-
300€ για δυο απλά ρελεδάκια;
Έχεις μια εντολή για να κόβεις την αντλία βενζίνης και άλλη μία για να την ανοίγεις. Και μιλάμε για ψυχρές επαφές που θα λειτουργούν ως διακόπτες, κόβοντας ή ανοίγοντας κατάλληλα το κύκλωμα.
Είναι εξαιρετικά απλό να το κάνει κάποιος, τα υλικά είναι της τάξης του 10άρικου, ενώ η εργασία, αναλόγως τα... χέρια του, λογικά καμιά ώρα (γιατί έχεις και μια ταλαιπωρία να βρεις κάθε φορά το καλώδιο της αντλίας βενζίνης κλπ).Εννοείται, δεν θα το έκανα ποτέ κάτι τέτοιο στο αυτοκίνητό μου, μόνον αν το έκανε το κιτ υγραερίου από δικές του επαφές digital output (DO).
Τα 300€ είναι εξωφρενικό νούμερο και δεν υπάρχει και κανένας λόγος εν τέλει...
-
300 ευρω Αντωνη?
Μα η αντλια στο δικο μου Santa Fe δεν κανει ουτε 200 ευρω!
Ασχετα αν δουλευει ασφαλως το συστημα η οχι, δεν ειναι οικονομικα συμφερον, τουλαχιστον για τη δικη μου περιπτωση.
Οσο για το οτι χρειαζεται εμπειρο ηλεκτρολογο συμφωνα παλι με τα λεγομενα σου αυτο δειχνει οτι ειναι περιπλοκο, γιατι σιγουρα επεμβαινει σε εγκεφαλους για να γινονται ολα αυτοματα οπως λες και ετσι ολο το σκηνικο μου φερνει ακομα μεγαλυτερη ανασφαλεια και μου ειναι εντελως αποτρεπτικο. Εδω δεν εχουμε να κανουμε με μοτερ παραθυρων η κλιματισμου που και να μην δουλεψει ε και τι εγινε. Εδω εχουμε να κανουμε με την τροφοδοσια και τετοιες μοντιφιες ειναι επικινδυνες οτι και να πεις.
Για να σου πω την αληθεια απορω πως εχεις κανει οπως λες και 200 τοποθετησεις!! Ετσι ευκολα δινουν αλλοι 300+ ευρω για να 'δηθεν' επιμηκυνουν τη ζωη της αντλιας οταν η αξια της ειναι λιγωτερη? Εδω τσιγκουνευονται να αλλαξουν λαστιχα/λαδια/μπουζι στο αυτοκινητο τους και δινουν 300+ ευρω για δηθεν προστασια της αντλιας?
Οσο γι'αυτο που σε ρωτησα παλι δεν μου απαντησες κατηγορηματικα.
Απλα διπλωματικα μου ειπες οτι δεν δινεις στις γυναικες σου να οδηγησουν αυτοκινητο με γκαζι, που ειναι παλι αξιο αποριας ( ποσο μαλλον αν εχουν και τετοια συστηματακια για την αντλια!!). Δηλαδη ειναι επικινδυνο η μη αποοδεκτο το γκαζι απο μονο του αλλα εσυ κανεις/εκανες τοποθετησεις και μαλιστα προτεινεις και μοντιφιες στη τροφοδοσια για να καταπολεμησεις φοβιες? Μα ενας 'φοβισμενος' ποτε δεν προκειται να αποδωσει αυτο που περιμενει ο αλλος. Οταν πηγαινεις στον πολεμο για να πεθανεις καλυτερα να μην πας ποτε γιατι θα παρεις και αλλους στον λαιμο σου!Καπου δεν μου τα λες καλα Αντωνη, εκτος και αν καταλαβα (παλι??) λαθος.
-
ερωτηση
ξερουμε οτι τα ντηζελ καινε λιγωτερο απο τη βενζινα σε αντιστοιχου μεγεθους κινητηρες.
