-
κακά τα ψέμματα
-
η ουσια ειναι μια!!
φανταζεστε να ειχαν κανει πιο ομορφο-αποδεκτο το superb?
κανεις δεν θα αγοραζε το passat!
πραγματικος καννιβαλισμος στους κολπους της vag.
το πολυ ανακατεμα κοινων μηχανικων μερων μεσα στην ιδια εταιρια εχει και τα αρνητικα της. -
Βαριόμουν και πετάχτηκα πριν από λίγο και το είδα σε μια αντιπροσωπεία εδώ κοντά. Ομολόγω πως μου άρεσε πιο πολύ από κοντά. Από μπροστά ούτως ή άλλως νομίζω πως είναι καλό. Πίσω είχα κάποιες ενστάσεις αλλά από κοντά δεν μου φάνηκε και τοσο χάλια, εντάξει δεν είναι και ό,τι καλλίτερο βεβαια. Στον σχεδιάσμο της πίσω κολώνας ίσως συνέβαλε το γεγονός του διπλού ανοίγματος της πίσω πόρτας. Οι χώροι φαίνονται αχανείς απ'εξω και το ταμπλό ωραίο και στιβαρό δείχνει.
Στην skoda οι τιμές στα σέρβις πως είναι? Φαντάζομαι λογικότερες από την vw.
-
Τρώγονται...
Αν το είδες απλά απ'έξω και δεν το άνοιξες, έχασες... Μόλις δεις το πίσω κάθισμα θα σε πιάσουν (αμήχανα) γέλια...
-
Έτσι όπως το είδα απ'εξω διαπίστωσα μια χαοτική απόσταση της πλάτης του πίσω καθίσματος από την πλάτη του εμπρός.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Στην skoda οι τιμές στα σέρβις πως είναι?
Είναι μια χαρά, ειδικά αν το service γίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο (όχι αντιπροσωπεία), υπάρχουν απρόσμενα καλές τιμές.
Φαντάσου φίλος πλήρωσε πίσω δίσκους και πίσω τακάκια σε Fabia 110 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση, ενώ το καθιερωμένο μεγάλο σέρβις ποτέ δεν ξεπέρασε τα 160 ευρώ. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Έτσι όπως το είδα απ'εξω διαπίστωσα μια χαοτική απόσταση της πλάτης του πίσω καθίσματος από την πλάτη του εμπρός.Kαλα διαπιστωσες.Ανθρωπος γυρω στο 1,80 καθεται σταυροποδι.
Επισης το autobild (ή οι 4τ?? ) ανεφεραν οτι το πορτ μπαγκαζ του, εχει εσωτερικο μηκος 1,10μ και ειναι και...διοροφο. -
Πριν από λίγο έκανα test drive το 1.4 tsi στην έκοση ambition, μαζί με τον πατέρα μου ο οποίος ενδιαφέρεται για οικονομικό οικογενειακό.
Στιβαρή κατασκευή. Το ταμπλό θα έλεγα πως έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής με μαλακά πλαστικά. Αποκομίζεις μια αίσθηση πολυτέλειας. Πραγματικά αχανείς χώροι. Όντως όπως είπε ο φίλος πριν κάθεσαι σταυροπόδι και πολύ άνετα μάλιστα.Στο δρόμο πολύ άνετο, πήγα μέχρι την καρδία ατσαλάκωτος πραγματικά. Αρκετά καλή ηχομόνωση. Κιβώτιο με πολύ καλή αίσθηση, πραγματικά πολύ μαλακό στις αλλαγές και χωρίς να ταρακουνιέται το αυτοκίνητο ακόμα και αν δεν κάνεις προσεκτικές αλλαγές.
Ο κινητήρας επαρκής. Χάρη στη τουρμποροπή νιώθεις το τράβηγμα και κινεί αξιοπρεπώς το αυτοκίνητο. Δεν βάζει φωτιά στο δρόμο σε καμία περίπτωση (1500 κιλά άλλωστε) αλλά για κάποιον σαν τον πατέρα μου που δεν πηγαίνει πλακωμένος τα πραγματικά 130+ άλογα και τα 20,5 ροπής είναι μια χαρά. Για μένα θα ήθελα το 1.8 αλλά 3000 ευρώ παραπάνω.
