονο σιγουρο ειναι οτι οταν εχεις υγραεριο κανεις και δρομολογια 'περιττα' εχοντας στο μυαλο σου οτι κινεισαι πιο οικονομικα. -
επι του θεματος
φιλη με λανος 12ετιας,εχει εδω κ ενα 6μηνο εγκατασταση απο πολυ γνωστη αλυσιδα στη θεσσαλονικη
πολυ ευχαριστημενη με την καταναλωση
αλλα
4 μηνες μετα,αλλαξε φλαντζα κεφαλης κ εκανε πλανισμα
πριν 2 βδομαδες διαπιστωθηκε οτι διαλυθηκε ο καταλυτης κ θελει αλλαγη....εγω θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα πριν βαλω σε οποιοδηποτε αμαξι..
-
Δυστυχως φιλε blade πολλα αυτοκινητα κυριως της απω ανατολης πχ (nissan subaru κλπ) βρισκονται σε μαυρες λιστες των εταιριων υγραεριου λογω του οτι εχουν ευαισθητες 'μαλακες' βαλβιδες και προκαταλυτες πολυ κοντα στην εξαγωγη και καιγονται με το υγραεριο πολυ πιο γρηγορα απο αλλα αυτοκινητα.
Βεβαια και εμενα ενα opel astra που ειχα πριν στα 6 χρονια με βενζινη εκαψε φλαντζα και το νectra του πατερα μου ηθελε καταλυτη στην 10ετια.
Στο αμαξι της φιλης σου μαλλον με την αλλαγη καυσιμου δοθηκε και η χαριστικη βολη στα ηδη ταλαιπωρημενα βαλβιδες - καταλυτη και μαλλον δεν επρεπε εκει που πηγε να της εγκαταστησουν υγραεριο. -
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
Απορώ γιατί ασχολείστε με τους αλεξιπτωτιστές. Όσο περισσότερο του απαντάτε τόσο το συνεχίζει.
Φίλε μου εδώ δεν είμαστε για να μαθαίνουμε νεότερα?.
Προσωπικά κανέναν δεν απέκλισα από την συζήτηση, παρά μόνον τους υβριστές!.(άλλωστε δεν έχω και κανένα δικαίωμα).
Στην πάρα πάνω από εσένα παράθεση, ο Nik, έγραψε κάποια πράγματα. Τα έχει βάλει έξυπνα, μα με γνώμονα την λογική, που πολλές φορές δεν συμβαδίζει με την τετριμμένη πραγματικότητα!.
Και σίγουρα από το 1966, δεν θα έκανα μετατροπές σε αέριο, και μάλιστα σε ταρίφες, άμα δεν είχαν κέρδος!....
Όπως και αδόκιμο ήταν, και τα 30000κμ τον χρόνο για ηλεκτρολόγο!. Διότι του αναφέρω ότι, όντας και ηλεκτρολόγος, (ηλεκτρολόγος μηχανικός βελτιωτής), για 6 μήνες τον χρόνο, έκανα 31200κμ, περίπου. Αθήνα Πρέσπες Αθήνα, παρέα με της καραμπίνες μου, για γούτσου γούτσου… σίγουρα έμεναν και άλλοι 6 μήνες…..
Όπως και το 2006, τα πρατήρια είχαν εξαπλωθεί αρκετά!, από το 1987, μα και νωρίτερα. Τότε που βάζαμε φιάλες με ταχυσύνδεσμο!.
Εποχές παρανομίας, που δεν πηγαίναμε κουνάμενοι και σεινάμενοι στους τόπους πλήρωσης…..
Είναι φίλε ένας τρόπος απάντησης, πλέον εύληπτος από την ομήγυρη των συνφορουμιτών.
Α. -
Ενας ηλεκτρολογος εγκαταστασεων στην περιοχη της Ηπειρου μπορει να δουλευει (να φτιαχνει εγκαταστασεις σε οικοδομες δηλαδη) πχ σε ενα ξενοδοχειο ενοικιαζομενα στην Λευκαδα - Πρεβεζα - Ηγουμενιτσα,
στα Ζαχοροχωρια η στο Μετσοβο δηλαδη πολλα χλμ καθημερινα πηγαινε ελα, η να ναι συνεχεια στην γυρα λογω δουλειας.......αυτος ειναι και ο λογος που βαζουν υγραεριο τετοιου ειδους επαγγελματιες..........αμα κανεις 10.000 χλμ τον χρονο δεν υπαρχει λογος να βαλεις lpg..... -
ας ελπισουμε με την αλλαγη του καταλυτη ,πρωτον να ξεμπουκωσει για τα καλα κ δευτερον επειδη θα του αλλαξουμε θεση και θα τον κατεβασουμε κατω να αντεξει αρκετα....μας εχουν βαλει κατω τα εξοδα...
-
Δυστυχώς έτσι είναι φίλε blade_ το lpg καταστρέφει τον κινητήρα σχεδόν σε όλα του τα σημεία .Πηγή http://www.ijest.info/docs/IJEST10-02-10-063.pdf.
Αργά ή γρήγορα θα βγάλει και άλλες βλάβες , από εδώ και πέρα κάθε τρεις και λίγο στα συνεργεία θα είναι . Α! να το θυμάσαι , συνέχεια θα την λένε στο συνεργειο που το περασε ότι δεν φταίει το lpg ,δεν φταίει το lpg , . . .θα ξοδέψει πολλά χρήματα από εδώ και πέρα .ΘΕΜΑ Β
Προσωπικά γνωρίζω πάνω από 20 ηλεκτρολόγους , πέντε που ρώτησα σήμερα μου είπαν πως στις καλές εποχές δεν ξεπέρασαν το 20000km τον χρόνο , για τα Γιάννενα δε αυτό το ποσο είναι πολύ μικρότερο γιατί εκεί τον χειμώνα κάνουν παύση εργασιών ίσως και τετράμηνο . εξάλλου ακόμη και κάθε τρεις και λίγο Πρεσπες να πήγαινε , από τα Γιάννενα είναι πολύ ποιο κοντά από Αθήνα όποτε ….αστο …. Δεν βγαίνουν τα κουκιά , εκτός και αν πήγαινε στην Καλαμάτα για κυνήγι αυτός ο ηλεκτρολογος από τα Γιάννενα ……
Υγραεριοκίνηση!