**Αν ενας ντηζελοκινητηρας μετατραπει σε υγραεριο τοτε τα λιτρα υγραεριου που θα καιει θα ειναι περισσοτερα σε σχεση με την αρχικη καταναλωση ντηζελ και σε τι ποσοστο?..κατα μεσο ορο? **για μετατροπη βενζινας σε αεριο λενε απο 10-20% αυξηση
το σκεπτικο της ερωτησησ ειναι να βγαλω ενα συμπερασμα διοτι σκεφτομαι να αλλαξω τη θερμανση-καυστηρα του σπιτιου μου απο ντηζελ-πετρελαιο σε φυσικο αεριο που ειναι πιο φτηνο αλλα φοβαμαι μηπως ετσι αυξησω την καταναλωση μου σε λιτρα και το αποτελεσμα απο πλευρας οικονομιας να ειναι ειτε οριακο ειτε και αρνητικο ακομη
αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια η ειναι μηχανολογος η δουλευει σε τετοια συστηματα ας απαντησει να μαθουμε....
εχω ακουσει διαφορα αλλοι λενε με ΦΑ θα καιω λιγωτερα λιτρα και αλλοι οτι θα καιω παραπανω λιτρα και το οποιο οβελος προκυπτει ΜΟΝΟ απο τη διαφορα τιμης των 2 καυσιμων
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ερωτησηξερουμε οτι τα ντηζελ καινε λιγωτερο απο τη βενζινα σε αντιστοιχου μεγεθους κινητηρες.
**Αν ενας ντηζελοκινητηρας μετατραπει σε υγραεριο τοτε τα λιτρα υγραεριου που θα καιει θα ειναι περισσοτερα σε σχεση με την αρχικη καταναλωση ντηζελ και σε τι ποσοστο?..κατα μεσο ορο? **για μετατροπη βενζινας σε αεριο λενε απο 10-20% αυξηση
το σκεπτικο της ερωτησησ ειναι να βγαλω ενα συμπερασμα διοτι σκεφτομαι να αλλαξω τη θερμανση-καυστηρα του σπιτιου μου απο ντηζελ-πετρελαιο σε φυσικο αεριο που ειναι πιο φτηνο αλλα φοβαμαι μηπως ετσι αυξησω την καταναλωση μου σε λιτρα και το αποτελεσμα απο πλευρας οικονομιας να ειναι ειτε οριακο ειτε και αρνητικο ακομη
αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια η ειναι μηχανολογος η δουλευει σε τετοια συστηματα ας απαντησει να μαθουμε....
εχω ακουσει διαφορα αλλοι λενε με ΦΑ θα καιω λιγωτερα λιτρα και αλλοι οτι θα καιω παραπανω λιτρα και το οποιο οβελος προκυπτει ΜΟΝΟ απο τη διαφορα τιμης των 2 καυσιμων
Τι σχεση εχει ο καυστηρας πετρελαιου με τον κινητηρα πετρελαιου;
Ο κινητηρας πετρελαιου δεν εχει σπινθηρα που χρειαζεται το υγραεριο και η βενζινη για να γινει καυση (μπουζι δηλαδη).
Υπαρχει θεμα για θερμανση ,ρωτα εκει. -
Δεν μπορείς να κάψεις σκέτο υγραέριο σε πετρελαιοκινητήρα - χτυπάει πιράκια και θα καταστραφεί.
Τα κιτ υγραερίου είναι 2 ειδών:
-
Ψεκάζεις παράλληλα υγραέριο με το πετρέλαιο.
Μπορείς να έχεις μεγαλύτερη μέγιστη ιπποδύναμη γιατί ψεκάζεις περισσότερο καύσιμο (σε βάρος της αξιοπιστίας του κινητήρα αν βγάζεις ΠΟΛΛΑ άλογα).
Αν το υγραέριο είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ φθηνότερο από το πετρέλαιο, τότε όταν ψεκάζεις παράλληλα και υγραέριο έχεις οικονομία στο καύσιμο. -
Μετατροπή του πετρελαιοκινητήρα σε υγραεριοκινητήρα με μπουζί στη θέση του μπεκ.
Γιατί το κάνουν αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Ίσως να βρίσκουν πολύ φτηνό υγραέριο.
-
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
ερωτησηξερουμε οτι τα ντηζελ καινε λιγωτερο απο τη βενζινα σε αντιστοιχου μεγεθους κινητηρες.
Καταρχάς, άλλο το φυσικό αέριο (μεθάνιο) και άλλο το υγραέριο (μείγμα βουτανίου-προπανίου).