Αρκετά καλός εξοπλισμός. Μεταξύ άλλων: 7 αερόσακκοι, esp, abs, κατανομή πέδησης, ηλεκτρικό μπλοκέ διαφορικό, cruise control, αυτόματο ηλεκτρονικό κλιματισμό, οθόνη dot matrix με trip computer, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά ανοιγόμενοι καθρέπτες, 3-άκτινο δερμάτινο τιμόνι, ζάντες αλουμινίου 16άρες. Κατά το στρίψιμο του τιμονιού με μικρές ταχύτητες ανάβει και το αντίστοιχο προβολάκι ομίχλης.
Τιμή με το κλειδί στο χέρι 22171. Δώρο συναγερμός, αισθητήρες παρκαρίσματος και κιτ xenon της skoda όπως είπε ο πωλητής (δεν ξέρω αν ισχύει (δεν το πολυπιστεύω) αλλά το test drive είχε αυτό το kit και δεν έφαγα μούτζες).
Το Σάββατο μάλλον θα οδηγήσουμε και το passat και μάλλον θα επιλέξει ένα από τα δύο.
-
konstantinosV
αφού κοιτάτε κ το Passat σημαίνει οτι δεν έχετε απόλυτο ταβάνι τιμής. οπότε θα σου πρότεινα για το Superb να κοιτάξετε τον 1,8 160. πολύ καλύτερος κινητήρας κ παίρνει και dsg! τα 3k διαφορά δεν είναι ασήμαντα αλλά είναι πολύ λιγότερα απο την διαφορά στην πράξη.
για το Passat φαντάζομαι έχει αρχίσει απο τώρα το brainwashing για CC. μην τα επαναλαμβάνουμε αυτά. -
Τα 3κ διαφορά εγώ ναι θα τα έδινα wannabe είτε σε superb είτε σε passat. Ωστόσο ο πατέρας μου δεν τα δίνει γιατί όπως μου είπε τον καλύπτει αυτός ο κινητήρας κατά το test drive που έκανε. Κινείται πολύ ήρεμα ο άνθρωπος. Αυτό που ζητά είναι ήρεμο και άνετο ταξίδι. Νομίζω ότι και το superb και το passat 1.4tsi καλύπτουν αυτά που ζητά.
Με το cc θα πάμε στα 29000 ξεφεύγουμε αρκετά. Άσε που μετά θέλει πάρκινγκ, περισσότερα ασφάλιστρα, τέλη κλπ. -
ωραία ποιος σε εμποδίζει να τα δώσεις τα 3κ.
κάνε μια μικρή απόλαυση δώρο στο father...
btw το γκαζάκι είναι γλυκό και όταν σου λείψει το εκτιμάς
αλήθεια έχετε κάποιες αυξημένες μεταφορικές ανάγκες ή απλά σας αρέσει και το superb?
πήγαινε να δεις και το insignia. αξίζει τουλάχιστον η βόλτα μέχρι την αντιπροσωπεία.(καταπληκτική θέση οδήγησης + κοκπιτ)
sorry για το CC νόμιζα οτι έλεγες για το Passat 1,8 και άρα θα ήταν σε απόσταση βολής τιμολογιακά. -
Σάμπως τα έχω εγώ για να τα δώσω
Ο πατέρας θα το οδηγάει ας πάρει ό,τι του αρέσει.
Ναι το insignia θα το δούμε και αυτό στην έκδοση 1.8 μιας και το turbo πάει στα 24000.
Ο πατέρας θέλει μεγάλο... αυξημένες ανάγκες δεν έχει μιας που και ο αδελφός και γω έχουμε τα δικά μας και σπανιότατα θα μπούμε μέσα όλοι μαζί. Αλλά θέλει μεγάλο (δεν μπορώ να του τα αλλάξω αυτό) και άνετο και όντως το superb που το οδήγησα και ο ίδιος είναι πάρα πολύ άνετο παιδιά.
Τώρα μένει test drive στο passat και στο insignia για να καταλήξει. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
καλά, σιγά μη περιμέναμε το Superb να δούμε το φως το αληθινό.
για τον 122 δε αμφιβάλλω σφόδρα κατά πόσο είναι up to the job.Να μην αμφιβάλλεις καθόλου. Ένα τούρμπο μοτέρ 120 ίππων και ~20 κιλών ροπής είναι μια χαρά για να κινήσει σβέλτα (και περισσότερο) ένα βαρύ σεντάν (ή χατς) ως και 1500 κιλά. Παραδείγματα; Κάμποσα. Passat, Superb, Delta.
αμφιβάλλω γιατί το 160 στο Tiguan μου φάνηκε απλά αρκετό.
Το Tiguan είναι κατά τι πιο βαρύ από τη Superb και έχει ΚΑΜΠΟΣΕΣ απώλειες από το σύστημα μετάδοσης, αν θυμάμαι καλά δε μετρήσαμε πάνω από 132 άλογα στον τροχό. Και χάνει και από αεροδυναμική.
Εννοείται ότι ο 1.8TFSI είναι ιδανικό μοτέρ για τη Superb (εγώ θα το ήθελα διαθέσιμο σε ΟΛΑ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα VAG), αλλά και ο μικρός 1,4 είναι up to the job χωρίς πρόβλημα.
-
Το Superb κινείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά από τον 1.4. Κρίνοντας βάσει του χαρακτήρα του αυτοκινήτου και του κοινού στο οποίο απευθύνεται κρίνω πως θα μπορούσε άνετα να αποτελεί και τη μοναδική διαθέσιμη επιλογή.
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Το Superb κινείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά από τον 1.4. Κρίνοντας βάσει του χαρακτήρα του αυτοκινήτου και του κοινού στο οποίο απευθύνεται κρίνω πως θα μπορούσε άνετα να αποτελεί και τη μοναδική διαθέσιμη επιλογή.Οδήγησα το νέο Superb πολύ πρόσφατα, στην έκδοση με τον 1.8. Έμεινα έκπληκτος από το πόσο απόλυτα ταιριαστός είναι αυτός ο κινητήρας στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω, ίσως και ο 1.4 να είναι αρκετός, αν κρίνω από την εμπειρία μου με τον 1.8 δεν βλέπω γιατί ο 1.4 να μην κριθεί τουλάχιστον 'ικανοποιητικός'. Αλλά ήταν από τις ελάχιστες φορές που έχω οδηγήσει αυτοκίνητο και φαίνεται σαν αμάξωμα και κινητήρας να έχουν φτιαχτεί ακριβώς το ένα για τις απαιτήσεις του άλλου. Τις περισσότερες φορές, έχω την εντύπωση πως υπάρχει κάποια δυσαναλογία μεταξύ των δύο, σε άλλα αυτοκίνητα είναι προφανές πως χρειάζεται δυνατότερος κινητήρας, σε άλλα το σασί και η ανάρτηση δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με κάποιους δυνατούς κινητήρες. Η ειρωνεία είναι πως τα περισσότερα παραδείγματα τέτοιας ανομοιογένειας, τα έχω μέσα από το group VAG, κυρίως σε μοντέλα παλιότερων ετών.
-
Ο 1.8 tsi πόσα χρόνια είναι στην παραγωγή? Ό ίδιος ακριβώς τοποθετείται και στην audi?
-
τωρα βγηκε ρε...ενας χρονος πρεπει ναναι..ιδιος με της αουντι!
αν και δε τον ξερω τον 1.4Τ, αν ειναι να κανει αρκετα χλμ ισως ειναι καλυτερα το 1.8Τ...πιο δυνατο, πιο cruiser..
αυτο το σουπερμπ αν ηταν και ομορφο και οχι αδιαφορο εως πολυ αδιαφορο θα κλεινε το απλο πασατ
-
Θενξ για την πληροφορία . Μάλλον στο 1.8 θα πάει.
-
O 1.8 tsi στο superb έχει μόνο τούρμπο ή και κομπρέσορα? Η audi τον λέει tfsi?
-
μονό
ναι
Skoda Superb II