Μην κοιτάς ποσότητες, δες την θερμογόνο δύναμη κάθε καυσίμου... Μια καλή ανάλυση στα ελληνικά θα διαβάσεις παρακάτω:
http://goo.gl/2FYeH
Γενικώς, το κέρδος που θα έχεις από το φυσικό αέριο, θα είναι λόγω της τιμής του (γενικώς, επειδή είναι πολύ πιο οικολογικό από το πετρέλαιο, θα κοστίζει πάντα 20% λιγότερο). Σαν θερμογόνος δύναμη, είναι χειρότερο, αφού το diesel γενικώς είναι καλύτερο και από την βενζίνη / λίτρο...Δεν ξέρω πόσο είναι το κόστος ενός νέου λέβητα ΦΑ... Δες πόσο κοστίζει και αποφάσισε. Θα ήταν μεγαλύτερο το κέρδος σου, αν μαγείρευες και με ΦΑ ή είχες και θερμοσίφωνα/boiler με ΦΑ.
Τέλος, μια καλή περίπτωση είναι αν δεν μένεις σε μονοκατοικία, η εγκατάσταση ΦΑ να συνοδευτεί και με αυτονομία θέρμανσης. Με χωριστούς λέβητες κιόλας για να έχεις όλα τα πλεονεκτήματα. -
φιλε μου ευχαριστω για αμεση απαντηση...
παω να διαβασω να ξε-στραβωθω -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν μπορείς να κάψεις σκέτο υγραέριο σε πετρελαιοκινητήρα - χτυπάει πιράκια και θα καταστραφεί.Τα κιτ υγραερίου είναι 2 ειδών:
-
Μπορείς να έχεις μεγαλύτερη μέγιστη ιπποδύναμη γιατί ψεκάζεις περισσότερο καύσιμο (σε βάρος της αξιοπιστίας του κινητήρα αν βγάζεις ΠΟΛΛΑ άλογα).
Αν το υγραέριο είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ φθηνότερο από το πετρέλαιο, τότε όταν ψεκάζεις παράλληλα και υγραέριο έχεις οικονομία στο καύσιμο. -
Μετατροπή του πετρελαιοκινητήρα σε υγραεριοκινητήρα με μπουζί στη θέση του μπεκ.
Γιατί το κάνουν αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Ίσως να βρίσκουν πολύ φτηνό υγραέριο.
σε πετρελαιοκινητηρα για παραλληλη καυση φυσικου σεριου εχω ακουσει, απο τα παραπανω η 2η περιπτωση που γραφεις πιστευω οτι ειναι αδυνατο να γινει στην πραξη
-
-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Δεν μπορείς να κάψεις σκέτο υγραέριο σε πετρελαιοκινητήρα - χτυπάει πιράκια και θα καταστραφεί.
Τα κιτ υγραερίου είναι 2 ειδών:
-
σε πετρελαιοκινητηρα για παραλληλη καυση φυσικου σεριου εχω ακουσει, απο τα παραπανω η 2η περιπτωση που γραφεις πιστευω οτι ειναι αδυνατο να γινει στην πραξη
Εγω καποια λινκ που ειχα βρει μιλαγαν για αυτο ακριβως,προσθηκη μπουζι για το υγραεριο.
-
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
300 ευρω Αντωνη?
Μα η αντλια στο δικο μου Santa Fe δεν κανει ουτε 200 ευρω!
Ασχετα αν δουλευει ασφαλως το συστημα η οχι, δεν ειναι οικονομικα συμφερον, τουλαχιστον για τη δικη μου περιπτωση.
Οσο για το οτι χρειαζεται εμπειρο ηλεκτρολογο συμφωνα παλι με τα λεγομενα σου αυτο δειχνει οτι ειναι περιπλοκο, γιατι σιγουρα επεμβαινει σε εγκεφαλους για να γινονται ολα αυτοματα οπως λες και ετσι ολο το σκηνικο μου φερνει ακομα μεγαλυτερη ανασφαλεια και μου ειναι εντελως αποτρεπτικο. Εδω δεν εχουμε να κανουμε με μοτερ παραθυρων η κλιματισμου που και να μην δουλεψει ε και τι εγινε. Εδω εχουμε να κανουμε με την τροφοδοσια και τετοιες μοντιφιες ειναι επικινδυνες οτι και να πεις.
Για να σου πω την αληθεια απορω πως εχεις κανει οπως λες και 200 τοποθετησεις!! Ετσι ευκολα δινουν αλλοι 300+ ευρω για να 'δηθεν' επιμηκυνουν τη ζωη της αντλιας οταν η αξια της ειναι λιγωτερη? Εδω τσιγκουνευονται να αλλαξουν λαστιχα/λαδια/μπουζι στο αυτοκινητο τους και δινουν 300+ ευρω για δηθεν προστασια της αντλιας?
Οσο γι'αυτο που σε ρωτησα παλι δεν μου απαντησες κατηγορηματικα.
Απλα διπλωματικα μου ειπες οτι δεν δινεις στις γυναικες σου να οδηγησουν αυτοκινητο με γκαζι, που ειναι παλι αξιο αποριας ( ποσο μαλλον αν εχουν και τετοια συστηματακια για την αντλια!!). Δηλαδη ειναι επικινδυνο η μη αποοδεκτο το γκαζι απο μονο του αλλα εσυ κανεις/εκανες τοποθετησεις και μαλιστα προτεινεις και μοντιφιες στη τροφοδοσια για να καταπολεμησεις φοβιες? Μα ενας 'φοβισμενος' ποτε δεν προκειται να αποδωσει αυτο που περιμενει ο αλλος. Οταν πηγαινεις στον πολεμο για να πεθανεις καλυτερα να μην πας ποτε γιατι θα παρεις και αλλους στον λαιμο σου!Καπου δεν μου τα λες καλα Αντωνη, εκτος και αν καταλαβα (παλι??) λαθος.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όχι μόνων το σύστημα της αντλίας καυσίμου, μα και το σύστημα για το αβανς!.
Ο έμπυρος τεχνίτης είναι η αρχή και το τέλος μιας εγκατάστασης. Εδώ πρέπει να είναι και ηλεκτρολόγος!. Πρέπει να ξέρει από χρώματα καλωδίων για να μην ψάχνετε!. Δεν πρέπει να είναι τέως αλουμινιάς, ή υδραυλικός, όπως έχει γραφτεί εδώ μέσα!.
Δεν επεμβαίνει σε κανένα εγκέφαλο!.
Ένα ηλεκτρικό μοτέρ παραθύρου, είναι πλέον δυσκολότερο, μα και χαλάει. Ο αυτόματος της αντλίας καυσίμου (μαμά) δεν χαλάει σχεδόν ποτέ. Και ο αυτόματος διακοπής που έξτρα μπαίνει είναι μια από τα ίδια και δεν χαλάει ποτέ!.
Εάν δεν υπήρχε τσιγκουνιά, δεν θα ήταν μόνων 200, μα 3500+!. Είναι και ο λόγος που πλέον φτιάχνω μόνων επαγγελματικά.
Και δεν είναι μόνων η ζωή της αντλίας, και το ενδεδειγμένο αβανς κατά περίπτωση. Μα και το ότι, όταν βάζουμε εμπρός, έχουμε στην διάθεση μας, όλο το ρεύμα της μπαταριάς, για μεγάλο σπινθήρα, όταν ξεκινάμε κατ’ ευθείαν με αέριο.
Μα και στην πορεία γλιτώνουμε την μι ευκαταφρόνητη κατανάλωση ρεύματος της αντλίας. Ίδιο καίμε την μέρα και ίδιο την νύχτα με τα φώτα?!.
Έπιασα ρεζερβουάρ μεταλλικό επαγγελματικού, που δούλευε με αέριο και στο καντράν άναβε το λαμπάκι της ρεζέρβας. Ερχόταν από Θήβα. Ήταν πολύ ζεστό. Μήπως η εμβαπτίσεως αντλία έκαιγε?. Άρα και θέμα έξτρα ασφάλειας!. Μα και οικονομίας βενζίνας, διότι όταν είναι ζεστή εξατμίζετε έτι περισσότερο. Το πτητικό μέρος της βενζίνας είναι και εκείνο που την κάνει να καίγετε καλλίτερα. Εξ’ ου και κάποια παράπινα που διατυπώνουν συνφορουμίτες!.
Ααααααααα είσαι και πονηρούλης!!!.... μα δεν αφήνω τίποτα να πέσει κάτω…..
Σε μια ενότητα με αεριοκίνηση, όπου οι οικονομικοί λόγοι οδήγησαν στην ύπαρξη της, και κανενός το βίτσιο, όταν κάπου διαφωνείς με κάτι το λες με τακτ πράγμα που δεν κατάλαβες!. …..τι δεν κατάλαβες?....... μπουγάτσα με τυρί ζήτησα!!!!....
Ένας «φοβισμένος» ψάχνετε περισσότερο, και αποδίδει περισσότερο!. Δεν είναι ξερόλας αεριτζής να λέει δεν γ@μ#ς το ένα, δεν γ@μ#ς το άλλο!. Όση και γνώση και εάν διαθέτεις, πάντα υπάρχει και κάτι διαφορετικό. Και με 100 γυναίκες και εάν έχεις βγει, δεν της έμαθες όλες…….. λίγο προσοχή-φόβος, θα σε βοηθήσουν…..
Και κλίνω με το ποιο ατυχές σου καλέ μου φίλε.
«Οταν πηγαινεις στον πολεμο για να πεθανεις καλυτερα να μην πας ποτε γιατι θα παρεις και αλλους στον λαιμο σου!» ναι μα θα είναι εχθροί…….. σου θυμίζω Περλ Χάρμπορ!.... χιλιάδες αμερικανοί, καμιά εκατοστή?. Καμικάζι που πήγαιναν για να «πεθάνουν» 100?. …… και τους κλείσανε το σπίτι……
«….. εάν στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνεις….!»….τι θυμήθηκα τώρα μετά από 50 χρόνια. Καθισμένος σε μαξιλάρια, σε μπουάτ στην πλάκα!.
Θυμίστε μου ποιος το τραγουδούσε.
Στην διάθεση σου φίλε.
Α. -
Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα στο facebook της autogas Θεοδώρου που θέτει το θέμα σε άλλη βαση:
Δελτίο Τύπου GAS THEODOROU
Σε συνέχεια του προηγούμενου Δελτίου Τύπου όσο αφορά τις φημολογίες που κυριάρχησαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την υποτιθέμενη αύξηση τιμής υγραερίου,
η εταιρία μας, GAS THEODOROU και το Δίκτυο της GAS SERVICE, ανακοινώνουν τα εξής:Τις τελευταίες ημέρες, ήρθαμε σε επαφή με όλα τα Αρμόδια Υπουργεία και όλους τ
ους Αρμόδιους Φορείς, ζητώντας ενημέρωση περί του θέματος.Από όλα τα Αρμόδια Υπουργεία (Οικονομίας, Ανάπτυξης κτλ) και όλους τους Αρμόδιους Φορείς (Τελωνείο, κτλ), δόθηκαν απόλυτες διαβεβαιώσεις πως το συγκεκριμένο θέμα δεν υφίσταται.
Ποτέ δεν τέθηκε το ζήτημα μονομερής αύξησης της τιμής του Υγραερίου, ποτέ δεν συζητήθηκε ενδεχόμενο μονομερής αύξησης της φορολογίας του Υγραερίου.
Όλοι οι αρμόδιοι που ήρθαμε σε επαφή, χαρακτήρισαν τις φήμες ανυπόστατες και το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το όλο θέμα αφορά μερίδα δημοσιογράφων οι οποίοι σκοπό είχαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
Οι προτάσεις που κατατέθηκαν επίσημα προς τα Αρμόδια Υπουργεία, καθιστούν τον όλο προβληματισμό άκυρο, μιας η συγκεκριμένη φημολογία, πάσχει τόσο από οικονομική λογική όσο και από εισοδηματικά πλάνο.
Ως GAS THEODOROU εγγυόμαστε πως δεν υφίσταται καμία μονομερή αύξηση φόρου ή τιμής καυσίμου.
Δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε πως δεν θα προκύψει αύξηση συνολικά, σε όλα τα καύσιμα.Με έντονο προβληματισμό, παρακολουθούμε εδώ και ημέρες να μην γίνεται καμία αναφορά στην τιμή της βενζίνης. Η φημολογία που κυριαρχεί, μιλάει για αύξηση της τιμής του Υγραερίου, αλλά καμία αναφορά δεν γίνεται στην τιμή της Βενζίνης.
Μέσω αξιόπιστων πηγών, λάβαμε πληροφορίες που μιλούν για απόφαση αύξησης όλων των καυσίμων, σε βαθμό που να καθοριστεί η τελική τιμή της βενζίνης πάνω από 2,00€/λίτρο (έως και 2,20€/λίτρο).
Αυτό θα επιφέρει σαφώς και μια αύξηση της τιμής Υγραερίου, αναλογικά πάντα με τη βενζίνη, στο 50%.Το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει από όλες μας τις κινήσεις και τις έντονες ενέργειες που κάναμε με τους Αρμόδιους Φορείς, είναι πως αν τελικά προκύψει θέμα αύξησης φορολογίας, θα αφορά όλα τα καύσιμα, και όχι μονομερώς κάποιο συγκεκριμένο.
Διαβεβαιώνουμε επίσημα το ελληνικό κοινό για τα παραπάνω και ζητούμε την ψυχραιμία όλων ώστε να επανέλθει ξανά στις συνειδήσεις του κόσμου η διαβεβαίωση πως η μετατροπή του αυτοκινήτου τους σε Υγραεριοκίνητο, είναι μια εξασφαλισμένη κίνηση όσο αφορά την εξοικονόμηση που αυτή παρέχει, και πως η διαφορά τιμής Υγραερίου με Βενζίνη θα συνεχίσει να παραμένει στα ίδια επίπεδα που βρίσκεται εδώ και χρόνια, χωρίς καμία μα καμία περαιτέρω διαφοροποίηση.
Πιθανή αύξηση της Βενζίνης (πληροφορίες μιλούν για 2,20€/λίτρο) θα κάνει ακόμη πιο αναγκαία και συμφέρουσα τη μετατροπή των αυτοκινήτων σε Υγραεριοκίνητα, μιας και η εξοικονόμηση που θα προκύπτει από την διαφορά τιμής λίτρου Βενζίνης και λίτρου Υγραερίου, θα φθάνει το 1,10€/λίτρο (με 0,80€ που είναι σήμερα).
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Πιθανή αύξηση της Βενζίνης (πληροφορίες μιλούν για 2,20€/λίτρο) θα κάνει ακόμη πιο αναγκαία και συμφέρουσα τη μετατροπή των αυτοκινήτων σε Υγραεριοκίνητα, μιας και η εξοικονόμηση που θα προκύπτει από την διαφορά τιμής λίτρου Βενζίνης και λίτρου Υγραερίου, θα φθάνει το 1,10€/λίτρο (με 0,80€ που είναι σήμερα).
(δεν γελαω με σενα μαεβιους αλλα με το 'αρθρο')
-
Σόρρυ μαέβιους, ούτε εγώ γελάω με'σένα.
Μπλέξαμε σε πόλεμο ανακοινώσεων. Με εγγύηση τιμής 'εφ' όρου ζωής'
-
Το πήρα απόφαση πάντων, το καλύτερο αμάξι που μπορεί να έχει κάποιος από πλευράς καυσίμων είναι ένα ντίζελ με μπουζί, καρμπυρατέρ και δεξαμενή υγραερίου. Αν είναι και υβριδικό, ακόμα καλύτερα!!!
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Οταν πηγαινεις στον πολεμο για να πεθανεις καλυτερα να μην πας ποτε γιατι θα παρεις και αλλους στον λαιμο σου!» ναι μα θα είναι εχθροί…….. σου θυμίζω Περλ Χάρμπορ!.... χιλιάδες αμερικανοί, καμιά εκατοστή?. Καμικάζι που πήγαιναν για να «πεθάνουν» 100?. …… και τους κλείσανε το σπίτι……
«….. εάν στον πόλεμο δεν πας για να πεθάνεις, στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνεις….!»….τι θυμήθηκα τώρα μετά από 50 χρόνια. Καθισμένος σε μαξιλάρια, σε μπουάτ στην πλάκα!.
Στην διάθεση σου φίλε.
Α.Aν θυμάμαι καλά είναι ο Έκτωρας και η Ανδρομάχη, του Μάνου ΧατζιδάκΙ και του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Δε θυμάμαι ποιός το είπε στη πρώτη εκτέλεση. Αλλά θυμάμαι τη φωνή του Αλκίνοου πολλά χρόνια μετά
-
Παιδια γελαστε ελευθερα. Ετσι και αλλιως για γελια ειναι.....
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Στην διάθεση σου φίλε.
Α.Aν θυμάμαι καλά είναι ο Έκτωρας και η Ανδρομάχη, του Μάνου ΧατζιδάκΙ και του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Δε θυμάμαι ποιός το είπε στη πρώτη εκτέλεση. Αλλά θυμάμαι τη φωνή του Αλκίνοου πολλά χρόνια μετά
....όποιος στην μάχη πάει γιά να πεθάνει,στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει...(ερμηνεία Λάκης Παππάς).
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το πήρα απόφαση πάντων, το καλύτερο αμάξι που μπορεί να έχει κάποιος από πλευράς καυσίμων είναι ένα ντίζελ με μπουζί, καρμπυρατέρ και δεξαμενή υγραερίου. Αν είναι και υβριδικό, ακόμα καλύτερα!!!
Δεν θέλω να κοντράρω σε κανέναν φίλε μου, μα σίγουρα δεν συνήθισες και σε π@π@ριες?!.
Μπουζί στην εισαγωγή του diesel, σίγουρα για να ανάβει το αέριο, κατά συνέπια σε τετρακύλινδρο θα έχουμε την μετατροπή της εισαγωγής αέρα και μόνων, σε τετραπλή μπουρού……. Και θα το εισαγάγει στον χώρο καύσης από την βαλβίδα εισαγωγής και το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο, αναμμένο…….
Και μετά με αναμμένο το πρόσθετο καύσιμο, θα πάρει τον κατήφορο για κάτω νεκρό σημείο, και να ρουφήξει και αέρα, που θα έχει γίνει ήδη καυσαέριο….. και μετά θα πάρει την ανηφόρα για να συμπίεση καυσαέριο που δεν συντελεί στην καύση. Και σε κάποιο επάνω σημείο, θα ψεκάσει ο κινητήρας πετρέλαιο, για να γίνει έκρηξη με 0 οξυγόνο?!...... αυτή η μηχανή θα γυρίζει μόνων με την μίζα……
Σχολιάζω μόνων ότι διαβάζω, και δεν γράφω πως μπορεί να γίνει. Σκοπός που δεν το γράφο είναι, ότι στο σπίτι με το φυσικό αέριο, ουσιαστικά έχω περίπου 10% οικονομία, στην θέρμανση. Το κέρδος υπάρχει, μόνων το καλοκαίρι στο boiler και στο μαγείρεμα. Είναι σε όλους τους γνωρίζοντες γνωστό, ότι το συντριπτικό κέρδος του αερίου είναι, όταν συναγωνίζεστε την ηλεκτρική ενέργεια και όχι συναγωνιζόμενο το πετρέλαιο. Εκεί φτάνει και με 60% οικονομία.
Τώρα εάν το αέριο το κλέβει κάποιος, σίγουρα με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να το χρησιμοποίηση και σε κινητήρες diesel, μέχρι την στιγμή, που θα καταστραφεί από της αυταναφλέξεις……
Τι να γράψω ρε φίλε, όταν γραφούν ότι δυο ανάστροφα ρελέ, μαζί με την βάση τους, διότι αυτά κουμπώνουν, και τα καλώδια και φις. Και μια ηλεκτρονική διάταξη σε τυπωμένο κύκλωμα,για το αβανς και ρυθμιστές, μαζί με όλη την εργασία που θέλει τουλάχιστον 1,5 ώρες από έμπειρο, κοστίζουν 10ε…..
Προτιμάς να μην απαντάς!.
Καλό σου βράδυ φίλε.
Α. -
....όποιος στην μάχη πάει γιά να πεθάνει,στρατιώτη μου τον πόλεμο τον χάνει...(ερμηνεία Λάκης Παππάς).
-
θελω να δωσω κινηση σε ενα σπαστηρα ξυλου (wood chipper) που θα ειναι πανω σε τρειλορ.
Ο κατασκευαστης του σπαστυρα λεει υποδυναμη 25-40 ιππους.
Να ξυλωσω απο αυτοκινητο βενζινοκινητηρα και να τον βαλω υγραεριο (φθηνη λυση που με βολευει και απο πλευρας βαρους και κοστους λειτουργιας) ή να βαλω ντιζελ απο φορτηγακι ?.
Θα αντεξει μηχανη απο αμαξι με αεριο και ποσα κυβικα να ειναι?
Η μονο ντηζελ?
Σε ΠΜ και απο που μπορω να αγορασω.
Υγραεριοκίνηση!